login |

Orange is The New Black: vége a 2. évadnak – írta wilson

2014. 06. 17. 20:13 - Írta: vendegblogger

40 hozzászólás | kategória: kritika,

(A 2. évad nyitórészének kritikája itt olvasható. Ez a poszt az évad és a finálé általános kibeszélésére szolgál, s ezért a kommentekben jelzés nélkül előfordulhatnak spoilerek – winnie)

A kábeles csatornák szárnyalása óta a legjobb dolog, amit a sorozatiparral történt az az, hogy a gonoszból igazi próféta vált. Az évtizedes üzleti modellel szembemenő, szentnek hitt szabályokat megszegő és újraértelmező Netflix egyenesen a céltábla közepébe talált, hiszen mióta 2011-ben úgy döntöttek, hogy tartalomszolgáltatóból tartalom előállítóvá képzik át magukat, egész egyszerűen nem tudnak mellényúlni.

Ha az elmúlt 2 év legizgalmasabb drámáját kellene díjazni, a többség szinte biztos, hogy a House of Cards-ra szavazna; ha pedig eddig nem létezett az eredetit is felülmúló folytatás, a 4. Arrested Development-szezon kiadásával már van. Nincs olyan csatorna, amely ne irigyelné vérben forgó szemekkel a Netflix kreatívjait és döntéshozóit, hiszen ha valamit felkarolnak és támogatnak, az garantáltan jó lesz – nem csak először, de a második, és remélhetőleg a sokadik szezonban is.

Ebben a tisztességben eddig a House of Cards és a Hemlock Grove részesült, de június 6 (de ha pontosak akarunk lenni, akkor érdemesebb a bejelentés dátumát előhozni) óta már az Orange is the New Black is, amit nem volt túlzás a 2013-as nyár legjobb sorozatának hívni. A Weeds-szel is tévétörténelmet író Jenji Kohan belépett azon alkotók körébe, akik nem csupán egyszer alkotnak maradandót, de idővel akár életművet is építhetnek. És ha az Orange is the New Black is a hagyaték része, akkor jogosan dagadhat a mellkas.

Pedig az évadnyitó epizód alatt ez még nem volt annyira egyértelmű: fantasztikus, felejthetetlen első szezon ide vagy oda, az idei nyitány egész egyszerűen nem ütött. Az in medias res-kezdés miatt sokáig nem is lehetett érteni, hogy pontosan mi is történik, Chapmant miért utaztatják át a fél országon. Gyilkossá vált? A nem túl hosszú vakációból évtizedes tartózkodás lett? A kilátástalanság ugyan a sorozat alappillére, de mindig volt rá magyarázat, indok, legalább egy morzsa, amivel indokolhatóak, vagy legalább értelmezhetőek voltak a történések.

Hogy ez a ballépés mégis mennyire jelentéktelen, azt mi sem bizonyítja jobban a maradék 12 epizódnál, ahol részről részre sikerült emelni a téten és a színvonalon. Az ismerős közegbe való visszatérés tökéletes bizonyítéka annak, hogy mennyire jó karaktereket tolt ki a meglehetősen barátságtalan színpadára a sorozat. Az OITB brillírozik, ha színes, érdekes, maximálisan szélsőséges, minden ízében egyedi figurákról van szó – és mivel a helyszín börtön, az idő pedig csigalassúsággal telik, itt még az a kényszer sincs meg, hogy a társaság tagjai cserélődjenek.

A sorozat ezen erősségével szerencsére a showrunner és az írók is tisztában vannak, így végre lehetőség nyílt egyrészt elmesélni azok történetét, akikét tavaly nem sikerül, másrészt elmélyíteni azokét, akikről már volt szó.

Szinte lehetetlen csak egy karaktert kiemelni, akit tökéletesen eltaláltak, de ha mégis muszáj, akkor Uzo “Crazy Eyes” Aduba teljesítményét kell megénekelni – ha a a következő Emmy-díjátadóról nem távozik szoborral, többé nem is érdemes a gálára figyelni: Aduba 2012-ben csöppent a televíziózásba, de már a második sorozatával megmutatta, hogy mennyire zseniális színész, aki számára nem jelent problémát egy átlagember számára elképzelhetetlen, teljesen őrült figura bőrébe bújni.

A tovább mögött folytatom minimális spoilerekkel.

Őrültekből persze eddig se volt hiány, ahogy erőszakból sem, az OITB 2. szezonjának utolsó harmada erről viszont mintha elfelejtkezett volna – a börtönből lányiskola lett, ahol minden ellentétet félre lehet tolni, minden bajt le lehet küzdeni, mert nem számít más, mint a barátság, a család és az összetartozás. A rossz megbűnhődik – nem is akárhogy…-, a kényesebb szituációk elrendeződnek (karaktereket annyira zseniálisan még nem írtak ki, mint Figet), és mindenki megtalálja a maga szerelmét.

Ez az idill persze csak akkor volt igaz, mikor a szezon kulcsfigurája, Vee épp nem szerepelt a képernyőn. A legősibb és legkönnyebben ábrázolható konfliktus, a hatalmak közti rivalizálás olcsó, de tökéletes húzás (A Lost az Others-szál nélkül nem biztos, hogy megkapta volna a 3. évados berendelést…), amit az OITB fantasztikusan ki is játszott.

A börtönből életvitelszerűen ki-be járkáló, a gettóba született és az onnét kitörni képtelen karakter elsősorban több tízmillió amerikai számára festett ismerős képet, mégis megdöbbentő volt az a mérhetetlen erőszakos önzés és manipuláció, amivel Vee újra és újra felküzdötte magát a tápláléklánc csúcsára, bármit és bárkit feláldozva a túlélés, jobban mondva a hatalom megszerzése érdekében. Még Frank Underwood is büszke lenne rá.

Két dologgal ezúttal nem sikerült boldogulni: Larry, és az Alex-Piper kapcsolat relevánsan tartásával. Előbbiért talán nem is annyira kár (egy meglehetősen irritáló, teljesen felesleges karakterrel kevesebb nem jelent akkora veszteséget), az utóbbi utáni űr viszont látványos volt, hiszen a szerelmi civódásuk, és az ebből fakadó, Pipert egyre mélyebbre húzó szituációk mégiscsak a sorozat központi elemei, vagy mi a szösz.

Sajnos Laura Preponról már tavaly is tudtuk, hogy drasztikusan keveset fog szerepelni a második szezonban, mégis fájó, hogy mennyire az oldalvonalra vonult. (A harmadik szezonban azért visszatér.)

Fájó, mégis logikus: ez kellett ahhoz, hogy Chapman karaktere fejlődjön, egyszer és mindenkorra leküzdje az ártatlan, törékeny szöszi nyárspolgár attitűdjét, és ráébredjen, hogy barátoknak hitt rabtársak ide vagy oda, a sitten tényleg teljesen magára van utalva, csak magára számíthat. Azért pedig kifejezetten hálásak lehetünk, hogy a szezon központi történetétől, a Vee-Red konfliktustól mennyire távol tudták tartani, nem lovagolt be fehér lovon, megoldva a megoldhatatlannak hitt konfliktust.

Chapman távoltartása – volt epizód, ahol szinte egyáltalán nem szerepelt – viszont pozitív jelnek is felfogható: az írók megmutatták, hogy nélküle is működik a sorozat, és a koncepció, különösen egy ennyire erős gárdával a saját lábán is megáll, így akár a tervezettnél tovább is lehet húzni a témát.

Innen már csak a Netflixen és persze a stábon múlik, hogy merre tovább: remélhetőleg nem húzzák még sok szezonon át a történetet, nem húznak extra éveket Chapmanre, vagy küldik el egy tényleg teljesen más helyszínre, így tolva ki (feleslegesen) az évadok számát.

Mert ez történetnek, élménynek remek volt, volt mondandója, egyáltalán nem nyálas, vagy elcsépelt üzenete, és persze zseniális előadásmódja. Bár egy rátermettebb operatőr, AMC-szintű fényképezés elkélne, legalább a zenei rendező megtalálta a helyét, hiszen a jelenetekhez ennyire fantasztikusan passzoló dalokra szinte még sosem bukkantak – az évadot, és az utolsó jelenetet záró “(Don’t Fear) The Reaper” egész egyszerűen tökéletes volt.

Most már nem csak a Showtime, de a Netflix is kiváló lapokat tud felmutatni a dramedy műfajában: Come on baby, don’t fear the reaper!

40 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2014. 06. 17. 20:33

Szerintem azért az évadnyitó is telitalálat volt, nagyon jól átadta azt, hogy Chapman mit él át, hisz ő is annyira volt tisztában a dolgokkal, mint mi nézők :D Maga az egész nagyon jó volt, Vee-t iszonyatosan lehetett utálni, minden karakter rendben volt nagyon, Piper távoltartását a főszáltól imádtam, nagyon jól működött az egész és még a kevés új karakter is jól működött, Soso telitalálat lett nálam és a mellékszálakból Morello története is piszok jó lett. Őszintén szólva nem bánnék még egy 6 évadot :D

sgtGiggsy - 2014. 06. 17. 21:36

Jó évad volt, nekem jobban is tetszett, mint az előző. Viszont lehet egyedül leszek ezzel, de én nagyon nem vágyom arra, hogy Laura Prepon visszatérjen a következő évadra (pedig valószínű vissza fog). A színésznőt bírom, a karakterét viszont valami brutálisan rühellem. És nem csak őt, hanem mikor Alex a képben van, Pipertől is kiver a frász. Totálisan irritálóvá válik a csaj, mikor Alexről van szó, holott az annyiszor és olyan durván verte át, tette tönkre az életét, ő pedig újra és újra megbocsájt neki. Prepon akárhányszor csak a képernyőn volt, abban reménykedtem, hogy valami drámai húzás folytán kinyírják. Ha már egyszer muszáj lesz visszahozni, remélem legalább azt megteszik, hogy Piper túllép rajta végre.
Egyébként elképesztő, hogy milyen szinten képesek itt karaktert építeni. Unalmas, vagy nem életszerű nincs is köztük. Szinte mindenkit lehet kedvelni és gyűlölni is valamiért. Az egyedüli hiányosság talán az, hogy Vee-n (na jó meg, talán még Rosán) kívül senki sem az az igazi nagypályás, mindenki máson csak azt lehet érezni, hogy “véletlenül” került oda. Persze oké, ez nem egy supermax, szóval talán annyira nem is meglepő, hogy nem a legdurvábbak vannak ott.
Egyébként nem rémlik, Big Boo hátteréről volt már valami? Mert az összes többi főbb szereplőről emlékszem, hogy volt flashback-jük, de róla semmi.

LoGi - 2014. 06. 17. 21:43

Yep, Crazy Eyes brutálisan jó volt. A dalok közül én meg az intro dalját említeném meg, sosem tekerem át, hanem éneklem vele, nagyon bejön :D

superpityu - 2014. 06. 17. 22:33

remek évad volt. mikor kijött be akartam osztani, hogy sokáig kitartson az évad, de annyira beszippantott megint a hangulat, hogy pár nap alatt elfogyasztottam a szezont.
crazy eyes mellett poussey volt az aki elég sokat kihozott a akarkteréből. és ha még azt is nézem, hogy tavaly teljesen feleslegesnek tartottam, most pedig kb kedvencem lett ahogy kibontották a karaktert.
és hiába sikerült sok karaktert elővenni a tavalyiak közül, még mindig vannak nagy adósságok, mint boo, vagy a két buta latin csaj (oké, ők nem tűnnek olyan fontosnak, de kíváncsi lennék az ő sztorijukra is), joga jones, a másik latin nő, aki tavaly szült és még ott van idénről soso is.
idén kicsit kevesebb volt a torokszorító jelenet, de amiket viszont megkaptunk, azok annyira odavágtak, hogy csak lestem percekig. elég csak a finálé kocsis jelentére gondolni, amikor az őr elmondja, hogy rosa ideje lejárt, majd dúdolgatni kezdi a breakfast at tiffany’s-t. annyira remekül visszaadta a sorozat lényegét ez a jelenet, hogy ők csak bűnözők, és senkit nem érdekel, hogy mi lesz velük, és teljesen magukra vannak utalva.
piper háttér ténykedése tetszett, örülök, hogy nem keverték be a “bandaháborúba”. viszont alex visszatérése kicsit elszomorít, igazából itt nem hiányoltam annyira. ha tudnak a kapcsolatuknak valami új élt adni, akkor jöhet, de ha megint a szeret-nemszeret cívódást látjuk viszont akkor köszönöm, de inkább kihagynám.
biztos nem írtam ki magamból mindent, amit akartam :D

i - 2014. 06. 17. 22:35

A House of cards hasonlítás sztem annyiból állja meg a helyét, hogy a második éved mindkét esetben lejtmenet.

Talán majd a harmadik..

S84 - 2014. 06. 17. 22:41

+1 Poussey-nak.
Az első évadban egyenesen irritált most viszont a “Gettósok” közül Ő tetszett a legjobban.
Viszont legjobb szórakozást továbbra is a mexikóiak szállítják ?


– You’re full of shit.
– No, Daya’s the one who’s full of shit.
– It’s true.
– It’s not funny right now, I’m not in a good way.
– She’s right, it’s our “doodie” not to make fun of her.
– Yeah, ’cause that would be crappy.
– You guys are such assholes.
– At least these assholes are working. Oh, snap!


– Hey, what’s going on here?
– Daya finally shit! A big one.

:D

xyz456 - 2014. 06. 17. 23:07

Összességében egyetértek a kritikával, szerintem is remek évad volt. :)

Vee nagyon előtérbe lett tolva, ami érthető is, mert az évad egyik főszálát ő szállította, de sajnos pont miatta került nagyon háttérbe pl. Pennsatucky.. az első évadban remek karakter volt, ebben az évadban is sok jó megmozdulása volt, viszont érezhetően visszavettek belőle. Nagy kár érte, remélem a következő évadban több szerepe lesz ismét. :)

Alex jó, hogy visszajön, de a Piper-rel való szerelmi civódása nem nagyon hiányzott.. már pedig tuti lesz dráma jövőre is, tekintve, hogy Piper közvetetten okozta azt, hogy ismét bajba kerüljön (és gondolom jön vissza a börtönbe).

Fig-es szál egyértelműen remek volt, nagyon bírtam a karaktert, és abszolút sajnálnám, ha többet nem szerepelne. viszont Caputo FTW! :D

A régi karakterek közül még tényleg elég soknak nem ismerjük a történetét, de szerintem nem kell emiatt aggódnunk: ahogyan idén, remélhetőleg jövőre is derülnek ki újabbnál újabb dolgok róluk :) Big Boo-ra, Yogára, a néma hölgyre (sajnos nem rémlik a neve), a latin csajokra, Soso-ra (milyen irritáló egy karakter:D) már nagyon kiváncsi vagyok.

clegane - 2014. 06. 18. 01:42

szerintem is tök jó volt az évad.
+1 ahhoz, hogy be akartam osztani, de ledaráltam mer nem bírtam ki.
badass respekt: Miss Rosának. for real!
mellesleg bevallom sztem Doggett már az első évadban is tök aranyos volt a vallási fanatizmustól eltekintve, de most jó fogakkal / rövid hajjal teljesen beleszerettem.

nekem kicsit hiányzott Piper jellemfejlődésének az íve, bár igazából ebben az ensemble cast-ban szinte tökmindegy hogy pont vele mi van, de valamelyest mégiscsak ő lenne a főszereplő, akinek – azt hinném – a jellemfejlődése a sorozat központi témája, ehhez képest nem tudnám megmondani, mennyiben nincs pont ugyanott a végén mint az elején.
amúgy azért különösen érdekes a sorozat szerintem, mert egy ennyire jellemhibás főhős körül forog, nem sok ilyen sorozat van, ahol a főszereplő egy hülye picsa, és igazából az a néző motivációja, hogy vajon észhez tér-e a megpróbáltatások során vagy sem. szerintem ezt a sorit ez mozgatja úgy alapból, bár ebben az évadban ebből pont semmit nem láttunk, mégis rettentő szórakoztató volt a mellékszereplők miatt, úgyhogy mittudomén.

semper - 2014. 06. 18. 12:21

Ekezet hianyos lesz sajnos.
Uhh en is probalkoztam, azzal, hogy majd magyar felirattal nezem de kb a Huose of Cardbol kiindulva kb fel ev mulva fejztem volna be az evadot a fordito lassusaga miatt, ezert angolul kezdtem el es mar a masodik resz utan nem birtam esldaraltam az egesz evadot.

Na kb ami jo volt es rossz azt mar leirtatok en meg nehany dolgot kiemelek ami nekem tetszett es vagy nem.

Legnagyobb fajdalmam George ‘Pornstache’ Mendez hianya remelem valahogy meg vissza ter bar ez valszeg tulsok jot nem jelenthet John Bennettnek.(Hozza teszem Daya es Benett szala kicsit kinyitotta a bicskat nalam, mert ne mar hogy inkabb azt akarja, hogy Benett csak azert menjen bortonbe, hogy a gyerek igazan apjanak tekinthesse es o pedig ettol nem tartja ,majd puncinak mint most amikor koveket meg mozgatva Mendezt a sittre kuldi a sajat “buneert”)

Tiffany ‘Pennsatucky’ Doggettet ruheltem az elozo evadba (annak ellenere, hogy szineszileg szerintem a top 3-ban benne van a sorozatban) de ebben megkedveltem. Foleg az utkeresese ahogy elszakadt a regi badajatol es probalt ujbaratokat talalni…..

Haely storyja is bejott ahogy megprobal kamupszihologuskent tevkenykedni, mert azt hiszi, hogy semmi kepzes nelkul siman nyujthat masoknak lelki segitseget es persze maganak is talal valami fenyt sajat sivar kudarcokkal teli elteben.

A Latina squad szerintem is az ev legpoenosabb bandja volt bar azert a nyuggerek is ott voltak.

Ez a Vee-Red konflikuts annyira nem kotott le bar Vee nehany huzasa azert meg engem is meglepett.(RJ) Itt inkabb a Tasha es Puss dramaja kott le meg azert az egesz Vee story nehany eleme Orwell Allatfarmjat juttata eszembe.

Miss Rosa szala badass befejezessel az egyik legjobb volt.

Vegre kiderult Morello storyja. Engem meglepett, nem ezt vartam de tetszett.

Es emg irhatnek annyi mindent de nem pazarlom a karaktereket egyszeruen ez egy nagyon jo sorozat amit Piper nelkul is megtarthatnak evadokig csak azzal, hogy
ebben a kozegben meselnek el elcseszett emberi torteneteket.

cat - 2014. 06. 19. 18:40

A közepén kicsit leült és Mendez visszahozása nagy csalódás volt. Ott fel is függesztettem a sorozatot egy időre. Volt azért az évadban pár baromság, de összességében tetszett. A befejezés pedig óriási volt, meg úgy az egész Miss Rosa-sztori, ki gondolta volna?

Kedvenc idézet az évadnyitóból:
– He’s a hitman?
– Mmm-hmm.
– Oh, I thought he was a rapist. I’m so relieved.
– You fuckin’ weird.

keshudioo - 2014. 06. 19. 19:28

11/10

Imádtam. :-)

sehrezad - 2014. 06. 22. 01:39

Remek volt az elejétől, szerintem (is) még jobb, mint az első évad. Ami érdekes, hogy Piper kvázi mellékszereplővé vált, nem is a relatíve kevesebb játékidő miatt, hanem mert nincs súlyozva annyira a karaktere, majdnemhogy egy a többi közül.
Alex viszont nekem sem hiányzik. Taystee szálát-hátterét untam még, ezzel együtt Veet is kissé, a “family”-projekt nem annyira hozott lázba. Minden más viszont igen!
Miss Rosa forever.

Eny - 2014. 06. 25. 14:51

oszinten,a 2ik evadot ket hetig nyuztam, sot olyan is volt,hogy egy reszt 2 reszletben neztem meg.
az elso resz szornyen unalmas volt, szinte megbantam,hogy nekikezdtem.
az 1 evad sokkal jobb volt,2 delutan alatt befejeztem az egeszet.
az elso resz utan kezdett megindulni,de amennyire szerettem az elso evadot,annyira nem jon be a masodik.
Miss Rosan kivul egyik szereplo sem fog meg annyira,hogy erdekeljen mi lesz veluk.
Crazy eyest alakito szineszno igazan jo,de megis barmi tortenhet a szereplovel,nem erdekelne es ezzel egyutt barmelyik szereplovel.
Miss Rosa tortenete kototte le a figyelmemet csak.
de ettol fuggetlenul a sorozat a legjobbak kozott van meg nalam is… mert a tortenet nem rossz,csak a szineszek nem a legjobbak.
Pennsatuckyt alakito szinesznot elvezem a legjobban,de ebben az evadban o sokat nem szerepelt.

Skylos - 2014. 06. 27. 16:40

Hmmm… Látom, itt nem sokan kedvelik Alexet, ami igazán komoly szívfájdalmat okoz nekem. Laura Prepon nem egy szépség, de lássuk be, hogy az az igazi leszbi-drogdíler figura állati jól áll neki és 100x jobb, mint Donna-ként az Azok a 70es éves show-ban.
Ez az évad tényleg nagyon ütött, Miss Rosa állati, no meg a latin csajok poénkodása Daya-n, amit le is írt valaki. :D
Poussey-t eddig is bírtam, de így, hogy megismertem a háttértörténetét, még szimpibbé vált.
Vee-t rühellem az első pillanattól fogva, hihetetlenül ellenszenves az a nő.

Vitalea - 2014. 06. 29. 15:14

Szerintem az első rész állat jól volt megcsinálva, nem lehetett nem érezni azt a rohadt frusztrációt, amit a teljes és tökéletes kiszolgáltatottság és információhiány okoz. Nekem konkrétan a legemlékezetesebb.
Az első évad egy valószerű női börtönös alkotás volt, ami egyértelműen Piper Kerman memoárja alapján készült, amiben egyértelműen Chapman a főszereplő. Megmutatta, hogy milyen is az, amikor egy WASP nő bekerül a börtönbe, hogyan adaptálódik a környezetéhez, a helyzethez. Nekem az első évad a valós alaptól volt igazán hidegrázós, mert annyira élményszerűen dolgozta fel a dolgokat, egészen más volt, mint a “női börtönös” filmek. A 2. évad első részével ez a folyamat és témavezetés lezárult. A második résztől Piper már csak egy az elítéltek közül, már nem az ő szemszögéből megy a sztori. Chapman és Kerman története között is folyamatosan nő a távolság. Ehelyett megérkeznek az új narancsruhások, az ártatlannak tűnő Soso és a hard core Vee. Soso karakterén keresztül érzékelhető, hogy mennyire máshol tart már Chapman, Vee köré pedig felépül egy kemény sztori, ő viszi a fő szálat. A sorozat egyre inkább emlékeztet a börtönös filmekre, egyre kevésbé valószerűek az események és mitagadás egyre több klisé. Ha a második évaddal kezdem, valószínűleg nem cuppanok rá, de az első évad után nem bírtam abbahagyni, mert az első évad beszippantott. Hiába a nagyon komoly változás, már érdekel ez a gyakorlatilag tök klasszikus börtönös sztori, mert tudni akarom minden karakter hátterét! Meg az az igazság, hogy ezt a börtönös műsort is nagyon jól csinálják a készítők :-) Izgalmas kavarások, manipuláció, hatalmas színészi alakításokkal előadva. Laura Prepon szerintem egy dögös nő, aki nagyon jól alakítja Alex karakterét. Alex, Chapman számára kulcsfigura. A következő évad indulásakor fordított lesz a felállás, hiszen ezúttal Piper rántotta be a sittre Alexet, méghozzá úgy, hogy visszaélt Alex bizalmával. Az utolsó rész már-már abszurd dramedy epizód, de amiben a főgonosz elnyeri méltó büntetését ami aztán giga klisé, de valahogy mégis rohadt jó volt :-D Várom a következő évadot!

SpockCooper - 2014. 06. 30. 10:11

Teljesen egyetértek Vitalea
kommentjével. Az első évad azért tetszett annyira, mert nagyon különbözik az OZ börtönsorozattól, a második évadra kicsivel csökkent ez a különbség és több klisét láttunk.

Csilla0422 - 2014. 06. 30. 15:03

Vee számomra nagyon ellenszenves, unszimpatikus karakter volt, akit amikor csak megláttam képen tudtam volna törölni. Viszont ahogy megbolygatta és a feje tetejére állította a benti „nyugalmat” az zseniális volt. Ez tükrözheti a kőkemény börtön világot. Bármennyire is egy manipulatív bícs volt, nekem hiányozni fog, mert valahol mégis együtt éreztem vele.
A mexikóiak ismét ott voltak, tetszett nagyon az ő száluk is. Nagyon bejött, hogy nyugdíjasok is letették a névjegyüket. A hátterek most is csak még szerethetőbbé tették a karaktereket.
Más volt, keményebb volt ez az évad. Piper is változott, picit keményebb lett ő is. Nála még mindig úgy érzem, hogy nem igazán találja a helyét és Alex nélkül elveszettnek tűnik. Nagyon is megérdemlik egymást. Kölcsönösen kib..sztak egymással, ne feledjük Piper akkor hagyta ott Alexet, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá. Így még értem is feldobást.
Laura P. baromi jól alakítja Alex figuráját és Taylor S. kegyetlenül jól hozza a naiv szendét.
Ha igazak a hírek Alex kap nagyobb szerepet a 3. évadban és újra egy pár lesznek Piperral.

westhammer - 2014. 07. 02. 22:52

egyszerűen tökéletes volt.

peet - 2014. 07. 09. 17:29

Vhogy nem sikerült a második évad!
Az elsőt szerettem, ezt alig bírtam megnézni. Nagyon jól játszanak még mindig, de kifutott számomra ez a story. Kaszáltam.

dukyka - 2014. 07. 28. 00:53

Ez sem mondanám rossznak, de az első évad sokkal jobb volt. A komédia oldalát nagyon hanyagolták, annyira, hogy a 2. évad alapján még dramedynek sem nevezhető.

Dana - 2014. 08. 04. 20:13

Az első évadhoz képest gyengült sokat a sorozat. Nekem hiányzott Alex karaktere. Imádom a hozzáállását a börtönhöz, Piperhez és a kinti drogüzletéhez. Nélküle Piper karaktere is szürke lett. Nekem együtt működnek jól ezért is volt jó az első rész. Vee karaktere számomra is ellenszenves volt ezért tetszett a befejezés. Pennsatucky és Nicky keveset szerepelt, a latin csapat és Red szimpibb lett mint az első évadban.

elkon - 2014. 08. 06. 13:26

Az első is tetszett, de azt elég sok idő volt mire végignéztem. Ez a második sokkal inkább beszippantott, hamar végeztem vele. Szerintem jobb lett. Hihetetlen mennyi jó karaktert tudnak írni és, hogy meglévőket milyen jól színesíteni/mélyíteni. Nekem Red az abszolút kedvenc, minden perce arany. De még sorolhatnám őket, mert Crazy eyes és Poussey is isteni, amit művelt.

Igazából kevés karakter van, akit nem kedvelek. Az egyik ilyen Alex, akit reméltem végleg kiírnak most, mert ha ő ott van nekem Pipert is lehúzza ez a nyafi, ami megy. Sajnálom, hogy jön vissza, de látom sokan örülnek is neki. Elég ellentmondásos karakter. Apropó Piper ebben az évadban olyannyira nem volt főszereplő már, hogy igazából az sem tűnt volna fel, ha nem szerepel. De azért szeretem persze, csak az előző évadhoz képest ez lényeges változás.

Az még rejtély (persze taktikázás biztos), hogy miért a comedy kategóriba jelölik mindig. Igen, vannak vicces részei, de egyértelműen közelebb áll stílusában és hosszában is egy drámához, mint a big banghez és hasonlókhoz.

Mindenesetre várom a 3. évadot!

Ui.: Akármennyire imádom Caputot, van egy olyan tippem, hogy az évadzáró után a 3. évad nagy főellensége egy új és szigorú igazgató lehet.

sherlock20 - 2014. 08. 11. 16:06

Jó volt ez az évad is. Talán egy hajszálnyival gyengébb az összkép tavalyhoz képest, de bőven voltak itt is remek pillanatok.
Alex meg nekem egyáltalán nem hiányzott, ennyi pont elég is volt belőle, de tartok tőle jövőre jön vissza ő is a börtönbe…

DarylD - 2014. 08. 11. 19:01

Most fejeztem be, és azt kell hogy mondjam idén is hatalmas élményt nyújtott, még a tavalyi évadot is sikerült überelniük, pedig már ott magara tették a mércét. Nagyon örülök, hogy behozták Vee karakterét, az ő és Red csatája volt számomra az évad legkiemelkedőbb része. Piper valóban kicsit háttérbe szorult, de ez nem is volt baj, ennyi bőven elég volt belőle. Az évadzáróba egyszerűen nem tudok negatívumot találni, olyan jól sikerült elvarrni a szálakat, hogy el se akartam hinni. Jaws top10 sorozatban tuti ott a helye idén!

Bagosz - 2014. 08. 12. 19:00

always so rude that one
áááááááááááááááááááááá

margarita - 2014. 08. 13. 20:17

Szerintem az 1. évad az etalon,a 2. egy kicsit már kommerszebb lett. Az 1. évad annyira adta magát, h többször végig néztem, a 2.-t nem biztos, de még így is az egyedüli sorozat amelyik végig lekötött mostanában.

Én hiányoltam több Morello sztorit-annak ellenére, h a mostani évadban mutatták csak be a háttértörténetét-, mert szerintem a sorozat egyik legnagyobb felfedezettje, irto jol játszik a csaj.

Nekem Red egy kicsit megjátszos volt, kicsit ripacskodos.

Nagyon érdekes volt, h Vee egy ember maga mellé állításával +egy szál, több évtizedes kiszáradt cigi segitségével :), az egész fekete csapatot az ujja köré tudta csavarni.

A latinok is faszák voltak, főleg a két kicsit butus lány, de a terhes Daya nem jo szinésznő, kár ennyi időt a terhességére meg a szerencsétlen börtönőr apa vegzeciroztatására szánni.

Rosa meg a legnagyobb király volt!

Miss Keamy - 2014. 08. 14. 20:45

Na én is végeztem a 2. évaddal. Érdekes látni azt, – végigolvasva a kommenteket -,hogy sokaknak jobban bejött az 1. évad. Nekem az volt kicsit szenvedős,a 2. már nagyon adta magát és jobban megszerettem a sorozatot. Alig bírtam ki, ne nézzem meg egyben, csak a feliratra vártam mindig :D Karaktereket sikerült még jobban elmélyiteni, Chapman végre tökösebb lett, megismerhettünk újabb háttérsztorikat. Nekem Morello és Poussey története tetszett a legjobban. Ők a kedvenceim na meg Red :)szegénykét féltettem nagyon, nehogy Vee halálra verje. A spanyolok is kiválóak voltak. Crazy Eyes a végén idegesített, ellenben színészi teljesítménye nagyon magasan van. Nem is értem azt a véleményt, aki szerint gyengék a karakterek ill. színésznők. Várós az új évad, megnéznék egy időbeli ugrást, mondjuk megszületik Daya kisbabája..Soso-nál rég láttam irritálóbbat. Ja igen az ő és Big Boo életét is szivesen megismerném.
Rosa for president :D

winnie - 2014. 08. 17. 04:30

“Uzo “Crazy Eyes” Aduba teljesítményét kell megénekelni – ha a a következő Emmy-díjátadóról nem távozik szoborral, többé nem is érdemes a gálára figyelni: ”

úgy tűnik, mégis érdemes lesz az emmy-re figyelnünk, megkapta.

Barack - 2014. 08. 20. 22:05

Személy szerint az első évad nekem jobban tetszett,de ezzel nem azt akarom mondani,hogy rossz volt a 2.évad.Örülök annak,hogy a spanyolok több szerepet kaptak haláli a humoruk nagyon bírom őket. Vee baromira idegesítő személy volt annyira tudta manipulálni az embereket.Amikor Red megakarta ölni,de nem volt rá képes és kibékültek még én is elhittem,hogy Red is egy érző emberi lény,de annak örülök,hogy ez nem volt igaz és a végén kinyírták remélem véglegesen a sorozatból.Poosey -t pedig nagyon sajnáltam,hogy ennyire elfordult tőle Taystee.és a legjobb az egészben,ahogy Figurácskát kitették az állásából az szívmelengítő volt számomra :D .Piper pedig jól tette,hogy a végén úgy megszívatta Alexet,hogy ne tudjon elmenni a városból.Én nagyon várom vissza Alexet kedvenc karakterem,de azért jó lenne,ha kicsit kitudnánk rajta igazodni Piperrel kapcsolatban,hogy most mi is van tényleg szereti vagy csak manipulálja.jó lenne,ha ezt a rendező megoldaná.Azt hiszem ennyi egyenlőre,de azért lenne még mit írnom. :D

Barack - 2014. 08. 20. 22:27

Ameddig várjuk a 3.évadot…Ajánlom nektek Wentworth a nők börtöne című ausztrál börtönös sorozatot…Hatalmas én nagyon szeretem nézzetek bele…

melchi zadok - 2014. 08. 27. 09:47

“Ha igazak a hírek Alex kap nagyobb szerepet a 3. évadban és újra egy pár lesznek Piperral.”

na, én viszont egyáltalán nem örülök ennek.

Snoopyzit30 - 2014. 08. 28. 21:02

Alex kap nagyobb szerepet? Jaaj nee! Azt az egy szereplőt utálom csak az egész sorozatból. Annyira irritáló nekem, nem tehetek róla. Viszont a 2. évadban nekem nagyon bejött Caputo karaktere. Minden megnyilvánulásán tudok röhögni. Hatalmas arc volt az utolsó részben. Mendezt sajnálom, hogy eltüntették, szintén nagy poén volt ő is.
Larry karaktere nem rossz, de már tényleg nem tudtak vele mit kezdeni.A Crazy Eyes-t játszó színésznő tényleg megérdemelte az Emmy díjat. Félelmetesen jól játszik az a nő, simán elhiszi az ember, hogy nincs ki egy kereke. Red akcentusa meg simán bejön.
Várjuk a 3. évadot :-P

w - 2014. 08. 29. 07:31

Sztem az első évad sokkal feszesebb, porgosebb, atgondoltabb volt, viszont Chapmant utaltam benne, mindenki más miatt néztem. Ebben az évadban meg már teljesen jó volt. Bírom Alexet, de a kettejük beszelgetesei elég eroltetettek voltak.

A mostani háttér sztorik nekem néha elég homályosan voltak, pl. P miért került börtönbe? Láttuk, h viszonya volt a német katona lányával, de az apja leallitotta, mielőtt bmit csinált volna, szóval akkor mi is tortent?

Vee olyan undort váltott ki belőlem, h a története véget egy “k. anyad!!!” felkiáltással kellett ertekelnem.

Miss Rosa tényleg kemény volt, Morello cuki a maga pszicho modjan.

Viszont Daya és Benett szála végtelenül gáz, és nem tudom eldonteni, h ez azért van, mert nem jól van megirva az egész alapból, vagy mert a lány nem egy nagyszerű színésznő. Várom a folytatast!

asdf - 2014. 08. 30. 21:11

Alex a 3. evad osszes epizodjaban benne lesz.

jp - 2014. 08. 31. 00:55

Köszönjük Netflix!

Alex nélkül Piper karaktere is csak egy lett a sok közül.Ezért is kedveltem jobban az első évadot, mikor még jobban fókuszáltak rá(juk). Így sokakkal együtt én is örülök a visszatérésének.

És könyörgöm valaki üsse már agyon akár egy vascsővel is ezt a kurvára idegesítő Sosot vagy legalább zárják be egy mosógépbe majd hagyják is ott!

Benjy - 2014. 09. 06. 00:35

Nem egy tökéletes évad volt, de minőségileg idén is sikerült kiemelkedőt alkotniuk. Volt pár dolog ami nem tetszett, pl a Daya-Benett szálból szerintem nem jöttek ki jól a végére. Ami viszont nagyon pozitív volt, hogy rettentő következetesen építették az évadot. Az utolsó jelenetnél legszívesebben tapsoltam volna, annyira zseniálisan rakták összes a “Don’t Fear the Reaper”-rel.

Kíváncsi leszek merre lépnek a 3. évadban. Azt mindenképp remélem hogy nem térünk vissza Piper-Alex kapcsolathoz gyökeresen. Nem mintha bajom lenne a karakterrel, de a kettejük közti szerelmi huzavona nem hiányzott idén sem az évadból.

cardrunner - 2014. 10. 13. 10:11

Egy éve egyszer nekikezdtem és első rész után kukáztam. Nemrég adtam neki egy újabb esélyt és sikerült ledarálnom többszöri majdnem kaszálás során. Végig bennem volt a kezdeti rossz érzés, egy túlhájpolt sorozatról van szó, ami a végéig kitartott.
Kétségkívül szórakoztató, ez Chapmannek köszönhető. Viszont számomra tele volt nagyon gyenge, idegesítő szereplőkkel. Az Alex féle voanalat már nagyon unalmasnak találtam, a nőnek a hangjától kiráz a hideg és szezonzáró után egyértelmű, hogy a 3-ra újra szerencsénk lesz hozzánk. Hát nem várom. Számomra még ebbe a kalapba tartozott Nicky, Pennsytacky és Crazy Eyes, túljátszott, idegesítő szereplők. (Emmy díjat neki?????, na ne)
Valaki írta korábban, hogy gyurmából font karakterek vannak. Sajnos nagyon igaz, ez főleg a feka csajoknál volt már túlzottan szembetűnő. Olyan pálfordulásokon mentek át oda és vissza, hogy az már bántó volt. A Poussey végig egy egyszerű, kábszerdílerszlenget beszélő csajként volt eladva. Erre a flashback-nél egy németül folyékonyan beszélő, világlátott, főiskálos csajt láttunk. WTF? És volt még egy pár ilyen.
De hogy ne csak rosszat mondjak. Chapman brilliáns, őrös vonal nekem tetszett, Larrys vonal tetszett és azért jókat lehetett szórakozni rajta.

Cyn - 2014. 10. 15. 11:34

A legellenszenvesebb karakter nekem még mindig Chapman legjobb barinője Polly volt. Jó, nem sokat szerepelt, de az állandó nyafogása az egy darab sz..os gyereke miatt, nagyon idegesítő volt. (Valszeg, mert nekem egyszerre lett kettő, és fele ennyit nem nyávogtam miattuk). Őt és Larryt remélem kiirják a 3. évadból, feleslegesek, unalmasak és túl heterók :))

asdf - 2015. 01. 11. 16:21

Conversations with the Cast of ORANGE IS THE NEW BLACK
https://www.youtube.com/watch?v=v4Wm2rJOht4

Rulez78 - 2015. 01. 16. 04:06

Sokan írják,hogy a jógás csajnak nem volt meg a története.Flashback-ben nem is láthattuk viszont a szobatársának elmesélte.;)
Imádtam a 2. évadot és a finálé tényleg zseniális volt!Dont fear the reaper! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz