login |

Visszatért a Beauty and the Beast – írta Delilah

2014. 06. 06. 18:55 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

A 3. évad meglepő berendelését követően hétfőn a 2×17-tel visszatért a Beauty and the Beast, de sajnos már nem tudok jó indokot felhozni arra, miért lenne érdemes nézni ezt a sorozatot. Viszont nem kell aggódni, a hétfői nézettség azt bizonyítja, hogy sokan nem értenek velem egyet.

Ugye az alapfelállás szerint a Szörnyeteg, Vincent menekül és bujkál az üldözői elől, ebbe pedig belekeveredik a nyomozó Cat, és szépen lassan mindenki. Felépítettek egy történetet, amiben mindenki meg akar védeni valakit úgy, hogy valami rosszat tesz ennek érdekében, morális vagy jogi szempontból. Közben pedig heti ügyeket vagy valami főgonoszt próbálnak elintézni.

A konfliktus mégis egyetlen dolog körül forog: megmenteni Catet Vincenttől és Vincentet mindenki mástól. Szinte az összes karakter nonstop ezen munkálkodik, főleg a két főhős, miközben persze szeretik egymást, de annyira, amivel már csak egymásnak ártanak. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül, még pár negatívummal, és persze pozitívumokkal is.

A recept szerint mindig jönni fog valaki, aki megölni akarja Vincentet, vagy felhasználni, vagy felvágni, vagy lehet választani a száz másik lehetőség közül. A karakterek is konkrétan kimondják ebben a részben (kétszer egymás után!), hogy mindig veszélyben lesz Vincent – azért mert “szörny”.

Mintha a készítők próbálnák lenyomni a torkunkon, hogy így nekik tetszik a sorozat és marad minden az eredetiben. A baj pedig itt van, lassan elérünk a 2. évad végéhez és nem történt semmi. Tény, hogy voltak kisebb összetűzések, meg emlékvisszanyerések, nagy megmenekülések, de ha a végeredményt vesszük, sehova nem jutottunk.

Nem szeretném csak ütni-vágni a Beauty and the Beast-et, mert nem lenne jogos, főleg, hogy én is nézem hétről hétre. Ez elsősorban Tess és JT karaktereinek köszönhető, ők tényleg aranyosak, szívesen nézem a kis csatározásaikat és őszinte vallomásaikat.

Kár, hogy például Gabe figurája szinte csak azért van jelen, hogy legyen valamiféle szerelmi háromszög és keltse a feszültséget, néha pedig megmentse a napot a jelvénye villogtatásával. Ennek ellenére igazán kellemes a jelenléte, továbbra is ő a kedvencem minden szempontból.

Szóval miközben a mellékkarakterek azért sokat fejlődtek, a fő gerlepár egy métert nem mozdult előre. Így konkrétan a mostani részről szerintem nincs is mit mondani, mert pontosan ugyanaz történt benne, mint az előző tizenhatban idén. Ha maradtak volna a heti ügyes felállásnál még élvezném is a dolgot, de ezt a folyamatos lelkizést nem érzem elégnek, hogy elvigye a hátán a sorozatot.

U.i: Amikor Vincent a fürdőszobában „romantikázni” szeretne, én nem bírtam tovább és kitört belőlem a nevetés, egyszerűen annyira röhejes volt, de lehet én vagyok csak érzéketlen ezekre, de miért pont a kádban szeretne táncolni?!

– It’s your partner.
– She’s calling you? She doesn’t know that I’m here, does she?
– Well, I posted that photo of you in my bed on Instagram, but… I’m not gonna say anything. It was one night. It’s not like we’re a couple. Besides, she’s probably calling to gush about her sex life, not ask about mine.

6 hozzászólás Ne habozz!

Ancsa - 2014. 06. 06. 19:08

Ez pont az a sorozat, amit nézek, de nem tudom miért. Az első évaddal még elvoltam, de ez a második kritikán aluli. Olyan, mintha minden részét teljesen más csapat írná, akik az előző részről csak 1 db, 160 karakternyi sms-ben kaptak volna tájékoztatást.
Erősen gondolkodom, hogy akarjam-e folytatni innen, és hát nem győztél meg :)

Lemoni - 2014. 06. 06. 19:21

Nekem is Gabe volt a fény az éjszakában, de sajnos annyira rágós a sorozat, hogy még ő sem tudta lenyeletni velem, ezért is kaszáltam. Pedig annyira jó az alaptörténet, de a CW-s alapkórság, a szerelmi háromszögek erőltetése, nyálazás, nyűglődés és az érzelmek agyonpofázása teljesen tönkre vágta. Kár, mert a Ron Perlman-féle sorozatot nagyon szeretem még most is.

harmony30 - 2014. 06. 06. 20:09

Én ritkán kaszálok sorozatot, de a 2. évad szünetében megtettem, már nem követem. Egyszerűen unalmas lett a Cat-Vincent szerelem, azon kívül sem történt igazán semmi, egyszerűen meguntam.

Sugarplum - 2014. 06. 06. 21:31

Én is a 2. évad szünetében kaszáltam a sorozatot, egyszerűen nem haladt semerre az egész, egy-két villanás volt, de azok gyorsan elenyésztek és újra ment minden a szokásos semmilyen módon. Amikor pár hete olvastam, hogy a 3. évadot is berendelték csak fogtam a fejem, hogy minek? Persze tudom én, hogy ízlések és pofonok. :)

Üstökös - 2014. 06. 07. 12:30

Az első évadban még szerettem, meg is lepett a szezon második fele, de amit azóta produkáltak az írók… Én szégyellem magam, amiért ajánlottam ismerősöknek.

Denisa - 2014. 06. 30. 08:10

Én folytattam, elsősorban nem Cat és Vincent hanem Tess és JT miatt. Egyszerűen zabálnivalóak :D Mellesleg kíváncsi vagyok, mit lehet még kihozni belőle. Eddig még tudtak bizonyos fokig újulni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz