login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: vége az 1. évadnak

2014. 05. 20. 22:30 - Írta: superpityu

38 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

– We are ready to save the world?
– No, I’m ready to kick some ass!

Ez mégis mi volt? Nem akarom temetni a sorozatot, mert nekem bejött a kezdést követően, de nem minden nap van esélyünk egy ilyen hullámvasúton ülni. Kezdjük ott, hogy az első részek kimondottan gagyik, majd kicsit elkezdték megtalálni a készítők a hangjukat. Részről-részre figyelhető volt, hogy javul a SHIELD, de sajnos nem mertek nagyot vállalni addig a bizonyos Amerika Kapitány crossoverig – addig pedig nagyon sok néző eltűnt…

És miután valahogy kihúzták a filmes történet befűzéséig, el is kezdtek egyre jobb részeket hozni. Persze ennyi idő alatt már nem lehetett megváltani a világot, de legalább valamelyest kárpótolták a kitartó nézőket.

És ez a kárpótlás nem csak történetileg igaz, hanem karakterek szintjén is – egyedül Ward szúrja a szemem, hiába változott sokat, egyszerűen sehova sem tudom tenni. Jó, nem a színészi játékokról akarok harsogni most, de ez a fickó ezzel az egy arcával kritikán aluli.

Női fronton viszont továbbra is erős a sorozat, Skye már az elejétől a legérdekesebb karakter volt, May remek a maga módján, és Simmons pedig egyszerűen zseniális. Igaz, neki volt a legnehezebb dolga, hiszen az elején inkább idegesítőnek hatott, de ahogy haladtak a történetben, úgy lett egyre szimpatikusabb a lány.

Coulson története ha nem is kapott pontot a végére, egyre jobban összeállt, Fitz pedig egy kedvelhető sidekick lett az évad során. Az S1 végére pedig Trip is egyre nagyobb szerepet kapott, ami nem is gond, mert illik ebbe a csapatba.

Annyi biztos, hogy egész szépen építkeztek a következő évadra, sok visszatérő szereplőt hagytak olyan helyzetben, hogy jövőre láthassuk őket. Valamint pár jövendőbeli nagy ellenfél eredettörténetét is beleszőtték az eseményekbe.

Egyelőre a folytatás érdekesebbnek ígérkezik, mint az első évad, már persze, ha tényleg kihasználják a lehetőségeket és továbbra is inkább az átívelő szálak fognak dominálni – márpedig a jelek szerint azok fognak, szóval remélem, nem lesz különösebb gond. Plusz úgy tűnik, hogy a The Avengers 2 kezdetéig a sorozat fogja építgetni az univerzumot, tehát újabb crossoverre is lehet számítani a jövőben.

Közel sem volt olyan rossz az Agents of SHIELD első szezonja, 6/10-re mindenképp felhúzták az évad végi események. A lényeg, hogy megvan lehetőség, hogy kitörjenek a középszerből, ami hosszabb időn át eléggé rátelepedett a sorozatra – most már minden a készítőkön múlik. A finálé egyébként korrekt volt, pár gyenge cliffhangerrel, de ennek ellenére várom a folytatást.

38 hozzászólás Ne habozz!

mse - 2014. 05. 20. 22:59

Szerintem nagyon jól felhúzták a sorozatot, főleg az évad közepétől. Tényleg csak az kellett, hogy elkezdjék kihúzni a sablonkaraktereket a sablonosságukból, és egy csapásra értelmet nyert a sorozatba vetett energiám. Az átívelő szálak is akkor kezdtek el bejönni, amikor személyessé tették őket. A következő évadra én már nem aggódom, a készítők mostanra rájöttek, hogy mi kell és mi nem, úgyhogy amíg mindebbe bele nem ununk, én itt Hawaii-ra… akarom mondan, Tahitire számítok. :)

vargatom - 2014. 05. 20. 23:10

A tévés évad időzítése volt a sorozat legnagyobb gyengesége, kénytelenek voltak a kelleténél sokkal tovább húzni az építkező szakaszt. Ennek maximum az első harmadot lehetett volna kitöltenie, ehelyett majdnem kétszeresére kellett húzni.

Közben azért igyekeztek építgetni a szereplőket, és végig lehetett érezni a Whedon-féle megközelítést, de sajnos a fenti keretek miatt nem léphettek előre akkor, amikor már ideje lett volna.

Ward is ennek esett egyébként áldozatául, szerintem a színész a végén rá tudott tenni egy lapáttal – óriási pech volt, hogy az epizódok nagy részében még sejtetni sem lehetett a kettősségét.

A következő évad szempontjából tehát pont az a nagy kérdés, hogy a szükségszerű összehangolást az Avengers 2 eseményeivel hogyan is fogják megvalósítani. Emlékeim szerint májusnál előbb nem várható újabb Marvel-film, vagyis most sokkal több szabadságuk lesz az időzítésekben. Valószínűleg ezért is kapták meg a második évados berendelést, remélhetőleg a költségvetésen is tudnak majd érdemben emelni és kicsit nagyobb léptékre térhetnek – ez ráférne azért a sorozatra.

winnie - 2014. 05. 20. 23:11

“A tévés évad időzítése volt a sorozat legnagyobb gyengesége, kénytelenek voltak a kelleténél sokkal tovább húzni az építkező szakaszt.”

Nem. Nem, ezt szerintem felejtsük el, hogy az, ami sz*r, az építkezés. (félre ne érts, nem tartom szarnak, 2 rész láttam, nem kaszáltam, érdekel, csak arra célzok, hogy sokaknak nem jött be). az ilyen kifogáskeresés max az egész sorozat ismeretében jogos csak, mert nem tudjuk, mi lesz a folytatásban, hogy akkor is jön-e az eufemisztikus “építkezés”.

nincs senki és semmi arra szorulva, hogy “építkezzen”, hogy rossz legyen ahelyett, hogy jó lenne. több példa is van, újoncok, akik belecsaptak a lecsóba. nem csak úgy lehet megcsinálni a dolgokat, hogy a nézők fele pár részen belül kaszálja azt, amit lát. rég rossz lenne.

m1cZ - 2014. 05. 20. 23:12

Az évad első fele a tipikus karakter építős, még azon részek amikor az írok nem tudják hogy a sorozat életben marad e 9 rész után (5/10 az karácsonyi szünetig). Aztán a második felének az eleje kezdet fellendülni mikor jobban ki mertek lépni a freak of the week témából, és jobban számíthattak az átívelő szálakra (6.5/10), és végül az évad vége szerintem zseniális lett (8/10 ha csak az utolsó 6 részt nézzük), hiszen akkor már az írok keze nem volt megkötve (pl: Ward karaktere) és érezhető volt, hogy felszabadultabba sorozat is a Captain Amerika The Winter Soldier után, ahol már tudja mi akar lenni. összeségében szerintem az évad 7/10

winnie - 2014. 05. 20. 23:13

m1cz: azért pontosan lehetett tudni, hogy egy ilyen sorozat nem lesz veszélyben, de épp azért kell mindent bedobni az első x részre, mert nem biztos, hogy életben marad. utána lehet lazázni, amikor bekapja a horgot a néző, de az első részeknél minden bele kell adni.

Apost - 2014. 05. 20. 23:20

Én nem éreztem nagyon mozi minőségűnek.
Közvetlenül a Kapitány 2 után nézte meg a hozzátartozó részt és kifejezetten éreztem rajta azt a megszokott bugyutaságot.
Egyik fájó pont amúgy nekem Fury…aki a filmben mintha teljesen más karakter lenne mint a sorozatban. Minden felbukkanásából szinte sütött a “másság”.
Mikor az egyik rész után Culsonnal beszélt…lehet csak azért mert a poénok amiket a sorozatban ráírnak túl bugyuták a filmekben elsütöttekhez képest…a bugyuta a nap szava…amúgy persze én is nézem a sorozatot valamiért…csak valahogy ezek a dolgok szúrják a szemem.

—Spoiler—
Pl uccsó rész, ahogy fury lazán kisétál a fedezékből hogy a löjjön pár lepattanót a félig robot csávóra, aztán mikor rájött, hogy nem nyert (nem mintha nem derült volna már ki mikor Culson próbálta lelőni) csak állt ott a halált várva….
Bezzeg Avengers-ben (a film elején) egy félisten ellen ment pisztollyal és mégis ugrált fedezékből fedezékbe és küzdött.
De a többi filmes karakter felbukkanásakor is…kivéve Hill…kicsit olyan volt mintha viccnek szánnák ezeket a szerepléseket.
—Spoiler vége—

Nekem olyan mintha a sorozat írói nem tudnának azonosulni a film által indított univerzummal.

De az tény, hogy a második évadra elég ígéretes anyagot hoztak össze, ahhoz hogy jobb legyen mint eddig bármikor.

Silas - 2014. 05. 21. 00:37

Avengers, nem Avangers.. remélem nem gond hogy szóltam.

Bullseye - 2014. 05. 21. 01:51

Én végig szerettem a sorozatot, mert szerettem és kész. Az első részben megvett kilóra a szokott Whedonus interruptus, és itt a végén is volt egy, szép keretbe foglalva az egészet.

A ready to kick ass-nél kicsit úgy éreztem, hogy Tarantino homage, mert ilyen gázos szövegeket ő használ szándékosan. Lehet, hogy May jelleme ilyen, hogy nem a nemes cél hajtja, hanem a bosszú, de akkor is, ez a megfogalmazás… Szóval az gáz volt, és voltak ilyen pillanatok, pl. az első rész végén a boldog, sikeres csapat. Ezekért ejnye jár, de akkor is szeretem a sorozatot. :)

Cseho - 2014. 05. 21. 04:20

vargatom: iden augusztusban lesz GotG.

winnie - 2014. 05. 21. 04:39

egyébként nem tudom, mennyire érdemes az egészbe belemagyarázni whedont bárhogy. oké jed whedon az egyik showrunner, de joss whedon a piloton kívül tényleg csak bólintó és instant ötletvakkantó szerepben van, kisebb dolga is nagyobb annál, hogy foglalkozzon komolyabban a sorozattal.

yooha - 2014. 05. 21. 07:29

cikkírónak: A The Avengers 2 kezdetéig a sorozat mellett a Guardians of the Galaxy fogja bemutatni az univerzumot. Az “építgetni” szótól ebben a kontextusban feláll a szőr a hátamon.

más: A sorozat a Hidra-fenyegetéskor lett nagyon jó, az első ilyen epizód konkrétan jobb volt, mint az Amerika kapitány mozifilm. Igazából azelőtt az epizód előtt elég lett volna 1 bevezető epizód, egy deathlock bemutatós, meg egy garrettes és kész. Az évad fele celluloidpazarlás volt, dehát az ő pénzük..

winnie - 2014. 05. 21. 07:38

yooha: a GotG nem feltétlenül fog még annyira kapcsolódni az eddigiekhez. ilyen alapon a daredevilt érdemes inkább említeni meg az agent cartert, mindkettő még az avengers 2 előtt bemutatásra kerülhet. azokban sokkal több lehetőség lehet, mint a GotG-ban.

Tommy - 2014. 05. 21. 07:45

8 vagy 9 rész után kaszáltam, de még mindig nem tudom folytassam e vagy ne.:D

Dzséjt - 2014. 05. 21. 08:12

Winnie: a GotG több szálon is kapcsolódik majd az Avengers-hez, a Thor: The Dark Worldhoz és az Avengers: Age of Ultronhoz. Ennél jobban vajmi nehezen kapcsolódhat az eddigiekhez. :)
A két említett sorozat szerintem nem fog jobban hozzátenni az MCU-hoz, mint az Agents of S.H.I.E.L.D. tette eddig, adott néhány új hőst, új helyszínt, de a jelentős változások, események, bővítések mind a filmekben voltak. Az új S.H.I.E.L.D. lehet az első, ami tényleg nagyobb pluszt ad az MCU-hoz, mint egy Deathlok. Sőt, az Agent Carter attól tartok, kimerül annyiban, hogy láthatjuk a S.H.I.E.L.D. megszületését és a HYDRA feltámadását, amit a Winter Soldierben és ebben a sorozatban már elmeséltek, az Agent Carterben (a Marvel One Shotban) felvezettek – persze ez is bőven lehet jó, de építés helyett ez inkább a “megmutatjuk, amit már elmeséltük” felállás.
Nagy baj eddig az MCU-val, hogy csak a filmek hatnak a sorozatra, fordítva még nem esett meg – még annyira sem, hogy a sorozat szereplője feltűnt volna filmben, pedig a Winter Soldierben lehetett volna erre precedens. Majd talán az Age of Ultronban, mondjuk Coulson igazgató és csapata az új S.H.I.E.L.D.-del tiszteletét tehetné. :)

m1cZ - 2014. 05. 21. 09:02

Winnie: Bocs ha nem értünk egyet, de én pl az Arrow első évadánál is ezt éreztem… az első 9 rész míg eldőlt az hogy sorozat kaszálják-e 9 rész után vagy megkapja a teljes évadot (igaz a nézettség miatt már a 3. rész után megkapta), addig teljes mértékben freak-of-the-week volt és az írás úgy volt megcsinálva ha nem jönnek össze a dolgok akkor a karácsonyi részben (mikor is először megjelent a Dark Archer) simán befejezhetik azzal hogy a főhős elbukott. Miután megkapták a zöld utat a teljes évadra (ekkor már megírták és leforgatták a 9 részből 7-8-at) akkor kezdett hangsúlyosabbá válni az átívelő rész (undertaking) és megint az évad végéig kellet várni hogy igazán jó legyen. Csak arrownál jobban sikerült az évad eleje.. az írók akkor nagyon meglovagolták a Nolan univerzum Batman feelingjét

De ha újra nézek régi sorozatot annál is úgy érzem (Smallvile 1. évada, SG-1 1. évad stb)

zolij - 2014. 05. 21. 09:12

Dzséjt: az alapján amit eddig tudunk, a GotG inkább az Avengers 3-t vezeti fel, a 2-re ott volt az Amerika Kapitány 2 és ott lesz a sorozat 2. évada.

Seth (GIE) - 2014. 05. 21. 12:33

Borzalmas volt sztem, tizenvalahányadik rész után kasza

Lilith - 2014. 05. 21. 13:10

Látszik,hogy férfi a kritika írója és Ward szúrt szemet neki.Nem feltétlen kell a nagy színészi játék.És igen,nő vagyok. :D
Mellesleg a végén jól összezördültek May-yel,az durva volt,nem számítottam rá.
Ha így fog haladni a sorozat ahogy a vége felé haladtak akkor örülni fogok nagyon.
Mellesleg Simmone és Fitz párosítás annyira de annyira erős,hogy jobbakat nem is lehetett volna a helyükre tenni.Simmone a vízalatti monológjával még azt is elfelejtette velem,hogy klausztofóbiás vagyok :’D Ez nagy szó.Szinte már beültem volna mellé,hogy “áh,hadd a francba,meghalok veled együtt szives-örömest”. :D

bruce - 2014. 05. 21. 13:44

Simmons

torjack - 2014. 05. 21. 16:01

az eleje bűngyenge, a közepe felé kezdett éledezni, a végső etap már fasza volt. ha az utolsó harmad az a szint ami alá nem fognak menni, akkor pöpec lesz a folytatás. mondjuk az kérdéses, hogy fog-e úgy is menni, hogy nem lesz mellette egy épp moziban futó marveles blockbuster. aligha lett volna ilyen jó a hajrá, ha az amcsikapcsi csak a nyár közepén ment volna a mozikba, nem már áprilisban. na majd meglátjuk, a vak is azt mondta.

DarylD - 2014. 05. 21. 16:13

Nálam 5. rész után kasza volt, de nyári darába lehet belesűrítem majd, mert azóta ha minden igaz pozitív irányba fejlődött a sorozat.

Neoprimitiv - 2014. 05. 21. 16:36

m1cZ: már elnézést, de ez kolosszális félreértelmezése a tévé működésének.

Az írók nem úgy írják az induló sorozatokat, hogy “jaj, ha véletlenül elkaszálnak minket, akkor az ündibündi kis nézőcskének legyen egy lezárás, mert az milyen szép dolog”, hanem úgy, hogy “basszus, nehogy eszetekbe jusson minket elkaszálni, a közönség le fogja tépni a fejeteket, ha nem tudhatják meg, mi lesz.” Nincs olyan elmebeteg showrunner, aki azzal indulna neki egy sorozatnak, hogy úgyse fogják berendelni a +9-et, vagy hogy az első fél évadban tartalékol, hogy majd ha berendelik, akkor előszedi a jó ötleteket.

A “nincs második esélyed, hogy jó első benyomást keltsél” a sorozatokra legalább annyira igaz, mint az állásinterjúkra. A MoS annyiban szerencsés volt, hogy a filmes és tulajdonosi szinergiák miatt vállalhatatlanul nagy bukást kellett volna produkálnia a kaszához, amitől azért végig messze állt.

winnie - 2014. 05. 21. 18:36

dzsejt: attol meg nem fog annyi szallal, mint masik ketto, csak erre celoztam. de erre erdemes visszaterni a film utan, mert egy dolog a marketind duma, de azt sosem szabad elhinni addig, mig az ember nem bizonyosodik meg a termekrol.

winnie - 2014. 05. 21. 18:40

m1cz: amit neo is ir. a teve teljesen mashogy mukodik. raadasul az idorend is teljesen el van csuszva nalad, mert sokkal nagyobb a kulonbseg az iras, a forgatas es az adas ideje kozott. a berendeles ideje peldaul nem annyira a nezettsegtol fugg, hanem attol, hogy a 13. resz megirasa utan ne kelljen leallitani az iroazobat.

(a stargate meg kableles sorozat, az megint mas modell)

Inzume - 2014. 05. 21. 22:53

Nekem pont fordítva volt az elejével, mint sokaknál. Az első rész után mondtam, hogy bármennyire is szeretem a Marvelt, illetve a filmjeit/képregényeit, ezt nem fogom nézni. Aztán az Amerika Kapitány 2 után voltam vele úgy, hogy csak ledarálom és teljesen pozitív élmény volt. A vége felé főleg. Az viszont szerintem is igaz, hogy az átívelőszál jobban fekszik a sorozatnak.

vargatom - 2014. 05. 22. 00:22

winnie: Szerintem minden Whedon által írt sorozatra jellemző, hogy az első jó pár részben a keretekkel foglalkoznak, és csak később indul el a fontos és átívelő cselekményszál. Viszont amikor nem kell későbbre időzített mozifilmes fordulathoz alkalmazkodni, akkor van lehetőség előre belengetni a nagyobb elemeket is, hiszen semmit nem tudhat korábbi anyagokból a néző a világról.
Buffy meg Dollhouse meg Firefly – utóbbinál a kasza miatt nem jutott odáig a sztori, hogy bedobhatták volna a nagy fordulatokat és leleplezéseket, de aztán a mozifilmben meg kábé másfél órába kellett bezsúfolni mindent.

Ellenben ha az Agents csak kicsit is utalt volna a Hydra visszatérésére, akkor a Marvel-rajongók két perc alatt kikövetkeztették volna az egészet, és azonnal tele lett volna vele az internet, aztán megsüthették volna a Zászló Kapitány 2 scriptjét meg a leforgatott anyagot egyaránt.
Ward kettőssége is hasonló eset, azt is a Hydra fordulathoz kellett ütemezni és így kénytelenek voltak a szükségesnél tovább nyújtani a megtévesztéses szakaszát.

Szerintem ez igenis egy komoly korlát volt az írói stábnak, hiszen az összes eljövendő évad ebből az egyetlen nagy fordulatból következik, de az epizódok kétharmadában teljes titokban kellett tartani. A Marvel ezzel nagy kockázatot vállalt, de a szinte garantált második évad miatt valószínűleg elfogadhatónak ítélték.
Az megint más kérdés, hogy egy jobb írói stáb talán ki tudta volna tölteni az első 16-17 részt érdekesebb sztorikkal, esetleg egy szép nagy vörös heringgel, ami megtartotta volna az érdeklődést és a nézettséget…

Neoprimitiv - 2014. 05. 22. 09:06

@vargatom: “Az megint más kérdés, hogy egy jobb írói stáb talán ki tudta volna tölteni az első 16-17 részt érdekesebb sztorikkal”

itt van a kutya lényege elhantolva. Sehol nincs olyan szabály, hogy egy sorozatban egy évadban csak egyetlen sztorival lehet foglalkozni. Ott a Person of Interest, amelyik prímán megoldotta, hogy két fő történetszálat is vitt az évadban, az elsőt le is zárta a téli szünet előtt. Ha itt a nagy meglepit el kellett tolni az évad utolsó harmadáig, akkor kellett volna egy másik sztori az első kétharmadra – ezért kapják a fizetést.

Minden ensemble cast-os sorozat a főbb szereplők bemutatásával tölti az első részeket, ez nem valami whedon-i specialitás. 4-5-8-x szereplőt nem lehet egyetlen részben letudni, a karakterek bemutatása és a történet viszont nem egymást kizáró dolgok. Az, hogy a nézők elfogadják ezt az építkezős dumát, csak a saját csökkentett igényeiket mutatja.

Brynden Rivers - 2014. 05. 22. 09:19

“A finálé egyébként korrekt volt, pár gyenge cliffhangerrel, de ennek ellenére várom a folytatást.”

Szerencsére pont hogy nem vették magukat
Garett beszéde, aztán…
“Hey guys! I found it!, I told you it’d be in here!” :D

Brynden Rivers - 2014. 05. 22. 09:19

* nem vették magukat komolyan

Csypi - 2014. 05. 22. 11:19

Nekem nagyon tetszett az egész évad. Tény, hogy lassan indult be, de engem abszolút kárpótolt kb. az 5-6. résztől az első pár rész bevezető lassúsága! :)
Az évadnak így teljességében 8/10-et adok ;)

A kövi évadot pedig már nagyon várom!
Az mondjuk kifejezetten tetszett az évadban, hogy Ward-ot “rossz fiúvá” tették.

torjack - 2014. 05. 22. 22:57

“Szerencsére pont hogy nem vették magukat komolyan
Garett beszéde, aztán…
“Hey guys! I found it!, I told you it’d be in here!” :D”

mondjuk az már a lazaság netovábbja volt. egyrészt felröhögtem nyilván, aztán azért figyeltem, hogy a főgenya mellett azért ott hevert még 1-2 emberke, akik nyilván hullák, de azért illett volna rájuk nézni. garrettért amúgy valahol kár, mindig remekül sztorizgatott.

Vitalea - 2014. 05. 23. 14:20

Nehezen indult, de a végére meglett a hangulata és ami a legfontosabb, a humora. Szerintem a humorfaktor hiányzott az elejéből leginkább. Az általam nézett sorozatok közül eddig ennek volt a legjobb a fináléja. Megvolt egy zárás, méghozzá egy olyan, amiben szó szerint szétlőttek egy klisét :-) de ugyanakkor megvolt a kellő mennyiségű felvezetés is. Az Arrow is szépen jött felfelé, az első évad második fele már jobb volt, a második éved meg sokkal jobb lett. Az Agents of S.H.I.L.D. is az évad második felére találta meg a hangját, stílusát. Úgy tűnik ezeknek a képregény-figuráknak ennyi idő kell hogy megtalálják a tévében a helyüket. Remélem a 2. évad itt is felfelé visz még.

Csigusz - 2014. 05. 28. 22:50

Az évaddal végig úgy voltam, hogy limonádé, így a fináléra se vártam sokat, de az egész olyan semmilyen, olyan súlytalan lett.
Talán még azt is megkockáztatom, hogy mivel úgy-ahogy itt el lettek varrva a dolgok, lehet el is köszönök ezennel az ügynököktől.

az évad: 5.5/10
verdikt: ha nagyon ráérsz, nagyon unatkozol, még Marvel-fanoknak se ajánlanám feltétlen.

G. - 2014. 08. 04. 20:17

Van az úgy, hogy valami nem kiemelkedő, de mégis nagy élvezettel képes nézni az ember órákon át. Na, ez számomra ilyen. Ha tartja az évadvégi minőséget, akkor nagyon jóban leszünk.
G.

Enn - 2014. 08. 22. 12:33

Uh! Ez a sorozat azon kevesek egyike aminek kb 8-szor (!!!) kaszáltam a pilotját.
Enyhén szólva nem jött be…
Viszont amikor megnéztem a CA2-t vettem pár nagy levegőt, és ledaráltam.
Skye totál más karaktert játszott az elején, mint később. Nem, nem megváltozott… az egy másik karakter volt.
Habár szó se róla, jobb lett.
Ward… :) :) :) hát vele sikerült meglepniük.
Bugyuta, idegesítő, majd szerethető, szemhunyorítóan sok kérdőjelet felvető, majd végül borostás rosszfiú.
Komolyan mondom keresztbe tett ujjakkal rimánkodtam, hogy légyszi, ez ne legyen átverés, legyen tényleg gonosz, és ne derüljön ki, hogy végig cuki-jó volt…
És… köszönöm!
A karakterek különben jók, (Simmons a kedvenc) volt néhány jó húzás is, de az írógárdán mindenképpen erősíteni kell, mert ez lehetne sokkal de sokkal jobb is.

sfefe - 2014. 08. 23. 01:57

Most daraltam le az evadot nem volt rossz…
Johetne mar a 2…:)

peterd127 - 2014. 09. 14. 12:32

a legidegesítőbb és legsablonosabb karakter

Coulson a favorit, mint mindig
nélküle érdektelen lennének ezek a tinik

peterd127 - 2014. 09. 14. 12:34

bocs, Sky lemaradt, mint a legidegesítőbb és legsablonosabb karakter

+ kezdettől fogva nem hiszem el a csajnak hogy egyáltalán egy számítógép bekapcsolására képes lenne…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz