login |

Castle: vége a 6. évadnak

2014. 05. 14. 18:15 - Írta: Neoprimitiv

158 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

I’m going to be sick.

Köszönöm, Kate Beckett, pont így éreztem magam az évadzáró után. A Castle idei szezonja szép teljes kört írt le – egy rettenetesen klisés műdrámától eljutottunk egy másik kliséhalmaz műdrámáig. Az előzetes alapján már sejtettem, hogy nehéz negyven perc lesz a hétfői, de mint Moldova György parasztbácsija a repülőn, ekkora rakás izére nem számítottam.

Lássuk először is röviden a legfontosabb eseményeket. Az utolsó előtti epizódban végre pont (illetve inkább csak gondolatjel) került a hat éve húzott nagy drámára, elfogták Joanna Beckett gyilkosának a megbízóját. (A gyilkost ugye már a második évad közepén letudtuk.) A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Mivel eddig az úristen is Bracken szenátornak képzelte magát ha szépet álmodott, kétlem, hogy pusztán azzal, hogy bezsuppolták egy rendőrautóba, vége lenne a dolognak, de hátha van annyi jó érzés a készítőkben, hogy legalább egy évig megkímélnek minket a továbbiaktól. (Vagy mégsem…)

A finálé egy ideig úgy nézett ki, hogy ugyan egy borzalmasan szar ötletre építve és bevetve az összes elcsépelt fordulatot, de végül mégis megkaphatják a rajongók azt a nyomorult esküvőt, ha már egy fél éven át erről volt szó. De ez a Castle, tehát a végére a pofájukba kaptak helyette egy nagyot (úgy kell nekik, minek nézik), és kaptunk persze cliffhangert is, úgy kell az a nézőnek, mint halnak a bicikli.

Castle nyilván él, a következő rész elején megtalálják/kiszabadítják, aztán majd megint lesz egy Borzalmasan Fenyegető Veszély, amivel senki sem fog foglalkozni húsz részen át. Mindenki őrizze meg a nyugalmát, lehet tovább menni, nincs itt semmi látnivaló.

A Castle idei évadja nem volt sokkal gyengébb, mint a tavalyi. Pozitívum, hogy lezártak egy már régen érdektelen szálat és megkíméltek minket a légből kapott szerelmi drámáktól.

Az évad eleji, nyolc epizódos Alexis-szenvelgés viszont hiába vész már a múlt jótékony ködébe, megbocsáthatatlan. A finálé pedig komoly versenyben van a tavalyival a legpocsékabb évadzáró címért, ráadásul itt egy fél évadnyi “történet” befejezésétől fosztották meg a nézőket.

Nálam idén mégis elszakadt a cérna, pont emiatt a változatlanság miatt. A Castle nem azért volt hatalmas csalódás, mert elszúrták, hanem mert ilyen akar lenni. Nem írói balfogásokat, rosszul fogadott sztorikat láttunk – a Castle pont ezt a szintet és tartalmat akarja nyújtani.

Ha úgy vesszük, akkor talán az egyetlen klasszikus procedural krimi a mai tévében: nincs történet, amit követni kellene, változatlan, sematikus karakterek, az egyes részeknek semmi közük vagy hatásuk nincs egymásra. (A fél évad például az esküvő előkészületeivel ment el, a finálé előtt mégsem volt ember, aki bármit tudott volna mondani arról, hogy mi lesz.)

Mint egy Adios-melegítő: messziről, csak felületesen egy pillantást vetve rá olyan, mint ha krimit, mint ha érzelmeket, mint ha karaktereket látnánk, de egy alaposabb szemrevételezésnél már látszik, hogy csak gyatra utánzat, látvány, tartalom nélkül.

A krimi részből annyira hiányzik a logika, hogy a Nagy Leszámolásnál a tettes egy magnófelvételen elmondja, hogy megölte Beckett anyját, majd ezt a kazettát eljuttatják a még élő Joanna Beckettnek… (Aki ezután azonnal el is rohan egy üres sikátorba, hogy jól leszúrassa magát, de ez már szinte mellékes. Mindez hat év gondolkodásának a gyümölcse.)

A romantikát az jelenti, hogy egy olcsó kandallóreklám stílusában (narancsos fények, két ember nézi egymást egy kanapén) néha azt mondják, hogy always. Esetleg biztosítják egymást, hogy okvetlenül szeretnék, ha a másik is ott lenne az esküvőn.

Viszont az eredetileg minden rezdülésre érzékeny főhős most egy “Hogyan legyen több eszed, mint egy csimpánznak?”-könyvből tudja meg, hogy egy párkapcsolatban fontosak a közös emlékek. Érezni nem érzi, de legalább már tudja. A “mi dalunk” pedig nem valami feledhetetlen élmény emléke, csak a Spotify-listáik legkisebb közös többszöröse. Arra pedig már végképp nem telik az érzelmekből, hogy a főhős legalább megölelje az éppen az idegösszeomlás szélén álló menyasszonyát, csak üldögélnek egymás mellett.

A karakterek pedig…

Azt hiszem, a készítők koncepciójáról mindennél többet elmond az, hogy az évadzáró utáni interjúkban Andrew Marlowe azzal indokolta Beckett elfeledett házasságát, hogy mindig neki volt igaza, kellett valami, amiben ő a hibás. Őszintén gratulálni tudok, először csinálnak egy idegesítően hülye főhőst és egy bosszantóan tökéletes főhősnőt, majd elkezdenek hülyét csinálni az utóbbiból is, csak hogy passzoljanak.

Alexis lenullázását már említettem, a többiek pedig gyakorlatilag nincsenek. Talán még annyit lehetne megjegyezni, hogy szegény Tamala Jones, Lanie alakítója az Évad Kitolása-díj tulajdonosa: hat éve ígérgetnek neki egy epizódot – most eljátszhatta a saját hulláját.

Stana Katic változatlanul szépen mosolyog, Nathan Fillion továbbra is nagyon idióta fejeket tud vágni, ennyi. (Ide direkt kerestem egy képet, amin végre nem ilyen.) Erre épül a sorozat és ahogy most elnéztem az évadzáró előzeteséhez érkezett kommenteket, akiknek tetszik, azok nem is várnak többet.

Nincs ezzel semmi baj, a Castle olyan, mint egy pohár kicsit állott víz: bármikor fogyasztható, ha az ember nagyon szomjas, még jól is esik, baja nem lesz tőle, de beszélni róla fölösleges. A hetedik évadot már berendelték és hacsak az ABC nem húz jövőre csupa ászt az új sorozatokkal, akkor kizárólag a bértárgyalásokon fog múlni, lesz-e nyolcadik, kilencedik, akárhányadik.

Andrew Marlowe már megkezdte a kármentést, hogy új mitológia, meg lesz majd esküvő és higgyék el, nagyon jó lesz jövőre. Biztosan.

(Ez a poszt eredetileg sokkal hosszabb és egészen más, sokkal szenvedélyesebb stílusú lett volna. A Castle kapcsán írtam először hosszabban a Junkie-ra, a Stana Katic-csal készített interjú változatlanul életem nagy élménye. winnie is írta, hogy anno kiakadt a blogmotor a sok kommenttől, nagyon jó volt itt egy csomó emberrel beszélgetni, vitatkozni róla, elméleteket gyártani.

Többekkel személyesen is megismerkedtem, néhány, számomra nagyon értékes barátra is szert tettem a sorozatnak köszönhetően. Ezért egy átlagos, kedvelt sorozathoz képest sokkal szorosabban kötődtem hozzá, de most úgy érzem, ha nézem is a jövőben, írni nem szeretnék már róla. Igazságtalan is lenne és a Junkie olvasóit is félrevezetné, hiszen nem abban a műfajban értékelné sorozatot, amelyikbe tartozni akar.

Szóval ha van olyan, aki a mostani formájában kedveli a Castle-t, a következő évadtól írásra kiadó.)

158 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2014. 05. 14. 18:36

Még nem kezdtem el ezt az évadot, nincs is tervbe véve, de érdekelne a véleményed, hogy szerinted miért adták lejjebb a készítők, és álltak át erre a szintre? Hiszen ahogy te is írtad, tudnának minőségileg jobbat.
Értem én azt, hogy valaki limonádé sorozatot akar, ahol minimális a szérializáltság, de nálam ez nem egyenlő a rossz karakterekkel, logikátlan krimivel.
Első évadokra úgy emlékszem, hogy ott se a főszál volt hangsúlyban, 1 évadban csak két-három részben jött elő, mint ahogy későbbi évadokban is. Mindig volt egy jó cold open zenével, és ami vitte a hátán a sorozatot, hogy tudott poénos lenni a nyomozás során. Azzal, hogy összejöttek a szereplők, gondolom sok poénforrás kihalt, valamint sok családi mellékszál ötletet is kihasználtak már, de nem hiszem, hogy a ötlettelenség, vagy igénytelenség miatt jutott ide a sorozat. Plusz érdekes bűntényt mindegyik részbe kitalálhatnak, amit megoldanak, miközben Castle poént szállít.

Benjy - 2014. 05. 14. 18:48

Már az 5. évad elején kaszáltam, de kíváncsiságból végigolvastam a kritikát, és az jutott eszembe hogy az ehhez hasonló felállású krimik mennyire elsikkadtak. Mentalist, Bones, Castle, mindegyik nagyon leeresztett. Szerintem ez a formáció sokkal jobban megállná kábelen a helyét, talán kevesebb epizódszámmal tovább tudnák fenntartani a frissességet. (Bocsi az offért)

S84 - 2014. 05. 14. 18:52

Kár, hogy nem ez lett a post címe: “Castle: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is”…
Hihetetlen mennyire semmilyenné vált az évek során.

LaCRossE - 2014. 05. 14. 18:55

Már mindent leírtam a kibeszélőben.

De valahogy úgy kell csinálni esküvőt és utána cliffhangert, ahogy a mai Chicago Fire csinálta.

rotinaj - 2014. 05. 14. 19:00

egyedül Nathan Fillion miatt nézem még. Beckett az első pár évadban még jó karakter volt, de amióta összejöttek egyre jobban irritál. szörnyen kiszámítható volt az utolsó rész.

Natale - 2014. 05. 14. 19:02

Pedig hogy én régen mennyire szerettem ezt a sorozatot… Azt hiszem, ehhez kötöm a sorozatok iránti rajongásom kezdetét, innentől álltam úgy hozzá, hogy ebből az élményből még többet akarok és tudatosan keresem a jó sorozatokat. Az 5. évad közben már nem bírtam és kaszáltam, és az értékelőt olvasva teljesen jól tettem. Annak fényében ez még szomorúbb, hogy a 3. évadnál kevés jobb dolgot tudok mondani.

Natale - 2014. 05. 14. 19:04

*… a 3. évadnál kevés jobb dolgot tudo0k mondani. Talán a másodikat. (Ez lemaradt.)

Memari - 2014. 05. 14. 19:08

Az elmúlt 2 évadot nagy kihagyásokkal néztem, most is elvesztem valahol éved közbe. A Castle az első aktív junkie sorozatom volt (addig csak olvastam a blogot) és ahogy Neo is írta, nekem is sok személyes élmény is kötődik a sorozathoz, ezért nagy a szívfájdalom, de nem érzem a késztetést, h pótoljam a kimaradt részeket, pedig évad közben nem hagytam még abba semmit. Talán majd 1 unalmas nyári napon…

Amit 5,5 évad alatt láttam az alapján inkább legyen vége és lássuk másban a főszereplőket. – ezt még sosem kívántam egy sorozatnak sem :(

Nagyon fog hiányozni az elemzésed és az írói stílusod Neo, de megértem a döntésed.

Neoprimitiv - 2014. 05. 14. 19:11

@Benjy: nem volt ez off :)

@LoGi: Fogalmam sincs, miért ezt az utat választották, azon kívül, hogy a) nem kellenek hozzá jó írók és b) jövedelmező. A poénok szinte teljesen kihaltak a sorozatból, a helyükre jöttek hülyefej szituációk.

Sajnos az egyik legnagyobb fájdalmam éppen az, hogy a családi mellékszálakon el sem indultak, nem hogy kihasználták volna őket. Mit lehet arra mondani, hogy a 3. évad közepe, vagyis három év óta most először volt szöveges párbeszéd Alexis és Beckett között? Az se sok és értelme se nagyon volt, de ez volt a csúcs. Martha-val még ennyi sem, ilyen egy mondatos jeleneteik vannak évadonként talán egyszer, mint most. Négy, ha Beckett apját is beleszámítom, akkor öt különböző célú, habitusú ember, akikből egy millió dolgot ki lehetett volna hozni, de nulla.

Arra, hogy mennyire nem érdekli a készítőket a többi szereplő, éppen Beckett apja a legjobb példa, aki egyszerűen kimaradt mind a feleségének igazságot szolgáltató, mind a lánya esküvőjéről szóló részből. Végül is mi a f*sz köze van hozzájuk, nem igaz?

Flanker - 2014. 05. 14. 19:30

Neo, piros pontot beírtam Moldova miatt..:)
A környezetem többször mondta, hogy akkor írok a “legjobban”, ha valamit igaz szenvedéllyel imádok (erre állítólag szép példa az itteni Human Target búcsúztatóm), vagy utálok. Úgy látszik nem csak nálam igaz..:)

Pityuerez - 2014. 05. 14. 19:43

Sajnos én a 4. évad végén, vagy az 5. évad elején nem hagytam abba, mert akkor még tisztességes vége lett volna,(de sajnos az utolsó 18-20 rész:D 1-2 kivételtől eltekintve rém gyenge lett), hanem néztem tovább, aztán a 6. évad elején(nagyon az elején) még úgy tűnt nem is döntöttem rosszul, persze semmiképpen sem vártam már, hogy olyan lesz, mint volt de azt igen, hogy jobb, mint a 4.-5. évad. Tévedtem. Ez van!

Aztán szépen lassan(inkább villámsebességgel) haza paterolták Beckettet és mindent onnan folytattak ahol abbahagyták az 5. évad végén(persze, értem én, hogy győztes csapaton ne változtass, meg a járt utat a járatlanra és ami egyszer bevált/működött, stb…)!

A premierre még maradok, aztán majd kiderül!

montanosz - 2014. 05. 14. 20:02

még két és egészen nagypapás feje lesz)) biztos tolja a házipáleszt..

mse - 2014. 05. 14. 20:30

Szerintem nem sok rajongó akad, akinek tetszett ez a finálé. Nagyon güriztek az epikus lezárásra azzal a cliffhangerrel, de minek, amikor az előtte lévő 40 perc hülyülésében (és ezt ezúttal nem pozitívan értem) semmi felvezetés nem volt rá?

Én azok közé tartozom, akik elégedettek a Castle-lal úgy ahogy van, de ez még az én gyomromat is megfeküdte.

Sanna - 2014. 05. 14. 20:31

nagyon fáj a szívem emiatt a sorozat miatt, mert nem így indult, de elrontották, nem kicsit

nem hinném, hogy a főszereplők összeboronálása okozott volna ilyen kompetenciát AM-nél, mert ahogy én látom, és ezt már beszéltük a kibeszélőben is, hogy sajnos ő ennyit tud, ő ezt tudja, ő frusztrálni tud, mert az ő világában, mi nézők szeretjük ha frusztrálva vagyunk

már C és B összehozásánál is ott libegett ez az ötlettelenség, akarom is meg nem is őket együtt, komolyan politikusnak kellett volna inkább mennie, mert humbukolni, meg a fantasztikusabbnál fantasztikusabb interjúi közben a hajamat tépem mikor elmondja, hogy hát egy kapcsolat nagyon nagy kihívás, meg hogy ez a két ember egymásnak teremtetett, meg sok mindent kell még elmesélniük egymásnak, meg hogy ez egy journey, meg hasonlók, szinte ugyanarról beszél minden egyes alkalommal, és hogy ez nekünk milyen jó

gondolom most is sírva csapdosta a térdét örömében a finálé utolsó pillanataiban, hogy most megint milyen zseniálisat alkotott, de érdekes módon most más fórumokon sem örülnek annyira ennek a finálénak, sőt nagyon nem

nem kezdem el fejtegetni, hogy mit kellett volna, mert lényegtelen, sajnos ez van, nem tudom, hogy maradok-e, de ha igen, akkor nem hinném, hogy hetibe nézem továbbra is, főleg, hogy idén történt meg velem, hogy bizony évad közben néha elfelejtettem, hogy új rész van, amit meg kéne nézni

egy biztos, marhára összeteheti a kezét AM, hogy az ABC-nek nem igazán jöttek be az új sorozatai az elmúlt években, mert így legalább még van munkája, de szívesebben nézném én is ezeket a remek színészeket egy másik sorozatban, aminek nem AM a producere

Csilla0422 - 2014. 05. 14. 20:53

Neo, anno te rángattál bele ebben a sz.ba, most akkor szedjél is ki! :D
Tényleg az írásod hatására kezdtem el nézni, az 1-3 évad rendben is volt. Aztán mély, mély, mély… Mariana – árok A kritikád, a kommented jóval többet ér és ezerszer szórakoztatóbb, mint A.M. műve. Szóval amíg te nem adod fel…próbálok kitartani én is.

Neoprimitiv - 2014. 05. 14. 21:04

@mse: a spoilertv-n minden rész után van szavazógép. Direkt visszakerestem a tavalyit, mert azért a lánykérés mikéntje meg az előtte lévő részek sem voltak egyértelműen kedvencek. Akkor összesen kb. 6% volt a szörnyű/gyenge szavazat. Most 30 fölött, ebből 24% a szörnyű. Nyilván sok a dühből szavazó, de a Castle fandomra azért az volt a jellemző, hogy a vécéből előkerült végtermékre is rányomta a “fantasztikus” minősítést, ha azt mondták neki, hogy a stáb klotyóból van. Érdekes lesz látni, mennyi marad meg ebből a csalódottságból szeptemberre?

Neoprimitiv - 2014. 05. 14. 21:20

@Csilla0422: mea maxima culpa! Olyan nagyon azért nem szégyellem magam, szerintem az első évadok bármikor vállalhatók, annak örülök, ha azokhoz kedvet csináltam. Viszont én most tényleg abbahagyom, az írást mindenképpen.

Egyrészt tényleg unfair lenne, hogy csak azért, mert nekem az tetszett, most is abban a koordináta rendszerben értékeljem, ez már nem ugyan az a show. Ezzel az erővel a Brooklyn 99-tól is elvárhatnám a mély karakterábrázolást. (Mondjuk a Castle szerintem közelebb is áll egy dupla hosszúságú, kevés humorú sitcom-hoz, mint bármi máshoz.)

Másrészt ismerem magam, én is tudom, hogy ahogy most látom a sorozatot, abban elég nagy szerepe van annak, hogy már átbillent a félig üres állapotba. Már nem úgy néztem, hogy jó, voltak benne hibák, de azért alapvetően szeretem, hanem úgy, hogy tudnak-e a hülyeségek mellé valami nézhetőt is mellékelni?

A savazás viszont a számomra csak addig “megengedett”, amíg tudok hinni abban, hogy jobb is lehet. Egy héten kb. 8-10 órám van tévézésre, ha szerencsés vagyok. Önsorsrontás lenne ebből egyet egy olyan sorozatra áldozni, amelyiknél már nem is bízom abban, hogy szórakoztatni tud.

RaveAir - 2014. 05. 14. 21:31

Jól emlékszem, hogy a hasonmásos téma mintha félbeszakadt volna folytatás nélkül? Vagy csak kihagytam egy részt?

Neoprimitiv - 2014. 05. 14. 21:51

@RaveAir: a 3XK-ra gondolsz, a Lanie/Esposito hullamásolatokkal? Az egyelőre jegelve van, majd jövőre biztosan előkerül, de akkor már biztosan a falon is át tud majd menni, meg repülni is tud.

Swan - 2014. 05. 14. 22:14

Sajnos ez az evad meg az elozonel is tudott rosszabbat mutatni… Amikor lattam az elso ket reszt ugy megorultem, hogy hatha valami oriasi csoda folytan az irok ujra felebredtek es nem az elore programozott felkaru rablo adja majd ki a reszeket idenre. Hat nem igy lett ! ( Van egy elmeletem , szerintem ugy dontik el, hogy mi tortenjen a kovetkezo reszben, mint a kisiskolasok amikor unatkoznak. Elovesznek egy papirt es mindenki leir egy dolgok annelkul, hogy tudna a tobbiek mit irtak. Ki, kivel, hol, mikor, mit csinal es mivel ez egy krimi meg hozzatesszuk a mivel es milyen bizonyetek reszeket…)

Ez egy nagyon jo jatek, csak a nezonek van mar belole nagyon elege.
Valamikor az evad kozepen en is azt mondtam, hogy eleg. A fene fogja ezt minden heten nezni. Majd ha unatkozom es tenyleg nincs semmi jobb akkor megnezek par reszt. Es amikor lattam egy reszt ugy hogy ketto kimaradt elotte es rajottem, hogy semmirol nem maradtam le… Tenyleg nagyon keszultek arra az eskuvore akkor.

Azon meg, hogy melyik fogonosz mikor ter vissza, mar kicsit sem gondolkoztam. Elkapjak, lelovik, elmenekul, vizbe fullad… Itt mindenki halhatatlan! Ugyis visszaternek…

@ Neoprimitiv : csak a kritikaidert megerte nezni a sorozatot ! Es ez a cliffhanger … tenyleg halnak a bicikli :D

Neoprimitiv - 2014. 05. 14. 22:52

@Swan: nekem ez a random sorrend akkor jutott eszembe, amikor tök természetesnek vették, hogy már majdnem lefoglaltak egy helyszínt, de csak X résszel később került szóba a vendégek száma – noooormális?

lappa - 2014. 05. 15. 07:57

nálam Fillion fájdalmas arcú leánykérése lengette meg a kaszát az 5. évad végén. ezt olvasva jól döntöttem, hogy erre az évadra már nem neveztem be. kár érte, az első két évad szenzációs volt.

Neoprimitiv - 2014. 05. 15. 08:39
Memari - 2014. 05. 15. 09:25

A twitterképről jutott eszembe: Valamikor az ABC csinált egy felmérést, amiben a Castlefanok elmondhatták véleményüket, elvárásaikat a sorozatról. Annak eredményéből látott vki vmit megvalósulni?

Neoprimitiv - 2014. 05. 15. 09:44

@Memari: én csak a 4. évadról tudok, bár biztosan készült azóta is. Az akkori felmérés eredményeként kerültek össze az évad végén. Februárban készült, amikor a nézettség éppen elkezdett zuhanni. Az első felmérést egy héten belül követte egy sokkal részletesebb második, mert az elsőre válaszolók nagyon nagy része jelezte, hogy rosszak a kérdések, az adható válaszok félrevezetőek, nem az gond ami kijönne belőlük.

Memari - 2014. 05. 15. 11:36

Aha, szóval ha a 4. évad felénél a nép hepiendet akart, akkor nesze megkaptátok, és ahogy a sorozatban a tervezésben sem emlékeznek a múltra és csakazértis nem lehet örömboldogság az 5. végén mert csak szerelem téren lehet cliff-et írni…

1000tomy - 2014. 05. 15. 13:05

Az évadzárót még nem néztem meg (mára vagy holnapra terveztem), de a leírtak után már lehet, hogy nem is fogom. A múlt heti rész (a logikátlan baromságok ellenére is) tetszett és akkor azt mondtam, hogy ez jó lett volna egy lezárásnak.
Már az 5.évad közepe óta szenvedek vele, de idáig még nem volt szívem elkaszálni – azt hiszem most mégis eljött az idő.

szerintem - 2014. 05. 15. 14:35

en meg nem kaszaltam sorozatot, nem tudom megtenni. de a castle a legeslegrosszabb sorozat, amit kovetek. az evadok soran szepen lassan atment egy gagyi szitkomba, ez lett belole. az iras pocsek, tehat a tortenetre csak legyintek. a parbeszedek elkepesztoen mesterkeltek, hiteltelenek, a rakerdezos-valaszolos viccek markos-nadast ideznek, a karaktereke pedig botranyosak, egysiku, elettelen figurak. minden idok legrosszabb epizodja a 70-es eveket feldolgozo nyomozas volt, ott jott ki talan a legjobban, mennyire termeszetellenes mar az is, ahogyan ez a negy, evek ota osszeszokott ember egymassal beszelget. kinos nezni. es nem tudom, hogy a szineszek is rontanak-e rajta, de a mimika kifejezetten szinpadra valo, eltulzott, tuljatszott, fortelmes. es elnezest, de szerintem ez alol sem stana katic, sem nathan fillion nem kivetel.

Neoprimitiv - 2014. 05. 15. 15:26

@szerintem: “eltulzott, tuljatszott, … ez alol sem stana katic, sem nathan fillion nem kivetel.”

Ha ez erre az évadra vonatkozik, akkor nem fogok vitatkozni. (Nem véletlen, hogy idén először a játékot sem dícsértem az összefoglalóban.) Úgy gondolom viszont, hogy ez csak kis(ebb) részben a színészek hibája. Nyilván ha az első évadtól kezdve így játszottak volna, akkor téged sem kap el úgy a gépszíj, hogy ne tudd elkaszálni? Vagyis bennük megvan a tehetség és képesség a normálisabb, hiteles ábrázolásra, a forgatókönyvek (és gyanítom, hogy a rendezői instrukciók) nem teszik ezt lehetővé.

Nekem pl. egész évadban gondom volt azzal, hogy Beckett folyamatosan úgy koslatott Castle körül, mint aki búgatóport evett, állandóan felajzva és rajongó szemekkel. Úgy gondolom, hogy ez a szokásos Marlowe féle “finom” karakterizáció: tavaly az utolsó részekkel kiakasztotta a nézőket, hogy mi az, hogy Beckett nem biztos abban, hogy Castle-t akarja? Most a tőle megszokott módon, légkalapáccsal verte a nézők fejébe, hogy “Beckett szerelmes és boldog”.

szerintem - 2014. 05. 15. 17:59

@Neoprimitiv: sosem voltam elegedett a szineszekkel, de valoban, az utolso ket evadban, de foleg ebben, vart turhetetlenne. talan a majomkodas a legjobb szo ra. nekem legalabbis az jut rola eszembe.

annak idejen azert szerettem meg a sorozatot, mert castle sarmos volt, kate bajos, a tortenet aranyos, humoros. mara ebbol semmi nem maradt.

Zora - 2014. 05. 15. 18:58

Neo, minden szavaddal egyetértek… :-(((

Neoprimitiv - 2014. 05. 15. 19:38

@szerintem: “castle sarmos volt”

NF kinézete már elég sokszor volt itt is téma, meg a karaktere teljes átalakulása is. Mivel az elég sok helyen megjelent, hogy súlyos hátfájdalmakkal küzd, én arra tippelek, hogy a három dolog összefügg. Szteroidos kezelés okozhat ilyen elhízásos tüneteket.

Nem tartom kizártnak, hogy a karakterét éppen az ő kérésére írták át bohócnak. Neki is van tükre, együtt játszik vele egykorú kollégákkal, akikkel egyszerűen nincs már egy súlycsoportban hősszerelmesként. (Pl. Ioan Gruffudd, aki tavaly a gaz csábító volt az évad végén, két, a 4. vad végén az angol nyomozót alakító Brett Tucker egy évvel fiatalabb nála.)

Ettől függetlenül, vagy ezzel együtt a mostani Richard Castle a számomra is élvezhetetlen, mindegy, hogy miért tették ilyenné.

Neoprimitiv - 2014. 05. 15. 22:46

Egyet már linkeltem, de a #toosoonmeme hashtag alatt egészen zseniális poénok születtek a Borzalmasan Megindító és Drámai Fináléról:

https://twitter.com/search?q=%23TooSoonMeme&src=hash&mode=photos

utomi - 2014. 05. 16. 01:05

Neoprimitiv:
Érdkes elemzés, arra biztosan jó, hogy valaki kidühüngje magát de sok értelme így nem volt. Ha nem jön be a sorozat akkor kasza neki, nem értelek minek ezen nyálazni. Azt se tudom winnie-ék minek engedték ki így ezt a valamit de mindegy is. Ennyit az írásról.

Egyébként nekem bejött az utolsó rész, minden klisé ellenére vicces volt és hozta a szokásos Castle szintet. Nyilván sehol nincs a 2. és a 3. évadhoz de azon már régen túl vagyunk. Most olyan a sorozat amilyen. Ettől még a karaktereket szeretem és fogyasztható is. De ez a cliffhanger borzalmas volt és nem is értem minek. Nyilván valami nagy drámát akartak de ez most szerintem visszafelé sült el. Egyébként van egy olyan érzésem, hogy eredetileg úgy tervezték, hogy ha esetleg kasza van akkor simán kaphat egy lezárást az egész de mivel ugye van 7. évad így mehet a kis cliffi. Ettől függetlenül jöhet a házasság nyilván és lehet, hogy jót is fog tenni a sorozatnak. A Bones-nak is jót tett bár az is messze van a régi színvonaltól.

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 05:38

@utomi: ha azt is megírod, hogy lett volna értelme, akkor tanulok. Mellesleg éppen azt írtam a végén, hogy mivel már inkább csak dühöngök, átadom a stafétabotot, szóval szabad a pálya előtted.

“Nyilván sehol nincs a 2. és a 3. évadhoz”: A junkie szavazásai és kibeszélői az élő példák arra, hogy egy sorozat kreatív lejtmenete legfeljebb gyakori, de nem törvényszerű, szóval engedtessék meg nekem, hogy ezt ne tekintsem axiómának.

“eredetileg úgy tervezték, hogy ha esetleg kasza van akkor simán kaphat egy lezárást”: a 7. évad 100%-ig biztos volt folyamatosan, az egész év során, szóval ez nem igaz.

“Ettől függetlenül jöhet a házasság nyilván és lehet, hogy jót is fog tenni a sorozatnak.” Mondj egy dolgot, amire az elmúlt két évadban azért nem kerülhetett sor, mert nem voltak házasok? Az esküvő, mint esemény minden ilyen sorozatban csak fanservice, a szereplők nem lesznek mások tőle.

RaveAir - 2014. 05. 16. 06:52

@Neoprimitiv: Igen, arra gondoltam. Ott nagyon lógva hagyták a dolgokat.

Költői kérdés… Ha összejött volna a házasság, akkor Kate utána is végig Castle-nek hívta volna a párját?

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 07:08

@RaveAir: miért, most “babe” és “lover” is volt… Viccet félretéve, nem tudom, de gondolom nagyrészt. Igazából ebben az évadban már nem figyeltem, hogy az otthoni jeleneteikben hogy szólította, az őrsön engem nem zavart.

esőjáró - 2014. 05. 16. 08:50

Huh. Nagyon drukkoltam, hogy ne legyen hetedik évad, de nem jött be. Becsületből fogom megnézni, mert az ember sokszor kitart, akkor is amikor már nagyon nehéz a helyzet. Valamikor nagyon szerettem a Castle-t, az első két évadot rendszeresen újranézem, és a harmadik-negyedikből is néhány részt. De senkinek nem ajánlom a sorozatot, mert rossz. Kár a színészekért, kár értünk, és kár a Beckettsért is. Kösz mindent. I will be thankful to you, guys. Always. :D

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 08:52

@esőjáró: már hiányoltalak, hogy legalább egy hellóra benézzél :)

esőjáró - 2014. 05. 16. 09:08

@neoprimitív: itt vagyok, de tényleg full idiótának érzem magam, amiért még nézem a sorozatot. Nem is tudnék mit írni az egyes részekhez, azt nem írhatom le ezerszer, hogy “mi a franc volt ez?!”

Viszont: a kazettán szerintem Bracken nem azt mondja, hogy megölette Joanna-t, hanem rá hivatkozik, hogy túl közel szaglászik. “Who’s been poking around.” Szerintem ez nem befejezett múlt, hanem valami, ami a közelmúltban történt és még nincs lezérva. Itt inkább arra utal, hogy Joanna kezd veszélyessé válni. Nem az ő megölését ismeri be.

VanillaSky - 2014. 05. 16. 09:17

A posztot nem olvastam, csak a bevezető szöveget. Nagyjából 10 részes lemaradásban voltam, az elmúlt napokban ezt kezdtem felhozni. Annyi már biztos, hogy végleg kaszálom ezt a sorozatot. Annál a résznél mikor Castle a scrabbleben elért vereségei miatt duzzogott azt hittem, hogy előugranak a készítők és bemondják a nézők arcába, hogy csak szopattunk az elmúlt évadban és ez az egész egy jól kitervelt átverés. Direkt írtunk egy ekkora vackot.

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 09:39

@esőjáró: akkor viszont semmi értelme. Tudom, hogy a Castle nem bűnügyi aprólékosságáról ismert, de ha nem a már megtörtént gyilkosságról beszél, akkor mi a vád? A Vulcan Simmons-os vonalra nincs bizonyíték, a Beckett mamás érintettek mind halottak, az, hogy “majd teszek róla, hogy megdögöljön” egy nagy nulla egy sárga masnival, ld. éppen az előző rész első red herringjét.

Maga a kazetta is egy elég kétséges bizonyíték (ezért sem hiszem, hogy ezzel vége lenne a dolognak), hiszen bárki (mondjuk éppen Beckett) manipulálhatta az elmúlt 15 évben, de ha még csak beismerés sincs rajta, akkor ezzel az erővel már az 5. évad elején letartóztathatták volna Bracken-t, pont annyi terhelő anyaguk volt, mint most – semennyi.

Zora - 2014. 05. 16. 09:57

@VanillaSky: ” előugranak a készítők és bemondják a nézők arcába, hogy csak szopattunk az elmúlt évadban és ez az egész egy jól kitervelt átverés.”

Ha hiszed, ha nem, nekem itt az utolsó résznél volt ilyen érzésem. Amikor Lanie beszél a ruháról, és azt jó sokáig nem mutatják. Azt hittem, olyan átverés lesz, mint C szülinapján. Kezdve a hivatali nővel, meg a házassággal. Martha és Alexis így akarták eltávolítani a két főszereplőt. (Pénzük ugye volt hozzá.)
Isten bizony, még ez a variáció is jobban esett volna!

esőjáró - 2014. 05. 16. 10:01

@Neoprimitív: Az mondja, hogy öletett meg már embereket korábban is. Ez, a zsarolás, meg az, hogy tudott Mongomeryék dolgairól, de nem jelentette, valamint, hogy Bob Armen meggyilkolását ő kente rá Pulgattira mindenképpen elegendő ahhoz, hogy elbukja az elnöki pozíciót, és csinos kis tárgyalásnak nézzen elébe. Az elítélés egy más kérdés, de a politikai karrierjének nagy eséllyel vége.

Mivel Beckett nagyon ügyesen kivégezte mindkét csávót, akik megpróbálták megölni, nincs tanú semmire. (Nem hibáztatom, ha a drogot ki is köpte, azért csak itatták, életveszélyben volt, fejsérüléssel.) Vulcan Simmons szintén halott, de nagyon csodálkoznék, ha neki nem lett volna semmi a kezében Bracken-nel kapcsolatban, mert nagyon nem kispályás szereplő volt. (Őt nagyon sajnálom, imádtam, ahogy Jonathan Adams játszotta.)

Ez a szál akár még érdekes is lehet a következő évadban.

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 10:22

@esőjáró: a politikai karrierje szerintem (a szereplők szempontjából) huszadrangú. Mindegy, hogy egyszerű kétkezi milliomosként vagy egyszerű kétkezi milliomos szenátorként akarja őket megöletni. Értem én, hogy az elnökjelöltséggel az írók hirtelen halaszthatatlanná akarták tenni a leszámolást, de ettől még érdektelen.

A sorozatban egy csomó szál volt vagy lehetne, amelyik érdekes lehet/lehetett volna az évadokban, de mivel most már negyedik éve várom, hogy legalább egy tényleg az legyen, elfogytak a remény-tartalékaim.

pehnemer - 2014. 05. 16. 11:27

Kábé az évad felénél gondoltam rá mi lenne ha a végén elrabolnák vmeik hősünket… és tessék! Bár a végre nagyon fos lett, remélem a next season már kicsit izgibb lesz. Amien jó lett az utolsó előtti rész, ez olyan nyáltenger…

fv - 2014. 05. 16. 12:37

Ne felejtsük el, hogy ebben az évadban volt az időutazós rész is! Ami pedig szerintem a legjobb (legérdekesebb) epizódja volt a sorozatnak.

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 13:06

@fv: ez a gond a téma epizódokkal: valakinek vagy kedvence a dolog, akkor ha az adott téma szabályait betartják, akkor náluk “jó jegyet” fog kapni, függetlenül minden egyébtől. Akiket meg hidegen hagy, azokat általában a szokottnál is jobban idegesíti, főleg, ha a készítők elfeledkeznek a két műfaj tisztességes összefésüléséről.

esőjáró - 2014. 05. 16. 13:24

Azt azért meg kell hagyni, hogy Stana orra remekül sikerült. A Martha-s jelenetben tűnt fel. :)

Zora - 2014. 05. 16. 14:38

@esőjáró

Miért, a műtéte nem még a Castle előtt volt?

esőjáró - 2014. 05. 16. 14:59

@Zora: szerintem nem. Ez első részben még teljesen más formájú orra volt.

http://mikecanepics.files.wordpress.com/2009/09/castles01e01x.jpg

Neoprimitiv - 2014. 05. 16. 15:05

@esőjáró: nem, csak a bevilágítás, meg a smink teszi. (sorozat közben ilyet amúgy sem engednének meg.) Ebben a Castle előtt készült CSI Miami részben már olyan, mint ma:

https://www.youtube.com/watch?v=YTcBSYDMa0s

Zora - 2014. 05. 16. 21:45

esőjáró – 2014. 05. 16. 14:59

Neo linkjétől függetlenül mégis, rövid hajjal jobban nézett ki – természetesebben- , mint manapság… Úgy az elmúlt 3 évben…

VanillaSky - 2014. 05. 17. 00:11

Na ledaráltam. Az utolsó részről mit lehetne elmondani? Végigmosolyogtam, persze nem egy szórakoztató műsor feletti érzelemnyilvánítás folyományaként, hanem egyfajta kényszeredett beidegződés, kínos feszengés a képernyő előtt. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy miután ezt a készítők visszanézték rábólintottak, hogy mehet adásba, ilyen nincsen. A szenátor lelepleződése szót nem érdemel, ha Beckett nem lenne ennyire szentimentális a szalag már rég egy szeméttelepen nyugodna, másrészről az őrsön nem törölgeti le az asztalát? Egyszerűen 6 évig nem veszi észre egy reteszt, majd megálmodja a dolgot és voilá szezám tárulj van.

A legszomorúbb az egészben, hogy itt van a gépen az összes rész, egy mappában. Visszanéztem a piltotot. Az időműlás természetes menete a dolgoknak, de abban a részben látni lehetett két fiatal embert, akik között volt egyfajta kémia, bár szerepeik szerint egyoldalú volt a vonzalom. Most 6 évvel később meg jónéhány történéssel a hátuk mögött üldögél két öregember, akik annyira szerelmesek egymásba, mint tehén a villanypásztorba.

Így múlik el a Castle dicsősége, persze szerencsére Marlowe nem egy hirtelen autóbalesettel vetett véget neki, hanem egy áttétes rákkal, ami évek alatt végzett a showal.

Neoprimitiv - 2014. 05. 17. 10:19

@VanillaSky: közben ráadásul kétszer el is pakolt mindent, egyszer amikor leköszönt a 4. évad, egyszer amikor Washingtonba ment, az 5. évad végén. Mindegy, nem érdemes elkezdeni a lyukakat keresni, mert abban a pillanatban atomjaira hullik az egész.

Nálam sem egyes konkrét bakik miatt telt be a pohár, hanem mert miközben a lap egyik oldala megtelt, a “persze, szar, de próbálom elnézni” dolgokkal, a másik feléről szépen eltűntek az “ezt imádom benne” sorok, maradt Stana szeme és mosolya. Az meg a régebbi részekben is ilyen, szóval nem bosszantom magam tovább.

Panthera - 2014. 05. 17. 12:39

Érdekes felvetés az alábbi kép is, bár nem tudom Marlowe-nak lenne-e hozzá elég agya, hogy így vitelezze ki a történteket, és valószínűleg ez is felháborodást keltene:
https://pbs.twimg.com/media/BnsLkN8IEAARQkN.jpg

Neoprimitiv - 2014. 05. 17. 13:02

@Panthera: az utolsó mondatot leszámítva (mármint, hogy a következő hat évadot ezzel töltenék) jobb ötletnek tartom, mint az eredetit, de kétlem, hogy AM ilyennel előállna. (Pedig egyben megoldaná azt a kérdést is, hogy miért nem látjuk soha Kate családját.)

Réka - 2014. 05. 17. 16:07

Olyan FANFICTION-t olvastam!:|
Mi van ha.. a kocsi ami ég az Jim kocsija…?!
Lanie megemlíti Jim-et amikor Kate felpróbálja a ruhát de ugye az nem tiszta hogy ő már ott van Hamptons-ba.
És az a kocsi amelyik Castle-t követi valami örült sofőr, semmi komoly.
Plus hogy-hogy csak Kate ment a kocsihoz meg hogy-hogy pont a “még csak” menyasszonyát hívnák egy áldozatnak?
Beckett van vészhelyzeti kapcsolatban az apjával.
Istenem imádnám ha ez tényleg így lenne*-* Visszatérne a hitem..:(

Egyébként itt van

Neoprimitiv - 2014. 05. 18. 08:39

@Réka: ezt az ötletet linkelte be Panthera is. Finálé variációnak valóban ötletesebb csavar lenne, mint az eredetileg sugallt.

Nekem több dolog szól ellene (azon kívül is, hogy nem nézem ki az ötletet AM-ből). A legfontosabb, hogy ez még méretesebb öntökönszúrás, mint az eredeti, hiába jobb a csavar. Castle halálában senki nem hisz, AM sem állított semmi ilyesmit. Azok, akik magának az esküvőnek az elmaradása miatt borultak ki, azok viszont könnyebben lenyelték volna a békát, ha van egy mondat a végén, amiből kiderül, hogy JB az. Most még öncélúbbnak éreznék a nyaruk elszúrását, mint ha Castle lenne az áldozat.

Lehet, hogy én vagyok naív, de nem akarom elhinni, hogy valaki két lehetőség közül a “jobbat” válassza, de úgy csináljon, mint ha az az elcsépeltebb és a rajongókat is jobban kiakasztó lenne.

(Mivel a következő évad forgatókönyvein hivatalosan majd csak júniustól dolgoznak, ez a helyzet ráadásul kellemetlen is lenne az ABC-nek, hiszen a fanfic szerzője nyugodtan perelhetné őket lopásért.)

Arról nem is beszélve, hogy mi lesz a folytatás? “Ne már Beckett, mit szomorkodsz, már egy hete meghalt az öreg!” Vagy jönnek a falak és a bajt hozok rád, stb. kínlódás?

Caprioly - 2014. 05. 18. 14:58

Hát igen kedves Neo. Egyet kell hogy értsek veled csakúgy mint legutóbb. Én őszintén szólva már csak két dolog miatt néztem a sorozatot: káröröm és a te kritikád
Százezer kezemen nem tudnám megszámolni hányszor sóhajtoztam vagy röhögtem kínomban az ötlettelen történetszálak és a leamortizálódott karakterek miatt.

A reakcióim többi részét a ‘Most ez komoly?’ és ‘Ezt nem akarom elhinni.’ mondatok tették ki. Az ötlettelenség a legjobban abban a számomra gusztustalan ujrahasznosító folyamatban látszik meg amit a készítők folytattak. Ez alatt a különböző népszerű filmekkel való pofánkba nyomott párhuzamokat értem amikbe az epizódokat állították. Nem láttam egy interjút sem, de el tudom képzelni hogy ezt az újrahasznosító folyamatot valamilyen főhajtásnak titulálják készítők amit így szeretnének kinyilvánitani a filmek készítőinek. De azt is el tudom képzeli hogy valamilyen a perverz vágyálom hajtja őket hogy a fent említett filmeknek az alkotóinak képzelhessék magukat egy rövid időre. Mondjuk ez jellemző volt az előző évadokra is, de itt durvult el a legjobban.

Aztán a karakterek. Szerintem az mindent elmond hogy azt mondom hogy azon kaptam magam hogy halálukat kívánom. Színésztől függetlenül mind Katet mind Castlet olyan szívesen részesíteném egy arconcsapásban. Vagy kettőben. De úgyis túlélnék, hiszen Kate egy kicseszett szuperhős, Castle meg a komikus jobbkéz. Azt már korábban mondtam hogy mennyire zavar Castle jellemtelensége és Kate semmiből kiragadott újabb és újabb személyiségjegyei, de most elértek egy új szintet. Ilyen egocentrikus, beképzelt, nemtörődöm, hálátlan véglényeket nem is tudom hol láttam utoljára. Magukon kívül senki mással nem törődnek, ha valamelyik ‘barátjuk’ meghalna akkoris csak egy szomorú arcot ejtenének meg, aztán folytatnák ezt a gusztustalan enyelgést amit az elmúlt évadokban műveltek. Én még nem láttam főszereplőket ennyire nem törődni a mellékkarakterekkel. Ennek ellenére mindenki őket segíti, mintha a világ sorsa múlna azon hogy ez a kettő képmutató oltár elé álhasson. Bár ez betudható a pocsék írásnak de akkor is.

Az egyetlen ember akivel együtt tudok érezni az Esposito. Oké talán még Lainevel is. De nem csak a karakterekkel hanem a színészekkel is. Mind a sorozatban mind azon kívül csak állnak egy gusztustalan műdráma közepén, mint szerszámok egy garázsban akiket csak akkor vesznek elő ha történet megköveteli. Esposito helyében én már rég áthelyeztettem volna magam egy másik örsre,csakhogy ne keljen a herceg és a hercegnő közelében lenni. Vagy jól elküldtem volna a francba mindkettőt, amiért még csak annyit sem képesek megkérdezni a főszereplők tőle hogy ‘Hogy vagy?’. A színészek helyében is ugyanezt tenném, annyira nem kapnak semmit amivel dolgozhatnának. Magánélet? Személyiség? Öö… hát… Esposito rendőr… Szeret videójátékozni és a csajozni (láthatólag elég sikertelenül). Ja persze egy olyan embernek mint Jon Huertas nem megy a csajozás… Ja és minden mondata kezdetén azt mondja hogy ‘YO’ mert… Mert a színesbőrűek ezt szokták… És Laine? Hát ő meg… Meg valamennyire kedveli Espositot de… De azért mégsem… Magánélete amúgy neki egyáltalán nincs. Amúgy egyiknek sincsenek barátai az őrsön kívül, tulajdonképpen más emberekkel nem is állnak szóba. Na én itt mindkettő helyében kérvényeztem volna az íróktól hogy öljék meg a karakteremet, hogy tovább mehessek. Például amikor Ryan és Esposito beragadtak az égő epület alá, szabályosan azt akartam hogy Espo haljon meg, hogy szenvedései véget érhessenek ebben a pokolban. Még igazi drámát is adott volna a sorozatnak egy ideig, bár az írókat elnézve nem sokáig.

Egyébként ha csak a színészeket nézzük, ugyanez igaz Nathanra és Stanara (tulajdonképpen mindenkire). Látszik rajtuk hogy többre hivatottak de ennek ellenére itt ragadtak ebben a csakis tinikislányok számára fogyasztható szivárványfelhős műdrámában. Stanat annyira szívesen látnám egy komolyabb sorozatban, netán filmben, hiszen ha jól tudom egy intelligens, több nyelven beszélő, színészkedni tudó, rendkívül csinos nőről beszélünk. De nem, itt ez a kritikán aluli sorozat meg 3 perc a Quantum Csendje gyatra James Bond filmben, ennyi, nem több menj haza, hacsak nem kezdesz néhány producert kielégíteni orálisan…

A fináléról meg hát… Úristen, vajon Castle a karakter aki a sorozat címét a nevében viseli életben van e még?Ha az lenne a sorozat címe hogy Beckett akkor még talán elméláznék olyan 3 percig ezen a kérdésen, de bizonyára ugyanarra az eredményre jutnék. Személy szerint én ezzel a sorozattal végeztem, örökre. És elég szomorú vagyok hogy az első három évad után így kell elválnunk. Aki továbbra is nézi annak részvétem küldöm, vagy pedig jókinváságaimat, attól függően hogy élevezetből vagy kárörömből nézi.

Ancsa - 2014. 05. 18. 22:12

Köszi szépen a kritikát, egy élmény volt olvasni!!
Sajnos azon kaptam magam, hogy az évad vége felé egyre többször volt olyan, hogy utána bambán ültem pár percig a f.szságok miatt, bár az is igaz, hogy többet csak utólag a hozzászólásokat olvasva vettem észre – innen látszik, hogy még el tudok merülni benne :P
Mondjuk a 70-es évek-es részt majdnem teljesen tekerve néztem.
Ettől függetlenül kikapcsolódásnak hetente 1x elmegy, bár ahogy egyre kevesebb időm jut a sorozatnézésre, úgy tolódott el az egyes részek megnézése mindig egy-két-három stb. nappal. Jó, hogy nem nyári sorozat, akkor időhiányban kukáznám.
Nézem az új évadot is, aztán majd alakul :)

Golyo - 2014. 05. 19. 23:40

Ne már! Ez másnak is feltűnt?!
“a tettes egy magnófelvételen elmondja, hogy megölte Beckett anyját, majd ezt a kazettát eljuttatják a még élő Joanna Beckettnek…”

LaCRossE - 2014. 05. 20. 12:14

Golyo: csak épp annak nem tűnt fel, akinek kellett volna – Marlowe-nak és hírös bandájának.

Berann Morak - 2014. 05. 20. 13:59

@esőjáró: Ezen is elég jól látszik, hogy mikor milyen volt az orra.
Annak természetesen semmi jelentősége, hogy a videót én csináltam :)
https://www.youtube.com/watch?v=mDu7sO3v7FU

Fireblade - 2014. 05. 20. 17:16

Túlreagáljátok :)
egy limcsitől azt várjátok, hogy francia konyak legyen?
ez csak egy limonádé..ha annak iszod…egész tűrhető :)

Neoprimitiv - 2014. 05. 20. 17:30

@Fireblade: nem, egy limonádétól azt várom, hogy hideg és üdítő legyen, valódi citromból készüljön, ne legyen se túl savanyú, se túl édes.

Ez viszont langyos, kicsit állott is, és nem tudom eldönteni, hogy az zavar jobban, hogy a túl sok cukortól összeragad a szám, vagy a citrompótló kellemetlen utóíze.

Könnyed =/= gagyi.

Fireblade - 2014. 05. 20. 18:10

Neoprimitiv:

Egyetértünk…de a sivatagban..ez is jól jön..:)

persze, de te a limonádék Rollsáról írsz, ez meg max: egy 10 éves Toyota :) megbízhatóan hozza amit kell, de döguncsi, kiszámítható..és senkinek nem tűnik fel..sajnos…

Goopy - 2014. 05. 20. 21:06

@Berann Morak
tetszett a videód! Melyik zene megy alatta?

LaCRossE - 2014. 05. 20. 21:53

Fireblade: az a baj, hogy bőven egy kikúrt nagy oázisban vagyunk, sivatagnak nyoma sincs, de erre italként a mixer ezt a lagymatag limonádét próbálja ránk tukmálni egy üdítő S*x On The Beach koktélként.

Fireblade - 2014. 05. 21. 09:34

LaCRossE: hátja…nem mondom, hogy nincs igazad :)

“a tettes egy magnófelvételen elmondja, hogy megölte Beckett anyját, majd ezt a kazettát eljuttatják a még élő Joanna Beckettnek…”

és ezt kinti fórumokon, vagy közönségtalálkozon a szereplőkkel, senki nem vetette fel nekik?
senki nem kérdezte meg twitten, akármin, senkitől, hogy ezt mégis hogy?? :):)
de gáz:)

Neoprimitiv - 2014. 05. 21. 11:42

@Fireblade: itt esőjáróval vitatkoztunk róla, hogy úgy is lehet érteni, mint ha csak majd szándékában lenne végezni vele.

Ebben az esetben az időrend stimmelhet, viszont a vád megszűnik, hiszen a fenyegető szándék nem bűncselekmény. A sztori pedig nem arról szólt, hogy sikerül-e Bracken-t bármilyen apropóból lecsukatni (és végképp nem arról, hogy a politikai pályáját ez hogyan befolyásolja), hanem arról, hogy JB megöl(et)éséért sikerül-e elkapni?

De a kérdésedre válaszul: nem, csak nagyon halványan került elő. Mindenki ellazult a jó hírtől, hogy végre ki lehet dobni ezt a szálat a kukába.

Neoprimitiv - 2014. 05. 24. 15:38

Félig OFF:

Holnap a Cinemax-on “Művésztelep” címmel a Big Sur, Stana második közös filmje a Polish testvérekkel.

http://port.hu/muvesztelep_big_sur/pls/fi/films.film_page?i_film_id=151172

Neoprimitiv - 2014. 05. 25. 10:39

LOL, az EW évadfinálé szavazásán, a Castle-t a következő kategóriákban jelölték:

– A leghülyébb húzás egy egyébként értelmes karaktertől
– A leggyengébb “fordulat”
– A leggázabb effekt
– “Nem biztos, hogy jövőre is nézem”

Slussz, csak ezekben.

http://popwatch.ew.com/2014/05/22/season-finale-awards-vote-now-2/

Panthera - 2014. 05. 27. 15:13
Zora - 2014. 05. 27. 20:13

Panthera:

Segítesz? Én nem értem, mi ebben a lényeg.

Neoprimitiv - 2014. 05. 27. 23:12

@Zora: a TVLine listája a sorozatokból kikerült színészek új szerepeiről. E szerint Martha Plimpton-nak valami köze lesz a fekete SUV-hoz. Ez csak azért meglepő egy kicsit, mert a hetedik évadhoz majd csak június elején kezdenek el írni a szerzők. Persze nincs kizárva (sőt, ez lenne a normális), hogy egy ennyire nyilvánvalóan folytatandó szál főbb vonalai már a finálé idején megvoltak. (A kép és a színésznő alapján egy mániákus Castle rajongó lesz az új mitológia? De jó, hogy már nem fogom látni.)

Berann Morak - 2014. 05. 28. 11:54

@Neoprimitiv: Köszi, hogy szóltál a Big Sur-ról, meg is néztem. Bár mély nyomokat most sem hagyott bennem. Stana szinkronhangja nagyon nem tetszett. Azután sajnos megnéztem Polish-ék gagyi vígjátékát is…ritka rossz forgatókönyv.

@Goopy: The Fray – Never say never (instrumental version)

Zora - 2014. 05. 28. 21:46

Neoprimitiv – 2014. 05. 27. 23:12:

Köszönöm!
(Remélem, nem veszik át egy az egyben Stephen King: Tortúrájának történetét…)

Neoprimitiv - 2014. 05. 29. 19:13

@Zora: nekem is a Tortúra jutott az eszembe, amikor megláttam a fejét, de akkor ezzel már két félelmetes pszichopatánk lenne, akiktől az évad 90%-ában nem hogy nem fél senki, de a rettegésre kiszemelteknek eszébe sem jutnak.

Berann Morak - 2014. 05. 31. 17:15

Elvileg júniusban megjelenik a Heat rises magyar kiadása. Valaki meg tudná mondani milyen az előző 2 könyvhöz képest?

Neoprimitiv - 2014. 06. 02. 08:05

@Berann Morak: elég régen olvastam, de úgy rémlik, hogy javult. Az első könyv igazából csak fanservice volt, a másodikban már volt sztori is, ezen pedig már érződött, hogy na, akkor ez most egy fix évi meló lesz, kötetek közti átívelésekkel és persze áthallásokkal a sorozatból.

Ezzel együtt szerintem inkább csak átlagos, sokszor volt olyan érzésem, hogy komplett szituációkat kopipészteltek a szerzők. (Pl. mindegyikben van egy rész, ahol Beckett hosszasan kerget egy ismeretlen támadót az utcán/parkban, aki persze a végén meglép.)

Kaktusz - 2014. 06. 02. 17:32

Engem is “sokkolt” az évadzáró, meg úgy általában az évad talán a legrosszabbul sikerültek közé tartozik. A mélypont egyértelműen az a jelenet volt, amikor az évadpremierben Beckett közli Castle-lel, hogy már csak 24 órája van hátra (én attól jobban kiborulok, ha elfogy itthon a csoki).

De nem tehetek róla, képtelen vagyok nem a Bones-hoz hasonlítani, arra pedig mérföldeket ver. A másik nagy (ex?)kedvencem (NCIS) is olyan érdektelenné vált számomra ebben az évadban, hogy felértékeltem ezt a “limonádét”. A kommenteket olvasva pironkodva vallom be, hogy én bizony vártam minden héten az új részt. Nem arról van szó, hogy nem látom a különbséget az 1-3 és a mostani színvonal között, inkább az elvárásokból adtam lejjebb. De nem bánom, így egészen szórakoztató.

BTW ha valaki tudna ajánlani valamilyen jó kis procedural krimit, nagyon hálás lennék :) sajna ezek jönnek be nekem, de pár évad után rendszerint ellaposodnak :(

LaCRossE - 2014. 06. 02. 21:55

Kaktusz: a kanadai Motive például.

sfefe - 2014. 06. 03. 22:32

En varom a 7. evadot…

Vegre egy nem komoly krimi egy kis lazsalas/szorakozas…
Ezt igy kell nezni erre tokeletes…

Neoprimitiv - 2014. 06. 03. 22:53

@sfefe: az első évadokat sem a Dosztojevszkij mélységű drámáért vagy a 24 kategóriájú akciókért néztem. A mostani részek saját magához képest egy rakás trutymó. Az pedig nálam nem működik, hogy ugyan azt a tartalmat szarabb minőségben nézzem tovább – akkor inkább megnézek egy ismétlést. Mindenki úgy nézi, ahogy akarja, de szerintem a mai 100+ sorozatból inkább érdemes kipróbálni valami újat, mint egyre lejjebb adni az igényt. Ezen a vonalon másodpercek alatt el lehet jutni odáig, hogy a Győzike show Emmy díjas karakterdráma.

winnie - 2014. 06. 04. 05:52

“Vegre egy nem komoly krimi egy kis lazsalas/szorakozas…”

végre? hiszen egy csomó nem komoly krimi van, ami lazsálás és szórakozás. csak azok zöme sokkal jobb ennél:)

megjegyzem, ezek a kommentek csalódást okoznak. sokkal szívesebben olvasnék olyat, hogy mennyire jó a castle ezért meg ezért és pont. erre mindenki már előre szabadkozik, mentegeti a sorozatot és magát, mert szereti, kvázi azt írja le, hogy “nem jó, de nem baj, nincsenek igényeim, ez is megfelel”. olyan rossz olvasni, hogy azok sem vállalják fel a tetszésüket, akik oda vannak a sorozatért. (ez egyébként általános jelenség)

Neoprimitiv - 2014. 06. 04. 11:54

LOL, DVD borító a 7. (nem a hatodik!) évadhoz:

https://twitter.com/TheCaskett/status/472502886014787585/photo/1

Fireblade - 2014. 06. 05. 09:50

Neo: ez valami mém, vagy kamu nem? vagy reklám?

Neoprimitiv - 2014. 06. 05. 10:42

Fireblade: persze, csak poén egy kicsit szarkasztikus fantól.

Neoprimitiv - 2014. 06. 07. 09:49

Kiadták a 6. évados DVD extra listáját. Két érdekesség:
– kiderült, hogy mit keresett Mark Polish a finálé forgatásán, lesz a DVD egy általa készített “egy forgatási nap” anyag. (Megjegyzés: pont az esküvői ruhás jeleneteket forgatták, vagyis jó esély van rá, hogy NF itt sem jelenik meg…)
– egy kivágott jelenet a 4.(!) évad fináléjából – vélhetően az Austin-ban zártkörűen idén bemutatott hosszabb és “forróbb” zárójelenet, aminek a hiányán, majd AM “mi közötök hozzá, ez a mi sorozatunk” hozzáállásán sokan nagyon kiakadtak. Legalább is másnak nem sok értelme lenne. Ha mégsem az lesz, akkor pont az évadnyitóra AM egy akkora felháborodást kap a nyakába a neten, hogy ennyire nem lehet hülye.

http://www.tvshowsondvd.com/news/Castle-Seasons-6-Press-Release/19890

Memari - 2014. 06. 14. 19:08

Megnéztem az évadot, előttem már mindent leírtatok…
A fináléban amikor elrabolták a pasit és az “ez most komoly” résznél felnevettem, mert olyan sitkomos volt Beckett reakciója is, de aztán rájöttem, h ez a Castle.

@Berann: tetszik a videót, különösen, h mennyi Castlen kívüli rész volt benne, ha véletlenül erre jársz, meg tudnád írni, h milyen filmekből, sorozatokból vetted a jeleneteket? Volt pár amit nem tudtam beazonosítani. (a megjegyzések között is kérdezik :))

Az évadkezdést még biztos megnézem, h hogyan magyarázzák ki, h nem Castle vagy Jim kocsija. a folytatás majd elválik hogyan vagy hogy nem lesz részemről…

@Neo linkelt egy EW évadfinálé szavazást, a Castle-t egyiket sem nyerte meg:

– A leghülyébb húzás egy egyébként értelmes karaktertől: 2. hely Beckett az elfelejtett wegasi esküvővel
– A leggyengébb “fordulat”: 3. hely finálé zárókép Caslte autóbalesete
– A leggázabb effekt: 5. Castle égő kocsija
– “Nem biztos, hogy jövőre is nézem”: 5. hely

Réka - 2014. 06. 16. 19:10

fucking visszajön az az író aki a 3. évadba a legjobb részeket írta*-* AKA. DAVID AMANN
https://38.media.tumblr.com/2db79a1091de893eb8f6ee85421525e9/tumblr_n79u0fQJUw1re86uzo2_1280.png

winnie - 2014. 06. 16. 19:10

showrunner valtas tortent, david amann fogja tovabbvinni a castle-t

Neoprimitiv - 2014. 06. 16. 19:21

NEWS ALERT!!!

ANDREW HACKLOWE KISZÁLL A CASTLE-BŐL! Na jó nem teljesen, de nem ő lesz a showrunner, hanem David Amman.

http://www.tvguide.com/News/Castle-Andrew-W-Marlowe-Steps-Down-Showrunner-1083057.aspx

Amman elég sok kulcs epizódot írt, de éppen ezért vannak fenntartásaim. Az első 3XK rész pl. nagyon jó volt, de az ideit már nem tudom hova tenni, a ’70s show-tól már nem is beszélve. Három duplarésznek is ő írta az első epizódját. A Setup vagy a Pandora nem az összeszedett történetéről maradt emlékezetes, a tavalyi kétrészes első fele (a Target) viszont megint egész jó volt.

Minden esetre így még adni fogok a sorozatnak egy esélyt, hátha talpra tudnak állni a Mr Ájheveplen távozása után.

Memari - 2014. 06. 16. 19:39

hoppáhoppá! :D
hátha ettől rosszabb már nem lehet :)
vmi indoklást találta vki? esetleg pletyka? :D

Neoprimitiv - 2014. 06. 16. 20:08

@Memari: “érdemei elismerése mellett más fontos beosztásba helyezték”. Újabb projekteken dolgozik (csodálkoztam is, hogy a tavaly nagy dérrel-dúrral bejelentett Marlowe még pilot hír szinten sem bukkant fel idén), és persze azért “napi szinten jelen lesz”.

Két (teljesen ellentétes) lehetőség van:
1. csak a bukás felelősségét passzolja át, nem hivatalosan továbbra is ő dirigál mindent és Amman csak név, aki viszi addig a sorozatot, amíg ki nem múlik.
2. megőrizheti az arcát, nem rúgják ki a sorozattól, de csak kávévendég lesz.

A kérdés az, mit akar az ABC kezdeni a sorozattal, milyen tárgyalások folynak a háttérben a színészekkel? Akik a TNT maratonok miatt fedezték fel, azok (tisztelet a kivételnek) eleve nem igénylik az átívelő sztorikat és nem zavarja őket az sem, hogy nincs érzelmi/logikai kapcsolat két egymás utáni rész között – a TNT véletlenszerűen adott epizódjai között sincs. Nagyon tanulságos volt idén, hogy a második félév két “komoly” része nézettségi minimumot hozott és felvételről is kevesebben nézték meg azokat, mint a tipikus részeket.

Memari - 2014. 06. 16. 20:14

köszi, szóval gyaníthatjuk, h érzik, h szar, de még veszik a nézők.
már csak az a kérdés, h ha 2-es verzió, akkor mi lesz Marlow nagy terveivel, már tényleg sosem tudjuk meg mik voltak azok :( :D

Neoprimitiv - 2014. 06. 17. 06:12

@Memari: tiszta konteo, de az időzítés miatt hajlok arra, hogy pont a tervei miatt cserélték le.

Tavaly már szóba került a vele készült interjúkban, hogy más projekteket is elindít, mindannyiszor határozottan cáfolta, hogy ez az “elsőszülött” elhagyását jelentené. Idén a finálé után és az upfronts alatt sem volt semmi hír a váltásról. Aztán június eleje óta már dolgoznak az írók a következő évadon, már adott is két rövid interjút, hogy nem lesz időugrás, még mindig semmi.

Nagyjából mostanra kellett összeálljon szerintem az évadnyitó részletesebb és az évad vázlatos storyboard-ja – szerintem ez volt az, ami nem ment már át a fejeseken. Gondolom a finálé után volt egy bizalmas beszélgetés, hogy figyelj öreg, ezt csúnyán elcseszted, kapsz még egy sanszot, aztán meglátjuk, mi lesz, ő meg nem tudott kibújni a bőréből.

Sanna - 2014. 06. 17. 08:13

hát hát hát

igazából meglepett mert nem hittem volna hogy AM csak úgy elhagyja ezt a sorozatot, az ABC nyomása azért ott van gondolom, ahogy látták a sorozat negatív lejtőre ereszkedését, és hogy Am egyszerűen nem képes egy ilyen sorozat irányítására, gondolom a “másik projekt” is valami megállapodásos dolog AM-el

nagyon sajnálom, hogy nem történt meg ez mondjuk 2 évvel korábban, de remélem, hogy talán elindul valami, de valahogy úgy érzem, hogy lehet már késő, nemtom, meglátjuk

DarkEagle - 2014. 06. 17. 20:14

Szerintem ez olyan mintha AM felvenne egy új álarcot. Ennyi semmi több. Ez ki is fog majd derülni a részekből. Már pedig ha semmi sem változik akkor AM dirigál továbbra is. Mindenesetre meglepő hír azért és örülnék is neki ha egy sokkal komolyabb tag kapta volna meg.

Neoprimitiv - 2014. 06. 17. 20:56

@DarkEagle: kis kremlinológiai elemzés :)

Az elmúlt 24 óra alapján úgy gondolom, hogy a 2. számú tippem a helyes, kapott egy selyemzsinórt, de vigyáztak, hogy szép legyen a csomagolás.

– Futó sorozatok showrunnerei nem szoktak “csak úgy” pihenni menni, és “más, fontos projekteken dolgozni”. Ld. a junkie napi hírblokkjában a másik showrunnert, akit egy induló sorozat kormányához csábított át a CBS (gondolom gázos volt az előd).

– Stana éppen Athénban van a Fox görög csatornája meghívására (ott náluk megy a Castle) és a mai két interjúban még végig AM terveiről beszélt – ha ez egy tervezett stafétabot átadás lett volna, akkor azért a főszereplők bizonyára nem sajtóból szereztek volna erről tudomást.

– három hete dolgoznak már az új évadon az írók. Ha AM tényleg csak sokallaná a showrunneri melót (ahogy a Castle fansitenak adott nyilatkozatában mondta), akkor erre nem most, hanem már május végén rájön. A mostani időszak a leglájtosabb a gyártásban, most jött rá, hogy ez neki sok?

– OK, ez csak a kis káeurópai beidegződés: kinek ad egyedül interjút a távozásáról? A neki személyesen lekötelezett, abszolút lojális fansite-nak, még véletlenül sem valamelyik szakmai portálnak. Nehogy véletlenül valaki kellemetlen kérdést tegyen fel neki.

AM-nek élő projekt fejlesztési szerződése van az ABC-vel, nyilván nem érdekük, hogy megalázzák. (Egy szimpla kirúgás az lett volna.) Viszont az hatodik évad második fele már a csatorna számára aggasztó mélyrepülést hozott. Az évad elején még 2.2-es demókat hozott és erre pakolt rá az L+7-ben még 1.2-t, vagyis még növelte is a DVR nézettségét a korábbi évadok 1.0 körüli plusszáról. Az évad második felében aztán már csak két epizód jutott 2.0 fölé miközben két résszel is minden idők legrosszabb, 1.6-os nézettségét hozták és ami aggasztó lehetett, a DVR-es nézettség is lement 1.0 alá.

Nem tudom, Amman mennyire lesz megváltó, ahogy írtam is, én nem vagyok oda az eddigi teljesítményétől. Ha optimista vagyok, akkor reménykedhetek abban, hogy amitől a számomra élvezhetőbb lenne a sorozat (interakciók az összes szereplő között, kevesebb teatralitás és több finomság, stb.), ezek showrunneri komptenciák. Ő választja ki a több írói változatból azt, amelyik szerinte a legjobb, vagyis eddig ezekben Amman epizódjait is Marlowe uralta. Ha neki esetleg más ezekről az elképzelése, az most kiderülhet.

A nagy kérdés inkább az lesz, mit akar az ABC csinálni. Nekik a Castle egy stabil, olcsó és megbízható fejőstehén. A két Joanna Beckett rész minimum nézettsége szerintem egyértelműen annak a jele, hogy a mostani közönséget vagy egyáltalán nem érdekli a drámai Castle vagy annyira elvesztette a hitét abban, hogy ezt jól is tudnák csinálni, hogy inkább nem fárasztja magát vele. Akár így, akár úgy ezt megváltoztatni nem lesz egyszerű és kérdés, hogy az ABC akarja-e? A másik kérdés, hogy mennyi ideje lesz ezt kipróbálni, maradnak-e a főszereplők a 7. évad után?

Neoprimitiv - 2014. 06. 17. 21:08

Bocs még egy:

Stana mindig 110%-ban lojális volt a sorozathoz. A tegnapi görög interjúban azt mondta, őt is teljesen sokkolta ez a befejezés, halvány lila gőze sincs, mit akarnak ebből kihozni, hová akarnak továbblépni? “Oké, csináljatok srácok amit akartok, remélem tudok majd valamit hozzáadni, de semmit nem látok abból, hova alakul ez, azt se tudom én mit szeretnék.” Ha a főszereplőnek ennyire nincs elképzelése arról, hogyan akarja folytatni a showrunner a következő évadot, akkor ott szerintem nulla kialakult elképzelés volt erről a finálé forgatásakor.

Memari - 2014. 06. 17. 22:03

Zlinben még voltak ötletei Stanának, most már nem fárasztja magát ilyenekkel, mert úgy sem veszik figyelembe…

1 kérésem van: tisztességes befejező évadot

El Diablo - 2014. 06. 19. 01:00

Most fejeztem be a 6. évad darálását. Ez volt eddig messze a legjobb évad, az 5. közben már megfordult a fejemben a kaszálás gondolta, ez a mostani viszont vér-Castle rajongóvá tett. Az agy rágógumija, kellemes ízben. Csupa jobbnál jobb epizód, simán 10/10 nálam.

Berann Morak - 2014. 06. 21. 18:51

@Memari: Örülök, hogy tetszett! Pótoltam a hiányosságot és a videó alá kiírtam mindent.

Kebelbarat77 - 2014. 06. 22. 21:53

@Neo: ezen interjúk valamelyikére utaltál?
http://www.youtube.com/watch?v=mlX3mIOdstM
http://www.youtube.com/watch?v=YNev2Zn5wzU
Láncinterterjúk, biztos izgi lehetett Stana-nak. Főleg a felkészült riporterekkel, nagyszerű kérdésekkel. Stana is komolyan vette őket, vagy csak nekem tűnik úgy, mintha rágózott volna közben. Ez így egy kicsit kiábrándító. De legalább csinos volt, míg a FOXLife party öltözéke ezzel szemben katasztrófa.

Neoprimitiv - 2014. 06. 23. 06:26

@Kebelbarát77: igen, az elsőre.

A bulis ruháról közben már megjelent valahol, hogy ez nem a sajátja, a helyi, FOX által megbízott stylist felhozatalából választott – gondolom egy számmal kisebb volt a kelleténél. (Gyanítható volt, hogy egy olaszországi forgatásról nem egy komplett hajóbőrönddel utazik egy két napos junketre.)

aiushtha - 2014. 06. 26. 19:45

Nekem alapvetően nincs komoly gondom az évaddal, de abban egyetértek, hogy egyre többször került elő a ‘na ne már’, ‘ezt most komolyan?’ és a ‘ meddig veszik még elő még ezt…’ mondatok, rendre KB édesanyja gyilkosána/megbízójának nem kicsit elnyújtott nyomozása kapcsán. Legtöbbször azt kívántam, hogy zárják mér le végleg, mert ép ésszel nem tudom felfogni, meddig lehet még ezt húzni. Félek ezzel a kazettás dologgal – ami a legtöbb gyilkosságra és az arra való felkérésre önmagában nem elegendő bizonyíték -, és azzal ami évek alatt összegyűlt leginkább magán nkutatások kapcsán, csak arra jó, hogy meghúzzák az oroszlán bajszát, valamint további értelmetlen szálakat hozva oda, ahol már szinte senki sem kíváncsi ezekre. Személy szerint az évadzárót én arra használtam volna fel, hogy a korábbiaktól eltérően most úgy zárni le, hogy abban tényleg hagyni lehetőséget érdemben folytatni. Egy szép esküvő, pár apró elszólás, jel egy más jövőre vagy legalább másabbra és a hetdik évadot lehetne mintha az első lenne, szinte “előlről” kezdeni kicsit más koncepció mentén. De sajnos bár maga az eset, hogy leszorítják Castle-t és Kate nagy dirrel-durral érkezik meg a luxus kocsin elsőre még talán kiválthat olyan érzést, hogy te jó ég mi jöhet még érzést, de mikor belegondol az ember kicsit, hogy kihez is lehet megadva Kate, mint vészhelyzeti értesítendő, akkor a lista elég hamar egy emberrel szűkül – apuka -, aki ráadásul nem is főszereplő, így a kiírása nem hagy komoly katarzist a szívekben és csak annyi kérdés merül fel a következő évadra, hogy akkor most igazából hol is van Castle, mikor lesz most így megtartva az esküvő és hogy minek kellett kiírni egy olyan mellékszereplőt, aki csak nevében az, mert olyan kevés alkalommal találkozni vele, hogy nem hagy mély sebet, de annál kevesebb lehetőséget a jövőbeli cselekményt elősegítő szál(ak)nak!

winnie - 2014. 06. 27. 06:40

The Bracken arc is pretty much over,” Marlowe told me after the finale. “We know who [killed Johanna], Beckett has gotten juctice…. If there is any future storytelling with Senator Brecken, it would be breaking new ground and not going back to revisit the old ghosts.” That said, “Bracken isn’t dead, he’s a formidable person and he may someday entertain notions for revenge,” Marlowe allowed, “but it would be [in the context of] storytelling that moves us forward.”

Neoprimitiv - 2014. 06. 27. 07:02

lehet, hogy mégis bejön a tippem, hogy legalább egy évadot hagyják nyugodni a dolgot.

Engem jobban aggasztott az ezt megelőző kérdésre adott válasz, hogy minden marad a régiben, a fő vonalakat továbbra is AM diktálja. Ha továbbra is ő fogja meghatározni, hogy melyik script ötletet dolgozzák ki és melyik jelenet maradhat, akkor az én szempontonból érdektelen, hogy kinek a neve hányadikként jelenik meg a stáblistában.

Neoprimitiv - 2014. 06. 27. 08:20

@aiushtha: “Személy szerint az évadzárót én arra használtam volna fel, hogy a korábbiaktól eltérően most úgy zárni le, hogy abban tényleg hagyni lehetőséget érdemben folytatni. Egy szép esküvő, pár apró elszólás, jel egy más jövőre vagy legalább másabbra és a hetdik évadot lehetne mintha az első lenne, szinte “előlről” kezdeni kicsit más koncepció mentén.”

Ez valóban jó alkalom lett volna, de pont a fenti hír ebben nem sok jót ígér. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy a Castle szerkezete igazából bármilyen érdemi történetet lehetetlenné tesz mostanra. Amíg az íróknak az a fontos, hogy a véletlenül beeső szindikátusi néző egyetlen félmondat erejéig se érezze úgy, hogy valamiről lemaradt, addig minden sztori egy részre korlátozódik. Ezért is vicces ez az “előrevivő történetmesélés” Marlowe szájából. Logikus kérdés lenne ezzel szemben, hogy na de akkor mi van a fináléval (sőt finálékkal), de erre gondolom az lenne a válasz, hogy az hagyomány és kell, mert csak.

aiushtha - 2014. 06. 27. 09:34

@Neoprimitiv : Ez tény és való, de ezzel az évadzáróval még annyi lehetőséget sem hagytak magukanak, mint a korábbiak esetében. Innen nézve tényleg értelmetlen az előrevivő történetmseélés. Talán épp ezért kellett volna máshogy csinálni most. De hát mi innen hiba vagyunk szépek, okosak nem lehetünk szerintük. Nagyon még így sincs veszve a dolog, de ahhoz nagyon komoly pálfordulás kellene, ami a fentebbi hírből kiderül, nem igazán várható.

A legnagyobb gond csak az, hogy még ezzel az évaddal és a lezárással is lehet olyan folytatást csinálni, ami legalább a régi nézőket visszavonzza. Legrosszabb esetben azért metr kíváncsi, hogy mit tudnak még ebből kihozni. De még csak olyan sokat sem kellene változtatni. Legtöbbünk már évadok óta várta és látta előre, hogy a főhősök összejönnek, nem értettem miért kellett elhúzni 4 évadig ezt, látva, hogy utána milyen gyorsan értünk el az esküvőig.

A legjobb akkor volt a sorozat, mikor mind Castle mind Kate élvezte, ami csinálanak. Ekkor voltak poénok, amik ültek is, és az érdekes párbeszédekkel és csípkelődésekkel még a néha pocsék nyomozási ügyekről is sikerült elterelni a figyelmet. Így nem is kellene mást csinálniuk, mint megint elérni azt, hogy a két főhős élvezze egymást, a társaságát és a munkát együtt; valamint kellene pár új szál, nem a régieket előrángatni. És láss csodát, ezzel a legtöbb fant már bőven ki lehetne szolgálni. Ha esetleg kicsit több figyelmet fordítanának Castle karakterére, mármint Fillion külsejére – tudom, hogy beteg de attól még nem kell hagyni, hogy egy mellékhatás miatt így átalakuljon -, még több néző leginkább női lehetne.

Ezért is írtam, hogy ez egy szinte újrakezdésre jó lehetőség lett volna, abban az esetben, ha tényleg akarták vagy láttak volna ebben lehetőséget!

Neoprimitiv - 2014. 06. 27. 10:10

@aiushtha: Hülye helyzetbe manőverezte magát az ABC ezekkel a hírekkel. A finálé – a reakciók alapján – sokaknál csak a végső csepp volt a pohárban. (Na jó, inkább egy vödör hideg víz a nyakba.) Az ilyen kommentekben persze mindig sok az indulat, én sem tételezem fel, hogy tutira senki nem nézett volna bele az évadnyitóba közülük, de az biztos, hogy a váltás híre sokukban várakozásokat keltett. Ha viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy ezt továbbra is csak egy technikai cserének kommunikálják (akár igaz, akár nem), akkor ezek közül sokan immár tudatosan fognak a nem nézés mellett dönteni.

Azoknak viszont, akiknek jó volt így az évad, nekik megnyugvás lehet, hogy minden marad a régiben.

“Legtöbbünk már évadok óta várta és látta előre, hogy a főhősök összejönnek, nem értettem miért kellett elhúzni 4 évadig ezt, látva, hogy utána milyen gyorsan értünk el az esküvőig.” Még csak várni sem kellett, hiszen AM már talán a 3. évad alatt megmondta, hogy természetesen egymásnak vannak teremtve, elkerülhetetlen a boldog vég. Éppen ezért sajnáltam, hogy így változtak a hangsúlyok.

A gyorsaság mondjuk relatív, két év kellett ahhoz, hogy majdnem elkezdjenek járni, aztán újabb kettő, hogy tényleg, most megint kettő az esküvőig. Ez az utolsó kettő igazából sok is volt, semmi olyan kérdést nem tudtak felvetni a két évad alatt a készítők, aminek az elrendezéséhez időre lett volna szükség. Az idei évad összes “problémáját” egyetlen beszélgetős hétvégén el lehetett volna sikálni, ezért is hatott erőltetettnek.

aiushtha - 2014. 06. 27. 15:28

@Neoprimitiv : Az összejövős dolgot csak azért hoztam elő, mert ez az egyik legjobb példa arra, hogy szinte az elejétől fogva egyértelmű dolgot feleslegesen nyúzzák húzzák túl a már élvezhető szinten. Ezen kellene változtatni, és akkor talán nem lenne akkora gond sem. És így talán nem kellene annyira erőlködiük, hogy komoly drámai részt csináljanak, és rendre bele is bukjanak.

Ezért mondtam azt is, hogy olyan sok mindent nem kellene változtatni. Ellenben nem hiszem, hogy a kvázi semmivel vissza lehetne csalogatni valakit a sorozatba, tehát még ha nem is tudjuk, sanszosan lesz neki komoly szerepe és akkor változás is várható! Én ebben reménykedek.

Ettől függetlenül én meg fogom nézni a hetedik évadot is, több szempont miatt. Első, hogy az “új” emberrel és az ötleteivel – mert biztosak lehetünk, hogy nem is egy van neki -, mihez kezdenek. Második, hogy kíváncsi vagyok, meddig húzzák el az esküvőt is, vagy netalántán meglepnek és így kezdik az évadot. Harmadik, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha a Bracken szálat jegelik – végre valahára – egy ideig, akkor mit szednek elő, mint “fő” sztori előrevivő szál.

Neoprimitiv - 2014. 07. 06. 23:42

Inkább csak szomorú, mint poén, de a Nemzetközi Csók Nap (micsoda marhaságok vannak?) alkalmából az ABC (szóval nem egy rajongó) kiadta ezt:

https://twitter.com/Castle_ABC/status/485815487444811777/photo/1

Apró bibi, hogy a bal alsó kép egy rajongói photoshop a 2×12-ből, az eredeti jelentben Castle ugyebár nem Beckett-tel csókolózik. Hat évadból nem tudtak 5 db csókot összeszedni…

Réka - 2014. 07. 08. 19:36
Neoprimitiv - 2014. 07. 09. 06:13

@Réka: aha, láttam, az első gondolatom az volt, hogy anyám lepofozott volna, ha cipővel lépek rá a fotelre, de z nyilván ilyen káeurópai finomkodás.

Ausiello: megint két részes évadnyitó, új szereplővel:

http://tvline.com/2014/07/08/castle-season-7-premiere-spoilers-two-parter/

Gondolom egy rész alatt nem tudták volna értelmesen kimagyarázni a finálét és össze is hozni az esküvőt, viszont rájöttek, hogy az utóbbit nem húzhatják tovább, ha nem akarják elveszíteni a stabil bázisukat.

Neoprimitiv - 2014. 07. 09. 10:07

Dork :) 4. évad záróbuli

Vintage A night out with @RedCarpetLuke pic.twitter.com/om8tBIwKTa— Stana Katic (@Stana_Katic) July 9, 2014

Brynden Rivers - 2014. 07. 11. 12:30

3 éve azért imádkozom, hogy kaszálják el ezt a sorozatot, és végre Stana Katic normális szerepekben lássam

Most talán végre … utolsó évad lesz a 7. ?

Az amúgy tök érdekes, hogy ennek a 2/10-e sorozatnak kibeszélője még 2 hónap után is pörög, más 8/10-es sorozatok kibeszélői annyit élnek mint egy tiszavirág :)
(Thx amnéziás blogmotor)

@Neo: A 7. évadról majd mond el ősszel “jó” (értsd: elviselhető) lett-e akkor lehet visszatérek 3 év kihagyás után :)
Szerintem mindent érteni fogok a történetből.

Neoprimitiv - 2014. 07. 11. 12:44

@Brynden Rivers: nem pörög ez, csak néha én pletykálgatok :)

Nem tudom, hogy a 7. az utolsó évad lesz-e? Az ABC-nek nagyon kell és ha az utolsónak szánnák, akkor nem igazán volt értelme showrunnert cserélni. A neten valaki nagyon erősködött, hogy neki van belső információja (természetesen a forrást nem adhatja meg), hogy az opciót már két éve kitolták újabb évekkel, vagyis ha a csatorna folytatni akarja, akkor a főszereplőknek is maradniuk kell. Meglátjuk.

Amin ma szórakoztam az az volt, hogy az előző évad végén Stana egy csomó, látszólag random képet posztolt ki a twitteren, amelyek mind utalások voltak az utolsó két részben történtekre. Ma három képet rakott fel, mindenki gondoljon amit akar:

https://twitter.com/Stana_Katic/status/487474361863917568/photo/1

https://twitter.com/Stana_Katic/status/487477780024549376/photo/1

https://twitter.com/Stana_Katic/status/487478006403694595/photo/1

Neoprimitiv - 2014. 07. 12. 17:50

A sokkolós ötletet én nem tartom annyira viccesnek, de ha már folyamatosan ekéztem-ekéztük NF-t, hogy hogy néz már ki – jelentem, szerintem tök jól, ha nem öltöztetik vízilónak:
http://www.whosay.com/status/nathanfillion/943147?wsref=tw&code=Ttj8MyL

Neoprimitiv - 2014. 07. 16. 08:14
Zora - 2014. 07. 17. 15:47

Szerintem is Nathan enyhén borostásan jobban néz ki. Az keskenyíti az arcát. Amúgy én a hangját is nagyon szeretem. Szokott szinkronizálni?

Neoprimitiv - 2014. 07. 29. 08:21

@Zora: videojátékot biztosan, pl. Halo-t, rajzfilmeket nem tudom.

JokePRO - 2014. 08. 02. 12:41

Spoler!

Na szóval,7 évadban 7 epizódik Castle nem lesz benne,ez már biztos,meg annyit tudni hogy Kate kilép a rendőrségből,meg átmegy lövöldözős,verekedős sorozattá,magyarán olyan lesz mint ha egy akciófilmet néznél,a krimi kimegy belőle 7 részik,mert bár nyomoz Castle után de nem úgy mint eddig.
Egyébként a promoját is meg lehet nézni akit érdekel.

Neoprimitiv - 2014. 08. 02. 12:44

@JokePRO: mit szedsz, elég kemény anyag lehet…

Memari - 2014. 08. 19. 20:06

A sokkolós és a jegesvizleöntős videón is sokkal jobban néz ki, mint a sorozatban.
JokePRO: nem rossz elképzelés de nem így ismerjük a készitőket, h ilyen éles váltást valósítsanak meg. Sajnos.

Neoprimitiv - 2014. 08. 20. 16:24

Az évadnyitó egy mondatos szinopszisa

http://www.spoilertv.com/2014/08/castle-season-7-premiere-short-synopsis.html

és egy kicsit spoileres info (az oldal közepe táján) az első részről:

http://tvline.com/2014/08/19/ask-ausiello-spoilers-sons-of-anarchy-castle-greys-anatomy-spoilers/

PS: az, hogy Castle az első hét részben nem lesz benne, vagy hogy Beckett kilépne a rendőrségtől természetesen nem igaz, fogalmam sincs, hogy ilyen abszurditások egyáltalán honnan származnak. (Ha hét részen át megvonnák a rajongók Caskett adagját, akkor a nyolcadik helyett már más sorozat lenne a programban.)

Neoprimitiv - 2014. 08. 21. 06:55

Az ABC kicsit kifogyott az ötletekből: a Derrick Storm könyvekből akarnak sorozatot csinálni, amit viszont nem a Castle spinoff-jának szánnak. És persze AM is benne van.

http://variety.com/2014/tv/news/abc-developing-derrick-storm-series-based-on-richard-castle-novels-1201287254/

winnie - 2014. 08. 21. 08:13

én ezt éppen ötletnek nevezném:) bár csak akkor az abc fogyott ki, ha ők rendelték meg, hogy írjanak. ha az író ment hozzájuk, akkor ők csak lecsaptak egy jónak ígérkező lehetőségre a pitch során.

Neoprimitiv - 2014. 08. 21. 08:35

winnie: AM-nek állandó készítői szerződése van velük, de ez egy dolog. Amiért én nem tartom nagy ötletnek az az, hogy a DS szériát kizárólag a Castle fanok veszik. Egy olvasd-és-dobd-el kategóriájú merchandise sorozat, ami önmagában semmilyen pozitív visszhangot nem váltott ki, még a sorozat rajongói között sem – Castle fanok vannak, DS fanok nincsenek.

Derrick Storm addig érdekes, amíg a Castle nézői Nathan Fillion-t képzelik bele és Stana Katic-ot mellé – persze nincs kizárva, hogy az ABC éppen őt akarja megnyerni rá. A saját érdekében remélem, hogy nem így lesz.

Memari - 2014. 08. 21. 21:29

A Nikki Heat könyvek es a Storm képregenyek mennyire sikeresek? Mert ez az ami inkabb benne volt a sorozaban mintsem maga a Storm könyvsorozat, plane abból film… háát, elképzelem a fel/átvezető rész a NH filmes epizód alapján… Nem hoz lázba :/

Neoprimitiv - 2014. 08. 21. 22:08

@Memari: az első pár Nikki Heat könyv az akkor azért még nagyobb nézettség, a nagyobb lelkesedés és persze a poén újdonsága miatt a megjelenés hetében felkerült a toplistákra, de gyorsan el is tűntek onnan. Az utolsót nem olvastam, de a harmadik már egy teljesen normális nyaralási krimi volt: semmi extra, de már a sorozat nélkül is volt értelme, volt eleje-közepe-vége, volt volt benne némi szex(re utalás), szóval egy tisztességesen megírt tucatkrimi. Nyilván egy Castle rajongónak fokozott nyálelválasztást jelent, hogy “hú, ez egy utalás volt erre az epizódra”, de a könyv olvasható volt enélkül is. (Viszont egyes csavarok mint ha smittpalizva lettek volna korábbiakból, annyira azonos volt a helyzet.)

A gond viszont pont ez, hogy a rajongók megvették a könyvet, mert hú, Castle, de egyébként ez a tizenhárom egy tucat kategória. Ráadásul az öntökönszúrás esete a forgatókönyvnél: a könyvek még garantáltan nem egy majdani tévésorozat alapján íródtak. Igazán számítani viszont csak a megrögzött rajongókra lehet, emiatt eltérni sem lehet nagyon tőlük, mert akkor ki vagy mi az a Derrick Storm?

A 2. évadban volt egy jelenet, amikor Martha panaszkodik, hogy Hollywood kifogyott az ötletekből és Castle mondja neki, hogy már készül az Asteroids filmváltozata, Ryan Reynolds lesz a kis sárga háromszög – ez ugrott be, amikor a hírt olvastam.

Kebelbarat77 - 2014. 08. 27. 07:40

Úgy tűnik, hogy ez a brigád sem maradhatott ki az ALS Ice Bucket Challenge-ből.
https://www.youtube.com/watch?v=TjVHDXEyELM&feature=youtu.be

Be careful, it’s scripted. But it’a fun. :)

Amúgy klassz lehet, ha ilyen a munkahelyi hangulat.

Memari - 2014. 08. 27. 07:41

Stana, Jon és Seamus ALS videója:
http://youtu.be/TjVHDXEyELM

Neoprimitiv - 2014. 08. 27. 07:53

Célfotóval Kebelberat77 győzőtt ;)

Memari - 2014. 08. 30. 09:27

Igen, gratula! De csak azért, mert én telefonról írtam és szenvedtem, h ne a telefonos linket másoljam be, mert az gépről nem nyitja meg a videót. :)

Réka - 2014. 09. 01. 15:03

Fent van az ALWAYS törölt jelenete hát én meghaltam
https://www.youtube.com/watch?v=o5bZIPhy1A8&feature=youtu.be&a

Neoprimitiv - 2014. 09. 01. 17:07

6. évados DVD extrák:

Az ominózus kimaradt jelenet az “Always”-ből:
https://www.youtube.com/watch?v=o5bZIPhy1A8&feature=youtu.be&a

Bakiparádé:
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=01NkZSGYCdU

Az évadzáró BTS videója Stana szemszögéből:
https://www.youtube.com/watch?v=0lrEiSBom8k&app=desktop

Neoprimitiv - 2014. 09. 01. 19:00

Még egy klip, két részlet a Veritas-ból. Nem értem, mint ha sportot űztek volna abból, hogy még véletlenül se maradjon olyan jelenet benne, ami valami őszinte gyengédséget mutat.

https://www.youtube.com/watch?v=REf4yk_M7V4&feature=youtu.be

Kebelbarat77 - 2014. 09. 01. 22:29

Nem túl friss, de azért érdekes interjú Nathan-nal.

https://www.youtube.com/watch?v=I_6WZC1SaTY

Memari - 2014. 09. 03. 00:27

A bakiparádés videóból csak egy epizódott tudtam beazonosítani (amikor Castle és Alexis együtt nyomozott), régen jobban ment a felismeres…

A Stanas videó szép, bár olyan búcsúzós hangulata volt (több mint évadzárós), és kicsit túl sokakat dícsért benne, megvan azért a PR értéke is.

Kimaradt jelenetek: azokat a 15-30 másodperceket olyan nehez lett volna benne hagyni az epizódokban???

Berann Morak - 2014. 09. 05. 22:03

Mire ‘ideértem’ az összes videót eltávolították. :(

Neoprimitiv - 2014. 09. 06. 17:20

@Berann Morak: szerintem hamarosan felkerülnek újra, most gondolom a DVD megjelenése előtt háklisabbak az ABC-nél. (Végül is ma szinte csak ezek miatt veszi meg valaki, megnézni egyszerűbb Amazonon, vagy iTunes-on.)

Neoprimitiv - 2014. 09. 09. 09:37

Stana tweetjei alapján most forgatják az esküvői epizódot…

Kebelbarat77 - 2014. 09. 10. 05:33

@Neo: de legalábbis a két kávés pohár egymásra talált. :)

Neoprimitiv - 2014. 09. 10. 20:31

Úgy látszik, valaki rájött az ABC-nél, hogy mégis csak gáz, ha a sorozat főszereplője a neten keres plakátterveket az aktuális évadhoz és gyorsan kiadtak egyet:

http://1.bp.blogspot.com/-o_7e7DtR7cg/VBCOSbtUhWI/AAAAAAABgaM/8qaBu69WoUI/s1600/Castle%2B-%2BSeason%2B7%2B-%2BPromotional%2BPoster.jpg

Kebelbarat77 - 2014. 09. 13. 07:49
Berann Morak - 2014. 09. 14. 15:51

@Kebelbarat77: Nem tudok nem egyetérteni veled :)

Neoprimitiv - 2014. 09. 16. 03:52

Castle SP, az ABC kirakta, majd gyorsan le is vette (csinálok egy indás linket is, ha a DVD-s anyagokhoz hasonlóan ezt is leszedetik a YT-ról):

https://www.youtube.com/watch?v=CyZ9-ZOfKCc

http://indavideo.hu/video/Castle_7x01_-_Driven_Sneak_Peek_1

Kebelbarat77 - 2014. 09. 17. 07:00

Castle 7×01 “Driven” Sneak Peek

http://www.youtube.com/watch?v=0PFh2gTIX9k

Kebelbarat77 - 2014. 09. 25. 18:58
Neoprimitiv - 2014. 09. 27. 08:07

A 7. rész forgatják (egy western epizódot) – hogy lehet valakinek ilyen alakja?

http://fansworld21.tumblr.com/post/98488831763/castle-season-7-bts-once-upon-a-time-in-the-west

Más: Az ABC egy kicsit kiszúrt magával. Csináltak egy új plakátot, amit kiraktak a hét elején a FB oldalra, hogy ha 300 ezren lájkolják, akkor kiadnak egy új SP-t. Az oldalnak több, mint 4 millió követője van. Eddig 285 ezer jött össze, de tegnap már csak kb. 1500 új lájk jött. Gondolom, ha másként nem, akkor botokkal, de hétfő reggelre feltornásszák a 300-ra. Viszont ez egyrészt nem egy nagy győzelem így, másrészt nagyon sokan beszóltak nekik, hogy egy nulla promóciójú sorozatnál ha a fanokat akarják reklámhoz használni, akkor annak nem a zsarolás a legjobb módja.

https://www.facebook.com/Castle/photos/pb.50812608637.-2207520000.1411798049./10152731289328638/?type=1&theater

Kebelbarat77 - 2014. 09. 30. 06:56

Western? Really? Wtf?

Kebelbarat77 - 2014. 09. 30. 06:59

S7 Ep1: ígéretes kezdet! :)

DarkEagle - 2014. 09. 30. 18:56

Én épp ellenkezőleg látom. Amint megláttam Castle képét a videón amint pénzt gyömöszöl a kukába elment a kedvem az élettől is. Pláne Kate reakciója miatt. A pasi akihez hozzáakart menni akit évek óta úgy ismer mint kb senki más, elkönyveli hogy otthagyták az oltárnál. De már az eleje is felháborított hisz se Martha se Alexis nem produkált semmit az égő kocsi láttán. Egyedül Kate alkotott valamit de azt is elcseszték azzal hogy megint eláztatták. No mindegy ezen túljutottam. Jött ugye a fordulat. Eddig minden stimmt mondom kell egy kis feszültség lenyelem hogy Kate ekkora idióta. Majd jönnek folyamatosan az infók és most mrá a többiek is elkönyvelik hogy C átveri B-t. WTF??? Az őrsön mindenki ennyire hülye???

És a legszebb előkerül mert hát ugye hatalmas rejtély kell így miért is ne hoznánk be C-t egyből az 1. részben mert ugye nem lenne jóval jobb kivitelezés dramaturgiailag ha C nem időugrás után térne vissza hanem pl 3-4 rész múltán. Nem ők behozzák amit még le is nyelnék de a szappanoperás fordulatot nem. Könyörgöm az agyon ismételt és szarrá unott baromságot hozzák ki ebből??? C elveszti az eszméletét.

A történethez hozzátartozik hogy amint megtudtam hogy C-t megtalálták és kórházban van egyből azért imádkoztam hogy csak ne legyen amnéziás könyörgöm. Hát úgy fest kár imádkozni.

És ahogy látom ez lesz a fő szál az évadban “HURRÁ”!!!! :/

Egyébként ki látta az Alias c. sorit? Na kinek ismerős onnan ez a fordulat? Esküvő majd karambol majd egyik hős eltűnik hónapokra előkerül. Csak itt nem játszották be hogy Kate beszerez egy új hapsit hál Isten. Na akkor lőttem volna fejbe valakit.

winnie - 2014. 10. 01. 04:53

utoljára kérem, hogy ne írd be többször ugyanazt a kommentet.

DarkEagle - 2014. 10. 01. 15:46

Akkor talán nem ártana reformálni a komment szekciót nem? :) Mert viccen kívül semmi hasznos funkció nincs benne még szerkesztés gomb sem. 21. században vagyunk. Lehessen már rendesen kommentálni dolgokat. Nem kell minden 2. szót spamnak jelölni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz