login |

Modern Family: vége az 5. évadnak

2014. 06. 03. 14:31 - Írta: CyClotroniC

18 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Kíváncsi leszek idén az Emmyre, hiszen a kritikusok úgy tűnik, hogy már kiszerettek az elmúlt évek házi kedvenc szitkomjából, a Modern Familyből, sem a TCA, se a CCTA nem jelölte őket idén semmire, bár tavaly is csak Sarah Hyland jutott nominációig a mellékszereplő kategóriát korábban kisajátító csapatból.

Az alakításokra mondjuk sosem lehetett panaszunk, sőt ami azt illeti, kommersz, országos csatornás szitkomként kifejezetten minőséget képviselt mindig is, ám az elmúlt szezonban már közel sem számított olyan stabil szórakozásnak, mint a kezdetekkor. Szerencsére azonban jött az ötödik évad és rendesen gatyába rázta a sorozatot.

Nem tudom, hogy ti is érzékeltétek-e a javulást, de mivel pont azokat a változtatásokat lépték meg, amiket magam is hiányoltam a Modern Familyből, így nem tudtam nem szeretni őket idén.

A legeslegfontosabb talán, hogy nagyobb szerepet kaptak a gyerkőcök, Luke és Manny párban érdekesebb, mint a felnőttekkel, a szezon közepén Alex kicsit komolyabb sztorija remekül sikerült, és a Haley köré szőtt romantikus történet is rettenetesen aranyos lett, bár az is igaz, hogy mindkét lány sztorijától egy kicsit mintha visszatáncoltak volna a szezon végére.

Mitch és Cam esküvője tökéletes gerincet adott az évadnak, valamint Claire és Jay munkahelyi, apa-lánya kapcsolata is jól eltalált mellékív volt. Philből érezhetően visszavettek egy keveset, ám furcsamód a sorozat vitathatatlanul dzsolidzsóker karaktere így talán még jobban is működik, ami pedig külön öröm, hogy idén újra elviselhető mértékre csökkentették Gloria harsánykodását is, aki még mindig a csapat legszürkébb foltja számomra, de legalább már nem idegesítő.

Az event epizódokat felemás minőségben hozták le, hiszen míg a Las Vegas-os talán az eddigi egyik legjobb részük volt, addig az ausztrál kiruccanás már közel sem ugrotta meg ezt a lécet.

Hasonlóan kihagyott ziccernek éreztem a szezonzáró esküvőt is, sajnos egyáltalán nem sikerült egyedit alkotniuk a sitcom-lagzik műfajában. Mindezek ellenére a fenti változtatásoknak és a helyenként kifejezetten sziporkázó írásnak köszönhetően, a tavalyi botlás után ismét jár a 7/10 a évadra.

18 hozzászólás Ne habozz!

Cyrax - 2014. 06. 03. 14:41

5 évad után kaszálom, semmi baj sincs vele, csak annyira kényelmes sorozat, hogy számomra pluszt már nem nyújt.

Fireblade - 2014. 06. 03. 15:12

Nekem bőven megér heti 20percet az életemből…kedves vicces szerethető karakterek.
Mondjuk én a kritikából hiányolom Lily-t, szerintem jól eltalálták a karaktert, kiscsaj jól hozza, és néha állat jó poénokat nyomat :)
nálam stabil
8/10

sherlock20 - 2014. 06. 03. 15:16

Még mindig kedvenc sitcomom, Las Vegasos részen behaltam, zseniális.
8/10 az éved

suno - 2014. 06. 03. 15:18

Nekem pedig ez az évad volt az egyik leggyengébb magasan..
Kasza szint.

winnie - 2014. 06. 03. 15:22

mondana valaki 2-3 epizódot a las vegason kívül, amit érdemes? nem feltétlenül azért, hogy visszatérjek, csak hogy lássak valamit ebből. aztán ki tudja, lehet, hogy visszatérek. (nekem a 4. évad elején lett rutin, akkor húztam el, bár nem éreztem, hogy változott volna akkor a minősége.)

goodjohnwin - 2014. 06. 03. 15:25

Aranyos és társadalmilag nagyon hasznos sorozat, jó, hogy van, de nem egy kiemelkedő darab.

CyClotroniC - 2014. 06. 03. 15:40

Az a baj, hogy nem emlékszem mindre már, mert idén úgy néztem, hogy összevártam 4-5 részt, és ilyen miniblokkokban. Amik egysoros leírások alapján beugrottak, hogy bejöttek még a Vegasoson kívül:

4×13: “Three Dinners”
(Cam-Mitch vacsija kínos poénban zseni, de jó a Haley-szülők is)

4×17: “Other People’s Children”
(Cam-Manny-Alex és Phil-Haley szálon nagyon jó volt)

Mondjuk általánosságban volt inkább jó a szezon és szerintem pont a kisebb átívelések miatt, amiket fent is írtam, így nem tudom, hogy mennyire fogja kiragadva visszaadni a hangulatát, de ezekkel lehet próbálkozni.

István - 2014. 06. 03. 16:05

Nekem egyik kedvencem ez a sorozat, szerintem is jobb volt ez az évad, mint az előző :)

Fireblade - 2014. 06. 03. 16:16

Mondjuk, azt olvastam valahol, hogy szegény Alex-et játszó színész lánnyal nem tudnak mit kezdeni, annyira elkezdett nőiesedni, hogy nem győzik lazább, bővebb ruhákba rakni, mert nagyon eldurvult a méret :)

Az is mekkora hogy Cam-et játszó színész teljesen hetero..és így hozza a figurát teljesen hitelesen :)

Lajosék a másodikról - 2014. 06. 03. 16:28

Tömbösítve néztem, de az évad egyértelműen Ariel Winter melleinek eldugásáról marad emlékezetes, szegényt lassan zsákba kell rakni.

A vegasos és az ausztráliai rész kifejezetten erős volt, és összességében is erős évadot zártak, az ötödik évadtól pedig ennél nagyobb elvárásaink már nem nagyon lehetnek.

zolkó - 2014. 06. 03. 16:55

@winnie 4. rész “Farm Strong”,12.rész “Under Pressure”, 19. rész “A Hard Jay’s Night” Ezeken a részeken szórakoztam a leginkább.

Thrasher - 2014. 06. 03. 17:38

állj, a vegasi részt ezek szerint jónak tartja a közvélemény?
szerintem a már alapból is unalmas, egyszerű félreértéseken alapuló humornak volt egy nagyon középszerű példája.

a cikkel ellentétben én még mindig biztonsági játéknak érzem az egészet, mondjuk viszonylag magas, kreatív színvonalon művelve, de akkor is…

CyClotroniC - 2014. 06. 03. 18:05

Hát merészek sosem lesznek, ez az imázsuk és működik, de korábbi önmagukhoz képest talán idén merték a legtöbbet változtatni.

A Vegasos részhez azért hozzátartozik, hogy én imádom a színházas, helyzetkomikumos szálösszekavarós “finálékat”, és ugye az egész epizód arra volt kifuttatva, hogy 15 perc félreértéseit hogyan lehet összeszőni egy nagy káosszá. Szerintem remekül megoldották, figyelembe véve azt az időt, amit kaptak. És Stephen Merchant óriási volt.

paranoid android - 2014. 06. 03. 20:06

Számomra nem volt különösebben szembeötlő a javulás, de végülis belegondolva, talán egy hajszálnyit valóban jobb volt ez az évad, mint az előző, ami persze akkor sem jelentett rosszat, inkább kényelmeset. Annak én is örültem, hogy a Dunphy gyerekek nagyobb teret kaptak, Phil mellett ők a kedvenceim.

Flanker - 2014. 06. 03. 20:40

A Las Vegas-os részt én élveztem, és pontosan, vendégszereplő Emmy-t Stephen Merchantnak!
És igen, Ha Ariel winter így folytatja, még Vergara-t is lekörözi, pedig ő egy külön kategória..:D

matrix33 - 2014. 06. 03. 20:55

Előzőnél jobb volt valóban, de összességében nem éreztem túl jónak, talán egy 6-ost tudok adni az évadra, de tényleg csak azért mert a 4.-et még jobban untam.
Nem hiszem, hogy kaszálom, mert én is úgy vagyok vele, hogy ha felgyülemlik 3-4 rész, akkor jó kikapcsolódás egy estére.
Én attól félek, ami amúgyis jellemző minden szitcomra, hogy egyre kevesebb a poén és cserébe sokkal drámaibbak (remélem érthető mire gondolok), és pl. az esküvővel se sikerült annyira nagyot dobniuk, hiába pazaroltak rá több részt, így felesleges volt. Szóval nekem inkább nyomják akár minden részben előtérbe Philt, mert nem tudom megunni, és mindig vicces tud lenni :)

jtb - 2014. 06. 04. 00:28

Annak ellenére hogy a jelenetekben a poénok még mindig kerek egészek, minden megkezdett apróbb poént lezárnak a jelenet végére és az embernek így nincs egy kis hiányérzete sem, szerintem is biztonsági kört futnak az írók, ez az a sitcom ami mindig hozza a saját szintjét és ritkábban megy az alá. Nálam ez egy 7-8/10-es szint, de már egy kicsit kezdek beleunni, hogy ugyanazon a színvonalon pörög.

Az Emmy-t illetően remélem most már hanyagolják őket, bár Ed O’Neill-nek igazán kijárna, ha úgy tetszik életműdíj gyanánt is. :D Jó lenne ha végre Nick Offerman végre elfoglalná már legalább az egyikük helyét a jelöltek között. (és meg is nyerné, de ez már túl sok a jóból :D)

Thrasher - 2014. 06. 04. 19:56

na jó, lehúztam a Vegasos részt, de így visszagondolva a nagyon hasonló poénokra épülő 2×13-ra ( Caught in the Act, http://www.movieweb.com/tv/TEFPcmmjxRUuJI/taste-my-cupcakes ) anno bizony adtam egy 10-et.

lehet, hogy én csak én untam meg egy kicsit mostanra, igazából sok, (pl.) CBS-es kaptafasitcomhoz képest nem érdemli meg, hogy az egyhangúság miatt oltsam, annál azért még mindig kreatívabb

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz