login |

Chicago Fire: vége a 2. évadnak – írta Sue

2014. 06. 18. 15:01 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A chicagói tűzoltók mindennapjairól szóló sorozat egy stabil, fix, kellemesen kikapcsoló limonádét hoz heti 40 percre, ráadásul némi humort és akciót is. Olykor ennyi is elég.

LaCRossE kolléga már többször is írta, hogy szerinte a sok apró, pár részen – max. fél évadon át ívelő történetszálnak köszönhető, hogy annyira élvezetes az egész. Mindezzel nagyon egyet kell értsek, mert tényleg ettől van az, hogy ha vannak is olyan szálak, amik kevésbé érdekesek, mellettük garantáltan akad olyan is, ami tetszik, ráadásul nem kell attól tartanom, hogy annyira hosszasan elnyújtanák azt, ami nem izgalmas, Így az összképet tekintve tényleg alapvetően elégedetten állhatunk fel egy-egy epizód után.

Tény: szakértők ide vagy oda, a Chicago Fire-től nem szabad túlzott szakmaiságot várni, de nagyon is tisztességes iparosmunka, ami a jó szereplőgárdának, szerethető karaktereknek, jó történetszövésnek és a remek operatőri munkának (a vonulásos felvételeknek köszönhetően engem az első perctől megvettek) köszönhetően jól megállja a helyét. Sőt.

A több szálas formának köszönhetően ismét egy eseménydús évadon vagyunk túl, és elmondhatjuk, hogy ebben az évben is sok mindent láttunk. Az év közben bemutatkozó kistesóval (Chicago PD) való és a jövőben is várható crossoverek pedig további üde színfoltokat jelentettek.

Mi minden történt szeptembertől májusig? Összefoglalom címszavakban, de mivel ez spoileres lesz, ezért csak az olvasson tovább, akit képben van. Vagy érdeklődik.

Az évadnyitóban megismert anyagi megszorításoknak – mint az várható volt – végül nem esett áldozatul az 51-es állomás, sőt, Boden parancsnok is a helyén maradt. Casey és Gaby végre összejöttek, és bár nem volt zökkenőmentes a kapcsolatuk a hadnagy fejsérülése után, de ezt sem húzták túl sokáig, és Casey teljes értékű tűzoltóként folytatja a munkáját (az más kérdés, hogy egy ilyen jellegű sérülés milyen valós következményekkel járhat, és hogy szőnyeg alá lett seperve szerintem a probléma, vagyis az orvos véleménye).

Volt itt még Shay életére kihatással levő öngyilkos, sikeres hadnagyi vizsga (Hermann), új csapattagok különböző problémákkal (pl. Clarke és Jones), rövid (Mills) és komolyabb, esküvőbe torkolló románc (Boden és Donna). Severide húgát is alaposabban megismerhettük, őt aztán jól elrabolták, majd megtalálták, és bár Katie nagyon aranyos páros volt Otisszal, mégis inkább a New Yorkba költözést választotta, ami az adott körülmények közt érthető is volt.

Severide közben szép lassan szorosabb ismertségbe keveredett a nagyon szimpatikus Lindsay nyomozóval (Sophia Bush, íme az egyik állandó crossover-forrás) is, ami szerintem kifejezetten jót tett neki. Gaby-ből tűzoltó vált az évad végére, nem kis küzdelmek árán. Ez egy olyan változás, ami garantáltan kihatással lesz a folytatásra: másik egységhez kerül tűzoltóként, így Shay valószínűleg új partnert kap.

És persze várjuk Gaby válaszát Casey lánykérésére.

Igen-igen, volt itt esemény bőven. Ráadásul az utolsó percekben olyan cliffet kaptunk az arcunkba, hogy kellő mértékben izgulhassunk szeptemberig, hogy ki menekül meg a csapatból.

Az biztos, hogy én ott fogok ülni ősszel, és tövig rágom majd a körmömet (ami egyébként egyáltalán nem szokásom), hogy mi lesz a csapat tagjaival. És ha továbbra is meghagyják ezt a történetszövést és stabil színvonalat, akkor garantáltan továbbra is néző maradok.

6 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2014. 06. 18. 16:18

Hűha, én sok mindennek nevezném ezt a sorozatot, de limonádénak biztos nem! Nekem a Hart of Dixie vagy a The Carrie Diaries a limonádé, ez viszont egy elég komoly sorozat, hangsúlyos drámával:)
Azt amúgy én végig vártam, hogy mikor fog Casey fejsérülése előjönni, ha ez tényleg ennyivel le lett zárva, akkor nem volt túl jó megoldás!
Katie kilépését sajnáltam, nagyon jók voltak Otisszal:(
A két sorozat közötti átjárásokat meg nagyon élveztem, remélem a jövőben még ennél is szorosabbra tudják fűzni a kapcsokat közöttük:)

Kriszta - 2014. 06. 18. 16:53

egész jó évad volt,az átjárások a két sorozat között kifejezetten tetszenek,az évad közepi dupla crossover a kis tesóval meg a kedvenc részeim voltak az évadban :)

Casey és Gabi szál nem igazán hoz lázba,sőt néha már zavarnak is.Otis és Katie tényleg jók voltak,tarthatott volna még tovább.

Nálam Shay és Severide a kedvenc karaktereim,tetszik hogy mindig történik velük valami,de egy kicsi nyugalom nem ártana most már feléjük… :)

Az utolsó rész cliffje meg…egy kicsit lesokkolt o.O

100% hogy ott leszek a következő évadnyitányon!

hamham - 2014. 06. 18. 18:49

Ez tényleg egy tisztességes munka. Nem akar sokat és pont ettől olyan jó, meg a színészektől, nagyon hozzák a karaktereket.
A Chicago PD meg ugyanez rendőrösben, szintén zenész

Sue - 2014. 06. 18. 20:38

Értem, hogy másnak miért nem limonádé, de nekem más a szemüveg, így más tartozik ebbe a kategóriába. :)

Nusi - 2014. 06. 19. 12:43

Tényleg baromi korrekt sorozat. Kicsit olyan Harmadik műszak-Vészhelyzet pótlék. Ja és hát hogy egy karakter sem irritál, az meg már csoda kategória

Eny - 2014. 08. 27. 13:42

imadnivalo sorozat. nagyon birom,ugyhogy osszel es nezni fogom :) szamolom a napokat..
nagyon tetszik Severide es Shay szinte testveries kapcsolata ,ugyanakkor Shay es Gabby baratsaga is mindig tetszett.meg Mills :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz