login |

Orange is the New Black: kezdett a 2. évad

2014. 06. 13. 22:00 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: kritika,

(A Netflix szokás szerint az egész évadot egyszerre tette elérhetővé a neten, ezért az évadnyitós kritikát pár napon belül követni fogja az évadkritika. Így kivételesen ismét azt kérnénk tőletek, hogy ennél a premierírásnál ne essen szó az egész szezonról (majd vasárnap!), illetve ha valaki a 2×01-et követő részről ír, akkor vagy ne konkrétan, vagy jelezze egy “2x?? SPOILER”-felirattal azt, hogy ne legyen gond.)

(A finálé-, illetve évadkritika itt olvasható.)

Szóval lesz a teljes évadról írás nemsokára, most viszont csak a premierről ejtenék pár szót. Hol is hagytuk abba?

– He is a hitman?
– Aham.
– I tought he is a rapist, I’m so relieved.

Gondolom a bevezetőből sejthető, hogy nem igazán tudom elspoilerezni azt, ami a folytatásban lesz, de én el tudnám viselni, ha mernének így váltani, ahogy itt tették, és a sorozat végére egy kőkemény csaj állna ott valami komolyabb börtönbanda élén egy maximum biztonságú intézményben. De persze a már látott plakátok alapján nem ilyesmi fog történni. Legalábbis nem idén. Na, meg nem is mernék kidobni az eddig jól felépített karaktereket. Nyilván tévedhetek.

Ebben a premierben nekem egyetlen dolog nem tetszett, hogy ilyen sokáig próbálták azzal fenntartani a feszültséget, hogy senki nem mondta el, mi történik Chapmannel. Mármint se neki, se nekünk. Egy idő után már az órámra néztem, hogy “komolyan, még mindig nem tudhatjuk meg?”.

Viszont a többi remek lett, és tényleg ismét le a kalappal a készítők előtt. Minden behozott, talán csak rövid időre maradó új szereplőnek tudtak kellő karaktert adni, nem mosódnak össze. Érezni a jó írók billentyűzetét az egészen, amit a rendezés kellően alátámaszt a jó alakításokkal karöltve.

Eleinte nem akartam elhinni, hogy lehet még 2013-ban is remek, újat hozó börtöndrámát csinálni, de a Weeds készítőjének sikerült. A premierbe mondjuk nem jutott a feelgood pillanatokból, amik miatt tulajdonképpen szerethető a sorozat, de remélem a sok keménykedés között el fog férni pár boldogságkapszula.

Hát ennyi, bővebben majd a végén. Vagyis előtte még más ír róla, de szerintem én is fogok, hiszen ez a premier egyáltalán nem lombozott le, sőt… (Kommentek között mindenképp kerüljétek, vagy jelezzétek a spoilereket.)

22 hozzászólás Ne habozz!

asdf - 2014. 06. 13. 22:17

Meg csak az elso reszt lattam, de az rettenetesen lassu, vontatott es unalmas volt nekem. Nagyon untam :/

S84 - 2014. 06. 13. 22:36

Én most fejeztem be és azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett.
Végre nem Piper volt a középpontban.

Flocka - 2014. 06. 13. 22:42

Én: Erről vakertak a fentiekben, az írásodból kiderül hogy a későbbiekben már nem az új börtönben fog játszódni a story. ty

Az első rész alapján nagyon várom a továbbiakat, az első évadban sem csalódtam, szerintem ebben sem fogunk! :)
A rész vége megint egy szép csavar volt, bár már mikor a bíróságon ültek, akkor tudni lehetett hogy Alex fog köpni, hisz az első évadban is voltak arra utaló jelek hogy inkább magát menti, mintsem Piper kerüljön előbb szabadlábra.

Összességében tehát várós az évad további része! :)

VanillaSky - 2014. 06. 13. 23:04

Huhú, nem igazán bírom Chapmant, de most rendesen felpattant a szopórollerre:D

fajro - 2014. 06. 13. 23:19

Az elso resz nekem nehezkes volt, aztan egyre jobb lett (minden spoiler nelkul). Szoval akinek ez a resz nem jott be annyira, tartson ki, minel elorebb jar, annal jobb lesz – ez az en tapasztalatom. Az utolso reszek mar nagyon jok, a legvege pedig epic! Szoval kitartast!

Es mar varom a teljes kibeszelot. :)

Miss Keamy - 2014. 06. 14. 00:04

Oh végre folytatódott. Bejött nagyon az új rész, de számomra hiányoztak a többi szereplők. Alex ismét elvitte a részt, Chapman karaktere pedig fejlődik folyamatosan. Morello, Red és a többiek kellettek volna, túl idegen volt az egész, persze nem volt ez rossz, csak na. A szereplőket valami iszonyat igényesen válogatják, egytől egyig nagyon szuperül teljesitenek, legyen az akár egy mezei őr pl.

Maradék - 2014. 06. 14. 00:12

Én cseppet sem éreztem vontatottnak a részt, egyből elkapott a hangulata, ahogy Pipert beletuszkolják ebbe az egészbe úgy, hogy közben semmit sem tud. Illetve elég szép kontraszt a pilottal szemben, mennyit is változott a karakter.
Talán ez a rész jobban is bejött, mint az évad többi része.

KG - 2014. 06. 14. 00:31

miss rosa alapból is a kedvencem volt, az utolsó jelenettel meg mindent megkoronázott, amit meglehetett :D

liberatore - 2014. 06. 14. 01:55

Egy rész alapján kedvelem a folytatást :)

Spoiler! ! !

Most akkor Alex elég durván csőbe húzta Pipert, vagy csak ő is az ügyvédje, meg Piper után ment, mivel ők tanúskodni akartak a díler ellen, Alex nem tudta, hogy ki fog állni mellette a tanúk padján, és falazik neki Piper. Szóval kb. magával b*szott ki. :D

Spoiler OFF! ! !

A hangulata egyből elkapott, mintha folytattam volna az első évadot. Kíváncsi vagyok a további részekre.

Nimand - 2014. 06. 14. 07:28

Hát, már megint nem lettem átlag fan, mert bizony nekem a felütés baromira tetszett (még a “mikor derül már ki?” érzést is végig tudtam élvezni és értékelni), viszont a folytatás kezdi elvenni a kedvemet az egésztől – bár még csak a 3. epizódnál tartok.

yeeeyha - 2014. 06. 14. 10:24

Én is csak a 2×01-et láttam (a felirat miatt), nagyon tetszett az egész, még a régi arcok se hiányoztak annyira, az újak közül viszont 1-2-t nem akarok többet látni (az horoszkópos csaj rosszabb mint Crazy Eyes). Pipert én bírom, örültem, hogy ez a rész róla szólt.

(Egyébként bizonyos értelemben fusztráló a tudat, hogy ha nem lennék a feliratra utalva, már láttam volna az egész évadot, viszont tavaly is imádtam, hogy a felirat elkészülése miatt heti 1-2 részt tudtam megnézni, elnyújtva az élményt.)

LoGi - 2014. 06. 14. 11:16

welp, jó volt az egész évad :) nagyon erősek a karakterek, és a színészi teljesítmény is. Crazy Eyes talán még ki is emelkedik ezen a téren a többiek közül, idén nagyon nagyot hozott.

Cápi - 2014. 06. 14. 12:25

Érdekesen indult a sorozat és végülis kellemes szórakozás volt a 2. évad. Minden spoiler nélkül az utolsó epizód utolsó pár perce mindent vitt :D :D De jót röhögtem. Na a többit meg majd az évadkritikához.

Crias - 2014. 06. 14. 12:32

Nem értem minek kell minden cellába egy dilis :)
Amúgy nekem nem volt vontatott én élveztem az első részt.
A régiek kicsit hiányoztak (cpt. Janeway), de az újak is bőven jók voltak igazából lehet nem is lenne rossz (bár fentebb elcseszték ha jól láttam) ha új börtönt kellene megszoknia.

Crias - 2014. 06. 14. 12:33

Jah ami nagyon fura volt hogy hogy együtt voltak a nők meg a férfiak mégha ez csak vallomásra jöttek, bár a többiek mintha jobban ismernék a szitut meg több ideje ott vannak olyan érzésem volt…
szóval sehogy sem klappol ez

Riggins - 2014. 06. 14. 13:16

Nem volt a legpörgösebb a 2×01 de arra rávett, hogy azonnal akarjam nézni a 2. részt.

Remélem a török drogbáró (nem emlékszem a nevére) azért valamilyen formában majd megjutalmazza Chapmant amiért nem köpött :D

superpityu - 2014. 06. 14. 13:27

a kezdés nem volt a legjobb, de maga az évad zseniális volt. de vasárnapig visszafogom magam :) egyelőre csak annyi, hogy ha csak 1 visszatérő sorozatot nézhetnék jövőre, az bizony ez lenne.

Zsu - 2014. 06. 14. 16:12

3 rész van hátra, de szerintem király lett ez az évad is. Kíváncsian várom, hogy mik történnek még az utolsó részekben :)

audrey - 2014. 06. 14. 21:34

Én még tudtam volna nézni Chicago-t. Nagyon hangulatos volt a rész. És Taylor Schilling alakítása, hát zseniális. 5. résznél tartok, de az első a kedvencem eddig.

Csigusz - 2014. 06. 26. 19:47

De jó, hogy most nem olvastam kommenteket a rész megnézése előtt :)
Szerintem pl irtó jó volt az első rész, egyszerűen megint visszarántott az “OITNB-hangulat”, szinte nézném is egyből az egészet (amit meg is tehetünk ugye, de a feliratra várni kell :) Se nem lassú, se nem vontatott nem volt.

Csilla0422 - 2014. 06. 26. 21:57

Nekem nagyon bejött a kezdés…és a folytatás is! A sorozatok között meg top5. Zseniális!

Liberatore, Piper saját magával b.szott ki. Alexnek végig mást mondott, végül az ellenkezőjét vallotta.

jp - 2014. 08. 29. 20:30

Milyen harder faster pilot lett már, az előző évad az arcok és a helyszín ehhez képest szinte egy kellemes, kényelmes kis tábori idill volt ott.
Merre tovább Champman?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz