login |

Pilot: Gang Related

2014. 05. 28. 16:30 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Még egy sorozat, ami a szereplőgárda, a kidolgozás és az alapötlet szerint jó kéne legyen, aztán valahol mégis elszúrják közben.

A FOX-ra készült Gang Related története annyi lenne, hogy egy bandákkal foglalkozó különleges osztag igyekszik rendet tartani a területén. A csavar pedig, hogy jobban bemutatják az egyik ilyet bandát nekünk, avagy látjuk a másik oldalt is, nem csak egy sima “nyomozós leszármazottat” kapunk.

Azt hiszem, a készítők kedvenc filmje a The Departed lehet, hiszen az előtérbe helyezett banda főnöke ugyanúgy beépített emberrel bír a rendőrségen, olyannal aki nem 30 évesen a pénzért állt mellé, hanem már gyerekként, és úgy ment rendőrakadémiára, satöbbi. Szóval ez a beépített szál dobná fel az egészet, hiszen a csávó családjaként tekint a rosszfiúkra, és közelebb áll ehhez a világhoz is, erről a pilot végi mozzanat is árulkodik.

A megvalósítással amúgy nincs bajom, ha ilyen minőségű akciójeleneteket kapnánk végig, és egy kicsit felpörögne a sztori, akkor kellemes lenne a Gang Related. Igazából a színészekkel sincs gond, kicsit túljátsszák ugyan a szerepüket és sajnos Terry O’Quinn is keveset látható, de erről a forgatókönyv tehet. Ugyanis mindegyik figura úgy készült, hogy “kell egy ilyen jellemvonás, kell egy amolyan”, és ezzel el is jutottam a legnagyobb negatívumhoz.

A pilotot legjobban lehúzó dolog a túl sok magyarázat. Az írók (vagy a FOX) nem akarja, hogy lemaradjunk valami apróságról, ezért mindenki konkrétan kiböki a motivációját – hogy a 80-as IQ-s is értse. Ez azért nem a The Shield, ami máig legjobb zsarus dráma a The Wire-rel karöltve, és aki nem most kezdte a film- és sorozatnézést, annak szerintem túl szájbarágós lesz a Gang Related.

Az egész sorozatot sújtja az országos sorozatok betegsége, pedig van kiút, a Hannibal megmutatta. Lehet keményebben tolni a témákat, agyonfókuszcsoportozás nélkül. Részemről 6/10 a kezdés, elviselhető a pilot, amiből jó is lehetne idővel, de nem érzem a készítőkben azt a lendületet, amivel képesek lennének felfelé törni.

17 hozzászólás Ne habozz!

Solmyr - 2014. 05. 28. 16:49

azért ne legyenek illúzióink, a Hannibal azt mutatta meg, hogy hogy lehet az NBC-n CW-nézettséget csinálni :D no offense amúgy ,én szeretem, de nem jó példa ide sztem

sherlock20 - 2014. 05. 28. 16:50

Sorozattörténelem legsemmilyenebb, legröhejesebb lánykérése is feltűnik az első részben. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, olyan jellegtelen és súlytalan volt.
-Kérsz egy pohár narancslevelet?
-Szí.
Éljen a család.

Nem lenne rossz ez, de na. Meglátjuk a következő rész mit rak le, mert eddig a tipikus “megölteatársamannakafiaakineksokatköszönhetekjajmostmilegyen”-en kívül semmi se volt még nagyon.
5/10

yaze - 2014. 05. 28. 16:55

Nagyon eltalált akciójelentek, hihetetlen lelkes lettem az elején… és utána jött ez a bugyuta arcú főszereplő, és ez a teljesen elképzelhetetlen sztori, hogy a gang taszkforszos srác grillezni jár a legfőbb gonoszhoz (aki a lelke mélyén nem gonosz), és az fiának tartja…

Lemoni - 2014. 05. 28. 19:19

Nálam egyelőre kétesélyes. A pilot nem győzött meg, de nem is riasztott el, 1-2 résszel később okosabb leszek. Van egy érdekes atmoszférája, csak ne vágják agyon moralizálós lelkizésekkel.

human - 2014. 05. 28. 19:19

“azért ne legyenek illúzióink, a Hannibal azt mutatta meg, hogy hogy lehet az NBC-n CW-nézettséget csinálni :D no offense amúgy ,én szeretem, de nem jó példa ide sztem”

azt mutatta meg, hogy lehet felnőtt témákat megfelelő vizualitással képernyőre hozni.

stevo - 2014. 05. 28. 20:18

Nagyon vártam a sorozatot, és és és… semmi :\ Reméljük ennél már csak jobb lehet, vagy megy a lecsóba…

Zsolt - 2014. 05. 28. 21:42

Az akciók képi minősége az ami + tudott hozni nekem. Ha marad ez a lavírozgatás, hogy ő sose bukik le(hiába van belső nyomozás) akkor ezt nagyon jól kell tálalniuk.(házkutatás elég gáz volt…)

Tommy - 2014. 05. 29. 17:26

Középszerű volt sajnos a pilot, a szereplőgárda tènyleg jó, az akciók is, de a sztori.. Ez is tipikusan az a sorozat ami kábelen kurva jó lehetne, mert óriási potenciál van benne, de az érződik, hogy itt ezt nem fogják kihasználni.

clark - 2014. 05. 30. 13:03

gyenge volt a pilot,a főszereplő nem vmi jó színész.az akció jelenetek,főleg az elején az üldözés az szép volt,de részemről ennyi volt.

winnie - 2014. 05. 30. 15:11

semmi extra nem volt, pedig lehetne bőven potenciál, de nem nagyon látok fantáziát mostanság a két oldalra játszó sorozatokban, mindegyik ugyanazokat a kliséket nyomja el. 4/10.

kempmove - 2014. 06. 01. 01:10

phűű de rossz volt ez, szenvedve néztem végig a pilotot, és elég is volt…

művi volt az egész, a drámai részek egy pillanatig nem fogtak meg, az óriási véletlen hogy befut a részeg rendőr egy éppen ott a falat fújó srác után, hogy hogy nem belefut a gyilkosába, aki épp régi ismerőse a főhősnek, ilyenkor mindig az írók jutnak eszembe, hogy ezt a megoldást látták legjobbnak milyen lehetett a többi akkor.:)

nyilván az ilyen óriási véletlenek mindig kellenek, de én már egyre kevésbé tolerálom őket.:D

még John Locke-ot is gyengének éreztem, persze tőle már mindig hiányolni fog a Lost-os őrületet, nem tetszett nagyon már a szállodás sorozatban sem, hát de ebbe még kevésbé, az a kierőszakolt mondat mikor még az elején a lányával beszél és elköszön tőle ironikusan hogy “I love you too honey” vagy vmi ilyesmi, hát az olyan gyenge színészi játék volt, mintha rosszul vették volna fel és benne hagyták…

kasza related, ebből még egy részt nem kérek, sokkal jobbra számítottam, ez van!

olyan 3/10, nálam a fő érdekesség az volt végig, hogy honnan ismerős a kis fiatal nyomozócsaj, aztán kikerestem hogy az underemployed sorozatban volt.:)

djangyu - 2014. 06. 02. 16:27

nekem CPD-utánézzésem is van, a mostaniak közül, főleg mert a fő az itt is a tilosban jár (na meg a belső ügyes csávó ott FBI-ügynököt játszott a CF/CPD crossoverben) de pl. nekem az nem tetszett, hogy egy vágási hibát láttam (amikor Carlos-t elkapja a Mijo, és már akkor ott van a koreai keze, bár a koreai a következő jelenetben még éppen futóba van), másrészt a lila kabátos embert a lóversenypályán kétszer lőtték le, egyszer a kiscsaj másodikként-harmadikként végzett vele mint sniper, másodszor meg a Mijo aka főhős nyomta padlóra egy golyóval, amikor a Terry-t akarta kinyírni.

nekem amúgy bejött, nem vártam túlságosan mást, de nem azért, mert előtte elolvastam a kritikát… vagy talán épp azért? mindenesetre nyárra tökéletes lesz így, ha el nem szarják a másodikat, akkor maradok a harmadikra is… a pilot 6/10, aztán majd meglássuk.

djangyu - 2014. 06. 02. 16:32

*utánérzésem :D

DarylD - 2014. 06. 06. 17:05

Ahhoz képest hogy csak Terry O’quinn miatt próbáltam be a pilotot, kellemesen csalódtam elsőre, és a második rész is hozta az előző színvonalát. Szimpatikus az alaptörténet is, tetszik az egész hangulata, engem megvettek az évadra.

Ropi - 2014. 06. 09. 02:13

Harmadik rész után annyira bugyuta, hogy nem birom tovább.

Zsolt - 2014. 06. 14. 20:47

SPOILER

2.részben kiderült, hogy nem halt bele… Egyértelmű kasza.Egyébként is kasza, mert előre lehet tudni, hogy a srác le fog bukni, és végül majd a rendőrök elnézik eltusolják az ügyet…Ez Tipp de fogadnék rá.

idabencze@gmail.com - 2014. 12. 01. 10:25

Ida-2014,12.01 10:23

Az első részben még izgultam,de a második rész már nem volt olyan érdekes a számomra! Nem volt benne izgalom!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz