login |

Pilot: Undateable

2014. 06. 02. 19:21 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Napokkal ezelőtt láttam a pilotot, és azóta töröm a fejem mit írhanék az NBC nyárra temetett sitcomjáról. Most majd jól meglátjátok, mi lett ennek az eredménye.

Ide a kép alá nem kellett volna már írnom semmit, úgy ütött volna igazán a poszt, de nyilván kicsit bele kell azért mászni, hogy miért semmilyen, vagyis halálosan közepes az Undateable.

A történet röviden annyi, hogy egy nőcsábász sosemakaromegállapodni 30-as csávó új szobatársat keres, és talál is egy nerd bártulajdonos személyében. Utóbbival az a baj, hogy semmi érzéke az ellenkező nemhez, nosza hősünk elkezdi megtanítani neki a csajozás alapjait. Erre a tudásra a másik főhős barátai is szomjaznak, szóval nekik is ad tanácsokat.

Sajnos mindezt úgy kell elképzelni, hogy szinte semmi poén nincs benne. Mármint a szó szoros értelmében persze van, élő közönség előtt felvett sitcomról beszélünk, így hivatalosan van min nevetni, csak épp nem fogtok egy másodpercig sem meglepődni a poénokon.

Ennek is megvan a helye, szerintem minden sitcom rajongónak van “kilométeres” becézésű kedvence, nekem például az Anger Management, de az Undateable nem igazán győzött meg. Olyan összedobott az egész.

Elképzelem az írókat, amint az alapötlettel leültek, és nekiálltak kitalálni a részeket és karaktereket. “A főszereplőnek kell még valami egyedi dolog”, amiből azt szülték ki, hogy hangeffekteket szeret csinálni. Tegye fel a kezét az össze lány, aki komoly beszélgetés közben “ptyü-ptyüüü” hangokat akar hallani. Oké, számolom…

A mellékszereplők sem dobják fel igazán a sorozatot. Ezen az sem segít, hogy pár közepes kedvencből érkeztek ide, például a Rules of Engagement fiatal nője, vagy a Ground Floor bombacsaja vagy a Glory Daze (izé, Whiney) jófeje. Bár néhol elmosolyodnak, kiesnek a szerepükből, de szerintem azért érezni, hogy senki sem hitt az Undateable sikerében. Talán azért nem, mert nem a CBS-en megy, pedig leginkább oda illene, a 2 Broke Girls mellé például. Olyan 4/10 körül pontoznám.

ui: Briga Heelan itt is ugyanolyan veszett jól néz ki, mint a Ground Floorban. Ő sem gondolta volna, hogy mindkét Bill Lawrence-es pilotját berendelik, így végül a másikban lett állandó, de azért ide is vissza fog még térni.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 06. 02. 19:21

twitteről:

Undateable – 1×01: oké, nem ez lesz az új nézős többkamerás szitkom. 2,5/10

de tényleg tökre vártam, egy új men at workben, mondjuk “men at bar”-ban bíztam, de ez nem volt vicces ugyanazt a poént ellőve sokszor.

pedig ez is a bill lawrence-istállóból került ki.

Deny - 2014. 06. 02. 19:42

Be sem akartam próbálni, de épp akkor jelent meg a nézettséges poszt a TVBTN-en, és ott dicsérték. Én meg unatkoztam, és gondoltam, egye fene, nézzük meg! Hát nagyon jól tettem! Én nagyon jókat nevettem rajta. Úgy sajnáltam a FWBL kaszáját, de ezzel legalább jó pótlékra találtam.

stevo - 2014. 06. 02. 20:19

Tyű, de tutajos ez a leányzó, lehet miatta próbálom be… :D

Castor - 2014. 06. 02. 20:25

Pro:
-főszereplő csókát a Glory Daze óta bírom szóval
(a Whitney annyira gyatra volt, azon még ő sem segíthetett)

-a haverokból a kötelező afroamerikai kellemes meglepetés

Kontra:
– többkamerás (tudom írni sem kell már)
– szőke Bri(n)ga már a ground floor-ba sem győzött meg, abszolút erőltetett a “színészi játéka”, a hangja meg katttasztrófa

“Neutrál”:
-a nerd

Szóval most még a nézhető felé billen a mérleg, és ez igen nagy szó az idei felhozatalból.

Synrew - 2014. 06. 02. 21:06

Bár a középszert aláírom,de bőven megérdemel pár részt,hogy kiderüljön mit hoznak ki belőle.

Dexter Morgan - 2014. 06. 03. 01:04

Szerintem sem sikerült igazán. Nekem az a bajom, hogy rettenetesen bírom ezt a féleszű Chris D’Elia jómadarat… Itt is hatalmasakat nyomat, csak hát – ez nem elég. Briga Heelan… na jó, ő külön történet, ötször újranéztem minden snittet, amin rajta van… És ez se elég. Nem jósolok ennek a sorozatnak komoly jövőt. És tökéletesen egyetértek, ennek a ‘Tiffany’-n lenne a helye.

Lajosék a másodikról - 2014. 06. 03. 10:15

Én lepődtem meg a legjobban, de minden sablonossága ellenére tetszett, maradok. A Ground Floortól nálam simán üti, azt két rész után gondolkodás nélkül dobtam.

dragon1986 - 2014. 06. 03. 18:24

“A főszereplőnek kell még valami egyedi dolog”, amiből azt szülték ki, hogy hangeffekteket szeret csinálni. ”

A mellékszereplő meg szeret énekelni :D

Mivel fogják magyarázni Briga hiányát, mivel ő a pincérnő és a bár tulaj oda van érte. Fura, lesz ha néhány részben nem lesz.

Synrew - 2014. 06. 07. 22:59

Jó volt ez a 3-4,viszont furcsa húzás volt egy ilyen cím mellett a Brigával történtek,viszont ha nem állandó az megmagyarázhatja a dolgot.

winnie - 2014. 06. 27. 15:39

valahogy ki kellett őt írni a másik sorozat miatt. már, ha kiírták. mi történt? (a fura az egészben, hogy ő is jött valaki helyére, aly michalkát váltotta az első szereposztás után)

nálam a 3. rész után kasza. az 1×03 vége aranyos volt, de egyébként pár fellángolástól eltekintve nagyon egysíkú, közömbös.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz