login |

Pilot-mustra: The Night Shift – 1×01

2014. 05. 29. 20:46 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Úgyis lesz nyáron majd egy gyöngyszem, amire senki sem számít. Már csak ezért is megéri végigtúrni a halálra ítélt pilotokat. Vagy az annak tűnőket, ugyanis nyáron nem kell akkora nézettség a folytatáshoz, s első nekifutásra az egy San Antonio-ban lévő kórház éjszakai műszakjáról szóló The Night Shift nem kezdett rosszul. A számok alapján. De hogy ez lesz-e az a bizonyos idei nyári gyöngyszem? Nos, azt kétlem.

THE NIGHT SHIFT – 1×01 – 5/10

De ettől még nem érzem gáznak a sorozat pilotját. Amit láttunk, az olyan volt, mint egy Vészhelyzet-epizód – aki ismeri az ER-t, az legyint, hogy látott már ilyet ezerszer, aki meg nem, azt lehet, hogy elkapja ez a sorozat. Egy orvosos mindenkinek kell a pályafutása alatt.

A The Night Shift tipikusan olyan kezdést produkált, ami elsőre semmi extra, senki sem marad le semmiről, ha kihagyja és egy kritikából sem tudja meg soha, hogy neki való-e. De ha belenéz és bejön némelyik színész vagy karakter (ez nyilván betekintés nélkül megjósolhatatlan), akkor simán előtte ragadhat erre a 8 részes 1. szezonra.

Az elején mondjuk inkább negatív érzéseim voltak, hiszen minden bántóan tipikus volt (a főhős rögtön ment egy bravúrosat), de mégis mit várjunk egy sürgősségi osztályról szóló sorozat esetében, mint futószalagon érkező, véres eseteket, fura pácienseket, nagy mentéseket és halálokat? Ezt szállítja is a The Night Shift, meg egy helyszínre kiszállást. Az, hogy éjszakai a műszak, nem hiszem, hogy sok mindent hozzátenne a

T.C. Is such a badass. I mean, he was an Army ranger, battlefield doc, top of his class at Johns Hopkins Med.

Persze a már említett karakterek tehetik nézőssé a sorozatot és a zseniális, de a rosszfiú orvosnak beállított főhős nem volt a legjobb döntés, mert az általa cipelt konfliktusok végképp nem érdekesek: mivel katona volt, ezért nyilván a háború erősen hat rá, mivel renitens, ezért folyton összeütközésbe kerül a főnökével (ő egyébként a leggyengébb pont, annak ellenére, hogy a pilot végére revideálják), s mivel jópasi, ezért nyilván az egyik kollégája a volt barátnője (gerjed rá), a másik pedig a jelenlegi (titokban). A rész végi előzetes jól ki is hangsúlyozta ezt a szerelmi sikídomot. Jippi…

Szóval a The Night Shift egy iksz plusz egyedik kórházas cucc. Take it or leave it. Simán bejöhet, de halálra is untathat. Nekem inkább semleges volt (azaz kap még 2 részt), ha az akadékoskodó főnököt leszámítjuk. Pörög, gyógyítanak benne, mindezt nyakon öntik drámával és romantikával, meg nyilván pár igen fura esettel (a pilotból egyébként hiányzott a szélsőséges furaság), de egyébként semmi kiemelésre méltó. Egyelőre?

ui: ami még pozitív (vagy negatív?) lehet, hogy szinte mindegyik színész ismerős máshonnan (ez nyilván nem a sorozat “hibája”, hanem a junkielété) – senki sem hűdenag név, de egyszerre volt jó érzés és zavaró is volt egymás mellett látni Sir Gawain-t, Miles-t a Lost-ból, a Royal Pains-es csajt, az Alcatraz-os geek boncnokot, Rico-t a Sírhant művekből, Nora-t a Revolution-ből és egy Roswell-es idegent.

10 hozzászólás Ne habozz!

Stiel - 2014. 05. 29. 21:04

“egyszerre volt jó érzés és zavaró is volt egymás mellett látni…” és Leon Tao-t a PoI-ből! :D

Stiel - 2014. 05. 29. 21:04

Ja, hogy ő a Miles is. Nem baj.

Llew - 2014. 05. 29. 21:59

Bakker az összes jó PoI mellékszereplő kapott sorozatot? Hogy lesznek így visszatérők?

monana - 2014. 05. 29. 22:49

Llew összefoglalta a problémámat :)

cyborgwings - 2014. 05. 29. 22:55

az első pillanatban én is megörültem ricónak a sírhant művekből, de hamar lelombozódtam, annyira rossz volt vagy a szerep, vagy amit ki bírt hozni belőle. nem mintha a sorozat olyan fantasztikusnak tűnne, hogy ez húzná le, de majdnem fölröhögtem az erőlködésén, ahogy próbálta előadni a kemény gazdaságis (? nem emlékszem, de ilyesmi rémlik) csávót.

Lemoni - 2014. 05. 29. 23:08

Továbbra sem szeretem a kórházas sorozatokat, ezt sem fogom, de még nem kaszálom egyelőre. A cselekmény nem túl izgalmas, a női karakterek máris idegesítenek, a mellékpasik langyos víz, a főszereplő viszont érdekes és eyecandy. Ebből a felállásból igyekezzenek megtartani nézőnek!

zsemlye - 2014. 05. 30. 01:33

“Rico” padlóra küldése azért szép volt

“pihenőszoba” a tetőn meg:
az járt az eszembe, hogy mondjuk visznek be éhgyomorra tervezett vakbélműtétre – erre fentről megcsap a flekkenszag :D

Ancsa - 2014. 05. 30. 07:47

@Llew: Nekem is ez jutott eszembe. Ráadásul Elias is kórházal. Hm :)

Roxi - 2014. 05. 30. 07:53

A 3.képen lévő fickó már a Lostban is irritáló volt!

DarylD - 2014. 06. 04. 17:32

Pilot alapján bejön, ha az első évad tartja majd ezt a színvonalat, simán végignézem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz