login |

24: Live Another Day – így 5 rész után milyen?

2014. 05. 27. 20:26 - Írta: human

47 hozzászólás | kategória: kritika,

Annyira nem akartam sokat írni a 24: Live Another Day-ről, hiszen a sorozat nézettsége folyamatosan csökken, a kibeszélő sem pörög igazán. Ez utóbbi konkrétan annyi kommentnél tart, mint régen egy sima hétfői rész utáni kritika, szóval Jack ázsiója jelentősen csökkent köreitekben.

A mostani szezon sem tesz sokat azért, hogy új nézők találjanak a sorozatra, hiszen a kezdés után a teljesen megszokott Jack Bauert kaptuk, aki nem változott semmit az évek alatt, viszont a mai világban ez úgy tűnik, már kevés a többségnek.

Teljesen olyan érzésem van, mintha csak a  rajongónak készült volna ez az évad, amolyan 24 hommage-módon, avagy tisztelegve az anno legjobbnak számító akciósorozat előtt. A fordulatok többsége simán kitalálható, így a sokkfaktor néhol jelentősen csökken, a tétek mégis folyamatosan emelkednek, és az egész valahogy leköti a nézőt.

Az előbbi elméletem legnagyobb alátámasztója Yvonne Strahovski, akivel ismét kaptunk egy női Jacket. A múlt heti részben ez teljesen alá is húzták azzal, hogy a nő szinte ugyanazzal a módszerrel győzte meg hősünket, amit Jack is használt 20 perccel korábban.

Valahol persze szomorú, hogy az alap kitalálása után nem mertek merészebbek lenni az írók. Érdekes lehetne a drónokkal való hadviselés kritikája, de teljesen le lett az egész redukálva a “hol van a nukleáris bomba”-kérdésre.

Mindezek ellenére simán nézem és nem is halogatom a részeket, hanem rögtön másnap megy felvételről, hiszen még mindig elég izgalmasak, de nem támadt fel a 24 a hamvaiból, inkább csak feltűnt egy hattyúdalra.

47 hozzászólás Ne habozz!

zolkien76 - 2014. 05. 27. 20:34

Pedig kar lenne, ha nem lenne újabb évad

des - 2014. 05. 27. 20:35

Nekem tetszik, bár már újat nem nagyon fog tudni hozni. Ja és én nézegetem a kibeszélőt is, csak nagyon ritkán írok be bárhova is. És szerintem ezzel vannak még így páran.

symor - 2014. 05. 27. 21:02

Nézzük csak hol baszhatták el, merthogy elbaszták ez fix:

Ugyanaz a showrunner, ugyanazokkal az írókkal, ugyanolyan unalmasan és sokadszor ismételve ismételte meg ugyanazokat a hibákat, amiket elkövettek azelőtt is és ami anno is egyre kevésbé volt elfogadható egy 9/11 poszttraumájából kilábaló világban, hogy aztán most egy poszt-9/11 is túljutott korban teljesen ötlettelennek látsszon az egész.

Hogyan is nem hibázhatták volna el, ha ennyire azonos kereteket akarnak teremteni valamihez, ami az első elbúcsúzásánál is egyre elavultabbnak tűnt, már 5 évvel ezelőtt :P

Na mindegy, bár kurvára bosszant a dolog, remélem a 24 ismét szép hajrát mutat és méltó lezárást ad!

Kissur - 2014. 05. 27. 21:07

Hát most teljes nézőszámban beállt erre a hétre 5.7 milliónál, de 18-49-ben tovább csökkent. :( Azt hiszem kezdek búcsúzkodni Jacktől… megint.
De az a helyzet, hogy nekem sincs meg az, amit az előző évadoknál éreztem. Talán a helyszín, talán a képi világ, talán a CTU hiánya, de valami miatt ez az évad más. És nem jó értelemben. Annyi lehetőség lenne Heller elnökkel, Audreyval, Jackkel, Katetel, meg Chloeval is, de valamiért az írók megelégszenek azzal, ha az első és utolsó 10 percre pörgetik fel a részt. A mostani is egy ilyen rész volt. Az első 10 percben felpörgött, aztán jött a lelkizés, az ocsmány szerelmi szál és a karakterépítés, majd az utolsó 7 percben meg ment az akció. Ugyanez volt jellemző az összes részre eddig.
Mindezek ellenére ez volt az évad második legjobb része.

Llew - 2014. 05. 27. 21:12

Egészen nézhető, de ugyan olyan mint régen. Se több, se kevesebb.

LaCRossE - 2014. 05. 27. 21:23

Friss nézőként kezdtem bele, de egy rész után kaszáltam. Valahogy nem jött be, sajnos nem az én stílusom, így megítélni sem tudom a többi rész minőségét, azonban ilyen nézettség mellett elég kétes egy következő évad. Kár, mert bár, mint mondtam, kaszáltam, jó lett volna látni egy sikeresen visszatérő, hamvaiból feltámadó sorozatot. Talán majd a Heroes.

Valaki - 2014. 05. 27. 21:35

Új néző vagyok, akciódúsnak tűnik. Viszont nem mondanám igazán nagy durranásnak.
Egyenlőre nézem, mert leköt és egész jó, főleg most a sok sorozatszünetel időszakban.
Személyszerint a hannibal nekem nagyobb csalódás volt, bár még nem kaszáltam egyiket sem.
Itt ott azért akadnak bakik, amikor bauer egy 2,3 vagy 2,8 procis géppel töri fel a hiperszuper amcsi titkosítást, nos ez eléggé lelombozó volt, persze ez lehet csak nekem tűnt fel, de ha már ennyire fő vonal a hackerkedés akkor kicsit lehetne élethűbb. Persze ilyen téren akadnak nagyobb bakik más sorozatokban.

PapaiLaci - 2014. 05. 27. 21:37

szerintem egy mozi film meg beleferne egy normalis happy endel

de aztan mar tenyleg eleg volt

Amugy Strahowskyval nem vagyok megelegedve. Nekem ez a csaj olyan semilyen. CHUCKban jo volt de ide nem illik. Nem is anyira szep, nem is csunya, nem is mozog roszul de nem is valami fenyes :(

Ha jol tudom lesz CHUCK mozi film? Valahol olvastam talan Yahoo newson na ha ez igaz akkor legyen 24 is!

Fireblade - 2014. 05. 27. 21:38

Én valami olyasmit képzeltem el, mint ami a 8. évad felvezető filmje volt..az afrikai történet….valami teljesen más szituba kellett volna rakni Jack-et..nem kell mindig a világ megmentés..elég lett volna valami személyes, helyi konfliktus, az is lehetett volna izgalmas, és kőkemény :)

De ha már a régi recept van felmelegítve, ez már 2014..ide már 10 évvel ezelőtti stil nem illik..kevés..sokkal jobban tolni kellene..kevesebb karakter kéne..Jacket, Cloé-t elnököt, lányát ismerjük eléggé…pörögni kéne..keményen látványosan..ez sajna kissé langyos víz lett, Nézem én is mert azért a legenda az legenda…de kissé sajog a lelkem érte.

winnie - 2014. 05. 27. 21:38

“Ha jol tudom lesz CHUCK mozi film? Valahol olvastam talan Yahoo newson na ha ez igaz akkor legyen 24 is!”

nem lesz chuck (egyelőre nincs szó róla). és már akartak 24-filmet, de befuccsolt. ilyen nézettséggel pláne nem lenne sok értelme.

_Peter - 2014. 05. 27. 21:49

Becsületből nézem, mert hát 24. Azért sokadjára nehéz újra és újra eladni a megszokott dolgokat. Legutóbbi részben is messziről lehetett érezni a csapdát. Az egész hackerkedés témától ásítozom. Lehet itt tetovált lány a tech szövegekkel, bűvészkedés a parancssorral a képernyőn, de ez minden filmben olyan béna: “És akkor most keress egy USB portot. Jaj csak egymagos a processzor, fél nap lesz a kódolás.” Annyira izgi…

A ki kinek a főnöke hatáskör konfliktus és ki kinek nem hisz séma is már fájdalmas, Yvonne-t is már 5 rész alatt kétszer-háromszor felfüggesztik, a társa is csak értetlenkedik.

Gonoszéknál a családi, szerelmi dráma sírnivaló.

Ami a legrosszabb, kevés az akció! Jack két rész óta gyakorlatilag egy szobában ül. A védjegy ordibálás, vallatás és lövöldözések sehol. Egy régi 24 van egy Strike Back epizódhoz képest se a mennyiség, se a minőség nincs meg akcióban.

dave - 2014. 05. 27. 22:00

Kár volt országos tévére visszahozni. Netflixen, vagy HBO-n működne igazán a 24, modern módon. Persze ezt már végignézem, de tényleg semmi extra.

NPeete - 2014. 05. 27. 22:18

Egyetértek, szerintem is ugyanaz, mint a régiek. Ez az 5 percekig nem történik semmi, mégiscsak erőltessük bele a családi szálat dolog mindig is kiakasztott; a nosztalgia-faktor, meg a téma miatt azért élvezem.

Evana - 2014. 05. 27. 22:49

Én sem találom tökéletesnek, szerintem egyik 24 évad sem az, de én is úgy vagyok vele, hogy első dolgom kedd reggel, hogy megnézem az új részt azonnal. :D
Nekem amúgy eddig tetszik, amit hoz az évad, kíváncsi vagyok a folytatásra nagyon.
Igen, egyetértek NPeete-vel, hogy az tényleg idegesítő tud lenni, de én mindig úgy voltam vele, hogy a 24-nek ez a lényege, hogy bemutasson egy napot majdnem percről percre. Míg a világ egyik felén akció van és izgalmas dolgok történnek, addig a világ másik felén meg az emberek ülnek a babérjaikon és csak elvannak.
Ebben az évadban ez nyilván kicsit más, kevesebb, hiszen nem kell 24 részt kitölteniük (és hogy ez meg tudják csinálni, nem kell, hogy Kimet 15x elrabolják egy évad alatt meg hasonlók).
Na a lényeg, hogy én nagyon élvezem. Egész nap eltudnám nézni a 24-et, már ténylegesen annak a határán vagyok, hogy újranézem az elejétől, de még vannak vizsgáim, és sajnos 24 újranézés nem segít abban, hogy átmenjek, ellenben a tanulással. :D (Bocsi, 24. :D)

Shannen - 2014. 05. 27. 22:58

Valóban nem mutat újat ez az évad. De mivel még a rosszabb 24 évadokat is néhány fejfogással túléltem, és a végére mindig felpörögtek az események, így bízok benne, hogy most is így lesz.
Őszintén szólva nem nagyon csodálkozok azon, hogy ugyanazt nézzük mint 4 éve, ugyanazok a készítők, ráadásul már tényleg nehéz lenne olyan dolgot kitalálni,amit az előző 8 évadban ne mutattak volna be.
És ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy engem idén a leginkább az foglalkoztat, hogy hogy oldják meg a 12 órás időugrást…

Jobb lett volna tényleg, ha – ahogy Fireblade is írta fentebb – valami olyasmit raknak össze mint a Redemption volt. Az meg talán még jobb lett volna ha Strahovskit kihagyták volna a buliból…

Jako - 2014. 05. 27. 23:00

Így is több pörgés, meg akció van benne, mint bármelyik jelenlegi akciósorozatban.
Ezek az okok meg: “most keress egy USB portot. Jaj csak egymagos a processzor, fél nap lesz a kódolás. Annyira izgi…” – ha egyből egy giga-szuper gépet találna, akkor meg az lenne a baj.

Nem kell ennek semmi újat hoznia, legalábbis nekem nem. Így is 100szor jobban leköt, mint bármi más sorozat. Ez az egyetlen 42 perc, hogy nem nézegetek facebookra, meg emailre…

patkànyfiú - 2014. 05. 27. 23:24

én majd egyben nézem meg, ha lement mind.

Fireblade - 2014. 05. 27. 23:28

Jako: hát ezzel vitatkoznék, talán pillants bele a Strike Back-be :)

Kissur - 2014. 05. 27. 23:38

A Strike Back is véget ér. Januárban jön az utolsó évad. :/ Vérbeli akciósorozat nélkül maradunk. Márpedig nekem ezek a gyengéim. :(

szini - 2014. 05. 27. 23:50

Egyetlen sorozat, amit szinten tartok vizsgaidőszakban is (rengeteg mindennel el vagyok maradva). Nagyon vártam és nem is csalódtam benne, hozza a régi szintet, persze biztos elfogult vagyok, de nagyon jó újra látni Jacket, hallgatni az óra kattogását, igen már ezek durván hatnak, hogy újra van ilyen! :) De emellett öröm, hogy a színvonala idézi a régieket, persze nem lesz A top szezon (valószínűleg), de simán nézős.
Ja és lehet pangás van, de szerintem sokan nem írnak, akik nézik, én is részben azért írtam most, hogy jelezzem vagyunk még itt ;)

Béla - 2014. 05. 28. 00:44

Szerintem ez hülyeség. Tökéletes az évad, olyan mint a legjobb régi évadoknál. Szerintem sokat javít majd rajta, hogy csak 12 részes lesz. Akármennyi évadot meg tudnék nézni belőle, hátha még Almádi Antalt is visszahoznák esetleg. Hozzászólást meg mégis mi a fenét kéne írni ehhez a sorozathoz? Itt nincs filozofálás, pörgés van, akció ezerrel, nincs mit elmélkedni rajta.

Béla - 2014. 05. 28. 00:48

Simán el tudom képzelni, hogy ha nincs meg az amerikai környezet, csak simán a történetre koncentrál a sorozat, az zavarja az ottani nézőket, mert ebben hozott ugye újítást ez a mostani évad, és ezért pártolnak el a 24-től.

winnie - 2014. 05. 28. 05:03

“Nézzük csak hol baszhatták el, merthogy elbaszták ez fix:

Ugyanaz a showrunner, ugyanazokkal az írókkal”

igen, ezt már írtam a premier előtt is, hogy fura, hogy a fő írók szinte változatlanok, hiszen velük kaszálták a sorozatot, ők azok, akik sok évig csinálták.

winnie - 2014. 05. 28. 05:06

“Simán el tudom képzelni, hogy ha nincs meg az amerikai környezet, csak simán a történetre koncentrál a sorozat, az zavarja az ottani nézőket, ”

és az ittenieket? itthon sem jön be mindenkinek.

“Hozzászólást meg mégis mi a fenét kéne írni ehhez a sorozathoz? ”

annak idején mit lehetett? ugyanazt, amit a 8. évadban, amikor heti posztok voltak 40-60-100 kommenttel olykor. de nem kell kiakadni, nem kritika, csak ténymegállapítás volt. kommentelni sem kötelező, de az ilyesmin le lehet mérni bizonyos dolgokat.

viszont már ez ért is hasznos volt a poszt, hogy láthattad, nem mindenki gondolja úgy, mint te. a megoldás az, hogy nem a nézőkben és a kommentelőkben kell keresned a hibát. az mindig a készítőkben van. még akkor is, ha valami bejön.

Nif - 2014. 05. 28. 07:35

Viszonylag új néző vagyok (bár a családban van 24 fanatikus, de én nem nagyon néztem), és kissé csalódott vagyok. Nem tudom, hogy az írók, hogy MERTÉK azt gondolni, hogy 9/11 után, ilyet megengedhetnek maguknak. Nem vagyok amerikai, de szerintem nagyon szomorú nap köszönt ránk, ha az ügynökségeikben ilyen balfékek vannak. (hasonló okok miatt akaszt ki a Following…) Ha az elnök van veszélyben, ott az NSA, és legalább a felét le tudják ellenőrizni. De oké, ne nézzük az NSA-t. Az összes ilyen konfliktusos baromság az ügynökségeknél megengedett, miközben kaptak egy fülest, hogy az elnök veszélyben van ÉS veszélyeztetik a drón programjukat (az, hogy az angolok meghalnak csekélység). Ráadásul a legtöbb ilyen töltelék karakter B-U-T-A

Nif - 2014. 05. 28. 07:39

WTB edit (valamiért elküldte): húú de felmérgeltem magam rajta :D Ennek ellenére nézem, mert párom kedvenc sorozata, meg hát Lady Catlyn még mindig menő.

Lehet, hogy csak azért ilyen hülye mindenki, hogy Baurer-t okosabbnak mutassa, holott az amit tesz igazából evidens?

Roxi - 2014. 05. 28. 08:57

Nekem nagyon tetszik és pont azért,mert nem próbáltak újítani elmenni trendibe,hanem olyan mint régen! Csak az kár,hogy olyan hamar vége lesz! Meg,hogy alacsony a nézettség! Bár szerintem a 24 olyan márkanév, amit simán megérné továbbcsinálni a külföldi eladások miatt is!

_Peter - 2014. 05. 28. 09:20

Jako – 2014. 05. 27. 23:00

Nem azzal van bajom. Ha hiperszuper számítógépet találna, akkor is zavarna a sok technikai rizsa. Valahogy az arány nem stimmel, régen volt sok akció és nyomozás terepen és Chloe csak mellékesen nyomta a “Jack elveszett a műholdkép, Jack küldöm a kódot” szövegeket. Ez így működött a CTU telefoncsörgéssel. :) A politikai szarkavarás témában sem láttunk eddig sokat.

Most ebből az 5 részből az első kettőt elvitte a visszatérés hangulata, a harmadik is oké volt a metróban a kergetőzés, de aztán 4-5 miután betört a nagykövetségre már csak unatkoztam. A rész fele elmegy a hatáskör, hisz/nem hisz vitákra Bauer és Yvonne kapcsán, ugyanezt az értetlenkedést a Chloe féle bandában is végig kell nézni a hackerfőnökkel. Ráadásul még a kínosan béna családi drámára gonoszéknál és a tech rizsára is túl sok perc megy el. A másik felében próbálják felpörgetni, de semmi adrenalin vagy WTF egyelőre. Nem érzem a feszültséget. Ki nem látta az arab gyereknek rossz vége lesz vagy a ház csapda lesz.

Remélem most már Jack és Yvonne utcán lesznek és együtt üldözik a rosszfiúkat. Bár Walkernél jobb társa nem lehet. Rohanjanak, lőjenek, Bauer kiabálja a jellegzetes hangján teli torokból DROP YOUR WEAPON NOW DAMN IT és már többet érne mint most az ip cím hókoszpókusz.

A kommentek számáról: nem tudom megmagyarázni, a Walking Deadhez is többet kommenteltem mint a Mad Menhez (összesen van 25 hsz a kibeszélőben, mikor egy ew recap cikknél részenként van 200 hsz, itthon ennyire réteg lenne?), pedig utóbbi kifejezetten kedvenc. Műfajtól függ? Mennyire van előtérben a kibeszélő az oldalon?

lostfanka - 2014. 05. 28. 10:52

Nekem bejon, mondjuk en fanatic 24 nezo voltam, de szerintem ez az evad merfoldekkel jobb mint az utolso. Azzal hogy rovidebb az evad szerintem porgosebb lett es nem igaz hogy a karakterek ugyanoilyanok, szerintem Jack valtozott. Egy szo mint szaz nekem bejott ez a rovid evad, nincs az a huzott nyuzott szendvedes mint ami volt (legalabbis eddig nem volt).

majsz - 2014. 05. 28. 15:59

Aki új néző érthető, hogy kaszálja, tényleg olyan mintha csak a fanoknak készítették volna.. próbálják alacsonyan tartani a sokk faktort, Jacket már nem igazán viszik, legalábbis vitték eddig bele húzósabb szituba. Ajánlanám annak aki kaszálta, hogy nézzen bele az első évadba, persze ott még megvan az “idegesítő” faktor is, de ha azt vki a sorozat erényeként értelmezi, jó kis akció témát kap. Persze fenn áll lehetősége hogy dara lesz belőle, de sztem még úgy is megérős.
/spoiler/
pedig vártam ebben a részben, hogy Jack megkapja az elnököt aztán kisétál vele, hogy maga induljon meg :D
Amúgy Strahovski szerintem kissé törékenyre vette a figurát, lehetne valamivel keményebb.

Józsi - 2014. 05. 28. 16:58

Tisztában vagyok azal, hogy jelentős különbözőség lehet és van akár szilárd, akár mozgó dolgokról alkotott véleményekben.
E mellett és ennek ellenére igen feltűnő egyes kommentek hangulatbeli különbözősége – főleg ami ugyanarról a sorozatról – 24 – különböző időpontokban papírra kerültek.
Ez év május elején, amikor felröppent a hír, hogy folytatódik a zseniális sorozat sokakkal madarat lehetett volna fogatni, annyira örültek. A mai kommentek által sugallt kép azonban eléggé negatív tendenciájú, olyan mintha sokaknak már egyáltalán nem lenne jó semmi.
Jómagam szeretem a 24-et független attól, hogy mennyire van – egyesek szerint – jól megírva az éppen futó évad. S azért is oda vagyok érte, mert ismeretségi körömben van olyan szakember, aki révén van némi fogalmam egy ilyen sorozat alkotási nehézségeiről, arról, mennyi mindent kell figyelembe venni a különböző döntéseknél, technikai kivitelezéseknél.
Mint az egyik kommentelő nagyon helyesen írja: az egymagos processzor kritizálói sokmagos, szuperszámítógépet szerettek volna – de akkor változtatni kellett volna a cselekményen, ami további fejleménybeli változásokat vont volna maga után.
Az a mentalitás, melynek éppen az nem jó, ami van, gusztustalan, s hiányzik belőle az alkotókkal szembeni megértés. A kommentek nagy részéből az jön le, hogy íróik eszköznek használják e zseniális sorozatot, amely nem utolsó sorban a kiváló színészek közreműködésével arra figyelmeztet: a technikai civiiizáció “áldásai” ön – és közveszélyesek a meggondolatlan emberek eszközeiként.

deku82 - 2014. 05. 28. 17:29

Nekem bejött ez a rész is sőt, számomra az évad eddigi legjobb pillanatát is ez hozta: mikor a sok idiótának leesik, hogy tényleg ellopták a drónokat, és JB-nek igaza volt. A nagy USA nem találja a saját fegyvereit. :D Sajnos tényleg nincs valódi innováció, ami baj a sorozat jövőjét illetően, de engem így sem fog elveszíteni. Ez a rész 8/10.

Angelus - 2014. 05. 28. 19:35

Nekekm tetszik, nagyon örülök hogy van újra. Minden rész ajándék, és Yvonne is nagyon bejön ebben a szerepben. Csak azért nem írok mert nincs rá időm! :D

Sawyer - 2014. 05. 28. 19:54

A 24 első 4 évada isteni volt, az 5-6. egy kicsit gyengébb -súlyát vesztette kicsit-, a 7. szerintem k*rva jó, a képi világa is fantasztikus, a 8.-kal meg már teljesen modernizálták az egészet, de mivel visszatértek a régi arcok, tetszetős volt.

Viszont ez az újraindítás igen érdektelen számomra. Nem volt semmi bevezetés, egyből belecsaptak a közepébe, Jack egy pszichopata, akiből minden emberség kiveszett, Chloe ugyanaz a teszefosza rinyás, a politikai szál pedig erőltetett. Nem hiszem el, hogy nem unják meg mindig elsütni, hogy Jack 8 éven keresztül megmentette Amerikát -persze egyik évadban sem hittek neki, csak utólag-, most meg ismét nem hisznek neki. Nem azt mondom, hogy szar lett, egy 6/10, de semmi extra nincs benn, a karakterekre régebben sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek, itt meg csakis a történet pörög (lenne inkább 24 rész, de akkor kidolgozva), talán ez a hiba. Az angol környezet szintén nem bejövős.

Körülbelül Palmer elnök haláláig volt nagyon jó a sorozat. Ja és ami a 2010-es zárásnál eszembe jutott: miért nem csinálták az évadokat kicsit egybefüggőbbre? A 7. évad végén ugyan elkapták a főg*cit, de mégis visszatekintve lehetett volna egy erősebb kapocs a napok között.

poirobi - 2014. 05. 28. 20:27

A nagy kérdés szerintem, hogy melyik ház pénzeli Catelyn Starkot. Oroszok? Kínaiak? Maga az USA, vagy netán Erzsébet?

marcipan19 - 2014. 05. 28. 20:35

@winnie: van szó Chuck movie-ról:The NEWS! Zachary Levi told us that he’s working on creating a #CHUCK movie, it will take time and that we should be patient

winnie - 2014. 05. 28. 20:37

ez épp azt jelenti, hogy nincs szó. az, hogy valaki hallott valamit, nem jelent semmit. az, hogy valaki akar valamit, semmit nem jelent. az sem, hogy valaki csinál valamit. nem ő dönti el, hogy lesz-e film. 24-filmről valóban szó volt, de arra sem tudtak stúdiót találni. így nem lett.

levi lehet, hogy akar szervezkedni, de egy filmhez josh schwartz kell elsődlegesen.

marcipan19 - 2014. 05. 28. 23:13

akkor valószínűleg fogalombeli különbségeink vannak. Ebben a szakmában dolgozva nem kevés ideje, számomra ez azt jelenti, hogy szó van róla. Azt nem, hogy meg is fog valósulni. Mindenesetre hozzátehetem, hogy pont Yvonne Strahovski is ezt nyilatkozta, így ez még csak nem is ‘a valaki hallotta’ kategória. De semmiképp nem áll szándékomban kételkedni tájékozottságodban, csak annyit írtam, hogy van szó róla.

winnie - 2014. 05. 28. 23:14

marcipan19: akkor inkább “beszélt róla” – de annyi mindenről beszélnek, így ez nem hírérték. egyelőre nem merült fel, hogy bárki is csinálna. a 24-film volt a “szó volt róla” kategória, arról voltak hivatalos nyilatkozatok, miegymások. de az, hogy zachary levi mit akar, sajnos nem jelent semmit. a jogok sincsenek nála, ő nem író, nem gyártó, nincs rá pénze, stb.

vamivan - 2014. 05. 29. 08:16

én is csalódtam ebben az évadban, szerintem ez eddig a legrosszabb mind közül. nem is értem, 12 részes, de semmivel nem pörög jobban, mintha 24 lenne (mondjuk ebből a minőségből a 24 rész elég szenvedős lenne)… Hellerből az eddigi legunalmasabb elnököt kreálták (pedig a háttértörténete Jack-kel, illetve a behozott, de részek óta lappangó betegsége, Audrey erős alapanyagot szolgáltatott, mégis totálisan semmilyen lett – amúgy kíváncsi vagyok, hogy megölik-e, elvégre ha minden igaz, még egyik aktív elnök sem halt meg 24 alatt), Chloe új környezetbe pakolása is jó ötlet volt, rosszul megcsinálva, a CIA elnagyolt, az ellenség sem karakteres (vajon Margot tényleg a főellenség, vagy lépünk még szintet?), szóval bár a kasza természetesen fel sem merül bennem, most először nem érzem azt, hogy egyből meg kellene nézni, és nem zavar, ha napokig a gépemen porosodik. korábban ilyenre nem nagyon volt példa

Peter - 2014. 05. 30. 03:19

Én nem értek egyet veletek, nekem még most is nagyon bejön. Régi rajongó vagyok, és igaz, hogy sok az ismétlés, de nekem hozza ugyanazt a feszültséget, ugyanazt az izgalmat, ugyanazt a feelinget, és ez bőven elég. Ez az a sorozat, ami engem teljesen odaszögez, ahol egy pillanatnyi üresjárat sincs, teljesen beszippant. Általában az igényesebb filmeket és sorozatokat szeretem (Wire, The Shield, Homeland, Jack Donovan, stb.), de a 24 is etalon nekem, és tényleg bármennyi évadot meg tudnék nézni belőle.

Bad Ass Cinema - 2014. 05. 30. 13:30

Én személy szerint úgy vagyok vele hogy bevárom és egyben nézem meg. Ezért nem is fórumozok addig. Lehet sokan mások is így vannak vele, hisz ez egy alap dara sorozat :)

winnie - 2014. 05. 30. 14:03

bad ass cinema: sokan vannak így, de mások, pl- én, szeretik elnyújtani az élményt. ha van, persze. egy délután megnézni gyorséttermi dolog, egy hamburger. viszont 3 hónapon át a 24-gyel “együtt lenni” sokkal nagyobb élmény.

a darának van egy “letudom”-jellege, egy kipipálás.

winnie - 2014. 05. 30. 14:06

na, felhoztam magam, de ez még mindig nagyon közepes. a bauer heller találka jó volt, de a vége…

a totál kiszámítható csapdába sétálásra elment egy csomó idő, majd a végén a navid lelövése érthetetlen, hogy miért lett ennyire kiemelve. meg kellett volna döbbenni? micsoda dráma? teljesen súlytalan, whatever-kategória volt.

Hulp - 2014. 05. 30. 23:19

Ebből a részből sajnos hiányzott az akció. Az előző ilyen szempontból jobb volt. Nem igazán jó, hogy minden csoportnál dráma van: hackeréknél, Jacknél, CIA-nál. Legalább az egyiknél hozhattak volna valami akciódúsabb sztorit. Nekem ez az első 24 évadom, amit nem darálva nézek. Ráadásul angolul. Így azért kicsit más. A 8 évadot 2 éve daráltam egyben. Jó volt, hogy nem kellett tűkön ülve várnom a következő részt. Cserébe nem nagyon tudtam megbeszélni a történéseket senkivel. Sajnos túl sokan most sem írogatnak a kibeszélőbe. Meg most ugye nyílt ez a bejegyzés is, akkor most itt folytatódik a kibeszélés, vagy vissza a másikhoz?

Amúgy sokkal jobban tetszett volna, ha mondjuk hoznak egy olyan évadot, amiben mondjuk Jack menekül a ruszkik elől. Szerintem Jack feltűnését is sokkal jobban el lehetett volna húzni, több lehetőség volt abban is. Ja, amúgy remélem Navarro kinyuvadt, és akkor legalább egy fontosabb karakternek annyi (bár azért annyira nem fontos). A tech blabla mindig hülyeség a filmekben, sorozatokban, ezen szerintem kár is fennakadni. Nekem pl. a 8. évad CTU főhadiszállása sem tetszett. Olyan bazári volt az egész. Jobb lenne, ha nem akarnának túl modernek lenni, inkább Jack kapja hóna alá Kate-et aztán menjenek hentelni a terroristákat.

Tök jó lenne szerintem egy olyan évad is, amikor mindenki hisz Jacknek, miközben a gonosz ellen az orránál fogva vezeti, és Jack tévedése miatt kerül veszélybe a Mr. President.

Danee87 - 2014. 05. 30. 23:21

Ahogy láttam a 6-dik rész promóját JAck es Kate együtt fognak benne akciózni…És végre jön a 6-dik részben az elmaradhatatlan kínzás

NatoLocator - 2014. 06. 01. 23:31

Az én érzéseimet hadd mondjam el dalban:

https://www.youtube.com/watch?v=AuzPN_8GwYA

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz