login |

Hawaii Five-0: vége a 4. évadnak – írta LaCRossE

2014. 05. 19. 18:11 - Írta: vendegblogger

16 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Ez nem az a sorozat, amiről elemző jelleggel túl sokat lehetne írni, de mivel már a negyedik évadja ért véget, ezért illik róla megemlékeznünk. Annak ellenére, hogy a mostani szezonnal sok bajom nem volt, mindenképp azzal kell kezdeni, hogy a Hawaii Five-0-tól egyszerűen nem kapunk semmivel sem többet, mint a legelső évadban. Hogy ez jó vagy sem…?

Amiért még mindig lehet szeretni a sorozatot, az a két főhős, Steve és Danny közötti összhang. A buddy comedy stílus még mindig jól áll nekik, ehhez pedig ebben az évadban új szereplő is érkezett, a Chi McBride személyében megformált Lou Grover, a helyi SWAT-egység kapitányaként.

Vele kapcsolatban egyébként jó volt látni, hogy épült a karaktere az évadban: az elején még igencsak ellenséges és ellenszenves volt, azonban ahogy telt az évad, egyre jobban összeszokott a csapattal, így pedig a nézők számára is kedvelhetőbbé vált. Az évad végén pedig már kaptunk olyan beszélgetéseket közte és Steve között, ami már-már eléri a Danny-Steve közötti interakciók minőségét és humorosságát. A finálé is róla szólt, láthattuk egy kicsit Chi McBride-ot brillírozni.

Akiről még érdemes megemlékezni, az Catherine, akitől az előző részben búcsút vettünk, bár lehetséges, hogy még visszatér valamikor, de igazából érett a dolog hiszen sok szerepe ebben az évadban nem volt, nem is sajnálom. Ellenben Grover állandó szereplőként való kiemelése az 5. évadban mindenképp üdvözlendő.

Ami viszont nagy baja volt az évadnak, az a Wo Fat-szál: ebben az évadban sem tudták lezárni, ez pedig már kezd egy kicsit unalmassá válni. A fináléban ugyan elővették ismét, azonban sokat nem foglalkoztak vele, inkább csak előrevetítették, hogy majd az 5. évadban… Személy szerint meglennék nélküle.

Akár azt is mondhatnám, hogy már magam sem tudom, miért nézem még a sorozatot. Még véletlenül sem mondom, hogy rossz lenne, de igazából nem is jó, folyamatosan csak a középszer részeket hozza. Ennek megfelelően 5/10 jár a teljes évadra, és bár minden év után elhatározom, hogy kaszálom, szerintem ősszel megint ott leszek a kezdésnél.

16 hozzászólás Ne habozz!

Sue - 2014. 05. 19. 19:12

Mélységes egyetértésem, az első betűtől az utolsóig. :)
Annyi kiegészítés részemről, hogy mivel nőből vagyok, így az optikai élmény (a humorfaktor és a szép tájak mellett) határozottan maradásra bír, amíg ezt a szintet hozzák. :D

ANOka - 2014. 05. 19. 20:25

Az évad utolsó két része katasztrofális volt. Szerintem addigra már az írók leléptek és egy webes generátorral készítették a forgatókönyveket.
Nekem nem jött be ez az új karakter (Chi McBride). A színésszel nincs bajom, de ha a Havaj Fájv Ó a helyi szupercsapat, akkor minek melléjük még SWAT is?

djangyu - 2014. 05. 19. 20:26

és hozzátéve, hogy Chi McBride lesz Michelle Borth utóda a csapatban, tehát a 5 nem csak amiatt lesz 5, mert ez a címe… Így viszont a buddy comic szerintem ugyanolyan hangsúlyos lesz, mint a Wo Fat-szál.

PErsze, azért a leghangsúlyosabb még mindig a hawaii-i táj lesz, mint minden imázsfilmben :D

djangyu - 2014. 05. 19. 20:28

@Anoka: mert a SWAT a helyi rendőrség része, és elvileg előírás hogy legyen egy terrorelhárító osztag a rendőrségen. A h50 pedig egy állami rendvédelmi különítmény, ugyanis minden amerikai államnak van állami rendőrsége, ez Hawaii-on a State Trooper helyett a h50, legalábbis a filmben, ugyanis a valóságban a HPD a legnagyobb sziget biztonságáért is felel, nem csak Honoluluért.

Latza - 2014. 05. 19. 20:31

Hát Catherine nem fog hiányozni, szerintem tökéletesen elég lett volna a korábbi “tegyél meg nekem egy szívességet” karakternek – esetleg laza barátnőnek – de valahogy csapattagként nem jött be. Ezért is kíváncsi leszek, hogy Grovernél hogy fogják ezt megoldani. Meg biztos jön egy új genyó a helyére aki vicsorog majd McGarrettre.
Az meg már alap, hogy évadkezdéskor lecsukják Wo Fatet, évadzáráskor megszökik. Addig meg nyugodtan elvan a fenekén. :)

djangyu - 2014. 05. 19. 20:31

vagyis nem a legnagyobb szigetért, hanem Ohau-ért, ahol főleg a sorozat játszódik.

payskin - 2014. 05. 20. 00:53

Köszi, LaCRossE, pont ugyanígy gondolom. Többször kaszáltam már, aztán valahogy csak lecsúszott ez az évad is. Esetleg még a Melanie Griffith-es részeket említeném meg, iszonyú, hogy nézett ki szegény, rossz volt nézni, és nagyjából semmi értelme nem volt az egész átvezető szálnak (mint általában).

Bullseye - 2014. 05. 20. 06:28

Nekem igazán nincs jogom emiatt beszólni úgy általában, + imádom Chi-t, de ilyen túlsúllyal SWAT-osnak lenni azért erősen cápaugrós ötlet volt. Rendben, van elég eye candy a hölgyeknek a csapatban – de ezek szerint egy csinicsajt megint kimesélnek. You bastards!

De nézzük a jó oldalát, békés évadzáró volt, semmi idegesítő cliffhanger, égő autóval…

winnie - 2014. 05. 20. 08:08

ez már messze van a túlsúlytól. lehet izom is vagy testalkat. nyilván nagydarab, de mcbride vagy 20-30 kilót fogyott mostanában.

El Diablo - 2014. 05. 20. 09:48

Catherine kifejezetten hiányozni fog ha tényleg kiírták. Amúgy ha csak a vágóképekből állna a sorozat akkor is nézném, a sztori és a szereplők csak hab a tortán.

LaCRossE - 2014. 05. 20. 12:15

El Diablo: mint írtam, visszahozhatják, de egyelőre nincs róla hír, hogy visszatérne.

LaCRossE - 2014. 05. 20. 12:17

Aki egyébként itt megkedvelte Chi-t, az nézzen bele a Golden Boy-ba, előző szezonban ment, és bár csak 1. évadot ért meg, egész lezárt kis történet.

Bullseye - 2014. 05. 20. 13:46

@winnie
Irigylem is érte, de a SWAT az nem ugyanaz, mint amikor a járőr kissé túlsúlyos, és legfeljebb nem fut annyit a gyanúsított után.

Golden Boy bár nagyon kellemes (a végére viszont nem is emlékszem, Cavinton :( ), és mehetett volna tovább, de a Tökéletes Célpontban szerintem még jobb volt, főleg az állandó zsörtölődésével. Bár az tulajdonképpen mindenütt benne van a karakterében az utóbbi években, talán a House-t kivéve.

Ő a sorozatok törpje, csak sokkal magasabb és nincs skót akcentusa! :)

clark - 2014. 05. 21. 13:36

eddig ez volt a leggyengébb évad színvonalilag.
az utolsó 2-3 rész nagyon semmilyen lett.
nekem is elegem van mára woofat szálból,nem tudom még meddig csavarják.
azért maradok a kövi évadra is.

Lui - 2014. 06. 28. 23:29

Nálam ott húzták ki a gyufát amikor Wofat egyszerűen el lett kapva az erdőben egy kis pirítás után. Semmi katarzis, semmi “GYAAA”, hogy egy NÉGY évada üldözött főg*cit elkaptak.. nem. . mindezek ellenére talán a 4. évad hozta a leginkább állandó minőséget (értsd 5-6 pont a 10-ből) de az évadzárót végképp nem tudtam hova tenni. Ha már Catherine-t kiírták, meg is hallhatott volna, jót tett volna a dráma vonalnak, cliffhangernek és bevezethetett volna egy új fő gonoszt ahelyett h a wofat szálat buzerálják. :S

mind1, darával egész elvan vele az ember, heti egyesével már rég kaszáltam volna.

Zorka - 2014. 07. 31. 16:28

Bocsánat de megkérdezhetem, hogy mi lesz Catherinnel?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz