login |

Pretty Little Liars: kezdett az 5. évad – írta george

2014. 06. 17. 14:55 - Írta: vendegblogger

63 hozzászólás | kategória: kritika,

This isn’t a game.

Elég sok kritika íródott már a sorozatról, jópárat énmagam írtam, azokon végig lehet követni a színvonal alakulását. A negyedik évad borzalmas kezdése után jöttek jobb és rosszabb részek, majd a fináléval megkoronázták az egészet, ami talán az elmúlt két szezon legjobb epizódja volt. Sajnos a kezdésen nagyon meglátszott, hogy azt se tudták, mihez kezdjenek ezután, így születhetett meg a PLL legrosszabb része.

Tovább mögött olvasható mi történt és mi nem történt meg a premier epizódban.

Mindjárt a kezdő jelenet fenomenálisra sikeredett, a távolodó mentő tetején kapaszkodó A-vel és az ezt felülnézetből megcsodáló Sasha Pieterse-sel, aki kevés színészi játékát megcsillogtatva majd sokkot kapott ezt látva.

Annyira röhejes volt, el sem akartam hinni, hogy ezt tényleg valaki jó ötletnek tartotta az íróstábból…

Nem megyek bele a részletekbe, már ami a 4. évad végét illeti, de az egyik fontos mozzanat, hogy Ezrát lelőtték. Megérdemelte, mert közel sem olyan jó karakter, mint amilyen nagy rajongói táborral rendelkezik. Persze azt azért még elmondta előtte, hogy tudja, ki van a csukéya alatt, hogy legyen rejtély a következőekben is. És mit kezdtek vele? Semmit.

Két változatot tartottam lehetségesnek, az egyik, hogy Ezra meghal (vagy amnéziás lesz) és nem derül ki a titok, vagy Ezra él és egy hülye húzással feloldják az egészet. Természetesen utóbbi történt meg, mert karaktereket nem nyírnak ki, főleg ha közönségkedvencek.

Végül ez az egész ahhoz vezetett, hogy a fő történet két épületre koncentráljon, a kórházra és a színházra.

A kórház

„A” teljes feketében kószál a folyosókon és senkit nem zavar, aztán, hogy még jobban „beleolvadjon” a közegbe, felvesz egy fehér köpenyt. Ja, teljesen átlagos, hogy valaki a köpenye alatt 5 réteg feketét hord, ráadásul még a kesztyűjét sem veszi le, hisz mi lesz, ha idő előtt kiderülne, hogy festett körme van és megtudnánk, hogy lány az illető. Két másodperc múlva már le is veszi a köpenyt, mert meglátja a zsarukat. Értelme? Semmi. Időhúzásnak tökéletes.

Közben Ezrát műtik. Grey’s Anatomy összes szereplője tanulhatna tőlük, mert mindezt egy csepp vér nélkül hajtják végre, még a műszereik sem véresek. Annyira mű az egész, hogy hihetetlen. Aztán mikor a megmentendő felett a gépek elkezdenek zúgni, hogy baj van, a sebész csak annyit mond egy ollóval a nyílt seb felett körözve:

Én elvégeztem a részemet, Mr. Fitz. Most maga is tegyen így.

Epic megnyilvánulás.

A lányok időhúzásként béna tervel állnak elő, nehogy „A” megölje a már így is haldokló Ezrát. Elcsalják őt egy játszótérre, ahol hirtelen 10 „A” lesz a semmiből. Honnan jöttek? És mi értelme ennek? Itt megint előjött bennem, hogy ez nem lehet komoly…

Aria ül és semmit nem csinált, aztán jön Shana, aki meg szintén csak nézett maga elé. Nem történt semmi sem, percekig. Az egyetlen valamire való pillanat, mikor felébredt Ezra (igen felébredt, hiszen olyan csodaszerek vannak, hogy itt a haldoklók egy órával a műtétük befejezése után már gyógyultnak számítanak), és meglátja Shanát – a reakciója jól el is lövi a „nagy finálét”.

Félreértés ne essék, nem tetszett ez a jelent sem, csak nagyon röhejesnek találtam, hogy ennyire nem tudnak mit beleírni ebbe a 40 percbe.

A színház

Alison „okos húzásként” New York egyik legnagyobb színházában rejtőzik el a többiekkel. Se biztonsági őr, se kamera vagy egyéb szerkezet, ami a betörőkre figyelne. A villanyok mindenhol égnek, szóval ezerrel megy a rejtőzködés. Úgy látszik, a lányok minden résszel egyre butábbak lesznek.

Aztán csak beszélgetnek és esznek és beszélgetnek és beszélgetnek. Legalább ha értelmes párbeszédet folytatnának, de még annyi sem. Szépen kivárják a nagy finálét, amikor fenyegetőzve berobog Shana, hogy teljesen feszültségmentesen meghaljon fél méteres zuhanást követően, amit Aria idézett elő úgy, hogy jól láthatóan alig ért hozzá.

A mellékszereplők

Melissa nagyon el akar mondani valamit, de nem tudja. Még mindig nem, tudom hihetetlenül hangzik, de mindig közbe jön valami. Micsoda véletlenek…

Mona már szervezi a háborút Ali ellen, Lucas támogatja, Paige viszont nem, hogy legyen szerepük. CeCe meg lelép, neki például az sem volt a múlt évadban probléma, hogy 3-4 métert zuhant. Ebből a felhozatalból Mona az érdekes, de már nem igazán tudom követni, hogy most ki kivel is van. Egyik pillanatban ellenség, a másikban őrült, a harmadikban meg már barát, de ez mindenkire igaz.

Összességében tehát semmi fontos nem történt, semmi izgalom nem volt, és a logikai bakikon kívül alig találtam valami felhasználhatót az epizódban. Annyira jó lenne már egy évadnyitó vagy legalább egy évadközi epizód, amibe nem kell cinikusan beszólnom semmit, hogy élvezzem.

Ilyen premier mellett azt már nem is tudom kommentálni, hogy berendelték a 6. és a 7. évadot is. Van még ennél is lejjebb? 1/10 – lassan a sorozat halottabb lesz, mint Alison valaha is volt.

63 hozzászólás Ne habozz!

Alex20 - 2014. 06. 17. 15:25

Ezzel a kritikával nem tudok egyet érteni.Szerintem nagyon jól sikerült az évadnyitó.És okkal rendelték be a folytatást, ha nem lenne nézettsége, akkor nem rendelik be…

Risi92 - 2014. 06. 17. 15:32

én sem értek egyet, szerintem Alison visszatérése teljesen új irányt fog adni a sorozatnak. a 4. évad második fele óta folyamatosan egyre jobb a sorozat, és a kezdés is izgalmas volt.

CeCe távozását sajnálom, mert szerintem jó karakter.

Ambriel - 2014. 06. 17. 15:45

Teljesen egyetértek a kritikával. Csak azért maradok még, mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan magyarázzák ki az egész Ravenswood/Caleb dolgot.

Kai - 2014. 06. 17. 15:45

Azért voltak ennél sokkal bénább részek is. De én is arra vártam, hogy végre kinyírják Ezrát, vagy valami, de most hogy újabb két évadot rendeltek be, sose tudjuk meg, hogy ki a rák ‘A’?! :D

Alison visszahozása meg szerintem sokkal jobbat fog tenni a sorozatnak, vagy ha annak nem is, nekem biztos, mert imádom. Egyébként azt vettem észre, hogy a készítők tényleg nem mernek nagyobbat lépni és teszem azt kinyírnák valóban az egyik főbb szereplőt, nem csak a mellékszereplőket kéne nyirbálni, akik valamilyen szinten kapcsolódnak az A-szálhoz. Mindig mikor már végre kiderülne, hogy a ki a frász szívatja őket évek óta mindig közbejön valami…

Rózi - 2014. 06. 17. 15:46

Szerintem ez a kritika tökéletesen leírja, hogy milyen szinten tart most a sorozat. Teljesen egyetértek.

Dóra - 2014. 06. 17. 15:47

Arról, hogy okkal rendelték be: jó pár sorozat van, amit sokkal nagyobb nézettséggel kaszálnak el, Pll nézettsége nem valami nagy, bár ABC family-nél ez is lehet soknak számít…

Kai - 2014. 06. 17. 15:53

Dóra: ABC Family-nél ez a legnézettebb sorozat, szóval a berendelés nem hiszem, hogy olyan nagy meglepetés volt. :) Bár mondjuk, ha valóban a CW-n kötött volna ki, nem tudom hogy még ma is élne-e a sorozat.

winnie - 2014. 06. 17. 15:54

“És okkal rendelték be a folytatást, ha nem lenne nézettsége, akkor nem rendelik be…”

ezt nem értem. nézettség van. évek óta. de az nem jelenti azt, hogy minőség is van:)

dóra: a pll magasan az abc family legnézettebb sorozata.

george - 2014. 06. 17. 15:56

@Kai
Igen Ali visszatérését én is nagyon vártam, de eddig nem igazán éreztem azt, hogy tudnának vele mit kezdeni, de én most is tőle várom a legtöbbet, a kavarásait, mert abból még ki lehet hozni izgalmas dolgokat.

“És okkal rendelték be a folytatást, ha nem lenne nézettsége, akkor nem rendelik be…”

Lehet okkal rendelték be a folytatást, de nem írtam azt, hogy alacsony a nézettsége, szimplán csak minőségbeli szempont szerint néztem.
Mellesleg a ABC Family egyik legsikeresebb sorozat, szóval egyáltalán nem meglepő a dolog, csak nem biztos, hogy van értelme addig húzni, ha már most se tudnak sok mindennel és sok mindenkivel mit kezdeni.

harmony30 - 2014. 06. 17. 16:06

Maximálisan egyetértek a kritikával, nagyon vártam a folytatást erre ez…csak néztem ki a fejemből,hogy ez most komoly, tényleg ennyire futja az íróktól? A jó oldala viszont,hogy innen aztán van hova fejlődni :D :D

heather_ - 2014. 06. 17. 16:23

nagyon tetszik ez a cinikus kritika. a műtétes jelenetnél pont erre gondoltam én is. meg amikor shana lezuhan 5 lépcsőfokot és meghal. pfff.. de hát az amerikai tiniknek pont elég ez a színvonal.

winnie - 2014. 06. 17. 16:25

kai: ahogy írtam, megtudjuk, hogy ki “A”, eddig is megtudtuk, hogy mona volt az első. de mindig jön/jöhet egy új, hogy frissen tartsák. később már azok is szóba jöhetnek, akik egyszer tisztázva lettek, vagy mondjuk a négy lány közül valaki, vagy ali. csak úgy kell alakítani a sztorit.

“készítők tényleg nem mernek nagyobbat lépni és teszem azt kinyírnák valóban az egyik főbb szereplőt, ”

ez igaz is, de…, szóval régen, ian haláláig mindig írtam, hogy reális a sorozat valamennyire, mert a valóságban egy ilyen körítés mellett nem fognak embereket ölni. A ide vagy oda, itt nem gyilkosok vannak. azóta persze változott a felállás.

winnie - 2014. 06. 17. 16:27

egyébként, ha nézném még, ez az “ezra tudja, kicsoda A”-dolgot úgy megoldani, hogy kiderül, hogy csak szívatás, hogy ezra csak azt hiszi, hogy tudja, ki A…, uhh, én tuti nem nyelném le.

nem tudom, hogy pontosan, mi történt, de erre ment ki a játék?

george - 2014. 06. 17. 16:38

@winnie
Hát Shana volt aki lelőtte, csak ezt tudta, szóval most Ezra megint nem tud semmit. Nézőket szivatták meg vele, mert így kiírtak egy jelentéktelen karaktert és meg tudták menteni a kedvencet. Szóval most megint ugyanott vagyunk, ahol eddig. Senki se tud semmit.

Benettte - 2014. 06. 17. 16:42

Nem a zuhanástól halt meg Shana, hanem attól hogy Aria fejbeba…khm. egy puskával. Szerintem egyébként annyira nem lett rossz. Eddigi tapasztalatok alapján nem vártam nagy durranást a premiertől, mert az évadzárókkal együtt nem szoktak valami kiemelkedőek lenni, de azért jó volt. PLL “rajongókat” nem a minőség fogja érdekelni hanem a színészek, meg a morzsák. Ezért is szeretjünk a PLL-t. Bár azért a ShAnA-s fordulaton én meglepődtem, beindult az “A-elmélet”. A 10 A megjelenik kérdéseidre:
“Honnan jöttek?” Nyilván A fizette le őket, hogy öltözzenek be.
“És mi értelme ennek?” Hogy ne bukjon le?:O Túl egyszerű lett volna.
“Két másodperc múlva már le is veszi a köpenyt, mert meglátja a zsarukat. Értelme?” Hha a rendőrök odamentek volna hozzá akkor kiderül, hogy nem ott dolgozik, amiből több baja lett volna mint így hogy leveszi és nem tűnik fel nekik, de még ha fel is tűnik nincs ellene semmi ami miatt gyanúsíthatnák. :D
Egy színházba meg minek kéne bújkálni?:D
Nekem már hiányoztak ezek a Hanna féle megnyilvánulások, a poénok beszélgetések közbe. Ja és lesz Emily-Alison szál is. 10/PLL :Dd

george - 2014. 06. 17. 16:48

“Egy színházba meg minek kéne bújkálni?”

Mert azért mentek oda? Meg gondolom nem jogosan tartózkodtak ott éjszaka, én a helyükben visszafogtam volna magam, ha épp menekülök és nem nyugodtan telefonálgatnék a vonalason, meg nem enném meg a teljes kínálatot, pláné nem a díszleten, a színpadon beszélgetve, amit mindenhonnan be lehet látni.

george - 2014. 06. 17. 16:52

” “Honnan jöttek?” Nyilván A fizette le őket, hogy öltözzenek be.”

Jó, de ez nem volt előre megtervezve, spontán volt a dolog, mert a lányok tervelték ki, hogy becsapják A-t, így nem tudhatta, hogy kelleni fog még 10 A. Ezért nem értem, hogy honnan lettek ott.

A köpenyest pedig alapból azért nem értettem, mert úgy még feltűnőbb lett. Ráadásul amit csinált meg tudta volna csinálni a köpeny nélkül is, szóval csak időhúzás volt az álcázási kísérlete.

Nella - 2014. 06. 17. 17:44

Én általában el tudom nézni azt, ha valahol nagyon nincs minőség, vagy a színészi képességek alulmaradnak (vagy nincsenek). Csak kell legyen valami a sorozatban, ami tetszik.
De nálam ez a sorozat eljutott oda, hogy nem nyújt semmi élményt. Egy dolgot sem tudok mondani, ami miatt nézném.

Életem egyik legkínosabb élménye volt nézni, talán az előző évadban, Aria meg a Step up filmek egyik főszereplőjének a csókjelenetét. Amikor csak ülsz egyedül, és még így is te érzed magad kínosan, ahogy nézed :D

-T - 2014. 06. 17. 18:16

Nekem tetszett a rész, alapból úgy vagyok vele, hogy amíg kikapcsol, szórakoztat, addig maradok.
Igazából nekem az jött be, hogy a részletekre figyeltek a készítők. Például, amikor Hanna odaadja Ariának a pisztolyt, aki a kabátjába teszi, és Shana onnan tudta kivenni, vagy amikor a színházban Emily oldalra teszi a puskát, ahonnan Aria elő tudja kapni.

Persze voltak negatívumok is a részben, mondjuk, a mentőautón feszítő A, hogy került oda, aztán, hogy Cece, hogyan tudott leütni egy zsarut, amikor elvileg meg volt bilincselve, és hogy tudott New York-ba szökni ilyen gyorsan, na meg ez a Melissa susmorgás…

Én várom a folytatást, kíváncsi vagyok, hogyan alakul Mona terve, mi lesz Rosewoodban most, hogy Ali visszatér, hogy derül ki Ali anyjának a meggyilkolása, Aria hogy fogja feldolgozni Shana megölését, illetve, hogy Ali mit mond el a roosewoodi zsarunak arról az éjszakáról, amikor eltűnt.

U.i.: Szerintem Sasha Pieterse egyáltalán nem tehetségtelen, bár ez az én véleményem.

audrey - 2014. 06. 17. 18:42

Emily-vel minden részben eljátsszák, hogy becsapódik egy ajtó, vagy lekapcsolják a villanyt, ő meg “Who’s there?”

Ez egész annyira, de annyira nevetséges már. Akárhogyan is fejezik be ezt a történetet (ha valaha befejezik), jó nem lehet.

Cseho - 2014. 06. 17. 19:27

Én specc örültem, hogy 40 percig legeltethettem a szemeim a lányokon.

Cared - 2014. 06. 17. 20:22

Katasztrófálisan hülye sorozat lett ebből, a részre 4/10-et adnék. Annyi facepalm volt hogy az már fáj, de ez úgy tűnik az elmúlt pár évadban a PLL velejárója. A legnagyobb (egyetlen?) pozitívum még mindig a lányok szépsége, igaz sokszor olyan ruhákba öltöztetik őket hogy a reakcióm csak egy omg-ra futja.

Rékka - 2014. 06. 17. 20:31

Szánalmas egy rész volt, pedig én személy szerint imádom a sorozatot! Amúgy az Ezrás nincs vér részen szétröhögtem az agyamat…xD Amúgy Sashának semmi tehetsége, a rész szerintem borzasztó volt, kritikán alulinak nevezném. A sok értelmetlen szál, az, hogy amikor Ezra felébred és lelövi a poént, ráadásul Shana valóban a semmitől halt meg….szánalom a köbön. Nem ártana végre kezdeni valamit a sorozattal, mert vannak benne nagyon jó színészek, akiket nem kéne elpazarolni.

bessie - 2014. 06. 17. 21:20

Ez a rész gyenge volt és kész. Hemzsegett a logikai hibáktól. Alison / Sasha a leggyengébb köztük. Szerintem azt hiszi, hogy elég “cukin”, nagy szemekkel a képernyőre bámulni, és mindenki elhiszi amit mond. Na hát nem. Persze az is lehet, hogy hiába volt “velünk” az évadok során, látni alig láttuk, így nem nagyon tudott fejlődni. Nem úgy, mint a többiek. Spoilereket már olvastam, hogy mi lesz ebben az évadban, és az alapján mondom, hogy várós, de picurit szkeptikus vagyok – annak ellenére hogy szeretem ezt a sorozatot.

Ami baromira idegesít ebben a sorozatban, hogy nagyon ritkán kapunk egy kidolgozott részt, részeket. Kiderül valami, aztán nem nagyon foglalkoznak vele, de azért majd a 20-ik epizód után újra előkapják. Ettől agymenést kapok, de rendesen,. ráadásul a lányokat is néha olyan ostobának állítják be, hogy még nézni is fáj. Még Spencert is, pedig ő a “the smart one” :)

Ez az egész A dolog meg kicsit ködös nekem. Oké, ott volt Mona, de úgy voltam vele, hogy nem lehetett ő az egyedüli, és mint most kiderült valóban sokan vannak, és megpedzette, hogy van ez vezír is. :D Ez szerintem majd a fináléban fog lebukni, és a lányok közül lesz valaki – valaki, akire a legkevésbé gondolnánk. Ergo én Emilyre tippelnék.

Miss Keamy - 2014. 06. 18. 00:40

Az a baj már annyira mindenki arra gondol, úgyis a 4 lány közül lesz a legfőbb boss, meg sem lepődnék ezen :D mert már olyan légből kapott random hülyeségeket vesznek elő, látszik hogy nem tudnak mit kezdeni a sok szállal csak dobálják be sorba az izgalmas snitteket. logikátlan. addig tuti maradok amíg ki nem derül a főmufti személye :D Sashát én nem látom gyengének, Aria sem jobb nála. Mona és Spencer akit max kilehetne emelni színész teljesítmény alapján.

winnie - 2014. 06. 18. 07:57

“Ez az egész A dolog meg kicsit ködös nekem. Oké, ott volt Mona,”

az első évadokban ő csinálta a dolgokat. anno valamelyik interjúban el lett magyarázva, hogy mi a koncepció, az is, hogy mi volt az elmegyógyintézetes találka lényege.

ha például a Négyes lesz valaki idővel A, akkor most még nem ő, csak később válik azzá.

jjujj - 2014. 06. 18. 16:53

nekem se tetszett ez a rész összességében, de azért a “kritikán aluli” + 1/10-et erős túlzásnak érzem, erősebb kezdést vártam, kicsit pörgősebbre lehetett volna venni a részt
(az a játszóteres rész tényleg nagyon gááz volt)

remélem ezt a “Shana gyilkosságot”, nem fogják tovább görgetni és “A” nem ezzel fogja zsarolni Ariát, mert az már tényleg nagyon idegesítő lenne

+ Melissa hatalmas titka nem az h meg akarta ölni Alison-t, csak sajnos rossz csajt tett el láb alól

viszont belőle jó MASTER A lenne :D

talán a köv részekben tisztáznak 1-2 dolgot, kevés rá az esély de hátha :)

Üstökös - 2014. 06. 18. 17:52

Eddig kitartottam a sorozat mellett, pedig sokan kérdezték, hogy miért nézem, ha csak fikázni tudom. De ezt már én sem bírtam megemészteni, kaszáltam, pedig annyira jó sztori is lehetett volna az alapkoncepcióból :(

george - 2014. 06. 18. 19:29

@Üstökös
Milyen fasza lenne ebből egy HBO változat, akkor lehetne durvulni rendesen :D És nem azt néznék ahogy próbababákat lökdösnek egymásnak és ajtókat csapkodnak évi 24 részen át.

Domfoz - 2014. 06. 18. 19:35

@george HBO nem kímélné a nézőket, az biztos…Szerintem a Négyes közül valaki már rég halott lenne :”DD

george - 2014. 06. 18. 19:43

@Domfoz
Kiderülne, hogy Ali az alvilág királynője és belecsöppennének a rosewoodi drogcsempészet világába. A pedig valójában a rivális drogbanda. :D
Szép is lenne :D

Ne megtekintem a 2. részt, had szörnyülködjek újra :D

george - 2014. 06. 18. 19:48

“Nem a zuhanástól halt meg Shana, hanem attól hogy Aria fejbeba…khm. egy puskával.”

Most, hogy újranéztem a jelenetet, Aria állon üti vagyis úgy tűnik, a végén pedig nem onnan folyik a vér, hanem a feje mögül, szóval a zuhanásba kellett meghalni és nem a fejbeverésbe.

bessie - 2014. 06. 18. 23:19

Utálok sorozatokat fikázni, főleg azokat amiket kedvelek, de most, mikor végre megnéztem a második részt, csak pislogtam, hogy biztos a PLL-t nézem?
Végén tetszett Mona párbeszéde Alivel, és itt nagyjából ki is fújt a dolog. :/

(A legjobb színésznők a sorozatban egyértelműen Troian, utána pedig Ashley.)

@winnie: az az interjú kimaradt az életemből :) Egyébként engem ez a sok A zavart be.

De akárhogy is nézzük, nem tudom felfogni, hogy a fenébe képesek ember(eke)t ölni? Csak mert valaki a múltban kicsúfolta, netalán tán zsarolta őket?

NeonPink - 2014. 06. 19. 01:31

Először is: Hatalmas volt a kritika, nagyon jól szórakoztam rajta és teljesen igazad van az évadnyitó minőségéről.
Viszont a második rész már valami volt. Jason visszatért és sok titok húzódik mögötte, már kíváncsivá teszi az embert.
Aria lesz a következő aki elmegyógyintézetben köt ki?:D
Alison apja nagyon fura és valahogy természetellenes a viselkedése, annyira erőltetett…
Ezra… mikor kerül már ki a képből??? Semmirekellő, irritáló karakter.
Melissa még mindig hatalmas kérdőjel, de semmi jó nem fog belőle kisülni. Az apja pedig egyenesen borzalmas.
Ééés még mindig Hanna és Spencer a legjobb karakterek:)

Zita87 - 2014. 06. 19. 14:53

Most már minden részben meg fog halni valaki?
Az a baj, hogy már teljesen elrugaszkodott a valóságtól a sorozat. Már nem tudok a szereplőkkel azonosulni és röhejes lett az egész. Már nincs is magánélete a szereplőknek csak A körül forog minden. Egyesek képességei már a szuperhősöket is lazán veri, meg annyira abszurd dolgok vannak benne, hogy Cece napszemüvegben, kalapban, parókában megy útlevél ellenőrzésre Alisson kamu iratával,s persze gond nélkül átjut.
A lányok meg már meg se rezzenek kb., hogy “jaj hát már megint kinyírtunk valakit”.

Amúgy nem tudom minek egyáltalán behozni ezeket az irritáló mellékszereplőket, csak arra vannak, hogy aztán ki lehessen őket nyírni, csak az a baj, hogy senkit nem érdekel a haláluk konkrétan.

Inkább nyírták volna ki Ezrat, az legalább érdemi történés lett volna, meg amugy sem jó már semmire a karaktere. Nyugodtan ki lehetett volna írni és a tinilányok is sírhattak volna egy jót.

Sasha is csalódás, régebben azt hittem jó színész, de csak a gonoszkodás áll neki jól, ezek a gagyi szenvedő ábrázatok borzalmasak. Meg amúgy is mi lett Alisson karakterével? Elég nehéz elhinni, hogy valaha ő terrorizált bárkit is, mikor Mona lazán bealázza. Vagy Jason, vagy bárki. Jason karaktere is…össze-vissza váltogatják a személyiségét mindenféle átmenet nélkül. Nemcsak az övét. Az ok, hogy valaki ideig-óráig megjátsza magát a dráma kedvééért, de az, hogy konkrétan össze-vissza kényük kedvükre váltogatják a szereplők személyiségét baromi idegesítő és hiteltelen.

Hogy ki A engem már baromira nem tud érdekelni. Úgyhogy ezeken a beugratásokon nem húzom fel magam. Jó lenne ha behoznának valami új rejtélyt és a régit meg megoldanák, mert ez így számomra már kezd nagyon ellaposodni…

Dytta - 2014. 06. 20. 18:21

Nekem sem az elso, sem a masodik resz nem tetszett. Igazabol mar az elozo evad reszeit sem vartam olyan nagyon, mint az elejen. Kicsit belefaradtam, hogy soha nem derul ki semmi. Ami meg mar kiderult az amugy sem ugy volt, majd kesobb derul ki, hogy volt.
Abban sem vagyok biztos, hogy Shana meghalt. Mikor Aria kereste a hireket nem talalt semmit, pedig azert addigra mar ki kellett volna derulnie.
A lanyoknak minden reszben van egy uj gyanusitottjuk es olyan szinten elik bele magukat a biztos tudatba, hogy az mar borzaszto.
Volt Mona, Melissa, Jenna, Ezra, Toby, Mrs. D, es meg ki tudja kicsoda.
Es most komolyan egy csapat gyerek szivatja az egesz varost meg a rendoroket eveken at?
Es Alison, meg Aria szineszi jateka kb egyenlo a nullaval…

carpediem - 2014. 06. 21. 00:01

nem volt olyan borzasztó, en nél sokkal rosszabb részek voltak már…szerintem most jöhet új irány, meglátjuk merre viszik el, mindenesetre második rész simán lehetett voln szezonnyitó.

Miss Keamy - 2014. 06. 22. 20:56

na, legalább azt tudjuk, biztosan meghalt Ali anyja. Fu ahogy próbálják Jason-t megint sárosan feltüntetni röhej :D nevettem rajta ahogy próbálta a kocsiban sunnyogó Hannára és Emilyre “ráijeszteni”. Most tulajdonképpen bárhogy tudják alakitani a sztorit, hiszen Mona kijelentette világosan harcba fog menni Ali ellen. Ezra remélhetőleg szerepelni fog a következő részben, mondjuk sok értelmét nem látom, ő is lóg a levegőben. Jennát úgy látom lassan vissza fogják hozni. kötelező Toby meg volt a tinilányoknak :D mégmindignemtudommiértnézem.

Jónás Bence - 2014. 06. 22. 21:03

Szóval, szerintem az első két rész az 5. évadból nagyon izgalmas volt, tényleg.. De ugyancsak nem derült ki semmi ahogy azt mondtad és ez egy akkorra ördögi kör !!
Ha nem lesz vége a sorozatnak akkor mindenki mérges lesz hogy nem igaz már hogy eddig húzzák … Ugyanakkor ugyanúgy nézik tovább a sorozatot mert kíváncsiak ..
Ha pedig mit tudom én vesztenek egy-két nézőt az nekik nem akkorra veszteség inkább folytatják a sorozatot nem tudom mekkora mennyiségű nézőtáborral ..
Visszatérve a sorozatra nagyon uncsi már hogy amikor végre mondjuk értelmet nyerne valami akkor azt lefújják mint például Ezránál …
Viszont ezzel a két résszel (nem tudom hogy és miért) áttörést értek el nálam.
Eddig már a 4 csajból csak a Spencert kedveltem, Hanna uncsi volt Ariaból elegem volt hogy nem képes továbblépni Ezran meg túl sokat hisztizett ://
De akit a legjobb gyűlöltem az Emily volt !!!!!! olyan béna színészi teljesítményt nyújt az idióta arckifejezéseivel hogy az valami eszméletlen …
És akkor elértünk az áttöréshez .. Az első két rész az 5. évadból elérte nálam hogy viszonylag mind a 4/5 csajra egyenlően kiváncsi legyek ..
Bocsi a hosszú olvashatatlan kommenttől :’DD

jjujj - 2014. 06. 26. 23:49

@bessie

“De akárhogy is nézzük, nem tudom felfogni, hogy a fenébe képesek ember(eke)t ölni? Csak mert valaki a múltban kicsúfolta, netalán tán zsarolta őket?”

Sajnos kevesebbért is öltek már meg embert, én ezen már nem is tudok meglepődni.

Amerikában a “bullying” komoly probléma az oktatásban és lassan már itt Mo-n is egyre elterjedtebbek lesznek az ehhez fűződő bűncselekmények.

winnie - 2014. 07. 08. 10:35

“Ugyanakkor ugyanúgy nézik tovább a sorozatot mert kíváncsiak ..”

én is kíváncsi vagyok, de ahhoz nem kell nézni:) majd megkérdezem tőletek, vagy megnézem az utolsó részt, nem?

www - 2014. 07. 10. 13:54

Annyira idegesítő szerintem, hogy megint behoztak egy új csajt (Chloe Bridges), akinek semmi köze semmihez, de Monaval szövetkezett.Oke.

A másik, hogy én még mindig arra várok, hogy Maya (Bianca Lawson) halálát megmagyarázzák, vagy legalább tisztázzanak valamit körülötte. És nem ő az egyetlen ilyen “valaki megölte és tovább egy szót se róla karakter.”

Esztipeszti_003 - 2014. 07. 10. 20:06

(Már most szeretnék bocsánatot kérni,amiért nem irok hosszu i-vel,csak angol billentyűn nincsen!)

Szerintem az évadnyitó sorozat jó lett, nem nagyon értek egyet a kritikával. Az igaz,hogy voltak bénább-jobb részek is,de miután Alison visszatért, nem tudom, ki vette észre, de a sorozat olyan, mintha egy lépést előre haladna, valóban megváltoztak valamennyire a karakterek is. Szerintem a legjobb végződés az lenne a sorozatnak, ha Alison-t maga “A” ölné meg,ami után kiderülne ki “A” ezután az “A” csapatnak véget vetnének, például elkapják őket a rendőrök stb. és magát ‘A’-t is megölnék.
Mióta Ali visszatért,nem nagyon jönnek SMS-ek A-tól, amit nagyon hiányolok,szerintem ezzel elrontották egy picit a dolgot. Az is kiderülhetne végre,hogy kit temettek el Ali helyett; ami viszont érdekes,hogy Ali temetése nyitott koporsós temetés volt,tehát amit nem értek, hogy ha látták Alit a koporsóban akkor hogy lehet, hogy mégse őt temették el???
Szerintem a kritika valami 100 szinten lévő kritika-iró ember irhatta, mivel nagyon magas elvárásoknak van kitéve a sorozat a kritikában – azt hiszem – . Szerintem néha lehetne 1-1 vissza emlékezést tenni a sorozat részeiben,hogy vissza tekintenek a múltba. Alison visszajötte mindent felkavar. Szerintem nem rossz az 5. évad,sőt eléggé izgalmas. Az egyetlen probléma,hogy eddig a lányok eléggé okosak voltak A-val szemben, most pedig mintha kezdenék elvesziteni a fejüket,mivel lassan már azt se tudják, hogy mit kéne tenni. A legaranyosabb pár szerintem Aria és Ezra volt. Caleb nem tudom,hogy visszatér-e szerintem nem, bár lehet az is felkavarná a dolgok menetét. Amin meglepődtem, hogy kicsit később kiderült hogy Jason, azaz Ali bátyja (?) is benne volt ebben, hogy Alison eltűnjön. Ami még érdekesebb, hogy Ezra tudta ki A… Vagyis mégsem tudta, de azt nem értem, hogy ha tudja ki A, aztán mégsem Ő az,akkor ki mondta neki? Attól függetlenül szerintem lehet,hogy Shana benne volt az A-dologban és mondjuk Ő volt a főnök asszisztense. Ami érdekes még, hogy miután egyre feljebb jutunk a sorozatban, pár szereplőt elnyomnak,akiket inkább csak megemlitenek. Vegyük például Jenna-t,a vak lányt. Ezen kivül, ami még érdekes, hogy Mona benne van az A csapatban – bár lassan csinál magának egy külön csapatot: Utáljuk Ali-t! csapatot – A azzal fenyegetőzött,hogy megöli Mona-t, később a történetben Mona eltünt,ezt azzal akarták lefedni,hogy Mona meghalt,aztán később előkerül csak úgy? Ez is érdekes,nem?
Amit remélek,hogy Aria és Ezra a szerelemben újra egymásra talál – bár úgy tűnik, hogy Aria még mindig szereti Ezrát, mégsem akar visszamenni hozzá.
Szerintem az lenne a leglogikusabb a lányoktól,hogy elkezdik összegyűjteni azoknak az embereknek a nevét,akik benne vannak/voltak az A csapatban, valószinüleg lehet,hogy k

Esztipeszti_003 - 2014. 07. 10. 20:07

könnyebb* lenne a dolguk valamivel, vagy valamit felfednének vele.

Mi van Ezra régi faházával?

george - 2014. 07. 12. 21:49

“Szerintem a kritika valami 100 szinten lévő kritika-iró ember irhatta, mivel nagyon magas elvárásoknak van kitéve a sorozat a kritikában – azt hiszem – .”

:D Hát a magas elvárásaim az 1-2. évados szinthez igazodnak, azért egy Trónok harcát nem várok, de ha már képesek hónapok alatt megírni, leforgatni és összehozni egy évadot, akkor vegyék a fáradságot és gondolják át mit csinálnak.
Ha tudtak jót csinálni, akkor tudnának most is, csak vissza kell találni oda.

Tímea - 2014. 07. 13. 00:38

Én kb a harmadik évad végéig néztem a sorozatot,aztán bedobtam a kukába :) vontatott és unalmas lett. Ravenswood-ot néztem,remélem folytatják,ott volt izgalom. Jól olvastam,akkor Mona volt “A” eddig? Aztán most valaki más lett az? :) Úgy látom a színvonal ezek szerint akkor nem emelkedett. Ali meg hirtelen megjelent és él? :) mert akkor nincs kedvem elkezdeni a negyedik évadot…bocsánat a súlyosan negatív kritikámért.

winnie - 2014. 07. 13. 04:47

monáról már korábban kiderült az, ami, nem? én már a 3. évad végéig sem jutottam el, annyira szappanoperás rémség lett az egészből.

george - 2014. 07. 13. 11:18

Ja, Mona tuti A volt. Most is vannak A-k, csak nem tudjuk, hogy kik és ha meg megtudunk valakiről valamit már az se biztos, hogy igaz. Shana is az volt. Aztán most majd jön a következő.

Bence - 2014. 07. 18. 14:26

Némelyik részben egyetértek, mint például hogy Alit tényleg végleg megkéne ölni mert ha A meg is halna, Alisont ugyanúgy utálnák tovább ahogy a többi lányt is … A másik meg hogy addig úgy sem lesz soha vége ameddig Ali meg nem hal ..
A – ről az a véleményem hogy tuti egy csapat van belőle, másképp nem tudott volna semmit sem elintézni.. És most nem a Mona féle : Utáljuk Alit! bénaságra gondolok …

Miss Keamy - 2014. 07. 20. 17:18

Vagy lehet pont a Mona féle csapatból van 1-2 benne lásd Melissa. Mondjuk őt mindig előveszik gyanúsítottnak ha épp már nincs kit. Vagy Jenna. tényleg megkéne már ölni végleg Alit, körforgás az egész, előre nem haladnak semmi csak “A” személye cserélődik. Kár, hogy igazából nem úgy építették fel az egészet, Mona volt az alfőnök majd behozhatták volna Shana-t a másiknak és kiderülne van egy fő-fő :D

Bence - 2014. 07. 21. 18:13

:D

NeonPink - 2014. 07. 27. 00:12

Most vagyok azon a szinten, hogy kaszálnom kéne. Semmi jó nem lett abból, hogy visszahozták Alisont. Ugyanazokat a köröket kezdik futni:
– Ali megint hazudozik és mindenki utálja akárcsak az eltűnése előtt
– Aria összejön megint Ezrával
– Mona megint Ali ellen szervezkedik csak új csapattal
– Jenna visszatér és megint nem lát
– Melissa megint gyanús
– Caleb
– stb

“Jason karaktere is…össze-vissza váltogatják a személyiségét mindenféle átmenet nélkül.” Na ez meg a másik, ráadásul hol van hol nincs. Az ember már azt se tudja mit kezdjen a karakterrel. Teljesen egyetértek mindenben Zita87-vel. Emily-nek és Ariának is nagyon kinyílt a kiscsipája amióta Ali visszatért mikor ők ketten a legsemmirekellőbb karakterek.
Szerintem már maguk az írók is csak direkt csinálják, hogy kitöltsenek egy évadot és több évadig elhúzhassák az egész történetet. És ez a “Hannah a szar, mindenki Alisonért” ügy kezd egyre nagyobbra nőni minden realitás és ráció nélkül. Inkább zárnák le az egészet rendesen.

alessa - 2014. 08. 07. 20:14

Alison…borzalom. idegesítő, átlátszó, még a hangja is irtózatos. a folytonos nyavalygás hogy ő mennyimindenen ment keresztül…kit izgat? nemtom h a színésznő iszonyatos vagy maga a karakter. ha tippelnem kéne mindkettő. szurkolok A-nek hogy ölje már meg
ki akarna ezzel barátkozni most komolyan

Rózi - 2014. 08. 10. 22:44

@george ,,Milyen fasza lenne ebből egy HBO változat, akkor lehetne durvulni rendesen :D És nem azt néznék ahogy próbababákat lökdösnek egymásnak és ajtókat csapkodnak évi 24 részen át.”

szerintem az ajtócsapkodás tök menő :(

jjujj - 2014. 08. 22. 19:00

vki el tudja értelmesen magyarázni, hogy mi a halálról magyarázott Caleb? vagy meg kéne nézni azt a 10 részt a Ravenswoodból és akkor érteném?

Solamnia - 2014. 08. 25. 16:39

100x megfogadtam,hogy nem olvasok kritikakat..mert eddig sosem egyeztek a velemenyemmel.Most is ez a helyzet.
7 napja meg csak ra se neztem eme sorozatra.
Azota kb 96 4×24 reszt neztem meg..ma jön 5.évad.
komolyan mint a dexternel annyira rakaptam,hogy tölem màr a szellemek is jöhetnek.Vagy barmi bugyutasag..nah persze az van benne elég..de ki nem sz..le?

A lényeg Spencer legyen benne blùzban rövidszoknyàban…gyògyszerek miatt kialvatlanul hatalmas karikàkkal.

Ezzel nekem mindent eladhatnak:-)

Eny - 2014. 08. 27. 11:34

ennel rosszabb sorozat aligha letezik. szornyen stupid es dogunalmas. tiszta csoda,hogy meg valaki nezi . de hat lehet az is azert van,mert minden szinesz modellnek nez ki es a szemnek ez eleg tetszos :P

jjujj - 2014. 08. 27. 23:41

Toby pár rész alatt lenyomta a rendőrakadémiát? ez ilyen rapid kurzus lehetett? :D

lolika13 - 2014. 08. 28. 10:47

Ööö..aki azt írta hogy nyitott koporsós temetés volt… Elég furcsának találnám, mivel egy év után találták meg a testet, akit Alinak hittek( Amúgy elég fura hogy nem volt valami vizsgálat amivel kiderült vopna hogy nem Ali az, a készítők figyelmébe kéne ajánlani a csi-t ha ennyire nincsenek képbe…) szóval az egyéves oszladozás utan kétlem, hogy mutogatták a testet…
Ja amúgy számomra elég nagy logikai bukfenc a melissas vallomas5/11ből… Ugye Alit az anyja elföldelte és a fura néni kihúzta.. De mikor melissa megtalálja Betthanyt, egy mérnöki pontossággal kiásott gödörbe dobja… Ki asta az új gödröt és akk miért nem dobta bele a csajt és asta el maga? Melissa meg állítólag egy tanult lány, de ha ne lenne akkor is ellenőrzöm h halott-e valaki mielőtt elásom… Ja meg azt megállapították h élve ásták el, de hogy nem Alison az…

winnie - 2014. 09. 01. 05:19

“100x megfogadtam,hogy nem olvasok kritikakat..mert eddig sosem egyeztek a velemenyemmel.Most is ez a helyzet.”

nem ez a helyzet. pont az ellenkezője. az első 2 évadról csak pozitívat írtunk – neked is tetszett. ez az 5. évadól szól, amit te nem láttál még, amikor írtad. kopp:)

(de szerintem nem érted a kritika intézményét. abból nem fog kiderülni, hogy neked tetszik-e. abból az derül ki, hogy másnak mi a véleménye. és, ha rá akarsz jönni arra, hogy neked való-e a sorozat, akkor nem abból kell rájönnöd, hogy a kritika végkicsengése negatív-e vagy pozitív, hanem abból, ami még le van írva. valaki nem szereti például a szappant, más meg szereti. olvasd el a korábbi írásokat, ott le van írva, hogy kinek érdemes néznie a sorozatot.)

NeonPink - 2014. 09. 03. 19:19

winnie most, hogy lepihen egy időre a pll várható kritika?

winnie - 2014. 09. 04. 05:33

elvileg igen.

george - 2014. 09. 15. 17:25

Várható, ma küldöm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz