login |

Hannibal – Mire számíthatunk majd a 3. szezonban?

2014. 05. 24. 21:39 - Írta: CyClotroniC

61 hozzászólás | kategória: hírek,

A Hannibal 2. évados fináléjának kritikáját olvashattátok, és most, köszönhetően az AVClub és a TvGuide Bryan Fuller-interjúinak jó néhány információval lettünk gazdagabbak a sorozat jövőjét illetően, és bár talán konkrétumot nem spoilerez el a jövőről, tényleg csak azoknak ajánlom a lapozást, akik látták már az eddigi összes részt és nagyon kíváncsiak.

A tovább mögött tehát választ vagy arra való ígéretet kaphattok néhány finálét érintő kérdésre, ahogyan a 3. szezon cselekményéről is elcsepegtettek nekünk némi tudnivalót. Lapozni csak saját felelősségre!

Miért hívta fel Will Hannibalt?

Leszámítva az egyértelmű keretes utalást a pilotra, egyelőre tényleg homály fedi és ugyanúgy értelmezés kérdése, mint hogy kinek is az oldalán áll igazán Will. Fuller szerint ez majd csak a harmadik szezonban válik biztossá, addig abszolút ránk van bízva, hogy Jacket akarta-e megmenteni ezzel, elüldözve Hannibalt a házból vagy csupán Lecternek akart segíteni.

Kik élik/élhetik túl?

Fuller elmondása szerint, bár elég lazán veszik a regényeket alapként, Will és Hannibal vonalát szeretnék a legkevésbé bolygatni, így Will feltehetőleg túl fogja élni, Abigail szinte biztosan meghalt. Jack és Alana sorsáról konkrétumot nem tudunk, könnyen lehet, hogy mindkettejüknek ugyanaz fog jutni, de sokkal valószínűbb, hogy az egyikük túléli, míg a másik nem.

Jack mellett szól, hogy a karaktere még jóval később is él a regényekben, ellene, hogy visszatérő szereplő a Black-ish-ben, ám egyikre sem érdemes támaszkodni, hiszen Gillian Anderson is a The Fall és a Crisis mellett oldotta meg a második szezont, ahogyan a regények eseményét is átírhatják akár a készítők. Talán inkább azon érdemes elgondolkozni, hogy Jack vagy Alana lenne-e érdekesebb partner Will számára a továbbiakban.

Bedelia:

Róla elég keveset tudunk, de a következő szezon nyitórészében ki fog derülni, hogy mit keresett a repülőn, ami amolyan új pilotként vezeti majd fel a sorozat történetének újabb szakaszát. Sok függ majd Gillian Anderson egyéb munkáitól is, de szeretnék őt állandó szereplővé előléptetni a következő évadra, akiről azt is megemlítette Fuller, hogy számára talán ő a sorozat legintelligensebb karaktere.

Abigail:

A készítők eredetileg is tudták, hogy életben maradt, ám nem akarták, hogy irreálisan sok karaktert rángassanak vissza a halálból, így végül a kiírása mellett döntöttek. Mikor korábban azt mondta neki Hannibal, hogy sajnálja, hogy nem tudta megvédeni ebben az életben, arra utalt, hogy egy újat szeretne neki adni. Bár konkrétan sosem döntötték el, Fuller úgy hiszi, hogy valóban őt láthatta Beverly a pincében.

Mi lesz a 3. szezonban?

Döntően a Hannibal Rising és a Hannibal elemeit fogja összekeverni egy sajátos, rendhagyó módon, és mivel a regények meglehetősen távol esnek egymástól időben, jócskán bele fognak nyúlni a történetfolyamba úgy tűnik. A Hannibal sztorijának egyik főalakja Mason Verger, így vélhetően onnan őt fogják majd előrángatni, míg az előzménytörténetből Lady Murasaki karaktere juthat majd szerephez.

Fuller már jó előre felkészített mindenkit arra, hogy a Hannibal Rising eredetsztoriját jelentősen meg fogják változtatni és a Silence of the Lambs történetén kívül mindhárom regényből szemezgetnek majd, így Francis Dolarhyde-ot is láthatjuk majd jövőre. Nem tudják még, hogy mennyi idejük és pénzük lesz, de szeretnének legalább csak néhány külső felvétel erejéig kiküldeni egy forgatócsapatot Európába, hogy hitelesen adhassák vissza a történet ezen aspektusát is.

61 hozzászólás Ne habozz!

Kisame - 2014. 05. 24. 22:43

A történet eddig is a “fuck the timeline!” -alapon működött, vagyis néhány történést biztosan nem úgy fogunk megélni, ahogy a regényben volt( és pláne nem akkor, amikor).

Eddig úgy fest Clarice Starlingot teljes mértékben mellőzzük, amit bánok is meg nem is, mert egy remek karakter, de megjelenése biztosan kiütni a nála sokkal érdekesebb Will-t a főszerepből!

Kíváncsi vagyok, hogy az Firenzei kiruccanást és Pazzit a 3. évadban kapjuk-e meg, ha már a Hannibal regényből fog táplálkozni (részben) a következő évad.

Szerintem Alana halt meg, Abigail nem biztos…

Benjy - 2014. 05. 24. 22:56

A telefonos jelenet miatt szerintem Jack halt meg, Alana necces, de túlélheti.

Lemoni - 2014. 05. 24. 22:57

Elolvastam mindkét BF-interjút, ezekből és Bryan Fuller csavaros agymenéseiből azt gondolom, hogy (Will mellett) az marad életben, aki a legkevésbé látszik valószínűnek, ez pedig szerintem Abigail és/vagy Jack. (Ha ne adj’isten Will nem marad életben és nem lesz a 3. évadban, én fogok vérfürdőt rendezni!!!) Meg az jutott eszembe, ha Bedelia valóban a sorozat legintelligensebb szereplője és tudja, tapasztalta, nem életbiztosítás Hannibal közelében lenni, akkor mi motiválhatja, hogy vele menjen. Nyilván nem a szerelem és az sem, hogy ő majd nagyon okosan megvezeti és tanulmányozza a dokit. Én arra szavaznék, hogy a sötét oldal vonzza, amit Lecter Willnél akart elérni, Bedeliánál talált célba. Aztán majd Bryan Fuller jól meglep, mert ahhoz nagyon ért. Meg kéne sürgetni kicsit, igyekezzenek már azzal 3. évaddal, mert már most hiányzik a sorozat.

Dark Wolf - 2014. 05. 24. 23:32

Nagyon-nagyon örülök, hogy még (minimum) egy évadig velünk lesz ez a sorozat, de úristen, mekkora lett volna, ha a 2×13 lett volna a sorozat :D A maga borzasztóan kiborító módján szerintem remek lezárása lett volna Will és Hannibal történetének.

Dark Wolf - 2014. 05. 24. 23:33

edit az előző kommenthez: “ha a 2×13 lett volna a sorozatzáró”

CyClotroniC - 2014. 05. 24. 23:34

Lemoni: Én Bedelia ágán két dologra jutottam. Nem segítette végig Lectert, mert akkor az nem lepődött volna meg Freddie illatán, és hogy nem tűnik úgy, hogy kényszerből követné, mert bármi is történt volna (Hannibalt elkapják, vagy lelép) ő kvázi biztonságban lehetett volna, szóval nekem jelenleg az ő movitációja a legfőbb kérdés.

Pusztán abból tippelek én is Jack túlélésére, hogy benne látom azt, hogy partner lehet Willnek a bosszúban, márpedig Willnek keresnie kéne Hannibalt. Alana szerintem úgy dolgozná fel, hogy “látod milyen káros mellette, menjünk el vidékre a kutyákkal”. Mondjuk ez nem több, mint megérzés, de nekem az interjúkból az jött le, hogy Jack/Alana a kérdés, Abigail és Will nem annyira.

Lemoni - 2014. 05. 25. 00:00

CyClo: Bedelia félelme, amikor elbujdokolt Hannibal elől, igazinak látszott. Utána kellett valaminek történni vele, mert a későbbi vallomása Jacknek már kicsit alátámasztatlannak, ad hocnak tűnt. Bár most innen visszagondolva az a Will fülébe suttogott “I believe you” is elég váratlanul jött. Lehet, hogy Bedelia nem is Hannibalt, hanem Willt tanulmányozza? De akkor minden egy általa kidolgozott terv alapján történt, ááá, belekuszálódok a saját gondolataimba is….. :D

johndoe - 2014. 05. 25. 00:06

Én is olvastam az interjúkat, és szóba került az is, hogy a helyszíneknél figyelembe veszik hogy hol milyen adókedvezményt kaphatnak. Ilyen alapon nem lenne túl rossz dolog, ha esetleg pont idehaza forgatnák le azt a pár hetes európai forgatást. #Hannibal4Hungary? :)

orino - 2014. 05. 25. 00:14

Ha itt forgatják, akkor jöhetnének a magyar étel epizódcímek is. Érdekes lenne az évadnyitó epizódnak mondjuk egy “babgulyás”. :D

Tod - 2014. 05. 25. 00:36

Abigail nem kérdés:

“And it is such a brutal, spiteful, vengeful, vicious act to spare this girl’s life, and then, everything that she meant to Hannibal was so intrinsically tied to Will Graham that he just had to raze the Earth of their relationship. Unfortunately, that included poor Abigail.”

Abigail halott. Egy ennyire kigondolt tragédiával nem fog már szembe menni.

Jack pedig attól függ, Fishburnenek milyen lesz a munkakedve és/vagy kaszálják-e az új sorozatát.

Lemoni - 2014. 05. 25. 00:59

Még mindig pörög az agyam ezerrel, gyártom az elméleteket Bedeliáról. Pl. ahogy Will eljutott arra a pontra, hogy gyilkost küldött Hannibalra, ugyanúgy korábban Bedeliára is rátámadtak. Akkor talán éppen Hannibal volt abban az állapotban, amiben később Will? De akkor ez azt sugallja, hogy Bedelia ugyanaz Hannibalnak mint Hannibal Willnek. Lehet, Bedelia nem is az áldozata, hanem a tanítómestere Hannibalnak? Különben mi értelme lenne a kiemelkedő intelligenciájának? És megtörténhetett, hogy aztán a tanítvány túlszárnyalta a mesterét…..

Zuhan - 2014. 05. 25. 01:47

Most fejeztem be a részt és még egy ideig a hatása alatt leszek, elképesztő minden klappolt egyáltalán nem számítottam ennyire jó szezon fináléra mégha gondoltam is hogy hozza az évad kimagasloan jó szintjént de ez mindent vitt engem megvettek kilóra.
MLMJVÉV

Nikki - 2014. 05. 25. 02:39

Abigail-re és Alana-ra sok szükség nincsen, akármilyen csúnyán is hangzik ez, de Jack-el valóban jobban működne a dolog. Természetesen Bedelia-ra vagyok a legkíváncsibb.

tovább - 2014. 05. 25. 07:52

milyen tovább mögött? segíts már hol találok ilyet, mert mindenhol nézem, de nincs tovább link

winnie - 2014. 05. 25. 08:30

ha a sorozatjumkie.hu fooldalra mesz, akkor latni fogod, ha ide beirtal, akkor olvashattad az egesz posztot, annak ugyanis a nagy resze nincs kint a fooldalon, mert spoileres. a tovabb mogotti jelzes utan kovetkezo bekezdesekrol van szp.

Fekka - 2014. 05. 25. 09:27

Csak Jack és Will maradhat életben, a két csaj leírható.

Aredhel - 2014. 05. 25. 12:06

A telefon:
Szerintem Will valamilyen szinten Hannibal hatása alá került, csakúgy, mint fordítva. Ahogy erre Will is utalt, tényleg megváltoztatta Hannibalt. A doktor valóban kapcsolódni szeretett volna hozzá. “He wants to be my friend.” (Amikor Will ezt mondta Chiltonnak, én percekig hangosan nevettem…) Hannibal igenis megmozgatott valamit Willben (a social workert tényleg meg akarta ölni, és nem csak azért, hogy jobban Hannibal közelébe férkőzzön). A telefon tehát szerintem Hannibalnak volt figyelmeztetés, nem Jack-ért. Meg is jegyzi Will: “you were supposed to leave”.

Túlélők:
Alana túléli. Will szerintem meghalt. Nem tudok másra gondolni, amikor látja kiszenvedni a szarvast. Jack is meghalt. Ezt pedig a jelképes “utolsó” telefonhívásból gondolom, ami gyakorlatilag búcsú a feleségétől. Abigail is meghalt.
Szóval gyakorlatilag majdnem mindenki halott. Vidám egy évadzáró volt… :)Mindenesetre bátor, és stílusos. Brian Fuller nem sz*rral gurigázik.

Harlekin - 2014. 05. 25. 13:00

Volt szó a sorozatban Hannibal lánytestvéréről. Akkor azt mondta Hannibal, hogy meghalt. Mi van ha nem halt meg, s Bedelia az?

Springfield265 - 2014. 05. 25. 13:36

Harlekn, ez mekkora lenne már, ha tényleg ő lenne a testvére…a végén a szarvas dolog nekem is feltűnt, hogy az nem magát Willt jelképezte-e…szerintem Jacknél az a telefonhívás egyértelműen jelezte, hogy meghal, hisz már nem is szólt bele…Alana szerintem még megúszhatja…

evelyna - 2014. 05. 25. 13:51

Harlekin:

Hannibal lánytestvéréről van szó a könyvekben. Nem tudom olvastad-e őket, de ez a momentum, a testvér halála tette a könyvekben azzá Hannibált, akivé vált. Tudom, hogy a sorozat nem ragaszkodik ezekhez a művekhez, de valahogy kétlem, hogy ezt is megváltoztatták volna.

zolkó - 2014. 05. 25. 15:05

A szarvas szerintem Will számára Hannibalt jelképezte,és Willhez fűződő beteges kapcsolatát.Ugye többször is mutatták Will vízióiban a szarvasagancsos Hannibalt,és a 12. részben Will is szarvastestből bukkant elő álmában/víziójában.Na most ennek a kapcsolatnak lőttek,szerintem a szarvas kimúlása ezt jelképezte,nem Will halálát.

eszem - 2014. 05. 25. 15:11

Harlekin: ha a Hannibal ébredését vesszük alapul (tudom azt mondták, hogy nagyon belenyúlnak de szerintem ez az egyik alapköve) a lány testvérét, ha emlékeim nem csalnak akkor az orosz katonák ették meg. Szerintem Bedelianak más szerepe lesz.

Amúgy tippre Abigail és Alana fog meghalni, Alana halála meg erős trauma lesz Will számára.

Jacket és Willt azért zárnám ki, mert sintén, ha emlékeim nem csalnak azt mondták anno, hogy a sorozattal a Vörös Sárkányig szeretnének eljutni ahol mindketten szereplők.

Javítsatok ki, ha tévedek!

Reea - 2014. 05. 25. 15:15

Nagyon érdekes, hogy egyes szereplők túlélésének esélyét más sorozatokban lévő jelenlétük határoz meg, és nem maga a történet.

Szerintem Will túléli, Jacket csak szeretném, ha nem halna meg. De halálával a felesége is felszabadulna,és elengedhetetné ezt az életet. Szóval esélyes, hogy meghal…
Badelia csak nem lesz a testvére, akkor minek a hatására vált volna Hannibál azzá, aki végül lett? Mi lett volna az az esemény, ami miatt embert eszik? Vagy nem tudom, hány tetsvére volt…

Aredhel - 2014. 05. 25. 15:20

@eszem
Nem olvastam a könyveket, de különféle fórumokon olvasott kommentekből tudom, hogy Beverly és Chilton is szerepel a későbbiekben, utóbbi még a Bárányokban is, mégis ki lettek nyírva a sorozatban, szóval ezen a ponton szerintem nem lehet alapul venni a könyveket abból a nézőpontból, hogy ki éli túl.
Simán el tudom képzelni, hogy huszáros vágással mindenkit megöltek, és csak Hanniballal fogunk foglalkozni a köv évadban.

eszem - 2014. 05. 25. 15:27

Aredhel, nem hiszem, hogy mindenkit megölt Hannibal, de bánom is Én amíg ennyire erős sorozatot hoznak évadonként :)
Am köszi az infot, erre nem is figyeltem.

r.zsofi - 2014. 05. 25. 15:32

Hú, kicsit szavak nélkül maradtam…..
Reméljük, azért Hannibalt még viszontlátjuk jövőre.
Sajnálnám Willt nagyon, a kettőjük dinamikája nélkül nem tudom, hogy marad majd ilyen magas színvonalú a sorozat. Egyetlen lehetőségként azt látom, ha Bedeila lépne a helyébe, talán, de az akkor is erőltetett. Hiszen azért ne felejtsük el, Hannibal elment megölni Őt, és sztem komolyan gondolta.Ő meg elmenekült, tehát fél tőle, és akkor/utána nem mert vele szembeszegülni, pedig lépéselőnyre tett szert.
Amúgy meg tényleg képesek addig titokban tartani a forgatásokat? Eh, nem hiszem…legalábbis remélem, hogy nem. Alana és Jack annyira számomra nem lényeges szereplők, bármikor helyettesíthetőek. Abigail halálának viszont akkor van “súlya-értelme”, ha Willnek ezzel a tudattal kell majd továbbélnie. Igen, igen, én Willnek drukkolok, bár azzal a meglátással is egyetértek, hogy ez a szál, mint fő mozgatórugó (a barátságuk)kifújt.

D.W. - 2014. 05. 25. 15:55

Will szerintem biztos életbe marad, a Vörös Sárkány szálat nem lehet megcsinálni nélküle.A regényben Crawford is főszereplő,de Fullerék simán megölhetik, és behozzák a helyére pl. Cynthia Nixon-t.Abigail tuti halott,szerintem Alana is, főleg mert SPOILER a regény szerint Will-nek Molly lesz a felesége SPOILER VÉGE.A következő évadban meg szerintem Will vadászik majd Hannibal-ra, elfogják évad végére, 3-4 évad között időugrás, és jöhet a sárkány.:-)

bvr - 2014. 05. 25. 17:18

@D.W.
“A regényben Crawford is főszereplő,de Fullerék simán megölhetik, és behozzák a helyére pl. Cynthia Nixon”

Remélem nem így lesz, ebből a sorozatbeli Cynthia Nixonból ennyi is bőven elég nekem, Jack itteni karaketre viszont bejött és nekem hiányozna.

Kisvesza - 2014. 05. 25. 17:49

Lehet, hogy a válasz nem is olyan bonyolult. Mi van, ha Bedelia azért van Hanniballal, amiért ő volt Willel? Pszichiáter-kliens viszony, Bedeliát lenyűgözi Hannibal, mint őt Will. Persze Hannibalt tanulmányozni egy cseppet veszélyesebb dolog. Ha Bedeliát nevezte meg Fuller, mint legokosabb személy, akkor passzolna is ez a képbe.
De messze van jövő tavasz.

Skyroads - 2014. 05. 25. 17:53

Harlekin: Azért sem valószínű, hogy Bedelia a lánytestvér, mert elvileg Hannibal a testvérével történtek miatt szokott rá a gyilkolásnak ezen formájára. Legalábbis a könyv szerint. Ilyen lényeges dolgot azért csak nem változtatnak meg…

harry - 2014. 05. 25. 18:22

a telefonhívás Willtől hasonló, mint mikor H. hívja Abigail apját

CyClotroniC - 2014. 05. 25. 18:57

A telefon tehát szerintem Hannibalnak volt figyelmeztetés, nem Jack-ért. Meg is jegyzi Will: “you were supposed to leave”.

Én pont emiatt nem így gondolom, vagy minimum mindenkiért volt. Ha Hannibal lelép nem történik semmi baj, se sérül meg senki, ezért akarta Will, hogy elmenjen.

Bedeliat szerintem sem kell túlkombinálni, egyszerűen ő ebben az egészben lehetőséget lát, és Fuller szavaiból kiindulva, lehet, hogy csak a szakmai kíváncsiság vezérli:

“This is an opportunity, actually, for her to study something so wholly unique in the lexicon of humanity out in the wild. Out in its natural environment. So I think those first episodes of season three will go a long way in rationalizing and explaining exactly what Bedelia wants and expects out of the situation and how she’s going to continue to be as smart, if not smarter, than Hannibal Lecter.”

tinti - 2014. 05. 25. 19:49

Szerintem is mindenkiért volt az a telefonhívás – annak ellenére, hogy tönkre akarta tenni Will Hannibalt úgy, ahogy Hannibal tönkretette őt az első évadban, kötődött is hozzá, és hiába akarta olyan nagyon elkapni, túl ambivalensek voltak az érzései. Az lett volna számára a leginkább win-win szituáció, ha Hannibal tényleg elmegy – nem esett volna senkinek bántódása, és mindenki folytathatta volna az életét, legalább egy ideig.

Fuller interjúiból én azt szűrtem le, hogy Will biztosan életben marad, és talán inkább Jack, mint Alana, bár elég kétesélyes a dolog, mindketten nem hiszem, hogy túlélik. Abigail szintén nem fog visszatérni szerintem, mondta Fuller, hogy nem rángathatnak vissza az életbe ennyi karaktert következmények nélkül. Viszont amire én felfigyeltem ennek kapcsán az interjúban, hogy mintha utalt volna arra, hogy Chilton is él :) “Oh, gosh, we brought Miriam back and we’re brining Dr. Chilton back — does that seem like too much?”

Bedelia ugyancsak érdekes kérdés, de szerintem is a kíváncsiság meg a lehetőség motiválja – meg esetleg egy kis egészséges félelem is: jobb Hannibal közelében maradni, főleg, ha olyan okos valaki, mint ő, és tudja, mikor mit kell lépni :D

Ossis - 2014. 05. 25. 20:29

de ha szőrszálhasogatók akarnak lenni: a könyvben egyszer sem láttuk a halott kislányt, csak cosntokat, és Hannibalnak is csak homályos emlékei vannak arról, hogy elviszik. :) nekem tetszene ez az ötlet

CyClotroniC - 2014. 05. 25. 20:30

Chiltont direkt nem akartam kiírni, az azért szerintem elszólás volt inkább a részéről. :D

tinti - 2014. 05. 25. 21:44

nekem is eszembe jutott, hogy az nem egy szándékos dolog volt, de akkor Freud jó szolgálatot tett nekünk ezúttal :D

Zan - 2014. 05. 26. 00:54

Nem tudom mennyire igaz de olvastam egy olyat, hogy anno David Tennant (Broadchurch, Dr. Who) is jelentkezett Hannibal szerepére. Végül persze nem ő kapta a szerepet de Fuller-nek annyira tetszett Tennant, hogy szeretné a sorozatban szerepeltetni a későbbiekben mint az egyik gyilkost. Lehet Buffalo Bill vagy Red Dragon szerepét ölthetné magára? Hallott bárki bármit erről, hogy lesz esetleg a sorozatban valami szerepe?

CyClotroniC - 2014. 05. 26. 01:09

Most, hogy a Broadchurben és a Gracepointban is dolgozik, szerintem kellően elfoglalt. Jelen formában nem tartom valószínűnek.

Harlekin - 2014. 05. 26. 06:58

Azért Bedelianak mindenképp komoly szerepe lesz (akár igazam van, akár nincs). Mivel Will kiesett (legalábbis nem lesz Hannibal közelében), kell valaki, akivel Hannibal beszélgetni tud. Mégiscsak ez volt eddig a sorozat lényege. S mivel nem akarnak visszalépni, ennek a valakinek ismernie kell az “igazi” Hannibalt.

Harlekin - 2014. 05. 26. 07:15

Azt írtátok, hogy miért mehet vele Bedelia. Ok, itt lehet sok oka. A kérdés inkább az, hogy miért hagyja Hannibal? Épp most, amikor a “barátja” elárulta. Szerintem köztük valami mélyebb kapcsolatnak kell lennie. Valahogy nem hiszem, hogy Hannibal képes lenne mást szeretni, ezért gondoltam valami családi kötelékre. Azt, hogy Hannibal miért lett ilyen, sok mindennel meg lehet magyarázni (most sincs sok köze a sorozatnak a filmhez vagy a könyvekhez). Sőt, akár érdekes is lehetne, ha két “Hannibal” lenne. S pl. Will és Hannibal kapcsolatát hogyan befolyásná, ha Will/X.Y elkapja/megöli a másikat? Persze ezek csak teóriák.

Gerophila - 2014. 05. 26. 09:49

Will nem halhat meg. (Igen, tudom, hogy nem követik szorosan a regények történéseit, és elvileg bárkivel bármi megtörténhet). Azon túl, hogy Will kapja majd el Fogtündért, magát Hannibalt is Will fogja rács mögé juttatni. És ennek még nagyobb súlya lesz így, a sorozatban történtek miatt. Csak el kell képzelni azt a pillanatot, amikor Will meglátogatja Hannibalt a börtönben, hogy segítséget kérjen tőle…

Chilton halálában én eddig is kételkedtem. Sohasem mondták ki, hogy meghalt, mindig úgy emlegették, hogy “azok után, ami történt vele”.

Jacknek elég nagy szerepe lesz még a későbbiekben. Jól rémlik, hogy Starling szerelmes belé?

Gerophila - 2014. 05. 26. 09:56

Javítok, nem elkapja, hanem megöli a Fogtündért.

mrsparis - 2014. 05. 26. 10:02

Bedeliával kapcsolatban én annyit tennék hozzá, hogy bármelyik teóriával szemben áll az, amikor Hannibal teljesen komoly gyilkolási szándékkal kereste fel a nőt. Én inkább arra tippelek, hogy utána történt valami kettejük kapcsolatában, amit mi (egyelőre) nem láttunk. Talán Hannibal szemében nagyot nőtt Bedelia, amiért volt annyi esze, hogy elment, ergo megvédte magát. Az incselkedésükre, esetleges mélyebb kapcsolatra utalhat, hogy a nő otthagyta a parfümjét Hannibalnak, mintha csak azt akarta volna sugallni, hogy nem élhet nélküle…

Reménykedem benne, hogy Will életben marad. A Hannibalban (a filmben) sokáig élet-halál között van és ugye utána visszavonul. Ilyesmit el tudok képzelni, aztán pedig azt, hogy nem hagyja majd nyugodni a tudat, hogy Hannibal szabadon van (újabb gyilkosságsorozat pl.) és megindul a hajtóvadászat. Ez így egy kicsit sablonosnak hangzik, de nyilván Fullerék bármit meg tudnak úgy oldani, hogy picit se legyen sablonos!

A többiek közül talán Jackre tippelek, hogy életben marad. A telefonhívás szerintem nem olyan mérvadó, nyilván egy olyan nyaksebbel és annyi vérveszteséggel már nem bírta felvenni, ettől még simán életben maradhat.

mrsparis - 2014. 05. 26. 10:04

Chilton szerintem is él ;)

Zan - 2014. 05. 26. 11:33

Chilton szerintem is él. Nem tudom már hol olvastam lehet Fuller twitter oldalán hozzászolások között vagy valami más Hannibal fórumon. Valaki úgy írta le Chiltont, mint a Gyalog galopp fekete lovagját… egyre több sérülést szerez de mindig megy tovább…így még vicces is lehet Chilton karaktere ahogy a második évadban poénos is volt. Amikor Lass átlőtte az arcát.mondom..nee…ha ezt is túléli… meg korábban azt is túl élte, hogy Gidion kipakolta a szerveit…hát ez már tényleg sok és erőltetett. Viszont ilyen fekete humor szempontból nézve, hogy Chilton mindig visszatér ilyen sérülésekből még illik is a karakteréhez :) valahogy Chilton olyan a szememben mint Safranek a macskafogóban. Mindig történik vele valami szörnyűség. Ezek után még jobban elképzelhető, hogy Chilton miért utálja majd annyira Hannibalt és próbálja cseszegetni meg kínozni a cellájában (mint a bárányokban a felhangosított TV műsor..ami Hannibál kifinomult ízlése elleni támadás)

PoPcornD - 2014. 05. 26. 12:01

amúgy ez az egész hogy van a könyvben? mennyire tér el?

Gerophila - 2014. 05. 26. 12:29

Újra kell majd néznem a részeket, de amikor Chilton-t meglőtték én alapból úgy láttam, hogy éppen hogy elkapta a golyó. Ez az elpusztíthatatlan Chilton ötlet tetszik. Mint a gyík, aminek mindig visszanő a farka.:)

@PoPcornD: Pontosan mire gondolsz? Chiltonra?

Ossis - 2014. 05. 26. 14:26

Szerencsére Chiltonnak nem az agyát érte a golyó, “csak az arcát” :D

Skyroads - 2014. 05. 26. 15:37

PoPcornD: ha a fináléra gondolsz, akkor kicsit összemosták a könyvek történéseit.

SPOILER lehet egyeseknek

A Vörös sárkányban (bár asszem, ott is már csak visszatekintés szintjén) történik, hogy Hannibal hasba szurkálja Willt, mielőtt Will elkapja, de végül ott Will győz. Az pedig a Hannibal-könyv végén van, hogy szép elegánsan lelép H. a rendőrök elől Clarice-szel.

PoPcornD - 2014. 05. 26. 18:41

nem feltétlenül a fináléra gondoltam, hanem úgy az egész sorozat történéseire. a könyvekben is egyből nyilvánvaló, hogy ki is Hannibal? ott is ugyanezek a szálak vannak, mint itt? volt ott is Will gyanúsított? mert valahol olvastam, hogy a könyves Will karaktere teljesen más, mint a sorozatban szereplőé.

Gerophila - 2014. 05. 26. 19:00

Inkább karakterek főbb jellemvonásai azonosak a regényben lévőkkel, néha még azok sem. Mivel a sorozat eddig csak az előzményeket mutatta, a regény történéseiből szinte semmit sem láttunk eddig, vagy ha igen, akkor azokra a könyvekben csak utalás volt eddig.

Hogy ki Hannibal, az nyilvánvaló. Will karakterét meg azért nehéz meghatározni, mert ha sorozatot vesszük jelennek, akkor a regényben a jövőbeli karaktere szerepel, ami az évek alatt megváltoz(hat)ott.
Érdemes elolvasni a könyveket, nagyon jók. Főleg a Vörös Sárkány és a Bárányok hallgatnak.

Gerophila - 2014. 05. 26. 19:01

De amúgy javítson ki, akinek frissebb az élmény. Én már a jó ég tudja hány éve olvastam őket.

PoPcornD - 2014. 05. 26. 19:53

igen, azért is kérdeztem, mert el szeretném kezdeni olvasni. igazából még a Hopkins féle filmet sem láttam (tudom, nem is vagyok ember :D), úgyhogy nagyjából még újdonság lenne a történet, csak nem tudom, hogy mit éri meg jobban: nézni a sorozatot, és aztán elolvasni a könyveket, vagy elolvasni a könyveket, és úgy nézni a sorozatot, hogy elspoilereztem magamnak mindent :D nagy dilemma… tudom ^^

Gerophila - 2014. 05. 26. 21:49

Nem fogsz magadnak spoilerezni. Nyugodtan olvasd el a könyveket! Én előbb olvastam el a Bárányok hallgatnak-at és csak utána láttam a filmet. És ez így nagyon jó döntés volt! A sorozat meg simán jöhet ezek után.

Skyroads - 2014. 05. 26. 22:08

Szerintem is a könyveket kezdd el előbb, utána a filmet. :) Csak ajánlani tudom én is őket.

mogyoró - 2014. 05. 27. 13:39

Fuller ezt a képet twittelte ki:

https://twitter.com/BryanFuller/status/471012274870566912/photo/1

a kérdőjelesek azért mind elgondolkodtatóak, főleg Matthew, őt én biztosra vettem, de ezek alapján még ő is visszatérhet a későbbiekben…

Quantumleap - 2014. 05. 28. 07:03

mogyoró: Chilton melyik? Fentről a második sorban jobbról balra a második vagy harmadik? Az istenért se bírom kinézni vagy kiolvasni.

mogyoró - 2014. 05. 28. 19:58

kérdőjelesnek kérdőjeles:)

H_Levi - 2014. 08. 15. 00:51

http://38.media.tumblr.com/5095855136d9a6dd46eb2c38bf955591/tumblr_n6bwij0Kll1qeolvro1_1280.png

srácok,és ez a kép mire enged következtetni?mert (nem vagyok naiv,tisztában vagyok vele,hogy azért valaki/k végleg kipontozódnak) ezen a képen az összes kérdőjeles jövőjű karakter egy képen szerepel,bár sérülten,de életben,és bosszúra szomjaznak.tudom,lehet hogy csak egy rajongó készítette a képet,meg hogy túl spoileres+elég lényeges információt közölne a sorozat jövőjét illetően,nade mégis érdekes.. :D

winnie - 2014. 08. 15. 05:45

“srácok,és ez a kép mire enged következtetni”

semmire. valaki csinált egy vicces képet hannibal “áldozatairól”.

wovbagger - 2014. 09. 05. 18:09

Bármennyire is lazán kezelik a regényeket, Jack biztos, hogy túléli, ő ugyanis Harris nem Hannibalos írásaiban is szerepel. Valójában sokkal korábban megszületett, mint a Hannibal-mítosz, Crawford ugyanis már Harris első regényében, a Black Sundayben is feltűnik, ami a hetvenes évek közepén jelent meg először (ha jól rémlik, mert a nyolcvanas években olvastam valamikor).

Az, hogy a Hannibal Risingot jól átszabják, nem baj: szerintem ez Harris leggyenbébben sikerült írása.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz