login |

Suits: kezdett a 4. évad – írta Benjy

2014. 06. 14. 15:20 - Írta: vendegblogger

52 hozzászólás | kategória: kritika,

– Louis, winter is coming.
– I know, and I’m the night’s watch.

Alig két hónapos szünet után folytatódott Amerika legjobb(?) jogi drámája, immáron a 4 éves életkorba lépve. Nem fogok sokat írni, mert a folytatás nélkül nehéz ezt a nyitást értékelni, ugyanis még nem kristályosodott ki teljesen, hogy milyen irányt akarnak felvenni a továbbiakban.

Az az igazság hogy akárhonnan nézem, ez a kezdés erősen közepes volt. Egyrészt mert gyorsan fel kellett vázolniuk az évad főbb szálait, másrészt mert nem tudtak semmi meglepőt összehozni ezalatt a 40 perc alatt. Ja nem, mindez az utolsó 1 percet leszámítva értendő, de a zárás sajnos annyira nevetséges volt, hogy csak a fejemet fogtam.

És ezzel el is érkeztünk a sorozat legnagyobb problémájához, még mindig túl sok a párkapcsolatozás, és most már nem igazán értem miért. A 3. évadban még valamelyest érthető volt, mert a fő ügy nem sikerült túl érdekfeszítőre, meg ugye Mike-Rachel összeboronálása is ezt vonta maga után. Erre most adva van nekik egy új felállás, egy új dinamika, és erre megint egy csomó idő elmegy azzal hogy ez ezzel, az azzal kavar(t)…

Ami már csak azért is szomorú, mert volt egy csomó feelgood pillanat, plusz akadt elég sok jól sikerült párbeszéd is. Louis – Katarina-jeleneteket pedig muszáj kiemelni, mert olyan aranyosak voltak, és én még többet is néztem volna őket. Kár hogy valószínűleg ezen a nyáron is csak 3-4 részre ugrik be Amanda Schull.

– Are you picturing me naked right now?
– Maybe? Yes…
– Go wash your hands.

Nem tudom a fentiekből mennyire derült ki, de nekem ez a nyitás többnyire inkább csalódás volt. A folytatásra még maradok, de még mindig úgy gondolom hogy egy karakteres villainre lenne szüksége a sorozatnak, nem pedig még több volt szeretőre.

52 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2014. 06. 14. 15:45

Nekem viszont nagyon tetszett az évadnyitó, de lehet, csak ki voltam már éhezve nagyon a suit-izmusokra :) Igaz, ahogy indult, inkább a Sex and the City cím illett volna hozzá, de aztán jöttek a verbális sziporkák is, pont a fenti írásban is említett kettő ragadt meg nekem is :) Még nem tudom, mi lesz a fő csapásirány az évadban, de én azt szeretném, ha Mike sokat szívna. Mert megérdemli. Viszont nem szeretném, ha most Jessica nyűglődne a szíve és a karrierje között. Louis meg szerencsére továbbra is jópofán idióta :)

Connie - 2014. 06. 14. 16:15

nekem tetszett az évadnyitó, mondjuk eddig se volt semmi komolyabb bajom a sorozattal
a karakterek és a párbeszédek továbbra is simán elviszik a hátukon a Suitsot, számomra legalábbis

JaySicks - 2014. 06. 14. 16:30

Nekem is kifejezetten tetszett ez a nyitás. Megint volt elég csipkelődés meg beszólás. Az is tetszik, h most megkavarták a dolgokat azzal, h nem egy oldalon áll Harvey és Mike. És ez sztem kifejezetten izgalmas lesz. Az mondjuk tény, hogy Jessica szerelmi élete nem fog lekötni. De úgy gondolom, van még elég érdekes szál, és remélem, h Louis is több szerephez jut majd :) Nálam egyelőre még nagyon nézős.

dzsiaj - 2014. 06. 14. 16:32

A 3. évad óta vagyok lemaradva, de a legjobb jogi dráma a The Good Wife:)

napocskin - 2014. 06. 14. 17:43

dzsiaj: pont ezt akartam írni a Good Wife-ról.:-)

Egyébként nekem is nagyon bejött most ez a kezdés, pedig a 3. évadban nagyon lengett a kasza. Ennél az epizódnál visszajött egy kicsit az első évados hangulat. Úgyhogy maradok még.

Benjy - 2014. 06. 14. 18:01

Van még egy olyan sorozat ahol ennyire jelen van a GoT? Mármint volt két színész GoTból, plusz tavaly egy promó is volt ahhoz szerintem. Aztán ugye a 2×10-ből Louis Lannisteres egysorosa, most meg a night’s watch.

Nusi - 2014. 06. 14. 20:17

Nekem is bejött, na mondjuk a sztori vonal kilométerekről előre látható volt, de mindeközben iszonyat feelgood volt az egész. Jó volt a zene és a párbeszédek is. Dehát ez nem akkora baj, olyan sorozat is van ami úgy rossz ahogy van,de van benne egy színész/nő aki miatt megéri nézni az egészet, vagy egyszerűen csak már megkedvelted a karaktereket. (hello TBT…)

Natale - 2014. 06. 14. 20:24

A második idézetnél lemaradt, hogy Jessica még utánaszólt: “And don’t spend too much time in that bathroom!” vagy valami hasonló:)

Nem volt ez rossz, és az új felállás meg (Harvey vs Mike) tetszik, remélem hogy még marad egy ideig. Azzal meg abszolút egyetértek, hogy a párkapcsolatozás felesleges, Mike magánélete nélkül az első évad az egyik legjobb dolog lett volna mit valaha adtak a tv-ben. Így csak simán baromi jó.

Még több Harvey-t (strictly business, nem magánéleti) és jó lesz. Ja, és ha tényleg egymás ellen nyomják végig, akkor szerintem nagyon hiteltelen lenne, ha Mike “nyerne”, az egész eddigi sorozatban azt láttuk, hogy Harvey az ász az ilyesmikben, Mike ötleteinek meg a fele hülyeség, másik fele jó.

MDot - 2014. 06. 15. 12:11

Igen a vége nekem is aggasztó volt egyelőre erősen próbaidőn van a sorozat nálam. Ez a sok párkapcsolatozás nem tűnt fel, de nekem a Jessica Harvey jelentek voltak rohadt gyengék. Lehet csak nekem, de nem volt számomra egyáltalán egyértelmű merre fog menni a sorozat irányvonala, esetleg ők maguk se tudják. Igazából ez is komoly negatívum.

BWA - 2014. 06. 16. 12:45

A poenok nagyon jok voltak de sajnos ez az egyetlen pozitivum amit ki tudok emelni. A megnevezesbol, hogy jogi Drama pedig lassan semmi nem igaz. Argentin szappanopera stilusu dramat lehet felfedezni a resz cliffhengerjeben es a Jessicas szerelmi szal bemutatasaban, de a masik oldalrol minimalisra van csokkentve a jogi egyveleg. Eppen csak annyit tesznek bele lassan az egyes reszekbe ebbol, hogy ne felejtsuk el azt, hogy valojaban ugyvedekrol szol a sorozat.

Captain Phillips - 2014. 06. 16. 16:41

Igen, a masodik idezetnel pont a lenyeget hagytatok ki.

JokeRoLL! - 2014. 06. 17. 13:59

Nekem még mindig bejön és nagyon várom az új részeket!

Benjy - 2014. 06. 19. 14:28

A 2. rész sokkal de sokkal jobb volt. Amit idén csinálnak Louisszal már most sokkal jobban tetszik, plusz Rick Hoffman még mindig zseniális. Ami egyedül nem tetszett az a Rachel és Mike közti zűr. Rohadtul unalmas…. Arra vagyok jelenleg kíváncsi hogy D.B.Woodside karakterét hova akarják kifuttatni, mert jelenleg nem egy Varys vagy David Costabile féle fenyegetést látok benne.

” – And the last cock that walked into my office learned what all the other cocks learned…That I eat cock for breakfast, lunch, and dinner.

– I’m gonna tell everyone here in the office that you said you eat cock for breakfast, lunch, and dinner.
-Yeah, that’s right. It’s goddamn delicious.”

Lemoni - 2014. 06. 19. 23:14

Nekem Mike mostanra mindenben unalmas, jóformán már csak az az egy, állandóan sértődött arckifejezése van, sajnálom, hogy az elején annyira jó karakterét egy felfújt pojácává amortizálták. Louis viszont most nagyon jó, szakadtam a jelenetein :D Kár, hogy Logan valószínűleg egy nagy s***fej, mert eyecandynek nem utolsó.

combo - 2014. 06. 25. 19:49

Az 1. évad volt a legjobb, nekem már a 2. évad második fele sem tetszett.

Nem kell a részeken átívelő szál. Addig amíg azt el nem kezdték, olyan volt a sorozat, mint a Dr. House: humoros és érdekes (“nyomozós”).

A szerelmi drámázás értékelhetetlen, Mike-ot és Rachelt simán ki lehetne dobni a sorozatból, annyira érdektelenek lettek. (Bár el kell ismerni, hogy Rachel nagyon szép, és irgalmatlan jó segge van, mindig ugyanazt a fejet vágja. Mike játéka is totál unalmas, a karaktere is.)

A kedvenc karakterem Donna. De el kell ismerni, hogy bár “gonosz” karakter (bármennyire is próbálják pozitív irányba tolni), Louison lehet a legtöbbet röhögni…

elfelejtettemazelőzőnickem - 2014. 07. 05. 02:46

Lemini: nekem is Mike a legnagyobb csalódás, egy felfújt pojáca lett, pontosan ahogy írod. Nő vagyok, tehát ha más nem maradna Harvey (eyecandy) és a hűűűűdejó női ruhák miatt mindenképpen maradok. Louise meg Donna szintén két kedvenc, de ők mostanában csak töltelék, Harvey is szenved, és ez nem áll jól neki, ráadásul Mike miatt most végig húzom a számat.

_Peter - 2014. 07. 10. 15:22

Who the hell is Lorenzo Lamas?

eszemix - 2014. 07. 10. 22:10

Nah, hát ez a sorozat annyira leült, hogy a negyedik rész nézése alatt fel sem tűnt, hogy kihagytam a harmadik részt… Asszem kasza.

jubada - 2014. 07. 11. 02:17

Szerintem ez az évad igenis jól indul. A 3. évad az tényleg kicsit érzelgősre sikerült, de most jó karakterek léptek be és jónak ígérkezik Mike és Harvey csatája vagy az SEC-s balhé is.

Benjy - 2014. 07. 17. 14:17

“Which one of you is Franklin and which one of you is Bash?”

Na végre kaptunk egy viszonylag jó részt. Louis-Donna intermezzo is tetszett, annak ellenére hogy nagyon nagyon offtopic volt.

mdot - 2014. 07. 21. 15:32

Hullámvasút, kibaszott hullámvasút :D

Nos jó lenne ha kicsit stabnilizálnák a színvonalat, illetve kíváncsi vagyok Harvey mit fog csinálni, mert ezt nem fogja így annyiban hagyni szerintem. Most a rész végén nem értettem pontosan Mike-nak ki kell majd hagynia a végén Sidwellt és így benne van a csávában? Még van mit javítani, de ha ezt a színvonalat hoznák részenként akkor már elégedett lennék, hogy maradtam sajnos van egy olyan érzésem, hogy nem lesz ez így.

LaCRossE - 2014. 07. 24. 11:17

ez a rész valami szörnyű volt

pappjano - 2014. 07. 24. 19:01

Ne haragudjatok de muszáj kidühöngnöm magamat. Borzalmas volt ez a rész… Már a cold open felkúrt.
Először is, mi volt ez a bögrés dolog? Louis bögrét osztogat az irodában mindenkinek?? Könyörgöm mire fel, miért? Teljesen felesleges, átgondolatlan és karakteridegen húzás volt, gyanítom leszóltak a USA merchandising osztályról hogy skacok kéne valami amit tudnánk tolni a webshopban…
Rachel… Az egy dolog hogy unalmas, klisés és nézhetetlen a kezdetek óta a Mike-Rachel kapcsolat, sikerült a karakterét egy olcsó akaratos, manipulatív lotyóra lesüllyeszteni… Mik ezek a flashback-ek? A buta néző enélkül elfelejti hogy ezek jártak, vagy mi? Szintén tök fölösleges…
Harvey tulajdonképp egy flippergolyó lett aki csak ide oda pattog, mindenki elutasítja vagy a háta mögött csinál valamit, eltűnt a zsenialitás.
Louis egy figyelem- és törődéskönyörgő kis pincsi lett aki bármit megcsinál harvey kedvéért, komolyan az első két évad Louis-a belement volna valaha is adócsalásba??

De sajnos nem csak a karakterek lettek kiherélve, a történet is logikátlan cselekményekből áll… Nincs annyi időm és türelmem leírni de nem fogom fel hogy lehetett így elszúrni…
Az SEC vizsgálat is mondvacsinált, egy közös vacsorából indítanak vizsgálatot? Amit egyébként ki is lehet menteni (Rachel kórházban, Harvey elhalasztotta a dolgot, nem ő vette meg…)
Mike is egy pöcs, amikor megkérdezi a főnöke hogy nem akar-e elmondani valamit, 100-ból 99 ember elmondja h figyu gáz van, azért nem fogadtam el a pénzt mert nem tetszett h ki akarnak túrni téged. Ráadásul az a meeting is amikor beleszart a ventillátorba egy nyerő helyzetben csak mert a csaja ezt tanácsolta? WTF? – és még sorolhatnám…

Borzasztóan felidegesítettek ezek az olcsó írói húzások, ez nem az a sorozat amit néztem eddig 3 évadon át… Az egy stílusos, könnyed jogi dráma volt, ez meg valami szerelmi háromszöges egymással üvöltözős 1 évad-1 ügyre széthúzott szappanopera, ami szembe köpi saját magát…

energy - 2014. 07. 25. 07:00

Louis volt az utolsó csepp, már végképp nem tudom mi folyik itt.
Mindenki úgy örült az irodában, gyanakodniuk kellett volna, túl szép, hogy igaz legyen. Harveynak tudnia kellett volna, hogy ez Mike kirúgását jelenti.
Már csak megszokásból nézem, már rég nem érdekel, itt a búcsú ideje.

_Peter - 2014. 07. 25. 12:45

Túl sok már a szappan, egyre kevesebb a humor és a lazaság. Ami régen badass komoly szöveg volt, most már csak üres műmájer fenyegetőzés.

Régen Harvey és Mike jártak mindenki előtt egy lépéssel jogilag és információ terén, most ők tudnak meg mindent utoljára, teljesen rossz ez így ők lettek a lúzerek.

Ami a főszálakat illeti szerintem hiba volt egymás ellen fordítani őket és az SEC dolog is olyan súlytalan, csak lóg a levegőben éppen mikor kell. Külön ügy per epizód felállás jobban működött nekem.

A szerelmi szálak untatnak, nem elég a Rachel szenvedés még Jessicának is behoztak egyet.

Donna és a Team Litt szebbik fele (Katrina) keveset szerepel. Az is hiteltelen, hogy Louis illegális dolgokat bevállalna Harvey miatt, nem fér össze az eddig ismert karakterével.

Brynden Rivers - 2014. 07. 26. 10:26

_Peter: Pont ugyanezt akartam írni!

Megnéztem (ötödszörre a 1×01 részt) és többet vigyorogtam rajta, mint most az egész évadban.

+1 Külön ügy per epizód – érdekes esetek voltak és jó vendégszereplők

Az a baj hogy Louis + Donna miatt nem tudnám elkaszálni, még akkor is ha nem lesz jobb.

Benjy - 2014. 07. 26. 22:03

Akartam írni erről a részről kritikát, de nem fog menni. Hihetetlenül szar volt az egész, főleg úgy hogy a múlt heti epizód milyen korrekt volt. Ez a Rachel-Mike-Logan szerelmi háromszög szánalmas, és nagyon nem illik a sorozat eleganciájába. Aztán már abból is elegem van hogy Harvey folyamatosan lábtörlőként használja Louist, akit mostanra ledegradáltak egy olyan karakterre aki folyton hibázik. Ez a Forstmanes lépés is…. Vicc az egész. Most nyilván visszacsinálják az egészet, és Mike megint Harveyval fog dolgozni. Így viszont muszáj azt mondanom hogy ez a felállás így ilyen formában nem érte meg. Az SEC szál pedig dettó csalódást keltő, le nem írom még egyszer miért, már leírtátok ti is előttem. Én mostanra már tényleg csak azt tudom mondani, hogy a karakterek miatt tartok ki. Még. De már nem sokáig.

Ui.: A következő rész előzetesével óvatosan. Nekem egyből elvette a kedvemet a folytatástól.

zulu - 2014. 07. 27. 10:36

pappjano +1111111

_Peter - 2014. 07. 31. 18:23

A legújabb rész kicsit javított a dolgokon. Egyszer már mosolyogtam is rajta. Mike ahogy várni lehetett visszatért a céghez, Katrina is volt kicsit. Csak sajnos, ha jól sejtem most azon fognak rúgózni Rachel visszakönyörögje magát. Szóval további szenvedés.

Lehetne most egy olyan szál, hogy Louis bajba kerül az SEC-nél a Forstman pénz Kajmán-szigetek illegális ügy miatt. És akkor a banda Harvey vezetésével együtt megmenti őt, aztán így bővül a Team Litt. :)

Mindegy, nagy dolgokat már nem várok a maradék részekben, elég semmilyen évad volt ez.

LaCRossE - 2014. 07. 31. 19:24

Az a baj, hogy a rész olyan volt, mintha rászartak volna a padlóra (előző rész), aztán beterítették volna tejszínhabbal. Igen, volt egy-két jobb pillanat a részben, de az egész párkapcsolati picsogás már kezd nagyon fárasztó lenni.

Amit még nem értek, hogy ha Mike ígyis-úgyis visszakerült a Pearson-Specterhez, akkor mi a tökömért kellett ilyen sok részt elpazarolni erre az egész hülyeségre? Mert ha még jó részek lettek volna, oké, de az egész egy nagy katyvasz volt, értelmetlen.

sehrezad - 2014. 07. 31. 22:23

Nem is emlékszem, láttam-e eddig ilyen szintű karakterleépítést, mint ami Mike-kal történt 4 évadon keresztül. Tulajdonképpen az 1×01-ben, a pilotban volt a csúcson: izgalmas, fotómemóriájú, kölyök(képű) zseni, aki egy szerencsés és ügyes húzással, Harvey-t is megnyerve megkapja élete nagy lehetőségét. Utána a lassú zuhanás: eleinte voltak jó ügyeik és ötletei, de emlékezetem szerint egyre kevesebb, és egyre kevésbé volt rá szükség ahhoz, hogy Harvey zárja az ügyeket. Egy kiemelkedően tehetséges és ügyes, de korántsem zseniális ügyvédbojtár benyomását keltette. És ez egyre rosszabb lett, Rachel azért polírozta az imidzsét, de ebben az évadban ez is leépült rendesen. Az investment banker-i pályafutása epic, az előző részben Rachel benyögése miatt elbarmolt ügylezárása különösen nagy fail.

Viszont kiderült, ki az évad rosszfiúja – nem a hidrogénezett hajú lúzer, hanem a bábjátékossá előlépő Forstman, aki lassan összehozza a csapatot. Ha Louis nem lett névadó partner az évad végére, kutya legyek.

Lemoni - 2014. 08. 01. 00:22

Menet közben kinyomtam a mostani epizódot, mert képtelen voltam nézni ezt a szappanos sz**kupacot, amit összegányoltak ide. A Mike-Rachel duó olyan szinten idegesítő már a nyűglődéseivel, hogy lassan Harvey sem fogja megmenteni nekem a kaszától a sorozatot, pedig vérzik a szívem érte. Javaslatom: Mike-ot küldjék vissza a Harvardra tanulni, Rachelt meg Logannal nászútra……

Benjy - 2014. 08. 01. 17:11

“Amit még nem értek, hogy ha Mike ígyis-úgyis visszakerült a Pearson-Specterhez, akkor mi a tökömért kellett ilyen sok részt elpazarolni erre az egész hülyeségre? Mert ha még jó részek lettek volna, oké, de az egész egy nagy katyvasz volt, értelmetlen.”

Ez az amit én sem értek. Ha visszagondolunk az investment banker szál semmin nem változtatott, minden ugyanúgy maradt mióta elment Mike mint most hogy visszajött. Én csak arra tudok gondolni hogy a Mike-Harvey ellentét miatt próbálták ki, hogy sül el, de ez így ilyen formában felesleges volt.

Az utóbbi 2 részt 5/10-re hoztam ki, ajaj. A mostani részen nagyon látszott hogy egy olyan stáb írja ezt a szerelmi cuclimuclit akiknek semmi közük a Suitshoz. Igazából én lehet hogy a nyári fináléval búcsút intek a sorozatnak, mert több fejfájást okoz mostanában mint szórakozást.

Nem azt mondom hogy kifogytak az ötletekből, de mindennek a rossz oldalát fogják meg. Louis lelkébe beletapos Harvey erre ő ahelyett hogy visszavágna neki, inkább még jobban be akar nyalni, ráadásul valami illegálisat is tesz ezügyben. Most is pl Jessica simán utasíthatta volna Louist hogy ne vegye fel Mikeot. Megkérdezi hogy miért, és akkor? Jessica a name partner, Louis meg az alkalmazottja. Nem megkérdőjelezi a döntését hanem végrehajtja.

Amúgy van egy olyan rossz érzésem hogy ez az SEC szál és Mike visszavétele össze fog futni, és megint elökerül a jaj i’m a fraud, le fogok bukni dolog.

Nagyon sajnálom hogy ide süllyedt ez a sorozat.

Szula 25 - 2014. 08. 04. 18:14

Valaki tudja hogy mennyi részre tervezték ezt az évadot és lesz-e megint benne pár hónapos szünet mint tavaly?

Valahogy nekem is az a sejtésem hogy mivel Mike vissza került a céghez az ügyészség őt fogja támadni és erről fog szólni a következő pár rész.

Remélem a Rachel Mike dolgot nem fogják 1-2 résznél tovább húzni mert abból már éppen elég volt erre az évadra.

Azt még nem tudni hogy lesz-e még következő évad de egy évadzárónak ütős lenne ha valakit lecsuknának a végén. :)

LaCRossE - 2014. 08. 04. 19:46

16 részes az évad, 10+6os bontásban fogják őket adni.

Szula 25 - 2014. 08. 05. 07:04

Akkor jöhet a féléves szünet megint, nem tudom miért nem egyben nyomják le de mind1.

_Peter - 2014. 08. 07. 19:41

Meglepően kevés Rachel szenvedés volt, ez pozitívum. Csak ettől még az SEC sztori nem vált érdekesebbé, de a korábban említett Louis bajba kerül és a többieknek kell kihúzni szál már alakul. Csak Katrinának kell beavatni a többieket. És happy end.
Mennyivel jobb lenne 1-1 kisebb ügy több humorral és beszólással. Ó bezzeg régen minden jobb vót!

Natale - 2014. 08. 07. 23:04

4×08

Ez már határozottan jobb volt mint eddig. Ahogy az előttem szóló is megjegyezte, visszavettek a szenvedésből, és a történetre koncentráltak inkább, ami nem árt, nagyon nem. És ebben eménykedem a további két részt illetően is, a Mike-Rachel sztorit talán végre lezárták.

Azt persze nem értem, minek kellett a végére azt a zenés részt tenni, sokkal ütősebb ha odaáll face-to-face és csak úgy elmondja. Ez a “Louis elcseszi-többiek megoldják” dolog meg mintha lett volna már egyszer korábban, na mindegy.

sehrezad - 2014. 08. 14. 13:35

Korábban írtam, hogy nem láttam még olyan szintű karakterleépítést, mint amit Mike-kal csináltak – azóta itt van Louis, detto. Ennek az évadnak az a célja, hogy mindenkiről kiderüljön, hogy alapvetően egy szánalmas lúzer?

winnie - 2014. 08. 14. 13:46

Akkor jöhet a féléves szünet megint, nem tudom miért nem egyben nyomják le de mind1.

mert akarnak valamit élten is adni. mert kezdődik az országos idény. mert ezért rendeltek be ennyi részt. ha nem lenne téli sugárzás, akkor kevesebb rész lenne egy szezonban.

Fleur - 2014. 08. 20. 18:06

4×09 zseniális, határozott javulás! Remélem tartják.

Ahogy a hozzászólásokat olvasom én még mindig a mérsékelt zúgolódók táborát képviselem, még nagyon messze vagyok a kaszától, remélem így is marad. Elnézem az évad döccenéseit, noha nem értem az évad vargabetűjét, főleg azért mert eddig nem volt jellemző a kidolgozatlanság. Mike befektetési bankárrá válása igencsak ebbe a kategóriába esett. Mike-Rachel-Logan háromszög felesleges volt. Már csak azért is, mert Rachel egy kocka csajszi, nyilván kompromisszumot kötött Mike előéletével, Logan pedig pont azt hozta, amire neki szüksége lehet. A leghülyébb jelenet, amikor felmegy hozzá csak azért hogy megmondja, hogy Logan tartsa távol magát tőle. Egy csajszi akkor csinál ilyet, ha pont az ellenkezőjét szeretné. A másik amatőr megoldás pedig Mike asszisztense, véletlenül koppintották Donna karakterét??!!

Szerintem érdekes szál lett volna ha Mike Forstman-nál helyezkedik el. Érdekes lett volna nézni ahogy a közvetlen munkatársaként szerez terhelő információkat a pasas piszkos ügyeiről és Harvey-val együttműködve próbálnak revansot venni rajta a gátlástalan ügyleteiért.
Bízom benne, hogy visszatérnek az eddig megszokott színvonalú történet vezetéshez. A karakterek nagyon jól vannak összerakva. Tényleg ők viszik a hátukon az évadot. Nálam ennyi botlás bőven belefér, kíváncsian várom a többi részt.

szula25 - 2014. 08. 20. 23:44

Nagyon úgy néz ki a 10. rész beharangozójából hogy jó kis csavarral fognak nyári szünetre küldeni.
Úgy néz ki Mike jól betesz majd mindenkinek.

Szula 25 - 2014. 08. 21. 11:10

Vagyis Louis tesz be mindenkinek, jó kis genyót csinálnak belőle a végére.

Benjy - 2014. 08. 21. 13:05

Akármennyire is kritizáltam és fanyalogtam az idei évadon, ez a záróepizód, tyűűűű…. Nem gondoltam volna hogy pont most fogják meglépni. Végre visszatérhet Louis abba a szerepkörbe, ahol a sorozat kezdetén volt? Remélem.

_Peter - 2014. 08. 21. 15:10

Egyik szemem sír, a másik nevet. Végre történt valami, de megint Mike nem is járt a Harvardra dolog, ezt túl kényelmes mindig előhúzni. Először azt hittem Louisnak ügyfél kell témánál visszacsempészik Logant a sztoriba, de így is érdekesen zsarolja ki magának partnerséget. Az SEC szál is olyan, hogy mikor éppen előveszik az írók, eddig mint valami nagy ügy, most az utolsó részre egy szó sem esett róla. Katrinát sajnáltam. Szóval unalmas évad volt, de az utolsó részre megint elérték hogy várjam a folytatást.

Benjy - 2014. 08. 21. 15:19

A SEC szálat múltkor lezárták. Kiderült hogy Woodall összedolgozott Forstmannel, és így leszállt Cahil a cégről. Ennyi.

Natale - 2014. 08. 21. 20:28

De fura, eddig nem igazán tért el a véleményem, de most ezzel nagyon. 40 percből 35 teljesen fölösleges volt, unalmas drámázást és súlytalan “fordulatokat” kaptunk, amik nem vezettek sehová. És megint ott tartunk hogy Mike csaló. Az utolsó 5 perc volt egyedül érdekes, ez a félévad már a múlt héten le volt zárva, ez csak időkitöltés volt. Louis ugyanakkor érdekes lesz télen, azt el kell ismerni.

semper - 2014. 08. 21. 21:57

Szerintem is tök fölösleges volt ez a Mikeot megint elő venni de ettől függetlenül az utcsó 5 perc tényleg jó volt egy dolgot nem tudtam csak hova tenni az pedig a Donnára való kirohanása volt. Na mindegy fél évad eddig 6/10 reméljük a második fél majd emel a pontomon:)

Lemoni - 2014. 08. 21. 23:10

Ha nincs Mike nyamvadt szerelmi élete, akkor jöjjön ezredszer is a Harvard-téma, unalmas már nagyon, hogy mindig az ő elcseszett dolgai miatt kell cirkuláltatni a történetet. Ha az első évadban szépen visszaküldték volna az egyetemre, lassan már diplomázna és lehetne végre más dolgokkal bajlódnia a Pearson-Specternek. A nagy durranásnak jelzett félévadzáró így csak kicsit pukkant, főleg, hogy a Louis-fordulat nem nagyon lett kidolgozva, egyik pillanatban nyüszítve pitizik, másikban meg ad hoc genyózik egyet. Érezhetően az alkotók akartak egy csavart betenni a végére, csak későn kezdték a ráfutást és elkapkodták.

Natale - 2014. 08. 22. 17:45

“Ha az első évadban szépen visszaküldték volna az egyetemre, lassan már diplomázna és lehetne végre más dolgokkal bajlódnia a Pearson-Specternek”

Először én is azon gondolkoztam, hogy mért nem csinálták vele azt amit Rachellel, neki ugye csak időnként be kellett volna libbennie a Columbiára vizsgázni, ott elmondja fejből a könyvet és köszönjük. Aztán rájöttem hogy miért nem jó: azzal, hogy a pilotban felvették, már eleve törvénysértést követtek el, hiszen aki nem a New York bar tagja, az nem praktizálhat, így ha elküldik bármilyen egyetemre, az egyértelműen jelzi, hogy nincs engedélye.

_Peter - 2014. 08. 23. 16:04

Második nap, hogy Harvey felvette rögtön gyorstalpalót kellett volna tartania Mike-nak: mi merre a Harvardon, hogy hívják a portást, hol voltak a nagy bulik stb. Nem ilyeneken lebukni, hogy olyan professzortól “kapott” kitűnőt, aki senkinek nem adott és most ez a kulcs téma is és minden részlet a nagy zseni Mike-nak egy Google keresés lett volna. De ha nem második nap rögtön, akkor amikor először nyomozni kezdett Louis. Vagy amikor Jessica be lett avatva. Baromi unalmas huszadszor elsütni a nem is járt a Harvardra témát.

És nem csak ez az önismétlés. Viszont valamit tudnak, mert unalmas évad és olcsó húzások ellenére várom a folytatást most is. Hagyom magam átverni. Csak ne az legyen az új évadban, hogy a takarító is megtudja Mike (és most már az egész banda) titkát és követeli a nevét a falra.

Túl sok sorozatot nem nézek, nincs összehasonlítási alapom, de létezik jelenleg Donna a legszebb MILF a TV-ben? :)

Benjy - 2014. 08. 24. 11:20

“Ha az első évadban szépen visszaküldték volna az egyetemre, lassan már diplomázna és lehetne végre más dolgokkal bajlódnia a Pearson-Specternek”

A 3. évad flashback epizódjában mutatták is, de előtte is volt róla szó, hogy mivel a dékán lányát megszívatta nem mehet a Harvardra tanulni. Ha pedig teszem azt a Columbiára megy, akkor meg nem vették volna fel. Rachel is csak kivétel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz