login |

Pilot: 24: Live Another Day (avagy kezdett a 24 9. évad)

2014. 05. 06. 22:33 - Írta: human

266 hozzászólás | kategória: kritika,

Azzal kezdeném, hogy winnie tegnapi írását nem olvastam, ha hasonlóságok akadnak azért elnézést. A 24 az összes rossz évadja ellenére is kedves a szívemnek, hiszen a hardcore junkie-ságom egyik alappillére volt anno, a BSG-vel és a Losttal karöltve. Fájt a sorozat fináléja, a 8. évad vége, de addigra azért elismertem, hogy megfáradt a karakter…, erre a FOX feltámasztotta!

Jack is back.

Ha visszagondolunk, a 24 rosszabb évadjai is jól kezdődtek általában. Jack Bauer másik városban akciózott, visszavonult, akármi, az első pár rész tökéletesen behúzott mindig minket. Ezúttal sincs másképp, ami reménykedésre ad okot az pedig az évad hossza, avagy idén nem kell 24 részt kitölteniük történettel, így Kim egy pumával sem fog kergetőzni az erdőben, csak hogy teljenek a percek.

Az a helyzet, hogy a sorozatnak jót tett a szünet, így hiába emelik bizonyos szinten a tétet idénre, azért valamennyire eltér a régi évadoktól, frissebb a probléma egy atombombánál. Úgy tűnik hogy a drónok és a hírszerzés kapják majd a feketelevest vagy épp a mosdatást idén, hiszen olyan fegyvert vetnek be a terroristák, amit eddig még nem láttunk. A lényeg, hogy valaki merényletet tervez Heller elnök ellen, méghozzá annak angliai látogatása során. Jack pedig közbelép, hiszen más képtelen erre.

Kapunk régi kedvenceket, jó pár ismert arc beköszön, jöttek új kedvencek, például a geek-kedvenc Yvonne Strahovski, de a recept maradt. Avagy van egy CTU-szerű iroda, ezúttal a CIA angliai bázisa, lesz árulás, valaki megszegi az összes szabályt az eredmények érdekében, és Jack badass. Ez utóbbi aztán főleg maradt.

Jack igazából nem is az öreg Heller miatt avatkozik be a dolgokba, hanem Audrey miatt érzi úgy, hogy meg kell mentenie az elnököt. Természetesen az már most látszik, hogy nagyobb szabású az ügy, mint elsőre tűnhetett számára. És ne feledjük, hogy kevesebb idejük van töltelékekre. Ezt tényleg azért emlegetem, mert nagyon reménykedem egy pörgős évadban.

Bevallom, hogy baromi jó volt újra látni Jack-et. Kicsit megöregedett, kicsit megkeményedett, de még mindig odateszi magát. Elnézve a tévék kínálatát, ez azért jól esik az embernek. Hiába az új tematika, azért egy alapvetően remek, oldschool akciósorozatot folytattak korrekten, s ilyennel azért nincs tele a padlás. De még a mozivászon sem sajnos.

A végére a kérdés persze adott: jó-e ha “feltámasztják” a régi kedvenceinket? Az eddig minta alapján én benne vagyok, hiszen az Arrested Development is jó lett, a Serenity-film is korrekten nyúlt a Firefly-hoz, és egyelőre ez is egy klasszikus 24-nek néz ki. Mondjuk itt kicsit kényesebb a kérdés, hiszen a 8. évadot úgy zárták le, hogy bár kicsit nyitva maradt, de örök búcsúnak is beillett tökéletesen.

A negatívumokba direkt nem mentem bele nagyon, mert egy részük talán csak nekem az (10 ügynök fordul el mert valaki lövöldözik), de még így is simán 7/10 ez a dupla részes kezdés. Remélem marad a színvonal, és nem hiába tért vissza Jack.

266 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 05. 06. 21:49

az eyecandys ellendrukkereknek kellemes lehetett, amikor jack lecsapta strahovskit:)

nem volt semmi extra a kezdes, azoval mehet a 7/10

piszkosfred - 2014. 05. 06. 22:43

Igen, kb en is ugy erzem, hogy hoztak a kotelezo kort es nem sokkal tobbet, de igazabol szerintem nem is vartunk mast :)

Az eddigi 24-el en elegedett vagyok (legalabbis ennyi evad utan, es a 12 resz szerintem is jot fog telni neki, felteve, hogy nem raknak bele 5 kulon tortenetszalat)

A szereplokre nem lehet panasz, rengeteg ismeros arc koszont vissza :)

7/10-et en is lazan adok neki.

Fireblade - 2014. 05. 06. 22:54

Talán jobb is hogy nem kezdett brutál szinten, mert onnan törvényszerű a visszaesés, és a vége fanyalgás lenne.

De így, ha a végét felpörgetik, akkor a végére ájulat lesz, és tuti a 10. évad :)

Neoprimitiv - 2014. 05. 06. 23:06

Az eddigi évadokból csak pár részt láttam (lehet tippelni, hogy melyikeket :) ), de ez a két epizód nem volt rossz. Nem azt mondom, hogy kihagyhatatlannak érzem, de így a főszezon után bele fog férni. Nem tudom mennyi God Save America lesz benne, remélem ennél nem több.

Beregi Attila - 2014. 05. 06. 23:24

na végre folytatódik! :) én élveztem minden percét, jó volt újra hallani az órát ketyegni.

kíváncsi vagyok, hogy a drón-kérdésben mi lesz a sorozat “véleménye” a végén.

Kissur - 2014. 05. 06. 23:34

Mintha nem is telt volna el 4 év. Mármint a valóságban. :) Az első rész olyan kezdet volt, ami kell, a másodiktól viszont többet vártam volna. Persze fel kell vezetni, és a 2.rész is jó lett volna, ha 24 részről lenne szó. De inkább nem szidom, hiszen a 8.évad második felénél is fanyalogtam, és a hétvégén néztem végig, és imádtam az összes részt a 12-től kezdve. Szóval lehet, hogy daránál jobb lesz.
Reménykedek, hogy Jacket felmentik, de az túl meseszerű lenne. :) Kate (vagyis Yvonne) első blikkre teljesen olyan, mint aki Jack oldalára fog állni. Aztán itt van Lady Stark, az eyecandy lánya, a másik Curtis (tudjátok a fekete CIA ügynök :D), és Milo 2.0. Így jegyeztem meg egyelőre a neveiket. :D
Ez a drón programozás tiszta CIP egységesnek tűnik. De eddig bejön, csak pörgessék fel.

Ui: Az 1.rész elején megijedtem, hogy semmi 24 logó meg “Following takes place…”, de korrigáltak nem is akárhogy. :)
Ui2: A 2.résznél tűnt fel az a brutál sok filter, amit rányomtak. Engem ez már zavar. Kb semmi szín nincs. De az előző évadokból ezt már megszokhattuk, szóval ezzel sincs gond.

Az új logó effekt meg király! :D
Dammit!

Unwinged - 2014. 05. 06. 23:48

Jack is back!!!
Hiányzott már Jack, volt igazság abban hogy megfáradt a sorozat, de az igazi rajongók akkor sem mondtak volna le róla, így én sem. Próbáltam nézni a Touch-ot, hátha ad valamit belőle, de teljesen más karakter volt és csak a gyerkőce után szaladgált végig, szóval elkaszáltam.
De most nagy örömünkre ismét itt van a kedvenc akcióhősünk, aki még mindig badass és csak ő képes megállítani a közelgő fenyegetést. A téma aktuális, a szereplők rendben vannak, a történet szempontjából pedig úgymond kapjuk a szokásos információfoszlányt, amit követve a végén eljuthatunk a főgonoszhoz, aki úgy néz ki Catelyn Stark :D De már került ki máskor is hogy mindig vannak magasabban, mint az elsőre látszik, szóval majd meglátjuk, eddig tetszik a felállás.
ja és akkor most a 24 igazából 12 lesz? én azt hittem 1 rész = 2 óra lesz és úgy kiadja a 24-et de nem

Fireblade - 2014. 05. 07. 00:28

a 12 rész valós időben megy, de a részek közt lesznek időugrások, így jön ki a 24 óra

spider - 2014. 05. 07. 00:31

Figyeltétek azt a részt, amikor Chloe a furgonban van és szólnak neki, hogy felé tart a CIA? Csak engem zavart kegyetlenül, hogy egyik pillanatban az látszik, hogy benne ül, 2 másodperccel később megjelennek az ügynökök, de addigra már megsemmisítette a számítógépet és látótávolságon kívül van?

v0m1t - 2014. 05. 07. 01:12

kifejezetten jobb az életem Jackkel

csrpp - 2014. 05. 07. 01:47

8m, 2.5, verte a Voice és a Blacklist is. Többre számítottam.

bvr - 2014. 05. 07. 02:45

az a baj nem tudom hol húzzam meg ennél a suspension of disbelief határait (és az már baj ha ezen gondolkozni kell) A drónokat egyetlen pilóta irányítja, nagy magányában elkülönülve egy szobában…

Tulajdonképpen huszonpár éve még a G.I.Joe rajzfilm kedvéért is felkeltem hétvégén kora reggel, ha hajlandó vagyok szemet húnyni a fölött hogy eltelltek az évek (végülis akkor már az még jobb lett volna ha a hacker csaja nem csak a parókáját vágja a kukába hanem letép magáról egy álarcot (szó szerint: ál-arcot)

Persze azért nézni fogom a régi 24-ek emlékére (az első sorozatok egyike volt melyet darálva néztem) , főleg mert 12 részt valszeg azért megér (főleg ha Jack lánya csak említés szintjén marad, nekem be ne hozzák meglepetés-szereplőenk :))

PS: amit még sajnálok, hogy az a szőke CIA-s csaj (és nem a színésznő, hanem a karakter) egyelőre q*rvára nem jön be. de talán majd megváltozik a véleményem.

winnie - 2014. 05. 07. 04:31

“Figyeltétek azt a részt, amikor Chloe a furgonban van és szólnak neki, hogy felé tart a CIA? C”

igen, ez, a valós idős megvalósítás mellett elég hülyén vette ki magát.

and1 - 2014. 05. 07. 06:49

Az eredeti sorozat fent van a daralistámon. Kérlek adjatok tanácsot azzal kezdjem, vagy simán lépjek be itt?
A régi részekből párat láttam a tvben, de csak sajna arra emlékszem, hogy tetszett, semmi konkrétumra…

Leo - 2014. 05. 07. 07:13

“igen, ez, a valós idős megvalósítás mellett elég hülyén vette ki magát.”

Ez 24-ben semmiség, 7. évadban 11:59:59-kor Jack betelefonál a CDC-nek, hogy megfertőződött, 12:00:00-kor már a vizsgálaton is átesett :-)

winnie - 2014. 05. 07. 07:22

and1: mivel az marha sok idő, szerintem nyugodtan beléphetsz, a régieket később is darálhatod. de ha nem sürgős és nem akarod hetiben nézni, akkor persze simán kezdd azokkal a részekkel.

Leo - 2014. 05. 07. 07:37

and1: én mindenképpen azt mondanám, hogy sokkal több értelme van megnézni az első 8 évadot a 9. előtt, nekem nagyon olyan érzésem volt végig, hogy ezt a régi rajongóknak csinálták.

SPOILER

Pl. amikor a kabinetfőnök a titkárának mondja, hogy Jack idegronccsá tette Audreyt és tönkretette a Heller családot az előzmények ismeretében teljesen máshogy veszi ki magát, mint “frissen”. Nem mondom, hogy semmi igazság nincs benne, de nem éppen úgy ahogy elmondja. Kíváncsi leszek, hogy tényleg így tudja a sztorit, vagy csak direkt elferdíti

winnie - 2014. 05. 07. 07:50

leo: épp ezért mondja így, hogy ne kelljen megnézni. mert nem számít. nem kell, hogy az új néző azt érezze, amit a régi. csak azt, hogy értse a sztorit. a készítők is mondták, hogy nem kell.

egy sorozathoz akkor nem kell az előzmény, ha egy új néző azt mondja, hogy minden tiszta volt számára. az, hogy egy régi néző azt érzi, hogy neki kellett az előzmény, nem jelent semmit, hiszen ő azok fényében nézi a részeket.

valójában az égvilágon semmi haszna nincs annak, ha az ember elkezdi nézni a legelejéről, hogy aztán mondjuk a 3. vagy 4. évadban elkaszálja a sorozatot és soha ne lássa ezt. (a kérdés egyébként nem véletlenül vetődik fel. akinek volt rá lehetősége vagy meg akarta nézni a régi részeket, az megtette. “feleslegesen” befektetni ennyi időt nem biztos, hogy érdemes, hanem muszáj. ráér az ember később, főleg, ha bejön neki ez a szezon.)

ha valakit ez érdekel, akkor érdemes néznie. mert ha felhozza magát, akkor simán lehet, hogy nem jut el idáig.

(egyébként ez olyan, hogy sok jelenlegi sorozatba s be lehet kapcsolódni a 3-4-5-6. évadban. aki nézi, az ezt nem tudja elképzelni, de egy új nézőt a többséget lazán meg fogja érteni, és megszeretheti.)

gta - 2014. 05. 07. 08:47

Én is örülök Jack-nek!
De más szemszögböl nem

OK 13 rész elmegy, bár egy kicsit pipa vagyok, hogy csak ennyi

OK meglesz a 200!

OK hogy vissza jön!

Na de itt a holt szezonban? Ez már konspiráció!
Vége 2014 jul. 14!
“A 2014-es labdarúgó-világbajnokságot Brazíliában rendezik 2014. június 12. és július 13. között”
Ez maga kivégezheti a 24-et!

Fireblade - 2014. 05. 07. 10:15

gta:

Usa-ban egyébként annyira nem nézett a VB..nem hiszem hogy hatással lenne a sorozatra..max az amcsi meccsek.

jaa. és csak 12 rész lesz :)valaki megkonspirált téged :):)

Desmond Wallace - 2014. 05. 07. 10:23

Nagyon élveztem ezt a visszatérést. Hozta a szokásos szintet, 7/10 nálam is, tehát semmi extra, de eddig rendben van a felvezetés.

Az első osztott képernyőnél vigyorogtam, mint a hülye gyerek.:)

gta - 2014. 05. 07. 11:18

“Fireblade”

Akkor nézzük, ok tényleg 12 nálam vhogy 13 ragadt meg talán az első hírek miatt.

Kissur - 2014. 05. 07. 11:54

Mennyi az esély a 2.évadra (vagyis a 10.évadra) a 8M-os nézettség tükrében?

savanah - 2014. 05. 07. 12:21

Micsodaa?? Van 9.évad? Erről lemaradtam :)
Jack egy kicsit megöregedett :)

Tommy - 2014. 05. 07. 12:35

Na winnie meggyőztél, elkezdem az új évaddal a sorozatot, mert nagyon érdekel. Remélem tiszta lesz minden..D

Fireblade - 2014. 05. 07. 12:58

gta: meseoldalakból rég kinőttem, de te nézegesd nyugodtan :)de ne írd be 10x-re a nevét, mert morcik lesznek

Mintha a készítők átnézték volna gyorsan emlékeztetőnek az előző 8 évadot, frissítésnek, és kinyúltak belőle részeket, meg ötleteket.
Gyakorlatilag mindet láttuk már…

– Jack a fő ellenség..pipa
– Elnök persze halálos beteg és semmiről nem tudhat…pipa
– csak Cloé oldhat meg dolgokat..pipa
– CIA-nál mindenki hüle, csak egy okos csajszi van, akit persze tök véletlen most rúgnak ki..pipa
– tervben minden klappol..pipa :)
– a csajsziba persze szerelmes superhacker…pipa
– ellenszenves idióta ellenlábas a cégnél..pipa
– sz@kavaró főakárki az elnök mellett..pipa

Imádtam minden percét..itt nem érdekelnek a idiótaságok..ez itt Jack :) akiről mintázni lehetne a főbaddass szobrát :)

10/10

ALIEN - 2014. 05. 07. 13:38

Jó volt újra hallani az óra pittyegést:)

24 kapcsán szerintem nem kell túl sokat várni, hozza a kliséket, de ezek ellenére még szórakoztató tud lenni.

Egyedül az elnöki szál nem túl érdekes, Palmer öccsénél már a betegséget eljátszották…

Kissur: ez majd menet közben derül ki (7-9 részre), hányan maradnak meg a 8M-ből.

Mr. Pink - 2014. 05. 07. 14:01

A tegnap megjelent VOX-ban idéznek egy Kiefer Sutherland nyilatkozatot miszerint ezt a történetet először a Homelandhoz írták, majd rájöttek, hogy a 24-be jobban illene…..

Szurkolok, hogy jó legyen az évad. Jack az isten!

Quantumleap - 2014. 05. 07. 15:17

Először: Én nem ajánlanám a teljesen szüzeknek, hogy evvel a sorozattal indítsanak. Ugyanakkor azt sem hiszem, hogy bárkit is ezerrel berántana közülük. És -mint Leo fentebb utal rá- az újonc nézőknek Jack sokkal badassabbnak tűnhet, mint amennyire valójában az. Teljesen más számunkra, akik tanúja voltunk egy hősnek induló karakter antihőssé válásának, és mondhatni meg tudjuk érteni, hogy miért lett ilyen.
Másodszor: Jó volt viszontlátni a sorozatot, újra érezni (némiképp) a feelinget. De ugyanakkor nem éreztem magamat különösebben felpörögve, mint ahogy azt sem hiszem, hogy különösebben szeretném ismét évadokon keresztül a megszokott sablonokat látni. Tehát továbbra is tartom magam ahhoz az állásponthoz, hogy csak ez az egy évad kellene, a végére valami abszolút finálés lezárással.
Ez a két epizód rendesen követte egymást realtime-ban, tehát még mindig nem tudhatjuk, hogy miképp fogják a részek közti ugrást hitelesen levezetni. Szerintem pont most nem lenne jó ugrani egy vagy több órát, de jóllehet minden epizód után ezt fogom mondani.
A sztori szerint furcsállom, hogy Chloe-t ilyen hamar kiengedték a börtönből, ahova azért került, mert segítette Jacket, anno ez az extra videó egy kicsit hosszabb benttartózkodást sugallt:

https://www.youtube.com/watch?v=fBc6VntbCXE

bela43nj - 2014. 05. 07. 15:25

nekem a 7-8.évad a felénél 12. részek kasza volt.remélem ezt a 13 részt végigbirom.

bela43nj - 2014. 05. 07. 15:26

12őt.

DarylD - 2014. 05. 07. 17:20

Nyáron ledarálom az eredetit, jövőre meg már nézhetem hetiben. :)

Leó - 2014. 05. 07. 18:11

@Quantumleap

Érdekes, hogy az FBI ügynök bullshit vádat de helyes maximum büntetést mondott Chloenak. Ugyebár “aiding and abettinggel” vádolja meg kedvenc emos hackerünket, ami lényegében a bűnsegédnek felel meg a magyar jog szerint, amely az amerikai szövetségi törvények alapján a tettesével megyegző büntetési tételt vonz (ahogy a BTK-ban is egyébként).

Mivel Jacket hazaárulással vádolják, így ha Chloe bűnsegéd, akkor akár halálbüntetéssel is sújtható. Viszont 15 év jár maximum ha “accessory after the fact”, tehát a kedves noname FBI ügynök leginkább erre gondolhatott. Viszont mivel Chloe perét nem láthatjuk így könnyen lehet, hogy “obstruction of justice” (igazságszolgáltatás akadályozása) bűncselekményét sikerült csak bizonyítani, aminek 10 év a maximum tétele, ha erőszakkal fenyegetés történt, amiről ugyebár só sincs Chloe esetében. Tehát kaphatott 6 évet, amiből 3 év után szabadulhatott.

/jogászkodás off

ignat - 2014. 05. 07. 18:21

Most végeztem az első résszel. Már nagyon vártuk haverokkal! Az óra pittyegésével egy ütemben vert a szívem is szinte. :D Barátommal fogadtunk, hogy a stáblistát levágják-e a végéről. Hát bent hagyták hála égnek. Nagyon adta a hangulatot. Áh, ezen nőttünk fel. :D 9×02 előtt megnézem még1x az ep1-et.

levadász - 2014. 05. 07. 20:21

fasza volt, azt kapjuk amit vártunk

a 12 rész jó ötlet, mert az már látszódott az utolsó évadokon hogy úgy meg kell csavarniuk a történetet hogy kitöltsék a 24 részt hogy a végén már alig állt a lábán

viszont a sztorit nem tudom hova rakni időrendbe, az meg van hogy a 6. után, 7. előtt játszódik, viszont amikor Jacket elkapták azt mondták hogy Kimnek született még egy fia, a 8. évadban viszont csak egy lánya volt
azért ez hiba :D

Fireblade - 2014. 05. 07. 20:39

levadász: ezt honnan veszed??? ez a 12 rész a 8. évad után játszódik 4 évvel..utalnak is rá :)

Teljesen tévesen gondolod hogy ez a 6-7. közt van :)

levadász - 2014. 05. 07. 20:46

hát még valamikor olyat olvastam hogy időrendbe be lesz szúrva valamelyik kettő közé

Roxi - 2014. 05. 07. 21:00

Én régóta szemeztem a 24-el,de sosem néztem! Aztán amikor jött a hír,hogy folytatják,akkor daráltam le a 8 évadot! És persze fan lettem! :) Biztosan az új részek egész más élményt adnak azoknak akik nem ismerik az előzményeket!Simán elhiszik a szőke csajnak,hogy Jack egy veszélyes bűnöző,meg Audrey férjének sztoriját is!De majd a végére biztosan ők is be lesznek avatva :)

Mindenesetre Jack sose volt bőbeszédű,de most eltelt 25 perc mire először megszólat! De utána az első Damn it nem váratott sokat magára legalább!

Laja - 2014. 05. 07. 22:39

levadász: Már miért játszódna az évad a 6. után, a 7. előtt? 4 évvel a 8. után játszódik a 9. évad..

Elképesztő volt :D Amikor meghallottam az órát, megdobbant a szívem, mint minden évadkezdéskor. Nekem is ez volt a sorozat, amivel junkie lettem, konkrétan volt, megnéztem egy évadot anno 24 óra alatt. Az a sorozat, amihez nem sok mérhető izgalomban, ha nem is feltétlenül minőségben számára, talán még a Lost tudott ilyen hatást kiváltani, és az újabbak közül a Homeland. És nem is okozott csalódást, bár én elfogult vagyok, de szerintem új nézőknek is érdekes.

Quantumleap - 2014. 05. 08. 07:54

Leó: De ha három évet ült a hatból, akkor nem hagyhatta volna el az USA-t a feltételes miatt. Majd szerintem meg fogjuk tudni a dolog pontos mikéntjét avval egyetemben, hogy Chloe utána miért nem ment vissza Morrishoz és a gyerekhez az európai hekkerkedés helyett.

Quantumleap - 2014. 05. 08. 07:55

Ja, és remélhetőleg azt is, hogy Jack a 8.évad vége után hogy tudott elmenekülni, és felépülni. Ennyi szájbarágást szerintem jogosan vár el a néző.

Snowgoons - 2014. 05. 08. 12:37

Srácok úgy érdemes nézni, hogy a 8. évadot màr nem néztem végig?

levadász - 2014. 05. 08. 15:36

nemtudom, sztem pótold be a 8.-at

Llew - 2014. 05. 08. 20:53

Sose voltam nagy 24 rajongó, meg nem mondom melyik évadot láttam végig, de valahogy végig követtem a sorozatot. Annyit azért láttam belőle, hogy nyugodtan kijelenthessem ez tipikus 24 nyitás volt. Se több se kevesebb. A probléma újszerű, de ettől talán több frissítés is ráfért volna a visszatérésre.
Egyelőre maradok aztán majd meglátom mikor mondom azt, hogy ez ma már kevés.

Eddard - 2014. 05. 10. 13:05

Amit tudtak, frissítettek a sorozaton. A teljes átalakítás nem tett volna jót neki. A TV-s történelem legjobb akciós sorozata.
Kell az a 10. évad….

Kissur - 2014. 05. 10. 15:22

Azért megnéznék egy olyan évadot (12 részt), ahol Jack végig azt csinálja, amit a 8.évad utolsó pár részében. :D

Fireblade - 2014. 05. 10. 20:29

Hm..jó ez, nagyon hiányzott, csak valahogy a motivációt nem vágom..kicsit kevés Jack-től: tartozom nekik, ezé 4 év után bandázom itt Londonban, és lenyomok mindenkit…
De..nem panaszkodom, mert Jack :)

buffalo bill - 2014. 05. 11. 01:51

Volt róla szó, hogy jó teljesítmény esetén lesz 10.ik évad is? Vagy most mindenképpen csak erre a fél évadra tértek vissza?

winnie - 2014. 05. 11. 04:39

lehet 10. évad természetesen.

jky - 2014. 05. 11. 15:50

6 évadot láttam anno, aztán nem folytattam, de most beugrottam újra. Nem volt rossz kezdés, persze kiemelkedő sem, de legalább újra pittyeg az óra, Jack is back! Remélem jó sztorit dobtak össze ebből, és örülök, hogy nem 24 részes.

Shannen - 2014. 05. 12. 21:27

Miután most másfél hét alatt ledaráltam az anno kimaradt 7. és 8.évadot, hálát adok az égnek, hogy a folytatásra nem kellett 4 évet várnom.
Annoa 6. után szerintem azért hagytam abba, mert eléggé csalódtam, aztán mindig úgy voltam vele, hogy a maradékot majd valamikor pótolom, most legalább volt rá indok.

A mostani kezdés tényleg titpikus volt, és bár vannak ismerős elemek, tetszik az alapfelállás, London nagyon sokat dob az egészen.
Viszont azért nagyon remélem, hogy Chloe sztoriját az elmúlt 4 évről valahogy jobban kifejtik, mert Jack-ről azért van elképzelésem, hogy mit csinálhatott, de furcsa Chloe-t ebben a szituban látni.

Szerintem is jót fog tenni ez a rövidített évad, ráadásul nekem mindig a páratlan évadok jöttek be jobban, úgyhogy ezzel a 9.-kel is bizakodó vagyok. :)
(Csak légyszi légyszi Kim ne kerüljön elő sehonnan se.)

szerintem - 2014. 05. 13. 02:34

nalam is a 24-el kezdodott a junkie-sag, ugyhogy jack baer kulonosen kozel all a szivemhez. kicsit oreg, kicsit faradt mar, de nem erdekel, elfogult vagyok :)

az evadkezdes nem volt tobb, sem kevesebb, mint amit varni lehetett, jo latni, hogy a stilus nem valtozott.
ami egy kicsit zavar, hogy egyelore nem tudo hova tenni az uj chloet, mintha kimaradt volna a kamaszkora es azt igyekezne potolni….nekem egy kicsit karakteridegen, de majd kesobb biztosan megmagyarazzak, mi tortent vele. a rengeteg tetovanak amugy mi lehet a jelentosege? nyilvan nem veletlen, hogy jack es chloe karja is szet van varrva es az arcunkba volt tolva vegig. talan ezzel akarjak erzekeltetni, hogy badass eletet elnek?
audrey nekem cseppet se hianyzott, sosem birtam azt a szerelmi szalat. yvonne kisasszonyt eddig harom sorozatban lattam osszesen, tokeletesen ugyanazzal a hanghordozassal es arcjatekkal mindharomban…..egyelore nekem nem tul hiteles ugynokkent. mondjuk kiefer sem a legnagyobb szineszorias, viszont tokeletes jack bauer – az is alatamasztja ezt, hogy a touch halovany elso evada utan siman osszeraktak egy jack bauer light masodik evadot, amiben megint jo volt ot latni.

mindegy, jack is back, ez a lenyeg, dammit!

figo! - 2014. 05. 13. 12:12

még eléggé kibontakozós rész volt. De valahogy minden percét élveztem eddig a 9. évadnak.

Kissur - 2014. 05. 13. 12:49

Na ez már jobb volt, mint a 9×02. Nem szaroznak, és örülök, hogy nem húzzák az időt a karakterek közötti titkolózással (lásd Chloe múltja). Heller szála is érdekes lesz, mert ilyen elnök még nem volt. A 4.rész izgalmas lesz. Remélem Jack megszökteti a drón pilótát és együtt tesznek rendet + hozzájuk csapódik Kate is és akkor jaj Lady Starkéknak.
Ha már Lady Stark. A lányának micsoda gyönyörű szeme van már. :)

jky - 2014. 05. 13. 17:49

9×03

Azért a végén a lövöldözős megoldás és a befele rohanás elég gagyi volt. Lehetett volna valami okosabbat is kitalálni a bejutásra.

“Lady Stark” lánya menekült a metrón, hazautazott, összevarrták a vágást a lábán, szexelt a pasijával, és még pihent is egy kicsit. Mindezt 1 óra alatt. “So real time”. ;D

Leó - 2014. 05. 13. 18:40

Chloet eléggé faszán megmagyarázták, de ugye a francért kell mindennek olyan depressziósnak lennie ebben a sorozatban :-)

Vajon Heller lesz a 3. elnök akikt leváltanak alkalmatlanság miatt? :-) (sőt 4 ha Keelert is ide vesszük)

lynx - 2014. 05. 14. 21:55

Eddig mindegyik elnököt leváltották, vagy legalább lemondott egyszer, vagy próbálták a 25. kiegészítésre hivatkozva. Tehát Heller a 6. elnök a 24 történelmében

Nekem bejött a 3. rész, végig pörgött.

Ami eddig Történt: Spoileres lehet Cat Stark a lányával Sansa Starkkal karöltve szövetkezik Heller elnök ellen. Egy rövid időre feltűnt Robb Stark is.
Ja, és a mosdóban Sansa leszúrta Mester Tamást.

lynx - 2014. 05. 14. 22:00

Nézettségek
1. rész 24: (FOX, 20.00) – 8,06M (18-49: 2.6, #3)
3. rész 24: (FOX, 21.00) – 6,48M (18-49: 2.0, #T5)

A 24 előtti Bones nézőit megtartotta és még növelt is a 3. részben, illetve a sorozatnál mindig is erős volt a Dvd eladások száma is, tehát még nem vonnék le következtetéseket.

Quantumleap - 2014. 05. 15. 15:41

jky: Na igen, a realtime logikusságára és hihetőségére még mindig nagy ívben tesznek. Számomra a régi évadokhoz képest most még zavaróbb, mivelhogy Londonban már jártam, jobban le tudom magamban realizálni, hogy egy óra hossza alatt egy személlyel mennyire lehetséges vagy nem lehetséges egy bizonyos számú esemény és történés. Semmi gond nem lenne, ha egy Szeged vagy más magyar vidéki nagyváros méretű helyre raknák a sztorit. :)
Az eddigi három epizód rendesen követte egymást időben, nem tudom, vajon mikor fognak csalni?

Quantumleap - 2014. 05. 16. 08:26

Nekem amúgy most evvel Chloe dolga elég zavaros lett. Azt ugye tudjuk, hogy a nyolcadik évad dolgai után börtönbe ment. Most akkor ez már a börtön után volt, hogy ő dolgozott valahol (gondolom, nem a CTU-nál), és elgázolták Morrist és a gyereket? Ha eredetileg ő volt a célpont, mert féltek, hogy beszél majd valamikor, akkor nem lett volna egyszerűbb a börtönben megöletni? Hát igen, a jó öreg szőrszálhasogató szerkezet beindul.
Ugye egy párszor már írtam, hogy ha valaki régi szereplőnek meg kell halnia, akkor az szerintem Chloe lesz. Nos, így már még esélyesebbnek látom.

lostfanka - 2014. 05. 16. 09:23

Na felhoztam magam vegre, azt kell hogy mondjam nagyon jo kis evad ez. Bar nekem kicsit utanna kellene olvasnom hogy mi is tortent az elozo evad vegen mert mar barommira nem emlekszem hogy Jack miert bujkal, Chloeval mi lett, arra meg foleg nem emlekszem hogy az elnok szoszi lanyaval mi lett, azt vagom hogy kavartak JAckel csak nem tudom mi tortent utanna.

Egyebkent a sorozat porgos, jo a zene, tetszik hogy megmaradtak a regi motivumok.

off

Miert nem talalom ezt a cikket a kibeszelok ful alatt, es rtadasul ki sincs teve oldalra a fobb kibeszelok koze, azert _JAck megerdemelne ennyit:)

Totya - 2014. 05. 16. 10:39

Én csak azt nem értem, hogy ha 12 részből áll az új évad, és egy rész elvileg két óra eseményeit dolgozza fel; akkor miért maradt az egy epizód/egy óra tematika? (11:00 a.m – 12:00 p.m, 12:00 p.m – 1:00 p.m, 1:00 p.m – 2:00 p-m)

jky - 2014. 05. 16. 10:58

@Totya

Ugrani fognak az időben majd valamikor. Elvileg. Pl.: Jack elmegy szarni, 1 órát trónol, addig nem történik semmi. :D

Majd kiderül, hogyan oldják meg.

figo! - 2014. 05. 16. 15:42

lostfanka jobb felül itt a 24 folytatása. Ennél jobban nem hiszem, hogy ki tudnák emelni.

NatoLocator - 2014. 05. 16. 21:28

Erre baromi kíváncsi leszek, mikor fognak ugrani az időben. Annyira felfokozott vagyok minden rész végén, hogy megőrülök a folytatásért – igazi junkie-ság :D
Sztem jobb megoldás lett volna, ha mondjuk 1 epizódban 2 óra történését dolgozzák fel. Akkor nem kötnénk bele folyton hogy ez nem is történhet “real time” :)

Roxi - 2014. 05. 16. 21:29

Kíváncsi vagyok Chloé főnöke csak meg akar Jacktől szabadulni vagy összejátszik a terrorista familiával?
Várom már azt is amikor Jack először összefut a Heller családdal :)

Shannen - 2014. 05. 18. 19:28

Én Chloe történetét egy kicsit túlzásnak éreztem. Értem én, hogy csak így tudták ebbe az élethelyzetbe belerakni, csak ez nekem egy kicsit túl egyszerú megoldás.
Persze azért így is durva volt mikor kiderült.

Engem nagyon ritkán zavart, ha nem tartották be a real time-ot, ami azért az utolsó évadok felé sokszor előfordult, de ezt amostani részben nem nagyon tudtam tolerálni. Mikor Hellerék mennek a Parlmaentbe, Audrey kint papaol, a következő képen meg már kabátját ledobva vonul a pulpitushoz az egész gárda…

Nem nagyon olvastam utána, hogy az egész évad Londoban forgott-e, de az nem lehet, hogy egy vagy két nagyobb időugrás lesz, mondjuk a teljes gárda hazarepül, és a repülőutat ugorjuk? Mert az kicsit furcsa lenne, hogy egy rész 1 órát mesél el, egy másik 3-at, stb.

Quantumleap - 2014. 05. 18. 20:49

Shannen: Minden rész egy órát mesél el, az évad felénél csalnak majd, két epizód között átugranak több órát. Amennyire én tudom, a teljes évad Londonban forgott.

lostfanka - 2014. 05. 19. 08:55

figo!:jogos, beneztem!

Shannen - 2014. 05. 19. 10:18

Quantumleap: oké, köszi az infót! Akkor ezek után már csak az a kérdés, hogy milyen helyzetben lesz az időugrás, és onnan vajon hogy szövik tovább a szálakat.

figo! - 2014. 05. 20. 19:49

jó rész volt, akkor megint a 4.részben veszi fel a kapcsolatot Jack az elnökkel. (első alkalommal)

polovcev - 2014. 05. 20. 20:37

Azt nem értem- már a 4. évad óta-, miként lehetséges, hogy a fejesek és politikai döntéshozók még mindig nem hisznek Jack-nek. Annyi lenne a dolguk, hogy felütik a dossziéját, majd kirendelnek neki támogatásként egy páncéloshadosztályt:)

A viccet félretéve, ha van egy ügynököm aki gyakorlatilag sohasem téved s egymaga lemészárolt már egy kisebb városnyi terroristát, azt valószínűleg egy kicsit jobban támogatnám.

Llew - 2014. 05. 20. 21:33

Az kezd a bajom lenni az évaddal, ami korábban is mindig. Van egy jó alapsztori, ami halad előre kisebb-nagyobb hihetetlenségekkel, de pár rész alatt eljutunk a pilot probléma látszólagos megoldásáig, és hogy húzzuk az időt bedobnak valami akkora néhány aztán akkora hülyeség, hogy azt már nem tudom tolerálni.

Most itt a túszejtés. Tudják, hogy a valaha volt legveszélyesebb ember várja benn őket, ehhez képest fingjuk nincs mi várja bent őket, zöldfülű tengerészekkel akarják megrohamozni ajtórobbantás után. Közben meg a CIA-s csaj a szomszéd szobából bemászik hozzá lazán. Hőkamera van, de egy rohadt száloptikás kamerát nem tudtak beküldeni a szellőzőbe, hogy rálássanak Jackre? És még csak megsem döbben senki, hogy baszki másként is belehet jutni a szobába, hanem hót komolyan tudomásul veszik, hogy a csaj aki az előbb még mellettük állt már bent van.

Meg ott van a nagyon gonosz terrorista néni, nagyon komoly terve. Eddig azt hittem valami angliai amcsi bázis vagy legalábbis Anglia felett repkedő drónokat fognak eltéríteni és tíz percel később Londonra irányítani. Ehhez képest kiderül, hogy egy van nem túl messze az ország közelében, a többit fél európán keresztül kell odairányítani, min egy-két órányi repülő úttal. Mégis mi akadályozná meg az angol, az amcsi és a egész NATO légierőt, hogy leszedjék a drónokat, amint kiderül, hogy eltérítették őket?

Llew - 2014. 05. 20. 21:34

hopp, bent maradt pár felesleges szó az első bekezdés végén

Darwinka - 2014. 05. 21. 00:16

Cloe a következő Lisbeth Salander klón. :S

Leo - 2014. 05. 21. 08:46

Én azért elég nagyot csalódtam Hellerben. A kabinetfőnök meg egyre inkább tűnik részesnek az egész gebaszban, bár továbbra is túl egyértelmű lenne, ezért másnak kell lennie az árulónak.

yooha - 2014. 05. 21. 12:50

Llew: Ez olyan szép:
“bedobnak valami akkora néhány aztán akkora hülyeség” :)

(jó, Te is írtad utána, de akkor is)

Roxi - 2014. 05. 22. 21:28

Miért döbbentek volna meg,hogy másként is be lehet jutni?,Ők adták az ötletet csak nekik nem lett volna jó egyesével bemenni! Egyébként nekem ez a rész tetszett eddig a legjobban az évadból!

Hulp - 2014. 05. 24. 00:07

Szerintem ez a negyedik rész nagyon frankó volt. Újra felpörögtek az események. Nagyon várom már a következő epizódot.
A realitást meg kár is számon kérni, de ez szerintem az elmúlt 8 évad után egyértelmű lehetne. Kellemes szórakozás, frankó kis akciósorozat, nem dokumentumfilm.
Miután eléggé érdekel a katonai repülés az a drónos dolog nekem is feltűnt. Egyáltalán mi a francnak repkednének felfegyverzett drónok Európa/USA/Atlanti-óceán felett. De szerintem ezek felett simán szemet hunyhatunk a saját szórakozásunk érdekében. Személy szerint még nem láttam olyan mozifilmet aminél a repülős dolgokba ne lehetne ezer ponton belekötni. Vegyük pl. a kifejezetten repülős tematikájú Top Gunt, amiben a végén a légicsatában a harmadik rakétát indította ugyanarról a pilonról. Én fogtam a fejem a hülyeségtől, miközben haveromnak fel se tűnt, sőt még a szemben álló gépeket sem tudta megkülönböztetni egymástól.
Visszatérve a 24-re, már előre félek, hogy Kate meg Jake összehaverkodnak, mert akkor Yvonne karakterének sanyi, aminek nem örülnék. Ellenben Audrey feláldozható. :)

jky - 2014. 05. 24. 12:33

4. rész tetszett, még a túszos rész is, de az igaz, hogy hülyén volt megoldva az egész és persze ezer sebből vérzik a történet. :)

Kate és Jack pedig tuti összehaverkodnak, nekem már az első epizódban is egyértelmű volt, hogy a csaj hinni fog neki. :)

Hulp - 2014. 05. 24. 13:13

Jó, persze, az elejétől sejteni lehetett, hogy meg fogják találni a közös hangot. Nagyon kíváncsi vagyok ezúttal ki lesz az áruló. Remélem Audrey lesz az. :) Szinte biztos vagyok benne, hogy Kate kínai férje is meg fog jelenni. Jacknek úgyis van még egy lezáratlan ügye a csíkokkal.

Roxi - 2014. 05. 25. 15:59

Audrey biztosan nem lesz áruló,a saját apját nem öleti meg! A férje annál inkább áruló lehet,de az meg túl egyértelmű lenne!

pimadd - 2014. 05. 25. 16:29

Nagyon adnám, ha kiderülne, hogy Kate az áruló, a férje pedig rájött erre, ezért felültette őt.

Persze 0 esély van rá, de azért nagy lenne, ha meghúznák ezt a csavart.

Hulp - 2014. 05. 27. 10:04

pimadd, ez tényleg baromi jó húzás lenne. Nagyon sajnálnám Yvonne-t de a történet szempontjából frankó csavar lenne.

Tomek - 2014. 05. 27. 11:17

Kezd egyre jobb lenni ez az évad. Most már tényleg, alig bírom kivárni a következő részt. 6.rész se lesz egyszerű a promo alapján.

Kissur - 2014. 05. 27. 11:37

Szerintem is ez lett az évad egyik legjobb része. A legjobb az 1.rész lett.
SPOILER az 5.részből:
Mikor Jack beszélt az elnökkel, annak hatalmas ereje volt, de a legerősebb pillanat mégis Jack-Audrey jelenet volt. Egy pillanatra Jack kőkeménysége is megingott.
A kabinetfőnök meg egyre gyanúsabb. Próbálja arra fogni a tetteit, hogy Audreyt akarja védeni Jacktől, de itt szerintem lesz még valami.
A szerelmi szál meg borzalmas, és érdektelen. És könyörgöm, az lett a cliffhanger, hogy megölték Simmone férjét? Ne már. Meg eleve nem értem, hogy miért neki kellett volna vezetni a drónt, ha Margot fia is meg tudta tenni. Azt vártam, hogy kiderül valami róla, de nem. Sajnos ez a szál lehúzza az évadot, pedig a többi eléggé rendben van.

Kissur - 2014. 05. 27. 11:40

Ja és még egy dolog. Chloe és Adrian miért nem írnak egy felülíró programot, amivel visszavehetnék a drónok felett az irányítást? Nem lenne probléma nekik.

Roxi - 2014. 05. 29. 07:33

Jajj,hát ezt vártam! :) Jó,hogy nem húzták tovább és már az 5. részben megtörtént a nagy találkozás Hellerékkel! Azért az komoly volt,hogy amikor az elnök a szobába lépett Jack nem állt fel,pedig ha jól tudom az elnöknek eleve kötelező lenne,még ha nem is régi ismerős!Audreynak bezzeg egyből felpattant!

Bernardo - 2014. 05. 29. 11:35

6. részre kíváncsi leszek, eddig általában az évadok felénél derült ki, hogy nem is az az ellenség, akit addig hittek.

Junkieka - 2014. 05. 29. 20:27

@Kissur: Margot fia eredetileg nem tudta volna kezelni a drónokat, de szépen eltanulta a sógor sráctól. Margot csak azután puffantotta le a vejét, miután a fia sikeresen bizonyította, hogy tényleg tudja már egyedül is kezelni a kütyüket. Nekem így jött le ez a sztori.

Így talán jobban összeáll a kép.

winnie - 2014. 05. 30. 14:05

na, felhoztam magam, de ez még mindig nagyon közepes. a bauer heller találka jó volt, de a vége…

a totál kiszámítható csapdába sétálásra elment egy csomó idő, majd a végén a navid lelövése érthetetlen, hogy miért lett ennyire kiemelve. meg kellett volna döbbenni? micsoda dráma? teljesen súlytalan, whatever-kategória volt.

Hulp - 2014. 05. 31. 00:01

Jack-Heller és Jack-Audrey jelenetek tényleg jók voltak. Ez nekem is feltűnt, hogy mikor Audrey-val találkozott, akkor egyből felpattant, Hellernek viszont nem járt a tisztelet. De Kate sokadik felfüggesztése már eléggé unalmas és szegény Naveed-et is már elárulta párszor a kedves neje. Legalább többször már nem fogja. Zárhatták volna kicsit nagyobb cliffhangerrel is.

Quantumleap - 2014. 05. 31. 06:40

Kiszámítható fordulat volt, hogy a csaj mégis az anyjával van. A végét pedig nem értettem, hogy miért volt olyan hú de nagy fordulat, hogy epizód végére kellett kiemelni? Genyómuter kinyírta a lelkiismeretmarta vőt. Ki hitte volna, hogy ez lesz? Azta, mekkora fordulat!

Konen - 2014. 05. 31. 09:40

Kövi rész ütősnek ígérkezik előzetes alapján !!! ;)

Ancsa - 2014. 05. 31. 19:39

Annyit emlegettétek a 6. rész előzetesét, hogy megnéztem. Nem kellett volna :) Basszus, már bánom, hogy nem darára hagytam (mindig is úgy néztem), elég gáz kivárni egy hetet két rész között.
Tök jól elvagyok amúgy az évaddal, mert azt kapom, amire számítottam – nem többet és nem kevesebbet.
Az Audrey – Jack jelenet tényleg jó volt, még szipogtam is kicsit…

Ancsa - 2014. 05. 31. 23:07

Most nézem, németeknél már az első öt rész lement szinkronosan, átlag pár nappal a kinti vetítés után. Bár náluk rengeteg sorozat sokkal előrébb jár, nem kell éveket várni az újdonságokra. Irigy vagyok, na :)

Quantumleap - 2014. 06. 01. 09:32

Ancsa: Ne légy irigy, ritka pocsék a német szinkron úgy általában véve.

Ancsa - 2014. 06. 01. 11:36

@quantumleap: Tudom, olyan, mintha sima alámondás lenne, totál érzelemmentes. Inkább csak az elvre vagyok irigy, hogy mennyi mindent megkapnak anyanyelven és milyen gyorsan (afölött szemet hunytam, hogy milyen minőségben :P)

Hulp - 2014. 06. 01. 14:28

Akkor nem éri meg inkább várni rá egy kicsit? Soha nem értettem hogy képesek emberek pl. filmeket mozis képpel/hanggal megnézni. Pont egy filmnél nem tök mindegy, mikor látod? Ha meg annyira érdekel valakit, ne sajnálja a pénzt a mozira.
Visszatérve a 24 szinkronjára, ez most pont nem tetszik és nem tudom, hogy azért, mert most angolul nézem, vagy amúgy sem jönne be. Yvonne hangja szerintem nagyon mellé ment, ahogy Tate Donovan és Benjamin Bratt hangja sem jó szerintem.

Roxi - 2014. 06. 02. 07:51

Végül is nálunk is csak egy hónapot kellett várni a 24-re ez azért nem rossz!

Kissur - 2014. 06. 03. 10:29

Na ez már egész jó volt. Csak az a hülye Margot és Simonne szál ne lenne. Nyilvánvaló, hogy Kateből akarnak egy új, női Jack Bauert csinálni, de szívesebben nézném ezeket (lásd vallatás) Jacktől.
Miért nem lep meg, hogy megint van egy áruló? Szerintem a főnöke Adrian Cross. Mi másért lenne a sorozatban.

des - 2014. 06. 03. 10:40

fffúúú… :) ez jó kis rész volt a 6.

Jako - 2014. 06. 03. 10:41

Jack wants her, Jack needs her, Jack gets her…

v0m1t - 2014. 06. 03. 12:52

ezzel a résszel úgy tűnik felértünk a legjobb évadok szintjére

_Peter - 2014. 06. 03. 13:09

A 6. résszel minden eddigi kritikám feledtették. Jack+Kate végre együtt akció terepen, volt feszültség rendesen, a politikusok is kavarnak egyre jobban és még 1-2 meglepetés a végére. (Navarro telefonbeszélgetése)

winnie - 2014. 06. 03. 13:47

ezzel a résszel úgy tűnik felértünk a legjobb évadok szintjére

akkor jó lesz, hogy épp most írtam egyet arról, hogy lesüllyedtünk a legrosszabbak szintjére:)

jack szála továbbra is rendben van, bár nagyon gáz, hogy csak mesterségesen tudnak feszültséget kelteni azzal, hogy titkolóztatják és így félreértés történik. a többi szál viszont nagyon silány, mind a politikusoké (aláírok az elnök helyett és rá egy részre máris kész a nagy baj? nevetséges…), mind a terroristáké (ez a véletlenül megölöm dolog…).

elegmar - 2014. 06. 03. 14:50

igen, ez a Jack wants her, Jack needs her, Jack gets her het idezete gyanus

Kissur - 2014. 06. 03. 19:33

Újra 6 millió fölött a nézettsége!
24 9×06: 6.2M (18-49: 1.8)
18-49-ben még mindig csúnya, de legalább teljesben erősödött.

Shannen - 2014. 06. 03. 21:04

Szerintem se nem tartunk a legjobb sem a legrosszabb évadoknál. Továbbra is valahol középen evickél a dolog. Ez a 6.rész tényleg jó kis akciót hozott, de egyrészt ez az Mi5-os kavarás gáz volt, másrészt a végén a leszúrás. Mégis ki nem számított erre? Viszont a vége ütős lett.
Féltávnál vagyunk, amikor régebben mindig jött a nagy csavar, ám ez most hiányzott. Jó, ott volt Navarro, de valahogy számítani lehetett, hogy a CTU-téglát, bocs, CIA, nem hagyják ki és kb. 2 lehetőség volt, hogy ki lesz.

És bár megint félóránként gondolja meg mindenki magát, hogy mit is hisz Jack-ről, azért a “Jack wants her, Jack needs her, Jack gets her” tényleg hét idézete simán.

Kissur - 2014. 06. 03. 21:30

Kezdek attól félni, hogy ez az évad arra megy ki, hogy Kate legyen az új Jack, és Jacket megölik az évad végén… végleg, és ha lesz folytatás, azt már Katetel csinálnák. Hiszen Kiefer mindig is mondta, hogy a 24 nem egyenlő Jack Bauerrel. Remélem nem lesz igazam.

ALDO - 2014. 06. 04. 17:40

Kissur: remélem tényleg nem lesz igazad. Szerintem pedig a 24 egyenlő Jack Bauerrel és gondolom vannak ezzel még így páran.

buffalo bill - 2014. 06. 05. 00:58

Egy kicsit több Jack nem ártana szerintem, mintha kevesebbet lenne a képernyőn mint a korábbi évadokban.

karit - 2014. 06. 05. 17:50

Érdekes, hogy ha a Derrick és tsai 77 évadon át ugyanazt nyújtották, és az jó volt a nézőknek, akkor most miért nem elég, ha a 9. évad 24 kb. ugyanazt nyújtja, mint az előző 8? Szerintem nem volt akkora nagy esés, inkább a kb. ugyanaz tűnt egyre kevesebbnek az évek alatt, nem?

Mondjuk, nekem nem csak a nosztalgia-faktor miatt jön be, hanem J.B. eleve; az is elég, ha 5 percenként van egy térdlövés és ‘There’s no time!’, a körítés szinte tökmindegy, akár főzőműsor is lehet.

(Persze ehhez kell egy K.S. is, Horst Tappert szájából kicsit furcsán hangzana a ‘Dammit Chloe!’.)

lostfanka - 2014. 06. 05. 21:23

Na most a 6. resz vegen azert kicsuszott egy csunya szo a szamon. Nem hiszem el hogy ennyi evad utan meg mindig el kell sutni azt hogy van egy besugo a CIA,FBI,CTUnal. Eddig nem volt bajom azzal hogy az irok ugyanazok, de most ez egy kicsit felhuzott.

Ettol fuggetlenul a resz nagyon jo volt..b

Roxi - 2014. 06. 05. 21:40

Simonne végre kinyiffant ez jó hír,benne volt a top 3 idegesítő karakterben! Navarroban nem voltam biztos,főleg mert úgy tűnt Kate-tel talán több is volt köztük! Jack nélkül meg szerintem sincs 24,az már egy másik sorozat lenne,ki ne nyírják!

Quantumleap - 2014. 06. 06. 13:42

Ami eszembe jutott: Hogy ha nem lesz több évad (amire esély van), esetleg indulhatna egy spinoff Kate-tel a főszerepben, teljesen más címmel. Vagy ez nem mehetne ilyen símán? Lennének jogi akadályok vagy effélék? Nem értek hozzá. De mindenesetre úgy néz ki, mintha a készítők Jack nyomdokaiba akarnák léptetni. Bár annál a jelenetnél csalódtam kicsit, amikor kiszabadította magát. Azt hittem, láthatunk majd egy lábbal nyakroppantást Jack módra. Erre kinyúl a késért. :( Annak semmiképp sem örülnék, ha Renee sorsára jutna.
Amúgy mikor lesz ugrás az időben? Most vagyunk az évad felénél.

Ancsa - 2014. 06. 06. 19:15

Az jutott eszembe, hogy mi van, ha úgy zárják ezt az évadot, hogy Dzsekket elviszik a ruszkik, aztán nem rendelik be az új évadot? Akkor megrugdalok valakit, tuti :)

Kissur - 2014. 06. 07. 00:25

Roxi: Ez a 24. Az, hogy Simmone-t elütötte egy busz, még nem biztos, hogy meghalt.

Ancsa: Lezárják az évadot, nem hagynak nyitva semmit. Szóval gondolom a 12 órás ugráskor kapják el Jacket az oroszok. :)
Mert jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy 12 órát fognak egyszerre ugrani. Legalábbis Jon Cassar azt mondta, hogy az utazási időt fogják átugrani. Szóval ebből egy Oroszországi túra lesz. :) Végül is, Jack leszámolt 1 milliárd kínaival. Most jöhet 1 milliárd ruszki. Putyin most úgyis túlon túl nagyképű. Majd Jackre hallgat. :D

Remélem maximum a 9.rész végére kinyírják Margot, és jöhetnek az egyéb szálak, amik engem jobban izgatnak, mint a Drónok Harca. :D

Desmond Wallace - 2014. 06. 07. 18:44

“1 milliárd ruszki”

Akkor még sokat kell szaporodniuk.:)

Quantumleap - 2014. 06. 08. 10:41

Kissur: Hallod-e, nem biztos, hogy így le kellene spoilerezni a dolgokat az időugrást illetően.

ALDO - 2014. 06. 10. 01:09

Egy 24 epizódos évadban mindig 8 részenként bukott az aktuális gonosztevő, jött egy még elvetemültebb, még hatalmasabb és a 16. rész körül derült ki, ki áll az egész mögött.
Szerintem ez most is így lesz, csak a epizódok lesznek mások. Nem hiszem, hogy Margoték képesek lettek volna egyedül lebonyolítani ezt az egész drón eltérítéses akciót. Nem véletlenül lőtték el az első részben, hogy Kate férje a kínaiaknak kémkedett, aztán most kiderül, hogy a főgóré a hunyó. Szerintem a kínaiak állnak a háttérben, bár az ukrán válság miatt mostanában az oroszokra is eléggé be vannak rágva.

Kissur - 2014. 06. 10. 09:28

Quantumleap: Ki mondta, hogy elkapják? Csak én. Én is onnét veszem, hogy a kabinetfőnök kavarja a szart. Sokkal előre nem tudok semmit. Csak mindig a jövő heti rész előzetesét tudom. Amiket írtam, azt mind az előző évados tapasztalatok alapján írtam. :)

SPOILER a 9×07-ből!!
(Más kérdés, hogy a Navarros tippem bejött, amit a másik bejegyzéshez írtam. :D)

des - 2014. 06. 10. 12:11

9×07 – A titokzatos és torzított hangú telefonálós ember kiléte is sejthető volt. (a beszédéből, hanglejtéséből én már sejtettem)

figo! - 2014. 06. 10. 13:57

hm, ha elkezdik kiüríteni a kórházat, mért a közepébe lövik a rakétát, mért nem a bejárathoz.
De a múltkori részben is volt valami, amin csak néztem.
Bár nem nagyon ismerem a kínzási szokásokat, de mért egy olyan szobában vallatják ki a csajt, aminek az ablaka a szomszédra néz, megjegyzem függöny nélkül…

Kissur - 2014. 06. 10. 19:23

A 24 9×07 volt tegnap este a legnézettebb! 6.3 millióan voltak kíváncsiak az új részre, ezzel tovább nőtt a nézettség. Már majdnem a 3.rész magasságában van.

_Peter - 2014. 06. 10. 22:19

Az előző jobban tetszett, ez megint olyan hm-hm rész volt. A drón sztori már tényleg gyenge, akciónak is.

Több összeesküvés kellene, akkor jól értem a hacker fickó Navarroval Kínának kémkedtek és Kate férjére kenték. Kate vs Navarro várható akkor.

A HD átka, kiütötte a szemem: amikor a kórházban Jack szorongatta a terrorcsaj fél kisujját, hát mekkora körme volt Sutherlandnek! Újabb halálos eszköz a repertoárban. :D

figo! - 2014. 06. 11. 01:17

Kissur, annyira nem örülnék annak az 1.6 misis 18-49 kategóriának. winnie szerint csak az a mérvadó.

Shannen - 2014. 06. 11. 16:47

Ez a kórházas rész tetszett. Még ha kicsit túlontúl hihetetlen volt, hogy úgy dobálták a rakétákat mintha vizibombák lennének, de mindegy.

Úgy érzem egyébként, hogy már részek óta ugyanott toporgunk és nincs előrelépés, ami azért furcsa mert a 12 részes keretnek köszönhetően pont hogy sűrűbbnek kéne lennie az évadnak,nem?
Jó lenne ha már megjelenne a valódi főellenség és akkor legalább kicsit beindulnának az események.

ALDO - 2014. 06. 11. 23:36

Igen, lassan tényleg történhetne már valami, mert kb. 3 rész óta csak annyi történt, hogy jönnek a drónok és annyi. Most meg még “el is pazaroltak” pár töltetet. Olyan az egész történetvezetés, mintha még mindig 24 részes lenne az évad, pedig már félúton vagyunk.

Kissur - 2014. 06. 12. 01:37

Mekkora meglepetés lenne, ha kiderülne, hogy mégis 24 részes lesz az évad. Valaki ezt spekulálta abból, hogy nem volt még időugrás.

Shannen - 2014. 06. 12. 17:22

Hát az elég nagy meglepetés lenne. :D

Roxi - 2014. 06. 12. 18:33

Bírnám azt a meglepit! :) Azért volt történés,kiderült a Navarro-Cloé pajtás kapcsolat,plusz szegény komputerzseni srác is ” be lett avatva” !

Quantumleap - 2014. 06. 13. 08:51

Az biztos, hogy az imdb epizódcímeire felesleges építeni. Azok alapján nem is lesz ugrás az időben, a sorozat 11:00 pm-kor végződik.

Fireblade - 2014. 06. 14. 00:23

Nagy 24 rajongó voltam, vagyok..de ez kezd kissé erős lenni..lassan már a burleszk/fantasy keveréke

Egyszerűen fáj a készítők fantáziátlansága..ez a kockajófej is..ha már futtatok egy titkos kis dekodoló programot..tán leteszem a tálcára, vagy akárhová a háttérbe…ne lássa már minden arrajáró sötétlelkü a 40″ supermonitoromon:)
Az elnök körüli hülyeség már fájt, nem igaz hogy nem lehetne életszerűbben megoldani..ehh
Jack, Jack..ezt nem így kellett volna..a visszatérést:(

Tod - 2014. 06. 14. 21:04

Abból kellett volna új évadot csinálniuk, ahogy Jack saját szakállra irtotta a rosszarcokat mikor beépült a szervezetükbe, nem ebből az önismétlésből. Ez is jó, de az mindent vitt volna. Nincs bürokrácia, nincs összeesküvés, csak Jack, ahogy kérdezz-feleleket játszik és lépésről lépésre közelebb kerül a célhoz. A politika játszmákat simán helyettesíteni lehetett volna azzal, ahogy Jack próbálja elkerülni a lebukást.

Kissur - 2014. 06. 14. 23:39

Egyetértek. A 8.évad végét kellett volna megismételni, amikor Jack mindenkit kiírtott, aki csak ránézett.

Összeesküvés-elmélet: Mi van, ha Margot valójában Audrey anyja?!

Tomy - 2014. 06. 15. 13:02

Szerintem túl sokat gondolkoztok a történeten, be kéne állnotok az iróbandába. :) Én ugyan nem láttam az előző évadokat, de ezt az újat nagyon élvezem.

Hulp - 2014. 06. 15. 17:00

6-7. rész nekem bejött. Volt jó kis akciózás végre. Azért az MI5 kavarása következtében kialakult tűzharc jó volt. Ez drónos hajtóvadászat is tetszett, függetlenül attól, hogy szinte teljességgel mellőzött mindenféle realitást. Kezd érdekessé válni a Navarro-szál is. Bár az IT-s csávót igazán kinyírhatták volna. Kate meg szerintem x-men és Wolverine rokona, mert hasonlóan gyorsan gyógyulnak a sérülései. :)
Bár imádom Yvonne-t de szerintem a női Jack Bauer szerep sokkal jobban állt Renee-nek. Ott egy évad alatt láthattuk az átalakulását, ami szerintem barom jól fel volt építve, míg Kate kb. fél óra alatt lett női JB. Jobb lett volna, ha Renee-t nem kinyírják hanem csak életveszélyesen megsebesítik, és a nyolcadik évad végén életben marad. Így Jack motivációja megmaradt volna az ámokfutásra, ami meg nagyon jó volt.
Ahogy már korábban írtam itt a fórumon valahol, nagyon király lett volna egy olyan évad, ahol Jack menekül a kínaiak vagy az oroszok elől.
Szerintem továbbra is jó a 9. évad így, hogy már akció is van benne. Ettől függetlenül nekem sem tűnik pörgősebbnek, mint amikor még 24 rész volt egy évad. Tök kíváncsi lennék arra, hogy akik nagy változást vártak, nekik mi lenne kielégítő.

Fireblade - 2014. 06. 15. 21:03

Őszinte legyek nézem a Crisis-t is amit elkaszáltak, és lazán veri ezt :) nagyon jól felpörgött a végére..pedig elején se volt laza..sokkal több benne a realitás..valami olyasmit szívesebben néztem volna Jack-el..azért is ezért is Kár :(

zita - 2014. 06. 16. 00:54

@karit, “Persze ehhez kell egy K.S. is, Horst Tappert szájából kicsit furcsán hangzana a ‘Dammit Chloe!’.”

ezen röhögök két perce, nem tudom kiverni a fejemből a képet, amint H.T. hasonló akciókban parádézik :D köszi!

amúgy nekem semmi bajom ezzel az évaddal, mondjuk sem többre, sem kevesebbre nem számítottam. Jack Bauerből pedig ki fog fogyni a szufla, akármennyire is ágáltok az ellen, hogy valaki más vegye át a helyét, ha egyáltalán folytatódik a sorozat. én is imádom, de lássuk be, ki fog öregedni ebből a szerepből ez a karakter. szerintem már ennek a ráadás résznek is nagyon lehet örülni, hogy egyáltalán létrejött.

Quantumleap - 2014. 06. 16. 10:41

Akár lesznek további évadok, akár nem, egy Kate-spinoff mindenképp létrejöhetne (nem real-time formában!). Értsd: ha Kate ebben a sorozatban maradna, jó eséllyel elhalálozna vagy hosszú időre leépülne az eddigi példákból kiindulva. :)

Kissur - 2014. 06. 17. 13:38

A 8.rész elég lassan indult, kb nem történt benne semmi, erre az utolsó 10 perc odavert rendesen. Kalapált a szívem, és csak reménykedtem, hogy nem történik meg. Elszaladt a ló az írókkal, de most végleg. Nem akarom leírni, hogy mi volt, mert hátha olyan téved ide, aki még nem látta, de azért a végéről hiányoltam valamit. Valamit az órával kapcsolatban.

Nicovit - 2014. 06. 17. 18:29

Kissur, én is. És szerintem sokan, mert járt volna.

Kissur - 2014. 06. 17. 19:47

Na remek… Évadminimumot hozott nézettségben a 9×08. Kár, pedig ez a rész nem volt annyira rossz. De nem tudom hogy fogják lezavarni a maradék szálakat a maradék 4 részben. Ott van Navarro, Adrian, Margot, az oroszok. Ez túl sok.

SG - 2014. 06. 17. 20:03

SPOILER

A 9×08-ban történtek alapján szerintem lehet arra számítani, hogy Margot-tal nem lesznek gondok és megtartaná a szavát – már elejtették a részben, hogy a fia ezzel nem igazán ért egyet, szóval szerintem lehet számítani egy kis hatalomátvételre családon belül és folytatódik a Drónok harca :D
Ami a másik szálat illeti… szerintem fölösleges volt behozni, de oké… számítógépes gyerek, akit terepre küldtek majd jól lebuktatja Navarrot, Yvonne meg majd kicsit megdádázza bosszúból a férje miatt. Jack pedig ezalatt elkapja Adriant, kicsit megkínozza, kiderül, hogy az angol miniszterelnök is benne volt a buliban vagy legalább is egy hozzá közelálló munkatárs VAGY Mark kis segédje lesz még benne (ismertebb színész, lehetett már látni gonosz szerepben)… Audrey összeomlik az apja miatt, 4 év szanatórium ismét.
Jack hazautazik és mint Cobb az Eredetben hazamegy az unokáihoz, akik a kertben játszanak. Közben a kamera ráközelít egy pörgettyűre, ami nem akar eldőlni. Jack felébred egy kínai börtönben és rájön, hogy a hatodik évadtól kezdve az egészet csak álmodta :D

Shannen - 2014. 06. 17. 20:18

9×08 SPOILER

Na ez most igazán jó rész volt. Ezt kellett volna az évad felénél ellőni, akkor lett volna még plusz 2 részük a maradék szálakat elvarrni.

Az utolsó 10 perc isteni volt, főleg alatta a (még mindig) tökéletes zenével. Bár az óra miatt vannak fenntartásaim, hogy Heller-rel mi lett… Jó persze ha a real time-ot nézzük, akkor nem lehetett ott semmi trükk, de mivel azt ebben az évadban kifejezetten lazán kezelik, így még Chloe is összekaphatta magát a végére…

Meg az amúgy mekkora királyság lehetett a tök üres Wembley-ben sétálni a közepére. :)

Egyetlen apró kérdés ötlött még fel bennem a rész közben: a lonodni légiirányításnak nem tűnt fel, hogy egy helikopter szeli át a várost és száll le a stadionnál? Vagy erről volt valami elejtett infó, hogy ezt a titkosszolgálat lerendezi, csak én maradtam le róla?

rio - 2014. 06. 17. 21:23

9×08

Nagyon régen nem éreztem így, mint most a rész során. Ugyanúgy tökéletesen felvezették a katarzist, mint amikor Jack kivégezte Chappelle-t a harmadik évadban. Az ember reménykedik benne, hogy megússza… de nem.

A néma órát Twitteren is egy csomó ember hiányolja, fogalmam sincs, miért döntöttek úgy, hogy kihagyták.

_Peter - 2014. 06. 17. 21:29

So wake the bitch up! :)

Kicsit hamar lett sötét a részben egyik pillanatról a másikra, de a kivilágított Wembley miatt sebaj.

Terrorista oldalról nem lenne fontos, hogy a világ lássa az akciót? Vagy a drónról a videó automatikusan megy youtube-ra? Különben így simán eltussolhatják az amerikaiak. Heller infarktust kapott, itt az új elnök, üldözzük tovább az ellenséget. Ha meg nyilvánosságra kerül az eset, akkor meg mártír és ismét bukta.
Kate szinte semmit nem csinált a részben, a Navarro szál pocsék, az elemző srác bénázott, a tetovált lány Chloe egy pubból hackel.

Simán lehet, Chloe bejutott Margó néniék rendszerébe és bevarázsolta egy random robbanás képét. Heller addig a tökéletes baseballsapka álcában sörözget Jackkel Londonban.

Shannen - 2014. 06. 17. 22:50

Ja és azt azért említsük meg, hogy a 9×08 volt a sorozat 200.része! Nem semmi.

Ráadásul ennek a fényében már én is elhiszem, hogy Hellernek annyi, de az óra miatt azért így is húzom a szám…

atg - 2014. 06. 17. 23:25

Jó rész volt, az utolsó 5-10 perc a sorozat legjobb pillanatait idézte, szegény öreg megérdemelte volna a néma órát. Remélhetőleg innentől fogva már nem lesz üresjárat, és a sz*rt is kiveri Jack a rosszfiúkból. :)

pimadd - 2014. 06. 17. 23:43

Vicces, hogy a kamesztáni – amúgy full jelentéktelen – elnök kap néma órát, Heller pedig nem. Kíváncsi vagyok az alelnökre, van egy olyan érzésem, hogy ő lesz az egyik főg*ci.

Kissur - 2014. 06. 18. 01:14

Én megvágom a hangot, és leveszem az óra pittyegését a végéről, úgy fogom elmenteni.
Ezzel kapcsolatban azt mondták az írók, hogy nem mindenki kap néma órát. Nem kapott se George Mason (csak ugye korábban), se Michelle, se Tony, se David Palmer(!). Szóval a csend hiánya nem jelenti azt, hogy túlélte. Így jobban ütöttek a pittyenések.

Kissur - 2014. 06. 18. 01:21

Amúgy mi van a néger katona gyerekkel, akit meggyanúsítottak az elején az első drón eltérítésekor?

ALDO - 2014. 06. 18. 02:51

Kissur: elvileg Jack bizonyította, hogy ártatlan, mert Chole-val átnézték a gépét és rájöttek, hogy belenyúltak.

De a néger ügynök is érdekes, mert eddig még semmi komolyabb szerepe nem volt.
Alig négy rész, lassan jöhetne valami ámokfutás Jack részéről, de én még mindig az igazi főellenségre várok.

vlad - 2014. 06. 18. 15:40

En meg azt hogy vegre bejelentsek megis 24-es lesz ez a szezon. 4 resszel a vege elott ugy latom vagy osszecsapottan vagy cliffhangerrel lesz vege, kerek egesz lezart sorozatot nem tudom hogy tudnanak ebbol meg kihozni

ALDO - 2014. 06. 18. 16:10

“Nem kapott se George Mason (csak ugye korábban), se Michelle, se Tony, se David Palmer(!)”

Lehet, hogy hülyeség, de én azt vettem észre, hogy azok kaptak néma órát, akik közvetlenül az epizód végén haltak meg és az utolsó volt néma. George az epizód közepén, Palmer és Michelle pedig alig pár perccel az epizód kezdete után haltak meg, így talán már nem lett volna akkora hatása, ha pár perccel később vágják be az órát. Mondjuk René is kapott, amikor élve eltemették. Off: Bill kapott néma órát a 7. évadban, amikor meghalt a Fehér házban?

Kissur - 2014. 06. 18. 20:12

ALDO: Kapott Bill órát, pedig az az epizód 13.percében volt. És Michelle is akkor halt meg. Ahogy George is a rész végén halt bele az atombomba robbanásába. Szóval megérdemelte volna Heller, bármennyire is szemét volt Jackkel a 6.évadban.

Shannen - 2014. 06. 18. 23:22

Az mondjuk alapból vicces, hogy mikor Renét élve eltemették kapott néma órát, amikor meg tényleg megölték, akkor nem, pedig vártam volna. Na mindegy, a lényeg,hogy Hellernek járhatott volna, főleg, hogy ez tényleg az epizód vége volt és jobban ütött volna.

vlad:
szerintem ez úgy lesz kerek egész, hogy az utolsó részben ugranak egy 12 órát és kapunk egy cliffet. Mármint feltételezésem szerint. Nyilván ez a londoni sztori le fog menni 4 rész alatt, csak utána esélyes, hogy Jack-et megkapják az oroszok és kapunk egy Kína 2.0-t. Ennek mondjuk nem örülnék, de mivel az évad eddigi részei sem az eredetiségükről lesznek emlékezetesek, így tulajdonképpen mindegy is.

Ja és a napokban szóba került, hogy Yvonne túléli-e az évadot: hát szerintem igen, mert ha nem,akkor már megint magukat ismételnék és az elég szomorú lenne. Mondom ezt úgy, hogy én csöppet sem bánnám ha kiírnák még az évad folyamán.

Kissur - 2014. 06. 19. 00:55

És ha Kate úgy hal meg, ahogy Teri? :D Amúgy nem fog meghalni. Jack vs oroszok, Kate vs Navarro, Chloe vs Adrian. Ha ezeket megkapjuk mind az utolsó részben, az nagyon ütni fog, de tuti nem így lesz.
Chloe a bárban mintha az 5.évadban lett már volna. Jack elvezet egy fejest meghalni, 3.évadban Chapelle halálánál. Bár ott konkrétan sokkolt, amit csináltak, itt csak megdöbbentett, hogy fel merték robbantani a szép Wembleyt. :( Amúgy miért égtek a lámpák a stadionban, ha üres volt? :D

Shannen - 2014. 06. 19. 11:02

Na jó, de azért ha mindhárom összecsapást az utolsó részbe pakolnák, az szerintem egy csöppet túlzsúfoltnak tűnne.

És egyetértek Chapelle halála sokkal brutálisabb volt és nagyobbat ütött.

A Wembley-ben pedig azért égtek a lámpák, amiért Jack random átrepült Londonon egy helikopterrel, majd simán leparkolta a stadion előtt. Azaz mert az íróknak nem volt jobb ötletük, és így nyilván egyrészt sokkal szebb volt és a drón is be tudta azonosítani, hogy tényleg Heller az. Racionális magyarázatot nem nagyon tudok. Főleg, hogy elvileg a stadion üres volt, mivel csak feltűnt volna valami biztonsági őrnek, hogy 2 ember sétálgat, de főleg, hogy egyikük be a stadion közepére.

karit - 2014. 06. 19. 13:42

“És egyetértek Chapelle halála sokkal brutálisabb volt és nagyobbat ütött.”

Ha jól emlékszem, őt Jacknek kellett fejbe lőnie, nem csoda, hogy a gyomrunk összeszorult.

Kissur - 2014. 06. 19. 14:45

Egy videóban megmagyarázták, hogy Heller miért nem kapott néma órát, de nagyon spoileres (úgy értem, hogy NAGYON!) úgyhogy nem linkelem be. De így már mindent értek.

Shannen - 2014. 06. 19. 15:11

Na jó, ezek után viszont akkor az a gyanúm, hogy a legelső gondolatom a néma óra hiányára igaz lehet.
De most már csak azért se keresek rá a videóra, majd jövő héten minden kiderül.

karit:
igen, Jack lőtte le, de tulajdonképpen itt is asszisztált Heller kivégzéséhez, még ha nem is ő dobta le a rakétát. Szóval ilyen szempontból mondom, hogy megint önismétlés volt, persze azért a jövő hetet még kivárnám a végső következtetés előtt.

karit - 2014. 06. 19. 16:42

_Peter: “Simán lehet, Chloe bejutott Margó néniék rendszerébe és bevarázsolta egy random robbanás képét. Heller addig a tökéletes baseballsapka álcában sörözget Jackkel Londonban.”

Szerintem is ez történt. A sorozattörténelem legnagyobb mindfuckja lenne, keresztbe tett ujjakkal szorítok jövő hétig, hogy így legyen. :S

Kissur - 2014. 06. 20. 00:03

Hát tény, hogy ha Heller túlélte, az az eddigi legdurvább csavar lenne és egyben a leghihetetlenebb is. Mutatták, ahogy robban a stadion. Meg hogy belemegy a bácsi arcába a rakétába szerelt kamera. Nem sok reményt fűzök hozzá.

ALDO - 2014. 06. 20. 00:21

Szerintem nem véletlenül hangsúlyozták ki ezt az Altzheimer dolgot. Így hősként szállhat ki, plusz lesz némi dráma Audrey és Jack ill. Audrey és Mark között. Ha pedig belenyúltak volna a drónba és egy korábbi felvételt játszanak be, akkor az arcfelismerő nem szúrta volna ki, hogy kamu a felvétel?

De az is igaz, amit korábban írt valaki, hogy így mártír lesz Hellerből és a terrorizmus elleni harcra hivatkozva bármit megtehetnek. Nem túl jó stratégia.

Quantumleap - 2014. 06. 20. 11:15

Kissur: Szerintem linkeld csak be, max. írd ki elé, hogy GIGASPOILER!

Quantumleap - 2014. 06. 20. 11:17

Heller egyszer már visszajött a halálból (5.évad), kissé erőltetett lenne még egyszer meglépni hasonlót.

Quantumleap - 2014. 06. 20. 11:29

Shannen: Rosszul emlékszel. Renee kapott néma órát a halálakor a kórházban.

Shannen - 2014. 06. 20. 12:38

Quantumleap: most elbizonytalanítottál, úgyhogy visszanéztem azt a pár percet, és nem, nem volt néma óra. Konkrétan óra sem volt, mert miután Jack odament hozzá, rögtön váltottak Logan-re a kocsiba, emlékszem még ezen is ki voltam akadva, hogy ha már nincs néma óra, akkor legalább Renee-vel fejezhették volna be a részt, nem pedig Logan filozofálgatásával.

Quantumleap - 2014. 06. 20. 13:29

Shannen: Nem tudom, te milyen verziót néztél. Az epizód végén a kórházban odamegy az orvos Jackhez, közölvén a rossz hírt, hogy Renee nem élte túl. Kép elsötétül, néma óra, epizód vége. És az ezt megelőző epizód végén halt meg Hassan elnök, pont ez volt az érdekes, hogy két egymást követő epizód végződött silent clock-kal.

Quantumleap - 2014. 06. 20. 13:40

Videót sajnos nem találok sehol. De hogy ne csak szövegeljek, itt egy idézet Renee Walker wikipédiás szócikkéből:

After failing to rescue Hassan, Renee goes to Jack’s apartment with him and the two have sex. Shortly after talking with Chloe and being informed that Samir (who executed Hassan) died, Renee says that she recognized one of the EMT’s as possibly being part of the Russian crime ring she infiltrated years ago. Following this, she is shot by a sniper. Jack rushes her to the hospital, but she eventually dies. Renee’s death is honored with the final silent clock of the episode.

Kissur - 2014. 06. 20. 14:18

A FOX-on úgy vetítették le, és az m1-en is, hogy Renee meghal és néma óra. Aztán a DVD-re már úgy jött ki, hogy hozzá volt csapva a Loganes jelenet. Én levágtam azt a végéről, és úgy van meg dvd-n. Mert így jobban üt. Sőt, Hassan halálakor sem volt néma óra a dvd-n.

Quantumleap - 2014. 06. 20. 14:49

Kissur: Jézus mária, micsoda gyökérség! Úgy látszik, csak tévében és tv-ripben érdemes sorozatot nézni.

Shannen - 2014. 06. 20. 15:41

Mi? Ez komoly? Ez mennyire gáz, jézus! Oké, akkor bocsi, nyilván úgy volt eredetiben, de én csak a Loganes verziót láttam, akkor azért volt ennyire gáz.

evergreen976 - 2014. 06. 21. 10:33

Ha jól tudom , dvd-re mindig bővítve , vagy picit módosítva kerülnek fel a részek. Vagy be lehet illeszteni a bővített jeleneteket…valamelyik évadot így néztem egyszer meg, de nem igazán volt érdekesebb ezáltal.

Quantumleap - 2014. 06. 21. 20:55

evergreen976: Valahol van egy lista ezekről a módosításokról?
Amúgy az még oké, ha beraknak extrákat, amik a tv-veítéskor kimaradtak. De azért ilyen módon nem kellene bevariálni az epizódok végét (néma óra hangosítása???). Amit esetleg elfogadnék: a 8.évad végén Aaron Pierce felvehetné kocsival a sebesült Jacket, és akkor végülis mégis benne volna az utolsó szezonban is. :)
De viccen kívül, arról tényleg eshetne szó, hogy Jack miképp tudott elmenekülni akkor, és hogy elsőkörben hol húzta meg magát.

Roxi - 2014. 06. 21. 21:00

Hát engem rendesen szíven ütött a vége,vártam,hogy valami történik,Jack vagy Chloé távolról közbelép!
Alig várom a következő részt!

Roxi - 2014. 06. 21. 21:02

Egyébként jópár epizód végére kerültek plusz jelenetek és ezek le sem lettek szinkronizálva ha jól tudom!

deku82 - 2014. 06. 21. 22:54

Nagyon remélem, hogy Heller tényleg halott, és innentől bedurvul a maradék 4 rész.

Kissur - 2014. 06. 22. 13:59

A 8×13 végén is volt egy plusz jelenet, ami simán kimaradhatott volna. Samirék elindulnak a bombával, ott a tv-s verzióban vége lett a résznek, de a dvd-n még hozzátették, ahogy Cole repül a folyó felett helikopterrel, és mondja, hogy keresik a terroristákat.
Csak annyi, hogy az extra jeleneteket ezúttal nem csak úgy hozzádobták az utolsó dvd-hez, mint kimaradt jelenetek, hanem berakták a részekbe. Csak sajnos pont rossz helyre.

Fan fact: A 8.évad 1.részében az egyik kocsinak ugyanaz volt a rendszáma, mint a 8.évad utolsó részében, amivel elvitték Jacket. :D

És most már befejeztem az offolást és a 8.évadról való írást. :)

ALDO - 2014. 06. 22. 15:55

OFF:
“De viccen kívül, arról tényleg eshetne szó, hogy Jack miképp tudott elmenekülni akkor, és hogy elsőkörben hol húzta meg magát.”

Ha jól láttam augusztusban megjelenik egy 24 regény, ami egy órával a 8. évad vége után kezdődik és pont ezzel foglalkozik.

Hulp - 2014. 06. 23. 00:21

Jó volt ez a rész szerintem. Nekem is az tűnt fel elsőre, hogy Heller nem kapott néma órát. Már egyből kombináltam is, hogy tuti túlélte valahogy. Amúgy Renee esetében én is úgy emlékeztem, hogy kapott néma órát, és mikor újranéztem pár hete a 7-8. évadot, hiányzott is. Akkor néztem utána a dolognak, és valóban a dvd-s verzió kapott extra jelenteket (amik szerintem ott tök fölöslegesek voltak, és a néma óra sokkal jobb volt). Akit egyébként érdekel, itt vannak a néma órák:
http://24.wikia.com/wiki/Silent_clock
Meg kb. minden, amit a sorozatról tudni lehet.

Nagyon kíváncsi vagyok hogy fogják lezárni az évadot, főleg ha nem lesz folytatás (nagyon remélem, hogy lesz), mert egy kicsit túl sok a nyitott szál.

_Peter - 2014. 06. 24. 12:43

SPOILER

Aki még nem látta a legfrissebb részt, ne olvasson tovább. (bár aki nem látta, az ne olvasson kibeszélőt, szóval magára vessen)

Bocs, hogy magamat idézem múlt hétről:

“Simán lehet, Chloe bejutott Margó néniék rendszerébe és bevarázsolta egy random robbanás képét. Heller addig a tökéletes baseballsapka álcában sörözget Jackkel Londonban.”

Ééés tessék. Elmennek a francba az írók, de tényleg. Kb. 5 perc volt múltkor kigondolni ezt a lehetőséget, mert annyira magyarázták az elrejtett lemezt és hogy Chloe már közel jár a drónok rendszeréhez. Pocsék megoldás, így nem ütött nekem a Heller dráma. És ha nem tudnak meglepni az írók, akkor az rossz. Persze lehet valakinek meg tetszett így, feljebb is írták micsoda csavar lenne. De szerintem nagyon béna és átlátszó húzás volt. Konkrétan úgy felhúzott, hogy meg kellett állítanom a részt, hogy írjak ide. Na mindegy, folytatom az epizódot.

_Peter - 2014. 06. 24. 13:19

Az egyetlen jó a részben, amikor Jack kihajította a banyát az ablakon. Azon rendesen meglepődtem, na az igen. A többit (Heller, Adrian, Navarro) messziről lehetett látni és csak unott fejjel néztem.

atg - 2014. 06. 24. 14:09

Nekem kifejezetten tetszett ez a rész, pörgött végig az egész. Mivel előző héten én elhittem, hogy tényleg halott az öreg, így meglepődtem, de szerintem a múlt heti drámát egyébként se teszi semmisé a csavar, mert az egyébként is azon állt vagy bukott, hogy elhitted-e akkor, hogy meghalt.
Az ablakon kivágós jelenet meg 10 pontos volt :D

Kissur - 2014. 06. 24. 14:18

Az évad legjobb része. Nincs kétség. Végig pörgött. Ha ilyen lett volna az egész évad… Nos, akkor a 4.részben vége lett volna az évadnak, de akkor is. Elvárom, hogy ha megfelezik az epizódszámot, akkor minden rész ilyen legyen. Végre újra fel tudtam kiáltani egy rész közben (Jack vs Margot). Navarro menekülése mondjuk elég gagyi volt, de legalább haladnak vele. Chloe és Adrian románca pedig nem lep meg. Én már az 5.részben is úgy értettem Adrian ‘I love you’-ját, hogy mint nőt szereti, és nem mint barátot.

des - 2014. 06. 24. 15:53

(ok, tudom, hogy szabad a heti részről bármit írni, de jobb a békesség)

SPOILER

3
2
1

Én is “elhittem”, hogy meghalt POTUS. Azért, mert csak 12 részes az évad és mert gondoltam, hogy most megmernek tenni ilyet is. + ott van még szálnak az orosz dolog is. Ott is lehet még kavarni a maradék időben.

Én felnevettem, amikor kidobták a gonosz terroristákat. :D

Kissur - 2014. 06. 24. 17:44

Jacken nem fog az áram. Kitépett egy szikrázó vezetéket, és semmi baja nem lett. :D

winnie - 2014. 06. 24. 19:05

azért veszélyes a spoiler feliat, mert az ember azt hiszi, hogy a jövő heti részről írunk:)

SG - 2014. 06. 24. 19:35

Szuper rész volt… még 3 ilyet így a végére :)

des: korábban már történt ilyen a sorozatban. felesleges kétszer ellőni. vagy lelőni :)

GoloM - 2014. 06. 24. 21:09

Kiszámítható? Igen. Tipikus 24-es húzások? Igen. De én élvezem, és kész.

Shannen - 2014. 06. 24. 22:22

Tényleg az egyik, ha nem legjobb része volt az évadnak, mert végre végig pörgött az egész. És ha van izgalom és akció, akkor azon is túl tud lépni az emeber, hogy minden szál kiszámítható (mondtam én is múlt héten rögtön, hogy Heller nem halt meg).

Azért az nem volt semmi, ahogy Margot kirepült az abalkon. De a legjobb számomra a Navarros üldözés volt, mert mindig öröm látni Jacket,ahogy pisztollyal a kezében rohan jobbra-balra. :)

Ha a maradék 3 rész is ilyen lesz, akkor talán az évad is pozitívan fog megmaradni. Nekem amúgyis mindgi a páratlan évadok tetszettek leginkább, úgyhogy látok rá esélyt most is.

figo! - 2014. 06. 25. 02:09

ez a rész 10/10 volt.

figo! - 2014. 06. 25. 02:13

Live Another Day (5.716 million viewers, #2; adults 18-49: 1.4, #4) kezd beállni

evergreen976 - 2014. 06. 25. 19:16

Ha jól vettem ki ez az évad az 5. résztől kezdett nagyon beindulni (bár azért már nem az igazi “hűbazdmeg” érzéssel…na jó 1 azért volt , azt írtátok is),és szerintem így már megadható neki a 10/7.
Vagy most szigorú voltam?
Quantumleap: ne hari , de nem tudok pontos listát az extrákról, pár éve megszabadultam az összes 24 dvd-től (mindegyik megvolt amit kiadtak kis hazánkban), de beszereztem tömörítve.
Összességében nagyon jó szórakozást tud nyújtani ez az alkotógárda , remélhetőleg fognak is még.
Talán tényleg kéne egy 10. évad, de azt valami nagyon dark-osra kéne venni…szerintem.

vamivan - 2014. 06. 25. 21:38

fú bakker, most néztem meg a 24 történetének leggyengébb részét….. :( mindent bele akartak adni, és minden egyes húzással egyre csak nyomták magukat a pocsolyába :(

jky - 2014. 06. 26. 14:52

Ez a helleres csavar gáz volt. Jobb lett volna, ha tényleg halott. Tudom, hogy 24, de ez már akkor is erőltetett. :( Meg amúgy a többi is totál kiszámítható klisé volt, főleg Navarro lebukása/menekülése.

De a hibáktól eltekintve elég jó kis epizód volt, pörgött rendesen, Jack pedig kegyetlen, csak lestem, ahogy kivágta az ablakot a terror anyukát meg a fiacskáját. ;D

ALDO - 2014. 06. 26. 15:21

Nem gondoltam volna, hogy meglépik ezt a Heller-csavart, mert annyira felvezették ezt az Altzheimer-kórban szenvedek, jövőre már fel sem ismerlek benneteket, ha haza megyünk lemondok szálat. Gondolom némi propaganda célja is van, hogy nehogy már az elnököt csak úgy megöljék a terroristák.
Ideje volt már, hogy Jack egy kicsit bedurvuljon. Az ablakos jelenetnél csak néztem, de ideje volt már kiiktatni őket. Érdekes, hogy a 24wikia szerint Margot Al-Harazi csak az ötödik nő, akit Jack megölt.

noodles - 2014. 06. 26. 21:40

fasza rész volt nagyon. én a rakétát folyóba irányítós résznél röhögtem nagyon. jack keress egy joystickot:D utolsó részben lesz egy nagy időugrás vagy hogy? lehetne az a meglepi, hogy 24 rész lesz végül:)

jky - 2014. 06. 26. 21:57

Ja, mondjuk miután lockolták a célpontot, a srác vagy az anyuka szarrá lőhette volna a berendezést vagy akármi, és akkor Jack bácsi sem tudott volna 10 mp alatt megtanulni drónt irányítani. :D

Kissur - 2014. 06. 26. 22:48

Ha hatástalanítani akarsz egy rakétát, akkor nincs más dolgod, mint leütni a ‘+’ ‘+’ és ‘enter’ gombokat, és máris te irányítod a rakétát. :D:D

_Peter - 2014. 06. 27. 09:22

Vagy amikor már bejutottak a drón kamerájába és látták merre repül, a Royal Air Force simán leszedhette volna.

deku82 - 2014. 06. 27. 21:57

Amit nem értek:
1. A drón a stadion fölé repült
2. felvette, ahogy Heller felnéz az égbe
3. Chloe rögzíti ezt a 2 mp-et, majd “végteleníti”
4. a drón becélozta Heller hült helyét (?)
5. mert közben ő visszaszaladt a pálya közepéről Jackhez
6. becsapódott a rakéta
Ha Chloe meghekkelte a célzórendszert egy ismételt videóval akkor miért volt a pánik az utolsó drónnal?

A joystick elrántása meg tényleg csak arra volt jó, hogy a nagyon ütős jelenetet (ez a tesó is repült ;) )előre elrontsa.

Más. Ami viszont nagyon meglepett, hogy Yvonne jelenléte most először irritált. Mintha egy eltévedt nő kóborolna a forgatáson. :(

evergreen976 - 2014. 06. 28. 13:04

Az mekkora lenne már ha Luther (Idris Elba) is belépne a történésekbe…
Vagy lett volna egy kíváló főgonoszunk Elba játékával…

Hogy nekem is mekkora baromságok jutnak már a fejembe…
XD

Kissur - 2014. 06. 28. 20:18

Szokásosan az évad 3/4-énél jelenik meg az igazi főgonosz (Adrian), vagy legalábbis hullt le róla a lepel.
Az másnak is feltűnt, hogy Adrian haja pár óra alatt megnőtt? :D

Quantumleap - 2014. 06. 29. 02:00

Nekem bárki bármit mond, Jack Bauer fölött mégis csak kezd eljárni az idő, mint mindenkit legyakó hős fölött. Valami ilyesmi halált igenis el tudnék képzelni neki (úgy, hogy valaki átveszi a stafétát, mint ama sorozatban):

A Polip SPOILER!!!

https://www.youtube.com/watch?v=pDAg4VLIfAE

evergreen976 - 2014. 06. 29. 09:56

Jajajaja.A Polip-nál meglépték, és elég jó volt így is.
De azért a 24-et (még) nem tudnám Jack nélkül ugyanúgy elfogadni.

Quantumleap - 2014. 06. 29. 12:27

evergreen976: Nem kellene, hogy 24 legyen, jöhetne egy (nem realtime) spinfoff Kate-tel mondjuk.

Quantumleap - 2014. 06. 29. 12:28

Mindazonáltal már többször tapasztaltam, hogy európai, vagy akár kanadai sorozatok terén valóban mások a szabályok ilyen szempontból. :)

Roxi - 2014. 06. 29. 21:50

Vigyáztam,hogy ne fussak bele spoilerbe,így nem tudtam,hogy Heller tényleg meghalt-e! Ha nem lenne altzheimeres egyértelmű lett volna,hogy nem ölik meg,így viszont nem!Azért örülök,hogy él márcsak Audrey miatt is! Margóékat Jack hamar elintézte,mondjuk Navarro is hamar lebukott,de sürget az idő márcsak 3 rész!És ahogy nézem Audrey férje is be fog még kavarni,szóval hajrá!

Roxi - 2014. 06. 30. 07:41

Tudom részletkérdes,de Jack és Audrey mikor cserélt mobilszámot? Vagy egyiknek se változott 6 éve a száma? :)

Quantumleap - 2014. 06. 30. 13:30

Nekem jobban tetszett volna, ha Heller tényleg halott. Azért remélem, az nem lesz, hogy Audrey majd dobja a férjét, és összejön újra Jackkel.
Na és mi van az időugrással? Az majd csak az utolsó előtti epizód után lesz?

Kissur - 2014. 06. 30. 13:53

Elárulták a készítők, hogy nem fogják megölni Jacket, nyitva hagyva a sorozatot a folytatásra, vagy filmre.

jky - 2014. 06. 30. 14:14

Időugrás szerintem az utolsó epizód végén lesz. Amúgy esélyes, hogy újra összejönnek ezek ketten, de ez tényleg gáz volna.

Roxi - 2014. 06. 30. 14:51

Audrey első férjét már kiiktatta,miért lenne ez kivétel? :) Szerintem nem lenne gáz ha a végén összejönnének egy időugrással,én mindig is bírtam a párosukat!És szegény Jack hadd legyen végre boldog kicsit!

Kissur - 2014. 06. 30. 18:52

Audrey férjét elrabolják az oroszok, de Jack szarik rá, inkább hazaviszi Audreyt és ezúttal Heller fog feküdni az ágyban, kint meg Kim és a Vámpírnaplókos srác kertipartizik. :D DE! a végén kap egy hívást Jack az új elnöktől, hogy Amerikának szüksége van rá, és elautózik a naplementébe. Óra. Pity-pity-pity-pity-pity… :D

szerintem - 2014. 06. 30. 18:52

elnezest kerek, de alzheimer kor. igy kell irni.

tovabba, nem tudom, hogy szoba kerult-e mar a kibeszeloben, de en biztos vagyok benne, hogy nem lesz idougras. egeszen egyszeruen 12 orat, fel napot fed le a tortenet. delelott 11-tol este 11-ig. bocs, ha ezt mar megbeszeltetek itt, csak az utolso par kommentben meg mindig lattam, hogy kerdesek merulnek fel ezzel kapcsolatban.

jky - 2014. 06. 30. 19:16

@szerintem

Azért merülnek fel, mert lesz időugrás, ezt már rég tudni. Csak az volt a kérdéses, hogy mikor és mennyit ugranak. Ezen ment a témázás.

Totya - 2014. 07. 01. 09:51

A 10-ik részt még nem láttam, de nem bírtam megállni, h ne nézzem meg az utolsó előtti rész prómóját…. Hát, érdekes, h erőltetik a kínai szálat.

Kissur - 2014. 07. 01. 13:15

Múlt héten azt hittem, hogy amit akkor összekavartak, azt nem lehet 3 rész alatt kibogozni. Az eheti részt látva azt mondom, hogy a mostani helyzetet nem lehet kibogozni 2 rész alatt. Egyszerűen amit művelnek itt az utolsó pár részben, hát az kész… Annyira gyengén indult az évad, erre behozták ezt az új szálat. Kár, hogy az elejét elrontották, mert a legjobb évad lehetett volna. Az utolsó részek alapján mindenképpen. El se merem képzelni, hogy jövő héten mit csavarnak a dolgokon. A legdurvább nemzetközi konfliktus alakult ki, ami még nem volt. Elképzelésem sincs, hogy hogyan ússzák meg a világháborút.

jky - 2014. 07. 01. 18:25

10. rész után már tuti, hogy rakétab.zik az írók. A drón rakéták után most jött a torpedó. Michael Bay is büszke lenne erre az évadra. :)

vamivan - 2014. 07. 01. 21:57

te jó ég… vajon kinek a fejéből pattant ki az ötlet, hogy Navarro egyszercsak belefut a katonába, elveszi tőle a géppityut, lő Jackre és eldobja?! eléggé olyan volt, mintha utólag tették volna bele, de irtó gáz lett…

ezt leszámítva (meg persze egy csomó apróságon, amin már fenn se akadok) viszont egész jó kis rész volt, a jó öreg Chang-gel, kemény konflikttal, majdnem összejött az Adrien-Chang-Jack-ruszkik-CIA találkozás, de még lehet nagy összecsapás :)
és továbbra is úgy folynak az események, mintha még 14 rész hátra lenne.
bárcsak… :)

deku82 - 2014. 07. 01. 22:42

Tényleg fura lehet, de most a rész végén csak az volt bennem, hogy milyen orbitális baromságok voltak itt 1 óra alatt. 200 rész után nem most fogom kaszálni, de durván megrengett a hitem az egészben. Persze most bedobták a III.VH-t, de 2 rész alatt ezt így hogy? Annyira örülnék, ha meglepnének vmi okos kimenetellel, hiszen lehet, hogy végül sorozatzáró is lesz.

SG - 2014. 07. 01. 22:47

Lehet sunyiban leforgattak egy filmet is ami a III. VH alatt fog játszódni :D

Amúgy kövezzetek meg, de nálam még mindig Jack a király, jöhetne akárhány új évad, mindig lesz rá heti 40 percem!

marchello - 2014. 07. 01. 23:14

nektek is feltűnt, hogy iszonyú béna a CGI ebben az évadban? igaz a 24 sosem volt dugig ilyesmivel, egy-két atomrobbanást leszámítva oldschool action, csimbumm, dirrdurr volt. gondolom a szűkös budget is közrejátszik abban, hogy a robbanások, rakéták és a füst (!) is khmm… hagy kívánni valót maga után.

ALDO - 2014. 07. 01. 23:43

Kicsit félek, hogy nagyon összecsapják az utolsó két részre az évadot. Sajnos elég sokáig húzták ezt a drónos dolgot. Al-Haraziékat kb. 3 résszel korábban kellett volna kivágni az ablakon.

Kissur - 2014. 07. 02. 18:10

Én is jobban örültem volna, hogy ha ezeket a szálakat előbb behozzák, mert ezt a konfliktust nem lehet megoldani 2 rész alatt. (Direkt nem 2 órát írtam.) De a jövő heti rész is 9 pm és 10 pm között lesz. Akkor mi lesz az utolsó részben? 10 pm és 11 am között? És akkor este 10:48-kor ugranak egyet délelőtt 10:52-re? Passz. Nem tudom mi lesz. Végre egy évad, ahol tudom, hogy lesz meglepi, de nem tudom, hogy mi! :D Oroszok és a kínaiak is akarják Jacket. Fincsi lesz. :D

evergreen976 - 2014. 07. 02. 19:11

Nagyon durva dolgok mennek itt az utolsó órákban kéremszépen…de tetszik.Továbbra is a régi “24” érzés van bennem, amikor pislogni sem merek.Adrian egy faszkalap, Boudreu-val egyetemben (ez a pali egyszerűen gyerekes,pedig egész jól indult a karaktere).
Kate nagggyyyonnnnn tetszik!!!
Jó ez az évad.
(Bocs ha a neveket elírtam)

Shannen - 2014. 07. 02. 20:49

Miért?Miért?Miért csak az utolsó néhány részre tudták összeszedni magukat az írók? De komolyan! Ez megint egy jó rész volt, sőt talán jobb mint a múlt heti. És persze úgy volt jó, hogy egy csomó mindent előre ki lehetett találni, de még így is üttek a dolgok.
Azért Chang tök jó, hogy visszajött, a torpedózás után csak néztem, hogy ezt most tényleg meglépték? Durva.

Nekem sincs elképzelésem, hogy tudják ezt 2 rész alattlezavarni, főleg az időugrással együtt. És azzal együtt, hogy benne van a pakliban, hogy nem lesz következő évad.

A lényeg, hogy még a következő 2 rész leglább olyan jó legyen mint a múlt heti és az e heti, és akkor legalább a pozitív végkifejlett az évadot is felhúzza.

Roxi - 2014. 07. 02. 21:44

Szerintem egyszerűen lezavarják majd egy újabb csellel (ahogy Navarrot is szóra bírták)egymásnak ugrasztják a ruszkikat,meg a kínaiakat! Mindenesetre zsúfolt 2 rész elé nézünk! Adrian meg azt hittem azt vallja be Chloénak,hogy él a férje meg a fia!

noodles - 2014. 07. 03. 10:18

fuuuuu de kár volt így a végére hagyni ezt a szálat. túl sok ment el margó nénire, ez a kínai vonal sokkal érdekesebb a bosszúálló terrorista asszonynál. az a katona mit keresett ott az utcán és miért nem tele tárral volt a fegyvere? előtte konzervdobozokra lövöldözött a haverjával vagy mi? azért örülök ennek az évadnak és nekem csak jackel kellene a 24, ilyen spinoff főleg kate-el minek? gyenge karakter

SG - 2014. 07. 03. 10:44

noodles: európában követségek előtt szoktak állni gépfegyveres katonák… pl. bécsben a francia nagykövetség előtt. :)

evergreen976 - 2014. 07. 03. 17:03

Vigyázat! Spoiler:

“S1, Ep12
14 Jul. 2014 10:00 p.m.-11:00 a.m.”
Na ebből mi lesz? (Jó volna ha egy 2 órás részt kapnánk…)

Roxi - 2014. 07. 03. 17:23

Vagy egy 12 órás maratonit :)

rio - 2014. 07. 08. 13:21

Már csak egy rész van hátra, nem hiszem el. Hogy fogják ezt a szezont befejezni? :O

Kemény volt a kvázi 24-utód Strike Back-es P.Winchestert viszontlátni :)

Kissur - 2014. 07. 08. 14:04

A fél Strike Back stáb benne van ebben az évadban. :) Sinclair, Baxter, most az utóbbi 2 részben Stonebridge, de benne volt az 1.évados csaj, aki Portert “ápolgatta”. Az a barna hajú. :D
Amúgy hiába léptek egy nagyot az orosz szállal, Moszkva még mindig Jack fejét akarja, plusz ott van Kína. Elképzelésem sincs, hogy hogyan fogják lezárni, és éppen ezért semmilyen spoilert nem olvasok el az utolsó részről. Az előzetest se láttam, és nem is fogom megnézni, majd csak utólag. Sosem zavartak a spoilerek, de most hírzárlatot rendelek el magam körül. :)
Amúgy cselesen finálénak hívják a szezonfinálét (igen, szezonfinálénak mondom, és nem sorozatfinálénak), szóval nyitva hagyják a lehetőséget a folytatásra is.

SG - 2014. 07. 08. 14:53

durván bepörögtek a dolgok a végére

Kissur - 2014. 07. 08. 16:59

A leírás szerint valaki meg fog halni. De lehet, hogy csak mint a Walking Deadben, amikor írták, hogy juj, valaki meghal, aztán csak két zombit lőttek fejbe. De ha tippelnem kéne, akkor vagy Chloe, vagy Audrey lesz a veszteség. (Ismét leírom, hogy nem láttam az előzetest, elzárkóztam minden spoilertől, ezek csak spekulációk.)

Shannen - 2014. 07. 08. 20:50

Ez megint egy ütős rész volt. És már csak egy van hátra… Gőzöm sincs, hogy akarják ezt egy rész alatt lerendezni. Vagyis nyilván le lehet, de mivel 13 órát ölelnek majd fel 42 percben így furcsa lesz.

Ha Audrey meghalna az elég brutál húzás lenne, nem hiszem, hogy utána Jack-nek maradna még bármennyi életkedve. Chloe meg annyira háttérba volt idén szorítva, vagy nem tudom, hogy nem hiszem, hogy tőle válnának meg. Max. Mark. halhat meg, de az meg kit izgat? Szóval izgalmas finálénak nézünk elébe.

ALDO - 2014. 07. 08. 22:52

Történjen már Jack-kel is egy kis jó, mert idáig kb. az összes nőjét megölték.

Quantumleap - 2014. 07. 08. 23:45

Szerintem, ha Audrey-t meg akarnák öletni a készítők, akkor azt megtették volna most, az epizód végén. :)

Shannen - 2014. 07. 09. 07:29

Szerintem nem feltétlen. Simán lehet, HA megakarják ölni,akkor inkább olyankor amikor Jack is ott van, pl. mikor majd ,felteszem, a következő részben úgyis találkoznak mindhárman. Mármint az még brutálisabb lenne Jack számára, ha látná, de persze bármi lehet. Én jobban örülnék, ha Audrey-t békén hagynák, eleget baja volt már neki az évek során.

Quantumleap - 2014. 07. 09. 07:40

Shannen: Én is ezt mondom. Na meg önismétlés szaga is lenne a dolognak Chenget illetően. Én inkább Jacket nyírnám ki. Még mindig nem tudhatjuk, nem-e leforgattak egy efféle befejezést alacsony nézettség esetére. :)

_Peter - 2014. 07. 09. 13:46

Határozottan jobb lett az évad a banya és a drónok harca óta. Sokkal jobb ez a kínai, orosz kavarás. Igaz, ezzel Yvonne szerepe a sűrű események kicsit mellékes lett és a britek eltűntek ebben a részben. Strike Back stáb is komoly létszámmal jelen van, Richmond őrmester lehetne még. :) Amikor Stonebridge az atomról beszélt, azt hittem az elnök az Alzheimer és gyógyszerek miatti zavarodottságában lazán odaveti persze lőjétek csak. Gondolom majd fordítva lesz, Heller józan marad, csak a tábornokai tartják majd beszámíthatatlannak.

Shannen - 2014. 07. 09. 22:49

Az a bajom azzal, ha Jacket megölnék az évad végén, hogy nem illene bele. A 8.évad végén remek húzás lett volna, tudták, hogy itt a vége, szépen fel volt építve az egész sztorija Jacknek.
Ez most viszont egy sima “átlagos” nap, oké, hogy Cheng előkerült, meg Audrey is itt van, de nem tudnám teljesen átérezni Jack halálát. Szóval remélem életben hagyják, még akkor is, ha nem lesz következő szezon. Bár azért az se nagyon legyen, hogy a legvégén Jack mondjuk kiköt a kínaiaknál vagy oroszoknál és tudjuk, hogy most vagy megölik vagy kínozzák és jön az óra.

Roxi - 2014. 07. 11. 21:40

Azért kár,hogy már csak egy rész van. Főleg,hogy várhatóan ütős lesz,van egy “kis” elintéznivalója megint Jacknek.

ALDO - 2014. 07. 11. 22:18

Nekem már a 8. évadban sem fért volna bele, hogy a legyőzhetetlen Jack Bauert egy random neve nincs valaki ölje meg. Az évad utolsó képkockája nagyon jó lezárás lett. Megoldották az ügyet, de a happy end elmaradt. A nézettség sem valami izmos, de hátha a FOX még év végéig eldönti, hogy kell-e neki jövő nyárra.

ALDO - 2014. 07. 11. 22:19

Jacket csak valami hozzá hasonló, karizmatikus főgonosz ölheti meg, ebben az évadban ilyen pedig nem volt.

Kissur - 2014. 07. 12. 00:19

Ugye tudjuk, hogy nem ölik meg, de ha már ilyen szépen felépítették Yvonne karakterét, ő lehetne az, aki elvégzi a piszkos munkát. Nekem se tetszett volna, hogy ha egy random ember öli meg. Ha Aaron szállt volna ki az autóból, akkor tudtam volna, hogy vége.

evergreen976 - 2014. 07. 12. 14:16

Aldo: mit szólnál Tony-hoz?
(Agyfasz lenne…nem kicsit…ütne mint a 220)

ALDO - 2014. 07. 13. 16:34

Tony visszatérése az utolsó pár perce, hogy elintézze Jack-et (mivel a 7. évadban nem éppen barátilag váltak el) tényleg húzós lenne.

Tomek83 - 2014. 07. 14. 09:05

Akik eddig látták a finálét, azok pozitív véleménnyel voltak róla, szóval fasza résznek nézünk elébe.

Hulp - 2014. 07. 14. 23:47

Most néztem meg a 10-11. részt, és nagyon fasza volt. A végén, már azt hittem, hogy mutatják a mesterlövészt, és Tony néz bele a távcsőbe. Ez a drónos időhúzás teljesen jó lett volna a 24 részes sorozatban, így viszont kár érte. Sokkal jobb lett volna a kínaiakat meg az oroszokat jobban kifejteni. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a 12. rész.

foxx.mulder - 2014. 07. 15. 09:38

Eléggé kiszámítható volt, hogy ki hal meg az utolsó részben…

jky - 2014. 07. 15. 12:03

9×12

Nagyon jó finálé volt. Ugyan Audrey halála kicsit hülyén lett megoldva, mert azért a való életben az elnök lányát szerintem kb. minden irányból biztosítanák, nem csak úgy sétálgatnának páran. De a drámai része baromi jó lett, főleg az elnök miatt, meg ahogy Jack átment berserker módba. Tudtam, hogy felhívja majd Kate, elmondja Jacknek, az meg majd bepöccen, már vártam, és akkor jött a hívás is, aztán bumm.. Jack elszabadult.

És megvolt az időugrás is, ennyi, egyszerűen megoldották. És akkor most ezzel vajon tényleg lezárták, vége, örökre? Viszlát Jack? Hát, majd kiderül. :)

andras_a - 2014. 07. 15. 12:45

Lesz 10.évad, vagy most TÉNYLEG vége? :)

SG - 2014. 07. 15. 13:39

SPOILER
Miután Jack felszállt a helikopterre, jött a második néma óra egy epizódon belül… innentől kezdve gondolja mindenki tovább :)

Kissur - 2014. 07. 15. 13:44

Azért micsoda finom modorúak ezek az oroszok. Semmi bilincs, semmi erőszak, csak szépen beterelték Jacket a helikopterbe.
Én az évad előtt megmondtam, hogy vagy Audrey vagy Chloe hal meg. Az a durva, hogy azt hittem, hogy rész közben Jack agyonlövi magát a hajón. Ott azért elfelejtettem levegőt venni. Ezt most nagyon jól oldották meg.
El kell ismernem na, tudnak ezek finálét írni. Az akciók veszett jók voltak, izgultam a karakterekért (kivéve Audrey-ért).
Kérek szépen 10.évadot, amiben NINCS fenyegetettség, hanem Jack az oroszok piszkos munkáit végzi el, amivel az amerikaiaknak árt. És ez lenne a legnagyobb büntetés. A saját hazája ellen kell dolgoznia.
Több dolgot nem értek. Mi a fenéért volt benne az évadban Ritter? A kék inges elemző többet tett, mint ő. Vagy a kötelező néger volt csak? A másik meg Belcheck. Tök jó karakter lett, nagyon bírom, de ennyi erővel Tony is lehetett volna Jack jobb keze. És azért micsoda évad lett volna. Képzeljük el: Jack, Chloe, Tony vs mindenki.

És még egy kérdés: most akkor Jack már nem Audreyt, hanem valójában Chloet szereti? :O

Az időugrás meg teljesen felesleges volt. Abszolút nem volt értelme. Nem hiszem el, hogy az alatt a 12 óra alatt nem próbálta meg Jack megkeresni Chloet és kiszabadítani. Pff…
Azért én élveztem, remélem folytatják. :)

Kissur - 2014. 07. 15. 13:46

SG: Volt néma óra a 2.évad és a 6.évad végén is, mégsem halt meg senki akkor. ;)

ALDO - 2014. 07. 15. 15:52

“Mi a fenéért volt benne az évadban Ritter? A kék inges elemző többet tett, mint ő. Vagy a kötelező néger volt csak?”

Szerintem pontosan ezért. Nálam meg is kapta az évad legfeleslegesebb (állandó)karaktere címet. A második helyre a technikus srác került, akit leszúrtak.

“Képzeljük el: Jack, Chloe, Tony vs mindenki.”

Tényleg fasza lett volna a 7. évados badass Tonyt visszahozni, de valahogy nem illett volna a történetbe.

“Nem hiszem el, hogy az alatt a 12 óra alatt nem próbálta meg Jack megkeresni Chloet és kiszabadítani.”

Ugyanerre gondoltam. 12 óra több, mint elegendő, hogy kidolgozzanak egy tervet. Komolyan már vártam, hogy Chloe beül a kocsiba, az oroszokat pedig leszedik az amcsi mesterlövészek, erre semmi. A ruszkik meg pont 12 órás ultimátumot adtak Jacknek?

A többit kifejtem a finálékritikában.

GoloM - 2014. 07. 15. 16:20

Annak aki még nem látta a finálét SPOILER:

Én egyáltalán nem vártam, hogy meglépik Audrey megölését. Igazából happy endes zárásra számítottam: azt gondoltam, hogy a problémák megoldása után jön a 12 órás időugrás, és az utolsó jelenetben látjuk majd Jacket (Audreyval összekapcsintva) hazatérni Kimhez. Lehet, hogy ez így túl standard és túl romantikus lett volna, de tényleg valami ilyesmire számítottam, és kicsit sajnálom is, hogy nem így történt (megérdemelte volna…).

Ettől függetlenül nagyon jó és izgalmas finálét láthattunk. A végén azért kicsit vártam, hogy esetleg Mandy is bent ül majd a helikopterben, de ezt nem lépték meg.

Összességében én nagyon örültem ennek a 9. évadnak, és továbbra is évekig nézném még. Mondom ezt annak ellenére, hogy igen, sok dolog kiszámítható volt az eseményekben, és igen, olyan dolgokat léptek meg, amiket már láthattunk a korábbi években. Ettől függetlenül azonban rajongóként nekem személy szerint bármely jelenleg futó sorozatnál többet adott ez az évad (is).

Konen - 2014. 07. 15. 20:59

Elvagyok kenődve a legvégétől,hogy MEGINT elviszik Jacket ,egyszer Kína most Moszkva,én is kicsit happybbet vártam,hogy Jack elveszíti Audreyt,de legalább hazamehet erre meg…..Amúgy ez a finálé csillagos ötös,amikor megtudja,hogy Audrey meghalt,átalakulás és dara, fantasztikus volt, az elnökös rész ahol elmondja,hogy nem fog emlékezni semmire nagyon súlyos rész volt és alatta a zene…húúúú…remélem lesz következő évad ,csak nem vágom ezt ,hogy lehet megoldani….reméljük a legjobbakat…..az évad pedig szerintem nagyon adta,lehet voltak gyengébb részek ,de összességébe le a kalappal ;)

Shannen - 2014. 07. 15. 21:23

Remek évadfinálé volt, nagyon szépen lezárta az évad második felét,ami fényévekkel jobb volt,mint az eleje.
Én örülök,hogy nem happy end lett, azt egyszer már bejátszották, nem hiányzott volna most. Az picit kár, hogy az oroszok elvitték, de ha lesz következő évad, akkor még semmi sincs veszve.

Ha nem lesz, és ez volt a sorozatfinálé, akkor már kevésbé vagyok elégedett a résszel.
De bővebben majd én a finálékritikánál mennék bele a részletekbe.

Kissur - 2014. 07. 15. 21:41

Ott azért majdnem bepiszkítottam a nadrágomat, amikor Jack és Chloe megálltak egymás mellett, miközben az épületből egy mesterlövész célzott rájuk. Mondom ha ott egy lövéssel kinyírják mindkettőjüket, akkor rosszul leszek, és kidobom a gépet az ablakon.

deku82 - 2014. 07. 18. 11:27

Szerintem meg nagyon szar lett a vége.
És itt a 10-11-12. részekről beszélek. Hagyják a fenébe az egészet, ha csak ennyire telik.
Csak azért adok rá 6/10-et mert van egy 10+ éves közös múltunk, amin nem változtat semmi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz