login |

The Mindy Project: vége a 2. évadnak

2014. 05. 18. 16:42 - Írta: superpityu

10 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

– I haven’t seen you smile this much since you found out you were younger than Katie Holmes.
– That old bag.

Nehéz úgy írni a The Mindy Project-ről, hogy ne a korábbi kritikákat ismételjem. A sorozat lengagyobb erényei továbbra sem koptak meg, még mindig egy okos és átgondolt szitkom, amit egy nagyobb változás sem rontott el. Míg a New Girl esetében rátelepedett a sorozatra a romantikus vonal, addig itt teljesen élvezhető ez is.

Sajnos az első évad pörgését nem sikerült elkapni, de ez a szezon sem volt rossz, hozta az átlagban 7/10-es részeket, bár az évad eleje kicsit erősebbre sikerült. Ráadásul a sorozat folytatta a tavalyi sztárparádét, egyszerűen zseniális mennyi remek vendégszereplőt sikerült megszerezni (többek között, a teljesség igénye nélkül: Anna Gunn, Timothy Olyphant, James Franco, Chloe Sevigny, JoAnna Garcia…)

Idén azonban sokkal feltűnőbb volt, hogy néhány karakterrel nem tudnak mit kezdeni. Főleg Peter érkezésével, aki sokszor lopta el a többiek elől az időt, szerencsére egész jó karakter lett belőle. Jeremy szinte teljesen háttérben volt végig, Betsy és Beverly pedig úgy tűnik, hogy csak az egysorosok miatt vannak jelen. (Betsy nem is marad állandó karakter a 3. évadra.)

Viszont Morgan továbbra is zseniális, bár az ő játékideje is megcsappant Peter jelenléte óta. Tamara néha jó anyagokat kap, de őt sem viszik túlzásba, és nem is énekeltetik, mint a tavalyi évad végén.

Szerencsére a játékidő nagy részét Mindy és Danny kapja. A sorozat dinamikáját továbbra a két karakter közötti viszony határozza meg, ami remekül működik. A többiek sokszor csak statisztáltak mellettük, ami sokszor nem is volt feltűnő, mert elég jó szálakat írtak nekik.

Szóval még mindig egy rettentően friss, okos és popkult utalásokkal teletűzdelt szitkomról van szó, amelyben egyáltalán nem zavaró a néha hangsúlyos szerelmi szál, valamint a haveri és munkahelyi rész is kimondottan szórakoztató.

A nézettség nem túl jó, bár a keddi szitkomtemető senkinek sem igazán kedvező, de a FOX megkegyelmezett a sorozatnak és berendelte az egyelőre 15 részes 3. évadot. Majd meglátjuk mit tudnak még kihozni a jelenlegi felállásból. Ki tudja, talán nincs is sokkal több a szériában, de hátha kellemesen csalódok.

10 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2014. 05. 18. 17:01

hát nem tudom, nekem a New Girllel ellentétben itt az összes szereplő rendkívül ellenszenves volt, első 3-4 részt néztem meg nem rég, meg kicsit az első évad végéből. főleg a szerelmi szál két tagjától másztam falra.

cegtli - 2014. 05. 18. 17:13

Egyszerűen imádom ezt a sorozatot:)

pody - 2014. 05. 18. 17:23

egyeduli kellemes meglepetes volt, hogy nem kaszaltak el. Nagyon reteg sorozat, sosem lesz nagy nezettsegu. Szerintem a 3-ik evad lesz az utcso, bar remelem nem lesz igazam

casi - 2014. 05. 18. 17:53

mostanra ez lett az egyik kedvenc sorozatom, talán egy olyan rész volt, ami annyira nem jött be, de még az is megmosolyogtat valamilyen szinten.

flash - 2014. 05. 18. 18:24

Zseniális sorozat

paranoid android - 2014. 05. 18. 19:08

Az évad első pár része nekem nem működött, még a kaszán is elgondolkoztam, de végül maradtam, és végül kellemes szórakozást nyújtott ez az évad is. Nem lesz a kedvenc sitcomom a Mindy Project, mert nem minden elemét nekem találták ki, de összességében mégis érdemes volt kitartanom mellette. Peter számomra remek adalék lett, sőt ő lett a kedvencem azáltal, hogy Danny, mint karakter szerintem megsínylette a romantikus szálat.

BSBsubs - 2014. 05. 18. 22:15

Jelenleg az egyik kedvenc sitcomom. Az évad utolsó pár részének nézettsége verte a New Girlét, úgyhogy ha ezt tartja a következő szezonban is simán elevickélhet még pár évig szerintem. Legyen igazam.

tulipán - 2014. 05. 19. 20:40

tényleg az okos a legjobb szó rá!
legjobb sitcom!

liliness - 2014. 05. 21. 22:50

Szerintem is nagyon okos, és még a fárasztóbb poénokat is annyira jól hozzák, hogy minden részben van elég sok hangosan felröhögős pillanat. Nagyon szórakoztató, kár, hogy vége az évadnak!

Lily - 2014. 06. 05. 11:51

Néhány napja fedeztem fel, de már majdnem ledaráltam az egészet. Az első perctől kezdve megfogott, imádom a hangulatát, a szereplők nagy részét, és Mindy Kaling-ot meg aztán főleg. Nagyon-nagyon remélem, hogy sokáig láthatom még. :) A New Girl első évada óta nem láttam ilyen hangosan felröhögős sorozatot. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz