login |

The Goldbergs: vége az 1. évadnak

2014. 05. 21. 20:02 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A tavalyi komédiák nosztalgia hullámának egyetlen túlélője? A The Goldbergs még ősszel indult, ezzel beelőzte a rá nagyban hasonlító Surviving Jack-et, így hiába volt jobb és viccesebb az utóbbi, mégis ő élte túl a kaszást. Vagy csak jobban eltalálta a korszakot?

Nem tudom figyelmen kívül hagyni a Surving Jack-et, úgy tűnt, hogy nektek is hiányozni fog, de míg az a 90-es éveket nyomatta, addig Goldbergék a 80-as években merültek el: Star Wars, 20 forintos játékgépek, otthoni Nintendo, kínos tiniélmények, szóval a szokásos.

Az még rémlik, hogy a sorozat elején voltak fenntartásaim, főleg mert a szereplők nagyon sokat kiabáltak egymással, de később jelentősen javult a helyzet. Simán kikeverték a feelgood hangulatot, és ebben itt is közrejátszott, mint a Jack-nél, hogy nem spóroltak a zenei betéteken.

Bár még a finálénál is idegesített kicsit a család “anyaállata”, ha használhatom ezt a szót, viszont a többieket teljesen megkedveltem. Nem a nagy poénokon volt a hangsúly, sokkal inkább a mosolygáson, meg a pár megható jeleneten. Szóval tipikusan olyan, hogy ha elkap a hangulat, akkor ott ragadsz a végéig, mint én tettem.

Az látszott az utolsó részen, hogy akár sorozatfinálé is lehetne, de szerencsére berendelték már a folytatást. Ennek megfelelően mindenki kapott egy érzelmesebb szálat, még annyi idő sem jutott a poénokra, mint általában, de igazából ez nem volt baj ez esetben, hiszen mindenki karakterépítő pillanatokkal bírt inkább.

Részemről a The Goldbergs 7/10 lett a végére, de csak épphogy. Ennek ellenére biztosan ott leszek jövőre is.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 05. 21. 20:42

jopofa a goldbergs, de egyszeruen nem atutoek a karakterek, ezert lett olyan havi egyszer nezos, kabe minden negyedik reszt lattam:)

illetve ugy mondom, hogy garlin onmagat hozza, nagyapo es a kissrac nekem nagyon negativ, a lany olykor jopofa, a sracot meg lehet hozni, szineszileg egyedul wendi mclendon-covey az, aki kiemelkedik, es ez egyelore keves.

a startnal ott leszek, nyilvan ezerszer jobb ujonc, mint az ugyancsak tulelo mom vagy millers, az about a boyt is veri,de hatha lesz jobb.

a korhangulat es az erzelmek jok, nagyon erezni az emlekek szmelyesseget.

Lajosék a másodikról - 2014. 05. 21. 21:01

Jó volt, tetszett, de a gyerekek castingjával nehéz megbékélni. Barry képe rendkívül tenyérbe mászó, és a karaktere is idegesítő. Az elején a kisgyerekért se voltam oda, de őt nagyjából sikerült rendezni. A lányon meg egyre jobban kiütközik a latinaság, ami hát nem annyira fér össze Goldbergékkel.

Nekem George Segal kifejezetten tetszett az elején, a “Where the f*** was the mouse?” simán mehetne az év idézetének, aztán viszont nagyon visszavettek belőle.

superpityu - 2014. 05. 21. 21:33

Kevés idei szitkom élte meg az évad végét nálam, de a goldbergs még a heti nézős sorozatok közzé is befért. Nem a poénok miatt, hanem mert életszagú volt. Annyira jópofa volt végig, az érzelmes szálak mindig bejöttek.
Színészileg mclendon-covey jobb volt a többieknél, de igazából ez nem befilyásolja sorozat szerethetőségét.

ALDO - 2014. 05. 21. 21:35

A pilot után voltak fenntartásaim, de kb. a 4. résztől kezdve egész nézhető lett. A karakterek valóban nem a legerősebbek, sőt néha kifejezetten idegesítőek, mégis a hangulat kárpótol a hiányosságukért.
Ha már az összehasonlítás, nekem sokkal jobban bejött, mint a Surviving Jack, noha a 90-es évekről egy kicsivel több emlékem van, mint a 80-asról.
Azon kevés őszi országos újoncok közé tartozik, amelyet nem állítottam parkolópályára és nem is kaszáltam el, így mindenképpen nézős lesz a második évad.
A 10/7-es értékelés teljesen reális.

Cyrax - 2014. 05. 21. 22:03

A Négy Nagy túlélői közül számomra egyértelműen a legjobb, de valahogy úgy érzem, mégse térek vissza a 2. évadra. Pedig bejön a koncepció, a 80-as évek, de a karakterek nem az igaziak, egyedül Anya, aki különleges, de a többi az évad végére átment túl idegesítőbe…

Ineteq - 2014. 05. 21. 23:52

Nálam az egyik kedvenc lett idén, tényleg kellemes feelgood. Nekem az anya mellett az apa is jól hozza a figuráját, a kisgyerek idegesítő volt az elején, de az év végére, mintha abból sikerült volna visszavenni. Amit sajnálok, hogy a nagyapának az elején mindig volt egy-egy ütős szövege, amin felröhögtem, az úgy elfogyott menetközben. 7/10-et nálam is hozza.

Zizi - 2014. 05. 22. 01:42

nekem az egyik kedvencem lett. simán heti nézős.

goodjohnwin - 2014. 05. 22. 16:56

eleinte bizonytalan voltam, de később berántott, és megszerettem a bandát :)
Barry és Anyu mindent visz, de a többiek sem rosszak szerintem, bér a nagypapa karakterét itt is feleslegesnek érzem… (hihetetlenül rosszul hatnak itthon az ilyen nagypapák – a realitástól ők állnak a legmesszebb a magyar viszonyokhoz, az alkesz, ideggyenge, nagyon beteg öregemberekhez képest)
meg aranyosak a sztorik.. és a “smugglemonster” kifejezés megismerése mindent megért :)

goodjohnwin - 2014. 05. 22. 16:56

*snugglemonster

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz