login |

NCIS: vége a 11. évadnak – írta darkspell

2014. 05. 19. 14:47 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Az az igazság, hogy nincs sok kedvem kikeresni az előző NCIS-írásaim linkjét, mert nem nagyon van értelme visszaolvasni. Egy dolog történt az évadban: semmi. Ha csak ennyit olvastok el vagy néztek meg belőle, akkor nagyjából semmit sem hagytatok ki.

Ezt leszámítva egy dolog miatt mégis érdemes megemlíteni a finálét: mert végre nem valami hatalmas világfenyegető izé volt kamu übercliffgangerekkel., hanem egy korrektül megszerkesztett tribute, főhajtás, tisztelgés. Aki esetleg nem követi a híreket, február közepén, életének 86. évében elhunyt a sorozatban Gibbs apját alakító Ralph Waite, s ennek megfelelően az epizód jó része Jackson Gibbsről szól.

Nem mondom, hogy egy nagyon pörgős epizódot láthattunk, de 1.) aki az NCIS-t mostanában a pörgőssége miatt nézi, az nem ebben az univerzumban él, 2.) az egésznek volt valami szeretettel teli hangulata. Szinte érezni lehetett, hogy a stábot magát is megrendítette az esemény, az Abby-t alakító Pauley Perrette például az alábbit Twittelte a finálé napján

Ezt leszámítva sajnos magáról az évadról túl sok újdonságot nem tudok mondani, Cote de Pablo távozása sem különösebben borított fel semmit. Van egy új csaj, cuki, okos… és egyelőre ennyi. Az ügyek továbbra is inkább átlag alattiak, Palmer magánéleti szenvedésétől pedig személy szerint már falra mászok.

Mégiscsak visszaolvasva a premieres írásomat, az ott feltett kérdésekre a válasz nagyjából az “igen” lett: Emily Wickersham maradt és az új spinoffot is berendelték; a nézettség pedig még mindig kellően magas ahhoz, hogy természetesen jövőre is folytatódjon ez a valami – ráadásul a mostaniakkal, hiszen a színészek a 12-13. szezonra is aláírtak. De úgy érzem, a nagyon erős középszerből kitörés itt már sajnos sosem lesz. Hol vannak már ezek a régi szép idők?!

Pontot már nem is adnék rá, felesleges.

13 hozzászólás Ne habozz!

Chris1985 - 2014. 05. 19. 15:16

A szinvonal az 1. évadot idézi !!

winnie - 2014. 05. 19. 16:09

ezt most hirtelen nem tudom, hogy pozitivum vagy negativum:) bar akkor meg a sorpzattal volt az eredeti keszito.

torjack - 2014. 05. 19. 16:46

gyenge volt ez, ne ragozzuk. itt-ott még vicces, de ezt leszámítva kevés. nagyon kevés.tulajdonképpen ez régen egy krimisorozat volt némi “családi”szállal, ma egy családsorozat némi gyengus krimivel. az új csaj azt hittem majd lehel némi életet a nyugdíjas szöszmöszölésbe, de 1-2 rész után ez is kifulladt. az évad második fele konkrétan értékelhetetlen a finálét leszámítva, de ott meg a sztorit sajnos az élet szállította. a jövőkép nem túl rózsás, igazából glasbergék nem is törekednek arra, hogy frissítsenek egy kicsit, szépen elvannak az állóvízben.

Sepuku - 2014. 05. 19. 19:41

Nekem hiányzik Ziva. Az igazsághoz hozzá tartozik, azt az egy részt néztem meg az évadból, ahol elment.
A sorozat a kedvencem volt régen, de annyira semmilyen lett, hogy nem is értem ki és miért nézi, heti rendszerességgel. Valószínű a megszokás miatt, rákapcsolnak keddenként. Ha készítenének egy NCIS Budapestet, talán az is megérne 5-6 évadot.

djangyu - 2014. 05. 19. 20:39

@Sepuku: volt egy budapesti ügy, ki tudja… :D amúgy az állandóság, és a megszokás. Mint a ’80-as évek sorozatai, kb. annyira volt erős az évad: mindig a jó győzedelmeskedik, de tragédiák mindig végigkísérik a karaktereket.

Az előző évadok jobbak voltak. Remélem, legalább Vance-t kiírják, és adnak egy kis dinamikát. Bár szerintem továbbra is nézném, ha mégsem :D :D

Chris1985 - 2014. 05. 19. 21:43

Én azért várom a következő szezont hátha kisütnek valamit, nem is kéne sokat agyalni Glasbergnek az élet adja a hátteret!!

Chris1985 - 2014. 05. 19. 21:56

Winnie:
Csupán egy írónikus megjegyzést tettem a szinvonalra!
Mert ott még nem volt Ziva itt meg már nincs Ziva !!! :(

pippo - 2014. 05. 19. 22:46

A kezdetek óta rendszeresen nézem az NCIS-t. (Ős NCIS rajongó vagyok/voltam) Soha egy rossz szót nem mondtam a sorozatra. Mikor túl voltak a fénykorukon, akkor is Tony-Ziva páros mindig nagyon jól lefoglalt, nem is érdekeltek a karakterfejlődések elmaradása, a béna 1-2 epizód alatt felépített főellenségek. De Ziva távozása óta… szenvedek a sorozattal. Michael Weatherly még ritkán hozza a régi szép időket egy-egy jól sikerült alakítással, de minden más karakter elfáradt…Sosem gondoltam volna, de nálam a kasza szélén táncol az NCIS.

gta - 2014. 05. 20. 09:10

@Sepuku:”Ha készítenének egy NCIS Budapestet, talán az is megérne 5-6 évadot”
Hát ha mi csinálnánk az max vizizsaruk lehetne :)

Nekem elment az évad.
Az új csaj ok lett…
Gondolom McGee csaját meg el kelett küldeni mert a JAG-ben már volt gyermek áldás…
Azért érződött, hogy nagy érvágás volt Ziva kiirása, de megoldották.

A spinoff meg egy nagy NULLA lesz.
Archer – hát túl öreg már spinoffnak, JAG-NCIS ben Gibbs rendben volt…
Zoe-t én csak onnan ismerem, hogy vmi miatt osszekeverem
Amanda (Highlander)-val
A srác egy semmi kisugárzású…

Nem biztos hogy belenézek…

Chris1985 - 2014. 05. 20. 11:56

Glasbergnek most fel van adva a lecke ütős 12. szezont kell összehoznia ahhoz hogy az új spinoff sikeres legyen!!

torjack - 2014. 05. 21. 10:06

ahhoz, hogy a spin-off sikeres legyen, elsősorban egy ütős első évadot kell összehozni a NOLA-nak. ha valami sz*r, azt még az erős felvezetés sem menti meg hosszabb távon.

winnie - 2014. 05. 27. 07:53

Glasbergnek most fel van adva a lecke ütős 12. szezont kell összehoznia ahhoz hogy az új spinoff sikeres legyen!!

??? nem kell semmi ütősség. az égvilágon semmit sem számít, hogy milyen lesz az évad minőségét tekintve, a nézők zöme maradni fog. akkor lesz a spinoff sikeres, ha jó. ennyi. az ncis tök mindegy, hogy milyen lesz, már rég rutinból írják, mert nincs tét, nem kell félniük attól, hogy csökken a nézettség.

sfefe - 2014. 08. 16. 16:34

Nekem bejon ez a sorozat remelem meg sokaig lesz….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz