login |

Pilot-mustra: Crossbones – 1×01

2014. 06. 04. 15:01 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Crossbones vagy Black Sails? Black Sails vagy Crossbones? Megmondom én: fogalmam sincs. Ez az “átka” a blogírásnak. Mivel anno a Black Sails-ről más írt nálunk, ezért mást vettem előre, amiről én írhatok, és hátulra került a bepróbálási listámon,  azóta is csak várakozik. De ami késik, nem múlik.

Szóval a fenti kérdést csak ti tudjátok megválaszolni, azt viszont én is megmondom, hogy őszinte meglepetésemre nekem bejött az NBC új sorozaténak, a Crossbones-nak a kezdése – illetve sokkal jobban tetszett, mint arra számítottam. Talán azért is, mert ez nem (sem?) volt egyelőre kalózos sorozat. Oké, az első pár perc egy tengeri rajtaütéssel ment el és a folytatásban is lesznek Feketeszakáll-flashbackek, de a sorozat nagy része a szárazföldön játszódott, a Feketeszakáll által demokratikus körülmények között irányított tolvajszigeten.

CROSSBONES – 1×01 – 6,5/10

Igen, fel lehet tehát készülni, hogy a politika és az “udvari” intrikák kerülnek a központba. A sztori katalizátora egy újonnan feltalált kronométer, ami a tengeri tájékozódáshoz elengedhetetlen és az britek abban bíznak, hogy segítségével felszámolhatják a kalózkodás. Éppen ezért törnek kalózok a találmányt szállító hajóra (plusz saját terveik is vannak vele), azonban a szerkezetet még időben megsemmisítik. Feketeszakáll célja pedig, hogy a tervtöredékekből újra megalkossa a kronométert.

Tudom, hogy száraz a történetismertetés (és ez talán a pilot egyik hibája, ráadásul van egy karakter, aki a néző szerepét tölti be és mindig, mindenre rákérdez, hogy “Miért?”, “Ezt most hogy?”, hogy a főhős mindent elmesélhessen és megindokolhasson), de ez még mindig csak a katalizátor. A fő sztori az, hogy van valaki az angol hajón, aki hajóorvosnak adja ki magát és akit ezen minőségében Feketeszakáll szigetére is visznek. Azonban ennek a bizonyos illetőnek a királyi udvar megbízásából van egy titkos küldetése.

Ami pedig a legérdekesebb, hogy a túlzsúfoltság ellenére jóformán nem történt semmi a pilotban (ami történik, az hamar visszacsinálódik), és az említett szájbarágás ellenére egy csomó fontosnak tűnő mellékkarakterről szinte semmit sem tudunk meg. Mármint nem karakterszinten, hanem arról, hogy kik is ők valójában. Oké, lehet, hogy én nem figyeltem oda, de fura volt, hogy látom az egyes viszonyokat, de (még) nem tudom, hogy X vagy Y ki is valójában.

És hogy megint (látszólag) ellentmondjak magamnak, az egy mondatban leírható történések ellenére több váratlan húzás is látható az első epizódban, s a fő szál mellé, kissé random módon, de beúszik egy másik politikai sztorivonal, ami a folytatásban biztos, hogy központi szerepet fog kapni, és terepet biztosít mindenféle szövetségnek, árulásnak és intrikának.

Ami meglepő volt, hogy a sorozatot egyáltalán nem John Malkovich adja el. Még azt sem mondanám, hogy számomra bármilyen pluszt jelentett volna. Nem tudom, hogy az ő vagy az írók, esetleg a rendezői instrukciók hibája-e, de sem a karaktere nem húdenagy eresztés (de nem kellenének azok a látomások…), amit produkál az meg nagyon…, nem tudom, modoros? Arról nem is beszélve, hogy a szövegeit (nyilván szándékosan) végig darálja és ezeket az egybe folyó mondatokat, bár lehet értelmezni, de nem adnak a karakternek semmilyen stílust. (Nem gépies, nullszínész daráról van szó, csak így, furán beszél.)

Aki simán a hátán viszi a Crossbones pilotját (és aki egyébként a sorozat főhőse is), az Richard Coyle, a fent említett hajóorvos, akinek jelenléte is van, és a karaktere is jó. Ő az, aki miatt mindenképpen maradok, aki sarokba szorítva már-már a heist műfaját idéző trükkökre kényszerül, hogy véghez vigye küldetését.

Ha mellé felnőnek azok a mellékszereplők, akiket idővel megismerünk, akkor nézős maradhat a Crossbones. A nagy kérdés, hogy a Luther készítője, Neil Cross (és olyan, elég elismert írók, mint Liz Sarnoff vagy Blake Masters) apró, miniküldetésekkel fogja előrelökni a sztorit, vagy hanyagolni fogja a minimálisan is epizodikus struktúrát.

47 hozzászólás Ne habozz!

Bandido - 2014. 06. 04. 15:28

Nos nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb…
A Black Sails ben sokkal jobbak a karakterek szerintem. Ebben viszont volt akció nem volt lagymatag ez a rész. Viszont a BS nek jobb az atmoszférája, hangulata.
Crossbones ban meg John Malkovichnak idegesítő monológjai vannak…

sleepwalker77 - 2014. 06. 04. 15:30

Nálam egyelőre Black Sails a jobb. Itt tényleg a doki az egyetlen karakter aki érdekel.

Kisvesza - 2014. 06. 04. 15:37

Ritkán értek egyet veled, de most nekem is ez volt az érzésem. Pozitív csalódás ez a Crossbones (eddig), pedig a Black Sails után nem sok jót várva ültem le megnézni a pilotot. A Malkovich-Coyle páros elvitte a részt a hátán, a mindig visszakérdező angolt túlzásba vitték és a vége is eléggé összecsapott volt. Ennek ellenére látok benne jövőt, meglátjuk, milyen irányba megy el.

yeeeyha - 2014. 06. 04. 15:37

Nálam jöhet minden, ami kalózos, a Black Sails pilotját is imádtam (a sorozat lanyhább lett, de a finálé odatette magát), úgyhogy én azon voltam nagyon meglepődve, hogy most nem tetszett, amit láttam.

Nem tetszett Feketeszakáll – nagyon utálom magam, hogy ezt mondom, de John Malkovich-tól jóval többet vártam volna; ez részben a karakter hibája is, de Malkovich is olyan fura volt.
Ráadásul nem nagyon lepett meg semmi a sztoriban (mondjuk a Black Sailsben is ellőtték a “megjegyzem és elégetem a papírt” dolgot), untam.
Egyelőre nem sok minden rántott be a történettel kapcsolatban, egyedül a tengerben lubickoló Kate Balfour volt az, akinek érdekel a sorsa (alapból imádom Claire Foyt)
Pár rész esélyt kap még azért, de innen már csak jobb legyen.

winnie - 2014. 06. 04. 15:42

yeeyha: engem az meglepett, hogy már az első részben megölték malkovichot:) vagy a szellemes dolog is, plusz még volt két olyan irányváltás, amire nem feltétlenül számítottam (nem csavar, csak irány), de azokra nem emlékszem, mert a tegnap délután túl régen volt, úgy tűnik. (talán az, amikor a nőék (valaki megmondja, hogy ő ki) elkezdik kínozni lowe-t malkovich tudta nélkül és feketeszakáll lép közbe.

sehrezad - 2014. 06. 04. 15:47

A Black Sailst elkezdtem, de annyira nem kötött le, hogy valahogy “kaszálódott”, abbamaradt (és így is marad) – ez viszont marasztalt, volt kedvem hozzá, a köv. részre még befizetek mindenképp. És igen, én sem Malkovich miatt, hanem az ő szereplése (a csalódás) _ellenére_ maradok még…

polovcev - 2014. 06. 04. 15:55

Nem értem miért olyan nagy eresztés az a kronométer. A veszélyesebb területeket ugyan elkerülhetik vele, de a kalózokkal szemben semmiféle pluszt nem ad. Nem mintha értesíteni tudnák az admiralitást azonnal amint felbukkan egy halálfejes vitorla.
Emellett Malkovich monológjai miatt vissza kell állnom a feliratokra. Teljesen elszoktam már tőlük.

Egyelőre maradok, mert remélem, hogy visszavesznek az eszeveszett tempóból s vízbe folytatják azt a szerencsétlent a folyamatos kérdéseivel.

yeeeyha - 2014. 06. 04. 16:08

@winnie: jajj, az egész mérgezés nagyon gagyi volt nekem, egyrészt, mert rögtön kitaláltam hova tette a mérget (van hasonló az irodalomban), meg ekkora hülyeséget betenni a pilotba, hogy megmérgezik a címszereplőt…
Lowe kínzása tényleg meglepő volt viszont, azt aláírom. Amit ott nem értettem, hogy miért nem ordítja ki az agyát is (mondjuk nekem nagyon kicsi a fájdalomküszöbön, de az ilyen kínzó jelenetek többségénél keveslem a fájdalmas ordítást, nem hihető).

Chev - 2014. 06. 04. 16:20

Nem volt rossz, nálam simán verte a Black Sailst. A téma érdekel, meglátjuk, mit tudnak kihozni a folytatásból.

karit - 2014. 06. 04. 16:21

Ez éppen az az eset, amikor elvesztik Harlemben a Black Sails forgatókönyvét, aztán a páros lapokat szétrágják az egerek, majd a becsületes megtaláló véletlenül az NBC portáján adja le a maradékot.
Így született meg a Crossbones, szakács helyett orvossal, kincses hajó helyett kronométerrel, Feketeszakáll helyett fehér szakállú Malkoviccsal, aki mintha újra a saját elméjében esett volna fejre.

Na jó, túloztam. Ősz a szakálla, azelőtt biztos fekete volt. Ha kevesebb lesz a parton a nyavalygás és több a tengeri csata, részemről hajrá. Bár egy kalózos sztori lehetne kissé “koszosabb”.

KS95 - 2014. 06. 04. 16:50

Nekem a Black Sails sokkal jobban bejött. Lehet azért mert ugyan ezt a részt már láttam egyszer a BS-ben csak ott nem ez a szerkezet volt a fő téma hanem a spanyol hajó itt is először a miért ne öljem meg ha már semmi hasznot nem veszem kérdés volt, majd jött a nagy “átverés” mert elégettem a lapot és megjegyeztem, most már muszáj lesz életben hagyni. Arról nem is beszélve, hogy a BS-ben is egy nő karakter felel a kereskedelemért, aki az akkori kor nőéhez képest teljesen férfias. A legnagyobb csalódás meg John Malkovich olyannyira idegesítő volt hallgatni a beszédét, hogy sokszor gondolkoztam azon, hogy áttekerem. Végig olyan érzésem volt mintha unná ezt az egész szerepet. Még egy részre maradok, de ha ez továbbra is ilyen lesz akkor számomra kasza.

Furaha - 2014. 06. 04. 17:19

Nálam eddig az év csalódása. Pedig a két kalózos közül ezt vártam eredetileg jobban… Az első 20 percbe annyi agyament jelenetet sikerült beletenni, hogy végül végig sem sikerült nézni a részt. Komolyan nem tudom, melyik volt a rosszabb: a szánalmas harc jelenet az elején, akkurátusan zselézett hajú kalózzal, vékony kis csaj erőből lever minden férfit jelenettel, Feketeszakáll röhejesen teátrális “bemutatkozása” a puskaporos megoldással (ez valami vicc akart lenni?), John Malkovich irritáló hangszínen előadott beszéde vagy esetleg csak szimplán a szánalmas kiindulási pont: sikerül feltalálni egy szuper szerkezetet, amit aztán feltalálóstól, jegyzetestől (együtt mindet persze) felpakolnak egy hajóra védőkíséret nélkül, egyrészt hogy eljuttassák Angliába, de ugyanakkor, hogy Feketeszakáll kezére is juttassák, hogy a főhős megölhesse??? Ez csak nekem tűnik orbitális ökörségnek?

DarylD - 2014. 06. 04. 17:28

Lehet hogy velem van a baj, de egyik sorozat se nyerte el igazán a tetszésemet, az egyetlen dolog amiért nézem őket, az a környezet… :D

Miroku - 2014. 06. 04. 17:34

Richard Coyle jó színéesz. A Coupling című sorozatban hatalmasat alakított anno.
Ohh Jeffrey!!!

vincent vega - 2014. 06. 04. 17:36

Részemről a Crossbones vérszegénynek és összecsapottnak tűnik. Maradok a Black sailsnél.

bvr - 2014. 06. 04. 18:01

nagyon vártam és (egyelőre mindenképp) elég komolyat is csalódtam. A sorozatban is, de főleg Malkovich-féle Blackbeardben. Nem kaszálom el, de egyelőre a Black sailes nekem sokkal jobban bejön (főleg hogy ott leginkább a fináléval voltak gondjaim, odáig kevés kivételtől eltekintve rögtön a starttól kezdve tetszett, itt viszont már az indulással is bajaim vannak. Egyelőre persze nem kaszálom de jó alaposan lehűltek a várakozásaim)

Roxi - 2014. 06. 04. 18:34

Ha Hugh Laurie kapta volna a szerepet tuti nézős,így még gondolkozom rajta!

Benjy - 2014. 06. 04. 18:55

Nekem sokkal jobban tetszett mint a Black Sails, habár bőven van negatívum. Malkovich alakítása elég ‘meh’ volt, ennél sokkal többre számítottam tőle. Mondjuk az is igaz hogy elég kifacsart szövegeket adtak a szájába. A túlzsúfoltság itt annyira nem zavart, az sokkal inkább hogy elindultak valamerre aztán mégsem, majd megint és megint… Plusz volt egy tucat buta, kiszámítható ötlet, de maradok, mert lekötött a nyitány, és érdekel is a folytatás. Én 6/10-re hoztam ki ezt a kezdést, és annak ellenére hogy azt írtam hogy jobban tetszett mint a Black Sails, nem mondom azt hogy egyik jobb volt mint a másik. A BS inkább sótlanabb volt, és nem akart sokat elmondani, itt meg inkább sokat akartak elmondani.

Benjy - 2014. 06. 04. 18:57

“sikerül feltalálni egy szuper szerkezetet, amit aztán feltalálóstól, jegyzetestől (együtt mindet persze) felpakolnak egy hajóra védőkíséret nélkül, egyrészt hogy eljuttassák Angliába, de ugyanakkor, hogy Feketeszakáll kezére is juttassák, hogy a főhős megölhesse??? Ez csak nekem tűnik orbitális ökörségnek?”

Mégis majdnem összejött nekik a terv. :)

sidewinder - 2014. 06. 04. 19:09

Nálam ez jobban ütött mint a Black Sails!Remélem azért lesznek benne tengeri csaták,és nem zúdítanak ránk a második részben egy hatalmas tengeri támadást,hogy majd a lecsengő tizenvalahány részben az asztal körül üljenek :)

sorozat/gyilkos - 2014. 06. 04. 19:48

Majdnem mindenben egyetértek, azzal a különbséggel, hogy ugyanolyan gagyi, mint a BS, viszont a Cross – Malkovich páros miatt itt nagyobb a csalódás.

Amikor, a távolról sem hibátlan, de ennél nagyságrendekkel jobb Turn fut kosztümös kategóriában, ott ez kevés. Egyébként is, egy Róma, egy Deadwood után,
ne Karl May szinten űzzük már a kalandsorozatozást.

Még csak azt sem vagyok hajlandó elfogadni, hogy tinédzser kamaszfiúk az elsődleges célközönség, ifjúsági cuccot is össze lehet(sőt) rakni értelmesen.

Malkovich nem csak modoros, de súlytalan, ami egyrészt elképesztő teljesítmény, másrészt kb. a nyolcadik főbűn ilyet csinálni.

Bosszantó, már megint.

Lemoni - 2014. 06. 04. 20:13

A jó közepes Black Sails magasan veri nálam a Crossbones-t. A pilot unalmas volt, az első 5 percben a csata rém gagyi, a dialógusok, monológok üresek. Malkovich ripacs, modoros és irritáló, a női karakterek semmilyenek. Egyedül Richard Coyle miatt kap tőlem még egy esélyt.

wirth6 - 2014. 06. 04. 20:55

@Miroku: Vicces, nekem is pont ez az “Oh, Jeffrey” ugrott be amikor a képet megláttam :)

Tommy - 2014. 06. 04. 21:05

Lehet csak rossz hangulatomban néztem a pilotot, de én ebből csak 25 percet bírtam. A karakterek full semmilyenek voltak számomra, a sztori pedig a Black Sails után semmi újat nem tudott mutatni.. A BS se egy nagy eresztés, de ennél sokkal jobb.

zagloba - 2014. 06. 04. 21:14

Sokkal jobban bejött a Crossbones, mint az unalomba fulladó BS.

Az tény, hogy nem hibátlan, és elég zsúfolt, épp emiatt még nem volt lehetősége a karaktereknek megmutatni, kik is ők valójában.
A BS-nél elég sokan épp azért reklamáltak, hogy a nagyon ígéretes pilot után, 4-5 részt követően
történjen már valami. Hát, itt történt.

A szereplőkben van potenciál, ha kicsit lassabb sebességre kapcsolnak, nagyon jó kis sorozat lehet ez.
Én eleve szeretem Coyle-t, Malkovich-ot, és Foyle-t, úgyhogy ez számomra OK.
Az is pozitív, hogy nem Malkovich-re akarják építeni az egészet pedig ez nagyon csábító lehetett volna.

karit
“Így született meg a Crossbones, szakács helyett orvossal, kincses hajó helyett kronométerrel, Feketeszakáll helyett fehér szakállú Malkoviccsal, aki mintha újra a saját elméjében esett volna fejre.”

A látszólagos hasonlóságok ellenére azért jelentős különbségek vannak. A főhős nem orvos, a kronométer itt nem végcél /mint a BS-nél az Urca de Lima/, hanem eszköz/csali a briteknek, hogy Feketeszakáll közelébe kerüljenek.
Aki kissé valóban őrült figura lesz, úgy tűnik.
De abban egyetértünk, hogy egy kalózos sorozat lehetne karcosabb!

polovcev
“Nem értem miért olyan nagy eresztés az a kronométer. ”

Azért, mert ebben az időben a hajók csak a szélességi köröket tudták pontosan követni. A hosszúságiakat csak a szárazföldön lehetett pontosan kiszámítani, hajón nem, annak mozgása/imbolygása miatt miatt.
A kronométer egy órához hasonló eszköz, ami lehetővé tette a hosszúsági körök pontos meghatározását tengeren is, így a pontos navigációt. Maga a szerkezet nagyon összetett volt, és drága, úgyhogy sokáig csak a britek rendelkeztek vele, és ott sem kapott minden hajó.
Úgyhogy aki pontosan tudja merre jár, az igen kifizetődő lehet.

Szóval mindenképpen maradok, valahogy jobban érdekel Lowe és Feketeszakáll párviadala, mint a BS intrikái.

Spoiler:

Talán a kódkönyv megmérgezése nem kellett volna, nekem rögtön az a bizonyos klasszikus ugrott be…nem volt még az olyan régen.

Spoiler vége

Hunnenkoenig - 2014. 06. 04. 21:47

Na megnezem a hetvegen.

A BS-t, mint a röviditese is mutatja, Bull Shitnek tartottam az elsö perctöl kezdve.

Kivancsi leszek ez hogyan jön be…

styak - 2014. 06. 04. 22:52

Úgy látszik ez a “megjegyzem az információt a papírról, amire másoknak szüksége van, és aztán elégetem” elég elterjedt túlélési módszer volt akkoriban.

Arra nem lehet panasz, hogy túlságosan vontatott lenne, mert gyors egymásutánban történnek az események. Az első rész nem volt olyan rossz, de ha nem kalózos sorozatról lenne szó, amiből hiány van, lehet nem nézném meg a következő részt. Bár a Black Sails is az évad végére kezdett jó lenni.

Az tetszett, hogy mindenki olyan szép választékosan beszél.

A szőke hajú lánynak – Eleanornak – a Black Sails-ből a fekete haj jobban áll. A karaktere is szimpatikusabb, a mimikája is jobb. És ahogy nézem Lieutenant Dan Taylor is újra szerepet kapott.

Kedd - 2014. 06. 04. 23:06

Nekem a BS bejött, én élveztem az intrikáit, bár volt bőven hibája. Ez viszont hatalmas csalódás, mint egy 90-es évekbeli gagyi. Malkovich súlytalan volt, a többi karakter -az orvost kivéve- érdektelen és/vagy idegesítő. Kap még egy rész esélyt, ha nem változik, kasza.

DeadMan - 2014. 06. 04. 23:13

Megmondom őszintén nem csak ez, de a Black Sails is elég erős csalódás nekem (utóbbinál a 2. résznél tartok, de nem visz rá a lélek, hogy folytassam).
Pedig lehetne marha jó kalózos sorozatot csinálni,
de véleményem szerint egyik gárdának se sikerült.

thomas - 2014. 06. 05. 08:56

Én a Black Sails-t nem nézem, de ennek pilotját láttam és egyetértek a kritikával meg a pontszámmal is teljes mértékben. Amúgy csak engem idegesít, hogy Malovich totál eyhangúan, egysíkúan beszél? Jó, mondták, hogy a karaktere ilyen, de kicsit zavaró.
Amúgy lehet hü*yének néztek de sztem az Assassin’s Creed 4 játékból nem keveset koppintottak ezzel a kronométerrel meg a tengeruralommal. :)
Amúgy nem tűnik rossznak az alapkoncepció de tényleg nem ártana kitérni a karakterek hátterére meg ilyenek, kicsit sokat akartak már itt az elején. Remélem ennél amit eddig láttam csak jobb lesz.

yooha - 2014. 06. 05. 10:42

thomas: Szerintem a kronométert meg a tengeruralmat a történelemből koppintották :)

clark - 2014. 06. 05. 13:31

a black sails jobb volt,nem sok minden történt a pilotba és a karakterek se a legjobbak eddig,talán még egy részre maradok,hátha.

polovcev - 2014. 06. 07. 10:35

Azt hiszem valamit félreértettem a második epizódban. Ha valaki megmagyarázná hálás lennék. Feketeszakáll visszaküldte a briteknek a kronométert, aminek a megszerzésért megcsáklyáztatott egy hajót s ami voltaképpen a kiindulópontja volt a sorozatnak? Mert ha igen az némileg lerontja az írokba vetett hitem. (S most meglehetősen enyhén fogalmaztam)

koka - 2014. 06. 08. 19:47

Először is hatalmas riszpekt annak, aki felirat nélkül képes volt megérteni Malkovich monológjait. Komolyan nem sűrűn láttam még ilyet: Konkrétan több mondatot összefűzve, egy szuszra nyom le (Ace Venturában láttam ilyet csak). Ráadásul olyan a szövegkönyv is, mintha valaki fogta volna, kiválasztott volna random szavakat, majd azokat Oxford Dictionariesbe beütötte, és kiválasztotta volna a legkevésbé használt, legelfeledettebb szinonimáit és azokra cserélte volna. Teljesen feleslegesen, már-már öncélúan komplikált szövegek.

Na de ennyit erről. A BS pilot is megvolt, igazából mindkettő ‘meh’ kategória. Egyikre sincs nagy ingerenciám még egyszer nekiülni. Talán egy halvány árnyalattal jobbnak érzem most a Crossbones-t, de lehet csak azért, mert a Black Sails régen volt már.

Lemoni - 2014. 06. 08. 20:47

Áá, ez túró….. akarom mondani kasza. A 2. részt már nem is bírtam végignézni.

koka - 2014. 06. 10. 16:16

Oh ez most komoly? Már a második részben összejött a csaj meg Lowe? Nem pöcsölnek.

Brynden Rivers - 2014. 06. 11. 10:03

A Black Sails az egy anakronisztikus álfeminista alighajózós Disney-pornó, sajnos a főszereplő kedvenc színész, ezért belenéztem.

Ez nem sokkal jobb, de a kalózos hangulat jobban átjön.

Brynden Rivers - 2014. 06. 11. 10:05

Megfogta a kommentem a spamszűrő :(

A Black Sails egy Disney-p0rn0 ez a 2. rész alapján legalább nyomokban tartalmaz kalózos hangulatot.

Megyek inkább Assassin’s Creed 4: Black Flag -et játszani :)

yeeeyha - 2014. 06. 16. 16:02

2. rész: hihetetlen mennyire nem tud lekötni, de a kalózos téma miatt nincs szívem dobni.
Aki Feketeszakáll mellett nagyon irritál, az a néger csaj, meg Lowe folyton kérdező társa (olyan ütnivaló, nyomoronc képe van, találhattak volna jobb színészt is a szerepre).
A Black Sails leggyengébb részei is jobbak (eddig) ennél.

DarylD - 2014. 06. 21. 16:01

Kaszáltam 2. rész után, nem bírom rávenni magam, hogy megnézzem a kövi részt. Ha nagyon pozitív lesz a visszhang évad végén, ledarálom.

ar - 2014. 06. 26. 11:06

A Black Sails-t vegigneztem. Ezt az elso reszig birtam. Malkovich miatt. Orulok hogy nagy nevu filmszineszek probalnak szerencsen a TV-ben, de ez az alakitas Malkovich-tol szornyu. Minden lelkesedesem a kalozos tema utan (pedig van rendesen) elvette. A masodik reszt mar nem volt kedvem megnezni :(.

polovcev - 2014. 06. 27. 17:02

Én a harmadik után kaszáltam. Az amit a szöktetés során műveltek végképp kiölte belőlem az érdelkődést.

zagloba - 2014. 06. 30. 01:27

Eddig nem volt egy nagy szám de talán a 4. epizóddal most elindult néhány szál.

Viszont két dolog idegesít:
1. Nincs igazi karakterizáció. A szereplőknek nincs mélysége, egysíkúak /persze ez még alakulhat/.
2. Sok a kapkodás a sorozatban, mindent gyorsan le akarnak tudni.

Na, mindegy, most már maradok megnézem mire jutnak.

Paladin - 2014. 07. 23. 13:15

Nemrég pótoltam be az eddigi részeket, és utána újraolvastam a kritikát, meg átfutottam a hozzászólásokat.

Fura, hogy a beszédstílust kritizáljátok a legtöbben, nekem pont az adta el. Ahogy ezt a korabeli stílusú szöveget nyomják, szellemesen csavargatva, az mindent visz.

Black Sails teljesen más stílus, az is tetszik, ez is tetszik – mindkettő másért. Ez valahogy jobban birizgálja az agyamat, a két főszereplő karakter pedig nagyon jó. Malkovichtól ez nem meglepő, de Coyle is úgy hozza a figurát, hogy bár korábban én is csak Jeffként ismertem szinte, sose jut eszembe közben az a karakter róla.

Csak a kronométer jelentőségét tartom én is kicsit túlértékeltnek.

Úgy érzem kicsit a kritikákból, hogy annyira idegen a többségnek a korabeli nyelvezet, hogy kizökkenti, és így nem érzi karakerek finomságait… vagy nem tudom. :)

Ronin - 2014. 07. 25. 09:02

Az NBC elkaszálta a Crossbones-t.

karit - 2014. 08. 26. 01:09

Már csak kíváncsiságból végignéztem – kár volt. Az utolsó részek tartalma értékelhetetlen; mintha egy freeware jelenetgenerátorral hányták volna össze begombázott montipájton tagok. A legutolsó snitt meg… fck.
2/10, de csak mert szép volt a táj.

Raisen89 - 2015. 08. 01. 17:19

tegnap feleztem be. Szerintem abszolút nem volt olyan hűű de rossz, ahogy itt sokan leírták. egyszer bőven nézhető, ha az ember nem vár el tőle húúú de nagy storyt. Kár hogy kaszálták, de azért úgy-ahogy lezártnak is tekinthető.

bár azért érdekelne a végén lévő jelenet miért és hogyan is volt! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz