login |

Mistresses: kezdett a 2. évad – írta Rózi

2014. 06. 18. 17:23 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Bevallom, azok közé tartozom, akik nagyon várták a Mistresses új szezonját, mert tavaly igencsak megszerettem a csajokat. Meg is kaptuk a kezdést. Bár ugrottunk egyet az időben, de nem volt tarkítva semmilyen hajmeresztő érdekességgel, mégsem lett unalmas, s bár az epizódvégi cliff teljesen kiszámítható volt, azzal sem volt gondom. Sőt.

Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Savi autóbalesetét követően 8 hónapot ugrott előre a sorozat, hogy egy in medias res-kezdéssel zökkentsen vissza minket a csajok életébe, ahol nem sok minden történt az eltelt idő alatt.

A rejtélyekből (kié lesz a gyerek, melyik férfit választja, kit lőtt le Elizabeth) persze minden kiderült, de sajnos senki sem derült. Savi elvesztette a babáját és végül szeretőjét Dominic-et választotta férje helyett, annak ellenére, hogy utóbbi megbocsátotta a félrelépést.

Savi szálán tehát a következményekre alapozzák a második évadot – kissé zavaró is volt, hogy az egész első évados problémakör egy másodperc alatt elsöpörték. Nem tudom, ki hogy van vele, de valahol idegesítő, hogy miután egy évadon keresztül izgultunk valami miatt, kiderül, hogy teljesen feleslegesen őrölte fel az idegeinket. Probléma volt – nincs.

Elizabeth Grey-nek sikerült sírba tennie a saját fiát, ő maga pedig bekerült egy elmegyógyintézetbe. A főszereplőnek, ahogy annak lennie kell, persze haja szála sem görbült; legalábbis ami a fizikai részét illeti. Ennek ellenére Karen doktornőt eltiltották a praktizálástól. Ezért is kellett a 8 hónapos ugrás (nem csak Savi fizikoterápiája miatt), hogy legyen ideje privát munkahelyet teremteni magának.

Karen esetében még jelen van némi poszttraumás tünet is hallucinációi révén – valahol talán azt reméltem, hogy meghúzzák a készítők, hogy bekattan, mert annál a bizonyos jelenetnél éreztem, hogy bizony mégiscsak van még miért néznem a sorozatot, hogy az nem csak a “fülledtségről” és az “erotikáról” szól.

Joss is előrelépett, ami önmagát illeti. Már nem fekszik annyiszor össze idegen férfiakkal, valamint munkahelyéről is kilépett, belevágott a saját karrierje kiépítésébe – annak ellenére, hogy a karakternek mindenképp jót tett az új közeg, ez a szál kissé unalmasra sikeredett. Az önállósodás és a saját álmok kergetése szép dolog, de barátok nélkül nem egyszerű. Valamit valamiért.

Drámai fronton jól teljesített a premier, klassz jeleneteket hozott, főleg a Savi kontra Henry-kiakadásokra gondolok.

– Don’t have to be so mean. You’re trying to hurt me.
– I’m not. I’m not trying to hurt you. I’m trying to get rid of you.”

Persze nem maradhattak el az új karakterek sem, hiszen muszáj mesterségesen gerjeszteni a feszültséget és a klisés szituációkat. Toni – aki most Dominicra hajt, aki közben Savi-vel van, kifejezetten jól el lett találva – kellett már ide egy tüzes latina, hogy kitúrja Savit…, illetve, hogy legyen némi cicaharc a munkahelyen. Ilyenből volt is egy nagyon aranyos szitu Toni és Savi között. (Mivel Dominic már egyszer elcsábított egy férjes asszonyt és Savi is nyugodtan kikacsingatott a házasságából, ezért nem kérdéses, hogy újra hűtlenek lesznek – most egymáshoz.)

Végezetül pedig maradt April, aki megpróbálja a saját látásmódja szerint élni az életét. Elhalmozza a kislányát mindenféle jóval, hogy a többi gyerek a suliban ne közösítse ki őt. Ugyanakkor megpróbálja kiélni a művészi énjét, ami a szex terén már sikerült is neki.

Fura, de valójában nem is annyira a soron következő részeket várom a Mistressess-ből, hanem a finálét, mert kíváncsi vagyok, hogy ezúttal milyen fordulattal zárnak, miközben azt remélem, hogy semmilyennel és normálisan lezárják a sorozatot, nem marad nyitott kérdés, mert sajnos a nézettsége továbbra sem acélos. De hát az 1. évadban sem volt az, s lám, itt vagyunk.

4 hozzászólás Ne habozz!

bara - 2014. 06. 18. 18:34

Érdekes, hogy az azonos alaphelyzetből a történet és a hangulat is nagyon eltérő az angol és az amerikai verzióban. Nekem inkább az angol találta be az ízlésem – az főképp édes-bús dráma volt, az amcsi inkább szappan.
Ez a verzió könnyed szórakozásnak való, amivel nincs baj, de a színészek némelyikét eléggé potenciál alatt veszi igénybe a szerep, szívesebben látnám, hogy jobban használják őket. Addig is ‘meh, vasaláshoz pont jó’ műfaj nálam.

lacczko - 2014. 06. 18. 18:35

Tetszett az új évad nyitánya jól feloldották a cliffeket.

Cseho - 2014. 06. 18. 22:22

Tonit már most utálom. Igazi szarkeverő lesz. April meg most olyan, mint egy tini lány :D

wickedhag - 2014. 06. 20. 09:30

Az az első kép akkora Bűbájos boszorkák flashbacket okozott nekem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz