login |

Hírcsütörtök – Law & Order: SVU 16. évad! American Idol 14. évad! My Little Pony: Friendship Is Magic 5. évad!

2014. 05. 08. 10:00 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: hírek, , , ,

 • Mai RTL Klub-premier: Glades – Tengerparti gyilkosságok 2. évad
 • Premier: Youngers S2, Catfish: The Tv Show S3, La La’s Full Court Life S6, Marrying The Game S3, Hollywood Exes S3 + Finálé: CSI S14, The Face S2, Preachers’ Daughters S2, Flipping Out S7
 • A hajnali hír megvolt a FOX újabb 4 kaszájáról? Sajnos nincs meglepetés, de ettől még…
 • Az NBC berendelte a Law & Order: SVU 16. évadját.
 • A FOX berendelte az American Idol 14. évadját. Nyáron 15 városban kezdik el a meghallgatásokat.
 • A HUB berendelte a My Little Pony: Friendship Is Magic 5. évadját.
 • Magyar premier – RTLII: 05.19 A nagy svindli (White Collar) 3. évad
 • Az RTLII az 1×10-en túl is folytatja az Anger Management-et – azt még nem tudni, hogy meddig, mert napiban adva viszonylag hamar utolérik Amerikát.
 • A Witches of East End 07.06-án tér vissza a Lifetime-ra.
 • Jönnek a hírek a passzolt a pilotokról is. A FOX-nak nem kellett a Fatrick, a Dead Boss és a No Place Like Home (aka. Here’s Your Damn Family).
 • Bejelentették, hogy Terry Crews lett a Who Wants To Be a Millionaire új műsorvezetője.
 • Sorozatberendelés: Your Family Or Mine – TBS, többkamerás szitkom, készítő: Greg Malins, családi komédia egy izraeli sorozat alapján, mely egy kétgyerekes férjről és feleségről, valamint az ő családjaikról szól – minden rész a bő család egy másik részével foglalkozik, szereplők: Kyle Howard, Danny Comden, JoBeth Williams, Kat Foster, Andrew Lees, Richard Dreyfuss.
 • Sorozatberendelés: Angie Tribeca – TBS, 10 rész, készítő: Steve és Nancy Carell. Egykamerás komédia egy nyomozónőről és fura munkatársairól – szereplők: Rashida Jones, Jere Burns, Peggy Lipton, Quincy Jones, Deon Cole és Andrée Vermeulen.
 • Sorozatberendelés: Buzzy’s – TBS, többkamerás komédia, készítő: David Kohan és Max Mutchnick, egy fodrászatban játszódik, melyben egykori középiskolás osztálytársak dolgoznak, szereplők: Ashley Tisdale, Matt Cook, Mike Castle, George Wendt, Ryan Pinkston
 • Sorozatberendelés: Proof – TNT, 10 rész. készítő: Rob Bragin, természetfölötti dráma egy szkeptikus sebésznőről, aki reinkarnációs, testen kívüli élményes, kísértetes ügyeket derít fel, hogy megtudja, vajon tényleg a halál-e a végállomás. Szereplők: Jennifer Beals, Matthew Modine, Joe Morton, Callum Blue, Edi Gathegi, Annie Thurman, Sean Gleeson és Caroline Rose Kaplan.
 • Sorozatberendelés: Public Morals – TNT, 10 rész, készítő és rendező: Ed Burns, rendőrdráma, 1967, erkölcsi kérdésekkel, ügyekkel foglalkozó rendőrökről. Szereplők: Ed Burns, Michael Rapaport, Katrina Bowden, Austin Stowell, Brian Wiles, Elisabeth Masucci, Keith Nobbs, Lyndon Smith, Patrick Murney, Wass Stevens, Ruben Santiago-Hudson,
 • Állandó szerep: Christian Cooke – Witches of East End S2
 • Vendégszerep: Daniel Sharman – The Originals 2. évad (visszatérő), Hayes MacArthur – Angie Tribeca-pilot, Jon Tenney – Major Crimes
 • Interjú: Katie Cassidy (Laurel – Arrow),
 • Amerikában az NBC 2032-ig megvásárolta az olimpiai közvetítési jogokat.
 • Az HBO a Vice 3. évadja mellett a 4. évadot is berendelte.
 • Az ABC 2012 után visszahozza a kórházad dokureality-jét, az NY Med-et, a 2. évad 06.24-én kezd és 8 részes lesz.
 • A TNT előrehozta a Legends premierjét 08.13-ra.
 • Mark Wahlberg még egy Boston-os dokureality-t készít az A&E-re. A The Big Brew Theory 4 egyetemistáról szól, akik sörfőzdét alapítanak.
 • A History Channel 07.01-jén elindítja a sokadik motorpimpelős dokureality-t, a Biker Battleground Phoenix-et, melyben 5 hely motorátalakító rivalizálásáról lesz szó.

29 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 05. 08. 10:12

Ugye nem kell mondanom, hogy mi a legjobb hír ebben a csomagban? :D

dragon1986 - 2014. 05. 08. 10:14

“The Big Brew Theory 4 egyetemistáról szól, akik sörfőzdét alapítanak.”

Hányan fogják TBBT-vel összekeverni és tévesen letölteni ? :))

figo! - 2014. 05. 08. 10:24

‘A FOX berendelte az American Idol 14. évadját. ‘ számok alapján annyira nem csoda.. Foxnak kb. ez az egyetlen olyan sorozata, amit 2 embernél többen néznek.xd

winnie - 2014. 05. 08. 10:25

a foxé volt az idei évad második legnézettebb újonca, a sleepy hollow.

kiskiraly - 2014. 05. 08. 10:26

Terry Crews? Ez változtatni fog valamit a Brooklyn 99 szereplésével kapcsolatban?

goodjohnwin - 2014. 05. 08. 10:35

“A Witches of East End 07.06-án tér vissza a Lifetime-ra.”
nagyon jó hír, naptárbavésős :)

“Sorozatberendelés: Buzzy’s – TBS, többkamerás komédia, készítő: David Kohan és Max Mutchnick”
örülök, hogy 2 kiskedvens sorozatkészítőm (W&G) újra színt vihet a sorozatkínálatba, gondolom “szivárványos” lesz a témája ;), remélem, ezzel több szerencséjük lesz, mint a Partners-el

figo! - 2014. 05. 08. 10:44

winnie, 6-7 millióval, tény valahol el kell kezdeni. Mindazonáltal ezek a sorozatok, amiknek az imdb pontszáma a 8-at se éri el, nem arról híresek, illetve elképzelni sem tudom, hogy később repíteni fognak. Tavaly pont ezt írtam h. esik átlagban a fox nézettsége, arra is vmi. ellenpéldát írtál :). Mindazonáltal én csak azt látom, hogy képtelenek értelmes sorozatot készíteni. Egy jó 5 évvel ezelőtt, szerintem az átlagnézettsége a csatornának nagyobb volt.

figo! - 2014. 05. 08. 10:47

winnie, 6-7 millióval, tény valahol el kell kezdeni. Mindazonáltal ezek a sorozatok, amiknek az imbd pontszáma a 8-at se éri el, nem arról híresek, illetve elképzelni sem tudom, hogy később repíteni fognak. Tavaly pont ezt írtam h. esik átlagban a fox nézettsége, arra is vmi. ellenpéldát írtál :). Mindazonáltal én csak azt látom, hogy képtelenek értelmes sorozatot készíteni. Egy jó 5 évvel ezelőtt, szerintem az átlagnézettsége a csatornának nagyobb volt.

Lemoni - 2014. 05. 08. 10:56

Nekem spec’ a mai legjobb hír, hogy Christian Cooke beáll állandóan a Witches of East Endbe, már a Démonvadászban is bírtam a srácot :)
A jelzett sorozatberendelések egyike sem mozgatja meg a fantáziámat….

winnie - 2014. 05. 08. 11:08

figo!: hogy ne veszítsük el a perspektívát, idézd fel, hogy mire válaszoltam: “Foxnak kb. ez az egyetlen olyan sorozata, amit 2 embernél többen néznek.xd” – erre hoztam fel, hogy van a foxnak egy sleepy hollow-ja. de folytathattam volna a sort, hogy van egy 24-e. egy 10. évadba tartó bones-a és sok nbc és abc sorozatot verő almost human following kombója. illetve volt. plusz ott a hell’s kitchen, ami ugyancsak hoz nagyjából annyit, amennyit az idol. nagy siker csak a sleepy hollow, ez tény.

——–

“winnie, 6-7 millióval, tény valahol el kell kezdeni.”

elkezdeni? ha valami az év második legjobb újonca, akkor azon nincs mit elkezdeni. max folytatni, hiszen arról a csatornáról beszélünk, amely hosszú évekig nyerte a nézettségi versenyt – amíg az nbc fel nem jött a negyedik helyről.

ráadásul a 6-7M az össznézőszám, ami totálisan irreleváns, csak a 18-49 számít – és gondolom a finálé számai, az évad átlaga jóval magasabb

“Mindazonáltal ezek a sorozatok, amiknek az imbd pontszáma a 8-at se éri el”

8-at? az rohadt jó pedig. de a sleepy hollow-ra gondolsz? ami a szavazók 70%-a szerint 8-9-10/10-es sorozat. az már kegyetlen jónak hangzik. nem mintha bármit jelentene is.

miért kerül elő mindig havonta valaki a sorozatok és az imdb összevetésével?:) az imdb sorozatok esetében nem mond semmit a sorozatról. a főoldalon lévő osztályzat nem régi és befejezett sorozatok max a pilotról szól. a sorozat nem olyan, mint egy film, hogy megnézed és osztályzod. a pilotot megnézheted és osztályozhatod, de utána max a részeket tudod. ha kaszálod a pilottal, akkor sosem fogsz magáról a sorozatról nyilatkozni. ha nem kaszálod és nézed – akkor sem, mert nem fogod minden rész után frissíteni a főoldalas pontszámodat. max a pár tucat vagy pár száz sorozatepizódos aloldal pontszámát-

“ezt írtam h. esik átlagban a fox nézettsége, arra is vmi. ellenpéldát írtál”

nem kell ellenpélda, mert esik. írtam is, hogy már nem ők az elsők. főleg azért esik, mert a heti 3-4 slotot foglaló realityjei megint megyökkentek.

“én csak azt látom, hogy képtelenek értelmes sorozatot készíteni. Egy jó 5 évvel ezelőtt, szerintem az átlagnézettsége a csatornának nagyobb volt.”

értelmes sorozatot csinálnak, csak sokáig sikereset nem tudtak, ezért volt majd minden sorozatuk sokadik évados. de éppen tavaly sikerült végre robbantani a followinggal, ami mára lesüllyedt. de a sleepy hollow minden mérce szerint hatalmas siker, ergó értelmes sorozat.

az átlagnézettsége pedig minden csatornának nagyobb volt 5 éve. de a fox erősen csökkent mostanság, ezzel nincs is gond.

Lengabor - 2014. 05. 08. 11:10

Nem mai magyar premier, hanem mai RTL Klub-premier a Glades második évada.

Thomas - 2014. 05. 08. 13:10

Juhúú, Idol 14. évad!!:) Mondjuk ez papírforma kellett hogy legyen, de jövőre már nem lesz az, ha megint 30%-ot csökken:(
Azért átlagban még mindig az Idol a király:
Idol (szerda): 2.8
Sleepy Hollow: 2.6
Idol (csütörtök): 2.4

Vagyis ha átlagoljuk a két napot, akkor most pont egyenlő, jövő héten meg már a SH erősebb lesz, de mivel külön számolják, így a szerdai Idol lesz a legerősebb FOX sorozat. Esetleg a DVR adatokkal előzhet a SH.
A Hell’s Kitchen meg csak 1.72, tehát hiába van a közelében most, átlagban azért sehol sincs.

Amúgy ezt a 15 várost úgy kell érteni, hogy 5 városban lesz normál meghallgatás, a többiben meg buszos, igaz? mert most böngészgettem a közleményt, és abban 5 városról írnak, de mellette még van 11 buszos, ahogy számolom, szóval ez sem jön ki 15-re, ezért nem értem teljesen.
Most már csak a formátum a kérdéses, nagyon remélem, hogy legalább egy fél órás results show-nak marad hely a műsorban, másfelől félek, hogy nem fog januárban elkezdődni, és elveszik az, ami az igazi előnye volt a Voice-al szemben, hogy itt 14 hétnyi élő adást láthattunk, ott meg csak 5 hétnyit.

figo! - 2014. 05. 08. 13:37

Értelek, de amíg azért látni olyan csatornákat, amik 16 sőt néha 20M nézőtömeget vonzanak a tv elé, addig a FOX ennek a megközelítésére is képtelen. Ez, hogy nem nagyon van olyan sorozat náluk, ami átlépné a 10M fős határt, olyan furcsa számomra. Tudom sok az új, de a FOX a top1es amerikai tvcsatornát jelentette nekem, jelenleg nem mondanám ezt…

Thomas - 2014. 05. 08. 14:43

Az nem fontos, hogy össznézőben mennyit vonz. De 18-49-ben sem remekelnek a FOX sorozatai, elég ha megnézzük a múlt heti Top 25-ös listát: van egy Family Guy a 14. helyen, egy Simpsons a 22., és egy Idol a 24. helyen. Szó nincs már arról, hogy a legnézettebb csatorna lenne, de ezt nem is vitatta senki. Én csak annyit mondtam, hogy csatorna szinten még mindig az Idol a legjobb.

P009 - 2014. 05. 08. 14:48

“olyan csatornákat, amik 16 sőt néha 20M nézőtömeget vonzanak a tv elé”

Ez csak az NCIS és TBBT esetében igaz, ha csakis a sorozatokat vesszük figyelembe. De érdemes azt is megemlíteni, hogy az NCIS egy 15M nézettség mellett 2.5-öt produkál, amire a Sleepy Hollow is képes 8M mellett. Az NBC a Harry’s Law című sorozatát kaszálta, pedig 10 millióan is nézték, de siralmas volt a demó (ha jól emlékszem 1.0). A célközönség sokkal fontosabb, ezt kell szem előtt tartani. És a FOX ebben volt erős.

CyClotroniC - 2014. 05. 08. 14:54

figo!: Szerintem ez nem csak a sorozatok minőségétől függ. Ott van az NBC-n pénteken vegetáló Hannibal, ami simán a legjobb, de minimum dobogós országos sorozat jelenleg és a kutya nem nézi, mert réteg. A FOX-nak és az NBC-nek nyilván nyűg a nézettség, de ennek ellenére, nekem a FOX szállítja a legstabilabban a jó 20 perces újoncokat, míg dráma szinten az NBC-t érzem a legmerészebbnek.

A CBS nézettsége hiába erős, ha nem kelti fel az érdeklődésemet. Persze ez nem új dolog, a kommersz anyag mindig is nézettebb lesz. Nem mondom, hogy a sorozaton nem múlik a nézettség, mert ha így lenne, kandallóban ropogó tüzet is mutogathatnának 0-24, de el is kell adni, illetve egyetlen egy agyonhypeolt sorozat sem fogja a semmiből gatyába rántani egy teljes nap nézettségét. Erre még mindig a leginkább egy nagyon eltalált reality lehetne csak képes, de az FOX az X-Factor-rel is elhasalt szépen.

Mindenesetre én még mindig többre becsülöm, a merészebb, rizikót vállaló csatornákat, mint azokat, akik megelégszenek az új Chuck Lorre szitkommal vagy egy újabb bőrt rántanak le a CSI-ról, NCIS-ről. A misét (és a kisebb tanulmányt) inkább az érné meg, hogy miért működnek ezek tizensokadszor is.

Thomas - 2014. 05. 08. 15:09

Még annyit hozzátennék, hogy ha most perpill gyenge is a FOX azért az ősze miatt nincs annyira lemaradva 18-49-ben, mint hinnénk. Ha a múlt hetet nézzük, akkor 4. helyen volt a Univisionnel holtversenyben 1.2-vel, de ha a teljes évadot, akkor első az NBC 2.8-cal, akik még javítani is tudtak az előző évadhoz képest, de ott jön utánuk 2.5-tel a FOX, és ők sem rontottak!

winnie - 2014. 05. 08. 15:31

“amik 16 sőt néha 20M nézőtömeget vonzanak a tv elé, addig a FOX ennek a megközelítésére is képtelen.”

mint írtam, ezek a számok nem lényegesek. az ncis-t 20M-an nézik, de a negyedakkora nézettségű family guy mégis veri 18-49-ben.

azért, mert a fox mindig is fiatalos csatorna volt, míg a cbs a nyugdíjasoké.

dzsiaj - 2014. 05. 08. 15:33

“ami simán a legjobb, de minimum dobogós országos sorozat jelenleg”

Ízlésekről butaság vitatkozni, de a The Good Wife a legjobb network sorozat:))

Egyébként én egyáltalán nem érzem bevállalós csatornának az NBC-t. Nézzük az idei újonc drámákat: The Blacklist (random nyomozós), Chicago PD (spin-off), Ironside (random nyomozós), Dracula (péntekre “vállalták be”), Crisis (első hallásra volt csak nagy eresztés, aztán láttuk a pilotot, abban aztán semmi bevállalósság nem volt). Az igazán merész húzás, a Crossbones persze megy a nyári uborkaszezonba. Egyébként meg “a Voice és az NFL majd jól felhúz mindent”-stratégia elvét követi most a csatorna, szóval a nézettségen kívül nem sok minden különbözteti meg a jelenlegi CBS-től.

Miközben a CBS-t teljes joggal lehet szidni a kommersz tartalom miatt, mégis az egyetlen olyan networknek tartom, ami 3 minőségi drámát is ad: TGW,PoI,Elementary. (A minőségit itt a TGW kivételével nem úgy értem, hogy a Breaking Badhez, Mad Menhez meg társaihoz hasonlítva).

rog70 - 2014. 05. 08. 15:34

Nekem a legjobb hír, hogy RTL végre hajlandó leadni a White Collar harmadik évadját a végtelenített 1-2 évad ismétlések helyett (nem mintha bármi baj lenne az ismétlésekkel, de egy idő után újra is éhezik az ember).

abelh - 2014. 05. 08. 16:10

Eddie Burns most nem castingolta be Dramát…

Cseho - 2014. 05. 08. 16:15

Jaj Póni 5. évad. Ennek örűlük :D

CyClotroniC - 2014. 05. 08. 18:33

dzsiaj: A TGW a másik dobogós sorozat, ezért árnyaltam miatta dobogóra a Hannibalt, mert azzal nem vagyok szinten, de látom, hogy mindenhol csak dicsérik. Hozzáteszem, hogy az is ugyanolyan jó példa lehetett volna az általam felhozott témában. :P

CyClotroniC - 2014. 05. 08. 18:36

Ja és az NBC mindig is fél szezonokkal merészkedett… A Hannibal szerintem bevállalós húzás volt, de ott az általad említett Crossbones, vagy korábbról az Awake, esetleg a veszettül jó, de senki által nem nézett, karcos Prime Suspect. Mondjuk szerintem a The Playboy Club vagy a Smash is akár idesorolható lenne szerintem pusztán a témájuk miatt.

dzsiaj - 2014. 05. 08. 19:21

CyClo: igen, határozottan van abban valami, amit mondasz, mégsem tudok vele teljesen egyetérteni. Igen, a Hannibal valóban bevállalós húzás volt, de én itt húznám meg a határt.

Szerintem ugyanis, amit az NBC csinál az átlagból kirívó sorozataival, az beetetés. “Nézzétek, olyan sorozatot rendelünk be, amilyet senki más nem mer…csak aztán jól eldugjuk előletek uborkaszezonba, egy olyan timeslotba, amiben évek óta a kutya nem néz minket.”

A bevállalósság szerintem ugyanis ott kezdődik, hogy 1. berendelek egy merész, új sorozatot, és 2. adok neki esélyt a túlélésre. Az NBC esetében ez azt jelenti, hogy a Voice mögött, vagy egy NFL-meccsel megtámogatva.

A témaválasztás megint csak egy érdekes kérdés. Igen, a Playboy Club esetében valóban izgalmas a téma, de aztán érkezett egy színtelen-szagtalan, minden nézői csoportra agyonfókuszált pilot. Ezt persze, hogy be merték mutatni főszezonban. De ha egy vérbő, szexuálisan túlfűtött, és mellette még Sopranos-szerű pilot készül belőle, vajon akkor is ennyire bevállalós lett volna az NBC? Kapott volna esélyt a sorozat? És én bizony nagyon attól tartok, hogy nem.

A Smash sem lenne rossz példa, de vajon be merték volna rendelni, ha a Glee első két évada nem lett volna nagy siker a Foxon? Szerintem itt inkább a hullámot szerették volna meglovagolni, csak nem jött össze.

Úgyhogy összességében nem sokkal tartom többre a csatornát a CBS-nél, és szerintem nem csak a komédiák, de a drámák terén is a Fox a leginkább bevállalós network.

MrFreeman - 2014. 05. 08. 19:57

Youngersről lehet tudni, hogy hány részes lesz az évad? Csakmert sehol sem találom.

figo! - 2014. 05. 08. 23:11

“mint írtam, ezek a számok nem lényegesek. az ncis-t 20M-an nézik, de a negyedakkora nézettségű family guy mégis veri 18-49-ben. ”
.
Mondjuk, ha csak ez a lényeg akkor a hétfői 24 erősnek is számítható, 2,6milliós 18-49-es nézettségével.

winnie - 2014. 05. 09. 05:00

a 24 erős, igen, nem sok erősebb dráma van, de az 2.6 rating, nem 2,6M millió.

figo! - 2014. 05. 09. 15:54

Aham. Köszi, ezt nem is tudtam…
.
“a 18-49-ben a 2.7 egy nagyon fontos adat, hiszen ez azt jelenti, hogy az összes felnőtt (18-49-es korosztály a kereskedlmileg legfontosabb réteg) hány százaléka nézte a műsort. 2005-06-ban becslések szerint 130 millió felnőtt él az USA-ban, vagyis 1% 1,3 millió embert jelent. (kiszámolható tehát, hogy míg az epizódot minimum 4 849 412 ember nézte (ennyi háztartás), addig 3 510 000 felnőtt.)”
.
http://www.sorozatjunkie.hu/2006/03/27/alapveto-fogalmak-nezettseg/
.
Elírtál itt egy szót 2006-ban, laza 8 éve xd A “kereskedlmileg” szóból kimaradt egy e.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz