login |

Survivor: vége a 28. évadnak

2014. 05. 23. 14:56 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, főleg 4 teljesen jó szezon után, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni.)

Búcsúzik a Survivor: Cagayan. Korrekt, sőt, jó évadon vagyunk túl, bőven voltak emlékezetes játékosok (4-5 rögtön beugrik, akik visszatérők lehetnek később, és ez jó jel) – az überjó 20. évad után következő közepesen gyenge 21-24. évados ciklus után a 25-28. évad megint jó lett.

A finálé előtt csak az volt a kérdés, hogy erős túlélők fognak-e döntőzni, vagy két “senki” – mindkettőre megvolt az esély, s tippre a top2 összeállítása igencsak meghatározta a fináléról szóló véleményemet, véleményünket.

Igen, top2 volt – köszönhetően annak, hogy kiszállt egy játékos, szóval nem így volt eltervezve. Nem is tudom, hogy mikor volt utoljára ilyen. Örültem, de annak ellenére, hogy a top3-aknál is sokszor volt nullszavazatos harmadik, nem vagyok meggyőzve, hogy így-e a jobb vagy úgy. Végülis a protest szavazatok, az, amikor valaki ellen szavaznak, mindig jelen vannak. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tony nyert. 8-1-re. Woo a második, Kass a harmadik és Spencer a negyedik.

I’d be the stupidest Survivor player taking Tony to the end.

Mindez nem sokon múlott, mert, ha Kass nyeri az utolsó játékot, akkor lehet, hogy Woo-é az 1M dollárt – persze, ha nem Tony-t viszi magával Kass. És lehetett volna ugyanígy Spencer – Tony-döntő is (vagyis nem, mert egyik sem vitte volna tovább a másikat, de epic lett volna).

Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy még a top4-ben és a top3-ban is lehetett volna esély az idei domináns játékos, Tony kiszavazására. Szurkoltam is neki, de csak fél gőzzel, mert egy Kass – Woo-döntő elég lehangoló lett volna, nem? Szóval örüljünk, hogy legalább Tony ott volt? (Nem lett volna semmi, ha bejön Kass két “árulása'”, mert ha döntős, akkor nem szólhattunk volna rá egy rossz szót sem. Oké, nem nyer, de a másodiknak sem rossz.)

Mindenképpen jár a zsarunak a pacsi, mert tényleg dominált, ráadásul úgy, hogy nem nyert védettséget, bár találta ezerrel az idolokat. És jól hazudott, mert a többiek (látszólag?) hihetetlenül megették a top4-es idolhasználatot, pedig ott kiejthették volna őt – persze lehet, hogy azt hitték, hogy a jury sértődött le: és Woo is kiejthette volna, de megint meghátrált és mindenféle zöldséggel indokolt. Persze hiszem, hogy őszinte volt, de az, hogy nem válaszolt a végén egyenesen a kérdésre, hogy megbánta-e, azért beszédes.

(Tényleg, nem először fordul elő, hogy valaki rossz játékost visz magával, voltak nagy vesztesek, de korábban volt olyan, aki ilyesmivel meg tudta győzni a jury-t? Mármint, hogy “hülye vagyok, mert nem azt viszem magammal, aki ellen biztos, hogy nyerek, hanem azt, akit nagy dolog lenne legyőzni és, ha legyőzőm, akkor biztos, hogy én vagyok a LEGJOBB”.)

Tony egyébként szerintem nem volt igazán jó, vagyis…, okos, tudatos, taktikus játékos, ha visszatérne, akkor nem hiszem, hogy olyan jól szerepelne – egyszerűen csak paranoiából játszott és agresszív volt. Ez hozta meg neki a sikert. Meg persze a trükközések és az, hogy ennyire erős kapocs alakult ki közte és pár szövetségese között.

Szerintetek milyen vol a szezont? Jó, hogy megint az überdomináns játékos nyert majdnem nullára, miután senki nem merte vagy tudta őt kiszavazni? Éljenek azok, akik tesznek a győzelemért és jól játszanak, vagy hajrá underdogok?

(Itt speciel Spencer volt az underdog, de milyen érdekes ez a játék, ő alapból biztos, hogy kőkemény, manipuláló villain karakter lett volna. Ha úgy hozza a sors. De mivel az Okosok ennyire bénáztak, ezért nem volt esélye. Amikor meg volt, akkor Kass váltott. De poén, hogy az Okosok így is nyerték talán az összes védettség játékot.)

ui: Nem biztos, hogy olyan érdekes volt ez a rövidített, bulváros Reunion, ráadásul Jeff is mondhatni spoilerezett, amikor a top4-es feladtra epic-et ígért. Mert valójában semmi extra nem volt és kizárásos alapon sejteni lehetett, hogy Kass leendő győzelmére céloz.

21 hozzászólás Ne habozz!

RichardDiNozzo - 2014. 05. 23. 16:20

Nagyon jó évad volt, csak így tovább, visszatért az élet a realitybe, már nem “várom”, hogy vége legyen. Abszolút visszahívható jópár játékos. Viszont a következő szezonos cuccnak annyira nem örültem, oké, hogy mindenkinek adta, de ennyire hamar meghúzni megint… hát nem tudom. Meglátjuk!

Gab - 2014. 05. 23. 16:29

Milyen a nézettség? Lesz 35. évad? :D

Risi92 - 2014. 05. 23. 16:58

jó évad volt, bár nekem a szuper idol sokat elvett az élvezeti faktorból. kass, tony, spencer, tasha tuti visszatérők a jövőben. tony megérdemelten győzött, én is neki adtam volna a pénzt.

nekem tetszett a finálé, kellemes volt ez az újított műsorstruktúra. PLUSZ OTT VOLT PARVATI! :D

winnie - 2014. 05. 23. 17:05

ott van a reggeli poszt nezettseg ugyben:) egyebkent talan erosebb is volt, mint legutobb, a vegen meg az idolr is verte.

El Diablo - 2014. 05. 23. 18:35

Woo megbánta, 1 milló $-nál már nem kellett volna erkölcsi alapon választani, hanem Kass ellen 9-0-ra kaszálni. Remélem sosem hívják vissza, nem érdemli meg!

surv - 2014. 05. 23. 19:32

Kass: Innen üzenem, hogy a jó kurv@ anyádat, egy rohadt tetű, szar szaralak vagy. Szevasz.

Az évad jó volt, Spencernek szurkoltam, de Tony se rossz.

tenorx - 2014. 05. 23. 23:06

Én vagyok az egyetlen aki bírta Kasst? :D

Capri - 2014. 05. 23. 23:07

Én is Spencernek szurkoltam.

Risi92 - 2014. 05. 23. 23:28

Tenorx: En is birtam. Confessionaljei neki voltak a legjobbak iden:)

TeddyK - 2014. 05. 23. 23:41

A dontot nezve ket regebbi jatekos jutott az eszembe; Coach Tocantins es Heroes Vvs, Villians-bol, meg persze Russel Hantz. Az elobbi Woora, utobbi Tonyra emlekeztetett. Woo ugy beszelt az utolso ket tribal elott es kozben, mint Coach tette volt anno az evadaiban, ami az honor and integrity-t illeti. A dontesei is ezen alapultak.

Tony tovabb fejlesztette Hantz stilusat. Amit a legjobban sajnalok, hogy Russel mellett nem allt mindket dontoben (Samoa, es Heroes vs. Villians) egy olyan jatekos, mint Spencer, aki elmgyarazta volna, hogy miert is neki kellene legyen a Sole Survivor. Ehelyett Samoan volt egy Erik, aki pont az ellenkezojet erte el, mint Spencer most.

Riggins - 2014. 05. 24. 00:52

a 18. szezonban volt utoljára 2-es döntő. És az volt az egyetlen, ahol lenulláztak valakit, ezt most megúszta Woo.

Nagyon örülök, hogy megint agresszív játékos nyert. Lényegében a 22. évad óta tart ez a tendencia.

És én sem emlékszem egyetlen esetre sem, hogy az erősebb választással jól járt volna a döntőző. Főleg Ausztráliában volt nagy pofáraesés.

Rodney - 2014. 05. 24. 10:23

Nekem az évad első fele jobban bejött, mint a második, de mindenképpen jó évad volt, jó nyertessel. A reunion viszont… a játékosok fele egy szót sem kaphatott, de persze a közönség meg Jeff rengeteget. Egy csapat random gyerek, Tyler Perry, egy katona, egy zsaru, egy Parvati (őt megbocsájtjuk), jó hogy a takarítóval nem beszélgetnek. Na mindegy, ilyen a showbiznisz.

Fragohol1C - 2014. 05. 24. 17:48

Iszonyatosan jó évad volt. Én mindig is azt kedveltem az efféle játékokban, aki valóban tesz is azért, hogy nyerjen. Tony az elejétől fogva szimpatikus volt nekem éppen ezért. Ezért bírtam Russel Hantz-t is, mert ő is erősen tett azért h ott legyen a döntőben. Bár Russelben hiányzott a “social game” és véleményem szerint emiatt sem tudott nyerni.
Spencer is jól játszott, jól kavarta a lapokat, de a végén nem tudta meggyőzni Tony-t h magával vigye. Amit viszont a final tribal-on mondott Tony védelmében az mindenképpen hatalmas jófejségre és Tony játékának elismerésére vall.

Fragohol1C - 2014. 05. 24. 17:52

Jah és még valami, az esküdözések. Az, hogy bárki elhiszi, hogy egy játékos a családjára, halott apjára, zsaru jelvényére, stb esküdözik, akkor ez annak a szegénysége aki el is hiszi. Ez egy olyan játék ahol mindent meg kell tenni azért h továbblépj, legyen az hazudozás, csalás és a többi. Aki ezzel nincs képben annak nincs helye a játékban véleményem szerint.

Gumbo - 2014. 05. 26. 16:12

Tony megérdemelten nyert, jól játszott.

Remélem nem lesz rendszer, ez a folytonos élő bejelentkezés finálé közben, mert baromi idegesítő volt.

kardigán - 2014. 06. 02. 14:08

“korábban volt olyan, aki ilyesmivel meg tudta győzni a jury-t?”
ennyire aránytalan szerintem nem volt, Sophie és Kim picit hasonló, de ők mondjuk maguk is csináltak mindenfélét. Sophie picit kevésbé, de azért messze nem coattail, Kim meg ugye azt mondta, hogy ha bitter jury, akkor Alicia-Christina ellen sem nyer, ha meg nem, akkor Chelsea-ék ellen is.

nekem Jeff epic-beszólására eszembe se jutott, hogy spoiler, egyszerűen leírtam azzal, hogy tökmindegy, mi történik, mindenre ezt mondja :) főleg, hogy azzal, hogy Woo mondta A Mondatot, nem csak azt spoilerezték el, hogy nyer, hanem azt is, h Tonyt választja…

@Risi92 a szuperidol borzasztó, de igazság szerint TylerPerry a végén nem mondott hülyeséget – az egy tök jó koncepció, hogy nem mondják el, h mi a szuperereje, csak hagyják főni őket keserű levükben :)
Kass viszont szerintem vérciki, van a személyeskedésnek az a foka, amit már nem oké. (freakin blue-eyed banshee skeleton, ez nem agresszív játéktechnika, ez taplóság.) ezért villain russell és nem az tony, az egyik személyeskedik, a másik nem.

@Fragohol1C egyrészt igazad van, másrészt a mindenkori játékosnak az a feladata, hogy a meglévő versenyzők közül nyerjen, és ebbe beletartozik az is, hogy megismerje őket annyira, hogy mit engedhet meg magának. én is azt gondolom, hogy mindenki hazudjon csak, de akármennyire bosszant, hogy a 20ban nem Parvati nyert, annyiban nem teljesítette a feladatot, h nem jól mérte fel az ellenfeleket.

winnie - 2014. 06. 02. 22:43

“főleg, hogy azzal, hogy Woo mondta A Mondatot, nem csak azt spoilerezték el, hogy nyer, hanem azt is, h Tonyt választja…”

a biggest idiotra gondolsz? nekem az efféle mindig is-is. lehet, hogy foreshadowing, adja magát, de mindig bennem van, hogy csomószor ezzel tudják megszívatni az embert és ezekről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. csak azt hisszük, hogy ezzel céloznak a további történésekre.

kardigán - 2014. 06. 04. 09:45

jaja, arra :)
tényleg egy csomószor nem egyértelmű, de itt nekem eléggé az volt, lvalószínűleg az egész évad meg woo személye meg a minden miatt.
(nem is tudok olyat felidézni ahol egy ennyire Valamilyet mondtak, és nem az lett a vége, hogy az illető megszívta; de persze lehet, hogy azokra csak simán nem emlékszem, mert miért is emlékeznék végülis.)

Raisen - 2014. 07. 10. 19:00

21-24ig tényleg lejtmenet volt, de nekem a 22-es amikor Robbal úgymond nyerettek egyet az nekem all time top3. Rob ott még ha aránylag könnye is, de kidolgozta a belét, főleg a végénél az egyik challangében amikor a végénél már szédült is. Megérdemelte volna már korábban is, épp ezért örültem hihetetlenül + Philip is hatalmas arc volt! egyik kedvenc évad!

Thomas - 2015. 03. 16. 19:18

“az überjó 20. évad után következő közepesen gyenge 21-24. évados ciklus után a 25-28. évad megint jó lett.”

Nekem épp fordítva, az überjó S20 után az S22 és az S24 tetszett jobban, ez az utóbbi 4 viszont nem igazán:( Ez csak ez azért szomorú, mert már majdnem végre felhoztam magam, erre egy kicsit ki is ábrándultam az egészből, most úgy érzem, hogy kéne egy kis szünetet tartanom. Pedig már csak 1 évad van hátra és bekapcsolódhatnék a jelenlegibe.

Tényleg nagyon megváltozott ez a játék, régen nem csak azoknak (sőt, inkább nem is azoknak) volt esélye nyerni, akik arrogánsan, ellenszenvesen játszottak, végig kavarták a kakit, átvertek mindenkit, fűre-fára esküdöztek. Egy kis spoiler következik a korábbi évadokból! Én az S6-tal kezdtem, amit ugye Jenna Morasca nyert, aki azóta is az egyik kedvenc játékosom, talán máig a legfiatalabb győztes? Nem tudom, mindegy, de ő nagyon nem így játszott (tényleg, újra kéne néznem mai szemmel). Aztán az S7 nekem csalódás volt, de jött az S8, Amber Brkich és Rob Mariano, zseniális évad:) Aztán itt az AXN kihagyta az S9-10-et (később persze pótoltam őket, de ezek nem lettek nagy kedvencek), tehát a következő, amit láttam az S11, Danni Boatwright győzelmével, amire máig emlékszem, hogy milyen lehetetlen helyzetből fordított, megnyerve az utolsó védettségi kihívásokat, egyszerűen imádtam ezt az évadot!:) Aztán az S12-ben sajnos Danielle DiLorenzo veszített, de itt folyamatosan ilyen jól szerepeltek a kedvenceim:) Majd az S16 máig felülmúlhattalan, Parvati Shallow és Amanda Kimmel a legnagyobb kedvencek máig:) Aztán az S19 még egy hatalmas emlék, ahol Natalie White nyert a nagyképű hólyag Russell Hantz ellen:) A legújabb évadokra meg már csak legyintek, hogy milyen játékosok nyernek, totál az az érzésem van, hogy ha Russel mostanában döntőbe jutna, még őt is megszavaznák nyertesnek. Szóval hiába élvezem az évadok első felét, utána valahogy rosszul alakulnak a dolgok. Na mindegy, ez csak az én bajom. Meg az is, hogy nem szeretem a hármas döntőket, mert szerintem ez pláne az ilyen jellegű játékosoknak kedvez, erre most hogy kettes volt, nem ért igazán semmit. Amúgy én a kérdések után meg voltam róla győződve, hogy Woo nyer 8-1-re! Mi a fene történt itt? Még Trish is Tony-ra szavazott, azután a monológ után? Még nem néztem meg a Reuniont, most jön…

Dregnarr1 - 2017. 07. 10. 04:49

Szerintem itt Tony inkább azért nyert, mert Woo ült mellette, és mert Spencer rásegített (főként ezért). Korábbi évadokban, egy ennyire negatív, mindenkit átverő és mindenkinek hazudozó egyén sohasem nyert volna csak úgy. Trish-nek a végén igaza volt, lényegében a nő volt az, aki elrángatta idáig, meg az idolok.

Kass-t én bírtam, néha átesett taplóba, de amúgy kiváló beszólásai voltak, a comeback-jeit pedig nagyon brutál volt nézni.

Szeretném külön megemlíteni az utolsó immunity challenge pálya grandiózusságát, eszméletlenül nézett ki!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz