login |

Délelőtti videó 2.: Ascension

2014. 05. 25. 11:40 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: video,

A Syfy új, űrhajós minisorozata, a novemberben érkező Ascension már csak azért is kifejezetten érdekes számomra, mert 60-as évekbeli emberekről (és utódaikról) szól és a mában játszódik, hiszen ők immáron 50 éve utaznak egy űrhajón, melynek küldetése a Föld megmentésével kapcsolatos. Vagy mégsem?

A tovább mögött az Ascension első előzetese.(Amely bármennyire is valódinak tűnik, inkább concept-jellegű lehet, mert a forgatás tudomásom szerint még kezdődött el. De majd szóltok.)

29 hozzászólás Ne habozz!

tomah56 - 2014. 05. 25. 11:58

Ez jól hangzik.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 25. 12:05

Huh, ez nagyon jol hangzik es a video is nagyon jo.
Pilotra ennyivel meg is vettek.

Libabörös lettem a gondolatra, hogy lehet egy ürhajo, ahol emberek 50 eve nem fejlödtek sem technikailag, sem erzelmileg, mivel nem erik öket külsö behatasok vagy teljesen mas iranyba fejlödtek pont ugyanezert.

Ha ezt dramaian fejezik ki, nem pedig elbohockodjak, akkor valami nagyon jo lehet belöle.

Itt mondjuk beugrik az Iron Sky elsö fele, ahol a nacik holdbazisat mutatjak be. Azt nagyon elveztem.

Pocok - 2014. 05. 25. 12:05

Nem értem…

Hunnenkoenig - 2014. 05. 25. 12:15

@pocok: Kenyelmes dolog ignoransnak lenni es a multban elni es fütyülni arra, hogy a vilag elhalad melletted, mi?

Igaz akad egy-ket kellemetlen momentum, mikor fogalmad sincs, miröl beszelnek körülötted, de legalabb több idöd van FPS-t meg wow-ot jatszani, mielött el kell indulnod a mcdonaldsba a hamburger hust megforditani :-D

Mit nem lehet ezen erteni?
Winnie leirta miröl szol.
99-es IQ-val is le lehet vagni, hogy a TV-ben egy 1963-as elnöki beszedet hallasz arrol, hogy elindult az emberiseg az ürbe, aztan latod, hogy megy egy ürhajo, amin gyerekek vannak es a tanarneni felirja a tablara, hogy 2014 a datum.

A többit ebböl mar ki lehet talalni szerintem.

Pipacs - 2014. 05. 25. 12:16

Én se értem egészen. Hová mentek, és milyen technikával? Értem én, hogy sci-fi, csak valahogy nem áll össze. De izgisen hangzik…

Hunnenkoenig - 2014. 05. 25. 12:18

@Pipacs: Elugrom a jövöbe es megszerzem neked az egesz sorozat youtube linkjet, rendben? :-P

Pocok - 2014. 05. 25. 12:22

Videó megnézése és az elolvasás után már értem.

Hunnenkoenig
Mi bajod van? Miért kell sértegetni?

winnie - 2014. 05. 25. 12:23

korábban itt írtam az alapsztoriról, akkor viszont a fenti olvasastba nem gondoltam bele, s épp ezért vált így hirtelene izgalmassá: http://www.sorozatjunkie.hu/2014/03/14/hirpentek-276/

Pipacs - 2014. 05. 25. 12:32

@Hunnenkoenig: Ez igazán kedves tőled, köszi. Megnyugtató, hogy bármi is lesz a jövőben, a youtube elpusztíthatatlan.:P
Amúgy meg nyilván azért furcsa kicsit, mert a holdra szállással kb. azonos időben indul, és akkor még közel nem állt ott a tudomány, hogy egy ilyen expedíciót indíthasson. Ez némiképp bezavar, persze, nyilván nem kell a valós világban, a valós 20. században játszódnia, csak a felvételen még az a szint látszik, ahol akkor ténylegesen tartottunk. Kb. én emiatt nem értem egészen. Ez még nem jelenti azt, hogy fitogtatni kell az “óriási” IQ-dat(vagy másokét lebecsülni), meg csillogtatni a rendkívül “kifinomult” humorérzékedet. Szóval szerintem nem muszáj rögtön porig alázni mindenkit, ez ugyanis Rólad is kiállít egyfajta bizonyítványt.

igazad_van - 2014. 05. 25. 12:43

Iron Sky koppintás.
Az iron sky-t én támogattam némi pénzel, sajnos elég gyenge lett. Meglátjuk ez milyen lesz.

winnie - 2014. 05. 25. 12:44

mivel a fokusz teljesen mas, a koppintas jelzo nem ilik ide, foleg, hogy az iron sky elott is boven volt hasonlo, eleg gazdag a scifis irodalom panteon:)

Tatar - 2014. 05. 25. 13:15

Azt hogy akarják megmagyarázni, hogy hogyan sikerült ilyen űrhajót építeni 1960ban?

Még a mai technológiával sem lehetséges… 50 évnyi oxigén + víz, radioaktivitás, valamiféle védelem, hogy az első kavics ne barmolja szét a hajót.

Meg a youtube commentekben is írták, egy ilyen rakéta nem bírná el ezt a hajót fellövésnél.

Nem vagyok az a típus aki mindig ezeken a részleteken lovagol, de ebből a scifiből erősen hiányzik a sci :)

Dark Energy - 2014. 05. 25. 13:16

Végre űrhajós.

winnie - 2014. 05. 25. 13:20

tatar: szazfele megoldas lehet – de biztos, hogy ez fontos? mennyivel lenne jobb az, ha tudnank, hogy van valami idegen technologia, vagy kormanyzati titkolozas? akkor mindenki klisezni kezdene.

nem mai aggyal kell gondolkodni, rengeteg olyan tudas letezhet, amirol nem tudsz. ki tudja, milyen vilagban, milyen ismeretek mellett jaatszodik a sorozat – lehet, hogy a mi vilagunkban is megtortent:). egyebkent meg az islehet, hogy a sorozat lenyege az, hogy felteszik, hogy lehet ilyen hajot epiteni. szoval az alapfelteves lehet adott.

Pipacs - 2014. 05. 25. 13:30

Végülis vannak olyan sci-fik, amikből igencsak hiányzik az a bizonyos sci, és jók, pl. én csíptem a Csillagkaput is, amiben minden korban, minden bolygón és minden dimenzióban mindenki beszélte a 20. századi angolt.:) Szóval ha az ember szemet huny az ilyenek felett, még az is lehet, hogy be fog jönni. Mindenesetre már az, hogy ezzel ennyien foglalkoznak, sokakban felkeltette a kíváncsiságot, és ha másért nem, fikázhatnékból belenéznek a szkeptikusok is.:) Én még nem döntöttem el, melyik táborba tartozom.:P

Skate - 2014. 05. 25. 14:08

Azon pörögnék mi realisztikus egy filmben/sorozatban többet életben nem néznék mozgóképet semmilyen formában. Beülnék egy székkel a konyhasarokba és figyelném a linóleum görbülését. Fanyalgóknak kiváló elfoglaltság. :)

A sci-fi többsége fikció, nem valóság. Mindent meg lehet magyarázni, fölösleges. Ezek a történetek a szórakoztatásunkat szolgálják és a fantáziánk tágítását. Nem a földhöz ragadt gondolkodást. Egy csomó minden a mai tudomány állása szerint lehetetlen, még elméletben is összehozni, ahogy láttuk éppen vagy olvastunk róla. Legegyszerűbb példa erre a teleport. Lényegtelen melyik filmet/sorozatot/játékot nézzük a valóságba nem úgy működne. Igazából egy halálsugár, mely elpusztítja valós lényünket és helyette egy tökéletes másolatot kapunk. Ez az egyén szempontjából aggasztó, mivel meghal és kész. A környezet semmit változást nem tapasztal az egészből, mivel úgy viselkedik 100%-ban, mint az eredeti. Egy fajta radikális, felgyorsított klónozásként is tekinthető, amit nem lehet bebizonyítani, mert semmi nem maradt a felhasznált alanyból, így meg marad a tudatlan hozzáállás az átlagemberek részéről. Egy technológia nem működik tökéletesen, az a napjaink fizikai korlátainak átmeneti hiányossága. Reprodukció nem az energiává alakítás és a fizikai való visszaállításának folyamata. Az átmenetet meg nem lehet bizonyítani, ha tévedésből teremtek egy ugyanolyan egyedet, mint amit éppen az előbb elpusztítottam.

.tnm - 2014. 05. 25. 14:14

az a sikítás a végén már jelzi, hogy itt megint csak gimmick lesz a scifi

Pipacs - 2014. 05. 25. 14:22

@Skate
Persze, nyilván a fikció is benne kell legyen, és nem is kell mindennek a tudomány jelen állását tükröznie, de azért nem árt, ha van köze legalább részben a realitásokhoz. Mondjuk, amikor egy már elméletben létező dolgot megvalósítottként látunk, pl. a féreglyukak használata. Persze, az más kérdés, hányan és hányféleképpen cáfolják meg az adott elméletet. Én csak azt mondom, hogy amit “józan paraszti ésszel” is ki lehet fifikázni, hogy nem stimmel, azt nem kéne erőltetni. Pl. a Star Wars-ban (ami szerintem köszönő viszonyban van csak a sci-fi-vel, inkább mese), mikor fénysebességgel megy az űrhajó, és ripsz-ropsz ott vannak a másik csillagrendszerben, meg ilyenek. De mindenkinek más a küszöb, és nem mindenkit zavarnak az efféle furcsaságok.

Tatar - 2014. 05. 25. 14:27

Biztosan nézem én is, nem igazán lehet válogatni az űrhajós scifik között mostanában. Csak azért ami ennyire látványosan “lehetetlen”… na mindegy, legalább nem WWE-t raknak ennek a helyére is :)

tomah56 - 2014. 05. 25. 15:43

Azért elég vicces egy sci-fi esetén azon vitatkozni lehetséges-e vagy sem… :D Úgy még talán ha valami a jövőben játszódik és “jóslat”.

semper - 2014. 05. 25. 15:43

Tatar:
Ha már nagyon elkéne gondolkodni, hogy juttaták fel akkor szerintem a legegyszerűbb ha darabról darabra az űrben rakták össze és így kikerülték, azt hogy a földről lőjjék fel ezt a batárt, amúgy valszeg atommeghajtás működteti az áramot azt kész, hogy a pajzsot mivel oldották meg arról fogalmam sincsen. Bár tökfölösleges ezen vitatkozgatni majd az első rész után reméljük kiderül:)

karit - 2014. 05. 25. 17:06

Ez valami hasonló lesz, mint a Pionner One című sorozat volt:
http://www.imdb.com/title/tt1748166/?ref_=fn_al_tt_3
csak remélhetőleg ez nem amatőr munka lesz, és a büdzsé engedi kihasználni a benne levő rengeteg lehetőséget. Nagyon várós.

mkfad - 2014. 05. 25. 17:30

50 évad után megtudjuk mi a cél. Csak addig kell kitartani :)

Hunnenkoenig - 2014. 05. 25. 23:43

@Pocok: nem sertegetlek, hanem proballak motivalni. Igazabol bevallottad, hogy meg se nezted es el se olvastad, de azert odairtad, hogy nem erted. Akkor csak igazam van az ignoranssaggal, nem? :-)

@Pipacs: Az en bizonyitvanyomat nagyon szivesen kiallithatod, ahogy akarod, ugyanis megmondom en neked kerdezes nelkül is, hogy egy f@szkalap vagyok, meg azt is, hogy lesz@rom, hogy ez barkit mennyire erint vagy erdekel :-P

Nekem annyi eleg, hogy winnie nem törölte ki, tehat valamilyen szinten igazat adott nekem. Ha meg kitörli, akkor sem törtent semmi. Akkor sem fogok sirogörcsöt kapni, mert annyira meg nem erdekel az egesz. En azt mnondom, ami abban a pillanatban eszembe jut. Ezt (ha fennmarad az utokornak) vagy tudod kezelni, vagy nem. A te dolgod :-)

Egyebkent pusztan arra akartam utalni, amit winnie is mondott, hogy tök felesleges azon ragodni, hogy hogyan. Ugyanugy, ahogy a nacik holdbazist epitettek a holdon az Iron Sky-ban (amibe en is befizettem annak idejen).

Egy teaser trailer alapjan fogalmunk sem lehet rola, hogyan fogjak magyarazni es ebben a pillanatban barmi lehet a magyarazat.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 25. 23:49

Ja es a Star Warsban meg veletlenül sem fenysebesseggel repültek.

klingon - 2014. 05. 26. 18:47

igazad_van igaz valóban erősen Iron Sky utánérzés az alapötlet, a tanárnő a táblára ír is ezt erősíti.
Kíváncsi vagyok azért, az Iron Sky nekem is csalódás volt, több volt abban az alapban, mint ami lett belőle.

b - 2014. 05. 27. 20:16

ultra várós, trailer is fasza

Pipacs - 2014. 05. 28. 14:36

@Hunnenkoenig
Nekem mindegy, kinek van igaza, ha Te attól érzed jól magadat, hogy Neked az van, ok. Csak másokat leoltani nem fontos.
És bármibe, hogy elhangzott a Star Warsban a fénysebesség, no persze a fordítás és a szinkron is lehet rossz, de ez más kérdés. De tudod mit? Abból a filmből lehetne még tucatnyi hasonló ökörséget felsorolni, bármennyire is szeretem. Szóval hagyjuk.

Zsolt - 2014. 12. 19. 00:11

Mennyi krétát kell vinni egy 100 éves útra? :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz