login |

Dancing with the Stars: vége a 18. évadnak – írta Misty

2014. 05. 25. 18:09 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika, reality,

Tizennyolcadikra egy egészen szórakoztató évadot kaptunk a Dancing with the Stars-ból. A készítők próbálták az előző szezonban lévő hibákat kijavítani és új dolgokat is beletenni a műsorba. Ez többé-kevésbé sikerült is.

Nézzük is meg mire gondolok. Szerintem írhatom azt, hogy aki rendszeres nézője a műsornak annak biztos hiányzott tavaly a Result Show. Ez a hiány most is érezhető volt. Ebben az évben próbálták kiküszöbölni ezt egy pár extra produkcióval, amik ha jól emlékszem kivétel nélkül Derek Hough köré épültek. Én, mint Derek-rajongó ennek nagyon is örültem, hiszen egy zseniális táncos és még jobb koreográfus, de annak aki nem csípi őt elég idegesítő lehetett.

Ami újdonság volt az a Switch-up Challange, ami fantasztikus ötlet volt (remélem, megtartják), egy kicsit felrázta az egész formátumot. Érdekes volt látni, hogy a profik mit tudna még kihozni az alkalmi partnerükből. Voltak meglepetések, hisz például hiába nagyon jó „tanár” Tony Dovolani, mégis amit NeNe Leakes-ből kihozott Derek, az nagyon tetszett, vagy Val és Meryl argentin tangója is jól sikerült.

Ugyanígy frissítőként hatottak a vendégbírák is. Egyáltalán nem ártott az évadnak, hogy ilyen sokszor ült be negyedikként valaki az asztal mögé. Persze itt sem sülhet el minden jól, engem például nagyon irritált Abby Lee Miller.

És, ha már a zsűri… tavaly is írtam, hogy olyan szigorúak lettek, hát ez most sem változott. 3×8 pontot adni egy freestyle-ra? Azért ennyire nem sikerült rosszul Candace és Mark tánca, emlékezzünk csak Bill E. és Emma tavalyi produkciójára. Akkor a tovább mögött folytatom is a kétestés fináléval.

A négy döntőbe jutott párossal kapcsolatban annyit, hogy egy picit sajnáltam hogy nem került be Charlie és Sharna. Nekem végig nagy kedvenceim voltak, ha Charlie-ban nem lenne a versenyzői vér, a görcsös győzni akarás és kicsit lazábban vette volna az egészet akkor sokkal jobban sikerülhetett volna nekik ez az évad.

A döntő első estéjén, ahogy már megszokhattuk láttuk a freestyle-okat, de előtte még mindenkinek el kellett táncolni az állandó partnerével azt a stílust, amit a Switch up héten az alkalmival. Örülök, hogy végre nem egy olyan táncot láthattunk ennél a résznél amit már egyszer letáncoltak, hanem egy teljesen újat.

Na, a freestyle-ok. Jó, Candace és Mark tánca nekem sem tetszett annyira, de azért mégsem reális a 8 pont. A többiek viszont wow: James-ből egyáltalán nem néztem ki egy ilyen kemény hip-hop-ot, aztán meg jött Meryl és Maks! Nem is emlékszem, hogy bárkinél ilyen erős lett volna a kémia, mint köztük, egész egyszerűen vibrált a levegő. Végül pedig Amy és Derek is megmutatta.

Nem lehet szó nélkül elmenni amellett ami nyilvánvaló: Amy valami fantasztikus amit nyújtott, komolyan nem is értem hogyan. Ahogy a quickstepnél kitalálták, hogy futó protézist használnak mert annak meg van a megfelelő rugózása és még sorolhatnám. A freestyle-nál pedig amikor a kötélen forgott Amy, én pedig talán még levegőt is elfelejtettem venni miközben néztem. Egyszóval az idei freestyle-okra nem lehet panaszom.

A második estén várt még egy feladat a bent maradó három párosra. Előtte azonban megnézhettünk egy összefoglaló műsort, ami az „Út a döntőig” címet kapta. Az utolsó feladat a fusion dance volt, ami igazából ez már inkább örömtánc, mint igazi versenyprodukció. A töltelék számokkal sem volt semmi gond, de igazán egyik sem kiemelendő, szokásos finálé estét kaptunk. Viszont az eredményhirdetés előtt, amikor Christina Perri énekelt, az ismét csak nagyon pazar volt.

Meryl és Maks nyert, nagyon is megérdemelten. A top 3 kedvencemben benne voltak, úgyhogy örültem is a végeredménynek. Maks-nak tehát megérte visszajönni és mégis a parkettet választania a bírói asztal helyett. Ősszel pedig újra érkezik a DWTS, immáron a 19. évaddal – új showrunnerrel. Addig is szerintem egész sok videót lehet visszanézni ebből az évadból.

(ui: Természetesen ott voltam a képernyő előtt amikor a magyar verzió startolt, de csak felidegesítettem magam. Annyira élvezhetetlen volt, hogy a vége előtt ki is kapcsoltam, a pontozást pedig nem is értettem. Azzal pedig hogy nem esik ki senki, szerintem az egyik lényegét vették el a műsornak. Na, mindegy…)

2 hozzászólás Ne habozz!

santi - 2014. 05. 25. 18:51

Köszi az írást. Nagyon jó volt az évad. A Switch-up Challange nekem is nagyon tetszett. Ěrdekes volt látni a sztárokat ahogy mással táncolnak. Drew és Witney párosa például sokkal jobban működött, mint Drew és Cheryl.
Ami a győzteseket illeti, nagyon örültem, hogy Meryl és Maks lett az első. Végig nekik szurkoltam. Részemről jöhet a következő évad.

Thomas - 2014. 05. 26. 12:12

Misty, úgy örülök, hogy mindig írsz az egyik kevdenc műsoromról!:) Tartsd meg ezt a jó szokásodat!:)
Szerintem is nagyon jól sikerült évadon vagyunk túl. A Results show ugyan hiányzik, de sajnos lassan már egyik műsorban sem lesz. Ez az előző heti produkciók alapján kiesés, miután már újat táncoltak meg nagyon erőltetett megoldás:(

Tényleg fantasztikus, amit Amy véghezvitt, én nagyon szurkoltam is neki, és biztos voltam benne, ha nem kell feladnia sérülés miatt, akkor meg is nyerik, hisz ráadásul Derekkel táncolt! Aztán nagyon meglepődtem, hogy mégsem! De Meryl és Maks volt a másik kedvenc párosom, szóval végülis jó helyre ment. Harmadikként én is Charlie-t és Sharnát szertettem volna a fináléban látni, de sajnos nem jött össze. Candace és Mark… szerintem jogos volt a 3×8 pont, bár örültem, hogy az évad egyetlen disco tánca az ő freestyle-jut volt, aztért sok mindent elrontottak (Mark sérülése zavarhatta őket). Nekem Amy és Derek freetstyle-ja volt a kedvencem, az a köteles rész… tiszta Derek, csak ő találhatta ki:)

Mit is írjak még? A Switch-up Challange tényleg jó ötlet volt, biztos vagyok benne, hogy vissza fogják hozni!

Ami még nagy talány, hogy mi lesz a zsűrivel, mert Len megint abba akarja hagyni, sok neki már a heti kétszeri repülőút 70 évesen, amiért nem is lehet hibáztatni. Viszont Bruno azt nyilatkozta, hogy egyedül ő sem vállalja a röpködést, szóval könnyen lehet, hogy a zsűri kétharmada meg fog újulni:( Szerintem jobb megoldás lenne, ha ősszel Maks és mondjuk egy változó vendég helyettesítené őket, aztán a tavaszi évad meg újra a szokásos zsűrivel menne.

A magyar változat… most volt szerencsém a finálét végignézni, korábban nem láttam még semmit belőle. 1-2 produkción kívül elég fájdalmas volt az egész, szerintem közel sem veszik annyira komolyan az egészet, nem próbálnak annyit, mint Amerikában, különben nem mentség, hogy egy negyvenes férfi olyan formában van a 8. héten, amilyenben Amerikában egy hetvenes szokott lenni az 1. héten!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz