login |

Mike & Molly: vége a 4. évadnak

2014. 05. 28. 20:10 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

– It’s like living in a sitcom.
– I hope they kill off your character.

Igazi rejtély, hogy miért életképes a Mike & Molly még mindig. Félre ne értsetek, nem az a baj, hogy szörnyű lenne a CBS szitkomja, meg azt is tudom, hogy Chuck Lorre az egyik készítője, de ettől még sokkal könnyebben tudom racionalizálni az általam sokkal rosszabbnak tartott CBS-szitkomok (hadd ne soroljam, tudjátok…) létezését. A Mike & Molly valahogy mindig is langyos víz volt. Helyenként ugyan jópofa, de csak nagyon ritkán fergeteges, pedig az még a Dads-nek is összejött olykor.

A mostani záró epizód is efféle lötyögés volt, afféle semmilyen 4/10. A sorozatban nem nagyon van irritálóan béna karakter, de a zseniális mellékszereplő is hiányzik (Mike anyja sem lett az). A két főszereplő végülis persze aranyos, a kapcsolatuk főleg, de szerintem csak ennyi nem lenne elég a “sikerhez” – és a kövér poénokat is leépítették, szóval az sem indok.

Mindegy, nem kell megmagyarázni a sikert, maximum Melissa McCarthy bosszankodhat, hogy miközben Oscar-jelölést kapott és szállítja a gigasikeres filmeket (zsinórban három 100+ milliós főszerep!), egy tévésorozatban ragadt még évekre.

Azért a finálé szállított egy jópofa “poént”: Molly lehet, hogy a Girls-ös Hannah Horvath-tal fog együtt tanulni, ugyanis őt is felvették az iowa-i egyetemre, egy bizonyos író kurzusra. Hajrá crossover? (Azt mondjuk nem éreztem karakterhűnek, hogy Mike egyik ilyen kapcsolatban képes ÍGY kiakadni azon, hogy csak most szólt a dologról Molly, ezt kár volt meglépni.)

4 hozzászólás Ne habozz!

wirth6 - 2014. 05. 28. 20:57

Szerintem a sorozat kb addig volt érdekes, amíg össze nem házasodtak. Azóta is nézem még, de hogy miért?

Dang - 2014. 05. 28. 21:12

Mindenkinek van egy feelgood sorozata, nekem ez az. Heti 20 perc kellemes kikapcsolódás, amit néha Melissa McCarthy tesz zseniálissá. Erre a legjobb példa talán az 4×12 első pár perce, hatalmas volt, sírtam a röhögéstől.

Wisp - 2014. 05. 28. 22:08

Talán épp azért életképes, mert langyos víz, nem? Egy nem túl kiemelkedő, de egyenletes minőséget hozó vígjáték talán jobban megtartja az embert, mint egy időnként zseniális, de hullámzó. Az ember tudja mit várjon tőle, és nem is csalódik. Én mondjuk csak annyit láttam belőle, amit régebben leadott a Viasat3, akkor nekem is olyan feelgood volt. Ha azóta tartja kb. azt a szintet, akkor szerintem érthető, hogy miért nézik az emberek. Sőt, ha egyszer nem lesz jobb ötletem, lehet el is kezdem nézni elölről :)

Z0l1 - 2015. 07. 12. 08:20

Nincs ezzel a sorozattal baj. Arra, hogy munka után leeresszek tökéletes. Valóban nem potyognak a könnyeim közben, de hát nem a könnyeimmel sóznám a levesem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz