login |

Longmire: kezdett a 3. évad

2014. 06. 06. 20:45 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika,

A sorozat első évadja anno eléggé tetszett, legalábbis minden hibája ellenére még most is szívesen gondolok vissza rá, aztán kezdett a második évad egy borzasztó résszel, és zárt egy “épphogy elmegy”-átlaggal. Egyszóval nálam kaszaközelbe került a Longmire, amin a 3. évad kezdete nem sokat változtatott.

Bár a tavalyi premiernél jobban sikerült az idei, de tipikusan “cliffhanger utáni takarítással” ment el az egész rész. Ez pedig elég kétélű fegyver, mert ki emlékszik már az összes apróságra? Az igazán erős sorozatok bevezetik az új évad témáit miközben lezárják a cliffhangert

Na, a Longmire nem tökölt, hanem úgy folytatta, mintha egy dupla epizód második felét kaptuk volna meg, így nem is igazán jó bekapcsolódási pont újoncoknak például. Aztán a végén az előzetesben tudhattuk meg, hogy mit nézünk majd idén. Igazából pont emiatt maradok végül, bár már emeltem a kaszát. Persze a többi kisebb csatorna villant nyáron, akkor majd kiderül, hogy állok hozzá.

Ennek ellenére maradt a hangulat, avagy a nem sok technológiai lehetőséggel bíró seriff a maga módján rendezi a kisváros ügyeit. Kár, hogy egy nagyobb bűnesettel megy az idő. Ilyet tényleg ritkán hallhattok tőlem, mert bírom az átívelő szálakat, de a Longmire-nek pont nem azt kéne erőltetni. Konkrétan a főszereplő feleségének az ügyével már tele a tököm.

Nem lepett meg, hogy a premier nem jött be, de azért örültem volna, ha pozitív csalódással állok fel a végénél. 5/10 részemről, de még maradok egy kicsit.

17 hozzászólás Ne habozz!

kékosztriga - 2014. 06. 07. 08:47

Nekem nagyon bejön ez a sorozat, új színt hozott a sorozatok közé. A 3. évadot még nem kezdtem el, de a második évad zárója ütős volt nyitva hagyva a szálat, hogy ugye ki az aki.

Sajnos abban egyet kell értenünk, hogy a Longmire felesége körüli katyvasz, finoman fogalmazva is összecsapott.

Kíváncsi leszek a 3. évadra.

Hylsuy - 2014. 06. 07. 09:20

Én az első rész leadása után azonnal rákerestem a könyvekre, azóta olvasom őket, sajnos idő hiányában még nem értem a végére. Mivel én teljesen elkötelezett Longmire fan vagyok a hibáival együtt, és ezért pontosan emlékszem, hogy mivel zárult az előző évad, így nekem felüdülés volt, hogy nem ugrottak előre, mint más sorozatokban. Valamint, hogy kezdenek visszatérni a második évad után a könyvek vonalához és hangulatához. Én örülök, hogy most az első részben lezárták a cliffhangert és még nem sokat foglalkoztak az új szál bevezetésével. Az egész sorozat olyan ‘nyugodt’ hangulatú kisebb kirobbanásokkal és nekem felüdülés volt, hogy nem kezdtek el azonnal az új dolgokkal. Azzal nyert meg Craig Johnson, hogy kb 10 oldalon írta le, hogy Longmire fuldoklik a fagyos vízben és még az is érdekes volt. Tehát a a sorozat hangulata és az egy részen tartó lezárás teljesen rendben volt szerintem.

Hylsuy - 2014. 06. 07. 09:50

Én az első rész megnézése után kattantam rá a sorozatra és a könyvekre. Craig Johnson érdekessé tette több oldalon keresztül, hogy Longmire a jeges vízben fulladozik. Tehát a könyvek és a sorozat ‘lassúsága’ teljesen megragadó. Így számomra teljes felüdülés volt, hogy lezárták a cliffhangert és nem nagyon kezdtek bele az új szálba és hogy a második évad eltávolodása után mintha kezdene a sorozat visszatérni önmagához és a könyvek vonalához.

Dark Energy - 2014. 06. 07. 12:51

Nagy kedvenc, úgy ahogy van.

Rubber Duck - 2014. 06. 08. 17:08

Nekem nagyon tetszett az évadnyitó, éppen hogy nem volt lassú, hanem pörgős.

ayren - 2014. 06. 09. 19:35

Katee Sackhoff miatt kezdtem el nézni, aztán leragadtam. Bár korántsem az én műfajom ez a vidéki seriffes, indián rezervátumos nyomozósdi, valahogy mégis bejön. Atmoszféra, karakterek, minden tetszik. Kivéve a seriff feje. De ez nem azt jelenti, hogy színészileg nem oké a tag.

sidewinder - 2014. 06. 11. 12:36

Nálam is simány nézős ,kis kellemes sorozat.Mondjuk gáz volt hogy a 3évad 1 részében kimontíroták ahogy Matthias bemutat,de most ez miért volt olyan durva?Jó sorozat,a feleségszál kicsit erőltetett,és szenvedős de elmegy.Az indián maffia vezetője köré kéne írni egy szálat mert jó a karakter.Nincs gond a sorozattal,sokkal jobb mint a többi tinifarkas,meg tinilávör :)

turospalacsinta - 2014. 06. 25. 00:08

Nagyon jó volt a 3. rész, tetszett hogy egy ilyen kényes témához is hozzá mertek nyúlni.

Dark Energy - 2014. 07. 02. 20:26

Ej, de jó volt ez a 3. rész!

ayren - 2014. 07. 05. 15:25

Kár, hogy a kommentek számából ítélve ennyire nem népszerű a sorozat. Megbízható, jó minőséget szállít hétről hétre. Nekem biztos pont nyaranta.

Llew - 2014. 07. 13. 10:47

A kevés komment azt is jelentheti, hogy nem sok kibeszélni való van a sorozaton.
A Walt feleségének megölése sztori magában tényleg túlhúzott volt, de így, hogy egy nagyobb dolog része így szerintem teljen jól működik.
Kathleen Yorkot mindig öröm látni. Az Igazságosztó óta nagy kedvenc, kár hogy azóta nem volt igazán rendes fő-, de még csak nagyon rendszeres szerepe sem.

Tommy - 2014. 07. 21. 17:09

3×07 brutál jó volt sztem! Lee Tergesen visszatérésenek örülök, és Peter Stormare-t is jó volt látni. A végén a párbaj nagyon király volt!

ayren - 2014. 07. 22. 18:16

Jó volt ez a 3×7. Kicsit hiányoltam Henryt, de kárpótoltak az izgalmak. Tetszett, ahogy Vic és Sean között minden napvilágra került, amikor ledobták hozzájuk a járőr hulláját. Egyetlen szó nélkül, minden az arcukra volt írva. Ezt szeretem, amikor az érzelmeket csak érzékeltetik, és nem rágnak mindent a szánkba.

Dark Energy - 2014. 07. 22. 19:44

Brutális volt a 7. rész, külön tetszett, ahogy vége szakadt és most a 8. rész elején láttuk a folytatást, amolyan flashbackként. Ez a megosztás a két rész között nagyon kellett, mert a 7. végig annyira feszült volt, hogy muszáj volt azzal a feszültséggel is zárni. Hihetetlen erős eddig ez az évad.

Rubber Duck - 2014. 08. 01. 18:39

Ha a 7. rész brutális volt, akkor a 8-9. részek is azok voltak. Tetszik.

Llew - 2014. 08. 05. 21:59

Jó volt az évad és a végére még így is tudtak egy nagyon húzni. Durva lett. Elég komoly átívelés lett a sima kinyírták Walt feleségét sztoriból.

ayren - 2014. 08. 06. 09:27

Nagyon kellemesre sikerült a finálé a “sírrablós” kis jelenettel. :) Nem volt teljesen igazam a posztban, van azért Waltnak egyfajta szolid, amúgy westernesen férfias humora, ami ott most szépen kijött.
Az orrbavágós rész is elég meglepő volt, és vicces Henry megjegyzésével Vic-nek.
És csak akkor tűnt fel, amikor tegnap belenéztem az 1×01 elejébe, mert nem emlékeztem, hogy indítottak anno, hogy nagyon szép keretet csináltak az 1×01-gyel és a 3×10-zel. Gondolok a bagolyra, a Martha hamvait tartalmazó fadobozra, üzenetrögzítős beszédre.
De mit mondjak, a “cliffhangertől” megint nem voltam elájulva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz