login |

The Big Bang Theory: vége a 7. évadnak

2014. 05. 18. 22:22 - Írta: Desmond Wallace

34 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A 7×24-gyel búcsúzott a The Big Bang Theory is ettől az évadtól. Túl sok elemezésre nincs szükség, hiszen a TBBT pont az a sorozat, ami az elmúlt években is volt. Nincs nagy minőségbeli ingadozás és a nézettség is folyamatosan magas. Aki még nézi, az ezután is nézni fogja, aki már kaszálta, nem nagyon fog visszatérni a következő években sem, nem is érdemes.

Azon már rég felesleges meditálni, hogy “az Agymenők már nem olyan, mint a kezdetekben”. Kétségtelen. Sok minden változott azóta, de a karakterek maradtak. Az alapvonásaik is változatlanok, de azért az életük jelentősen megváltozott az elmúlt évek során, szóval van némi karakterfejlődés is a helyzetkomikumok közepette.

A mostani finálé pedig pont a változásokról szólt. Mindenki élete változóban van, de ezeket Sheldon tudja a legkevésbé feldolgozni, aminek nyilván semmi komolyabb hatása nem lesz a folytatásban, hiszen a társaságot vissza kell zökkenteni a megszokott keretek közé. Tapasztalatból tudjuk, hogy ha túl sokat változna az életük, azt nem igazán fogadná jól a néző – márpedig azt dollármilliók bánnák a csatorna és a gyártó szempontjából.

A finálé előtti részben némiképp változott is a status quo, hiszen akkor került sor egy rendhagyóan fura lánykérésre. De úgy tűnik, hogy az a Raj is végre révbe ér, aki többnyire nagyon idegesítő volt ebben az évadban a szerencsétlenkedéseivel.

Illetve, ha már változás, meg kell még említenem Stuart-ot, aki ugyan csak vendégszereplő, de most egy szerencsétlen esemény után rádöbbent, hogy a képregényeken túl is van élet. Ő is talált magának valakit, akivel jól érzi magát.

Heti 20 perc kikapcsolódásnak tehát még mindig jó a TBBT. Többnyire egész jól szórakoztam ebben a szezonban, így a 7. évad átlagát olyan erős 6/10-re lőném be. A finálé pedig simán 7/10 volt, a legjobb jelenetek Howard mamájához kötődtek, de ez így volt már az előző részben is.

34 hozzászólás Ne habozz!

Stockes - 2014. 05. 18. 22:40

6/10-nél azért jobb volt az évad, de az évadzáró nem tetszett.

Pityuerez - 2014. 05. 18. 22:50

Szerintem (is) a 6-os vagy 7-es teljesen reális erre az évadra, mert voltak azért itt jobb részek is(sőt még pár jó is), de voltak azért gyengébbek is!

Természetesen maradok a folytatásra is, bár szintén nem rajongtam különösen a fináléért, de érdekes lehet az első pár epizód, persze simán lehet, hogy már 1 rész alatt visszaraknak mindenkit a helyére, de bízom benne, hogy pár részig elhúzzák!

S84 - 2014. 05. 18. 22:53

Jobb volt mint az előző évad.
Tudom csak viccből, de néha ahogy Howard anyjáról beszélnek az már nekem kicsit sok és egyáltalán nem poénos…

Rubber Duck - 2014. 05. 18. 22:58

Bob Newhart vendégszereplései zseniálisak voltak.

h3x0r - 2014. 05. 18. 23:00

Az elozo evadoknal egyertelmuen jobb volt, nekem az egesz evad tetszett. Volt par gyengebb resz, mint ahogy minden sorozatnal, de azert csak jelent valamit az, ha vonaton nezed a sorozatot fulessel, az emberek pedig csak neznek hogy miert nevetsz annyira :D

Ami meg tetszik, hogy megha lassan is, de tartanak valamerre a szereplok, mindenkinek az elete kezd alakulni, kinek gyorsabban, kinek lassabban.

Szerencsere a 8., 9. es 10. evadot mar par honapja berendeltek.

DonRoland - 2014. 05. 18. 23:01

Az évad hozta a papírformát, tényleg erős közepes volt.
Viszont nekem a lánykérés és így az évad fináléja is tetszett. Szerintem aranyos, hogy végre (majdnem) mindenki bizonyos értelemben révbe ért. És igen, Howard mamájával kapcsolatos poénokat néha én is kicsit erősnek/unalmasnak érzem.

Zizi - 2014. 05. 18. 23:01

egyetértek az előttem szólókkal, és azzal is, hogy már kicsit sok, ahogy állandóan tolják a képünkbe a kövér anyás poénokat.

amúgy azt árulja már el nekem valaki, hátha én már nem emlékszem, hogy miért egyértelmű, hogy csakis Leonard kaphatja meg a lakást?
(azon túl, hogy nem kell új díszlet és nagyobb)
csak engem zavar, hogy a legtöbb sorozatban valahogy automatikusan mindig a pár kapja a lakást. pedig hát két ember (vagy több) élt ott egyenjogúként…

nfsu17 - 2014. 05. 18. 23:11

Oké, mondjuk révbe értek a szereplők.
Mi lesz a következő?
Babák?
A 10. évadban kicsi Shelly-t fog majd Amy babusgatni?

Értem, hogy a geek faktor eltűnt, mert nem lehet örökké húzni, de azért ennyire nem kellett volna kiírni.

Volt ennél rosszabb évad is, de egy TAAHM epizódon 2x ennyit röhögök. Nem lehet összehasonlítani a 2-t, ez csak az én véleményem.
Pedig mikor ez elindult, akkor azt kívántam soha ne fejeződjön be a sorozat.
Heti 20 percet ki lehet bírni, mert akadnak jobb epizódok is.

Amy-től már nem kaparom a falat, mikor meglátom – bezzeg az elején -, ellenben Bernadett esetén már nyitnám a bicskát sokszor.
Raj nője meg szerepelhetne többször, elég csini.

Penny megmutatta 1-2x testecskéjét, ami most elég jó formában van, pedig pár évaddal ezelőtt eléggé meghízott.

bandibundi - 2014. 05. 18. 23:12

számomra az évad csúcspontja Howard Benadette-nek címzett dala volt =D

walter sobchak - 2014. 05. 18. 23:59

A finálét még nem láttam, de az a véleményem, hogy a hetedik jobb volt, mint a 6. évad, de már csak a “régi idők emlékére”, megszokásból néztem, vagy ha unatkoztam vagy utaztam, megnéztem egy-két részt. Nem fogok panaszkodni, mert a geek-kedést tényleg nem lehet 7 évig húzni, valahova kell mennie a sorozatnak. Igazából szerintem a 6. évadnál befejezhették volna, ha szigorúan a sztori kerekségét nézzük, de a sorozat nézettség szempontjából olyan fáziskésésben van, hogy pont arra lett igazán sikeres, amire a legjobb részeken már túl volt. Kíváncsi leszek, hogy húzzák el még 3 évig.

breezer - 2014. 05. 19. 03:11

“Kíváncsi leszek, hogy húzzák el még 3 évig”

A kecót tenném arra, hogy legalább 12 évad lesz :)

khaos - 2014. 05. 19. 03:41

ez volt a finálé? azt hittem lesz még egy rész
egyáltalán nem volt finálé érzésem közben
persze ott volt sheldon drámája,de ez közel se volt olyan nagy mértékű

idioty - 2014. 05. 19. 07:06

Nemrég kezdtem el darálni az egész sorozatot. Az egyik ismerősöm ajánlotta. Azt mondta, hogy csak az első évadot kell túlélni. A 2. évad tényleg kiítűnő volt. Persze voltak benne rosszabb részek, de volt nem egy olyan, hogy be kellett fognom a számat, hogy éjszaka ne keltsem fel a családomat!
Erre a 3. és 4. évad az megint olyan volt, mint az első. Nézhető, de kis mosolyon kívül nem sok mindent tudott kihozni belőlem.
Viszont most kezdtem el az 5. évadot, és az első két rész az kifejezetten jó volt, sőt, végre röhögtem rajtuk és nem csak mosolyogtam! :)
De ahogy olvasom a kritikát és hozzászólásokat nem várható nagy áttörés… Mindegy egynek jó ez a sorozat…

The Man Who Laughs - 2014. 05. 19. 07:57

Valamivel erősebb, mint az előző évad. A Bob Newhart-os részek kiválóak voltak (hála neki, kár, hogy nem lesz több rész vele).

Viszont én is már csak megszokásból nézem, az egyik első sitcom volt amit “komoly junkiként” elkezdtem nézni. Heti 20 percre még jó, de sajnos nagyon megfáradt és önismétlő lett. Persze minden – ilyen felépítésű – szitkom önismétlő egy kicsit, de itt voltak olyan részek, ahol annyi poén volt, hogy: Raj indiai, Howard anyja kövér, Sheldonnak nincsenek érzelmei – 7 év után már -csupán- ezek nem viccesek. Sheldon még mindig a legjobb, de ennyi idő után őt is kiismertük annyira, hogy a reakcíói ne legyenek meglepőek (mint a legelején).

A Geek témával sem bánnak valami jól, a legtöbbször csak megkarcolgatják a felszínt (vagy bedobnak valami sztereotípiát) és megy alá a konzerv röhögés.

De, komolyan ezen a színvonalon vannak néha a geek “viccek”: – Elolvastam egy képregényt. HAHAHAHA
– Tartsunk SW maratont. Szar a Baljós Árnyak. HAHAHAHA

Én nagyon örülnék, ha felbomlana a Status Quo (nagyon nem szeretem amikor évad végén meglebegtettek valami változást, aztán évad elején vmi olcsó húzással minden megy vissza a rendes kerékvágásba) és valahogy felfrissítenénk a formátumot, mert különben lehet nem nézek még -minimum- 3 évadot végig.

winnie - 2014. 05. 19. 08:13

“megy alá a konzerv röhögés.”

másképp kéne emlegetni, mert még azt hiszi valaki, hogy nem a felvételt végig röhögő közönség előtt veszik fel:)

yooha - 2014. 05. 19. 08:26

Hát Sheldon nélkül nyílván nem lesz sorozat, szóval vagy visszajön, de mondjuk Raj-al költözik össze, vagy tényleg Amy-vel. Vagy nézzük a texasi kalandjait :)

jiliac - 2014. 05. 19. 09:11

Az évad második fele számomra gyengébb volt mint az első fele, de az évadzáró feledtette azt. A heti 20 percet még mindig megéri, igaz többet nem.

kupu - 2014. 05. 19. 10:11

jó ideje nem nézem már, akik nézik azoktól kérdezem, még mindig óriási röhögésbe tör ki a közönség mikor Sheldon 3-szor kopog az ajtón ahogy szokta?

goodjohnwin - 2014. 05. 19. 10:14

Nekem Stuart az egyik kedvenc karakterem, meglepő az a tragikusság, ami felé elvitték az utóbbi pár évadban a karaktert. Különösen ez az évadzáró “szakadt rá” nagyon, de itt már érezni lehetett, hogy ez egy valódi embernek is jót tenne az életével, nemhogy egy ilyen “rajzfilmfigurának”.

Az évad szerintem gyengébb lett, mint a korábbiak, sok az önismétlő, unalmas poén, cselekményszál. Amy a másik kedvencem, egyedül az ő karakterének erősödése tetszett, szerintem legalább olyan értékes tagja a csapatnak, mint a többi karakter, ha nem jobban. Esetlenségével, csinostalanságával (igen, nincs ilyen szó) rengeteg néző tud azonosulni, de benne ott van egy nagy adag “akarás” – ő látja a hibáit, akar is rajtuk változtatni, amikor pedig nem sikerül, intelligenciája segít túllépni a helyzeten.

goodjohnwin - 2014. 05. 19. 10:16

Ja!, és a sorozat botrányos mértékben növeli a tévé előtti kajálási hajlamot: minden epizódban ott van legalább 1 kajálós jelenet, én már jó ideje úgy időzítem a saját vacsoráimat TBBT-s estéken, hogy az új epizód közben tudja enni, mert enélkül “nem az igazi”.

Van még valaki így ezzel?

Endru - 2014. 05. 19. 11:11

goodjohnwin

Ezzel én is pontosan így vagyok! :D Egyébként egynek jó a sorozat, ez is olyan már, mint a mentalista, csak megszokásból nézem. Elröhögcsélni jó rajta. De azért kíváncsi leszek, mivel fogják tudni 3 évig húzni még.

Elliot_scrubs - 2014. 05. 19. 11:14

Kezdetben Sheldon volt a kedvencem, mára Raj lett. Szerintem ő fejlődött a legjobban, kezdetben eléggé hátra volt szorítva, ma már szépen kinyílt és tud beszélni a nők előtt. Olyan szövegei vannak, hogy szakadok rajta. :) És Amy is nagy kedvencem.
Pennytől viszont a falra mászok. Számomra rendkívül untató már ez a szerencsétlenkedés, amit Leonarddal művelnek. Hányszor szakítottak már és Penny hányszor kikosarazta már a lánykérést, szerintem ő maga sem tudja, hogy mit akar. Nekem unalmas az a szál. Szorítottam nekik, hogy ne maradjanak együtt, h vége legyen a kínlódásuknak.
Várom a köv. évadot. :)

winnie - 2014. 05. 19. 12:18

“ez is olyan már, mint a mentalista, csak megszokásból nézem.”

ahogy máshol olvasom a rekaciókat, nem junkie-körben azért a nagy többség még mindig tapsol és zseniálisnak tartja. junkie körben pedig ki előbb, ki utóbb ráébred arra, hogy a megszokásból nézésnél károsabb dolog nem sok van. túl kényelmes az a pozíció, hogy az ember nézi azt, amit megszokott, és nem keres újakat, amiket megszokhat, hogy aztán 1-2-3 éven át örüljön nekik, majd kaszálja őket, amikor megszokott státuszba kerülnének:)

persze lehet, hogy ez annak a mellékhatása, hogy írok is a sorozatokról, meg, hogy nem vagyok long term junkie, de észrevettem, hogy nagyon kevés sorozattal maradok 4-5. évadon túl, mert a régi kedvencek rutinrészeit (50-60 rész után nem fognak sok újat mondani) mindig tudja überelni pár újonc lelkesedésből írt első szezonja. így, mivel a szabadidő véges, előbbiek mennek a levesbe.

csinálok is egy hét kérdését a cult of the new vs old-témakörben.

tobias88 - 2014. 05. 19. 13:24

5/10 a finálé és az évad is nálam. Töltöm hétről hétre, mert nincs jobb/más sajnos.

humorpalanta - 2014. 05. 19. 15:48

Nálam simán 7/10-es az évad, várom a részeket, mert jók. Nekem tetszik. Igaz, hogy az anyás poénokból már nekem is elegem van, dehát mindig van valami ami az embernek nem tetszik. Egyébként meg akik arra panaszkodnak, hogy megváltoztak a szereplők… hát bakker, jó hét év alatt hogy a fenébe ne változnának? Ha nem lenne semmi fejlődés, akkor meg nem lenne értelme nézni. 10 éves időszak alatt még a pénzed is 1/6-nyit változik mindössze 2 %-os kamat mellett is!

Rubber Duck - 2014. 05. 19. 16:24

Én az elejétől nézem és szerintem még egyáltalán nem fáradt a sorozat. Ebben az évadban is volt sok remek rész, remek pillanat. A Hawkingos rész, vagy amikor Sheldon Amynek magyarázza, hogy milyen évekig várni valamire kielégítetlenül…:-)))

tobias88 - 2014. 05. 19. 17:53

Ami hiányzik a sorozatból, azok a hatalmas kacagós poénok, amiből az első 3 évadban részenként volt akár 3-4 is, amit egyik sorozatnál se láttam.

Az 5.-6. évadban talán 1 ilyen volt az összes részben, a 7.ben picivel több, de nem sokkal. Értem én, hogy a folyamatos poénok megvannak, csak ezek egyáltalán nem ütnek, maximum mosolyogni lehet rajtuk.

Példának okáért a Fargo 5 részében több hangosan nevetős poén volt mint a 7. évados TBBT-ban, miközben az dráma.

Csigusz - 2014. 05. 19. 18:12

Előre leszögezem, se nem vagyok keményvonalas TBBT-fan, se nem nézem hetibe (7×20-nál tartok, de van, hogy hetekig nem nézem) és én is úgy gondolom, hogy az elejéhez képest pár éve eléggé gagyi lett…
DE
idén megmondom őszintén egyre több olyat húztak, hogy teli pofával röhögtem rajta, bár ehhez lehet tényleg az kell, hogy abszolút máshogy állok a szériához :)

nemo - 2014. 05. 19. 18:44

egyeseknek az a baja hogy a karakterek unalmasak lettek a 7 év alatt másoknak meg az hogy túl sokat fejlődtek? Akkor most mi van??

Ben - 2014. 05. 19. 19:21

Én még mindig tudok rajta nevetni nagyokat. Nyilván az első 1-2 évadra úgy emlékszem vissza, hogy sírva rögögős, de ott bőven volt az újdonság hatása. Mára azért sok az olyan poén, ami akkor ütött, ma meg már távolról köszön.

A TAAHM-t nem hoznám ide, tök más, meg persze ízlések és pofonok. Én pl attól a falra mászom.

Szóval nekem továbbra is a kedvenc a TBBT.

Zsófia - 2014. 05. 19. 19:26

Én egészen eddig kitartottam mellette, de most, hogy van Silicon Valley már nem biztos, hogy maradok a következő évadra.
Voltak ebben az évadban nagyon jó részek, de összességében szerintem csak közepes. (Az évadzáró szerintem meg az eddigi legrosszabb.)

winnie - 2014. 05. 19. 19:51

nemo: ott van a kommentedben a valasz. egyesek es masok. ha mindkettot ugyanazok mondtak volna, akkor mivan? lenne, de mivel masok mondtak, ezert nincs gond. az is szimmel, hogy egyeseknek tetszik a sorozat, masoknak meg nem.

Irgum - 2014. 05. 19. 20:00

Silicon Valley ma néztem imdb-n és össz-vissz 8 rész egy évad szóval egy hét és vége
a TBBT nekem továbbra is kedvenc ebben az évadban is voltak kiemelkedő részek engem mindig megtud nevettetni ugyanúgy mint az elején
az évadzáró nekem sem tetszett igazán…

tubi_ca - 2014. 05. 23. 15:17

Ma néztem meg az utolsó két részt. Ez egyébként jellemző a TBBT-hoz fűződő viszonyomra, ha nézem tetszik, de előfordul, hogy pár hétre megfeledkezem róla. Nekem egyébként úgy tűnik, hogy az 5. évad környéke volt a mélypont, azóta kicsit fentebb tornászták magukat. Nálam legalábbis. Nekem Penny-vel vannak problémáim, mármint nem a karakterrel, hanem a sztorijával. 7 éve próbál színésznő lenni, nem jutott semmire. És az a megoldás, hogy akkor férjhez megy?! Semmi értelme. Amíg saját magával nincs rendben, addig a kapcsolat sem lehet. Szerintem. Szóval igazán remélem, hogy összekapja végre magát. Valami fősulira is járt valamikor, azzal mi lett? Nem emlékszem…

A finálé egyébként nem volt rossz, de kimagasló sem, meg finálés sem, kerestem a következő részt. Stuart nagyon édes volt, ráfért már, hogy tudjon valaminek örülni. Sheldont meg teljesen meg tudom érteni a maga kis drámájával. A költözős dolgot viszont én sem értem. Ha két barát együtt lakik, szerintem az a logikus, hogy az cuccol el, aki változást akar az életében, pl. nősülni. Itt pedig még hatványozottan is így van, hiszen végül is Sheldon volt ott előbb, és mindenki tisztában van vele, hogy mennyire nem bírja a változásokat. Szóval Leonard menjen szépen át Penny-hez, Amy jöhet Sheldonhoz, és máris visszaáll a világ rendje. És jöhetnek a poénok, hogy Amy leskelődik, amíg Sheldon zuhanyzik stb.

És még valami: többen írták, hogy milyen jó volt Bob Newhart… Igazság szerint én nem ismertem őt eddig, csak Proton Professzorként, de nekem nagyon nem jött be a karaktere. Nem nagyon tudtam nevetni rajta. Inkább kínosak voltak nekem az ő jelenetei. Így én örültem, hogy meghalt. Remélem nem sűrűn fogják visszahozni Obi Wannak öltöztetve. Ez van. Ízlések és pofonok :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz