login |

5 hozzászólás Ne habozz!

Lengabor - 2014. 06. 12. 14:23

Nagyon büszke vagyok a szinkronrendezőre, hogy Krysten magyar hangja ismét Titanilla lett. A Totál szívásban is ő szinkronizálta.
Persze a többséget gondolom a James Van Der Beek – Markovics Tamás párosítás foglalkoztatja.
Szóval ez egy remek szinkron lett, elégedett vagyok vele. Csak hát a sorozat nem túl hosszú életű.

winnie - 2014. 06. 12. 14:30

látod, ez is olyan prison breakes szituáció:) van, akinek ez, másnak az a megszokott, amit hamarabb ismer.

nem tudom, milyen a hang, mennyire illik hozzá, gondolom, nincs vele baj, de neked a breaking bades hang jut eszedbe róla. viszont, ha azt nézzük, hogy korábban ott volt a gilmore girls és a veronica mars is, amikben tippre más volt a hangja (bogdányi más szerepe miatt), azt lehet mondani, hogy a breaking badre választottak “rossz” hangot neki.

ami viszont nyilván hülyeség, mert nincs olyan, hogy “rossz” hang, csak valaki számára szokatlan. és, mint a példa mutatja, már csak ezért sem fontos ragaszkodni a már ismert hanghoz. de épp emiatt ezért sem feltétlenül az egyetlen helyes döntés a hangismétlés. szóval ez nem erény, szerintem, büszkének lenni végképp felesleges érzésnek tűnik. akár még lustaságnak is mondható:)

a lényeg, hogy bármennyire is lehetetlen, de érdemes kikapcsolni a korábbi ismereteket és arra összpontosítani, hogy az adott karakterhez mennyire megy a hang.

montanosz - 2014. 06. 12. 20:49

Szerintem is remek lett a szinkron, és köszi a posztot, felfedeztem ezt a sorit is +fav))

Goku2000 - 2014. 06. 12. 22:32

A Totál szívást nem láttam, és nem tudom milyen Krysten hangja eredetiben, vagy hogyan beszél ribiként, de Titanilla jó hozzá. Ő mondjuk a rendezők Jolly Jokere. Bármilyen szerepet osztanak rá, megállja a helyét.
Korábban Zsigmond Tamara (Szívek szállodája) és Németh Borbála (mozifilmek) is szinkronizálta, de őket nem tudom elképzelni ehhez a karakterhez. (A Vamps című filmjének két szinkronja is van: egy Borbálával, és egy Titanillával.)

Mezei Kitty a Nanában már szinkronizált hasonló karaktert. Abban egy naiv, éretlen, testben felnőtt, lélekben gyerek, a szülői háztól elszakadó, az önállóság útján elinduló fiatal nőt szinkronizált. Tehát Kittynek már van rutinja a June-féle karakterekben, és nála jobbat nem tudok alkalmasabbat elképzelni a szerepre.

James Van Der Beek Markovics Tamás. Ez egyértelmű. A poénok miatt kötelező volt ez a szereposztás, és jó, hogy a rendező meg sem próbálta másra osztani a feladatot. Olvastam a véleményeket azoktól, akik annak idején feliratosan követték a sorozatot, és ahogy náluk, úgy nálunk a szinkronnal nézőknél is szerintem a Dawsonos poénok miatt lesz emlékezetes a sorozat. Habár nem tudom elképzelni azt, hogy erre felhúzzanak egy teljes sorozatot. Mindenesetre élvezhető teszi a poénokat az, hogy a Dawsonos hangját kapta a színész.

A többi szereplő hangját nem ismertem fel, de mindenki rendben van. Egyedül az volt a furcsa, hogy ketten emlékeztetnek más színészekre (a szomszéd csaj tök olyan mint a Glmore Girls Lane-je, a kávézóban/étteremben dolgozó srác meg olyan mint a Nevem Earl Rákosa, talán a haja miatt :D), és ahányszor feltűnnek a sorozatban mindig azt várom, hogy Vadász Bea és Kossuth Gábor hangján szólaljanak meg, pedig nem is ugyanazok a színészek, ez csak az én berögződésem. Emiatt nem húzom le a szinkront, mert tényleg jól sikerült. Kár, hogy a sorozat csak a James Van Der Beek miatt marad emlékezetes.

Goku2000 - 2014. 06. 12. 22:33

“nála jobbat nem tudok alkalmasabbat elképzelni a szerepre. ” vagyis nála alkalmasabbat nem tudok elképzelni a szerepre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz