login |

Parks and Recreation: vége a 6. évadnak

2014. 05. 30. 18:51 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Kezdjük azzal, hogy ha nem számítom a túl sok zenélést (így kevesebb volt az anyag, de persze a zárószám maradhat!), akkor a Parks and Recreation fantasztikusan jó és nagyszabású (koncert!, San Francisco!), 100% feelgood dupla fináléval köszönt le, és vezette fel az utolsó, hetedik szezonját. Tényleg 3 éves időugrás lesz? Remek döntés. De.

Szóval a mostani volt az az évad, ahol a sorozat belépett a rutinná váló szitkomok közé. A készítők kitapasztalták, hogy mi működik nagyon jól, és kvázi mindvégig azt reprodukálták. Ez pedig azt eredményezte, hogy bár a minőség nem változott, magas maradt, szinte mindegyik rész olyan volt, mintha már láttam volna. Ennyi lett volna a szavatossága nálam?

Mindez persze így is sima 6-7/10, de már közel sem tudott mindig hangos röhögésre késztetni, mert, a karakterekről elvártam az őrültséget, nem tudtak meglepni szinte semmivel. A karakterekkel kapcsolatban egyébként is érdekes, hogy az első évadokban April volt az, aki zseniális volt, később Ron Swanson minden pofavágása és megszólalása számított kincsnek, most újabb “kedvencet” találtam – és nem azért, mert az előbbi kettő rosszabb lett volna, egyszerűen csak megszokottá vált az őrültségeivel és dumáival.

És a fentieket tartom annak ellenére, hogy Ann és Chris féltávnál kiírásra került, hogy Andy az évad első felében nem is szerepelt, hogy érkezett új visszatérőnek az idióta Billy Eichner (abszolút a Billy on the Street-es karakterében, ami egyszerre jó is, meg nem is) és, hogy a történet is haladt. Az új, több részes vendégszereplőkről (pl. Kristen Bell) nem is beszélve.

Igen, a Pyrex-nek van története, mind a karakterek, mind Pawnee sztoriját előre vitték, sok minden változott, szóval látszott, hogy az írók törik magukat, de ettől még a végeredmény közel sem csapódott le olyan fergetegesként, mint az előző szezonok.

A Parks and Recreation kötelező sorozat továbbra is, az egyik legviccesebb, és szerintem meg fogom nézni a hetedik évadot,és az egyik nagy erénye, hogy nekem speciel nem hiányzott sem Andy az elején, sem Ann-ék a végén, mert annyira teljes egészet képeznek a részek, remekül kezelik a készítők a karaktereiket.

Az évad fénypontja? Rashida Jones és Rob Lowe lelépésével Jerry Larry és Donna bekerült a főcímbe.

21 hozzászólás Ne habozz!

tobias88 - 2014. 05. 30. 19:12

Nekem egy kicsit csalódás volt, sajnos csökkent a minőség. Persze ettől még mindig nézős, nem inogott a léc közel sem mint más sitcomok esetében, de kár érte :(

Mordekai - 2014. 05. 30. 19:38

Tőlem valamikor évad közben megkapta a kaszát. Már évadok óta érett a dolog, csak szimpátiából néztem. A kaput ez az új figura zárta be. (első kép, a sötétkék inges SNL reject, a nevét se tudom, béna karakter, nulla poén, maximális erőlködés)
Ron, April, Andy voltak a kedvencek, de újat már évadok óta nem tudtak mutatni, Amy Poehlerben is sokkal több van Leslie karakterénél, őt kellett volna elengedni, nem a dögunalom párocskát. A többi szereplő meg simán töltelék: Donna/Jerry nem vicces, Tom irritáló, Ben nerd-sablon, Ann/Chris meg minek. A mellékszereplők tartották bennem a lelket: pl. The Douche, Sewage Joe, Jam.

highwaycat - 2014. 05. 30. 20:03

Sitcomok közül a legjobb jelenleg. Sajnálom, hogy jövőre leköszön, de azon kevés sorozatok egyike ahol soha nem érzékeltem mélyponott. Szinte minden részben volt olyan, hogy dőltem a röhögéstől. Ráadásul ebben az évadban az eddigi legviccesebb beszólás amit sorozatban valaha hallottam:
“You probably watch ‘Million Dollar Baby’ and root for the stool.”

westhammer - 2014. 05. 30. 20:11

Khmm… Terry

aleram - 2014. 05. 30. 20:41

Én nem tudtam mit kezdeni a fináléval, főleg a végével. Nekem abszolút egy sorozatzárónak tűnt, mert gyakorlatilag minden fontosabb szálat lezárt, és az éves költségvetést is erre az egy (2) részre lőhették el….
Nekem nem tetszett a 3 év múlva, annyira olyan lett Leslie aki soha nem akart lenni (ebből a pár percből az jött le)
Először volt olyan érzésem egy sorozattal, hogy minek még ide egy lezáró évad, ez így már tökéletes (nagyjából) De persze a záró évadokat mindig várom, mert akkorra megint felfrissülhet egy sorozat, és pacsizhat a régi motorosokkal minden részben, megvillanthatja a régi zsenialitását az újabb évad feelgood hangulata mellett (Chuck pl)

Nagyszerű volt, kellemes kikapcsolódás egész évben. Annyi depresszív sorozatot nézek (nagyon jók, csak néha nem akarom lehangolni magamat)hoyg egy Parks and rec-et vagy egy Brooklyn 99-t, és Mixology-t már kiéhezve várom minden héten.

winnie - 2014. 05. 30. 21:12

aleram: ez csak affele rajongoi kiszolgalas volt, szerintem. a jofej sorozatok minden szezonjukat ugy irjak, jogy sorozatzaronak is jok legyenek:)

LoGi - 2014. 05. 30. 21:18

Én ugyanúgy élveztem, mint korábban, pedig szinte biztos igazad van abban, amit elején írtál, hogy az írók rutinból tolták a poén forrásokat. De valahol ez rendjén is van velem, hogy a karakterek ugyanúgy viselkednek, mint ahogy megismertük őket, ugyanolyan bolondságokat csinálnak, más köntösben. Ennyi évadnál szerintem ez már valszeg elkerülhetetlen, hogy ha nincs karakteridegen változtatások.
Jöhet a kövi, szívesen nézem azt is hetiben majd.

El-ahrairah - 2014. 05. 30. 21:24

Feelgood sorozatnak jó volt, de alig-alig nevettem ezen az évadon.
Ha nem a követkető évad lenne az utolsó, akkor nálam itt megkapná a kaszát, senki nem tudodtt már újat mutatni, elfáradt a koncepció.
A vége aranyos lett, néztem is nagyot, hogy nem sorozatzáró.

SpockCooper - 2014. 05. 30. 21:28

Nos nekem nincsenek nagy igényeim szitkomok terén, de évad felénél elkaszáltam.

highwaycat - 2014. 05. 30. 21:43

Egy interjúban nyilatkozták, hogy valóban sorozat zárónak írták. Aztán mikor kiderült, hogy lesz még egy évad, úgy gondolták nem dobnak mindent a kukába, hanem végig viszik a sorsokat, nem erőltetnek rájuk olyant amit láthatóan kinőttek a szereplők. Tomnak is már nagyon érett ez a bolt, Leslienek az elsimerés, és Terrynek az új név.

Állítólag lesznek flashbackek a 3 évre, de inkább egy megújult sorozatot kapunk. Nomrál esetben irtóznék egy ilyen hírtől, de a parks készítőiben bízok, mert lehet, hogy az alapok ugynazok maradtak, de a szereplők rengeteg dolgon mentek keresztül a maguk kisvárosi mértékével.

Akit érdekel van itt egy hosszú EW-s interjú a készítőkkel:

highwaycat - 2014. 05. 30. 21:44
paranoid android - 2014. 05. 30. 21:51

Hasonlóan gondolom én is; nem volt egy emlékezetes évad. Kellemes volt, de a korábbi fergeteges szórakozás után kissé kevésnek éreztem most ezt.

“az első évadokban April volt az, aki zseniális volt, később Ron Swanson minden pofavágása és megszólalása számított kincsnek, most újabb “kedvencet” találtam”

Ki lett az új kedvenc?

wovbagger - 2014. 05. 30. 21:54

Nagyon szerettem, amikor indult (az első két évadot pedig asszem, hogy magyarul láttam), de mostanra szerintem totál ellaposodott. Bár jól indult az évad, határozottan besokalltam attól, hogy Bent alárendelték Amynek, hogy Andy szinte eltűnt és April is alig volt. Hogy Donna és (főleg) Tom suttyósággal teli popkulturális ámokfutásait kelllett elszenvednem, és hogy Ann és Chris elköltözött, az egyesülés után az osztályra bekerülő Craiget pedig minden reggel felpofoztam volna (de még inkább: minden egyes alkalommal, amikor megláttam).
Lényegében és egyedül Ron szórakoztat(ott) úgy, mint a sorozat indulásakor, de ennyi nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy a lezáró évadba belekezdjek.
Tudom: a P&R alapból a szarkazmusra épül, és sírjon az, aki nem beszéli ezt a nyelvet – de hat évad alatt lassan beleuntam.

wovbagger - 2014. 05. 30. 22:03

Elírtam, bocs. Ez akart lenni:
“…hogy Bent alárendelték Leslie-nek”

Thrasher - 2014. 05. 30. 22:15

nemtom, nem volt az első évadok szintjén, de a tavalyinál jobban tetszett, talán kevesebb romantikus picsogás volt benne.

nagyjából jókör jön a befejezés, mert bár még mindig a jobbak között van, de tényleg kifulladóban van a dolog egy kicsit, mégha – ahogy winnie is írta – jár is a megbecsülés az íróknak, mert azért igenis mernek hozzányúlni a sztorihoz, meg a karakterekhez, nem az alapszitut pörgetik éveken át, mint nagyon sok sitcom (pl. a Modern Family). meg hát ugye az utsó jelenettel egy elég komoly változást is belengettek, nem rutinból akarják lenyomni az utolsó évet valszleg.

azt fogom sajnálni leginkább, amikor vége lesz, hogy nem lesz heti Andy-adagom, és Prattnek valszleg beindul majd a mozizás, úgyhogy más sitcomokban se láthatom majd, pedig itt zseniális volt.

az évadzáró viszont számomra élvezhetetlen volt. túl speciális részt akartak összehozni, és átestek a ló túloldalára.

deku82 - 2014. 05. 30. 22:18

Jót fog tenni mindenkinek az új helyzet, így meglesz az esély egy szuper záráshoz. Ron nélkül azért rezegne a léc… 6. évad és 6/10.

mkfad - 2014. 05. 30. 22:20

Annyira kerek volt ez a dupla rész, hogy közben megijedtem hogy ez egyben sorozatfinálé is. Utána kellett néznem hogy folytatódik-e a sorozat, vagy csak lemaradtam valahogy a kasza híréről. :)

Gondolom érzik az írók is hogy már nemigen lehetne mit kifacsarni a sorozatból a jelenlegi felállás szerint. Meglátjuk az időugrással mit tudnak kezdeni majd.

tobias88 - 2014. 06. 01. 14:31

Remélem nem olyan lesz, mint a Dexter, hogy az előtti utolsó szezonja lett volna jó lezárásnak, míg az utolsó szenvedés lett. (mert ugye a következővel vége a sorozatnak)

jtb - 2014. 06. 04. 00:39

Számomra még mindig ez a legjobb sitcom a TV-ben napjainkban, bár ez az évad tényleg erősebb lejtmenetbe kezdett. Sok üresjáratos jelenet volt és azt vettem észre magamon h néha oda se figyelek. A 6×12-es Farmers Market meg a 6×14-es Anniversaries, amik hirtelen eszembe jutottak mint kiemelkedő részek, a szezonzáró mellett persze.

Én nagyon bírom Craig-et, az a fajta barom vagyok, aki térdcsapkodósnak tartja a random ordibálást. :D

Az utolsó évadra remélem összekapják magukat, és Mike Schur jobban odafigyel Pawnee-ra Brooklyn mellett, de legjobban azt remélem, hogy eszükbe jut honnan kezdték és végre láthatunk parkot a 48-as telken.

koffi - 2014. 06. 25. 18:13

nekem ez a zárórész nagyon kerek volt, marhajókat röhögtem és jon hamm feltűnésével megkoronázták mindezt. valóban lehet valami a rutinná válásos dologban, én is éreztem hasonlókat előző évadok közben, de az évadok végén valahogy mindig olyan jóízűen állok fel, szóval bízom a méltó uccsó évadban

Dregnarr1 - 2014. 06. 28. 17:11

Egyetértek a “rutinná válás” résszel, és szerintem kellően ellen tudták súlyozni a beérkező új karakterekkel.

A Michelle Obama cameo meg odab*szott, Leslie reakciója tökéletes harmóniában volt Ben Vastrónos jelenetével, mindkettő érdemelne külön posztot (utóbbinak van egy több perces kimaradt jelenetes hosszabb változata is).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz