login |

Grimm: vége a 3. évadnak – írta Serafina

2014. 05. 21. 21:33 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Talán legjobb lenne mindjárt leszögezni, hogy nagy rajongója vagyok a sorozatnak, de ennek ellenére talán nem túlzottan elfogult. A harmadik évad kétségtelenül az eddigi legjobb volt a hibái ellenére is, így nehéz dolga lesz a készítőknek a következővel.

Az egyik legnagyobb pozitívum az volt, hogy az írók végre folytattak olyan szálakat is, amelyekről már régen letettünk hogy valaha is előkerülnek még. Több részben is hasznos volt például Nick szuperhallása, újabb kulcs került a képbe és végre választ kaptunk arra is hogy honnan tudják a teremtmények egy grimmről hogy grimm.

És persze kellemes meglepetés volt viszontlátni néhány régebbi karaktert is ha néhányukat csak pár jelenet erejéig is. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Persze mindent vissza is állítottak a régi kerékvágásba, vagyis Nick visszaköltözött Juliette-hez és folytatódott a szokott felépítés a heti ügyekkel, amik közé átívelő szálként Adalind helyzete került, aki végül sikeresen visszaszerezte a képességeit.

Adalindnek tehát megszületett a kislánya, akit rögtön ez után el is vettek tőle és ez persze nem akadályozza meg abban, hogy bosszút álljon Nicken, főleg ha ez által visszakaphatja a gyerekét. És amíg a fináléban elérkezett Monroe és Rosalee esküvője, Adalind megragadta a lehetőséget hogy egy újabb bájitalt keverve felrázza a kissé már csillapodni látszó bonyodalmakat. Ezúttal ugyanis viszonozta Nicknek a szívességet és most a grimm az akinek nincsenek képességei.

Képbe került viszont egy, sőt két újabb grimm is akik közül az egyik a hét kulcs közül a másodikat szállította le a másikból pedig igencsak idegesítő és jóformán hasznavehetetlen mellékszereplő vált akit sajnos nagy valószínűséggel viszontláthatunk a következő évadban is, bár most talán érdekesebb szerepet kap, hogy Nick szeme legyen a teremtmény-világra.

Mindent összevetve remek 22 részt kaptunk aminek persze megvoltak a maga hullámvölgyei és fölösleges karakterei – én személy szerint nem szurkolok hogy Sean túlélje – de az évad még így is 7.5/10 amin a finálé nyoma azért meglátszik.

27 hozzászólás Ne habozz!

andlor81 - 2014. 05. 21. 21:40

Az egyik kedvenc sorozatom, szerintem nagyon jó volt a évad 9/10. Remélem még sok lesz belőle.
U.i.: Az utcán, a bevásárló tömegben a párommal azt lessük, hogy ki milyen teremtmény lehet a fizimiskája alapján :) jókat szoktunk nevetni :D

Lilith - 2014. 05. 21. 21:41

Egyetértek a kritika írójával.nagyon szuper lett ez az évad.Főleg a lagzival nagyon odatettem,meg Trubellel. :D

Ancsa - 2014. 05. 21. 22:21

Köszi szépen az írást!!
Odáig voltam az évadzáróért meg vissza, szerintem nagyon jó volt, kíváncsi vagyok innen hogyan tovább. Az évadkezdésből kiindulva szerintem 2-3 érsz alatt visszaszerzik Nick képességét – nem nevetnék, ha egész évadban ezzel nyűglődnének.
Én jól elvagyok a kis grimmcsajjal, sajnálom, hogy Téged idegesít. Kíváncsi lennék a rajongók hány százaléka érez Hozzád hasonlóan.
“én személy szerint nem szurkolok hogy Sean túlélje” – na itt majdnem lefordultam a székről. Szép kis Grimm rajongó, mondhatom :P Én nagyon bírom, kár lenn érte. Majd meglátjuk, mindenesetre nagyon várós az évadkezdés!

sorozat/gyilkos - 2014. 05. 21. 22:45

Ez az én guilty pleaseröm :)

A misztikus-szörnyes vonalról az egyik legtisztességesebben összepakolt szórakoztatóiparos-munka. Jól lőtték be a Grimm-es alaplegendát, ami szabad kezet és fantáziát ad tetszőleges új szörnyek előcibálására (láthatóan élvezik is a forgatókönyvírók) és nem is korlátozta be az alkotókat. A királyi família szállítja az átívelő feszültséget, némi tétet is adagol a könnyed monstergyilkolászás mögé.

A karakterek jól megrajzoltak,szinte bármelyikből indíthatnak új átívelő szálat (lásd Wu). Bár egyre többen vannak, még tudják kezelni őket.

Az egyetlen, ami veszélyezteti, ha túl nagyra emelik a tétet: újraírni a történelmet, az összes szarát, hitlerestül, ráhányni a wesenekre, már most látszik, nem olyan súlyú legenda, amit képesek lennének szépen megcsinálni és akkor az egésznek kampec.

Kár lenne elbxxni.

sorozat/gyilkos - 2014. 05. 21. 22:49

Ja igen: a szörny-cgi-k elképesztően-nevetségesen szxrok tudnak lenni. 2014-ben egy network főműsoridős sorozatban a kis Vuk 2-őt közelítő szőrrenderelés szerintem rohadt ciki, de még ezt is megbocsátom neki.

fcb1899 - 2014. 05. 21. 23:24

Szerintetek melyik jobb természetfeletti sorozat, a Grimm vagy a Once Upon a Time? Valamelyiket elszeretném kezdeni, de nem tudok dönteni. :D Vagy ha esetleg valami mást ajánlanátok az is jöhet, nem láttam túl sokat a témában. (Teen Wolf, Supernatural, GoT, DW-t ha ide sorolhatjuk, és talán ennyi.)

winnie - 2014. 05. 21. 23:26

érdemes megnézni a két pilotot, az nem olyan nagy befektetés. plusz elég sokat írtunk mindkettőről, több száz kommentet lehet olvasni róluk.

egyébként, ha az ember beírja a természetfeletti/fölötti szót a keresőbe, akkor azonnal kijön találatként a resurrection, a lost girl, a nowhere boys, a being human, a ravenswood, a true blood, az almighty johnsons és a sleepy hollow, szóval hatékony a kereső.

Ancsa - 2014. 05. 21. 23:27

A Grimm nyomozós sorozat meselényes körítéssel, míg az OUAT a meselények története rengeteg csavarral. A Grimm első évada kicsit lassabb (bár én azt is nagyon szerettem), a másodikban jobban elkezdik csavarni a szálakat és felépíteni a mitológiát, míg a harmadik már nagyon izgalmas. Az OUAT első évada friss és üde, a második kissé laposabb, a harmadik pedig körömlerágós.
Félő nem sokat segítettem. A helyedben mindkettőnek adnék 2-3 rész lehetőséget, aztán majd meglátod.

Marcipáncica - 2014. 05. 21. 23:37

A kritika jo, valóban remek évadot kaptunk. A Grimm kiscsaj teljesen pozitív es üde színfolt szerintem a sorozatban. Seant is egészen megkedveltem mostanra, sajnálnám ha most írnák ki. Számomra a Royal family vonal ami néha unalmasba fordul, dehát nem vagyunk egyformák. ;) Es milyen érdekes: ebben az évadban megkedveltem végre Juliettet is, akit korábban nagyon nehezen viseltem el. Az eddigi legjobb évad. 8/10

Fcb1899 – nehéz kérdés, mert teljesen eltérő sorozatokat is felsoroltál. A Tronok harca alapvetően messze áll a vicceskedo, laza , minden részben egy ügyet bemutató/ megoldó soriktol. A műfaja sem igazán fantasy, legalábbis kevés tipikus elemmel operál. Ha laza izgalmas sorozatra vágysz akkor igazából bármelyiket beprobalhatod, 1-2 részt bőven megérnek! A Teen Wolf igazán a 2. evadban dob nagyobbat. A supnat mára mar egy fogalom, viszont ezer évad hosszú daralas elé nezhetsz :D A Once upon a time inkabb meseszerű valami. Olvasgass bele a kibeszélőkbe, aztán ami megfog próbáld ki. ;)

Shana - 2014. 05. 22. 01:49

Nekem Sean a kedvencem, ugyhogy tuti kaszálnám ha nem élné túl. Amit most felvázoltak hogy mi várható meg nem is érdekel, most Nick majd azon fog filozni hogy akarja-e a képességeit vissza, míg az amugy borzasztoan idegesitö felesége majd elkezd nyafogni hogy normális életet akar, és az most össze is jöhetne. Érdekelne mi lesz a gyerekkel, de majd csak amikor kb 10-15 éves, amikor már van értelme kezdeni vele valamit, annyit meg ugy se él a sorozat XD Szoval ez az évadzáró nekem egy nagyon szép befejezés is lehetne.
Azért belenézek a folytatásba, hátha bedobnak valamit ami ennél a sztorinál érdekesebb.

yooha - 2014. 05. 22. 08:21

Nekem is tetszett az éved, bár én az előző kettővel is elégedett voltam.
Akkor most tényleg a második kulcs került elő? csak mert a tintanyomdázáskor a 4. képet “nyomtatták”. Vagy a kulcs mindkét oldalán van kép? Akkor jó, mert megijedtem, hogy valahogy lemaradtam 2 kulcsról.
Trubel biztos többet fog szerepelni, amíg Nick vissza nem szerzi a képességet. Kérdés, hogy a zöld lötyit Rosalee el tudja-e készíteni, ill. mennyi időn belül kell(ett volna) bevenni.

dragon1986 - 2014. 05. 22. 09:08

Felcsigáztál, folytatnom kène :-D én a telefon csörög és leszakad a padló részenél kaszáltam.

Nagyon zavart Nick csajanak a viselkedése.

Ancsa - 2014. 05. 22. 09:23

@yooha: Jól gondoltad, ez a második kulcs, nem maradtál le semmiről.
@dragon1986: Térj vissza a 2. évad utolsó két részétól, onnantól már nagyon jó, a 3. meg extra jó. És Juliette elviselhető lett.

fcb1899 - 2014. 05. 22. 14:00

Talán akkor a Once Upon a Time lesz, az tűnik a legszimpatikusabbnak. Eddig azért nem álltam neki, mert valahol azt hallottam hogy az első évad után nagyon visszaesett a minőség, de azt nem tudtam hogy a 3. megint jó lett. :) Köszönöm a válaszokat! Ja, és kommenteket azért nem akartam nagyon olvasgatni, mert spoilerbe nem szeretek belefutni.

goodjohnwin - 2014. 05. 22. 17:07

Nagyon jó, hogy meg tudott maradni ez a sorozat az amerikai tévés palettán a sok hasonló széria között. A Sleepy Hollow, az OUAT (eleinte), meg a régebbiek mind a természetfeletti és a valós mindennapok keveredéséről szóltak, de a Grimmben valahogy tökéletesre sikerült belőni az arányokat.
Igen, a CGI a gyenge pont, de pár kastély-nagytotálon kívül szerintem nem váltak soha annyira cikissé, mint az OUAT, ahol a padlónál kezdődnek a problémák…

Jó a sorozat, örülök, hogy túlélte eddig, és örülök, hogy nem alakult ki körülötte hisztéria. Így kiérdemli a rajongást, mindent megad érte a nézőknek :)

Encsi - 2014. 05. 22. 17:13

Számomra Juliette kezdettől rettentően idegesítő (mindig reménykedtem, hátha beáldozzák), és most ez az új grimmcsaj se sokkal jobb.
Cserébe viszont nagyon bejött az évadban, hogy nagyon klasszul elkezdték árnyalni az izgalmas karaktereket – Sean, Adalind, Wu, sőt Grimmanyu is… -, jól belegondolva, az baromira nem is érdekel, hogy Nickkel mi lesz :P

Marcipáncica - 2014. 05. 22. 19:23

Tudjátok én min akadtam ki egy kicsit? Hogy a szerencsétlen Wu-nak nem mondták el hogy mi a szitu. Lassan már az egész örs beavatottá válik (jóóó, tudom túlzás), ezt a szerencsétlent meg hagyják hogy hülyének gondolja magát. Persze a napló megtalálásával lesznek még bonyodalmak, de azért kicsit mérges voltam a szereplőkre… :D

Bosco - 2014. 05. 22. 19:52

De ha úgy vesszük valakinek meg az nem tetszett volna, hogy Wu-t is beavatják, mert akkor tényleg már lassan az egész őrs tud róla…meg különben is, mindig kell egy nem beavatott, mert a jelenlegi főszereplőgárdában Wu-n kívül mindenki tud a lényekről, Grimmekről stb…ha beavatják akkor 100% hogy behoznak egy újoncot az őrsre vagy valakit aki előtt lehet titkolózni, mert sok írói trükköt/bonyodalmat lehet az ilyen karakterekből kihozni. :D

Lilith - 2014. 05. 23. 14:07

fcb1899
Supernatural és Teen Wolf kötelező!
mindkettő elejét ha túléled utánna kánaánt kapsz :D
Én Grimm-párti vagyok,de az OUAT se rossz. Nem teljesen ugyanaz a kettő.

Zora - 2014. 05. 24. 11:50

Nagyon jó volt az évad, és én a grimm-lánnyal nagyon meg vagyok elégedve, a színésznő is tökéletes, az idegen, ügyetlen hozzáállása remekül passzol a karakterhez. (Imdb-n semmi más korábbi szerepét nem találtam. Tud róla valaki valamit?)
Nick-et sajnáltam a végén, de a századost is, nagyon is kell ő ide!
Wu megvilágosodására kíváncsi leszek.
Adalinde pofáraesését szeretném látni, mikor megtudja, nincs Viktornál a lánya.
Várós a következő évad!

Zora - 2014. 05. 24. 11:57

Már csak azért is kell a századosnak túlélnie, mert egyedül ő tudja, hol van az ellenszer. Jó, ha valahogyan Wu elmondja azt a raktárhelyiséget, talán összerakják a dolgokat, de a százados akkor is kell!

Zora - 2014. 05. 24. 12:40

Nagyon jó volt az évad, nekem nagyon szimpi a grimm-lány, a színésznő is nagyon jó.
Adalinde képére vagyok kíváncsi, mikor megtudja, nincs is Viktornál a lánya.
A százados mindenképpen kell a történetbe, szó sem lehet róla, hogy ne élje túl!
Nagyon várom a 4. évadot.

Zora - 2014. 05. 27. 20:10

Bocsánat a majdnem-duplázásért, nagyon sokáig nem jelent meg a kommentem.

clark - 2014. 05. 29. 14:47

a grimm csajt én se bírom,elég felesleges karakter.
Sean valszínű túléli.
nekem az utsó 2 rész annyira nem jött be ,de az évad amúgy jó volt,várom a 4iket!

syxa - 2014. 05. 29. 15:20

@Zora
Valahol olvastam egy interjút Trubel-lel, és olyasmi volt benne, hogy egyetemista, és véletlenül fedezték fel őt a készítők, és azt gondolták, hogy ő lenne a tökéletes a szerepre.

Kiki369 - 2014. 05. 30. 09:47

Én már többször megnéztem mind a 3 évadot és szerintem nagyon jól fel van építve az egész. Nekem Monroe a fő kedvenc. Remélem a 4.évadban is sokat fog szerepelni. Trubel személyisége eléggé megfogott. Bár korban Nickhez állok közelebb. Juliette-ről annyit hogy nem tudom magam kiismerni rajta. Hol kedves, hol pedig hisztizik egyfolytában. Nála a “beavatás” például elég zűrös volt.Sean szerintem túl fogja élni bár közel lesz a halálhoz és szerintem ez miatt lesz a folytatásban egy kis izgalom.A következő évadban lesz mit a tejbe aprítaniuk a készítőknek.Ha ügyesek a forgatókönyv írók Nick egyhamar nem szerzi vissza az erejét.

Hylsuy - 2014. 06. 07. 09:44

Jó volt az évad. Bár lehetett volna még több egyrészes ügy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz