login |

Suburgatory: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is.

2014. 06. 02. 14:35 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A Suburgatory jól megtartotta a felvezetését. A Suburgatory nézettebb volt, mint jó pár túlélő szitkom (akár az ABC-n is), de már idén is csak 13 részt kapott (és mínusz két színészt), és évad végén mennie kellett. (Lehet, hogy látták, hogy nem tudják tovább adni ismétlő sugárzásra és mivel nem az ABC stúdiója gyártotta, ezért nem erőltették?)

Rajongóként mindezt marha gáz lehet látni. Számomra semleges a dolog, hiszen rég túlléptem a sorozaton és rájöttem, hogy bár sokat szapultam az elmúlt években, de ott követtem el a hibát, hogy hamisak voltak az alapfeltevéseim vele kapcsolatban. Az az igazság, hogy én mindvégig a zseniális pilothoz mértem a folytatást, illetve ahhoz, hogy a Suburgatory olyan típusú komédia, mint abban láthattuk. Pedig nem. A Suburgatory nagyon hamar teljesen másmilyen sorozat lett. Se nem elég őrült, se nem elég normális. Ráadásul egy olyan sorozat, ami nem feltétlenül röhögős komédia. Talán nem is komédia?

Ez nem negatív megjegyzés részemről, és persze, hogy komédia a sorozat, csak…, nem tudom. Hiszem, hogy megvolt mögötte az alkotói szándék. De egyszerűen nem tudtam és nem is akartam értelmezni a végeredményt. Ezt bizonyítja az is, hogy az általam látott és értékelhetetlennek tartott 2-3. évados részek ellenére is, sokan simán a jelen egyik legjobb komédiájának tartották a sorozatot. És komédiák esetében nyilván nem lehet elmagyarázni valakinek, hogy miért lehet értékelni az adott sorozatot. Nem?

Na, mindegy. Finálé. A sorozat utolsó része remekül jelezte a váltást, ami eljött a Subugatory-ban. És nem a pilot utáni azonnal megközelítésbéli váltásra célzok, hanem arra, hogy ez a sorozat a 3. évadban szinte minden szülő-gyerek viszonyokkal kapcsolatos báját és tematikáját elveszítette és abszolút a romantikára koncentrált. Ha ez valakinek megfelelt, akkor minden bizonnyal élvezte is.

Részemről sajnos a 3×13-at is csak a 7 részletben végignézős, unalmas és humortalan izének tudtam látni, amiben egyetlen jó pillanat volt, az is a legvégén. Az utolsó pár másodperc jó volt. Nem kaptunk egetverő cliffhangert, hanem láttunk valami, a boldog véget (újra)kezdést jelenthet.

Azt mondjuk nagy pazarlásnak éreztem, hogy Dalia ennyire hanyagolva volt.

15 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2014. 06. 02. 14:57

Az utolsó két rész iszonyat szar volt, de a teljes évad se sokkal jobb.
Daliás rész még talán jó volt.

Rubber Duck - 2014. 06. 02. 15:21

Mindenesetre Jane Levyt és a dilis szőke barátnőjét el tudnám képzelni más sitcomban. A szőke csajszit mondjuk egy olyasmi szerepben, mint amit MaryLynn Rajskub játszott a 2 Broke Girls-ben. Jane-t meg mondjuk a Hart of Dixiebe vagy a Csajokba.

VanillaSky - 2014. 06. 02. 15:36

Jane Levyt a Shamelessben néztem volna végig (nekem a Suburgatory pilot és néhány rész előbb volt, mint a Shameless dara). Amellett, hogy Emma Greenwell is zseniális, csak puszta kíváncsiságból, hogy milyen lett volna, ha…

winnie - 2014. 06. 02. 15:40

más lett volna a karakter, akkor, direkt a váltás miatt alakították így. vagyis az érdekes lett volna, hogy akkor hova futott volna ki.

ALDO - 2014. 06. 02. 16:07

A pilot valóban zseniális volt, de nagyon gyorsan, kb. a 7. részre teljesen kifulladt. Én az első évad felénél adtam fel, amikor egy teljesen humortalan, fárasztó, gyenge és/vagy idegesítő karakterekkel teli valamivé változott, és ha egy 22 perces sitcomnál azt nézed, hogy mennyi idő van még hátra, az már régen rossz.
A nézettség alapján azt hittem, hogy akár évekig is ellehet 13 résszel midseasonban.

highwaycat - 2014. 06. 02. 16:56

Pár hete daráltam le egyben az egészet, és teljesen egyet kell értenem veletek. A pilot fantasztikus volt, talán még számomra így egyben az első évad is. Jól kezeléűték még a karaktereket. Dallas nagyon unszimpatikus műbanyából átment egy édes plátói szerelembe, vagy barátságba, amit jól is tudtak kezelni, aztán aa harmadik évad végére már egy idegesítő töltelék anyag lett. Onnantól, hogy összejöttek a karakter meghalt. A teljes második évad egy hulladék volt. Erőltetett, és sokszor szimplán gagyi. A harmadiknál megörültem, hogy jajj de jó, a végére egy kis reboot, visszatér a kezdeti stílus, erre tartott kb fél órát. Összességében nem tudom miért szenvedtem végig. :D Talán reméltem, hogy az első évad után újra látok hasonló szintű részeket, vagy csak a dara szele vitt el a célig, de már sajnálom, hogy enniy időt rááldoztam.

humorpalanta - 2014. 06. 02. 22:36

A pilot tényleg fantasztikus volt, utána mély süppedés a pocsolyába. A második évadot már darában néztem. A 3-at meg abbahagytam a felénél, majd valamikor pótolom, talán.

galocza - 2014. 06. 03. 06:55

nem is bánom hogy vége, erősen szenvedtünk már egymással, legalább nem nekem kellett szakítanom.

Tamara - 2014. 06. 03. 21:30

Szerintem a harmadik évad már iszonyatosan szörnyű volt. Az összes rész, az összes jelenettel együtt. Már én éreztem magam kínosan, mert néztem, pedig a színészek alapvetően nekem szimpatikusak voltak. Szerintem amiatt néztem továbbra is. Kár érte.

Lajosék a másodikról - 2014. 06. 05. 08:27

A maga nemében páratlan sorozat. Már a második évadnak se volt sok értelme, teljesen szürreális dolgok történtek benne, de a harmadik még ezen is túltesz. Abszolút az az ember érzése, hogy minden részt más írt anélkül, hogy a többiekkel bármiről is egyeztetett volna.

Vagy itt is valamelyik főszereplővel akart kicseszni a csatorna, és azért rendelték be a harmadik évadot, hogy ne mehessen máshova.

Dean - 2016. 01. 20. 09:13

Szerintem mi más sorozatot néztünk. Nekem pl. rohadtul tetszett. :D Pont most daráltam le.

winnie - 2016. 01. 20. 13:30

dean: nem, ugyanazt néztük. vagyis én nem néztem, mert elkaszáltam egy idő után, szóval max ugyanazt a finálét láttuk. de rég rossz lenne, ha egy sorozatepizódról mindenkinek egyezne a véleménye. látod, sokak szerint rossz volt a sorozat, sokak szerint pedig jó – több millióan nézték, és több millióan hajították ki. egyikünk sem egyéniség:) ezért jó, hogy vannak kommentek. főleg humorban, mindenkinek más a stílusa.

viszont, hogy segíts az utókornak, 1-2 mondatban leírhatod, hogy miért jó, stb.

Rammie - 2016. 06. 18. 21:17

Most fejeztem be, kb. három nap alatt megnéztem a részeket. Nekem tetszett a sorozat, a karaktereket is csíptem, s bár néha nem igazán értettem, hogy egy-egy szál minek, azért összességében jó volt. A hozzászólásokat olvasgatva átgondoltam picit, és el kell ismerni, hogy az első évad valóban sokkal jobb volt, mint a második és a harmadik, és a karakterek kicsit ellaposodtak a pilothoz képest (kertvárosiasodtak :D), de legalább nem idegesítettek halálba, mint jónéhány másik sitcom főbb szereplői. Engem nem untatott egy epizód sem, tipikus az a sorozat, amit akkor nézek szívesen, ha ki akarok kapcsolni, és hiába láttam minden részt, simán végigülném mégegyszer. Voltak hibái, de nem bántam meg, hogy elkezdtem. :D

Niki - 2016. 09. 15. 18:44

Szerintem nagyon jó sorozat volt és a részemről nagyon -gáz hogy a legjobb résznél hagytak abba kíváncsi lettem volna hogy hogyan alakulnak a dolgok ! Mag meg mi van azzal a daliaival miért ilyen katttos nah szóval szerintem igen is megérné folytatni sok elvarratlan száll maradt még a folytatáshoz !! ;)

Tütü - 2017. 11. 29. 15:34

Én imádtam, 4 tanítási nap alatt néztem meg az egészet, és most keresem, van-e folytatás a 3.évad után, mert ez nem befejezés. Nem érzem lezártnak. Bármi infó esetleg? van folytatás bárhol?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz