login |

Grey’s Anatomy – 10×22: Thank you, Dr… – írta Kriszta

2014. 05. 02. 19:55 - Írta: vendegblogger

24 hozzászólás | kategória: kritika,

A Grey’s Anatomy évadkezdése elég erős nézettséget produkált, azonban a folytatás már egy kicsivel döcögősebbre sikerült. Erős és gyenge részek váltották egymást és néha már-már hullámvasúton érezhette magát az ember. Ám ez a szezon vége felé szerencsére megváltozott.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Most már egyértelműen látszik, hogy a szezon merre fut ki, mert az elmúlt részekben szépen lassan vezetik fel Sandra Oh távozását. Minden epizódban kaptunk egy kis jelenetet, amik lassan összeálltak egy nagy egésszé.

Kezdve Cristina és Meredith veszekedésével és az Owennel való kapcsolat lezárásán át, egészen a Harper Avery-díj „megnyeréséig”. Ezek az események mind azt szolgálják, hogy Cristina távozása ha nem is feltétlenül indokolt, de a nézők számára logikus és elfogadhatóbb döntés legyen.

Ehhez pedig az utolsó lökést egy korábbi szereplő visszahozása hozta. Ugyanis Dr. Burke egy nehezen visszautasítható ajánlatot tett Cristinának. Ennek ellenére a 10×22 sem volt tökéletes, de a Cristina köré épített jelenetek most számomra elfelejtettek minden hibát.

Köszönjük.

24 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2014. 05. 02. 20:04

Ez már a 10. évben van? Öregszem.

lacczko - 2014. 05. 02. 20:15

Mikor utoljára láttam Burke-öt még szinkronnal néztem, fura az eredeti hangja.
Először nem tudtam, hogy mit akarnak vele kezdeni a készítők, hogy visszahozták, de annyira jó lett a végére, ahogy Crsitina kikelt magából, azt a jelenetet szerintem még kicsit megtoldhatták volna.
Alex is eléggé kikerült most a képből, remélem csendben nem írják ki őt is.

rakka - 2014. 05. 02. 20:26

Sajnálom, h C elmegy, nekem a kedvencem volt. Nem tudom nekem Ő a sorozat lelke, így nem tudom h milyen értelme van ezt folytatni, mert sok újjat már nem lehet ide beleszőni, hacsak nem hoznak új izgalmas karaktereket vagy kasza. Szerintem így is felülmúlta a Vészhelyzetet ha nem is az évadok számával de a minőséggel bőven, így nem lenne gond a kasza sem :S

JJ - 2014. 05. 02. 20:33

így éreztem Izzy kiírásakor , azóta nem talál magára a sorozat , és most még egy kulcs karakter megy el , gyanítom a 11.évad az utolsó lesz , sőt biztos :) és nem sajnálom mert már az 5.évaddal abbahagytam volna

winnie - 2014. 05. 02. 20:51

jj: kizart, hogy az utolso legyen. egy utolso helyes csatorna legnezettebb dramaja az idei atlag alapjan. ennyi alapjan a 15 evad is aiman benne van.

rakka: a lehetoseg adott, meg kell huznod a kaszat. a nezonek kell lepnie. ha elegen megteszik, a sorozat is veget er. egyebkent akarmeddig mehet. jonnek ujak, marad par regi, az irok nem fognak kiapadni.

pongi_ - 2014. 05. 02. 21:09

Én úgy tudom, hogy még az Ellen Pompeo meg a Patrick Dempsey aláírt 2 évre szóval még 12.ig tuti megy :D

rakka - 2014. 05. 02. 21:47

én is olvastam h ők aláírtak még két évadot, de igazából pont velük is baj van, Meredith uszimpatikusan hisztizik mostanában, Derek sok vizet nem zavar, beszürkült. Christina alap, de ott van Owen, akinek agyon jól áll h Ő a főnök és a karaktere is erős, ahogy pl April, Jo szerintem Izzy 2,kedvelni való és ott van még Karev. De nekem ebben az évadban Christina és Owen tetszett a legjobban.

winnie - 2014. 05. 03. 04:16

pongi: az, hogy valaki aláír a 12. évadra, nem jelent semmit a sorozat sorsa szempontjából, csak azt, hogy ha nem kaszálják el a sorozatot, akkor ők szerepelni fognak.

egyébként mostani hír, hogy Sara Ramirez, Chandra Wilson, Justin Chambers és James Pickens Jr. is aláírt a 11-12. évadra.

Etele - 2014. 05. 03. 06:42

Én is lemaradtam valahol a negyedik évad tájékán.

Unalmas lett, az első évad “frissessége” – legalábbis nekem – szépen lassan kikopott a sorozatból…

Kriszta - 2014. 05. 03. 08:31

Szerződéshosszabítások yuhhúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :)

Bár azért lesz mit dolgoznia az írói szekciónak,mert elfáradtak már a karakterek rendesen :) Én spec. azt sem bántam volna ha Dr. Webber ment volna a szezon végén valahogy…

julcsi - 2014. 05. 03. 10:46

úristen, ez a rész egyszerűen annyira zseniális volt, meg az utóbbiak mind, én megint olyan rajongónak érzem magam, mint a sorozat elején!!! olyan… hátborzongató párbeszédek, összenézések vannak benne, hogy hihetetlen…

köszönjük!

David191 - 2014. 05. 03. 11:38

Tenyleg nalam is guilty pleasure lett a sorozatbol, de meg mindig hetente megnevettet, 10 evad utan meg mindig elsonek keresem pentek reggel :D

Sandra Oh annyira ismeri mar a karakteret, hogy minden egyes jelenetet tokeletesen jatsza.

Orvendek, hogy nem olte meg Cristinat (habar evad vegeig meg meglephet Shonda)

Tobb mint egy eve minden egyes nap Zurich azon teren megyek at irodaba fele ahol Burke-el filmeztek es semmirol nem tudtam :))

Vagy meglehet, hogy zold vaszon elott filmeztek ?

Kriszta - 2014. 05. 03. 11:51

Én is ezen gondolkoztam,én elhiszem hogy Zurich így nézhet ki,mert sajnos én még élőben nem láttam :( de nekem a távoli képek nagyon nem tetszettek,nagyon műnek hatott.

winnie - 2014. 05. 03. 12:27

csak ilyenert nem mennenek helyszinre, max akkor, ha az egyik szinesz ott van

Csilla0422 - 2014. 05. 03. 16:32

David191, green-box volt. Talán pont Sandra rakott ki képeket róla.

Kriszta az a szív… te is megvettél kilóra.

A sok kimaradt jelenet miatt is kéne egy-két pofont leosztani az írói gárdának.
Ami örök tüske marad, hogy miért volt szükség Mer-Cris közötti harcra. Crowen “nyálazást” még nagy nehezen elviseltem, de a harc…

A hullámzás ellenére is nagyon erős évad, az első háromban bent van.

keshudioo - 2014. 05. 03. 16:35

A GA általában zöld vászon előtt forgat, ha jól emlékszem, tőlük is volt olyan videó, hogy néz ki a nyers kép, illetve hogy néz ki a tv-ben leadott. De lehet, hogy csak a bakiparádékban láttam anno, hogy még egy “sima” helikoptert és a kórház tetejét is úgy montázsolták oda.

Én kaszáltam a sorozatot ebben az évadban, amit sosem hittem volna, hogy megteszek. Sokáig kitartottam mellette a minőségcsökkenés ellenére. JJ-vel értek egyet, amíg Izzie benne volt, addig volt ez az igazi Grey’s Anatomy, amit tényleg dramedy-nek lehetett hívni. Egyaránt élvezhettünk vicces pillanatokat, közben mindvégig ott volt benne a feszültség. Lexie és Sloan karaktere is felüdülés volt, de tudjuk, velük is mi történt, mostanában meg inkább csak drámaként funkcionál a sorozat, ami a régi nézőknek, mint én, azért fáj egy kicsit. Nálam az első három évad abszolút sorozattörténelmi esemény, a bombás dupla epizód az évtized legjobb sorozatrésze volt, de a harmadik évados tripla is fantasztikus. Ezeket tanítani kellene. :-)

savanah - 2014. 05. 03. 19:45

Mit van mindenki oda Izzie miatt?? Szerintem az egyik leggyengébb volt mindükk közül, pont oda való ahol most van nyálas lány filmek főszereplőjének… Na jó, ennyit arról h nyilván nem szeretem a színésznőt és a filmjeit :)

De ez a rész!! Basszus Burke-öt visszavárom amióta elment… Annyira szeretem őket együtt. Kedvenceim voltak. Amilyen karaktert adtak Burknek, az nem tetszett eleinte…Azt hittem jobban belemennek, h mi volt köztük anno, mondjuk a végére azért kaptam belőle egy kicsit, a répás résszel ;) Meg I.Washington mintha az évek alatt felvett volna valami akcentust :) Lehet a német Svájcból :)

Jól irják ki Cristinát ezzel a lépéssel, igy legalább vendégszereplőnek még visszajöhet.. De azért remélem még Burke is marad, legalább erre a 2 részre…

Fúú, nem tudom mi lesz nélküle a sorozattal. Nekem csináéljanak egy spinoff-ot Cristinával és Burke-el :) Imádom őket együtt!

Kriszta - 2014. 05. 03. 20:06

Én sem értem teljesen ezt a nagy Izzie rajongást,nálam egy időzített bomba volt a karakter,és én ezt nem szeretem!

De szerintem azért kedvelik ennyien ezt a karaktert mert elég sok azonosulási alapot kínált,talán a legtöbbet a eddigi szereplők közül!
Kedves volt,törődött az emberekkel,de ha kellett kiállt magért és tudott határozott is lenni,nehéz “sors”-ból küzdötte fel magát.A szerelemben elveszett volt mint mindenki más(néha-néha :) ),volt hős szerelmes is ( egy kvázi haldokló betegbe szerelembe esni,nevezhetjük veszett ügynek szerintem),és megkapta álmai esküvőjét is Alexxel úgy hogy a jelenkor egyik legszörnyűbb betegségével is szembe kellett nézni,miközben elvesztette az egyik legjobb barátját (George)…asszem nem kell tovább ragozni :D
Szerintem ezért szerették sokan!Mindenki megtalálhatta benne azt a tulajdonságot,ami szimpatikussá tette őt!

savanah - 2014. 05. 03. 20:06

Ja és a Like a virgin zene a jelenet alatt.. Nem tudom direkt volt-e, de pont ezt énekelte Cristina a 4.évadban, amikor elolvasott valami cikket Burke-ről. Nagyon jó volt!!

Csilla0422 - 2014. 05. 03. 21:37

Rajongója nem voltam, csak szimpi volt Izzie (amit írtál Kriszta), de a 3. évad végén bele tudtam volna mászni az arcába. (Denny iránti vonzalmát nagyon is megértem, J.D.M. kiváló példány…) Amikor újra normalizálódik Callie – George házassága akkor ismét belerondít…ott azért kinyílt a bicska.

Callie ahogy anno harcolt, küzdött a házasságáért és George-ért le a kalappal. Én a mostani kapcsolatából pont azt a mindent elsöprő tüzet hiányolom, ami anno volt. Callieből meg azt a küzdőszellemet, ami jellemezte.

savanah - 2014. 05. 04. 10:50

Hát igen, talán a 3. évadig én is elvoltam Izzievel, de aztán kiírták Burke-öt, hogy meghagyják a semmilyen George-ot és Izziet. Akik aztán maguk távoztak, mert nem volt elég…
Hát kössz….
És igen, nagyon szar irányba fordult Izzie karaktere akkoriban..
Ezértr is csak az első 3 évad van meg nekem eredeti dvd-n, a többi nem is kell, mert nem nézném újra azokat a részeket…

Kittus - 2014. 05. 05. 14:33

Nekem, Izzie a kiírásának vége felé kimondottan idegesítővé vált. Bár az elején sem rajongtam érte :D
Visszatérve Calliere, ezzel a kapcsolattal nagyon elnyomják őt, nem tud kiteljesedni a karaktere, pedig régen a kedvenceim között volt, erre most ismét baba van a láthatáron :(
Én is örülök, hogy Burke visszajött, nagyon jók voltak együtt, bár én más indokot vártam C. távozására :P :D

Andi - 2014. 05. 06. 11:17

Örülök, hogy végre megint frissiben hozzá lehet szólni :D

Én nem vagyok egy nagy rajongó, de figyelemmel kísérem a sorozatot, megnézem az elmaradt részeket ha van pár szabad órám.

A legutóbbiban nagyon tetszett Christina és érdekesnek találom April + Jackson kapcsolatát bár előbbi nem kifejezetten a kedvencem.

Kriszta - 2014. 05. 06. 21:55

http://www.youtube.com/watch?v=qUJfntkFro4

hát erre nehéz szavakat találni… :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz