login |

About a Boy: vége az 1. évadnak

2014. 05. 16. 14:52 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A sorozat készítői nagyjából onnantól temették a munkájukat, hogy David Walton került a főszerepbe. Lehet a csatorna tolta oda, vagy nem tudom, de a csávó egy sorozatpestis, ennek tudatában szépen meg is írták a 13 részt kerek sztoriként, aztán nekiálltak az önéletrajzukon dolgozni, erre az NBC berendelte a második évadot.

Bizony, a 13. rész simán lehetett volna a sorozat lezárása. Méghozzá eléggé agresszívan az, így kíváncsi leszek, hogy milyen módon tudják folytatni. Ezt úgy értem, hogy nem az utolsó pár percbe raktak valamit, hanem 4-5 részen át építettek egy szálat, aminek a logikus lezárása ez volt. Lettek volna kiugrási pontok, csodálkoztam is, hogy nem kapnak rajtuk az írók.

A történet ugye az volt, hogy egy örök gyerek férfi szomszédságába egyedülálló anya költözött a fiával. A csávó pedig szépen lassan elkezdte megkedvelni a kis lurkót, meg egy kicsit az anyát is, de szerencsére nem romantikusan, hanem barátként. Azért szerencsére, mert ezzel a két színésszel én nem hinnék el semmi közöttük levő esetleges szikrát.

A lényeg, hogy az évad során nem a poénokra, hanem a viszonylagos jókedvre mentek rá, némi érzelemmel fűszerezve. Avagy a feelgood recept. Voltak jobb pillanatok, elismerem, de valahogy mégis a középszerbe süllyedt a végére a dolog.

A legnagyobb bajom a főszereplő gyerekkel van. Főleg ha körbenézek a feelgoodnak szánt jelenlegi komédiák között, amik mindegyikébe normális gyerekszereplőt tudtak castingolni. Az itteni meg valahogy olyan, hogy legszívesebben felpofoznám. Kicsit sem érdekel, mi van vele, így nekem ez eléggé le is húzta a sorozatot. A többiek marhajók, a szerelmi szál Adrianne Palickivel külön jó volt, ez enyhítette a végére a pontszámot.

Szerintem kihámozható, hogy 6/10 körül adok rá. Vicces visszanézni a kommenteket a pilotnál, hiszen többen temettétek a sorozatot a főszereplő miatt, a készítőkkel egyetértve ezek szerint.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 05. 16. 05:28

mindenképpen egyéni hangvételű komédia, de az első 3 rész alapján nem jött be sajnos. az viszont biztos, hogy a pilot majd minden betegségét levetkőzte, ami abban nem tetszett, azzal később nem volt gond. de ennyi alapján simán kidobáltam volna a mellékszereplő barátot és a családját és csak a 2+1 főszereplőre koncentráltam volna.

goodjohnwin - 2014. 05. 16. 15:00

Waltonról sikerült egy kivételesen előnytelen fotót kiválasztani a poszt elején. :)

Az utolsó pár részt még nem néztem meg, de 8-ig egész tisztességesen szórakoztató volt, nem bánom, hogy kapott még egy évadnyi esélyt.

LaCRossE - 2014. 05. 16. 15:28

Én örülök a 2. évadnak, a gyerekkel sem volt semmi bajom, jó kis feelgood sorozat ez. :) 7/10 az évad.

rm - 2014. 05. 16. 17:10

Tényleg kellemes sorozat, voltak benne nagyon aranyos pillanatok, nem mindegyik epizód volt nevetős, de voltak jó poénok is.

Fragohol1C - 2014. 05. 16. 19:24

nekem bejött az elejétől fogva a sorozat, kimondottan tetszett, hogy nincs erőltetett poénokkal tele, hanem ez a lassú víz partot mos téma vitte végig az évadot.
A színészekkel kapcsolatban először nekem Minnie Driverrel voltak fenntartásaim, de ez pár rész után elmúlt.
Várós a 2. évad!

ldavid - 2014. 05. 16. 20:53

osztom LaCRossE véleményét.
meg valahogy “jól néz ki” az egész. a Trophy Wife volt még ilyen nekem.

ldavid - 2014. 05. 16. 20:59

ja, és szerintem a főcím is igen jó lett, passzol a sorozathoz. :)

rm - 2014. 05. 17. 11:36

Én egyébként azért döntöttem úgy, hogy nézni fogom, mert Jason Katims volt a developer. Az az ember engem egy életre megvett.

xixike - 2014. 06. 30. 12:20

sziasztok nem lehet tudni hogy a 6. résztől mikor lesz magyar felirat?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz