login |

The Originals: vége az 1. évadnak – írta LaCRossE

2014. 05. 21. 15:03 - Írta: vendegblogger

30 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

I’m gonna go find our daughter.

Véget ért az ősvámpíros sorozat első szezonja, melyről a kibeszélőben eléggé megoszlottak a vélemények, abban azonban a legtöbb ember egyet ért, hogy az évad minősége a legenyhébben szólva is hullámzó volt. Ehhez tett még hozzá egy lapáttal az évadfinálé. Szerencsénkre, ugyanis szerintem az évad egyik legizgalmasabb és legjobb részét láthattuk.

Ilyenkor persze az ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy bizony az epizódok többsége korántsem volt ennyire lenyűgöző, ezért röviden szeretnék kitérni erre is. Az évad első fele után mintha leülni látszott volna a történet, Rebekah távozásában pedig sokan egy újabb okot láttak arra, hogy ez a sorozat már a legelső évében kezd kifáradni.

Tehát nagy kérdés volt-e az, hogy Rebekah nélkül is tud-e működni a sorozat. Erre röviden az a válasz, hogy igen, tud, de nyilván teljesen más lett így a dinamikája, és kellett néhány rész, mire magához tért a The Originals. Az utolsó néhány epizód már újra izgalmas volt, és a felvetett szálak egy részét le is zárták számunkra, bár maradt megválaszolatlan kérdés. A tovább mögött spoileresen folytatom.

A rész maga főleg a baba megmentése körül forgott. A boszorkányok ugye kitalálták (vagyis, mint később kiderült, az egész Esther műve), hogy a gyereket fel kell áldozni. Meg kell mondjam, a templomos jelenet klasszikus érzelmi csúcspont volt, ahogy Klaus és Hayley is tehetetlenül nézte, ahogy kisbabájukat elhurcolják a boszorkányok.

Hayley halálát én bekajáltam, de egyáltalán nem haragszom amiatt, hogy végül belőle is hibridet csináltak, hiszen logikusan megmagyarázták, így nem tudok belekötni a döntésbe. De azt látni, ahogy Elijah összeomlik és a testvérének esik a szerelme halálának hírének hallatára, az szép jelenet volt.

A baba végül Marcelnek hála megmenekült, persze az ő szándékai sem voltak teljesen önzetlenek, de ezt meg lehet bocsátani. A boszorkányos témát tehát (részben) lezárták, Geneviere-t végül elérte a sorsa, mivel engem kifejezetten irritált a személye, ezért én ezt nem sajnáltam. Monique halálánál pedig konkrétan tapsoltam, mivel ő sikeresen pályázott nálam a létező legidegesítőbb karakter posztjára.

You had me pegged from the start. A man damaged by his demons and those demons are not dormant, they are hell-bent on killing me and everything I find beautiful. And you, you are beautiful.

Máshol pedig Davina akciózott. Legtöbbször, amikor a kis boszorkány varázsol, mindig eszembe jut Bonnie a The Vampire Diaries-ből, és a nevetséges ves matos-a. Davina nem tökölt, miután meggyógyította Klaus összeszedett vérével a barátját, Josh-t, Klaus elleni bosszúját folytatta.

Mikael visszatérését üdvözlöm. Szerettem őt az anyasorozatban, és igencsak sajnáltam, amikor gyors úton megszabadultak tőle. Az pedig külön öröm, hogy Davina egyelőre úgy rángatja őt a pórázon, mint egy kiskutyát. Remélem, idővel majd ki tud törni ebből a szolga szerepből. A rész végén pedig visszajött Esther és Finn. Remélem legalább előbbi hamarosan új testet szerez magának, mert ez a tinicsaj már most rettenetesen idegesít.

Látni tehát, hogy rengeteg szálat indítottak el így az évad végén, de nem szabad a vérfarkasokról sem elfeledkezni. Az előző részben eléggé meglepő fordulat volt, amikor a Guerrera családról kiderült, hogy vérfarkasok, tetszett, hogy meg tudtak lepni. Így feltételezhetően ők is nagy szerepet fognak játszani az elkövetkezendő néhány részben.

Már csak egy dolog maradt hátra: sokan féltünk attól, hogy a baba megszületésével hogy fogják majd kezelni a dolgot, és szerintem a legjobb megoldás mellett döntöttek: elbújtatták. Nos, mivel a baba Esther és mások miatt is folyamatosan veszélyben van, ez korrekt döntés volt.

– What’s her name?
– Hope. Her name is Hope.

Emellett Rebekah is visszatért egy kicsit, mivel Klaus rá bízta a lányát. Hope-ot. Be kell valljam, ez nekem kicsit klisés és gejl volt, de aztán rögtön eszembe jutott egy zseniális ötlet. Csináljanak spinoffot a baba és Rebekah főszereplésével, címnek mondjuk legyen Raising Hope. Mindenesetre Rebekah megjelenése reményt adott arra, hogy még egyszer visszatérjen a sorozatba. Akár huzamosabb ideig is.

Érzelmes és izgalmas finálét láthattunk tehát, sőt, az egyik legjobbat a 2013/14-es évad során. A zárásra tehát egy bitang erős 9/10-et adnék, az évad azonban nem kaphat 7/10-nél többet. Ez köszönhető az S1 közepén jelentkező színvonalcsökkenésnek –  remélem, a 2. szezonnal már elégedettebbek lehetünk.

30 hozzászólás Ne habozz!

FullerL - 2014. 05. 21. 15:22

” Monique halálánál pedig konkrétan tapsoltam”

Akkor nem voltam egyedül :D

dante_zoli - 2014. 05. 21. 15:22

Egyetértek!

Nekem is nagyon tetszett a finálé mint ahogy a hullámvölgyet is jól behatároltad. Azért vicces lesz a 2 két szülő találkozása :)

Iceman - 2014. 05. 21. 15:26

Nekem az egyik kedvenc sorozatom, messze jobb mint az anyasorozat. Sokáig nálam a 3. rész volt a legjobb Klaus mesteri cselszövéseivel, aztán ez az utolsó 2 rész tökéletes volt. Elijah ahogy hibáztatta Klaust..szinte tökéletes jelenet volt. Igazából amire nem tértek ki pedig kíváncsi lennék az az hogy a baba micsoda is. Ugye az biztos hogy hybrid de benne él a boszorkány is? Hiszen fel akarták áldozni viszont elméletben nem lehet egyszerre mindkettő…meg őt is csak a tölgyfakaróval lehetne megölni nem? Gondolom ezeket a bonyolult dolgokat direkt nem fejtették ki:D A vérfarkasok meg nem hiszem hogy nagy ellenfelet jelentenének, telihold nélkül erőtlenek.

Jellal - 2014. 05. 21. 15:36

Már csak Kol hiányzik, hihetetlen, hogy a legnagyobb fanbase-el/potenciállal rendelkező originalst nem hozták még vissza, bár elvileg Nathaniel Buzolic (Kol) most épp az Originalsban forgat ;)

Várom a folytatást :)

Poghy - 2014. 05. 21. 16:05

Hehe nekem is egyből a Raising Hope jutott eszembe, mint TVD-spinoff spinoffja, lehetőleg Claire Holt főszereplésével, Greg Garcia rendezésében :)

Na de ami az Originals illeti:
meghal-feltámad-vámpír lesz-szerelmi háromszög

Ez a klasszikus recept ami a TVD-ben is “bevált” sajnos ahogy az évad közepén is láthattuk, amikor elfogy az ötlet akkor jön a már ismert történet. Pedig nagyon jól kezdődött, és az utolsó 2 rész is elég jó volt, de attól tartok jövőre sem lesz meg egy teljes évadnyi lendület. Remélem nem lesz igazam, mert New Orleans városát elég hangulatosra csinálták meg, az aláfestő zenék is ott voltak, csak épp a sztori lett gyengus. És ami a legzavaróbb az egész TVD-univerzummal kapcsolatban, hogy a halottak lehetőleg nyugodjanak már békében. Ahelyett hogy új, érdekes karaktereket hoznának be, folyton csak jön a feltámasztósdi, ráadásul így a haláloknak sincs súlya. Nem követem már egy ideje a TVD-t de azt hiszem Kol-t is legalább 2x kinyírták már, miért is ne jönne vissza megint?

Azért ettől függetlenül drukkolok a következő évadnak, hátha össze tudnak hozni valami sztorit ami méltó Klaus és Elijah egyébként remek karaktereihez.

00Alexa00 - 2014. 05. 21. 16:14

A Kohlt alakító színész úgy volt hogy a Supernatural spin off-ban lesz (fő)szereplő, de azt végül nem rendelték be, szóval szerintem nagy esély van rá, hogy a TO-ban láthatjuk még többször is akár :).

Jellal - 2014. 05. 21. 16:14

@Poghy

Egyszer nyírták ki csak :D Csak visszajött mint szellem, aztán mikor “lezárták” a szellemvilágot eltűnt.

rakka - 2014. 05. 21. 16:31

Nekem a tvd-ben ahogy felvezették nem jött be,aztán elkezdtem karácsonykor újra,valahogy jött a dara az évad feléig,zseniális volt. Viszont onnantól jött a hullamvölgy,a semmibe tartás és nem hiszem h Rebekah miatt,mert szerintem ő nem akkora jelenség h egy sorozatot megrázzon. A évad utolsó előtti része hihetetlen jó volt,de az évad finálé szerintem nem volt akkora nagy durranás,több drámát vártam tőle,katarzist ami volt az elején,mert ott sokszor megtudtak érinteni. Én közepesnek mondanám ezt a sorozatot

rakka - 2014. 05. 21. 16:40

Azért mert a színészek többségében közepesek ide gondolom Camit ( ő Carehez képest főleg),Marcelt vagy Jacksont,papot stb. Davina tök erős karakter volt a visszatéréséig, eltűnt, ha megemlítették csak akkor jutott eszembe h van. Ebből a szempontból sajnálom Genevieve-t mert ő erős karakter volt legalább, megha sokszor engem idegesített. Örülök h az apja visszatért,annak is h az anyja meg a tesoi is. Remélem a második évad többet tartogat,többet kihoznak belőle ennél

Az tény a baba dolgot szépen megoldottak,szép véget írtak a fináléra.

stargatelost - 2014. 05. 21. 17:29

Nekem továbbra se jött be ez a spin-off, pedig érdekesnek tűnt tavaly az ötlet. De szerintem nincs ebben a városban és karakterekben ennyi potenciál (vagy csak nem használták ki értelmesen).

Most komolyan, Klaus huszadszorra is sír egyet? Most az évadzáróban. Már elegem van ebből. És a sztori is teljesen érdektelen. Most azon kellene izgulnunk, hogy kié lesz a város? Kit érdekel?

Nem azt mondom, hogy a TVD jobb lenne, de hogy milliószor szórakoztatóbb, az is biztos. És sajnáltam, hogy szinte nem is volt cross-over. Tyler átruccant két részre, meg Klausék a jubileumra a TVD-be, aztán egy-két mondaton kívül semmi. Nem egy Chicago Fire/P.D. szintű cross-overezést vártam, de azért ennél többet kellett volna.

Nálam kasza.

S84 - 2014. 05. 21. 17:29

Én már az elején is azt kérdeztem, hogy mit akarnak ezzel kezdeni ?
Aztán az első pár (kb. a 7-8. részig) rész alatt feltámadt bennem a remény, hogy hátha lesz belőle valami, nos lett is meg nem is.
Ugyanis bár az első évadban volt pár értékelhető dolog, de végig ugyanaz megy mint amit már a TVD-ből is tudunk: Klaus gonosz, elnyomja a testvéreit, akik mindig a háta mögött dolgoznak, de sosem
úgy sül el ahogy tervezik.
A zárás pedig óriási csalódás az Original family visszahozásával, ezt már megcsinálták a TVD-ben ráadásul ez is csak megerősíti azt a tényt, hogy egyszerűen nincs kraft ebben a történetben/karakterekben ami elvinne egy sorozatot.

Rebekahval ezt a jelenetet szerintem már korábban leforgathatták.

közöd - 2014. 05. 21. 18:01

Lényegesen jobb ez a sorozat mint a TVD.
Azt abba is hagytam , annyira unalmas lett sajnos.
Ez még tartja magát :)

rakka - 2014. 05. 21. 18:38

Lehet gyengébb a TVD már sztoriban,bár én a TOba nem látom a nagy sztorit,viszont amiben szerintem még erős az anyasorozat,h jobbak a színészek, a karakterek.

Sugarplum - 2014. 05. 21. 19:27

Monique és Genevieve nálam is tapsolós volt, de akkor tapsoltam volna a legjobban, ha valahogy Cami dobja fel a talpát…a hideg ráz attól a tramplitól (elnézést). Borzalmasnak tartom. Inkább Caroline legyen itt és szólogasson be Klausnak. A kettejük közötti dinamika leírhatatlan szerintem. :D
Hayley halálát én is bekajáltam, és őszintén szólva nekem nem is hiányzott volna, ellenben Rebekah hiányzik. Remélem azért időnként visszatér.
Viszont igazán jó hír, hogy Mikael visszatért, még ha most Davina irányítja is.
Esther is hurrá, és leginkább azt remélem, hogy valami módon visszatér az eredeti testébe, mert a TVD-ben egyszerűen imádtam az egész megjelenését és a hangját.
Ha még esetleg Kol is feltűnne a jövőben, igazán örülnék, mert szerintem jó karakter és Nathaniel Buzolic nagyon jól eltalálta hogyan is bújjon a bőrébe.
Én is hullámzónak tartottam az egész évadot, bár eszembe sem jutott a kasza. A babás dolgot tényleg a lehető legjobban oldották meg, és a végén nyitva maradó szálak is jónak ígérkeznek. Én várom a második évadot.

Elle - 2014. 05. 21. 19:29

Hát én a TVD-t már a második évadtól hanyagoltam mikor olvastam a könyvben, hogy Elenát a fenyőfák üldözik, na az végleg betette ott a kaput.
Én kíváncsi lennék a Raising Hopera azt leadhatnák egy két év alatt utána meg a TO-t folytattatnák, mint évekkel később.
Ami abszolút nem jön be a holtakat miért kell visszahozni? Legyenek halottak max szellemek. Jó estben egy halotthoz kellenek a csontjai és zombie lesz belőle de az sem olyan mint a normális emberek, nem egy abraka-dabra és minden halott itt van.

jjujj - 2014. 05. 21. 21:00

Minden forgatókönyvírónak a körme alá 100as szöget vernék, aki egy gyerek nevére azt mondja HOPE!!! Ez a halálom!

SP-ban a tetű lárvájának elmegy… mert az egész jelenet nevetséget, de itt???

Még jó hogy csak alig volt hátra pár perc

Csilla0422 - 2014. 05. 21. 21:11

A hullámvasút alatt már csak Devilke tartott a monitor előtt. WTF hát nem Raising Hope lett belőle!?

Nyet pap, nyet Thierry – ők használhatóak voltak.
Össze – vissza fektetések. Minek kellett még itt is?
Klaus többet sír, mint egy nő.
Davina még mindig ér valamit. Dobjon már Joshra vmi varázslatot, h enyhüljön.

kanka - 2014. 05. 21. 21:15

jóvolt ez az évad nálam már kenterbe veri az anyasorozatot.nekem nagyon bejött a finálé.Jah és a neten már voltak cikkek hogy rebeka viszajön majd pár részre és elvileg Kol-t is visszahozzák..jee
jah valamint a második évadban haley hibriddé válása lesz az egyik központi téma..nem viseli majd túl jól..

Heroesfan - 2014. 05. 21. 21:16

@ Elle Egyébként a TVD könyveknek nem sok köze van a sorozathoz… főleg nem az első 4 könyv után, de azokkal sem.

Valaki írta hogy a vérfarkasok erőtlenek a telihold nélkül.. a gyűrűk éppen azért kellettek, hogy telihold nélkül is átváltozhassanak.

Sophie - 2014. 05. 21. 21:18

Sokkal jobb mint a TVD.
Bár szerintem a legnagyobb probléma az országos sorozatoknál,hogy egy évad 22 részes, én gyakran úgy érzem, hogy az évad közepére kifogy az írókból az ötlet és vagy önismétlésbe kezdenek vagy uncsi szálakba. Amikor például Rebekah az évad közepén elment nem rázott meg egyszerűen már nem tudtak mit kihozni a karakteréből és uncsivá vált, hogy folyton Klaus háta mögött szervezkedett, természetesen ellene. Nem zavart az sem, hogy Klaus néha elsírta magát ha úgy hozta a kedve, mert szeretem ha egy szereplőnek több arca van és meg is meri mutatni.
Klaus, Elijah, Davina és meglepő módon még Hayley karaktere is tetszik és szerencsére itt nem erőltetik a szerelmi háromszöget, bár ez a kié lesz a francia negyedes konfliktus is elég ingatag lábakon áll. Marcel karakterét én kifejezetten nem bírom és alig vártam már hogy karót kapjon.
Örülök annak, hogy a család többi tagja is visszatért a túlvilágról,mert sokuk kihasználatlan karakter maradt a TVD-ben. Olvastam valahol hogy megerősítették, hogy Kol is visszatér a testvéreihez.
Valaki írta, hogy a TVD-ben jobb színészek vannak mint itt, hát ezzel nem tudok egyetérteni. Joseph Morgan és Daniel Gillies bármelyik mozdulata hitelesebb, mint a TVD szereplőinek.

-T - 2014. 05. 21. 21:29

Minden percét imádtam a finálénak. Sokkal jobban bejött,mint a TVD utolsó része. Egy dolgot sajnáltam csak, hogy Rebekah nem tért vissza a tesóihoz, de remélem visszahozzák még és a babát is. Amúgy a temetős baba feláldozós, boszigyilkolós jelenetek voltak a kedvenceim, illetve Davina összes jelenete.
A finálé nekem 10/10 az évad viszont csak 6/10, ugyanis volt egy jó pár rész Rebekah távozása óta, ami elég gyenguszra sikeredett.

Iceman - 2014. 05. 22. 10:51

Heroesfan
Én írtam azt. Lehet nem figyeltem de nem úgy van hogy teliholdkor a kövek segítségével vérfarkas helyett hybrid lesz mindegyik? Aztán hold nélkül csak farkasok.

Jab - 2014. 05. 22. 16:58

Ugyan ez jutott eszembe Rebekah és Hope kapcsán, kivéve címet! :D

Emma - 2014. 05. 22. 22:21

Iceman: Nem lesznek hybriddé, mivel Klaus az eredeti hibrid, és csak Petrova hasonmás vérével tudna hybridet kreálni. A kövek amiket akart, azok a vérfarkasok alapvető képességeit gyorsította, javította + teliholdkor nem változtak át.

icefox - 2014. 05. 22. 23:45

Ha csökkentenék a romantikázást, és végre elfelejtenék az idióta háromszögeket, az sokat javítana. Rossz volt nézni Eliját hősszerelmesként, nagyon nem illik hozzá, ráadásul a kémia se működik.
A papot sajnálom, érte kár volt, jobban örültem volna, ha tovább marad, mint semleges és józan fél.
Cami karakterét sikeresen kinyírták, számomra legalábbis megemészthetetlen a hiszti, amit a régóta keresett igazság megtudása után kivágott.
A vérfarkasokat eleinte rühelltem, de az évad végére Hailey-vel együtt ők is megtalálták a helyüket.
A kölyök eltávolítása jó húzás volt, így megúsztuk azt, hogy kb 3-4 részenként őt kelljen megmenteni.
Mikael visszatérése jó is meg nem is. Jó, mert kellett egy erős ellenfél, az enyhén röhejes volt, ahogy Marcel mindig szájalt, miközben esélye se volt, de elég olcsó húzás volt, ráadásul ezzel komolytalanná válik a halál a sorozatban.
Klaus elég jól hozta amit kell, csak azt az egyet nem értem, hogy miért nem kezdett még neki egy vérfarkashárem létrehozásának…

Nikki - 2014. 05. 23. 14:22

Jól kezdett, aztán jött egy hullámvölgy, majd nagyon erősen zárt.
Hayley halálát én is bevettem, és megvallom, örültem, amikor magához tért; kedvelem a csajt. Klaus és Marcell kapcsolatának rendezése is megérett már; itt az ideje hogy mindannyian összefogjanak a régi/új ellenfelek legyőzése érdekében.
A baba rábízása Rebekah-ra pedig az egész rész megkoronázása volt; jobban ütött mint a templomos jelenet és Elijah összeomlása, pedig egyik jobb volt, mint a másik.

peet - 2014. 05. 23. 16:22

Én imádom Rebekah-t, és nagyon örülök, hogy láttam, bár mondta Plec, hogy ezt a jelenetet akkor forgatták, amikor még a 15. rész körül lelépett. Szerintem a legnagyobb kérdés, hogy mennyit látjuk őt és a babát a 2. évadban, de nem hinném, hogy sokat találkozunk velük.
Nagyon tetszene egy ilyen “leszámolás” jellegű 2. évad, ahol Klaus/Marcel/ELijah szisztematikusan kipucolja New Orleans-t. Kezdhetik Francescáékkal, aztán Papi és Mami a boszikkal együtt egymás után, majd a 2. és 3. közt egy nagyobb timelapse és jöhet vissza a baba (és Bekah.)
Tényleg voltak pillanatok,amikor leült a sorozat, szerintem a 17, 18, 19. rész volt a mélypont, de összességében nagyon elégedett vagyok az évaddal, mert amikor a TVD gyakorlatilag nézhetetlen volt, akkor is volt mit nézni, és én személy szerint sokkal jobbnak tartom.

Netti91 - 2014. 06. 15. 21:35

Én megnéztem a TVD-t és a TO-t is, és nekem személy szerint mind kettő tetszett. Talán az ősvámpírok jobban magukévá tették a vámpírkodás mozdulatait, és gőgjét, ezért a TO-ban jobban átjönnek a karakterek. A baba elküldése jó húzás volt, de azért sajnálom Hayleyt, hogy máris elvették tőle. Tény hogy a finálé lett a legütősebb rész. A boszik halálának meg külön örültem, mert Monique már az agyamra ment.
Várom már a kövi évadot :)

SPetra - 2014. 07. 02. 21:56

Javítsatok ki ha tévedek, de azzal, hogy a TVD-ben eltűnt a túlvilág (ergo itt is), nem azt jelenti, hogy elvileg most már senkit sem bírnának feltámasztani? Mondjuk Damont biztos visszahozzák valahogy, de én azért reménykedek, hogy azután nem támasztgatnak már fel senkit. Most még Mikael és Esther jó ötlet volt, mert legalább kaptak rendes ellenfelet, de remélem itt abbahagyják.

Ketrina - 2014. 08. 12. 16:49

Én csak pár napja voltam képes rászánni magam arra, hogy megnézzem az Originalst úgy egy az egyben. Bevallom, nekem nagyon nem tetszett a backdoor pilotja, épp ezért sem kezdtem el az elejétől nézni.
Húha… igazságszerint én nagyon idegesítőnek tartom azt, hogy ebben a srzatban sem marad senki sem haltt, hasonlóan a TVD-hez. Mst komolyan? Esther és Mikael ezredszerre is feltámadnak a holtak közül? Nevetséges.
Már épp kezdtem megszeretni ezt a sorozatot, erre előhozakodnak egy ilyennek az évadvégén. A készítők itt sem valami kreatívak, ha főgonoszokat kell teremteni…
Egyébként én kifejezetten jó ötletnek tartottam, hogy Hope-ot Rebekahra bízták, de spin-offot csinálni túlzás lenne belőle :D
Monique halála engem is megörvendeztetett amúgy, bár Klaus helyében én már rég kinyírtam volna mindenkit, beleértve Marcelt is, meg az összes többi idióta karaktert.
A farkasokkal haverkodni meg sosem jó ötlet, próbáltam megbarátkozni velük én is, de ezután még jobban utálom az összes vérfarkast ebben a sorozatban is, meg úgy általában is.
Óóó… amit még elfelejtettem. Az évad legnevetségesebb húzása Tyler volt. Tőle sem szabadulunk, még a TVD-ben sem sajnos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz