login |

Community: vége az 5. évadnak

2014. 05. 08. 19:33 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

– Annie, look, I don’t know people, but I know TV. When characters feel like the show they’re on is ending, their instinct is to spin off into something safer, in Jeff and Britta’s case, something that would last six episodes and have a lot of bickering about tweezers and gluten, starring them and an equally W.A.S.P.-y brunette couple with a title like Better with my Worse Half or Awfully Wedded or Tying the Not, but “knot” is spelt without a K, or #CouplePeopleProblems, and every episode, you get…
– Abed. Abed, stop developing.

Hogy a sorozatnak mi lesz a sorsa, az szerintem napok vagy órák kérdése és eldől.

Az már korábban kiderült, hogy nem feltétlenül vagyok hithű Community-s, ráadásul nekem még a 4. évaddal sem volt sok bajom, így nem tudom, hogy mennyire vág egybe a köz véleményével az, hogy ez az 5. évad tovább folytatta az előző szezon által megkezdett csökkenő tendenciát, már ami a színvonalat illeti.

Félreértés ne essék, a Community helyenként zseniális, de míg a 4. évadban sokszor csak lavírozott az ötletes középszerben, a mostaniban sokkal nagyobb volt a hullámzás, jóval több lyukat rúgtak. Mindez persze annak köszönhető, hogy Dan Harmon nem biztonsági játékos, továbbra is zubognak belőle az elvetemült ötletek, csak sajnos ezek közül nálam több is csütörtököt mondott.

Kockázatos játék ez. Az évad során megint váltogatták egymást a nagy, “event” epizódok és a normál sztorik, és az előbbiek mindig neccesek, hiszen egy poénra épülnek. És ha az nem jön be, akkor az egész rész mehet a lefolyóba.

Azonban ezúttal nem az event részekkel volt nagyobb bajom, hanem a normál epizódokkal. Áthallás ide vagy oda, a Save Greendale-szálat totál semmilyennek és felesleges átívelésnek éreztem. Nyilván Troy távozása is nagyon sajnálatos volt és bár Jonathan Banks-nek voltak remek pillanatai, nem tudták olyan zseniálissá tenni a karaktert, ahogy azt elvártuk volna, sokszor csak elvolt.

You’re still 18 to 49 for almost a decade. That’s valuable to society.

Nagyobb gáz volt, hogy a legnagyobb nemezisem, Chang továbbra is értékelhetetlen maradt, de a kaput számomra a két igazgatósági tag tette be, őket végképp nem tudtam tolerálni. Minek vannak? Nyilván, akinek ők bejönnek, annak a szezon zárásával sem volt gondja, de a finálé végképp keserű szájízt hagyott bennem, filmes utalások ide vagy oda. (Ráadásul idén a Subway-reklám megvalósítása is ötlettelen lett.)

Végig nagyon ötletes volt a sorozat, de mintha a kihagyott év miatt Harmon többször is ütemet tévesztett volna (feltámasztás? komoly?), így hiába a remek kiszólások, illetve beszólások, a zseniális utalások, összességében csak közepesre sikeredett a szezon, és a hatodikat a premier után nyugodt szívvel fogom kaszálni, ha nem szedik össze magukat.

23 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2014. 05. 08. 19:55

Ennyire még nem örültem annak, hogy ennyire nem egyezik a véleményünk. :D
Szerintem zseniális volt az évad, egy résszel nem volt bajom, az event-részek kiemelkedőek voltak, a sima epizódok is zseniálisak, szóval valahogy így kell szerintem jó sitcomot csinálni. :)

#sixseasonsandamovie

winnie - 2014. 05. 08. 19:59

mondtam én, hogy nem vagyok hívő:) mondjuk most fejezem be a parks and recreationt, ami nagyobb kedvenc, de az iránt is csitul a lelkesedésem, pedig korrekt. járnak le a szavatosságok. előre félek a the middle mostani szezonjától.

rm - 2014. 05. 08. 20:07

winnie: szerintem a the middle mostani szezonja egyszerűen marha jó. Főleg mivel ugye Axl már egyetemista és ő így külön szálakat kap ezzel kapcsolatban, amik számomra nagyon ütnek. Szóval azt tippelném, hogy élvezni fogod.

A Community… nos tényleg volt hullámzás az évadban, szerintem ez a sorozat nagy emberfüggő, a maga módján valóban zseniális, nincs rá jobb szó, de nem mindegyik részre tudok én sem ugyanolyan mértékben ráhangolódni, viszont vannak dolgok, amikor fogod a fejed, hogy ez kész… máskor meg nem igazán. Néha túl sok talán. Viszont szerintem Troy egyáltalán nem hiányzott. Viszont Chang meg zavaró tud lenni.

wirth6 - 2014. 05. 08. 20:10

Nekem az event részekkel az a bajom, hogy számomra most látszott leginkább, mennyire egy kaptafára készülnek ezek: túl komolyan vesznek egy teljesen hétköznapi dolgot, amitől pár nap alatt valamiféle poszt-apokaliptikus világgá alakul az egész iskola valami teljesen megmagyarázhatatlan okból.

Flanker - 2014. 05. 08. 20:11

Nem nézek NBC-s sorozatokat most (így alakult, nem szándékos), de a The Middle teljesen jó..:)

paranoid android - 2014. 05. 08. 20:17

Noha a 4. évaddal nem volt különösebb bajom nekem sem, viszonylag kellemes szórakozást nyújtott, de szerintem nagy minőségi ugrás volt ez a szezon. A körülmények nem voltak tökéletesek, Pierce-t és Troy-t nem tudták kifogástalanul pótolni, utóbbit Abed kicsit meg is sínylette. Jonathan Banks karaktere nem mindig működött, ellenben a visszatérő Ian Duncannel. Az epizódok nálam sem találtak be egyöntetűen, de az évadnak legalább a fele nyugodtan megkaphatja a zseniális jelzőt.

winnie - 2014. 05. 08. 20:22

rm: troy nekem nem is annyira magában, hanem abed mellől hiányzott.

the_daver - 2014. 05. 08. 20:50

Szerintem is zseniális évad volt. Nekem még Chang sem sok, hozzá kapcsolódik az a jelenet, amin azóta is röhögök hangosan, ha eszembe jut (amikor az igazságvizsgálós részben lelép, majd visszajön, és színpadiasan beadja, hogy “I masturbated everywhere. EVERYWHERE!!”)

Paladin - 2014. 05. 08. 20:55

Nagyon nagy volt. Tavaly nem sajnáltam volna a kaszát, de ez után az évad után fájna nagyon.

Rütyika - 2014. 05. 08. 21:06

Én a repilot után kaszáltam mint a huzat, mert végiguntam azt a részt. Aztán egy haver azt mondta, hogy megéri végignézni az 5. évadot, így hát adtam neki még egy esélyt, két rész után azt mondom, hogy elviselhető, de már mögötte vannak a jó évei. Végigszenvedem magam az évadon, hátha feljavul, de az esetleges hatodiknak nem biztos, hogy nekikezdek, ajánlja akárki.

Jence4 - 2014. 05. 08. 21:38

Én eddig csak a 7-ik részig jutottam(feliratos vagyok), amik eddig többet értek mint a 4-ik évad összesen, nekem nagyon bejön , én addig nézem amíg az utolsó ember le nem kapcsolja a villanyt :D

KG - 2014. 05. 08. 21:45

a parks and rec-kel karöltve magasan a legjobb comedy.

deku82 - 2014. 05. 08. 22:20

A dupla finálé szerintem borzasztó volt. Nem tudtam hova tenni. Mintha 1 nap alatt rögtönöztek volna 45 percet, aztán kivágták belőle a poénokat is. Pedig idén is volt 4-5 tényleg jó rész. Szóval +1 a hullámzásnak.

waguna - 2014. 05. 08. 22:52

ha már annyi doctor who utalás van, akkor lehetett volna Troy-nak is valamiféle regeneráció, kár volt hagyni veszni azt a karaktert, na meg Abed-el alkotott dolgai – számomra – nagyot dobtak a részeken. Se morning show, se rákjárás hazafele. Se Pierce ):
4. évaddal semmi bajom nem volt, de most azt érzem Dan Harmon inkább foglalkozott Rick and Morty val [innen nézve nyertem, fél community, meg egy teljesen jó r’n’m = 1,5 > 0,5].

lol.

tobias88 - 2014. 05. 08. 23:26

A színvonal szerintem emelkedett, de tényleg hullámzás volt. Az évad elején volt vagy 3 db 10/10es rész is nálam, de a vége fele megint a 6osok voltak többségben. A 10es részek a 3-4-5 volt, az 5. az epic és ekkor azt hittem hogy újra zseniális a sorozat, de innentől jött a gyengülés sajnos. Viszont az a 3 rész többet ér mint a Big Bangből az egész szezon

tobias88 - 2014. 05. 08. 23:29

Amúgy “Troy and Abed in the Morning!” melyik Community-snak nem hiányzik? Egyértelmű, hogy mindegyiknek, de ez van sajnos, valakinek az esetleges popsiker fontosabb mint a biztos színészi karrier

tobias88 - 2014. 05. 08. 23:31

Az évad legjobb jelenete:
https://www.youtube.com/watch?v=F2vup9sm_ls

VanillaSky - 2014. 05. 09. 08:57

A legjobb sitcom, pont!:)

JKJ - 2014. 05. 09. 09:54

Csatlakozom azokhoz akik szerint jó volt az 5. évad. Várom a következőt!

Raziel Anarki - 2014. 05. 09. 10:09

lehet h önmagához képest esett a színvonal- de inkább csak “változott a recept” karakterek terén, és ez zavarhatja a cikkírót, szem jó, jól felépíett évad volt-, és szvsz még mindig az egyik legintelligensebb, leg-nem-kommerszebb futó sitcom. :)

Raziel Anarki - 2014. 05. 09. 10:09

ja és #sixseasonsandamovie!

winnie - 2014. 05. 09. 15:03

Raziel Anarki: a karakterek nem zavartak. inkább az, hogy voltak abszolút gyenge részek is a remek epizódok között. össze sem lehet hasonlítani mondjuk a második évaddal. viszont ezt a műfajt nem feltétlenül intelligensnek nevezném, hiszen vannak tipikusan olyan szitkomok, amik sokkal, de sokkal intelligensebbek. (nyilván az is, de nem ezt a jelzőt húznám rá először, hiszen némely karaktert és viselkedést és mondatot nem lehetne intelligenciával összemosni.)

Brynden Rivers - 2014. 05. 10. 13:32

Hullámzó az évad, de van annyira egyedi a kínálatból, hogy élvezhető legyen.

Jonathan Banks karaktere nekem nagyon pozitívum volt Pierce után, mintha Mike (Breaking Bad) karakternek lenne egy párhuzamos idővonalas alteregója :)
A legjobb jelenete a Dungeons and Dragons részben a goblin vallatás volt Abeddel.

Chang az tényleg lehetne kevesebb (nulla).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz