login |

Surviving Jack: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is

2014. 05. 12. 16:40 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A FOX már bejelentette a kaszát…, hiába na, ami jó, az tuti cancel, vagy éppen él 10 évadot. Ezúttal sajnos nem az utóbbi jutott neki. Nézettségileg és üzletileg biztos indokolt, de én rohadtul sajnálni fogom a Surviving Jack távozását, bár túlélem. (Ahogy olvasom, nagyon sokan siratják közületek is a sorozatot.)

Miről is volt szó? A jelenleg talán tetőző nosztalgia-hullám legjobb lovasáról. Felnövéstörténet, gyereknevelés a gyorsan elérhető rengeteg információ (internet) nélkül, még a politikailag ultrakorrekt kor előtt. Vagyis egy realista apa kénytelen többet foglalkozni a tini korú gyerekeivel, amiből súrlódások születnek.

Bros only, no chicks or anything lame like that.

A sitcom története, vagyis az alapja semmi extra, ami eladta, az a hangulat és a marha jól választott színészek. A szigorú apát Christopher Meloni alakítja zseniálisan, de a gyerekek szerepére is remekül válogattak, például a 17 éves lányt egy 18 éves alakítja, így nincs az a szokásos “30-as gyerek”-fíling, a’la The Amazing Spider-Man.

Mindezek mellé még a zenéket dicsérném agyon, hiszen azokon nem spóroltak szerencsére. Nagyban hozzájárul a 90-es évek nosztalgiafaktorához, hogy a tipikus kütyük és frizurák és ruhák mellé megoldották az akkori popslágerek megvételét is. Egyszerűen ez teszi tökéletessé a mixet.

Ahogy winnie mondta, eleinte nagyon Meloni karakterére és egysoros poénjaira volt építve minden, de idővel mindenki kapott rendes személyiséget és normális humort, ahogy az érzelmi rész is erősödött – erre le is lőtték a sorozatot, mire így összerázódtak a szereplők és az írók. Részemről 8/10 az évad, de az 5-6. részben levő szint köszönt volna vissza később is, akkor talán feljebb kúszott volna az értékelés.

A sorozat sorsa igazából nem volt annyira kérdéses, amikor a FOX 13-ról 8 részre csökkentette a berendelését, ebből végül 7 került csak adásba, és még az epizódok sorrendjével is variáltak megint (például a csapatba kerülőst tuti előre vették.)

UPDATE: A leadott részek ilyen sorrendben lettek forgatva: 1. – 7. – 3. – 4. – 6. – 8. – 5. – tehát a “helyes nézési sorrend”: 1×01, 1×03, 1×04, 1×07, 1×05, 1×02, 1×06. Az eredeti második részt nem adták le.

11 hozzászólás Ne habozz!

El-ahrairah - 2014. 05. 12. 17:08

Kár érte, az idei felhozatal egyik legjobbja volt.

pody - 2014. 05. 12. 17:12

Baromira jo volt, total erthetetlen, hogy pont ennek nem adtak eselyt. Napokban megnezem megegyszer az egeszet, most akkor a normal sorrendben (koszonet az infoert), sajnos nem fog sokaig tartani. Nekem nagyon fog hianyozni

sherlock20 - 2014. 05. 12. 18:04

:((

Pipacs - 2014. 05. 12. 19:37

Ami a The Goldbergs-nek (tényleg, van még?)szerintem nem annyira sikerült, azt ők tök jól megcsinálták, egy évtizeddel arrébb. Ennél már csak a Moon Boy-t imádtam jobban, szerencsére azt még nem kaszálták el. Szerintem őszinte és vicces volt az egész, tetszett, hogy akármilyen szigorú próbál lenni Jack, a lánya tuti mindig zsebrevágja, és hogy a két szülő “az ő korukban” még mindig ennyire egymásra vannak kattanva, meg az egész na. Basszus, amilyen szar sorozatok évekig mennek, addig ezt meg elnyiszálják? Rájuk kéne szabadítani Jack-et, ő (ha létezne) helyrerántaná a Fox-os bandát…:P

akos - 2014. 05. 12. 19:42

Kár érte. Remekül eltalált, megírt karakterek voltak. Üdítően friss az országos kínálathoz képest. Hiába csak pár rész volt megszeretni, hiányozni fog!

2SY - 2014. 05. 12. 19:44

Én még kiemelném azt, hogy Jacknél és anyukánál ellentétben csomó hasonló családi sitcommal tökéletes volt a kémia kettejük közt. Tényleg kár érte, Meloni gondolom most hívhatja Dick Wolft valami Law and Order morzsáért:)

fm! - 2014. 05. 13. 09:03

Egy új sitcom volt ami nézős lett nekem, erre lelövik. :\

Brynden Rivers - 2014. 05. 14. 21:03

Köszönöm a figyelemfelhívást, kár érte :(

(mondjuk a POI kivételével nekem csak elkaszált network sorozatok tetszenek, szóval várható volt.)

Khaal - 2014. 05. 18. 20:49

Marha jó kis sorozat, ötletek, karakterek szintjén simán lett volna benne még 1 vagy 2 korrekt évad, kár érte.

Mindenesetre érdemes megnézni, egy unalmas délutánt pl. fel lehet vele dobni, lehet kicsit nosztalgiázni a zenéken, és nincsenek felvázolt lezáratlan szálak se.

Yeto - 2014. 05. 23. 16:14

Most darálom, pár rész van csak hátra, és nagyon szomorú leszek amikor elfogynak…

“The joke is on you. I am also the janitor.”

Kéééééész.

sleuth - 2015. 01. 18. 21:26

Most sikerült ledarálnom a sorozatot és nagyon szomorú vagyok, hogy nem kapott kicsit több esélyt..

Eszméletlen jó szórakozás volt, nagyon ritkán nevetek hangosan sorozaton, de Meloni szövegein és arckifejezésein rendszeresen felnevettem:) Marha jól el volt találva a 90s feeling is, és szerintem a poénok is ötletesek voltak. Nagyon sajnálom, hogy már nem lesz több rész:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz