login |

Arrow: vége a 2. évadnak

2014. 05. 20. 14:47 - Írta: superpityu

53 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

– I’m Nyssa, daughter of Ra’s al Ghul. Heir to the demon.
– Felicity Smoak. MIT class of ’09.

Véget ért az Arrow 2. évadja, ami ugyan jobbra sikerült, mint az előző évad, de közelről sem lett tökéletes a végeredmény. Maradjunk annyiban, hogy a sorozat hatalmas fanfavorit lett rövid idő alatt, és működik is ez a bizonyos fan service. Ezt bizonyítja, hogy még a gyengébb részek után is elégedetten tudunk felállni a székből, mert akad mindig valami jóság, amivel kicsit ellensúlyozzák a logikátlanságokat.

Az idei évad egy sokkal kiforrottabb főhőssel rendelkezett, akinek láthattuk a fejlődését, változását és a döntéseinek a következményeit. Leginkább Oliver rossz döntéseiről szólt az évad. Szerencsére nem volt idén sem egyedül, ott volt mellette Felicity és Diggle is, valamint pár régi/új arc betekintést nyert a klub alagsorába.

Igazából pont a kezdő hármas az ami miatt képes vagyok sok mindent elnézni a sorozatnak. Felicity az utóbbi idők egyik legcukibb karaktere, Dig hiába van háttérben tartva, még mindig nagyon jól működik, és Oliver ha nem is a legjobb sorozatszereplő, nagyon jó a másik két társával együtt. Sőt általában a részek fénypontja mindig a Felicity – Oliver-jelenetek voltak.

Túl vagyunk tehát ezen az évadon is, elég sok változás történt, akadt pár meglepő húzás, pár minicliffhanger és előre láthatólag jövőre előveszik végre azokat a karaktereket, akikkel eddig semmit sem tudtak kezdeni. De részletesen a tovább után folytatom spoilerekkel.

Slade legyőzése nem váratott tovább magára, de okosan életben hagyták, hogy később előhúzhassák a kalapból szükség esetén. Igazából egy remek gonosz volt ebben az évadban, viszont a felbukkanása óta egyszerűen értelmetlenné és vontatottá váltak a szigetes részek. A készítők annyira össze akarták fűzni a jelent és a múltat, hogy néhol tényleg rétestésztára hajazott az egész történetszál. 

De mekkora összejátszás kellett mindehhez! Nem elég, hogy Sara elhívott pár régi cimborát az árnyak ligájából, jött még Nyssa is. A több részes tétlenség után még Royból kihoztak valami jót, és mindemellett Felicity-t érte az a megtiszteltetés, hogy megmutathassa, hogy több ő, mint a sorozat aranyos IT csaja.

Apropó, nem mehetek el szó nélkül Oliver szerelmi vallomása mellett, ami tényleg hihetőnek tűnt. Oké, ez is a terv része volt, de mégis több a lehetőséget érzek ebben a párosban, mint akármelyik másikban. Lehet ez is csak a korábban említett fan service része volt, de ügyesen ott hagyták a levegőben a dolgot. (Mondom ez úgy, hogy általában teljesen hidegen hagy, hogy melyik karakter kivel van, de titkon azért örülnék egy Felicity – Oliver-szerelmi szálnak).

A következő évad akár az erős női karakterekről is szólhat. Kell is miután Moira kihullott a csapatból, valamint Sara is hosszabb vakációra ment Nyssa társaságában. De Laurel végre elindult azon az úton amit az elejétől vártak a képregény ismerői, valamint Thea is kezd megkeményedni. Bár nem tudom mennyire volt ésszerű döntés pont Malcolmmal lelépnie.

Ezen kívül ott van Oliver és Amanda Waller közös múltja is, valamint mellékágon Dig is apai örömök elé néz, és gondolom, hogy Oliver gyerekét is előrángatják majd valahogy. Eközben pedig Lance nyomozó küzd az életért, csak, hogy legyen kiért “izgulni” az őszi kezdésig.

Ja, összességében 7/10 az évad, ennyit nyugodt szívvel merek adni rá. Hiába, kevés olyan sorozat van, ami ennyire ki tud kapcsolni heti negyven percre. Reméljük, hogy a The Flash sem rosszabb.

53 hozzászólás Ne habozz!

Grace - 2014. 05. 20. 15:18

Felicity a fény az éjszakában. A lehető legjobb döntés volt megtartani. Az unalmasabb részeket is ő dobja fel. Remélem a következő évadban még többet kapunk belőle.:-)

Dorc - 2014. 05. 20. 15:22

és lehetőleg Laurel-ből meg minél kevesebbet, amikor csak képernyőn van kiráz a hideg egy ‘jajj ne!’ felkiáltással együtt

atg - 2014. 05. 20. 15:31

Mélyen egyetértek a fenti hozzászólásokkal :D Azzal a kiegészítéssel, hogy az Oliver – Felicity párosnak egyszerűen nem tudok nem drukkolni :)

Batistuta - 2014. 05. 20. 15:31

Egyetértek az írással.
Az évad első fele nagyon tetszett, aztán a közepe számomra vontatott volt, de aztán a vége felé felpörgött és kellemes részeket hozott. A finálé kifejezetten tetszett, és feelgood volt :) Megérdemel egy 8-ast!

A legkeményebb jelenet is a fináléhoz tartozik, (igaz nem néztem vissza), amikor Dig meglátásom szerint puszta kézzel csúszott le az Oliver által kilőtt “dróton”, s így menekülve Slade csapatától XD

JC Denton - 2014. 05. 20. 15:32

Lehet, hogy én olvastam félre valamit, de a 3. évad nem 2015. tavaszán jön? Már idén ősszel kezdődne?

winnie - 2014. 05. 20. 15:33

minden teljes évad ősszel kezdődik, másképp nem férnek el 22 rész májusig.

Poghy - 2014. 05. 20. 15:38

Pörgős, akciódús, izgalmas volt ez a 2. évad, és egyben le is zárták vele nem csak ezt, de az előző évadot is, gondolok itt a pilotban mutatott Deathstroke maszkra. A szigetes szál sajnos nem működött úgy mint tavaly, végig érezni lehetett, hogy meg van kötve az írók keze, hogy az évad végére pont elérjenek az Oliver-Slade harchoz. Jövőre viszont úgy érzem elég sok meglepetést és jóságot fog hozni a flashback-szál. A jelenben viszont szépen bővítették az Arrow-univerzumot, volt itt League of Assassins, Suicide Squad, stb. a képregény fanok legnagyobb örömére.

A 23 részes évad kb fele dobogós lett a hét-legjobb-része szavazáson, ez szerintem 7/10-nél azért picit jobb teljesítmény. :)

A nagy kérdés a következő évaddal kapcsolatban pedig, hogy meghagyják-e a szuperképességeket Central Citynek, vagy beszivárogtatják a természetfelettit Starlingba is.

Pocok - 2014. 05. 20. 15:41

Amikor a házban Oliver beszélt Felicity-vel, én NAGYON SAJNÁLTAM A CSAJ KARAKTERT. Tudtam, hogy az nem neki szól, de mégis, annyira szépen és hihetően hangzott. Szegényke :S

Nagyon jó a sorozat és imádtam, hogy VOLT LEZÁRÁSA.

arrow - 2014. 05. 20. 15:52

Pedig a 2. felétől lett az igazi a sorozat. Slade ultra giga badass karakter. Ez az évad egy 15/10 nálam.

tomzorz - 2014. 05. 20. 15:54

I came here to say:

Felicity kisebbminthárom!

Kádi - 2014. 05. 20. 15:56

Akkor csak én drukkolok az Oliver-Felicity románc ellen? :D szerintem pont így működik, hogy ott lebeg kettőjük közt, de soha nem lesz semmi

Shalafi - 2014. 05. 20. 15:57

Megvadultam az évadzárástol annyira jo lett! Nagyon eltalálták DSt is.
Amugy csak nekem koppant nagyot hogy Amanda waller játszotta Crixis nőjét a Spartacusban?

Poghy - 2014. 05. 20. 16:02

Shalafi: Ja igen, Nyssával együtt mind a 3 Spartacus szereplő jelen volt az évadzáróban.

Tommy - 2014. 05. 20. 16:35

Tényleg jobb évad volt mint az elsö, de a második felére leült a sorozat egy kicsit. Sok volt az időhúzó, töltelék rész, sztem sok a 23 rész, 16 bőven elég lenne.. Slade amugy nagyon fasza főgonosz volt, de így a szigetes jelenetek tényleg érdektelenekké váltak valamennyire, az életben maradásának viszont én is örültem, kár lett volna egy ilyen jó karakterért. A sorozat gyengeségei még mindig 1-2 színész és az hogy néhol nagyon gagyik az akciok, viszont a sztorit jól alakítsák az írók, és folyamatosan hozzák be a képreges karaktereket ami jó. Valóban az egyik legszórakoztatóbb sorozat az Arrow, a gyengeségei ellenére is. Az évad nálam kb 7,5/10, csak az évad második fele miatt nem 8/10.

Tiger27 - 2014. 05. 20. 16:38

Jó kis évad volt ez! Deathstoke nagyon szuper főellenség volt! Flash vendégjátéka is tetszett, jók voltak a bunyók, na meg az a bizonyos cameo is emlékezetes marad:)

Liverbird - 2014. 05. 20. 16:42

Szerintem Merlyn papa szépen kiképezi majd a kicsi lányát harcosnak, hogy legalább meg tudja védeni magát. A bőrnaci az utolsó képen már stimmel is :)

Fireblade - 2014. 05. 20. 17:14

Felicity egyszavas mondatai azok nagyon ülnek néha..már megéri a csaj :)

Kicsit erőltetett a mindenáron párhuzam a szigettel dolog…és valljuk be néha nagyon sántított…meg kicsit erős azért hogy ebbe az 5 évbe mi minden belefért a részükről (Sara, Oliver)kicsit sok mindent tanultak, intéztek :)
Őszre, vajon megint Malcolm lesz a főrossz, vagy törvényszerűen kiszabaduló Slade bandázik megint?

Pocok - 2014. 05. 20. 17:18

Szerintem, remélem új ellenség lesz.

Benjy - 2014. 05. 20. 17:20

A kibeszélőben már leírtam hogy korrekt volt. Élvezhető, nem világmegváltó. Se több. Se kevesebb. Mondjuk a Flash is valahol ezen a szinten fog mozogni, ha már azt is az Arrow készítői fogják vinni.

murder1 - 2014. 05. 20. 17:21

Jövőre szerintem Ra’s al Ghul lesz a főgonosz, aztán visszahozzák (“a jó útra tért”)Merlyn-t és Slade-et, mert csak velük együtt lehet legyőzni.

murder1 - 2014. 05. 20. 17:24

Az évad pedig jó volt, habár tényleg akadtak töltelékrészek. Jobb volt, mint a tavalyi 1 rész=1 név a listán téma.

Grace - 2014. 05. 20. 17:28

Én várok több Suicide Squad-ot. Deadshot-nak hihetetlen jól áll ez a lazasàg.

krisz - 2014. 05. 20. 17:38

Ra’s al Ghul nem valószínű hogy sorozatban fog szerepelni, őt majd valamelyik Igazság Ligája filmben húzzák elő. DeathStroke-ot lezárták, és Merlyn-t játszó színész állandó szereplő lesz, tehát valószínű hogy ő tér vissza. Bár én jobban örülnék annak ha vissza térnének az 1. évad politikájára, azaz majdnem minden részben mással harcolásra. Csak éppen erősebb és ismertebb gonoszokkal. Ettől függetlenül nyilván lehet közben állandó gonosz is, akár Merlyntől külön +1. Márha persze Merly-n lesz a főgoncsi. Az évad meg 8/10
Jah és lenne egy kérdésem, Roy-ból is hero lesz? Csak mert ugye maszkot kapott. Na meg elment kiképzésre Thea… Képregény fanok tudnak róluk vmit?

gmontana - 2014. 05. 20. 17:49

Összességében elégedett vagyok ezzel az évaddal. Talán Laurel karaktere, aki meglepetést okozott. Kb. az évad feléig nagyon irritált. Nem tudom mi a képregényekben a szerepe, de remélem megkeményítik majd. Pl visszaszerezhetné Oli vagyonát. Az apja ügyében is a sarkára állt.
Felicity imádnivaló! Tetszenek a kommentjei, de egyszerűen nem értem miért kell eröltetni ezt a bociszemmel nézzek Olira dolgot. Az első évadban olyan jól megoldották, most ez egy kicsit sok.

Bia - 2014. 05. 20. 17:59

nekem most esett le hogy Dig nője = kormányzó nője a The walking deadben

Iceman - 2014. 05. 20. 19:20

A közepén kicsit leült de nagyon jó kis évad volt. Slade kiváló főgonosz volt, egyértelmű hogy meg kellett tartani. Jövőre kíváncsi vagyok ki veszi át a helyét, Merlynt túl gyengének érezném viszont Ras al Ghul meg tuti nem jön, nem érdeke Olivert csesztetni. A Flash sikere meg nagyban befolyásolhatja az évad végét, akár Batfleck vagy Cavill is cameozhat.

Aredhel - 2014. 05. 20. 19:41

Jól indult az évad, de aztán számomra valamiért kissé érdektelenné vált. Nem tudom pontosan azért-e, mert esett a színvonal, vagy mert egyes sorozatok annyira jók voltak (True Detective, Person of Interest), hogy elvettek az Arrow fényéből. Volt, hogy a végére még össze is torlódtak a részek, pedig az elején rögtön megnéztem mindig.
Azért persze megbízható szórakozást nyújtott, és voltak nagyon király ötletek/szálak. De valahogy mégis számomra a kihagyott lehetőségekről szólt az évad. Sebastian Blood-ban egy csomó lehetőség lett volna, nagyon jól kezdték el építeni, majd szépen lassan Slade bábjává vált, és se hatalma, sem ijesztő faktora, lényegében semmilyen szerepe nem lett.
Valahogy így járt Isabella Rochev is.
Az tetszett, hogy annyi felkapható szál, annyi “gonosz” volt, hogy sosem unatkoztam, de miért érezték kötelezőnek, hogy mindegyiket el is varrják/ki is iktassák. Így nem jutott kellő hangsúly egy-egy fenyegetésre.
Olliver, Dig és Felicity hármasa viszont nagyon tetszett. Főleg az utóbbi kettő magabiztos és megbízható személyisége, ami szilárd hátteret nyújtott a Ollie rossz döntései mellett. Viszont jó volt látni, hogy Stephen Amell mennyit fejlődött az első évados teljesítményéhez képest. Most már el is hiszem, hogy színész…
Viszont bebizonyosodott a lehetetlen: tudok Laurelnél jobban utálni valakit! Méghozzá Sarah Lance-et. Hogy minek kellet újracastingolni, azt nem tudom, de ez a csaj nem nevezhető színésznőnek. Valami katasztrófa, ahogy játszott. De maga a szerep is idegesítő volt…
Szóval vegyesek az érzéseim az évaddal kapcsolatban, de azért megér nekem egy 7/10-est.

Csigusz - 2014. 05. 20. 20:21

Az évad rendben volt, pl az utolsó részek mennyire komolyan egybe voltak már fűzve, ilyen durva átívelést országosnál (pláne egy CW-nél) nem sokat lát az ember :)

Ellenben a zárás pocsék volt; semmi cliffhanger, a zsaru egyértelműen túléli, és a belengetett új szál is baromi harmatos volt. Ilyenkor olyat kellene látnunk amin egy nyáron át rágja a körmét az ember, de ez egy… semmi volt.
Ja, a “vallomás” meg teljesen egyértelműen a neten nyávogó rajongók miatt volt, ez világított róla.

Megalodon - 2014. 05. 20. 21:24

Az utolso resz egyenesen”Szanalmas”ilyen zaro reszt kesziteni,nem tudok szavakat irni ra….
Az evad vegere,nagyon elromlott ez a sorozat,pedig nekem ez a kedvencem.
Most a kovetkezo evadban,meg megnezzuk hogyan lett Oliver ugynok? :D Nem tudom merre viszik,de nem sokat varok mar ettol a sorozattol!!

sehrezad - 2014. 05. 20. 21:24

Azért lehetett volna egy játszani jobban tudó szépfiút is találni a főszerepre, én néha hihetetlenül untam már a keményen a kamerába bámuló faarcot, az exkatedra kijelentéseket. Na de sebaj.
Felicity viszont így van rendben, kicsit kívülállóból lett kissé belülálló, kell a távolság, a jó beszólások – egy émelyítő románcba beletenni…ejj. Sokat nem használna sem neki, sem a sorozatnak (ez csak fanservice).

SasukeMilo - 2014. 05. 20. 21:55

Amúgy pedig nagyon jó évad volt szerintem is, csak az évadzárótól jóval többet vártam volna, így tényleg nem fogom tűkön ülve várni… azért sokat kihoztak belőle, főleg Slade/Deathstroke tényleg pazar főboss volt! Ahogy előttem is írták, nagyon örülnék ha a DC movie-verzum része lenne ez meg a Flash, mert akkor tényleg lehetne egy Batfleck vagy akár Supi vendégszereplés :D

Grace - 2014. 05. 20. 22:35

Azért ez a fanservice fura dolog. Néha annyira próbálnak óvakodni tőle, hogy a rajongók szinte semmit nem kapnak meg abból, amit látni akarnak, vagy pont a legérdekesebb karaktereket nyírják/írják ki, csak mert az mekkora wtf, és hogy megmutassák ezt is meg merik lépni. A TVD-ben ez már oda vezetett, hogy szinte csak az unalmas karakterek maradtak, és folyton csak belengetnek szálakat, amiből, mert túl népszerű a rajongóknál végül nem lesz semmi. Szerintem Oliver-Felicity páros, és az őket játszó színészek nagyon jól működnek együtt, régen tapasztaltam ilyen jó kémiát 2 színész között. Szerintem kár lenne kihagyni. :-)

vargatom - 2014. 05. 20. 23:22

A bunyók szerintem tévés produkcióhoz képest teljesen jók, a végső harc két idősíkban emelett nagyon jó ötlet is volt, elsőre nem is ugrik be hasonló.

Stephen Amellnél meg azért ki lehet emelni, hogy nemcsak tévés, de mozis szinten is ritka az ilyen erős elkötelezettség a szerep fizikai oldalát illetően. A fószer valami elképesztően jó kondiban van 30+ létére, és itt messze nem csak a kinézetről beszélek, a mindenféle erősítgetős jeleneteket is valóban ő csinálja.

Érdekes elmélet, nem tudom mennyire hihető, hogy Laurelnél is erről van szó, és a színésznő direkt soványodott le az alkohol- és drogfüggő karakter hiteles ábrázolásához. Én azért kételkednék ebben, de ha a következő évadban a várakozásoknak megfelelően tényleg beszáll ő is a csipet-csapatba, és ehhez mérten feledzi magát, az eldöntheti a kérdést. A Sara-t alakító csaj szintén egész jó kondiban volt, szóval személyi edző biztosan van elég a stáb körül ;)

A fő érdekesség meg tényleg az lehet a mostnaiak alapján, hogy az emberfeletti képességeket mennyire hangsúlyozzák majd a jövőben. Az első évadban ebből szinte semmi sem volt, most meg bejött a Mirakuru és Barry Allen, és bár nem ismerem nagyon a DC univerzumot sem de azért van miből meríteni.
Plusz sokak szerint a suicide squad kapcsán Harley Quinnt is belengették a háttérben, aki elvileg a Joker jobbkeze (hibbant “bohóc” csaj).

Szegény Summer Glau-t viszont jól kiírták, maradhatott volna még egy darabig… bár igaz ami igaz, nem volt azért túl erős a szerepe.

vargatom - 2014. 05. 20. 23:33

A Felicity-t alakító színésznő egyértelműen a sorozat legnagyobb felfedezettje, nem lepne meg ha az Arrow befejezése után (sőt akár még előtte) simán át tudna lépni a mozis világba.
Olivia Wilde-nak is bejött a House mint dobbantó; talán nem olyan jó színésznő, és nem sikerült igazán jó szerepet sem fognia, de attól még kizárólag filmekben foglalkoztatják mostanában.

(Mondjuk szerintem ő közelebb áll az ideális szépséghez – de hát a “szomszéd lány” karakterekre is nagy az igény a moziban, és Emily Rickards a komikus vonalat is nagyon jól hozza…)

Poghy - 2014. 05. 21. 01:53

Ami a következő évadot illeti, szerintem:

* Biztos hogy új főgonoszt kapunk.
* Merlynnek kettős szerepe lesz. Oliver ellensége lesz alapvetően, de olyan rész is lesz amikor összedolgoznak, mert pl. Theát elrabolják.
* Ha az öreg Ra’s nem is, de legalább Talia valószínúleg érkezik előbb-utóbb (Ra’s másik lánya).
* Blood nem halt meg.
* Scarecrow-ra elég sok utalás volt a 2. évadban (madárijesztő a batmanből). Egyrészt amikor Slade közölte Blooddal, hogy bárki viselheti a maszkot, másrészt Blood halála előtt lenyomott egy monológot a maszkjáról, a gyerekkoráról és a félelemről, na az is elég Scarecrow-gyanús volt. Szóval szerintem Dr. Jonathan Crane is érkezik majd.
* Diggle tesójának a megölését ugye a H.I.V.E. nevű szervezet rendelte el, ezt a szálat is tovább fogják vinni, talán Deadshot is segít Diggle-nek.
* Oliver fiát nem veszik elő, legalábbis nem a 3. évadban.
* A Thea-Roy száltól egy picit félek előre is, sajnos ez lehet hogy túl sok drámát fog hozni.
* Slade-et is inkább később veszik elő, nem a 3. évadban.
* Ami pedig Harley-t illeti: a Joker 99.9% hogy nem lesz az Arrowban, és Harley története eléggé összefügg vele. Lehet, hogy ettől még berakják Harley-t, örülnék is neki, de azért elég magas elvárásaim vannak a karakterrel kapcsolatban.

Bhaal - 2014. 05. 21. 03:14

Person of Interest-tel párban a kedvenc képregénysorozataim, és mindegyiknek ugyanaz a legnagyobb hibája. A 22-23 részes évad!

Ha mindegyik mondjuk csak egy 13-15 részes GoT style szezonokkal operálna, nem kapnánk fantasztikus részek után hírtelen egy-egy kihagyható fillert, ami össszeségében egyeseknél lehúzhatja az értékelést. Én még csak elel vagyok azokkal, de hogy meglennék nélkülük is az biztos.

Mindezek ellenére nálam biztos 8/10 feletti ez az évad, főleg hogy volt egy Agents of S.H.I.E.L.D, amihez szépen lehetett viszonyítani, pedig azt is szerettem.

Riggins - 2014. 05. 21. 03:30

Még több Katrina Law rendel!

winnie - 2014. 05. 21. 04:29

“de attól még kizárólag filmekben foglalkoztatják mostanában.”

nemsokára kezdődhet egy hbo-s tévésorozata.

(persze más egy house-ból kitörni (bár az hugh laurie-nak sem sikerült), mint egy sokak által nem is ismert, lenézett csatorna sorozatából.)

hummel - 2014. 05. 21. 08:55

Vajon Sarah tud róla, hogy ki Thea biológiai apja? Most, hogy ismét a LOA szárnyai alatt van, könnyen Merlyn után küldhetik, és összefuthatnak Thea-val. Még ha tud is róla, abban a helyzetben a találkozás így is elég extrém élmény lenne mindkettőjük számára.

vargatom - 2014. 05. 22. 00:26

Wilde tévés projektje az IMDB szerint “TV movie” azaz nem sorozat. Ilyenben szerepelni nem visszalépés, ha Michael Douglas és Matt Damon is bevállalta :)

Sztem igenis szintet lépett, befutott, nevezzük ahogy akarjuk. Arra számítok, hogy Felicity-nek is sikerülni fog, főleg hogy sokkal de sokkal fiatalabb is.

winnie - 2014. 05. 22. 06:47

OFF

vargatom: ne viccelj már. kinek hiszel, az imdb-nek vagy nekem?:)

oké, viccen kívül. wilde a history of music pilotjában lesz benne bobby cannavale-val, a pilotokat, míg nincs berendelés, tv filmnek jelölik, ami eleve marhaság, mert nem is kéne jelölni, ha sosem kerülne képernyőre, de ez mind tökéletesen lényegtelen, hiszen csak arra reagáltam, hogy “kizárólag” (egyébként most volt a portlandiában is, ha már sorozat). gondolom szülés után neki ez kényelmesebb meló – más kérdés, hogy lehet, hogy 7 évre fog szólni.

visszalépésről pedig még véletlenül sem írtam, és nem kell nevekkel példálózni tévéfilmek esetében, hiszen pontosan látjuk, hogy tévésorozatokban kik szerepelnek.

az, hogy mennyire futott be… wilde egyelőre egy katherine heigl-light a pályáját illetően. hamarabb tér vissza a tévébe és nem kap főszerepeket, nem bíznak rá filmeket, inkább mellék. szerepelt nagy filmekben, hollywood rávetődött, majd látszólag megcsócsálta és kiköpte, ami nem az ő hibéja, hanem hollywoodé. tavaly két buktája volt (a remek rush és a gagyi burt wonderstone), ami sosem jó – és elkezdett kis filmekben feltűnni, szóval az is lehet, hogy ezt a folyamatot, a katherine heigl effektet előzte meg a tévével.

ami felicity-t illeti, nos…, jó lenne, meg minden, de szinte nulla rá a sansz a cw-ról, ami vicccsatornának számít a Nagyok köreiben (sajnos). itt láthatatlan. oké, blake lively valamennyire kitört (egy időre), de a többi cw-sztárnak (ld, a smallville-esek azóta jóformán örülnek, ha munkát kapnak) ez nem nagyon sikerült. arról nem is beszélve, hogy 7-10 évre most be van betonozva, ami kevés filmet és skatulyát fog jelenteni. és nem mindenki teheti meg azt, amit wilde és heigl, hogy önszántából kilép és belevág a moziba.

Brynden Rivers - 2014. 05. 22. 09:07

Ra’s Al Ghul
“Nem figyelsz a környezetedre”
milliárdos nem szuperképességű főszereplő

Ez ismerős! :)

Szerintem a Nolan féle magát kicsit túl komolyan vevő noir egy filmtrilógiára jó volt, de lehet nem kellene majdnem minden DC (MoS, Arrow) és Avengers (Cap2) képregényfilmnek/sorozatnak 2013-2014-ben ezt másolnia.

http://filmsor.net/a-zold-ijasz-2-evada-is-a-lebutitott-batman-osvenyen-halad/

Nikki - 2014. 05. 22. 15:21

Korrekt értékelés, valahogy nekem is ez a véleményem róla, pedig emlékszem, régebben nagyon oda voltam érte.
A szigetes részeket untam, nem is kicsit; időpocsékolásnak éreztem a lassúságukat.
A többi szálat jól zárták le: Blood-ban lett volna több potenciál, mint Roschev-ben is, de ha már nem tudtak mit kezdeni velük, akkor jobb így. Slade elzárása is oké, bár erős kétségeim vannak afelől, hogy valaha is megjavul-e még (annak ellenére, hogy volt idő, amikor erősen reménykedtem). Sarah távozásának örülök, Thea szintén jó kezekben lesz az apjánál; úgy érzem ő fogja úgy kiképezni, ahogy kell; csak ne csináljanak belőle ellenfelet Oliver számára. Lance papa a maga egyszerűségében nagy kedvenc, úgyhogy remélem és hiszem, hogy nem kell megválnunk tőle. Már csak Laurel-en kéne faragni, mert a többiek nagyon rendben vannak, ahogy írták is előttem.
A “szerelmi vallomáson” meglepődtem, de úgy bevettem, mint annak a rendje, szóval nagyot néztem, szép csavar volt így csőbe húzni Sladet és engem is.
A folytatásnál természetesen ott leszek, az Arrow kellemes szórakozás :)

Becky - 2014. 05. 23. 10:25

John Barrowman visszatérése volt számomra a legnagyobb pozitívum az évadzáróban. Az az ember minden projektjében annyira szeretni való, még akkor is, ha épp gonosz. Nagyon várom, hogy milyen hatással lesz Thea karakterére.

Úgy tűnik, Laurelt is sikerült megszerettetni több nézővel, és mondták is valahol az írók, hogy ez céljuk is volt. A végére nagyon megszerettem a kapcsolatát Sara-val, bár örülnék neki, ha minden női karakter leakadna a sorozatban Oliverről romantikus értelemben.

PS: ezek annyira hülyék :D
https://www.youtube.com/watch?v=yYaBed-WqZc

Stiel - 2014. 05. 23. 23:26

Én élveztem az évadot, látványos volt az akció, elment a történet, a karakterek is közelebb kerültek hozzám (azzal együtt, hogy voltak hülyeségek); és hát főleg az, hogy tudnak feszültséget csinálni epizódról epizódra.

Egyik készítő nyilatkozta, hogy a 2. évad büdzséje kicsit kisebb volt az elsőnél, és az, hogy ez nem jött át a képernyőn (sőt), a produkciós csapatot dícséri.

Kissur - 2014. 05. 25. 00:02

Nekem az évad 9/10. Kb a 14.résztől kezdve nem volt olyan rész, amit ne élveztem volna. Nagyon rendben volt és össze volt rakva. Mondhatni zseniális volt. Sara volt számomra az eyecandy, Laurellel a végére megbékéltem és Thea lett az ügyeletes “nemérdekel” karakter. Viszont ígéretes, hogy lelépett Malcolmmal.
Slade nagyszerű főgonosz volt. Szép fokozatosan leépített mindent, amibe Oliver kapaszkodni tud.
Az a baj, hogy innentől csak esni fog a sorozat színvonala. Kivéve, ha következő évadban mondjuk meghal Ra’s al Ghul lánya, és Olivert okolná. Van benne potenciál, és örülök, hogy összevártam a részeket, és daráltam, mert így lett élvezetes a sorozat. Szóval jah, nagyon tetszett. Várom a folytatást. Az egyik kedvenc sorozatom lett. :)

Ayron - 2014. 05. 30. 08:26

MOst jöttem rá hogy Slade Azogot formálja meg a Hobbitban xd

Stiel - 2014. 05. 30. 20:55

Azért az írók ingoványos talajon járnak abban az értelemben, hogy nagyon könnyen átmehet szappanba a dolog. Nálam még nem verte ki a biztosítékot, szóval eddig OK, de látom, hogy elég akár egy-két rossz húzás is.

lumiere - 2014. 06. 25. 13:53

Ezt a Laurel-t nagyon hamar ki kellett volna nyírni, lehetőleg a múlt évad legvégén, Tommy-val, vagy helyett….

lumiere - 2014. 06. 30. 11:35

Ja és a Flash nagyon cuki választás volt :)

Zora - 2014. 07. 17. 08:59

A legfrissebb híreknél az van, hogy a fináléból kivágták Oliver és Felicity csókját. Ez így mit jelent? Hogy a visszaemlékezésükben nem fog létezni, vagy számunkra, nézőknek, már nem létezik a neten a csókos változat? Valaki megmagyarázná? Köszi!

Eny - 2014. 08. 28. 12:51

szornyen logikatlan es vontatott, meg Felicity cukisaga es Diggle szimpatikussaga sem menti meg nalam. vegigneztem a 2ik evadot,de egyaltalan nem tetszett. kinlodas volt vegignezni…
3/10

Kertész Géza - 2015. 08. 09. 19:47

10/10 az évad. Így tovább!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz