login |

Fargo: vége az 1. évadnak

2014. 06. 18. 20:01 - Írta: winnie

87 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

This is a true story. The events depicted in this film took place in Minnesota in 2006. At the request of the survivors, the names have been changed. Out of respect for the dead, the rest has been told exactly as it occurred.

Kevés olyan sorozat van az elismertek közül, amit az átlagnézőnek ajánlani szokás “Hátha!”-alapon, de idén a Fargo-nak sikerült az a bravúr, mint anno a Homeland-nek vagy az év elején a True Detective-nek. Mondom ezt még akkor is, ha a közönségsiker elmaradt és még a második évados berendelés sincs meg.

A Fargo mindvégig hű maradt önmagához, szóval sok mindenben az előző két kritikában leírtakat tudnám visszahangozni. Egy abszolút átívelő, átgondolt kisvárosi bűnügyi történet volt koromfekete, helyenként abszurd humorral és hófehér tájakkal megspékelve. És sokkal több hasonlósággal a Coen-testvérek eredeti mozifilmjével, mint azt eleinte gondoltuk. (Ezek persze jórészt csak kacsintások. A mozifilmet nem kell ismerni a sorozat maximális élvezetéhez.)

Bűnügyi történet ide vagy oda, az már az első részben kiderült, hogy a Fargo nem rejtélyközpontú sorozat, benne nem várják a nézőt minden sarkon csavarok. A fókusz sokkal inkább a szituációkon, a karaktereken és az események alakulásán volt, no meg persze a havas, fura kisvárosi hangulaton.

Ráadásul a csavarok hiánya nem jelenti azt, hogy ne lennének meglepetések a sorozatban. Sőt! Számomra ez volt az egyik legpozitívabb aspektusa a Fargo-nak, hogy kiszámíthatatlan volt, folyamatosan képes volt váratlan irányokba elhaladni és meglepő módon alakítani a szereplők sorsát, illetve új karaktereket behozni és kiemelni.

Aki nagy formátumú figurákat vár a sorozattól, az lehet, hogy csalódni fog, mert a Fargo főhősei jelentéktelen kisemberek, egyszerű kisvárosi jellemek, olykor ügyefogyott alakok, akiket a színészek (Allison Tolman, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Colin Hanks) remekül hoznak. Ez persze még véletlenül sem jelenti, hogy ne lennének emlékezetesek. Főleg, hogy bőven érkeznek “kívülről” is szereplők (Billy Bob Thornton, Adam Goldberg, Key & Peele), akik ugyancsak kellőképpen furák és érdekesek. És egytől-egyig zseniálisak.

(Azt mondjuk meg kell vallanom, hogy Billy Bob Thornton zseniális, “bajkeverő”, kísérletező, megfigyelő figuráját nem mindig tudtam hova tenni, ő kifogott rajtam. Nyilván ő meg fog maradni mindenkiben, de olykor annyira kiszámíthatatlanul tette azt, amit tett, amilyen véletlenszerűen kötött ki Bemidji városában – inkább nem is próbálkoztam motivációi megfejtésével.)

A Fargo az a bűnügyi sorozat (nem kell félni, nem nyomozós, nincs rejtély, csak éppen bűncselekmények történnek benne), ahol egy percig nem fogja zavarni a nézőt a rendőrség töketlenkedése, és azonnal tudni fogjuk, hogy aki hátráltatja a nyomozást, az nem azért teszi, mert a “másik oldalnak” dolgozik, hanem egyszerűen, mert nem túl okos vagy túlságosan jóhiszemű. És persze, mert nem szoktak hozzá ahhoz, hogy az elkóborolt macskák mellett egy többszörös gyilkossággal foglalkozzanak.

És bár az egyszerűség jelen van, mégis láthatjuk, ahogy egy nyomozó összerakja a kirakós darabkáit, s hogy miképpen válik valaki átlagemberből ördögi rosszfiúvá – persze Fargo-style. Remek volt látni ezt az átalakulást, aminek köszönhetően nem egy karakterrel kapcsolatban változhatott meg a véleményünk a sorozat elejéhez képest.

Azonban hiába tartom átgondoltnak és végig élvezetesnek a sorozatot, az első két rész után nem maradt kiemelkedően jó, “csak” simán nagyon jó – valahogy ráérez az ember a stílusra, és akkor hiába a kiszámíthatatlanság, már számítunk a váratlanra. Ráadásul olykor kicsit öncélúan tűntek különcnek egyes megoldások, nem feltétlenül volt minden furcsaság beágyazva a sztoriba és valamiért néhány szál igencsak a semmibe futott, vagy a levegőben maradt. (Pár karakter visszatérését is hiába vártam.)

Arról nem is beszélve, hogy remek az a meglátás (nekem fel sem tűnt sokáig), hogy, nyilván szándékosan, a főhős és az egyik fő rosszfiú kvázi nem is találkozott egymással, így sosem tudjuk meg, hogy mire jutottak volna együtt.

A Fargo fináléjára sem a csinnadratta volt jellemző, hullottak benne derekasan a szereplők, de azt hiszem, hogy a legtöbben elégedetten állhatnak fel a végén. Főleg, hogy az évad felénél kiderült, hogy nem csak nagyon gonosz tud lenni a sorozat, hanem érzelmes is a maga visszafogott módján, s nem egy olyan emberi kapcsolatot ismerhettem meg, melyek abszolút megfogtak.

Összességében remek élmény volt ez a 10 rész. Gonosz, de remek. És közel sem való mindenkinek, hiszen az olykor látszólag cél nélküli erőszak, az emberi gonoszság, pénzéhség vagy pusztán a túlélési ösztön szülte cselekedetekhez nem könnyű kellően humorosan hozzáállni. De annyira sok apró részlet volt benne, tárgy, karakter, esemény, párbeszéd, amire később visszautaltak, annyi apró payoff sorjázott a Fargo-ban, hogy nem lehetett nem szeretni.

Na, és most hogyan tovább? Nem mondom, hogy nem érdekelne a főszereplők további sorsa, lehet, hogy a készítőt, Noah Hawley-t is csábítani fogja a lehetőség, de a koncepció szerint a Fargo antológia, vagyis a 2. évad új karakterekkel, új környezetben új történetet hozna el – hogy új színészekkel-e, az majd kiderül.

Csak rendeljék be a 2. szezont.

87 hozzászólás Ne habozz!

Malachi - 2014. 06. 18. 20:12

köszi, csak átfutottam de ez is felkerül a dara listámra.

orla - 2014. 06. 18. 20:15

“a főhős és az egyik fő rosszfiú kvázi nem is találkozott egymással”

Ez az a sorozat, ahol nem több főszereplő is van, ebben a mondatban tehát ki ki?

winnie - 2014. 06. 18. 20:36

kizárásos alapon, kik nem találkoztak, aki találkozhattak volna. nem akartam spoilerezni főoldalon, de a 4 szereplő közól végülis molly volt a fő, aki hős volt:)

szilagyigab - 2014. 06. 18. 20:41

Ami véleményem szerint kiemelkedő volt, az Martin Freeman játéka. Az, hogy a kicsit sérült, szerencsétlen lúzerből átalakult a sorozat végére egy szemétládává, hibátlanul meg volt csinálva. Amikor a második nejét beküldte a kabátjában a boltba, teljesen hitelesnek éreztem.

KG - 2014. 06. 18. 20:44
Chev - 2014. 06. 18. 20:52

Nem nagyon szoktam ilyen témájú (bűnügy, kisemberek…) sorozatokat nézni, de ennek anno bepróbáltam a pilotját, és berántott, mint a gép. Ha nekem bejött, tényleg kb mindenkinek ajánlható legalább egy bepróba erejéig.

A lezárás viszont egy kicsit gyengére sikerült, azt hiszem.
SPOILER!
Postás apuka sztem nagyon randomisztikusan vetődött oda, ahol Lorne épp meghúzta magát. :/ Meg az is kicsit fura, hogy Lorne megtartotta a felvételt, amin Lester áthívta. Több, mint egy évig őrizgette? Minek? Ha rosszat akart volna Lesternek, akkor simán főbe lőtte volna – ahogy próbálta is -, nem szórakozott volna azzal, hogy feladja a zsaruknak.
SPOILER VÉGE.

Az utolsó rész mondjuk 8 pont, de a szezonra én 9/10-et adnék. Nagyon tetszett, ahogy anélkül csűrték-csavarták a sztorit, hogy eluntam volna magam. Egyszerűen jól volt összerakva, na.

KG - 2014. 06. 18. 21:01

ha valakinek van bármi forrása soundtrackről a lyutyubon leledző párat leszámítva, ne habozzon megosztani :)

Collector - 2014. 06. 18. 21:02

@Chev

Malvo nem bizonyítékként tartotta meg a felvételt az én olvasatomban, hanem mert időnként visszahhallgatta a beszélgetéseket, amiket az “áldozataival” folytatott, erre az elmúlt részben volt is jelenet (ül a szobában és hallgatja azt hiszem, az áruházlánc tulaj pasit). Szóval neki ez egyfajta élvezet volt, hogy akiket kínzott, azok kétségbeesett hívásait időnként meghallgatta..

jky - 2014. 06. 18. 21:15

Nagyjából korrekt és egyszerű lezárás volt, de én is kicsit elkapkodottnak éreztem a vége felé, Malvo megtalálásán kívül főleg még Lester volt kicsit összecsapva a végén, elég gyorsan lezárták. (90 perc my ass, nettóban ez alig volt több, mint 60 perc, szóval sok extra időt nem kaptunk.)

Az évadban volt azért 1-2 gyengébb rész is, főleg a dagi “Király” lógott ki nekem az egészből, plusz hát igen, néhány szál is igazából a semmibe futott. Viszont a 2 feka FBI-os rohadt jó karakter volt, csak sajnos túl későn jöttek, túl keveset kaptunk belőlük.

A kezdés után összességében egy erősebb évadra számítottam, de azért meg vagyok így is elégedve, főleg Martin Freeman játékával, aki egyszerűen zseniálisat alakított.

clegane - 2014. 06. 18. 21:16

hű amennyire tetszett az 1-9, annyira nem a 10. rész.
túl unalmas, súlytalan jelenetek, tartalmatlan, minden szellemességtől mentes párbeszédek. a történések meg? túl random, túl egyszerű megoldásokkal.

hát még az mekkora öntökönlövés, hogy voltaképp a hangfelvételen semmi nem hangzik el, ami azt bizonyítaná, hogy Lester ölte meg a feleségét, csak hogy a pincében van, halott, és “kalapács”. ennyiből akár még tényleg a testvére is megölhette volna.

a soundtrack viszont az egyik legjobb sorozat-soundtrack ever.

Pipacs - 2014. 06. 18. 21:35

Nem ér! Még nincs magyar felirat.:( Mindig ez van… Hüppp!

jky - 2014. 06. 18. 21:44

@clegane

Szerintem simán egyértelmű és bizonyítékként is elfogadható az a beszélgetés. Ha a testvére ölte volna meg, akkor nem az lett volna az első, hogy Malvonak telefonál, és utána persze a nyomozás során folyamatosan tagadta is, hogy ismerné. Ha más öli meg, akkor a rendőrséget kellett volna hívnia először, nem egy kőrözött gyilkost. :)

clegane - 2014. 06. 18. 21:46

@jky egészen bizonyos hogy ennyi alapján még Better Call Saul is felmentette volna, ha épp nem rendőrt játszik.

Shyllard - 2014. 06. 18. 21:55

2. évadnak ugyanezekkel a karakterekkel és másik Coen-film “feldolgozással” nagy örülnék. (hú vajon milyen lenne egy Big Lebowski évad :D) Imádtam a sorozatot, a hangulata engem nagyon megfogott és iszonyat jókat lehetett rajta röhögni, a színészek meg valami piszkosul jók voltak, nem csak az egysorosok, de az alakítások miatt is emlékezni fogok rájuk, pláne Martin Freeman-re, aki nagyon odatette magát a 10 részes szörnyszülötté válásához :D 10/10-es, True Detective és Hannibal mellett nekem eddig az idei szezonból ez a legemlékezetesebb, annyira eltaláltak mindent benne.

Shyllard - 2014. 06. 18. 22:04

*Shyllard *színészekkel

Mordekai - 2014. 06. 18. 22:20

Remek volt az egész.
A “true story” részét inkább hagyjuk.
Ebből egy 2. évad értelmetlen lenne.

Thrasher - 2014. 06. 18. 23:01

ő. szóval. finálét írunk, de nem olyan igazán nagyon erős a sztorink -> nyílt törés, vérfröcsögés, stb.

nagyon gány volt, ahogy Gus találkozott a gyilkossal, akitől még a saját családját is féltette, ERRE ELENGEDTE, hadd menjen, amerre lát. aztán a végén tényleg valami kitüntetést kap egy félig mozgásképtelenül üldögélő áldozat agyonlövéséért?

ajj nemtom, a hangulat jó volt, Thornton+Freeman is, végig, de szerintem is csak néha volt ez IGAZÁN jó.

Shannen - 2014. 06. 18. 23:11

Valóban, az évad eleje jobban ütött, mert még meg volt az újdonság varázsa, bár lehet nemcsak emiatt. A közepétől számomra elindult egy lejtmenet, ami a 8.részben érte el a mélypontot, aztán a 9. megint az évad eleji részek hangulatát idézte, a finálé viszont… Ez a random Malvora találás kicsit gyenge volt, plusz sajnáltam, hogy így végezte. Viszont Lester utolsó jelenete a hófehér tájjal és zenével igazán remek volt.

A Fargo nagy erőssége számomra a karakterekben rejlik, én mindegyiket már kb. az első perctől fogva megkedvelte, de legalábbis fontosak lettek, még Lester is, hiába lett egy önző barom a végére. Szépen átgondolt és felépített volt s sztori, bár talán ha plusz 2 részt kapott volna még az évad, lehet még jobb lett volna kiteljesedni.

Martin Freeman persze végig zseniális volt, de Billy Bob Thorton is, külön imádtam a 9.részi alakítását.

Összességében az évad 8/10, de simán volt benne 10/10-es epizód is. Számomra nem ért fel a True Detective-hez (jó, nyilván nem lehet összehasonlítani), de azért szorosan követi, mint az idei év második legjobb újonca.

Jó lenne ha a 2.évadra (ha lesz, bár csodálkoznék ha nem lenne) visszahoznának pár színészt pl. Allison Tolmant nagyon megkedveltem.

SpockCooper - 2014. 06. 18. 23:17

Tetszett a sorozat, de csak a karakterek miatt. Az a baj, hogy sok logikai probléma és karakteridegen cselekmény(Lester a liftben) is volt benne. Nem olyan, amit érdemes újranézni, mert másodszorra jobban feltűnnének a problémák. Azt meg kell adni, hogy meglepő volt végig a történet.

sleepwalker77 - 2014. 06. 19. 00:20

Tökéletes 10 rész, nem kell második évad sem nekem, ez így egyben volt kerek és egyelőre az idei legjobb sorozat.

paranoid android - 2014. 06. 19. 00:30

Egy nagyon átgondolt, kerek és csodásan kivitelezett évadot kaptunk. Fantasztikus élmény volt. A közepe felé talán kicsit leült, de összességében nincs miért panaszkodnom, a finálé is (majdnem) kifogástalan volt részemről. (Lester zárójelenete hirtelen jött kissé.)
Malvo random megtalálása szerintem remekül illeszkedett a sorozat által felépített világba. Nem egyszer láttuk, hogy egy ilyen véletlen változtatja meg a karakterek sorsát. Alapvetően az egész történet így indult, Malvo és Lester találkozása. Az pedig, hogy Gusnak pont egy farkas, egy ragadozó, miatt kellett lefékeznie ott, szép volt. És Malvonak így kellett végeznie, dicstelenül. Egy óra leforgása alatt Lester túljárt az eszén, majd Gus áldozata lett.
Malvo egy nagyon karizmatikus arca lett az évadnak, de nálam Lester lett a kedvenc. Iszonyat érdekes volt a character arc-ja, és Martin Freeman eszméletlen jól játszotta.

@Thrasher
“nagyon gány volt, ahogy Gus találkozott a gyilkossal, akitől még a saját családját is féltette, ERRE ELENGEDTE, hadd menjen, amerre lát. aztán a végén tényleg valami kitüntetést kap egy félig mozgásképtelenül üldögélő áldozat agyonlövéséért?”

Épp azért “kellett” Gusnak lelőnie, mert korábban elengedte. És nem azért kapott kitüntetést, mert nehéz lett volna lelőnie, hanem mert egy többszörös gyilkost ölt meg. És Malvo gyilkosságainak nagy része is nélkülözte a fair play-t, gyakran hátulról lőtt a gyanútlan áldozatra. Gus legalább szembenézett vele.

@SpockCooper
“Az a baj, hogy sok logikai probléma és karakteridegen cselekmény(Lester a liftben)”

Szerintem a liftes jelenet egyáltalán nem volt karakteridegen. Az előző egy évben Lester megszokta a sikert, minden összejött neki, valahogy kimászott minden bajból. Túl magabiztos lett, így azt hitte, nyugodtan konfrontálódhat Malvoval.

Thrasher - 2014. 06. 19. 00:38

“Épp azért “kellett” Gusnak lelőnie, mert korábban elengedte.”

ez dramaturgiailag érthető, valamennyire várható volt, hogy megtalálja a golyóit, de az, hogy hagyta elmenni, bízva benne, hogy majd visszajön a kabinba, nettó hülyeség volt.

a kitűntetés meg hejj, nem is az a lényeg, hogy miért kapta, hanem, hogy miért nem börtönt kapott helyette.

paranoid android - 2014. 06. 19. 01:03

A törvény betűje szerint nem legálisan járt el, de mégis ki fogja vád alá helyezni, mert megölt egy ilyen alja embert? Majd Bill, aki Lestert is képes volt elengedni, letartóztatja ezért? Plusz a történet sosem a legalitás szintjén mozgott, sokkal inkább a moralitás szintjén, így nem illett volna bele ilyen, szerintem.

“hagyta elmenni, bízva benne, hogy majd visszajön a kabinba, nettó hülyeség volt.”

Korábban nem lett volna esélye, hogy felülkerekedjen, így nem kockáztatott. Amikor meg bement a kabinba, látta, hogy otthagyta Malvo a cuccát. Ha üresen találta volna a kabint, nem hiszem, hogy megvárja. Szerintem nem a kabin előtt várva tervelte ki Gus ezt az egészet, hanem mikor már bement.

Thrasher - 2014. 06. 19. 07:38

“Amikor meg bement a kabinba, látta, hogy otthagyta Malvo a cuccát.”

ez nekem is eszembe jutott, aztán gyorsan elhesegettem a gondolatot, mert csak mosdatás.
tudja, hogy Malvo visszajött, és gyilkolászik. elengedte.
van, amikor nem rosszul van megírva valami, hanem épp az a sztori lényege, hogy hülyeséget csinál egy karakter, ez nem az volt. ez rossz volt.

Néma Harcsa - 2014. 06. 19. 09:32

A csúcsrészek: 1., 7., 9., a záró kétségtelenül gyengébb lett, de csak egy fokkal, remekül szórakoztam. Csupán nekem tűntek fel az ilyen bravúros apróságok, mint az idiótábbik FBI-ügynök fekete öltönyhöz húzott csíkos zoknija?
Plusz pont, hogy Malvo-t Lester és Gus tulajdonképpen közösen nyírta ki, utóbbi meg lett vón’ éve reggelire egy ép lábú BBT által. (Némileg vicces módon, de önvédelemnek vehetőek Gus lövései, utánuk láthatóan elveszi Malvo-tól a kicsi kampós kést, amivel a nadrágját vágta fel.)
BBT amúgy egyértelműen maga volt az ördög, mivel röpke húsz mp alatt kiszabadult egy medvecsapdából. :)
Mindegy, Lester jeges halála képileg és zeneileg és szimbolikusan (a sorozatban tulképpen végig az előre menekülés állapotában volt) felülírt minden döccenőt, vagy Mr. Wrench és a Hess-tesók hiányát.
A kilencedik rész liftes jelenetének ügyében paranoid androiddal értek egyet, mivel mindent megúszott valahogyan, Lester egyre magabiztosabb lett.
Szerintem a hangszalag is egyértelmű bizonyíték.

Néma Harcsa - 2014. 06. 19. 09:36

Jaj, csak be ne írja valaki, hogy nem is biztos, hogy Lester meghalt. De, biztos.

jky - 2014. 06. 19. 09:39

Pedig nem biztos, hogy Lester meghalt, csak nagy a valószínűsége. :)

winnie - 2014. 06. 19. 09:42

csekk a készítői interjúkat, van erről is szó, de végtére mindenki magának interpretálja. aki akarja, nyugodtan hiheti, hogy bármi lehet vele. az írók a halálára akartak utalni ezzel a húzással. ők is úgy gondolják, hogy meghalt.

Néma Harcsa - 2014. 06. 19. 09:44

Ja, az Emmy pedig Martin Freemannek jár, neki volt nehezebb dolga. BBT-nek szerintem ez csupán jutalomjáték.

Néma Harcsa - 2014. 06. 19. 09:45

Jó, legyen, lehet, hogy életben van, de akkor Malvo is. :)

winnie - 2014. 06. 19. 10:07

részemről bob odenkirk, zseniális volt az első résztől kezdve, pedig nem is láttam a breaking badet, így elfogult sem vagyok:)

kietle - 2014. 06. 19. 14:16

Én csak azt nem gondoltam volna, hogy malvo meg akarja ölni lestert. Az elején még barátkozni akart vele.

recoveringjunkie - 2014. 06. 19. 15:24

Nyílván ez az újszülöttnek minden vicc új kategória de ha már bob odenkirk aki tényleg szárnyalt a szerepében:
http://www.buzzfeed.com/jordanzakarin/this-old-photo-of-young-conan-obrien-louis-ck-and-bob-odenki

A sok logikai bukfencet számon kérők azért csak észrevették, hogy ez egy erősen allegorikus darab.
Bemidji egy kicsit az Édenkert a kicsit buta, kicsit unalmas de végtelenül jóindulatú naiv lakóival.
Malvo ha nem is a Sátán de az Univerzális Gonosz két lábon járó manifesztációja. Nincs célja nincs motivációja
Molly aki okosabb és nyíltabb a környezeténél látni akarja a Valóságot és cserébe elveszti az ártatlanságát.
Bill Oswalt nem akarja látni a Valóságot és cserébe elveszti a lelki békéjét.
Gus és Lester variációk egy témára. Mindkettő töketlen sodródó szerencsétlen figura akik életük egyetlen döntésének köszönhetően menthetetlenül megüdvözülnek vagy pokolra jutnak.
A két looser FBI figura láttán nehéz nem azonnal Stopard Rosencrantz és Guildensternjére asszociálni.

Stockes - 2014. 06. 19. 16:22

„Meg az is kicsit fura, hogy Lorne megtartotta a felvételt, amin Lester áthívta. Több, mint egy évig őrizgette? Minek? Ha rosszat akart volna Lesternek, akkor simán főbe lőtte volna – ahogy próbálta is -, nem szórakozott volna azzal, hogy feladja a zsaruknak.”
Egyáltalán nem fura. Egyrészt, ahogy már írták is, élvezetből hallgatta, másrészt megtartotta bizonyítéknak, hogy ha ő bukik, vagy valami történik vele (ahogy történt is), akkor mindenki más is bukjon vele (így Lester sem úszta meg, ahogy a megbízói sem).

Egyedül azt nem tudom, hogy az autókereskedőt kinyírta-e, nem mutatták. Könyörgött az életéért, hogy kislánya van. Szerintem lelőtte azt is, miért hagyta volna életben, nem vallott volna rá, meg akkor mutatták volna a záró képsoroknál, hogy a rendőrség foglalkozik vele.

Stockes - 2014. 06. 19. 16:28

Mondjuk az a jelenet még ász volt, ahogy Tom Hanks (nem fordítom most le Befolyásos Tomira) fia nagy ijedten beleküldött néhány golyót Tüsketon Robi Vilibe, az meg véres szájjal majdnem felállt még, erre ő majdnem befosott félelmében, és gyorsan utána küldött még néhány lövést.

Erősen szimbólikus volt az álmodjuk-e témájú FBI-os filozofálás, onnan tudtam, hogy annak a kettőnek reszeltek. Meg behozták még egy rész erejéig a káposzta, kecske, róka folyón átszállítós feladványát.

winnie - 2014. 06. 19. 16:54

Én csak azt nem gondoltam volna, hogy malvo meg akarja ölni lestert. Az elején még barátkozni akart vele.

miért akarta volna megölni? épp az a lényeg, hogy nem akarta megölni, nem? többször is megtehette volna. barátkozni sem akart vele, csak játszott saját szórakozására.

winnie - 2014. 06. 19. 16:55

“Egyedül azt nem tudom, hogy az autókereskedőt kinyírta-e, nem mutatták. ”

a készítő azt mondja, hogy nem volt a végén ott a kocsi, szóval elmehetett. malvo nem szórakozásból ölt embert.

TBBI - 2014. 06. 19. 17:18

Egy csereprogram keretében McCounaghey és Woody átjöhetne ide, Billy Bob és Freeman meg mehetne detektíveskedni. :)

bélabá - 2014. 06. 19. 23:49

Billy Bob T. nekem is olyan ördögi figura volt. A legelső részbenlemegy a pincébe, ahol Lester felesége van, majd amikor Lester utánamegy, eltűnt.

kietle - 2014. 06. 20. 13:17

Winnie: onnan gondoltam, hogy nekem úgy tűnt, hogy nem tudja Malvo, hogy a felesége van Lester kabátjában. Most újra néztem és még mindig úgy tűnik, hátulról lelövi, megnézi a holtestet, és hirtelen visszanéz.

margarita - 2014. 06. 20. 13:42

egy kérdésem van: malvo (a.k.a: BBT) honnan tudta az FBI csapat kódját? azt értem, h a kis lüke rendőrnő kiadta az FBI-os fickok nevét, de ebből h jött le neki, az alfa-béta-izé kód?

paranoid android - 2014. 06. 20. 16:39

A mai hírblokkban linkelt készítői interjú nagyon érdekes. Noah Hawley is említi az FBI ügynökökkel kapcsolatban a Rosencrantz és Guildenstern érzést, szóval ez sem véletlen. És kitér a véletlenszerűségre is. Mivel egy fiktív történetet mesél el igaz történetnek álcázva, ezért arra különösen figyeltek, hogy ne legyen érezhető a megtervezettség: “So those were the challenges, really – how to make something very plotted out feel slightly random.”

@kietle
Akkor már (az utolsó két részben) természetesen meg akarta ölni, mert Lester átlépett egy határt, de előtte Malvo inkább csak játszott vele. Nem akart barátkozni vele korábban sem és mikor eldöntötte, hogy Lesternek meg kell halnia, az is inkább azért történt, mert Lester beleütötte az orrát Malvo egy másik “játékába”.

Bár lehet amellett is érvelni, hogy Malvo, mint a gonosz egyfajta megtestesülése már a kezdetektől fogva azért környékezte meg Lestert, hogy azzá az emberré formálja, akivé lett, így pedig a végső leszámolás elengedhetetlenül benne volt a játékban már a kezdetektől. Ha már fentebb @recoveringjunkie párhuzamot vont Bemidji és az Édenkert között, akkor szerintem Malvo leginkább a Kígyóra emlékeztetett motivációjában. A gyilkosságok ellenére a destruktív tevékenysége elsősorban az ember szociális énjére, és az abból táplálkozó morális és legális énjére irányult, és nem a fizikaira.

@margarita
A rendőrőrs előtt Malvo betört az FBI-osok kocsijába, és ellopott egy noteszt. Gondolom abban volt leírva a kód.

Néma Harcsa - 2014. 06. 20. 18:19

A díjjal hátulról fejbevágásnál a kilencedikben, ott született meg a halálos ítélet. Mindenki csúnyán elhunyt, aki ily módon belekötött BBT-ba, kivéve Mr. Wrench-et, őt méltó és érdekes ellenfélnek találta Malvo úr. A vicc szerintem az utolsó két rész eseményeiben, hogy Vegasban Lester kb. csak köszönetet akart mondani az “ördögnek” az új, menő életéért, vagyis azért, hogy felvilágosította: nincsenek szabályok. És pont a megszerzett magabiztosság miatt ment utánuk a liftbe a “Walk away!”-figyelmeztetés ellenére.

Néma Harcsa - 2014. 06. 20. 18:29

@winnie: BB-t pótolni! Odenkirk úr egészen más, habár egysíkúbb karaktert hoz abban (ha jól sejtem, a spinoffban már összetettebb lesz kicsit, vagy épp nem.) Mindenesetre kiváló volt ő is, kétségtelen. Azért fenntartom, hogy a legnehezebb feladata Freemannaek és a rendőrnőnek volt.

Nimand - 2014. 06. 20. 19:03

LOL, mekkora, most esett le, hogy az autókereskedős srác volt az első részben, végül nem kötött biztosítást, pedig Lester nagyon tukmálta rá meg a feleségére. Ez marha jó!

Dellamore - 2014. 06. 20. 21:11

És a végén megszólalt az eredeti film zenei főtémája. Ez volt igazán hideglelős!

jim455 - 2014. 06. 21. 03:03

zseniális sorozat egyedi hangulattal, csavaros történettel, kiváló karakterekkel és színészi alakításokkal, tényleg még a pár részre behozot FBI páros is hatalmas volt. a végén már nem tudtam hogy Thorton vagy Freeman játszik nagyobbat, Freeman az utolsó pár részben nagyon feljött. habár volt 1-2 “érdekes” húzás, jó volt a zárás is, igazából nem is nagyon lehetett volna már ezt elrontani.

nem lehet hogy a 2. évad azt a 70-es évekbeli esetet mutatja majd be amin a rendőrcsaj apja dolgozott? elég sokat beszéltek róla, hasonló eset volt mint ez, sok hullával.

tobias88 - 2014. 06. 21. 10:44

Amúgy szerintem 2. évad felesleges. A sorozatot Martin Freeman és Thorton vitte számomra. Mivel a karakterük nem igen támadhat fel és a többi szereplő viszonylag érdektelen, így végképp nem kell 2. évad.

Tommy - 2014. 06. 21. 12:02

Zseniális volt. A True Detective mellett eddig az év újonca!

Tommy - 2014. 06. 21. 12:04

tobias88: A 2. évadban új sztori lesz más karakterekkel. A Fargo antológia sorozat mint a American Horror Story vagy a True Detective.

DarylD - 2014. 06. 21. 16:00

Csak most sikerült megteremteni a körülményeket ahhoz, hogy megnézzem (családmentes övezet), és hát…fúúúh…ez valami nagyon jó volt. :D

Nálam, egyértelműen az év újonca eddig. True Detective-e is imádtam, de a Fargo légköre sokkal jobban megfogott. Imádtam az egészet, visszagondolva se tudnék mondani gyengébb részt. A finálé simán 10/10 volt nálam, az évad csak 9, mert egy-két hibába bele lehetne azért kötni. (de minek?)

Nagyon egybe volt az egész, volt benne minden, karakterfejlődés, dráma, remek zenék, vicces jelenetek…
voltak pillanatok, amikor a fejemet fogtam néhány szereplő hülyeségén, és voltak olyanok is, amik megérintettek. (Molly és a bérgyilkos párbeszéde, Odenkirk beszéde Mollyval az utolsó részben)

Nálam JAWS-on már biztos jelölt év újoncának…kívánom, hogy ne kapjon tőlem jelölést, mert akkor valami ***** erős évünk lenne. :D

Thrasher - 2014. 06. 22. 09:38

@jim455:

“nem lehet hogy a 2. évad azt a 70-es évekbeli esetet mutatja majd be amin a rendőrcsaj apja dolgozott?”

egyelőre valószínűleg az a terv, nagyon felcsigázási céllal emlegették a dolgot

roni - 2014. 06. 22. 13:16

@Thrasher A másik lehetőség, h az elásott pénzt találja meg majd valaki más. De én is jobban szeretném, ha Lou Solverson nyomozna, ahelyett, h sajtot grillez.

MRagnar - 2014. 06. 22. 13:33

Végre végig tudtam nézni, fantasztikus volt. A filmet is szeretem, de ez jobban tetszett.

Sawyer - 2014. 06. 22. 17:04

Az első részek tetszettek, aztán olyan unalmas lett az egész, néha-néha bedobtak egy kis akciót, de így, 10 résszel elég “kidolgozatlan”, egyáltalán nem kerek. Nekem főleg az nem tetszett, hogy mindenki egy b*lfasz volt. Semmi komolyság nem volt benn, fapoénok, a két néger FBI-osnál már gondolkoztam, hogy befejezem, Martin Freeman pedig talán nagy színész, de én minden filmjében ugyanebben a szerepében látom, ahol egy ripacs teszefosza. Az idei felhozatal közül a True Detective után természetesen ez a lista 2. helyezettje, de hogy a Breaking Badhez hasonlítani… erős túlzás.

7/10

jim455 - 2014. 06. 23. 02:06

Sawyer: pont azt adta elő marha jól, hogy teszetoszából egy olyan ember aki mindenre képes.

jim455 - 2014. 06. 23. 02:13

tehát minimum 5 részben már nem egy teszetosza karaktert láttunk szerintem.

winnie - 2014. 06. 23. 05:43

ezen én is meglepődtem, mert minden volt, csak nem teszetosza. mondjuk a hobbitot nem láttam, de hol teszetosza még. a love actuallyben biztos nem.

Benjy - 2014. 06. 23. 18:15

A Hobbitban sem volt teszetosza Freeman.

A pozitívumokat nem írom le, mert már ki lettek vesézve. Én maximálisan elégedett vagyok a fináléval, aki bűnös volt bűnhődött, aki nem annak pedig kijárt a happy ending. Azt hiszem ez volt az első sorozat, ahol cseppet sem zavart az ekkora mértékű randomitás. Részemről mindenképp 8/10-es sorozat, és kíváncsian várom a remélhetőleg berendelésre kerülő 2. évadot.

szerintem - 2014. 06. 24. 01:28

nekem is nagyon tetszett a fargo, nagyon szep, kerek tortenetet kaptunk, ritka az ilyen. az is, hogy ilyen szep, kedvelheto happy endinget kapjunk.
a fargo rendkivul egyedi hangulatu drama, soha nem nevettem ennyit ilyen sulyos temaju dolgokon. minden jelenetben jelen volt a humor, mindig mas formaban, alig gyoztem befogadni, amit lattam, hallottam. a fenykepezes is nagyon rendben volt, mondjuk nekem gyengem a havas taj, a zene pedig zsenialis volt. kulonosen fontos, nem alafesto szerepe volt a zenenek es ez szinten nagyon megfogott.
lester atvaltozasa szinten meglepo volt, annyira szerettem a sorozat elejen, amennyire utaltam a vegere. mi a kiemelkedo szineszi jatek, ha nem ez? nekem thornton annyira nem volt lenyugozo, szerintem sokkal kevesebb eszkozzel kellett sokkal egysikubb karaktert megformalnia. odenkirk szerintem is nagyon jo, a rendorfonok is hosszu utat jar be a sorozat vegere. meglepo modon ez a szerep jol allt colin hanks-nek is szerintem.
gus motivacioja szerintem ertheto. eloszor is egyszer mar hibazott ezzel a fickoval kapcsolatban, mert gyava volt. majd miatta meglotte mollyt is, ami rosszabbul is elsulhetett volna. gus egy gyava ember, de a csaladja erdekeben megemberelte magat. szerintem ez nagyon is rendben van motivacionak.
hihetetlen, de nekem is rosencrantzek jutottak eszembe az fbi-os kollegakrol, orom volt nezni oket.
ragozhatnam meg, de minek. fantasztikus elmeny volt a fargo, oh ya!

Pipacs - 2014. 06. 24. 18:17

De mi lett a kövér görög csókával? Tulajdonképpen ha Malvo ki akarta volna nyírni, már az elején megtehette volna. Végig az lehetett a cél, hogy jól kicsinálja, igazából ok nem is kellett rá, gondolom ez volt a megbízás… De a halas jelenet után eltűnt. Az se világos, hogy mitől hullottak a halak az égből, mert kb. úgy tűnt, ezt Malvo rendezte így (HOGYAN???), de aztán bemondták, hogy valami időjárási anomália, vagy mi, de akkor meg nem lett volna valami folytatás Malvo részéről? Sehogy se áll össze… Ez is egy “vak szál”, mint a feka srác jelenete, azt se tudtam hová tenni, de az inkább csak egy kis közjáték volt, nem nagy ügy.
Ami a leginkább megfogott, hogy Lester egyre jobban kezdte megbánni, hogy a liftben igent mondott, a fináléban jó ötlet volt időnként a bizonyos sokat emlegetett kérdés ismételgetése (tényleg, ugye kap legalább egy “hét idézete” elismerést?). Szóval, ha akkor nemet mond, élhetett volna anyagi és más egyéb szempontból is biztonságban, nyugiban, a feleségével, akit ugyan valszeg nem különösebben szeretett, de végülis jó kis oldalborda volt, szerény, odáig volt Lesterért, és még jó nő is tulajképp. Ez, főleg ez teccett a végkifejletben.
Az szerintem is mega nagy baromság, hogy kitüntetnek egy postást, mert szarrá lőtt egy fegyvertelen fickót.
A kövi évadra fogalmam se volt, mit lehetne, de látom, többen írtátok az öreg fiatalkori “ügyét”, frankó (fargo) ötlet, ki lehetne belőle még 10 ilyen részt hozni simán!

Pipacs - 2014. 06. 24. 18:21

Ja, és értelem szerűen Lester meg is úszta volna az első asszony kinyírását, ha nyugton marad…;)

jky - 2014. 06. 24. 18:32

A kövér csóka nálam totál zsákutca volt, azok a részek tetszettek a legkevésbé. De az ő története ennyi volt gondolom. A halakat a szélvihar (tornádó) szedte fel valami tóból és repítette oda. Malvonak nem sok köze volt hozzá. :)

Pipacs - 2014. 06. 24. 18:54

Igen, igen, de akkor ennyi? Amennyi energiát belefeccölt Malvo… Vagy úgy gondolta, a sors befejezte, amit ő elkezdett? A Fargo amúgy is tele van furcsa véletlenekkel, egybeesésekkel, ezért is érdekes kérdés, mennyi belőle a “true story”. :) Az élet tudja a legfurább “véletleneket” produkálni, na de ez már kissé túlzás, nem?

jky - 2014. 06. 24. 19:10

A Fargoban szándékosan el vannak túlozva dolgok. Ha pedig van reális esélye megtörténni valaminek, akkor ebben meg is történik. :D

Semennyire nem “true”, ez már az eredeti filmnél is csak “átverés” volt. Illetve ott annyi volt az igazság, hogy állítólag eredeti bűntények ihlették a történetet. A sorozatot pedig a film ihlette, szóval képzelheted, mennyire “true” ez a konkrét sztori. :D

karit - 2014. 06. 25. 19:17

“gus motivacioja szerintem ertheto. eloszor is egyszer mar hibazott ezzel a fickoval kapcsolatban, mert gyava volt. majd miatta meglotte mollyt is”

Szerintem teljesen karakteridegen volt amit Gus a végén csinált, túl hirtelen jött nála a máléból tökössé válás. Hihetőbb lett volna, miért maradt a házban, ha a félreálló kocsija kereke gödörbe csúszik és nincs térerő sem; ez így elég nebazzmá’ volt. (Bár az, hogy meg sem próbált telefonálni Mollynak, az IQ-jának teljesen megfelelő döntés volt.)

Oké, biztos Cohen vonás, hogy Malvo ügyködése végig természetfelettinek volt beállítva mégis emberként lett vége (amikor meglátta a farkast az ablak előtt és abból(?) rájött, nincs egyedül, az is a pokol/menny-béli vonalat erősítette, ahogy a “csináldmagad-os” bibliai csapásos szálnál épp kapóra jövő haleső is), szóval ez az egy nekem nem jött be (kellett volna még egyetlen másodperc, ami 51-49-re visszalöki), de ez legyen az én bajom: biztos a “true-ság” miatt kellett így lennie. :)

Remek, elégtételt adó lezárás volt Lester banális halálával (végül mégis pont úgy végezte, ahogy a bérgyilkosok tervezték), bár fél percet még áldoztam volna a két rosszcsont kölök megfingatására.

Ha maradt még üzemanyag a témában, remélem, lesz folytatása. (És biztos maradt, hiszen ez is egy “two in one” antológia volt a kiásott táskás szállal.)

Év kedvence lett, ennél “betegebb” sorozat nem sok van most, talán az Utopia. 10/9,5 – holtversenyben a True Detective-vel.

szerintem - 2014. 06. 26. 11:30

@karit:
“Szerintem teljesen karakteridegen volt amit Gus a végén csinált, túl hirtelen jött nála a máléból tökössé válás.”

szerintem pedig teljesen rendben volt. gus vegig gyava volt es ez az elejetol kezdve bantotta ot. ami viszont megvaltozott idokozben, hogy csaladja lett, feleseggel, masodik gyerekkel. elotte nem veletlenul latjuk a telefonbeszelgetest a kocsiban mollyval, gus nagyon aggodik a csaladjaert es szerintem van annyira buta, hogy ugy dont a pillanat heveben, hogy a legjobb megoldas az, ha besurran a hazba es ott megoli malvot. en nem lattam benne, hogy batrabb lett volna, sot, ugyanolyan szerencsetlenul intezte ezt is, mint minden mast. de egyszeruen meg kellett tennie.

Sawyer - 2014. 06. 26. 14:57

Freemant akármilyen filmben láttam eddig – A hobbit, Vaskabátok, Világvége – , sehol nem lehetett komolyan venni. Lehet, hogy nektek ettől függetlenül a végére a Fargoban nagyon kemény lett, de akármit is tesz, akárhogy is játszik, nekem ugyanaz a senkiházi tök alsó marad. És mint mondtam, a Fargoban mindenki ostoba volt alapjáraton, nekem ez nem jött be annyira. Például a kommandós rajtaütés valami kegyetlen sz*r volt, az alapötlet viszont jó.

Illetve amit írtatok, hogy Malvo szálában voltak felesleges dolgok, ez szintén szembetűnő. Nem tudom, lesz-e 2. évad (de ha lesz, akkor sem Martin Freemanes lesz), de így nekem abszolúte nem volt kerek az egész. A cím is “Fargo”, ennek ellenére egy teljesen mellékszál semmire utal.

karit - 2014. 06. 26. 18:08

@szerintem:
“csaladja lett, feleseggel, masodik gyerekkel. elotte nem veletlenul latjuk a telefonbeszelgetest a kocsiban mollyval, gus nagyon aggodik a csaladjaert”

Nem a bátorságára, hanem az IQ-jára utaltam. Épp a korábbi telefonhívás fényében érthetetlen, hogy miután elkocsikázik a gyilkos, akiről tudja, miféle ember, a nagy aggódásban sem a feleségét, sem a kislányánál strázsáló apósát nem értesíti, hogy “Vigyázat, elindult a város felé egy piros béemvével és egy légvédelmi ágyúval!”, hanem hősiesen leül rajzfilmeket nézni, amíg Malvo a gyakás elvégeztével (ha egyáltalán) visszaérkezik.

Nekem ez elég “izé”, még Gus együgyű karakterétől sem várható megoldás volt.

Reeku - 2014. 06. 27. 18:50

Végre megnéztem ma az utolsó rész! Nagyon-nagyon tetszett, fantasztikus élmény volt. Nagyon bejött a hangulata, a humora,a sztori. A zene is fenomenális volt. True Detective mellett ez eddig a másik idei kedvenc.

Kanalasorvossag - 2014. 06. 28. 04:43

lecsusztam egy par nappal, de ha esetleg visszanez valaki azok kozul akik csodalkoznak hogyan kaphatott Gus kituntetest Malvo megoleseert annak azt tudom mondani, hogy pont egy ilyen kisvarosban lakom, siman elkepzelheto ennel meg cifrabb is, ilyen helyen kicsit mas a hozzaallas, nem annyira betu szerint megy a torvenyek betarttatasa :)

Pipacs - 2014. 06. 28. 11:06

@jky
Még az jutott eszembe, hogy az egész zsarolós, “isten csapásai” dolog arra ment ki, hogy tegye vissza a pénzt, mert aki annak idején ott hagyta, rájött, hogy ő vitte el (az irodájában vitrinben ott vigyorgott a “vakaró”), és mivel a fickó meggyőződése, hogy istentől kapta, logikus, hogy azzal lehet rávenni, hogy visszaadja, ha elhitetik vele, hogy isten bünteti, és ezzel teheti jóvá a dolgokat. De ez már tényleg nagyon kacifántos elmélet, tudom, de talán ha van olyan sorozat, ami ezt megengedi, az pont a Fargo.:)

jim455 - 2014. 06. 29. 13:25

Pipacs: ez kizárható, mivel a filmben SPOILER meghal aki odarakta a pénzt, így senki nem tud róla hogy ott van.

Pipacs - 2014. 06. 29. 16:50

Ahham. Hát a filmet nem láttam.:) Mindegy, csak kicsit kombináltam, azt szeretek. Köszi!

karit - 2014. 06. 29. 17:36

Szerintem ez teljesen helyénvaló elmélet, Malvo célja éppen ez volt, és pont amiatt, hogy a pénzt elásó fickó már halott, eléggé átható kénkőszagot árasztott (végig) Malvo.

Ezért nem tetszett, hogy a legvégén elmaradt a “szokásos” kétértelmű snitt( pl. hogy újra felbukkan egy random kisembernél). Bár lehet, ezzel még formabontóbbá akarták tenni.

Jónás - 2014. 07. 04. 21:52

winnie: “a készítő azt mondja, hogy nem volt a végén ott a kocsi, szóval elmehetett. malvo nem szórakozásból ölt embert.” ez abból is látszott, hogy mollyt simán kinyírhatta volna a hóeséses lövöldözésben, mikor szembetalálkoztak. de nem tette.

egyébként nagyon tetszett a hangulata, a zenéje és a karakterek, de a nagyon hollywoodi lezárás miatt (a gonoszak elnyerik méltó büntetésüket, meghalnak, a jók pedig boldogan élnek, míg meg nem halnak) csak 8/10 az évad.

és nekem sem tetszett a hangszalagos megoldás, nincs bíróság ami azért elítélne bárkit. tudom, túl realista vagyok. és még jogász is :)

Snoopyzit30 - 2014. 08. 31. 21:49

The Killing c. sorozat után itt mindenki idiótának tűnt és idegesített, de végül végignéztem. BBT zseniális, miatta volt érdemes végignézni (kedvenc jelenet: a liftben, amikor mondja, hogy tényleg ezt akarod?) Ahogy hallottam berendelték a 2. évadot vagy legalábbis az Emmy díjátadón, mintha ezt mondták volna.
Nekem ez a sorozat max 7/10. Ez van.

G. - 2014. 09. 15. 21:37

(SPOILEREK!)
“és nekem sem tetszett a hangszalagos megoldás, nincs bíróság ami azért elítélne bárkit. tudom, túl realista vagyok. és még jogász is :)”
A többi rendőrcsaj-féle bizonyítékkal együtt viszont nincs az a bíróság, aki ezután felmentene bárkit. Azzal együtt összeállna a kép. Szerintem.
A sorozatról: Remek volt, várom a folytatást. (vagy esetünkben az “új évad” helyesebb megfogalmazás?)
Kifejezetten érdekesnek találtam Malvo és Lester kapcsolatát, ahogy átkerült végül a “megöllek” mederbe, de Lester átalakulása is remek volt, Gus pedig szvsz. tökre jól zárta le az évadot.
G.
ui: Gyerekek, használjátok a spoiler jelzőt, mert rengeteg komment van (blogszinten minden fele), ami csak úgy belecsap a közepébe a legdurvább spoilerekkel, de nem használ semmi jelölést, hogy ezt nem kéne olvasni, csak ha már láttad a sorozatot. Köszi!

Rettus - 2014. 10. 18. 14:53

7 részre elegendő sztorit elhúzták 10 epizódra, ezért csak 9/10. Ilyen minőség fogyasztása után nehezen tér vissza az ember a szokásos menza kajára.

Fbi-hunter - 2014. 10. 25. 12:03

Nagyon korrekt sorozat, tetszett, le a kalappal a készítők és szereplők előtt.
Ami nekem is homályos pont maradt az Bill rendőrfőnök és a nagyranőtt fekete “gyerek” örökbefogadási témája.
Több percen át meséli, hogy hogyan rabolták ki és veszett el a telefonszám, útlevél satöbbi.

Nem tudom nektek mi jött le ebből a jelenetből, de nekem az, hogy Bill egyértelműen homokos (ezt alátámasztaná az, hogy elsírta magát Lester vallomásánál, meg az, hogy nem tud egy véres bűncselekmény helyszínén megmaradni). Rendben, hogy Sally-t a feleségét emlegeti, de sosem láttuk, hogy egyáltalán létezik e.

Furcsának találtam egy ilyen jókorára megnőtt “gyerek” befogadását. Perverz fantáziám még azt is elképzelhetőnek találja, hogy a feleség, ha mégis van, szereti a vastag csokirudat és berendelték a csávót Afrikából vagy honnan.

Ha valaki tud erre valami emészthetőbb választ, szívesen elolvasom! :)

True Detective-et nem láttam még, de annyian mondjátok, hogy elkezdem nézni!

Fargo,mint sorozat 8.5/ 10, mert azért voltak kisebbnagyobb hibái, köztük a befejező résszel én is elégedetlen voltam kicsit, márpedig egy befejező résznek nagy szerepe van ,hanyasra osztályozom a sorozatot magát.

Szóval 8.5 / 10. Ajánlott!

tomriggins - 2014. 11. 26. 07:25

szánalmas lenne ha nem rendelnék be a masodik évadot. Rengeteg szinvonaltalan sorozat kap 4-5 évadot és az igazán zseniálisak sorra buknak el… Boss és a Luck kedvenceim voltak remélem a Fargo nem jut erre a sorsra mert az megint azt bizonyítaná,hoy nincs szükség szinvonalas sorozatokra, csak 20-30 perces műröhögős agymosásra

winnie - 2014. 11. 26. 07:31

egyrészt meg tudod nézni, hogy be lett-e rendelve a második évad, klikkelj a címkére. másrészt nem lenne szánalmas, hanem rendelnének be egy nem nézett sorozatot. erre a logikus a jó szó. (de honnan tudod, hogy egy 4-5. évados sorozat színvonaltalan, ha nem nézed őket?)

viszont:

” megint azt bizonyítaná,hoy nincs szükség szinvonalas sorozatokra, csak 20-30 perces műröhögős agymosásra”

megint? mindig is szükség volt. kérdem én: akkor miért van ennyi, soha nem látott mennyiségű színvonalas sorozat? mert hogy rengeteg van, rengetegre “van szükség”, amiből arra lehet következtetni, hogy ezeket nem ismered, ergó TE NEM NÉZED ŐKET. ebből szerintem rájöhetsz arra is, hogy miért nem jobb mondjuk a fargo nézettsége. addig nem érdemes “nincs szükség rájuk”-ozni, míg te sem nézel más, remek sorozatokat.

egyébként 20-30 percben is lehet síznvonalas egy sorozat, de nem hiszem, hogy újdonságot mondok azzal, hogy tökéletesen megférnek egymás mellett a színvonalas és agymosó sorozatok.

(a luckot nem érdemes emlegetni, hiszen az “egyéb” okok miatt nem folytatódott, nem az hbo miatt.)

tomriggins - 2014. 11. 26. 14:35

jo lenne egy masodik evad olyan American Horror Story modra. Mas helyszin mas karakterek nehany szereplo megtartasaval.

winnie - 2014. 11. 26. 18:02

???

eleve úgy indult a sorozat – azzal a kivétellel, hogy senkit nem tartana meg. de mint írtam, hazsnáld a címkét vagy a keresőt, akkor minden fargóval kapcsolatos írást elolvashatsz- és akkor megtudod, hogy milyen lesz a 2. évad.

crabman - 2015. 01. 18. 07:26

az egyetlen amit nem értek, hogy az egész után Lester 2 hétig szánkózott az erdőben mikor rátaláltak? ugye nyilván bujkált, de mivel egy egész barikádba futott bele, ezért feltételezhető, hogy a rendőrök sejtették hol lehet. viszont nem hiszem h -10 fokokban 2 hétig a szabadban meg tudja húzni magát észrevétlenül. tehát egyáltalán nem értettem ezt a 2 hetes ugrást.

Balumedve1 - 2015. 02. 18. 07:06

Ha az érzelgős hobbit és a leketlen pszichopata közül kell választanom, akkor Fargo!!!!

Glam - 2017. 03. 08. 00:52

Tetszettek a színészi alakítások, Freeman rögtön megvett, drukkoltam neki végig, még ha nem is volt 100ra pozitív karakter, azért tetszett ez az egész átalakulás, ami vele ment. Kedvenc részem, mikor a Jézus-kinézetű /TWD/ zombifelszerelést kínál…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz