login |

Hacktion (Újratöltve): vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is?

2014. 06. 01. 15:48 - Írta: Desmond Wallace

17 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Nagyon úgy néz ki, hogy a 6×12-vel véget ért az M1 nyomozós sorozata, de – hivatalos megerősítés hiányában – egyelőre semmi sem biztos.

Annyi viszont bizonyos, hogy az első évad óta sokat változott a sorozat. Az első két szezon még átívelő történettel próbált nézőket szerezni, ami nem nagyon sikerült, így a harmadik évadban jött a reboot. Új irányt vett a sorozat, amely talán jobban bejött a nézőknek, hiszen a nézettség az utóbbi hónapokban elég stabil volt.

Nem voltam a sorozat rendszeres nézője, így csak kívülállóként próbálok pár gondolatot elengedni a sorozat kapcsán – utána tiétek a terep. A Hacktion színészeinek jövés-menésével sem vagyok száz százalékosan (elég sok színész megfordult itt az évadok során), de az biztos, hogy az elmúlt négy évadot Anger Zsoltra építették az írók.

Egyértelmű, hogy Szondi egy jól kitalált figura volt, és a fináléból is kiderült, hogy ő volt az abszolút főszereplő, a többiek csak statisztáltak neki. Mindez köszönhető annak, hogy Anger Zsoltnak jól feküdt a karakter, az írók pedig jó dumákat írtak neki, ami sok esetben csalhatott mosolyt az arcokra.

A sima nyomozós sorozatok nem tartoznak igazán az érdeklődési körömbe, a Hacktion pedig mindent megpróbált, hogy az maradjon. A fináléban felvázolt ügy se volt különösebben érdekes, és végig azt éreztem, hogy a karakterek sokkal izgalmasabbak, mint a heti ügy. A vendégszereplők között akadt pár gyenge alakítás is, de az összkép nem volt rossz.

Akinek  bejöttek a karakterek, azoknak a Hacktion egy simán élvezhető magyar nyomozós sorozat volt, de semmi több. 5/10-et megértek nálam a látottak, főleg, hogy gyakran az amerikai procedural sorozatok sem nyújtanak nagyobb élményt ennél a Hacktion-nél.

Az elkövetkező hónapokban meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Az biztos, hogy az M1-nél készülnek az őszre, és nem maradunk magyar zsaruk nélkül, mert elvileg Goda Krisztináék készítenek egy humoros rendőrös sorozatot (Társak), valamint ott van a Végzős kezdők is, amelynek már elkészült az első két része, de a folytatás egyelőre bizonytalan.

17 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2014. 06. 01. 16:11

origóról:

“Az MTVA-t kérdeztük, a sajtóosztályon az Orinónak elmondták, hogy idén már biztosan nem lesz forgatás, vége van, de lehet, hogy valamikor a jövőben folytatódik.”

Eléggé kasza hírnek tűnik.

Ennek a sorozatnak adtam nem is egy esélyt, de egyszer sem élt vele.
Az első 2 évadből megnéztem az első két részt, Annyi elég is volt.

Az Angeresből (3-4 évadből?) pedig láttam talán 4 részt. Az nagyon gáz volt. A részek abból álltak, hogy a második képen látható folyósón keresztül mentek egyik irodából a másikba és távnyomozással oldották meg a gyilkossági/csalási/vesztegetési ügyeket.

Nekem olyan 3,5/10

pddchris - 2014. 06. 01. 17:03

Az első 2 évad béna volt, de mikor rebootolták baromi jó sorozat lett belőle!
Anger zseniálisan hozta Szondi karakterét, hogy a többiekről ne is beszéljek!
Kár, hogy Dobó Kata karaktere nem igazán forrt ki, mivel ő volt az egyik új tagja a csapatnak, de ha kapna folytatást, akkor ez a hiányérzetem is biztos elmúlna!

nfsu17 - 2014. 06. 01. 17:03

Nekem pont addig tetszett a sorozat, míg átívelős volt.
Többszáz CSI rész (1 eset 1 rész) után már meguntam ezt a koncepciót, ezért az átívelősök most jobban bejönnek.

Jobban belegondolva nagyon vicces volt az első két évad is, sok értelmelenséggel, de akkor szerintem elnézhető volt.

A 3. évadból az első pár részt láttam és az íróasztal mögül megoldjuk az ügyet nyomozás borzasztó volt.
Én ott ki is szálltam.
De tudom, hogy utána aztán már kimozdultak a 4 fal közül és voltak érdekes epizódok is. Volt aki a családban nézte és ő mondta sokszor, hogy ez egy elég jó rész volt.

Anger vitte a hátán a sorozatot, ezt messziről lehetett látni, neki írtak főleg jó dumákat.

Már rég abba kellett volna hagyni a sorozatot és inkább valami újba invesztálni, hátha azzal nagyobbat lehet ütni.

Hiányozni fog-e? Á.
Persze annak a pár százezer nézőnek biztos.

Voltak ennél sokkal rosszabb magyar próbálkozások, szóval szégyenkeznie azért nem kell.

Lengabor - 2014. 06. 01. 17:33

Az első 2 évad nagyon jó volt, de mikor rebootolták, akkor baromi szar sorozat lett belőle. Tipikus, az RTL főműsoridejébe illő nyomozós szemét. Ennyi erővel át is vehetné a csatorna, hisz ez lett a magyar Castle/Glades/CSI/bánat tudja mi van még.
Azt a részt láttam, amiben Kerekes József szerepelt, meg most nem régen azt a néhány percet, amiben Bogdányi Titi (azt is csak azért, mert nagyon dögös és imádom), egyébként nem érdekel.
Utálom, ha nyomozgatnak, meg az erőltetett poénkodás sem kell ilyen áron. Akik szerették, azokat nyilván sajnálom, de 12 egy tucat. Bőven találnak utánpótlást – még ha nem is magyart. Ez nem olyan sorozat, amit ha lelőnek, akkor évekig nincs is hasonló.

symor - 2014. 06. 01. 18:07

Kellett a hely Uszticsnak :P
Egy újabb legendával lettünk szegényebbek.

Botond, Bordás és Szondi után vajon ki lesz az új magyar híró.

Bossányiban és Sütőben én nagyon bízok!

Kissur - 2014. 06. 01. 19:21

Hát én szívesen írnék az MTV-nek rendőrös sorozatot, de HBO se írt vissza a meghirdetett forgatókönyvírós kurzusukra. Pedig ötlettel tele vagyok.

raylot - 2014. 06. 01. 19:23

Belenéztem egyszer-kétszer, mert kíváncsi voltam Borbély Alexandrára, aki osztálytársam volt gimiben, de nagyon rossz volt. Minden és mindenki, különösen a főszereplő(?) fickó.

Wisp - 2014. 06. 01. 20:31

Aki látta az egész (eddigi) szériát: ha nekem bejött az első két évad akkor érdemes lehet belekezdenem a rebootba? Igazából a sorozat legelejét se láttam, tippem szerint valahol az első évad közepe és a második eleje között kapcsolódhattam be. Néztem, ahogy megy a nagy, világraszóló konspiráció magyarosan tálalt sablonkarakterekkel, és azon kaptam magam, hogy nem tudok vele leállni. :) Amikor láttam valamelyik reklámban, hogy új felállással folytatják, gondoltam, hogy sem a régi szálakat nem hozzák elő, sem a cliffhangert nem zárják le rendesen, szóval ott inkább abba is hagytam. Szerintetek akad még bármi a maradék négy évadban, ami hasonlít a sorozat elejéhez?

Fere - 2014. 06. 01. 21:08

Nekem hianyozni fog ha nem lesz. A tuzvonal sem volt rossz a magyaroknak az ativelos szal szokott fekudni es ez ad az amcsikhoz kepest egyedi izet a dolgoknak. Nekem terszett az elso ket evad de a 3. Evadtol sem volt rossz. Remelhetoleg lesz valami izgalmas helyette vagy folytatjak.

winnie - 2014. 06. 02. 05:47

Hát én szívesen írnék az MTV-nek rendőrös sorozatot, de HBO se írt vissza a meghirdetett forgatókönyvírós kurzusukra. Pedig ötlettel tele vagyok.

nem csatornának kell írni, hanem a velük kapcsolatban lévő íróknak ötletelni. nem sok az esély, de több, mint nulláról.

winnie - 2014. 06. 02. 05:47

wisp: érdemes csekkolni a rebootos kritikát és a kommentjeit, több választ fogsz kapni.

Wisp - 2014. 06. 02. 08:55

“wisp: érdemes csekkolni a rebootos kritikát és a kommentjeit, több választ fogsz kapni” > Igen, közben megnéztem őket. Asszem talán adok egy esélyt, de azért nem vagyok túl lelkes. Nekem épp az volt a poén az első két évadban, hogy nagyon próbálta magát komolyan venni a sorozat és érzésem szerint épp ez veszett el az újragondolással. De gondolom kár abban bízni, hogy a magyar nézőközönség el tud tartani egy rétegsorozatot.
“nem csatornának kell írni, hanem a velük kapcsolatban lévő íróknak ötletelni. nem sok az esély, de több, mint nulláról.” > És ez (ha bejön) hogy működik? Én adom az ötletet, ő megírja, eladja, én pedig felkerülök a stáblistára “… ötlete alapján” címszó alatt, amiért (gondolom) kapok valami jogdíjt? (Nincsenek amúgy ilyen ambícióim, de foglalkoztat az írás, szóval figyelek az ilyen infókra.)

winnie - 2014. 06. 02. 09:04

á, az amerika, itthon szerintem esélytelen ilyesmire számítani (persze minden egyéni megállapodás kérdése, emberfüggő), de valamennyire közelebb kerülhet a tűzhöz az ember. de a folyamat marha hosszú, szóval csak elegendő eltökéltséggel lehetséges.

vannak ismert producerek, akik sorozatban utaznak, pl. fonyódi tibor nem csak a hacktiont és a tűzvonalbant, hanem a gániuszt is eladta az mtv-nek, és nyilván folytatni akarja.

lumiere - 2014. 06. 03. 09:56

Nekem ezzel a sorozattal (és úgy általában a magyar filmekkel, sorozatokkal) az a bajom, h a dialógusok sokszor kb. általános iskolai szintre emlékeztetnek, ahogy meg van írva, meg ahogy sokszor a színészek is előadják. Az előadásnál meg a másik, hogy úgy érzem nem filmet vagy sorozatot nézek, hanem egy színpadi előadást (mivel ugyebár a színészek nagy többsége azért színházi színész). Na most a kettő ugyebár nem éppen ugyanaz, vagy legalábbis szerintem nem ugyanúgy kell benne szerepelni,előadni, szerepelni. Olyan műnek érzem, amatőrnek, életszerűtlennek (nem a helyzetet vagy a sztorit, hanem a színészek reakcióit, viselkedéseit), túl(meg)játszottnak. Kevés olyan magyar produkciót tudnék felsorolni, ahol ez (majdnem) rendben volt.
Ha már Szondi…ugye Anger Zsolt elég sokat szinkronszínészkedik, amelyekben meg egészen kiváló, sőt az egyik kedvencem. Szóval komolyan nem is értem…Mindenesetre nekem ezek az a dolgok elrontják az egész élvezeti értékét. És akkor a sztoriról már nem is beszélek. Az mondjuk nekem totál másodlagos, mert egy kiváló színészi alakítás azt felül tudja írni.
Ez a véleményem, persze lehet csak én látom így.

lumiere - 2014. 06. 03. 10:23

Ja igen az első két évadról…Az még rosszabb volt, mint a későbbiek: még borzassssztóbb színészi alakítások (Hujber Feri, Oroszlán Szonja), nevetséges kifejezések, sablon karakterek és sztorik, erőltetett poénok és olyan nevetségesen drámainak próbálták a színészek beállítani a karakterüket…Adtam én bőven esélyt, mert talán az első 4 részt végignéztem, hátha fejlődik a sorozat, (mert az ötlet maga nem volt hülyeség végül is, hiszen miért ne lehetne a magyaroknak is valamilyen hájtek kütyüs-nyomozós sorozatuk), később is elkaptam belőle részeket, de Gubík Ági végleg betette nálam a kiskaput.
Ja és annyival zárnám a magyar sorozatgyártásról szóló véleményemet, hogy többnyire amikor idegenből ültetnek át ötleteket magyar környezetbe, azok többnyire rosszul sülnek el (mondjuk pl. a Társas/Játék 1. évada kivétel, a 2. nem láttam még), ám a saját ötlet az többnyire jól sül el. Ez egy nagy átlag, és azon alapszik, amiket láttam, és valószínűleg sok produkciót kimaradt még.

Timi - 2014. 08. 23. 12:20

Én azt gondolom a sorozatról, hogy egy nagyon kellemes szórakoztató sorozat volt. Én szívesen látnám még a képernyőn. Azt hiszem még egy kis reklám, marketing elfér neki és a nézettség biztos megugrik. Szondi mellé ellen karaktert tennék, akivel Ő kell küzdjön. Kis szerelmi ügyet és keményebb eseteket.

Bombur - 2014. 10. 19. 10:58

Az első 2 évad szerintem eszméletlenül gagyi, vásári cucc volt. Az átívelőt sem tudták normálisan kézben tartani, a végén kismillió gonosz szervezet lett, akiket nem kapcsoltak le. Oroszlán Szonjától meg Hujber Feritől pedig úgy megyek falnak, mint a kos. A 3. évadtól viszont király lett. Persze mindig megvolt a jellegzetesen magyar szaga (béna ügyek, béna színészek), de Anger elvitte a hátán az egészet. A szomorú az, hogy még így is ez volt az egyetlen magyar sorozat, amitől többet kaptam, mint amit vártam, kivéve a Terápiát, az nagyon penge lett. Ha valaki tud jobbat mondani kis hazánkból, mint a Hacktion – Újratöltve, azt megköszönöm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz