login |

The Vampire Diaries: vége az 5. évadnak

2014. 06. 09. 14:46 - Írta: Desmond Wallace

41 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Mivel a 100. rész után kaszáltam a sorozatot, nem vagyok tökéletesen kompetens a témában, de megnéztem az utolsó két részt, hogy ne maradjon szégyenben a TVD és legyen kibeszélője. Ez most tehát olyan félig-meddig kamukibeszélő lesz, így érdemes majd főleg a kommentekre hagyatkozni.

Az még pozitívumnak is mondható, hogy így akadtak számomra sötét foltok a történetben, hiszen ez bizonyítja, hogy a sztorit nem feltétlenól egy helyben toporgott az elmúlt hónapokban. Viszont még így sem érzem azt, hogy vissza kéne térnem a 6. évadra. De ne szaladjuk ennyire előre!

Az biztos, hogy eseménydús volt a finálé, de különösebben nem kötöttek le az írói húzások. Oké, volt olyan meglepetés, ami tetszett, de összességében nem éreztem 5/10-nél erősebbnek ezt az évadzárót. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Az utolsó előtti rész végén elpatkolt Stefan, de sokáig nem maradt a túlvilágon. A fináléban aztán tömegével haltak a karakterek, hogy Bonnie segítségével ismét életre keljenek – csak éppen nem mindenki jutott át a túlvilág összeomlása előtt. Damon és Bonnie is meghalt. Vajon mennyire lesz tartós ez a két halál?

Kötve hiszem, hogy ne tudnák már most az írók, hogy legalább Damont hogyan hozzák vissza az életbe, hiszen Elena nem tud élni nélküle. És ha már Elena, akkor azt meg kell említenem, hogy Nina Dobrev epizódvégi alakítása kritikán aluli volt. Úgy tűnik, hogy a sírás nagyon nem megy neki.

Nagy pozitívum, hogy visszatért a sorozat egyik legjobb karaktere, Alaric. Minden bizonnyal vámpírként kelt új életre, ami elvileg azt jelenti, hogy most ő legkeményebb vámpírlegény a vidéken. Nem csak ő jött vissza, hiszen Tyler és Enzo is feltűnt, de ők nem annyira érdekes karakterek, hogy bármiféle örömöt érezzek miattuk.

Összességében azt kell mondanom, hogy ez a sorozat már kifáradt. Vannak jobb momentumai, már csak a nagy számok törvénye alapján is, de túlzottan sok már benne a hülyeség, és kevés a meglepő húzás. Az első évados kellemes meglepetés sajnos már csak távoli emlék.

Ti jöttök, lehet egyetérteni, és persze cáfolni a fentieket.

41 hozzászólás Ne habozz!

Jellel - 2014. 06. 09. 15:19

Szerintem Enzo jo karakter, örülök hogy feléledt.

rustcohle - 2014. 06. 09. 15:22

Minden szóval egyetértek, az első évad hatalmas meglepetés volt, 2 nap alatt bedaráltam 22×40 percet, suli mellett. Így kívülről a Vámpírnaplók volt a “nyálas csajsorozat”, de addig győzködött egy-két hímnemű haverom, amíg el nem kezdtem és tényleg nagyon-nagyon tetszett. A második is jó volt, még a harmadik eleje is elment, azóta viszont irdatlanul zuhan a színvonal, és marhára idegesítő, hogy gyakorlatilag senki sem hal meg véglegesen ebben a sorozatban. Minden “mágiás” vagy “varázslatos” fantasyben meg szokták húzni azt a határt, hogy aki meghal, az meghal, de itt valahogy erre képtelenek. Ha nem akarnak főszereplőt elveszteni, akkor mondjuk ne nyírják ki?

Valószínűleg nézni fogom a hatodik évadot, ha nem is részenként, de darálva biztosan, már csak megszokásból is, de nálam már a CW vámpíros sorozata az Originals – hozzáteszem, hogy ott is lenne min javítani.

koka - 2014. 06. 09. 15:28

Hát én is pont a 100. résznél kaszáltam. Ott már mindenki érdektelen lett, Katherine utolsó húzása meg tökéletesen tükrözte mindazt, ami miatt a sorozat önmaga paródiájába fulladt. A random bugyuta sokkfaktornak szánt, de tét nélküli öncélú írói húzásokat.

Az 1. évad szép emlékei azért még megvannak. Az az évad nekem még mindig 8/10. A 5. már teljesen más dimenzió. Úgy érzem sikerült időben kaszálni.

Ez a Damon és Bonnie meghalt húzás meg egyenesen kommentálhatatlan. Szánalmas :(

Miss Keamy - 2014. 06. 09. 15:32

én vhol a 85. rész körül kaszálhattam. irtózatosan butává tettek jópár szereplőt, arról nem beszélve, a sztori nagy 0. mikor mit találnak ki hasraütés szerűen. rég elvesztette már a varázsát, nekem őszintén szólva Bonnie visszahozatala jelentette a kaszát.

szandi - 2014. 06. 09. 15:35

A sorozat már egy ideje valóban elég szánalmasnak is nevezhető, nekem főleg azóta, mióta Klaus a The Originalsbe távozott. Az új főgonoszok, és a többi fura dolog már a sorozat alap vámpír-vérfarkas-boszorkány kitalációjához képest is súlyon súrolja a hülyeség határát.Annyi természetfeletti lényt sorakoztattak fel, hogy ezek után nem tudom mit fognak kitalálni. Nagyon erőltetettnek érzem, főleg azt a részét, hogy ők minden problémával pillanatok alatt megbirkóznak, már egy évad se kell hozzá. Viszont Damon karakterét nem tudom utálni :D
Az utolsó előtti részben Stefan halála egy pillanatra megdöbbentett, de csak egy pillanatra, hisz egyértelmű volt, hogy a sorozat készítői nem fogják végleg kirakni. Ezek után vártam is a sorozatfinálét, és ezúttal nem csalódtam akkorát, mint eddig. Alaric visszatért, szintúgy Enzo, aki engem megnyert, főleg az akcentusával :D Az is izgat, hogy vajon Enzo és Alaric (Damon két barátja) hogy jön majd ki egymással!
És ami persze mindenkit érdekel, ha már látta az évadzáró részt, hogy Damon milyen módon, és mikor fog visszatérni.

Ambriel - 2014. 06. 09. 15:38

Nem értem, hogy mit van mindenki úgy oda Aleric karakteréért. Nekem egyáltalán nem hiányzott. Inkább Kath jött volna vissza.
Enzo az évad legnagyobb pozitívuma, mert nagyon jó karakter.

Igazából ez az évad szerintem elsősorban azoknak nem tetszett, akik nem olvasták a könyveket, mert elég sok párhuzam volt (Sötét Dimenzió, az egész város megszállása, az egyetem titkos klubja), de ezt korábban már kifejtettem.

Damon halála ezért sem lepett meg, viszont remélem, hogy a visszatérése nem olyan lesz, mint a könyvben, mert az a főcselekmény szörnyű volt.

Nekem a legjobban az tetszett, amikor a szereplők szájába ilyen mondatokat adtak: “Unalmas boszorkány-átok baromság.”, “Szánalmasak vagytok együtt, de külön-külön még szánalmasabbak.” Tiszta önkritika. :P

Összességében az évadnak voltak jó részei, de sajnos már elmarad a régi színvonaltól. Kaszálni nem fogom, mert még mindig tudom élvezni. Ez olyan se veled, se nélküled kapcsolat.

andrea - 2014. 06. 09. 15:46

Azért több volt a szezon ennél a két résznél.Ott volt maga a túlvilági szál amit megemlítettek már a 4. végén és húzták végig az 5. évadon. Ott volt Silas, ami engem igazán untatott meg az is h benyomták ezt az univerzum dolgot, de be kell látnom ezzel lehetett még mit kezdeni és kezdtek is), Augustine szál, amiben végre voltak flashback-ek Damonnal, kicsit a sötét múltjáról megtudtunk pár dolgot, megismerhettük Enzot ezáltal (aki szeritnem az évad húzása, h őt behozták, kellett az ilyen karakter :D ), Wes doktor is bármennyire egy kegyetlen doki volt érdekes karakterré vált, valahogy bevonták a szálba magát Elena apját és hát ki nem tudnja elhinni h utálta a vámpírokat ha a testvérére, John-ra gondolunk, elég hiteles lett ez. A vándorok ami hozzá lett kapcsolva Katherinehez és azzal h tudta birtokolni Elena testét kicsit feldobta a sorozatot pár részig.Korrekt lezárást kapott Katherine pl. Ugyebár a vándoros szál, a varázslat és kiteljesedése az utolső 2 részben és elértünk a túlvilágra. A finálé utolsó 20 perce meg talán az összes évad közül a legérzelmesebb, legmeghatóbb jeleneteit vonultatta fel. Szerintem ezzel a második felével nem volt gond, egyre egyre jobb lett, a színészek is egyre jobbak lettek. Összességében Nina-t is meg lehet dicsérni, Pault és Candice-t

Ami negatívuma volt a sorozatnak az Markos abszolút
Legkimagaslóbb szerintem Damont alakító Ian volt (mennyi mindent játszott el a karakterében) És megjegyezvén Őt maga Julie is kiemelte. Pozitívuma egyértelműen Enzo megjelenése. Alaric visszatérésénél meg tomboltam kb :D Nagyon jó lehetőség nyílt ezzel a túlvilági szállal h őt képbe hozzák és meg is tették.

Én a fináléra 10/9-et adok az évadra meg 7,5-et

Az évad része meg az 5X20. rész volt az tényleg a régi feelingjét adta a sorozatnak :D

harmony30 - 2014. 06. 09. 16:19

Kíváncsian várom,hogy Damont,hogy hozzák vissza, de nagyon remélem,hogy Bonnie ezúttal halott marad :) rettentő idegesítő! Enzo jó karakter, Alaricért én nem voltam oda,de érdekel,hogy mit kezdenek a karakterrel. Összességében számomra nagyon-nagyon hullámzó volt ez az évad,de az évadzáró tetszett, várom a folytatást.

beci4 - 2014. 06. 09. 16:23

Pont akartam kérdezni, hogy lesz-e kibeszélő, mert úgy tűnt, hogy a TVD most feledésbe merült. Nem fogom megismételni önmagamat (a lényeget a szezonnyitó kibeszélőhöz már leírtam), csak annyit fűznék hozzá, hogy nem értek egyet pl. Nina Dobrev alakítását illető kritikákkal. Azért 3-4 fajta szerepet felvenni akár egy évadon belül nem lehet könnyű feladat, de szerintem Nina ezt elég ügyesen megoldja, mindegyik szerepében hitelesnek tűnik nekem. A sztorit valóban nem lehet az utolsó 2 rész alapján megérteni és pont ezt szeretem a TVD-ben. Egyetértek viszont azzal, hogy az évad második fele jobb lett, engem pl. mindegyik rész lekötött (még a sokak által fröcsögésnek titulált érzelmi vívódások is – na jó, valakinél megállapodhatna már Elena végleg).
Nem emlékszem, hogy mi volt az első évadban, amiért mindenki odavan, nem lehet, hogy csak az újdonság varázsa miatt lett az az évad az etalon?

Angel - 2014. 06. 09. 17:05

Végre kiadhatom magamból, ami bánt! :D
Engem a 100. rész annyira lehangolt, hogy parkolópályára tettem akkor, és két nap alatt daráltam végig az évad második felét.
Az a húzás nekem se tetszett, hogy egy főgonosz nem tart ki egy évadon keresztül, mert így eléggé kicsapongónak tűnt nekem az évad (bár hozzá kell tenni, hogy se Silasban, se Markosban nem volt egy évadnyi potenciál) Ezt a Traveller-dolgot egyáltalán nem értem, az pedig pláne kiverte nálam a biztosítékot, hogy megint bejátszották a “Katherine Elenának adja ki magát” kártyát (ez kb. a második évad óta nem tud lázba hozni) – mondom ezt annak ellenére, hogy én szerettem Katherine karakterét, és kicsit sajnálom, hogy megszabadultak tőle. Bonnie távozását nem tudom megkönnyezni, Damonét annál inkább, főleg, hogy egy ideje már csak az ő egysorosai miatt érdemes nézni a sorozatot.
Enzót én megkedveltem, és Alaric visszatérése szerintem nagyon jó húzás volt.
Sajnos beigazolódtak azok a félelmek, hogy az ősi vámpírok távozásával ellaposodhat a TVD… ez az évad jóindulattal is 5/10 volt, míg a The Originals nálam megért 8/10-et is (ott is volt egy hullámzó színvonal, de kevésbé volt összevissza, mint a TVD, és az évadzáró is tényleg nagyon jó lett)

Shannen - 2014. 06. 09. 17:32

Amikor a 100.rész után egy csomóan írták, hogy akkor ezzel kaszálják is, én úgy volt vele, hogy hát bennem is felmerült, de azért még ezt az évadot végignézem. Na, azóta se láttam a 101.részt. :D Egyszerűen tényleg annyira rossz volt a 100., hogy soha nem volt hozzá kedvem elővenni a folytatást, úgyhogy nálam ott kifulladt a TVD. Pedig valóban mennyire jó volt az 1-2.évad…

Most így elolvasva, hogy mik történtek az évad második felében… sok mindenről nem maradtam le, ugyanazokat az elemket ismételgetik továbbra is. Alaric visszahozása mondjuk jó dolog, de sajnos ez már kevés ahhoz, hogy visszatérjek a TVD-hez.

yeeeyha - 2014. 06. 09. 17:33

Ez a 3. kép eszméletlen jó :DD

Én sem nézem már a TVD-t, Alaric miatt gondolkodom azon, hogy visszatérek a következő évadra.

Grace - 2014. 06. 09. 17:49

Az egyetlen pozitívuma a finálénak Alaric volt, de szerintem őt csak a csökkenő nézettség miatt hozták vissza. Korábban is megtehették volna, ha ez lett volna a cél. Iszonyú unalmas lett a sorozat, nincs olyan dolog aminek még súlya lenne benne /pl. szinte senki nem hal meg végleg, a legyözhetetlen gonosz is kb
3 részig az…/. Ráadásul a fináléban megdöntötték az egy részre eső logikai bukfencek rekordját /pl. Jeremyt Bonnie varàzslattal hozta vissza tehát neki is meg kellett volna halnia/,de ez az unalomfaktorhoz képest màsodlagos. Ezt az évadot még végignéztem a nosztalgia miatt, de nekem ennyi volt. Alaricet imádom, tavaly még ujjongtam volna, hogy visszahozták, de már miatta se bírok maradni. Nálam a finálé 3/10, az évad nagy jóindulattal /Damon és Enzo miatt/ 5/10.

Desmond Wallace - 2014. 06. 09. 17:57

“nem értek egyet pl. Nina Dobrev alakítását illető kritikákkal”

Én csak a finálébeli alakítását nem tudtam szó nélkül hagyni. Ezt próbáltam érzékeltetni a 3. képpel.

“Nem emlékszem, hogy mi volt az első évadban, amiért mindenki odavan, nem lehet, hogy csak az újdonság varázsa miatt lett az az évad az etalon?”

Egyáltalán nem volt újdonság. Én egy sima Alkonyat-klónt láttam benne, aztán néhány rész után kiderült, hogy itt történet is van. Na meg izgalmak. Főleg utóbbi tűnt el az 5. évadra.

mrs kai proctor - 2014. 06. 09. 18:22

Én a negyedik évad nyolcas részénél húztam le a rolót.
Nem bántam meg. A kritikákat elolvasom spoileresen, elvégre úgyse fogom megnézni az elmaradt részeket.
Az pedig, hogy miért etalon az első évad? Mert Damon igazán gonosz volt, aztán ugye a második évadtól kezdett el picsogni. Kiver a víz, ha arra gondolok, hogy évadokon keresztül Elena nyafogását néztem. Ennél a sorozatnál bármely telenovella különb lenne.

Desmond Wallace - 2014. 06. 09. 18:35

Egyébként a SpoilerTV szavazói szerint a 2. volt a legjobb évad. Most így áll a szavazás.

Grace - 2014. 06. 09. 19:03

Nálam is a 2.évad az etalon, de az 1. is nagyon tetszett. A 3. első pár része után zuhanórepülés, bár a 3. évad fináléja szerintem az egyik legjobb volt.

-T - 2014. 06. 09. 19:30

Nálam is ez az évad volt a mélypont, főleg azért mert mindenbe belekaptak, aztán le is rendeztek 2-3 rész alatt és ment tovább a tömény dráma.
A finálé adott némi biztatást, hogy ne kaszáljak, de csakis Alaric vissza hozatala miatt, és mert kíváncsi, hogy mit tudnak kitalálni még az írók. Viszont azt őszintén remélem, hogy Bonnie nem tér vissza az élők sorába és Jeremy-vel se tud majd beszélgetni szellemként. Egyébként amennyire bírtam Bonniet az első 2 évadban, annyira rühellem most.
Nálam az évad 5/10, az a finálé 6,5/10.

U.I.: Elenának kellett volna meghalnia!!

Raptor85 - 2014. 06. 09. 19:41

Lehet SPOILER
Nem tudom hol olvastam, de állítólag Damon karakterét emberként fogják vissza hozni. Bonni meg akár ott is maradhat nem kár érte.
Lehet SPOILER VÉGE

Amúgy én is már csak Damon miatt nézem. Nemhogy kiírnák TVD-ből és inkább csinálnának egy heti 20 perces ökörködést, amint Alaric-kal vagy Enzo-val vérengzenek, hülyülnek és nyomatják az egysorosokat. A többiek meg maradhatnak és csinálhatják tovább ezt valamit(nem tudom mi ez). Azért nem a legrosszabb sorozat amit a TV-ben adnak, de a legjobbtól is távol áll, amolyan nem hetibe-nézős-hanem-ha-már-mindent-megnéztél-ami-érdekel-és-van-szabadidőd nézős.

koka - 2014. 06. 09. 20:14

Ja amúgy most nézem a SpoilerTV-s szavazást és a kommenteket. Ott írják, hogy az 1. évad második fele és a 2. évad első fele volt a legjobb. Egyetértek, bár TVD első részeit Damon tényleg odarakta :)

andrea - 2014. 06. 09. 20:53

Szerintem ezt az egész sorozatot a nézők 70 %-a ha nem több Damon miatt nézi :D

Desmond Wallace - 2014. 06. 09. 21:05

andrea: Én mondjuk Elena miatt maradtam az elején.:)

PatrickMonster - 2014. 06. 09. 21:30

Az évad közepén abbahagytam. Egyszerűen már sokadik rész volt, mikor azon kaptam magam, hogy meg-megállítom közben, és csinálok vmi mást. Nem kötött le, unalmas volt. Nem rossz sorozat, csupán elfáradt. Talán egyszer majd befejezem, de nem tudom mikor veszek rá erőt, és nem ártana valahonnan jót is hallani a sorozatról… talán több kedvet kapnék.

nfsu17 - 2014. 06. 09. 21:45

Kb. 3 hetet (kellett) várnom, míg rászántam magam, hogy megnézzem a finálét.
Ez kb mindent elmond a sorozatról…mármint mit gondolok róla.
Nem mondom, hogy nem volt 1-2 megindító jelenet a végén, de inkább többet röhögtem rajta és vártam a végét.
Elena miatt néz(t)em csak, de inkább töltök le róla képeket és meg is van a heti elena adag 3 perben és a másik 39 percben nézek valami mást.
Ez lesz jövőre. :)

andrea - 2014. 06. 09. 21:48

Desmond Wallace :)) AZ elején én is imádtam, de sajnos azóta, most az utolsó részekbe egész normális volt. De én pl az életbe se nagyon kedvelem már Nina-t.

Grace - 2014. 06. 09. 21:57

Elena karaktere szörnyű, a vinnyogása kikészít. Nina Dobrev-t viszont jó színésznőnek tartom, nagyon sokat fejlődöt a sorozat kezdete óta. Zseniális volt, ahogy az általa játszott 2 karakter elkülönült. Katherine-ként és Elena-ként a mozgása, gesztusai, de még a hanghordozása is teljesen különböző volt.

Lkr - 2014. 06. 09. 22:03

En szemely szerint, itt az 5. evad vegen elkaszaltam a sorozatot, mert konkretan mar l*f*szt nem er! Unalmas, mindig ugyanaz a sztori, jah es amitol mar egy ideje idegbajt kaptam: mindenki meghal, de mindenki visszater mindig.

kerval - 2014. 06. 09. 22:37

Valószínűleg elég sorozatot láttam már ahhoz, hogy akarat nélkül is tojjak a történetre, így nekem az elejétől kezdve az adja el az egészet, hogy a színészek és a karaktereik jól működnek és van egy hangulata (zene, képi világ és ilyenek).

Ellenségek terén egyedül ezzel a Markos-al voltam úgy, hogy míg az eddigi összes ellenségtől “tartottam” addig erre a csávóra, ha varázsol ha nem, ráugrottam volna és megagyaltam volna. :D
Enzo a maga kis (agyatlan, logikátlan) haragjával sokkal jobb ellenség volt az utolsó részekben.

Nina pedig lehet a kihagyás miatt nem jött át eléggé mert konstansan a többiek felett teljesít elég régóta.

Tímea - 2014. 06. 09. 22:46

Ez az ötödik évad maga a borzalom volt- már bocsánat az erős kritikáért. Egész jól indítottak,több lehetőség volt a főiskolás vonalon,de ahogy lehetett,elszúrták. Innentől kezdve mélyen esett a színvonal,érezni lehetett az ősök hiányát. Nina karaktere,meg maga a színésznő is egyre idegesítőbb számomra. Már ebben az évadban is látható volt,hogy el van szállva magától,túljátssza a szerepeit. Damon-nal való kapcsolata sem a legjobb húzás szerintem a készítőkkel- hisz egyfajta igét hirdet-nincsenek határok,nincs erkölcs,nincs megállj. Rengeteg fiatal lány példaképe lett. Tehát nem tudom elfogadni ezt a csiki-csuki gondolkodásmódot a sorozatban. Így true love-meg úgy,azt jön a testvér,hirtelen már azzal is true love lesz,valahogy elveszti a jelentőségét a szerelem szó,mint fogalom,ahogy a halál is…hullanak a karakterek,majd valami varázslat által hirtelen visszatérnek,tehát ez a feltámasztósdi nem a legjobb ötlet Julie nénitől. Azzal mindenki egyetért,hogy Alaric visszatérése a mentő-öv a következő évadban. Damon karaktere még mindig szerethető,ahogy Stefan nyerte el nálam a csúcsot. Enzo kis akcentusa színesíti a sorit,ahogy a karaktere is. Bon-Bon valóban irritáló lett,nála már csak a szőke boszi vinnyogásától mászunk a falra. Abszolút vergődnek mint egy partra vetett hal,erőltetett az egész. Végét járja. Fő-gonosz téren is lementünk a sifonérba,nincs már valóságalapja az egésznek,egy nagy mese habbal,logikus lépésekkel. Várjuk a csodát,hátha javul,de már messze nem hozza azt az izgalmat,azt a varázst mint régen. Összecsapott az egész. Ha lesz időm,nézem a hatodik évadot,de lehet,hogy már csak úgy tekerve :D köszönöm a figyelmet :)

NeonPink - 2014. 06. 10. 03:25

Elolvasva, semmi izgalmasról nem maradtam le. A 100. rész teljesen betett számomra, és azóta se bántam meg a kaszát. Azért Damon beszólásaiért és grimaszaiért kár, de valljuk be, már ő se a régi.
Viszont az első 3 évadot szívesen nézem bármikor vissza. Az első szövegét konkrétan kívülről fújom:D Talán jobban járnának ha még most hagynák abba

-RA- - 2014. 06. 10. 12:28

Azt hittem, hogy a 4. évad után már nem mehet lejjebb, de tévedtem…

Marcipáncica - 2014. 06. 10. 16:39

Évad elején kaszáltam. Úgy gondolom, hogy a szuper kezdetek óta ez az egész átment egy agyonbonyolított szappanoperába, ahol már annak sincs semekkora súlya hogyha valaki meghal. A rendkívül attraktív főszereplők miatt nézi szerintem a még megmaradt rajongók nagy része, mert a történet az már nevetséges. Originals egyenlőre szerintem jobb, persze simán elképzelhető hogy pár évad múlva azzal is hasonló fog történni.
Talán most a Teen wolf-ot és a nyomozós Grimm-et tudnám felhozni hasonló műfajban, amikben nem ment a sztori rovására a többedik évad. Persze ezeknél is csak a 3.-nál járunk.

Grace - 2014. 06. 10. 19:09

Windup: Szerintem Nina jó színésznő, de az a jelenet gáz volt, ott szörnyen erőltetett volt a játéka. Nem, én sem tudnám jobban eljátszani, na de én nem is vagyok színésznő.
Mindenki akkor kaszál, ha úgy érzi már csak időpazarlás leülnie a következő rész elé. És ez mem feltétlenül az első évad. Honnan tudhatnàd még akkor milyen lesz később. A rajongás nem azt jelenti, hogy minden áron tovább nézed a sorozatot, akkor is ha már rossz.

Andie - 2014. 06. 10. 21:28

“És ha már Elena, akkor azt meg kell említenem, hogy Nina Dobrev epizódvégi alakítása kritikán aluli volt. Úgy tűnik, hogy a sírás nagyon nem megy neki.” Biztos h ugyanaz az epizódot néztük? :D Vagy egyáltalán ugyanazt a sorozatot? :D Én nem sírom el magam egy könnyen, de meg kell hagyni, hogy Nina Dobrev játékát megkönnyeztem, és nem azért mert olyan rossz volt. Teljesen átadta a karaktere fájdalmát. Egyébként Twitteren is eléggé dicsérték ezt a bizonyos szívszaggató jelenetet. Úgyhogy egyáltalán nem értek egyet a kritikád ezen pontjával. A többivel többé – kevésbé. Alaric visszatérésének nagyon örülök :) Plusz Damon halálának is, már régóta várom hogy meglépjék ezt az írók. Hogy Ő is egyszer benyomja a hős séróját és feláldozza magát a “gyerekekért” :) Persze nem végleges halálra gondolok, (mondjuk TVD-ről beszélünk, itt a halál sose végleges…XD) és nyilvánvalóan nem is lesz az, hisz Damon karaktere nélkül nincs show. Kb Ian viszi a hátán a sorozatot, nem hiába kaszálja ő a legtöbb pénzt epizódonként :D

winnie - 2014. 06. 11. 13:04

“A rajongás nem azt jelenti, hogy minden áron tovább nézed a sorozatot, akkor is ha már rossz.”

igen. valamiért vannak, akik azt hiszik, hogy az a rajongás, amikor valaki feltétel nélkül szeret valamit. pedig majdnem az ellenkezője. az nem rajongó, akinek mindent akadály nélkül le lehet nyomni a torkán. hanem az, aki kritikus és, ha nem tetszik valami, akkor jelzi. és nézi tovább a sorozatot.

persze ebben az az érdekes, hogy ilyenkor az szokott lenni (bőven van rá példa, még a blogon is), hogy x összekap y-nal, mert neki tetszett, a másiknak meg nem. felhozza, hogy ő rajongó. majd 2 évaddal később x is elkezdi kritizálni a sorozatot, mert neki nem jön be az irány. és akkor jön z és megmondja x-nek ugyanazt, amit x mondott 2 évvel korábban y-nak. hogy az ilyen nem rajongó:)

Netti91 - 2014. 06. 15. 21:51

Hát mint mondjak érdekes volt, de sajnos a színvonal tényleg esett. Számomra unalmas, hogy mindenki aki meghal, utána feltámad, Pl Bonnie másodszor halt meg, remélem már ott is marad. Damon viszont személyes kedvenc, a szövegein behalok :) Remélem minél hamarabb visszatér, mert nélküle nem lenne (még ennyire sem) jó a sorozat. A 6. évadot én már várom, de bízom benne hogy a készítők is belátták végre, hogy valamit változtatniuk kell.
Nina Dobrev az utolsó részben szerintem korrektül játszott, nekem átjött.

Dytta - 2014. 06. 16. 23:15

Ez a sorozat meg fut? En akkor kaszaltam, mikor Elena vampir lett. Nem volt eleg, hogy emberkent allandoan nyafogott, meg vampirkent sem tudott “tokos” lenni. Damon miatt vacillaltam, a legjobb karakter az egeszben. De aztan mar o sem volt eleg, hogy a kepernyo elo szegezzen.

Max - 2014. 06. 17. 17:31

Sziasztok,

annyira jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt, már azt hittem, én vagyok túl kritikus a TVD-vel. :)

Én először az 1. évad 3. részét láttam, és annyira megfogott az utolsó jelenet (amikor Damon az alvó Elenát figyeli, és közben a Temptation szól Mobytól), hogy onnantól nem tudtam abbahagyni. :) Az egész annyira izgalmas volt, mély karakterekkel, és egy tökéletesen kitalált dramaturgiával: az első három évad teljesen logikusan haladt az egyre nagyobb ellenség felé, és megmaradtak az alapmitológiánál.

Aztán a negyedik évadban kitalálták Silast, ami csak azért volt logikai buktató számomra, mert az egész 2-3 évad arra épült, hogy Klausék a legősibb vámpírok, és Esther az ősi boszorkány… Na mindegy, nekem az tetszett, hogy Stefan doppelgangere Silas, de nem arról volt szó (és mindenki ettől tartott, még Kol is), hogy majd Silas mindenféle gonoszt hoz a földre? Ehhez képest három rész után kiiktatták, és maradtak a vándorok… Az ötödik évad pedig már teljesen súlytalanná vált, és majdnem minden részben meghalt, visszatért, stb… valaki. Az pedig csak nekem szúrta a szemem, hogy Elenat -Stefannal való múltja ellenére- nem annyira rázta meg a halála? Én Delena párti vagyok (voltam?), olyan szépen kitalálták azt is, hogy Damonnal ismerkedett meg valójában Elena először, és a srác jobb lesz miatta, de ehhez képest szerintem nagyon felszínesre sikeredett az ötödik évadban a kapcsolatuk bemutatása… Szerintem, és remélem, Stefan még mindig szereti Elenát, mert ezek után csak az lenne a hab a tortán, ha kiderülne, hogy Caroline a fiú igazi nagy szerelme……

Szerintem jól működne a sorozat, ha valami egyre monumentálisabb felé haladna. Ha most behozzák a túlvilágot, mint a könyvekben, akkor még van erre remény. :) Mondjuk nem értem, miért nem veszik bele a kicunékat, így Elena alkut köthetne Sinicsivel Damon megtalálására. :)

Bocsi a nagy monológért, de ez már hónapok óta nyomta a szívem. :D Nálam a The departednél érte el a csúcsot a sorozat (3. évad 22.), utána már a vámpír Elena is idegesített…

Persze októbertől folytatom, és reménykedem. :)

Ketrina - 2014. 08. 12. 16:26

Megmondom őszintén, ennél az évadnál csak a Vámpírnaplók-könyvek bénábbak.
A negyedik évad még csak-csak elment valahogy, de ez az ötödik valami katasztrófa, főleg miután kiírták belőle Katherine karakterét, de már előzőleg Klaus távozása után is érezni lehetett a visszaesést. Az évadzáró pedig az eddigi legrosszabb mind közül szerintem.
Az új évadot sem várom különösebben.
(Amúgy kíváncsi vagyok, szerencsétlen Alaric visszatérését hogy magyarázzák majd ki…)

bishop22 - 2014. 10. 03. 23:11

Én a könyveket nem olvastam csak így a sorozatot nézem…3 évad közepe felé lett számomra érdektelen,attól fogva csak megszokásból nézem és reménykedem,hogy talán javul,de sajna ez még várat magára…komoly megújulásra van szükség,mint például a Teen Wolf esetében,ahol mindig valami kreatív dologgal állnak elő és ezáltal a főszereplők sem lettek számomra unalmasak…de itt Elena karaktere semmit nem fejlődött,hiába lett vámpír,Stefan totál ugyan az,Bonnie és mindenki ugyan azok,mint akiket megismertem a sorozat elején,számomra nem látszik semmiféle karakter fejlődés,ami érdekessé tenné őket…Damon az egyedüli aki a főszereplők közül még mindig remek,de ő csak egy karakter…Klausékat meg el kellett vinni,erőltetett volt már a harca a Salvatore testvérekkel,abban ott már volt több…ahogy írtam a könyveket nem olvastam,így nem tudom,hogy mennyi mozgás tere van a készítőknek,mert ha nem sok,akkor értem ezt a monoton erőlködést,viszont ha van lehetőség a javításra,akkor a készítők a bénák…első lépés nálam egy kis szereplő gárda csere,Tyler meg a többi nálam kasza,fölösleges emberek…Stefan,Elena és Bonnie,na meg persze Damon marad,mindenki mást pedig megölnék vagy néha visszatérnének pár perce…és megmaradtakat kellene valami veszély elé állítani,de azt is úgy kellene,hogy az érdekes részeknek ne legyen vége 2 rész alatt,a maradék 20 meg nyáladzás meg ilyenek…ez a véleményem!

Elena - 2014. 11. 08. 13:46

Én megmondom öszintén hogy imádom a VÁMPÍRNAPLÒKAT de amikor Boni és Démön meghalt nagyon elszomorodtam :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz