login |

Pilot-mustra: The Last Ship – 1×01

2014. 06. 23. 20:53 - Írta: winnie

191 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ó, ismét az a vírusos tematika, ami a sorozatos világban igencsak el van hanyagolva! Természetes, hogy elfogult vagyok a témával kapcsolatban, de a Helix pilotja sem jött be annyira, szóval azért mégsem teljesen vakhit okozta azt, hogy tetszett a TNT-s The Last Ship kezdése.

Más kérdés, hogy hülyeség lenne bármilyen szinten elbíznom magam, mert a pilot az ezúttal inkább csak egy 45 percbe sűrített előzményfilmként funkcionált, a folytatásban ugyanúgy lehet zseniális, mint ahogy az 1×03 utáni kasza, hiszen az már egy másik sorozat lesz, akkor elkezdődik a karakterizálás (most ilyesmi nem volt, csak eksön). Mindenesetre annak köszönhetően, hogy az első másodperctől kezdve fogalmam sem volt, hogy mi fog történni a sorozatban (nem láttam semmilyen előzetest), izgalmas élmény volt felfedezni a koncepciót.

THE LAST SHIP – 1×01 – 8/10

A The Last Ship pilotja 100% popcorn és egy nagy rohanás volt – legalábbis is így utólag visszagondolva, hiszen ha megnézem, hogy mivel kezdtünk és hova jutottunk, akkor meg kell, hogy állapítsam, hogy nem csak hónapokat pörgettek le, hanem olyan eseményeket is, amik…, de csitt!  Szerencsére ez cseppet sem zavart, de nem mindenkinek fog tetszeni ez a mindent beleszuszakolós megoldás.

Mint írtam, az élményhez rengeteget hozzáadott, hogy előtudás nélkül néztem, így a sztoriról csak annyit írnék, hogy egy virológus társával egy hadihajóval elugrik kutatni az Északi-sarkra. A következő bekezdésben viszont még pár infót leírnék, ami sokakat meggyőzhet a The Last Ship bepróbálásáról (vagy elkerüléséről), viszont aki tudja, hogy érdekli, az ugorja a két kép közötti szöveget.

A lényeg, hogy miközben zajlik a kutatás, a hadihajó egy (látszólagos) hadgyakorlatot folytat 4 hónapos rádiócsend mellett, s kiderül, hogy a virológus egy járvány megakadályozásának ügyében dolgozik. A bibi csak az, hogy hirtelen kiderül: egy olyan, időközben globálissá váló járványról van szó, ami a tengeren töltött hónapok alatt több milliárd emberrel végzett és a legtöbb ország kormányát is összeomlasztotta. Ez a helyzet Amerikával is (az elnök halott), így a hajó kapitánya sem tudja, hogy hova mehetne haza, hogy kinek tartozik engedelmességgel.

Az az igazság, hogy ha az ember belegondol a meglehetősen sokkoló történetbe, akkor igencsak a hatása alá tud kerülni. Maga a szituáció rengeteg kemény dilemmát ad a kapitánynak, az pedig, hogy mi járhat a legénység fejében, tényleg elképzelni nem tudom. Erre mindenképpen lehet építkezni.

Mint ahogy lehet arra is, ami a végén történt. Az utolsó percekben kiderült, hogy hova tart a hajó és, hogy mi a célja, s bár kissé csóváltam a fejem, de annyira nem zavart a dolog. És éppen ezért volt kellemes meglepetésem a kapitány lépése, az, hogy nagyjából felvázolta azt, hogy merre indul el a sorozat.

Mint írtam, rohanós volt a pilot, még a szokásos klausztrofób hangulat sem jött át, de a felfedezés ás rejtélyfaktor felvázolásának köszönhetően remekül szórakoztam. A majom viszont csak most ugrik a vízbe, most fog kiderülni, hogy milyen elképzelései vannak az íróknak, hogy mennyire mernek nagyban gondolkodni, és hogy mennyire akarják elpocsékolni a sorozatot heti problémákra. (Azért is érdekelnek az elképzeléseik, mert kíváncsi vagyok, hogy az egész sorozatot a hajón tervezik-e végignyomni vagy bevonják a flashback-eket.)

Sok minden állhat vagy bukhat a karaktereken. Nem feltétlenül azért, mert annyira érdekelnek (a pilot nem nagyon akart karakterizálni), hanem mert biztosra vehetjük, hogy a készítők célja az lesz, hogy a vírusos szállal párhuzamosan a szereplőket is felépítse, s gyengécske figurák szenvelgésére nem hiszem, hogy bárki is kíváncsi lenne.

Szóval az alaphelyzet felállt, de tényleg marhára mindegy, hogy milyen volt ez a kezdés, hiszen a folytatásban a szerkezet megváltozik, már nem csak a felfedezés és az alapozás fogja kitölteni az időt, és a tempóból is vissza kell, hogy vegyenek. Én mindenesetre bizakodom.

ui: Milyen lehetett a tévénézőknek az érzelmileg túltöltött, “I have news.” után azonnal a reklámszünet…? Kvázi csúcsra járatják a dolgokat, aztán rögtön Calgonnal a mosógép is tovább él.

191 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2014. 06. 23. 21:00

Horvát-mexikói után már ugrok is neki..:)

El Diablo - 2014. 06. 23. 21:01

Rhona Mitra nagy kedvencem!

VDani - 2014. 06. 23. 21:07

Az elején nkem is olyan érzésem volt, mintha egy filmet néznék. A történet folyása, a jelenetek, minden olyan érzést keltett bennem, mintha. Egyébként nem rossz, ha jól karakterizálnak, jó is kisülhet belőle.

schray - 2014. 06. 23. 21:13

Jó volt, de nagyon kíváncsi leszek, hogy lesz ebből sorozat. Majdnem úgy vagyok vele, hogy egy “heti ügy” felállás jobban tetszene, mint ha nagyon ráfeküdnének a főszálra. A sztori csavargatása már a Helixnél se működött nekem, viszont ha minden héten más kikötőt, titkos bázist, utolsó menedéket, elhagyatott hajót fedeznének fel, az elég hangulatos lenne. Reméljük az első rész szellemében folytatódik. :D

Amikor megláttam az elején a Michael Bay feliratot, na mondom, annyi a helikoptereknek. Tizenkét perccel később már potyogtak, csak a Linkin Park hiányzott :D

Synrew - 2014. 06. 23. 21:13

Szerintem gyenge volt,az eleje egy amcsi hadsereg promo,ilyen kütyüink vannak játszadozásra bibibí,aztán meg meg egy nagy semmi sem történt az olasz hajós látogatást kivéve.Eddig csalódás.

Shyllard - 2014. 06. 23. 21:15

Belekezdtem, de nekem ez a fajta kamerakezelés tönkretette az egészet. Nem tudom miért van, de képtelen vagyok így bármit is nézni.

Isteee - 2014. 06. 23. 21:17

Nem írnék nagyon véleményt, mert ban lenne a vége. Nem is emlékszem mikor láttam ennyire borzasztó pilotot vagy sorozatrészt. Rémesen gyengére sikerült. :(

Bigrip - 2014. 06. 23. 21:20

En is tulvagyok rajta.. Total film jellege volt.. Kisse rettegtem, hogy jaj vege can mar,, nekem nagyon tetszett.. Legalabb van uj sorozat is..

Kidolgozott volt, dramaval.. Volt benne bumm.. Csak szerintem majd az lesz, hogy talanak valami lakatlan szigetet ott letaboroznak azt ott megy tovabb a sorozat.. Mint a tegeralattjarosban..

Chev - 2014. 06. 23. 21:21

9/10, berántott a gépszíj. :) De igaz, hogy a fene se tudja, hogy a sorozat lesz-e ennyire érdekfeszítő hosszú távon is. Én bizakodok.

nemo - 2014. 06. 23. 21:37

remélem ez nem az El Barco amerikai változata lesz (ringunk egy hajón tizenakárhány részen át)

mmonitor - 2014. 06. 23. 21:50

Az utolsó jelenet elrontotta az egészet hiába örültem, hogy végre valami tetszik. Minden hasonló sorozatban van egy ilyen, unalmas és igegesítő.

Isteee - 2014. 06. 23. 21:52

Nem azért lenne ban, mert negatívat írnék, hanem azért, mert spoilerek nélkül nehezen írnám le, miért is nem tetszett. :)

sleepwalker77 - 2014. 06. 23. 21:57

Nem vártam nagyon, de baromi jó kis első rész volt, engem megvettek. :)

human - 2014. 06. 23. 22:00

borzasztóan közepes volt, pedig direkt a falling skies előtt néztem

jky - 2014. 06. 23. 22:08

Klisé, sablon, tipikus amcsi jelenetek: zászló, mi vagyunk a f@sza gyerekek, családi videós érzelgősnek szánt jelenet, megmentjük a világot stb. A végső “csavar” meg tényleg annyira hót felesleges volt, hogy az nem kifejezés.

De az alapsztoriban lehet még potenciál, a fényképezés elég jó volt, a két főszereplőről bár nem sokat tudtunk meg, de legalább nem voltak borzasztóak.

Szóval kap még esélyt, de legnagyobb jóindulattal is csak közepes.

Isteee - 2014. 06. 23. 22:10

Valóban jók voltak a vágóképek, sőt, nagyon szép köröző kameramozgásokat kaptunk :) Kicsit mozifilmes volt a hatás, de így volt jó.

A sztoriban reménykedem még én is, 1-2 részt még mindenképpen megér. :)

Pocok - 2014. 06. 23. 22:13

Szerintem is közepes volt. Persze folytatom, de egyelőre nem győzött meg. Az akció az elején nagyon gagyi volt… ahogy ott a helikopáterekkel harcoltak. A legjobb részt, amit vártam, meg egyszerűen kivágták (amikor a kapitány elmondja a legénységnek. Láthattunk volna érzelmeket). A kapitány viszont szimpatikus, maradok, de semmi kiemelkedőt nem láttam.

Llew - 2014. 06. 23. 22:14

Nekem bejött, simán maradok. Jó az alapsztori, volt akció, a pörgés sem volt vészes. Ami negatívum az a belebegtetett belső ellentét, lázadás az első tiszttel az élen, meg a végén a ruszki beépített emberes vonal. Remélem tovább húzza, mint a legutóbbi Last-os “hajós”.
Úgy látszik ebben a témában kötelező elem az atomrobbanás a pilotban.

sandor555 - 2014. 06. 23. 22:17

Akkor várom a köv. kritkát a soriról. Így még nem merek belekezdeni. Elég válogatós vagyok.

ar - 2014. 06. 23. 22:28

Teszett. Na nem 100% mivel tenyleg eleg kapkodos lett, hogy minden beleferjen es volt is egy ket facepalm dolog benne. Viszont keves film/sorozat viszi a virusos temat – szeirntem – el eddig, hogy a vilag nagy reszenek vege mire feleszmelunk es akkor hogyan tovabb. Erdekes lesz, varom a kovetkezo reszeket aztutan meglatjuk :).

pod - 2014. 06. 23. 23:32

Bárka-freedom edition. 3/10, talán

jan - 2014. 06. 23. 23:35

fujj, de rossz volt. atyavilág

pietro - 2014. 06. 23. 23:51

Rettentő rossz volt…

Szegény Baldwin szenvedett, mint egy kutya – aki nem hiszi, nézzen meg egy Firefly részt: Adam egy alapvetően jó színész.

Az alapötlet jó, de a rendezői munka katasztrófa. Klisé hegyek. Az elején a helikopteres jelenet röhejes.

Zizi - 2014. 06. 24. 01:22

előzetes leírás alapján érdekelt, a kritika után még jobban. néhány komment után, hát…

belenézek, de félek, hogy akkor ez is megmarad nézősnek, ha nem kaszálják, aztán már időm egy “szál” se…

sorozat/gyilkos - 2014. 06. 24. 01:32

basz +

A kritika alapján végre valami nyári agyatlan kikapcsolódás, erre belenéztem a kommentekbe. Én sajnos finnyás gexi vagyok, már akkor is gyanakszom, ha 10 hozsánna mellett van kettő nyavajgás.

Itt meg kb fordítva. Most abba reménykedem, hogy 5 perc után kikapcsolhatom, aztán alszom.

Flanker - 2014. 06. 24. 02:30

7/10, hogy kezdjem a lényeggel.
A koncepció nagyon tetszik, a színészek jók, a képi világ igen jó.
A helikopteres rész gagyi volt sok szempontból: a világ egyik legmodernebb radarjaival, rakétarendszerével felszerelt rombolóját soha nem tudná így megközelíteni helikopter. hová tűntek a sérülések? vagy csak én nem láttam? Az atomtámadás is csak úgy lógott a levegőben.
Ezt leszámítva érdekel a folytatás, remélem volt elég és minőségi puskaporuk az alkotóknak, a szokásos sablonokon (igen, az utolsó másodpercek..) felül.
A wikin azt írták, hogy rekord nézettséget hozott a premier.

winnie - 2014. 06. 24. 05:53

sorozat/gyilkos én elfogult vagyok, szóval a kritikát így kell kezelni, de azt minden nélkül mondhatom, hogy agyatlan:)

winnie - 2014. 06. 24. 05:54

az utolsó másodperccel kapcsolatban: a belső konfliktus kötelező volt. és nagyon fura lett volna, ha nem húzzák meg, hogy valaki kapcsolatban áll a külvilággal. mint ahogy azt is adja magát látatlanban, hogy a kapitány döntése ellen zendülni fognak. nyilván az XO. ha nem és más konfliktust keresnek belül, akkor persze pacsi.

Lajosék a másodikról - 2014. 06. 24. 06:09

Abban egyetértek winnie-vel, hogy a sorozat ettől még akármilyen is lehet, de ez a pilot egy kliséhegy.

Most komolyan, a gonoszok _fekete_ gyakorlóban mennek a hóba, hogy meg lehessen őket különböztetni a jó fiúktól? Még mindig itt tartunk?

Flanker - 2014. 06. 24. 06:20

@Lajosék a másodikról: Jogos, pont az akciójelenetek lógtak ki lefelé, például az általad említett is.

Captain Phillips - 2014. 06. 24. 10:36

Nem is erdekel, hogy jo vagy rossz, Rhona Mitra miatt megnezem! :)

Seth (GIE) - 2014. 06. 24. 11:04

Nem rossz, de a főhős virológusnő akcentusa baromira idegesítő, legszívesebben lenémítottam volna, amikor beszélt.

Ha kaszálom, ez lesz az oka, annyira mocskosul idegesít.

Egyébként jó, izgalmas és látványos volt a pilot.

Flanker - 2014. 06. 24. 11:43

@Seth (GIE) Akkor a Strike Back S3-S4 nem a te sorozatod lesz :)

Stockes - 2014. 06. 24. 12:02

Alapvetően nem szeretem a virológus nyomozót és rambót játszik típusú történeteket, de ha jól van megcsinálva, és világvége-szerű momentuma is van, akkor adok neki esélyt. Bár az zavar, hogy a kommentek alapján meg kliséhegy.

sorozat/gyilkos - 2014. 06. 24. 12:15

@winnie semmit sem veszek készpénznek, és még be se próbáltam, de szerencséd, hogy kommenteket néztem, mert ha csak a kritikád alapján nézek meg egy f0stengert, akkor aliennyálkát köptem volna kommentben. :)

fm! - 2014. 06. 24. 12:28

Nekem a képek alapján egy ZS kategóriás cuccnak tűnik, meg hát TNT, szóval bármennyire jó is a kritika, ezért még véletlenül sem áldozok sávszélességet…

_Peter - 2014. 06. 24. 13:24

Tegnap este megnéztem én is. Az alaptéma remek, de a megvalósítás gagyi. Mint a The 100. Lehet a 15 éves énemnek tetszene talán. De tényleg minden létező klisét belenyomtak és azok a nevetséges akciójelenetek! :)

Rhona Mitra akcentusa nekem viszont pont bejön. Ne csak mindig amerikai angolt halljon az ember.

tomah56 - 2014. 06. 24. 14:51

Jóféle volt bár azért nem hibátlan… Nagymenő sebészből csináltak nagymenő kapitányt :D
Az biztos hogy az El Barconál sokkal jobb volt. Egy vírus hihetőbb mint, hogy hirtelen minden szárazföld eltűnik… :D

JKJ - 2014. 06. 24. 15:30

A pozitívumok:

– Rhona Mitra megygyőzőbben hozza a virológust mint a Strike Backban valaha is hozta a katonát.
– Az alapötlet jó.
– A képi világ meggyőző.

A negatívumok:
– Irreális katonai jelenetek.
– Már most látszik, hogy maga a sorozat semerre sem fog menni.

Azért nem fog semerre menni, mert a hajónak folyamatos utánpótlás kell majd, amivel elmegy az idő, de rém unalmas. Nincs hova menniük és nem nagyon van kit megmenteniük. A végén meglesz az ellenszer és…. semmi. Nem változik semmi, csak nem hal ki az emberiség. Na és ha ember gyártotta a vírust? Nem lepődnék meg ha az oroszul beszélő virológus lenne a patient zero.

pehnemer - 2014. 06. 24. 15:50

Kár h a kapitány egy ny-kategóriás Richard Burgi…

Khaal - 2014. 06. 24. 16:05

Ez egy erős közepes volt. Pacsi a cgi minimál szinten tartásáért, nagy mínusz a helikopteres jelenetért.
Tényleg nonszensz, hogy a “semmiből” ott teremnek a helikopterek. OK, rendben, nem tudhatták, hogy ellenségesek a szándékaik, de amint elkezdtek tüzelni rájuk, egy hasonló rombolónak szvsz pár pillanat alatt le kellett volna rendeznie őket, nem vállról indítható rakétákkal meg kézifegyverekkel bénázni.

Tudom ez már tényleg apró részleteken lovaglás, de ha már ígyis-úgyis cgivel csinálták meg a két nagyobb helikoptert akkor miért egy amerikai típust használtak modellként?

Egyébként tényleg kliséhegyek vannak kilátásban, de ki tudja talán mernek újítani egy kicsit, én minden negatívum ellenére bizakodó vagyok. Összességében szórakoztató volt a pilot, a többit meg majd meglátjuk.

Theo - 2014. 06. 24. 16:30

Valóban a színészekkel elvileg nincs gond, mégis az “eltűnt a fiam, és a biztosítékos rész” mintha valami paródia film lett volna. A többi se volt eget rengető, mondhatni közepes, de azokkal nincs akkora gond. Persze sok mindenbe bele lehet kötni, a kibaszott nagy óceánon nehezebb utánpótlást szerezni, mint TWD-s barátainknak, és itt ha kifogy a üzemanyag, nem sétálhatnak tovább, még csak a vitorlát se húzhatják fel. Sőt ez a hajó még csak nem is olyan nagy, még ha egy repülőgép hordozó lenne, vagy valami nagyobb csatahajó, így nagyon csatázni se tudnak, van pár rakétájuk, 2 ágyú meg egy helikopter, szóval elég véges a felszerelésük, de azért 21-t még ellőttek a temetésre is. Érdekes lesz mi lesz hetiben, ha a hajón tengődnek, akkor valszeg belső viszályok, lázadás, és akkor ott már az egész bukott is.

Csilla0422 - 2014. 06. 24. 19:33

Nekem nagyon bejött és nem csak Eric Dane miatt. A téma, a színészek jók, a képi világ gyönyörű.

Családi üzenet nem volt fölösleges, pont abból tudnak reményt és erőt meríteni. Nem semmi, ami rájuk vár!

A Kapitány beszéde teljesen korrekt volt.

Sulo - 2014. 06. 24. 21:47

Nem rágtam le a 10 körmöm de pilotnak pont hozta a 7/10-et így még maradok. Képi világ movie feelingej megvett. Mondjuk -45 fokban semmi lehelet?! Meg a már említett sérülések a hajón. Közben belenéztem a 2. rész (évad?) előzetesébe, és lehet megkövezni érte de a végén még kapunk egy újabb TWD-t a folyamatos vándorlással, túlélők keresésével, utánpótlások beszerzésével.

Landris - 2014. 06. 24. 21:55

Egynek nem rossz.

Bár vannak benne elég nagy ?-ek.

A helikopteres rész valóban ilyen. Amerikai típus volt valamennyi nem Orosz. Az. hogy a jégtáblán ott teremtek, az még csak csak, mert ki tudja milyen messze voltak a rombolótol, de a rombolót valóban nem tudták volna így megtámadni …

Még egy nagy ? Hová lett a romboló saját helikoptere (talán egy AH 60 Navy volt az) amivel a jégtábláról hozzták vitték a tudósokat. Azzal pl. 300 mérfőldet be lehetett volna repüni, megnézni, mi van a laborral.

Egy ilyen azért alapjában megváltoztatná a történetet …

Na majd meglátjuk a folytatásban.

6/10

raczg - 2014. 06. 24. 22:56

Direkt a trailerek megnézése nélkül vágtam bele, de engem annyira nem győzött meg.. Az alap sztori elég jó, bár kicsit BSG koppintás, a kapitány karaktere eddig pocsék (érzelmi alapon utasítgat/faggat, csak azután koncentrál a “valódi” küldetésre, hogy tudja a családja már rendben van, nyalja a seggét a legénységnek pedig még semmi nem történt, stb.); a virológus csajnak egy kicsit karakánabbat képzeltem volna el, bár majd még meglátjuk, és egy kicsit még ráállhattak volna a vizuális effektekre, legalább az első részben.
Ettől függetlenül lehet mély és ütős később, legalábbis reménykedek, az első évadot pár részenként tuti megnézem.

5/10

Lemoni - 2014. 06. 24. 22:56

Újabb sorozat bukott meg nálam az első 15 percen belül. Minden eltúlzott, túl sok benne, a hang- és látványeffektek, a túlpörgetett dinamika, a ciripelős kiírások a bal alsó sarokban, piszkosul idegesítő volt minden. A két főszereplő, Eric Dane és Rhona Mitra, annyira ellenszenvesen nagy arccal játszanak, hogy még egy jó történetet sem tudnának eladni nekem. Nincs kedvem a folytatáshoz, akárhogy is alakul.

Fireblade - 2014. 06. 24. 23:09

nekem tetszett..jó az alapsztori..lehet jó kis kavarásokat összehozni..az elején az akció rendben volt..egy nem tetszett csak, az időfaktor..most lehet azon vitatkozni, milyen heli, meg hogy értek oda lőtávolba..mikor a gatlin 2km-ről leszedte volna őket..de ezek itt most nem számítottak…nagyobb gond az utolsó jelenettel volt…egy belső rádiózás onnan?? hehe…ezt a baromságot :) minden amcsi hadihajó árnyékolt belül…meg..orosz kém vagy mi? most 2014-ben?..nemá :)
atomrobbanás meg..lehet hogy csak a világ káoszt akarták jelezni a nézőknek..de lehet hogy Londonban takarítottak kicsit..

kicsit úgy érzem ennél a sorozatnál mint tavaly a tengeralattjárósnál..nagyon jó az ötlet, és látszik van rá pénz…de ha ezt is elszúrják mint azt…kár lenne.

eddig 7/10

Fireblade - 2014. 06. 24. 23:30

@Landris:

Inkább egy SH–60 Seahawk…és ja, simán eltudtak volna repülni vele..azt sem értettem, mért nem tettek legalább egy felderítő repülést vele a part felett? a bázisnál?
de ennyi talán belefér :)

bélabá - 2014. 06. 25. 00:37

Nem volt rossz, de olyan kevés kellett volna hogy jó is legyen.

Persze nyilvánvaló volt hogy lesz beépített ember, de ez annyira adja magát, hogy azt gondolom, ha valakiket fizetnek az írásért, akkor ennél jobbat találjanak már ki.

Odamegy egy arc ilyen fontos feladatra és nem csekkolták le előtte?

Ilyen helyzetben, hogy szinte mindenki meghalt, valóban felmerül a kapitány helyettesében, hogy engedjék haza az embereket? Nem gondolkodik?

Azt gondolom, a valóságban sokkal előbbre terveznének, de ez filmen unalmas lenne, ezért ad hoc ötletek alapján hoznak döntéseket, ami meg gagyi hatást kelt.

Tímea - 2014. 06. 25. 00:52

Üdv!
Az én tetszésemet abszolút elnyerte :) bár kezdeném a negatív kritikámmal,halálos hideg,-45 fokban …rezzenéstelen ,szinte fedetlen arccal parádéztak :)tök jól eldumálgattak,elvariáltak… ez nem volt annyira valósághű számomra :D hatalmas baki a készítők részéről. Nagy mínusz pont nekik! Ellenben egy nagyon költséges induló sorozatról beszélünk,a látvány úgy gondolom kárpótolt mindezért :) az alapsztori jó,Helix-nél magasabb szinten mozog. Viszont nekem is olyan összecsapott,kapkodott volt a pilot. Valószínű az első évad alig lesz pár rész (nyolc kb) gondolom ezért a nagy sietség. Bízom benne,visszavesznek a tempóból,és hagyják kiforrni a szálakat. Maga az apokaliptikus hangulat átjött,a főszereplő hölgyi nagy kedvencem,talán elfogult vagyok vele kapcsolatban :D a végén lévő csavar biztosan kellett bele,nekem nem fekszik valahogy…ettől függetlenül természetesen maradok :) komolyabb ,mint amit vártam :)

Fireblade - 2014. 06. 25. 01:35

@Tímea:

Mért lenne baki? több kutatóállomáson dolgoznak ilyen hidegben..persze figyelni kell, meg felkészülni..ez nem baki..és 10 rész lesz :)

Sawyer92 - 2014. 06. 25. 06:28

Húha nekem nagyon bejött, végre egy épkézláb alapkoncepció, nem számítottam arra, hogy ez ennyire jó lesz. Egy dolgot nem értek, ha ment feléjük egy atombomba, akkor miért megoldás az ha becsukják az ajtókat? Így is úgy is egyszerre szörnyethaltak volna..ha egy várost elpusztít akkor egy hajót is…
A színészeket elég jól válogatták össze és nagyon érezhető volt a feszültség + bele tudta élni magát az ember. Oké csak náluk készülhet el a gyógymód, ezért Last Ship, nem azért mert utolsó hajó a tengereken, mert nyílván élnek még mások is akik korábban kihajóztak és nagy valószínűséggel élnek ők is, bár a madarak simán leszállhatnak főszereplőink hajójára is nem? Meg levegőben terjedő,szóval csodálom, hogy ennyire ki mernek merészkedni a fedélzetre is mindenféle védőruha nélkül.

10/8

Fireblade - 2014. 06. 25. 11:00

@Sawyer92:

Atomnál nyilván nem telitalálatnál lényeges az ajtók:) mert akkor mindegy :)…hanem látták a röppályát, és tudták hogy csak a közelben csapódik be valahol…a lég és hőlökés miatt kell bezárkózni, meg az elsődleges sugárzást is csökkentik a 10-50cm vastag falak. de aztán a nuke tovább ment valszeg London volt a cél (végre nem Párizs) Lehet hogy levegőben terjed, de nem biztos hogy sokáig bírja a szabadban. Ha kikerül egy emberi testből a vírus pl csak 24 óráig fertőz…erre tippelnék.

montanosz - 2014. 06. 25. 14:46

Szerintem jo volt, berántott a sztori.

rio - 2014. 06. 25. 16:17

@mmonitor egyetértünk. Az a tisztelgés a végén, szinte csöpögött a képernyőm. Hihetetlen, hogy nem tudják kiírtani ezt az amerikai filmekből, sorozatokból.

Egyébként meglepően kellemes a sztori, a kapitány és az elsőtiszt viszont.. úristen, ennyire jellemtelen színészeket. Tudom, Adam Baldwin, meg minden… áh, tehetségtelen.

S84 - 2014. 06. 25. 16:41

Nem volt rossz, de nálam ez max közepes még úgyis, hogy Rhona Mitra nagy kedvenc.
Megint egy olyan sorozat, amit egy évadnál tovább (na jó max. 2) nem tudom elképzelni hogyan működhetne.
Tipikusan az a sztori ami minisorozatokhoz passzol és nem lehet sokáig húzni.

harmony30 - 2014. 06. 25. 17:23

Nekem is teljesen El Barco fílingem volt, de remélem,hogy annál azért jobb lesz :) Kap egy esélyt, 1-2 rész múlva majd eldöntöm,hogy nézős-e vagy sem.

karit - 2014. 06. 25. 18:23

Hááát, A bárka csigatempójához képest ez valóban egy rakéta volt, de pont ezért, mintha hosszú trailert néztem volna: egy random összevágott sűrítményt, elcsépelt közhelyekkel. Hogy én is mondjak egyet, a kevesebb több lett volna.

Lehet, hogy a Last resort után kötelező elem lett a hajós-usákos pilotokban az atom, de ennek itt kb. nulla drámai értéke volt. (So?…) Talán elégedetlenek voltak a szivarozó megmondóemberek és kértek bele még valami odavágósat?

Nyilván tovább tudják majd emelni a tétet, de kíváncsi leszek, hová… Ha a szokásos heti agyzsibbasztások jönnek utolsó perces heurékákkal, akkor szerintem könnyes búcsú, de a remény hal meg utoljára. :fingercross:

Hiányzik Buborék. :)

Tímea - 2014. 06. 25. 21:55

@Fireblade

Bocsáss meg,félre értesz :) nem az a bajom,hogy az említett kegyetlen hidegben dolgoznak,hanem ahogy teszik ;) kiindulva magamból,-10 fokban akárhogy is beöltözöm,dideregve mászkálok mint valami robot. Darabos mozgás és beszéd,és el kell telnie legalább fél órának,mire kiolvadok :D nah most vegyük ennek a 4x-esét! -45 fokban a kutató páros vígan túrja a havat és azt láttam ,hogy a hölgyin még sál sincs? Nyaka,dekoltázsa szabadon,még csak nem is didereg,épp hogy csak valami meleg kabát rajta :) később ugyan próbáltak a hatás kedvéért valami kis jeget az arcocskájára varázsolni több – kevesebb sikerrel,de nekem akkor is viccesnek tűnt,hogy egy ilyen költséges,látványos produkcióban erre miért nem figyeltek oda jobban? Kb olyan hatást keltett,mintha esőben nem ázna meg hősünk,sőt,full száraz lobogó hajjal parádézna körbe. Ne hari a szőrszálhasogatásmért :* csak vázolni akartam a kifogásomat :) ezt kizárva és elfelejtve- maximális a felhozatal! Tényleg nem az a gagyi horror ,amire alig futotta pár dollár. Drukkolok nekik! Csak így tovább,mert ha tartják a szintet,több évadot is megélhet ;)

Skog - 2014. 06. 26. 08:03

Tegnap este néztem meg, engem elkapott. Jó nekem gyengém a posztapokaliptikus világ. Egy ilyen sorozatot szerintem így kell felvezetni. Ez nekem teljesen rendben volt, bár az orosz helikopteres kabaré volt talán az egyetlen ami kilógott, igaz az nagyon. Az atomvillanás meg úgy látszik tényleg tuinvan alapon van árulva az ilyen film/sorozattípussal. Részemröl alapvetöen a hangulat megteremtéséért(plusz Rhona Mitra) jár a 7/10.
Kiváncsi vagyok.

Sawyer - 2014. 06. 26. 15:12

Tipikus Michael Bay-beütésű, látvány, látvány, látvány, sablonok, csak sorozatban.

Nem tudom, mikor ébrednek már rá a sorozatkészítők, hogy egy sorozat nem attól lesz jó, hogy minél látványosabb és pörög a történet, hanem a szereplők a kulcsok. Legjobb példa erre a Lost, Breaking Bad vagy A szökés első évadai. Utóbbiban az első 3 évadban a szereplőkön volt a hangsúly, ezt tudták kezelni a történettel, viszont a 4. évadra annyira bepörgött a történet, egy egy epizódban annyi dolog történt, mint máskor egy egész évadban.

Ez esetben én úgy éreztem, valahogy 80% volt a történeten, 20 a szereplőkön, de még így is jobb pilotot kaptunk, mint a többi újoncnál, ahol egyből a lecsóba csapnak. Nagy színészi alakítás egyáltalán nem volt benn, a kapitány fapofája és magabiztossága szimpatikus, a többiek tipikus töltelékek, semmi egyediség. Engem nem a Helixre, inkább a Last Resortra emlékeztetett, az is hasonlóan kezdett.

Az alapötlet nagyon jó, de a készítők helyében én egy dupla résszel nyitottam volna, ahol nyugisan felvezethetik a dolgokat, karaktereket is szépen kidolgozva. Ehelyett majdnem fél évet mutattak be kb. 45 perc alatt, természetesen klisékkel, muszájból való akciókkal, kiszámítható jelenetekkel. Utóbbira pár példa: a fiatal pár az elején, akik bemennek smacizni titokban, de a csaj félrelöki, hogy “ááá, nem szabad”; a ruszkik kilövése; szegény fertőzött néger öngyilkossága; a kapitány családjának videója…

Remélem, hogy csak az első rész lett ilyen felszínes, mert nem ígérkezik rossznak.

6,5/10

Tommy - 2014. 06. 26. 18:29

Jó volt, egy erős 7/10 volt a pilot.

Hegedda - 2014. 06. 26. 20:41

-45 fokban ha jól tudom már a ruha alól lélegeznek, mert megfagy még a tüdő is… a szemgolyóról, nóziról már nem is beszélve…
Azért egy maszk jó lett volna, meg a leheletük se látszik, biztos erősen sütött a nap.
Ezt leszámítva egész korrekt a cucc, belegondolod magad ebbe a helyzetbe és már borzongsz is……..

lappa - 2014. 06. 26. 22:07

@Hegedda: azért -45 fokban nem fagy meg a tüdő. :) az viszont igaz, hogy ilyen hőmérsékleten a szabad bőrfelület pár perc alatt meg tud fagyni, akár végzetes sérüléseket okozva. ahhoz képest nagyon bátrak voltak, még az arcukat sem takarták el. :)

egyébként a pilot borzasztó volt, klisé klisé hátán, ráadásul olyan pocsék megvalósítással, hogy szinte nem volt olyan jelenet, amibe ne tudtam volna belekötni.

korum - 2014. 06. 27. 16:45

Klisés az egész.
De tetszik, nézni fogom :)

Roxi - 2014. 06. 27. 21:48

Nekem bejött!Lesz itt bonyodalom bőven! A kutatótárssal,a kapitány helyetessel,hogy nem lesz elég élelem stb.!
És Eric Dane egyenruhában még szívdöglesztőbb,mint orvosi köpenyben :)

Hans - 2014. 06. 27. 23:05

Nekem tetszett!
Színészek jónak tűnnek! Baldwin-t és Mitra-t egyébként is csípázom!
Az Aerligh Burke-ről készült közeli képek és a fel-fel bukkanó Seahawk helik gondolkodás nélkül térdre kényszerítettek :))))
Ami a legnagyobb bajom volt, az az orosz helikopteres jelenet, ha még a heli típus zavaron túl is vagyunk (ennyire nehéz egy CGI Mi-8-as?), akkor is sok volt, hogy egy 127 mm-es löveggel lőnek helire egy pokoli jó légvédelmi képességekkel rendelkező AEGIS rombolón.

@Landris & Fireblade: Egyszer egy Seahawk Romeo, egyszer egy Seahawk Sierra tűnt fel. Alapvetően ezek nem a rombolók “saját” gépei. De, ha a hangárban bent is volt a két szépség, akkor is érdemes spórolni, tartalékolni a keroval. Szóval logikusabb előbb elhúzni GITMO-ra tankolni, lazulni a karibi térségben, betárazni rumból és szivarból, majd GO vissza körülnézni. :))))

mrs kai proctor - 2014. 06. 29. 10:30

2/10
Gyenge sorozat . Közhelyes. A színésznőről nem hiszem el, hogy kutató és mérhetetlenül arrogánsan játszik. A hajó szerelmes párja meg, ahogy a korlátnál szorongatta egymást kezét…Komolyan mindenhol az oroszoknak kell jönniük? Ne már…

ALDO - 2014. 06. 29. 19:18

Némi fáziskéséssel én is megnéztem a pilotot. A látványra nem lehet panasz, eddig a karakterek és a színészek is rendben vannak, az a 45 perc hamar eltelt, egyszer sem néztem az órára, hogy mennyi van még hátra.
Azt viszont nem értettem, hogyha már tudtak a vírusról, akkor miért csak két kutatók küldtek ki az Északi-Sarkra, hogy megtalálja a vírus törzset? Két ember kezébe adni az egész emberiség sorsát? És mi van, ha nem találják meg időben? Mint ahogy ez is történt. Aztán voltak a szokásos elemek, a tengerészek simán lenyomják a sarkon feketébe öltözött oroszokat, majd a kapitány elmond egy érzelgős monológot a reményről, mire az emberei meghatódva tisztelegnek. Az amerikaiak sosem növik már ki ezt a hős komplexust? Nem tudom, hogy merre viszik tovább, de remélem, hogy nem fog unalmas drámázásba átmenni az egész. A meg kell menteni az emberiséget vs. menjünk haza a családhoz jó konfliktus forrás lehet. Kicsit vicces, hogy mostanában megint az oroszokat veszik elő főellenségnek mindenhol.
Minden hibája ellenére egyet értek a 10/8-as osztályzattal, remélek tartják a szívonalat.

Fireblade - 2014. 06. 29. 19:58

ALDO:

Mondja főkutató lányka, hogy hónapokig tartott meggyőzni a vezetőséget a kísérletéről, és senki nem hitt neki, hogy északi jégen van a megoldás, ezért vannak csak ketten.

winnie - 2014. 06. 29. 22:04

általában az írók azért értenek párbeszéd elemekkel a lyukak betöméséhez, így magyaráznak, itt többször is jól csinálták.

viszont, amit írsz aldo, a hőskomplexusról, azt nem érzem. az a beszéd, amit nem is mutattak, nem is tudjuk, hogy milyen hangulatú volt. de erre írtam a kritikában, hogy azok a pillanatok kőkemények voltak, nagyon durva pillanat lehetett, el nem tudom képzelni, hogy milyen lelki erő kell az értelmes lereagálásához. arról szóltak a hírek, hogy mindenki, akit ismert a kapitány és a többiek, meghaltak, és rájuk is szinte biztos, hogy a halál vár. itt a hős szót bármilyen értelemben használni furcsa.

Crias - 2014. 06. 29. 22:48

Nah most tudtam rávenni magam.
Összességében nem volt ez rossz kezdés, csak egy valami zavart de az nagyon.
Jöttek a gonosz Oroszok 5 helikopterrel ebből 2 vagy 3 ment neki a kutató brigádnak és SENKI nem halt meg veszteségek nélkül lenyomták őket.
Akik meg a hajó ellen mentek azok se tudtak kárt tenni a hajóban pedig több rakétát is kilőttek (csak a 2. sorozatnál láttam hogy kilőtték volna a csalikat)

Mind1 nem szőrözök ezen mert érdekes pár részig mindenképpen maradok.
Csak kicsit herótom van már a szuper USA katonákból.

Fireblade - 2014. 06. 29. 23:46

Crias:

Figyelj, lehet hogy ezek már csak a maradék orosz katonák voltak, az amatőrök:) kit tudja? amcsik meg jók voltak, mint mindig :)

Az ilyen rakéták egy ilyen romboló vagy 50cm-es páncéljában nem igen tudnak kárt tenni…max ha a felépítményt találja el..de itt látszott, hogy az orr után a jobboldalba csapódtak.

Hans - 2014. 06. 30. 01:13

Fireblade:

Páncél? Az nincs. Mai hajókon szinte nulla. De, ha egy Areligh Burke-ot betámad 5 heli, hááááááááát…
A világ talán legfejlettebb légvédelmi rombolója. AEGIS kiszúrja őket, SM-ek indulnak, ha tovább jutnak az ellenék, akkor a Phalanx morog fel. Esély nulla.

ALDO - 2014. 06. 30. 01:21

A hőskomplexus kifejezést nem csak a kapitány beszédére értettem, hanem az orosz helikopterek lekaszálására.

“Mondja főkutató lányka, hogy hónapokig tartott meggyőzni a vezetőséget a kísérletéről, és senki nem hitt neki, hogy északi jégen van a megoldás, ezért vannak csak ketten.”

Akkor sikerült ezt a fehér foltot is eltüntetni. Így már értem. Persze attól még ostobaság, hogy megint csak egy tudós van meggyőződve arról, hogy ott a vírustörzs, persze mindenki hülyének nézni. Nyilván ha hallgatnak rá, akkor nem lenne sorozat.

winnie - 2014. 06. 30. 12:30

“általában az írók azért értenek párbeszéd elemekkel a lyukak betöméséhez,”

egyébként ez az egyik nagy baj mostanság bizonyos sorozatokkal – de sajnos szükséges. a dialógok sokszor nem a cselekményt gördítik előre, hanem mindenfélét magyaráznak, mert itt és máshol is a kommentekben jól látható, hogy vannak, akik minden egyes részletre magyarázatot kérnek, mert nem értik azokat, így csak lassan gördülhetnek előre a dolgok, hogy őket ellássák mindenféle részletkérdésre adott válasszal – ahelyett, hogy bizonyos dolgokat elfogadjanak.

Lajosék a másodikról - 2014. 06. 30. 12:31

A második rész remekül illeszkedik az országos tévék kínálatába: pörög, mint a ringlispíl, de értelme semmi, a non-stop történésekhez egyszerűen nem lehet még nagyjából hihető és koherens sztorit sem készíteni. Most komolyan, két rész alatt szartól a repülőig minden volt.

Kajáláshoz tökéletes.

Lajosék a másodikról - 2014. 06. 30. 12:33

Ja, elhangzik benne, hogy “revenge is a dish best served cold”, ezt akár törvényi úton is lehetne tiltani.

Llew - 2014. 06. 30. 15:01

Nem hibátlan, de a nonstop akció ezzel a világvége háttérrel szerintem baromi szórakoztató. Tíz részt simán megér.

jky - 2014. 06. 30. 17:15

Második rész utána kasza nálam, majd évad végén elolvasom az összegzést.

korum - 2014. 06. 30. 19:28

Llew: +1, ha ez ilyen lesz továbbra is, maradok.

ar - 2014. 07. 01. 07:57

Lajosekkal ertek egyett … en is jo ebedhez szolo nota helyett nezem, de nem lettem igazan boldogabb a masodik resztol sem. Az alap story tetszene, de ez a D kategorias akciofilm amit lattunk elveszi az eletkedvem is.

ar - 2014. 07. 01. 08:02

Mennyi ido elokesziteni es lefogatni egy ilyen sorozatot? Nem lehet hogy egyszeruen az idei orosz katonai lepesek hatasara gyakorlatilag egy sebteben keszult orosz ellenes probagandat latunk ami lett amilyen lett?

korum - 2014. 07. 01. 09:05

Lehet, hogy sebtében készült, de biztosan nem most, mert már vagy egy éve készen van…

Tímea - 2014. 07. 03. 23:35

Így a második rész után nekem még stabilan tetszik :) ugyan nem értek a lovakhoz,akarom írni a fegyverekhez :D ahogy fentebb említették láttak némi kivetnivalót benne…főleg a nos,ehhez a témához nem tudok kellő információ hiányában hozzászólni és véleményt nyilvánítani :D az alapsztori nekem szimpatikus,ugyan, csak halvány képeket látunk a világvége hangulatból,a megbetegedett hullák látványa szerintem kellő borzongást hozott :) elhagyatott raktár…és környéke,majd a terroristák…olvastam,többen leszólták :) talán vannak hibák,de azt kell írjam még így is kellően színes,akció-dús,izgalmas.
@mrs kai proctor
” A színésznőről nem hiszem el, hogy kutató és mérhetetlenül arrogánsan játszik. “—>A kutató hölgyi is kellően komor,beleillik a karakterébe. Engem leköt :) biztosan nézni fogom a továbbiakban is!

Hunnenkoenig - 2014. 07. 06. 23:06

Na megneztem az elsö ket reszt. Nekem nagyon bejön eddig.
Mindenkepp maradok egy darabig.

Hunnenkoenig - 2014. 07. 06. 23:28

hogy vannak, akik minden egyes részletre magyarázatot kérnek, mert nem értik azokat,

Az ostoba szülök es az iskolarendszer a hibas. Az a baj, hogy az ilyeneket nem (sem) szabad lelöni.

Arra, hogy “jaj miert nem latszik a lehellet, meg el kene takarni az arcukat, mert megfagy a szeme” mar csak legyinteni tudok… meg a golyot sem pazarolnam ra, mert inkabb elöbb mint utobb elpusztul magatol is annyira hülye…

korum - 2014. 07. 07. 10:52

Végül sokkal inkább katonai sorozatnak néz ki mint vírusos postapo scifinek (amire azért vágytam egy kicsit), de még mindig teljesen jó. A hibáival együtt.

_Peter - 2014. 07. 07. 23:51

A pilot belőtte kb. mire számíthat az ember. 2-3 rész is hozta a kliséket, de tényleg mindenből:

Műanyag drámai jelenetek. B kategóriás akció. “Mi vagyunk a király csávó amerikaiak” közhelyes beszédek. Béna szerelmi szál. A tipikus hatáskeltő CD-ről is benyomták az összes klisé tracket. Kemény nézések. Feszültség kedvéért a vágások és közeliek az OMG arcokra. Arab rosszfiúk lőnek mint az állat de semmi, jófiúk egy lövéssel elintézik őket. “Revenge is a dish best served cold.” mondatnál már tényleg felnevettem.

Semmit nem haladt a vírus-posztapok sztori, csak a lövöldözés. A felfedező kommandózásból azért többet ki lehetne hozni, ott érezni feszültséget, amikor vegyvédelmi felszerelésből nézve látjuk a hullákat, nem tudni merre mennek.

Nem akarom tovább lehúzni. Igazából ezek a színészek tökéletesek ehhez, ilyen nyáron egynek elmegy sorozat. Rhona Mitra jó ezekre a kemény csaj szerepekre, a Strike Backben is bírtam. El tudnám képzelni ahogy a Walking Deadben Lara Croft cuccban irtja a zombikat. :)

winnie - 2014. 07. 08. 00:55

“Mi vagyunk a király csávó amerikaiak” közhelyes beszédek”

tényleg említik az amerikaiakat és azt, hogy király csávók? nekem pont az ellenkezője jött le. a fő beszédről meg elkapcsoltak, holott ez az a szituáció, amikor biztos, hogy sokat tartanak beszédet, hiszen valahogy tartani kell a lelket az emberekben, hiszen nem elég, hogy elpusztult körülöttük a világ, hanem még haza sem mehetnek. szerintem csak ezt akarod hallani és elhitted.

de, ami még fontosabb, ha így lenne, akkor azért mindenképp járna a pacsi azoktól, akik a realizmust keresik a sorozatokban, hiszen a valóságban ez történne. persze nem csak az amerikaiaknál, hanem a törököknél, japánoknál és magyaroknál is.

(edit: most utánanéztem egy ctrl+f-fel a feliratban, és az america szó 4-szer jött elő az első két részben, persze lehet, hogy nem találtam meg mindent.)

““Revenge is a dish best served cold.” mondatnál már tényleg felnevettem.”

ez viszont legalább elérte a célját, hiszen a onelinerek a humor funkcióját töltik be.

Flanker - 2014. 07. 08. 00:56

Na, van remény, a 3. rész már egész normális volt, bántó hülyeségek nélkül. Persze egy kis klisé ide is jutott, de nem vészes.

Fireblade - 2014. 07. 08. 10:46

iigen, jár a pacsi..én mélyen elszomorodnék, ha már a katonáknál se lenne, hazafias duma, főleg mikor a fél világ elpusztul, ki tudja mi van a családdal..ember legyen (katona) a talpán aki ilyenkor a kötelességére tud hallgatni, és engedelmeskedik a parancsoknak.
Naná hogy kell hazafias erősítő szónoklat…ez evidens..és ily meglepő amcsi hajón amcsi lelkesítés :)

ilyen helyzetben szerintem ennyi poén épp elég..nem olyan vicces a szitu..

_Peter - 2014. 07. 08. 12:00

winnie – 2014. 07. 08. 00:55

De nem azért nevettem, mert vicces volt a mondat! :)

Én tökre próbálom átérezni a világvége hangulatot, de amikor pl. a gyászt úgy mutatják be, hogy ott állnak a hajón és körbe mutogatják az iphone-t ő itt az anyám beszédeket tartva mindenki előtt, abban kevés megható van számomra. Túl jenki, túl mű. Persze mindenki máshogy dolgozza fel az ilyesmit.

A tartani kell a lelket és a sok szirup közt van azért pár fokozat. Velem vagy? Esküt tettem. Veled vagyok. Us Navy egyenruha így meg úgy. Ez egy amerikai romboló, ki fogja bírni. Ilyen dumák mentek. És természetesen az orosz kapitány egy őrült gyilkos, a világot pedig csak az amerikaiak menthetik meg. Általában nincs bajom a sablon dolgokkal, mondom elnézegetem ezt is így nyáron, de ipari mennyiségű klisét használnak minden téren: sztori, akció, párbeszédek, dráma, zene. Eskü nem vagyok ilyen kockáról kockára elemzős szőrszálhasogatós néző, de itt tényleg szembejönnek a klisék.

korum - 2014. 07. 08. 15:32

“Na, van remény, a 3. rész már egész normális volt, bántó hülyeségek nélkül. ”
Kivéve az alufóliás trükköt ;)
De amúgy tényleg teljesen nézhető eddig…

Llew - 2014. 07. 08. 19:14

“a világot pedig csak az amerikaiak menthetik meg. “
Értem én, hogy nem tetszik, de egy amerikai csatornára, amerikai közönségnek gyártott sorozatban számon kérni, hogy amerikaiakról szól elég méretes marhaság.

winnie - 2014. 07. 08. 20:07

eleve a feltetelezes sem ertheto. erre mondom, hogy aki utalni akarja, az utalja nyugodtan, csak nem kell ilyen butasagokkal magyarazni, hiszen senki nem tudja, hogy hanyan probaljak vilagszerte megmenteni. tobb szaz csoport is lehet, mi mikronnyit lattunk eddig.

igen, itt az amerikaiak megprobaljak megmenteni a vilagot. a torok sorozatokban a torokok. alapjaba veve teljesen mindegy, hogy mi a foszereplo nemzetisege, nem az a sorozat lenyege. de erre azert illett volna rajonni, mert house doki eseteben is egy amerikai a zsenialis orvos, ealter white eseteben is egy amerikai az istenkiraly methfozo,stb.

(ellenseg is lehetne bhutan vagy gambia, de valojaban nincs sok szuperhatalom es egyebkent is adja magat, hogy nemsokara szovetsegesek lesznek.)

_Peter - 2014. 07. 08. 20:39

Kontrasztként gondoltam ám, a mondatom első felét is idézd: “És természetesen az orosz kapitány egy őrült gyilkos, a világot pedig csak az amerikaiak menthetik meg.”

Mennyivel érdekesebb lett volna, ha egy másik amerikai hajóval találkoznak és annak a kapitánya kattan be. Nem, benyomták a sablont, a gonosz oroszok lövöldözik az atomot és a saját embereit is kinyírja a ruszki kapitány. Csak egy volt a felsorolt klisék közül, különösebben nem foglalkozom vele. A lement részek alapján mindenki be tudja lőni milyen stílusú a sorozat.

Roxi - 2014. 07. 08. 21:34

Ha már bele akarunk kötni valamibe,az nem fura,hogy a drága töltényt ellövöldözik céltáblákra :) Egyébként teljesen szórakoztató,jók az akciók is benne,nem kell túl komolyan venni!

Fireblade - 2014. 07. 08. 22:58

Roxi:

drága töltényt? milliószám van belőle..és nem akkora kaland egy katonai raktárból feltölteni a készletet..és gyakorlás nélkül mit ér a katona? ha el se tudja találni a célpontot?

_Peter:
de ha egy másik amcsi kapitány kattanna be, akkor jönne más emberke, akinek az lenne klisé..hogy persze ”
egy amcsi kapitány milyen gáz ötlet”? :)
valahogy meg kell oldani a történet vezetést:) ez most ilyen lett…

_Peter - 2014. 07. 09. 18:15

Közben kiderült miért éreztem gagyinak, most láttam Michael Bay a producer. A világból ki lehet kergetni a filmjeivel. Többet nem fikázom, ez nem az én stílusom.

winnie - 2014. 07. 09. 18:26

megint csak azt mondom, hogy nem kell kifpgasokat keresni ahhoz, hogy utald. lehet utalni onmagaban is. bay cege csinalja a sorozatot, ennyi. sok koze nem volt hozza. raadasul a tavalyi mozifilmje az ev egyik legjobbja volt, tomeny zsenialitas:)

Csilla0422 - 2014. 07. 09. 19:48

Részemről nincs itt semmi gond. A fóliás trükk az bejött nagyon.

Miért baj ha a sorozat hazafi? Csak ebben az országban nem működik. Romániába még a legkisebb település utcái is “fel vannak zászlózva”, az intézményekről nem is beszélve.

Nekem bejönnek a Kapitány lelkesítő beszédei. Nincs otthon, nincs család valahogy tartani kell a lelket az emberekben.
Nem megható… manapság egyre kevesebb papír alapú fotóval találkozunk. A megemlékezésre ekként ez volt a legjobb lehetőség.

Eric Dane, a fenébe is… nem csak McSteamy-ként volt dögös. :D

Lehet nézni magyar sorozatokat is, azokban biztos nincsen klisé és hiba.

Fireblade - 2014. 07. 10. 00:26

@korum:

alufóliás trükk bármily hihetetlen, teljesen rendben volt :)A vicc benne az hogy passzív letapogatáskor, csak egy visszaverődés kell..az meg mindegy mekkora felületről:)
Nekem az nem tetszett, hogy ha már aknákat csónakáztattak az oldalába, akkor harpoonokkal, vagy tomahawkokkal simán megszórhatták volna rendesen utána….és hogy szedték fel a szerelmespárt?? elvileg a sziget másik oldalán voltak messze a robbantott kijáratuktól..oda úsztak??:) kb100m re voltak a ruszki hajótól, onnan hogy?…és éjjel simán megtalálnak két sötét ruhás úszót a nyílt vízen…zsír :)

Cart - 2014. 07. 10. 07:30

Fireblade: az áruló családja volt a hajón, azért nem akarták megsorozni, és így lesz izgulni az sok részen át tartó üldözés miatt(mondjuk én azt hittem hátba támadják a ruszki hajót, és közben csónakosok kiszabadítják a túszokat, de szerencsére nem lőttek ekkora klisét.)
A szerelmes pár felvétele nekem is lol. Talán várt rájuk egy másik csónak, v. a helit küldték ki.

korum - 2014. 07. 10. 17:39

“alufóliás trükk bármily hihetetlen, teljesen rendben volt :)A vicc benne az hogy passzív letapogatáskor, csak egy visszaverődés kell..az meg mindegy mekkora felületről:)”
De azt a két pálcika között kifeszitett fóliát az első kis szél ledönti / széttépi…
Meg amikor kitolattak mögüle, miért nem láttak az oroszok két pontot?

Fireblade - 2014. 07. 10. 19:28

@korum:

Jó, épp nem fújt a szél :) malacuk volt..
mert passzív üzemmódban volt a rendszer, csak aktívban tapogat le szélessávon és azonosít több célpontot, passzívban rögzíti a bemért tárgyat, és ha az nem változtat, akkor nem mér be mást….passzív a müködő rendszerek alapján rögzíti a célt., ha kikapcsolják, azokat nem látja, csak a visszaverődést, és ezek a rombolók, eléggé be vannak vonva radar elnyelő festékkel..illetve szétszóróval, de most mindegy…a lényege, hogy a passzív mód egy pontot néz, ha az megvan nem változtat.
remélem érthető voltam.

Tímea - 2014. 07. 10. 23:48

Ez a műfaj távol áll tőlem :) hadihajó,fegyverek,hadicselek …nem találok hibát,szerintem egész jól fejlődnek ;) így a harmadik rész után még izgi is volt :P végre valami más ,nem az a megszokott gagyi komédia,amit egy asztal és négy szék körül forgatnak. Úgy látom itt azért magasabb volt a költségvetés,mint ahogy azt megszoktuk. Én biztosan maradok,nagyon tetszik!

korum - 2014. 07. 11. 08:05

“passzív a müködő rendszerek alapján rögzíti a célt., ha kikapcsolják, azokat nem látja, csak a visszaverődést, és ezek a rombolók, eléggé be vannak vonva radar elnyelő festékkel.”

Hmm.. lehet :)

Fireblade - 2014. 07. 11. 09:33

@korum:

Megbeszéltük :)
Inkább az az aggasztó, hogy pár rész és ez a téma kimerül, és nem látni a sorozat irányát…ide-oda hajókáznak, néha megállnak valahol feltölteni a készletet, ott alapból lenyomnak valami helyi bandát, vagy véletlenül ott lévő terrorpistákat, akik persze nem betegek, vagy ha igen..nem kapják el..és mennek tovább? míg dokimaca ki nem kutyulja az ellent? hát ze nagy jövőt sejtet a sorozatnak..főleg hogy belehozták a szerelmespár civódást, komolyan felsírtam mikor ott előadták a műsort a csónakázás közben..:)

egy igazi szakember - 2014. 07. 11. 11:27

Nagyon gagyi, limonádé, a kaszálás megtörtént.

Adrian - 2014. 07. 11. 17:50

Ez egy egészen remek sorozat, én nagyon jól szórakozom rajta….

Flanker - 2014. 07. 11. 20:02

“főleg hogy belehozták a szerelmespár civódást, komolyan felsírtam mikor ott előadták a műsort a csónakázás közben..:)”
Jogos, ott kicsit én is feszengtem. Na jó, nagyon :)

ALDO - 2014. 07. 11. 21:36

A legutóbbi részben az a fejbe lövöm a saját emberemet, mert így eggyel kevesebbet kell etetni egy kicsit már túlzás volt.
Az viszont meglepett, hogy lebukott a tégla. Azt hittem, hogy az évad végéig elhúzzák. És piros pont, hogy az oroszok egymás között az anyanyelvükön beszéltek, nem pedig angolul.

Roxi - 2014. 07. 11. 21:39

A párocskáért küldtek egy mentőhajót amint kiderült,hogy sértetlenül átjutottak a korallon.

Bazsi - 2014. 07. 15. 21:08

A negyedik részről egy komment se? Mondjuk nem csodálom, annyira nem történt semmi, kb bármit jobb lett volna e helyett nézni. Ennél az epizódnál tökéletesebb érv nem létezik számomra egy sorozat elkaszálásara.

Hunnenkoenig - 2014. 07. 16. 00:54

Miért baj ha a sorozat hazafi? Csak ebben az országban nem működik.

Nem akarom politikaba atvinni a dolgot, de mivel ez majdnem minden ameriakai sorozatnal felbukkan legalabb egyszer, ezert nem tudom megallni szo nelkül (es winnie: ha törölni akarod, csak megjegyzem, hogy mar az is “politika” amire “politikaval” kell reagalni…)

Szoval:

A hazafiassaggal nincsen semmi baj addig, amig az a sajat nemzet elert eredmenyeire tamaszkodik, azokbol taplalkozik.

A patriotizmussal akkor van baj, amikor a sajat felsöbbrendüsegünket a masok eltiprasaval akarjuk kihangsulyozni.

Tovabb nem mennek bele ebben az iranyban. Magyarazatkent hadd peldalozzak Ausztriaval.

Ausztriaban is sok helyen leng a zaszlo. Az osztrakok büszkek az orszagukra (en is!), de a büszkesegük arra koncentral, hogy az orszaguk az egyik legszebb a vilagon, az eletszinvonal a top 3-ban van a vilagon, a törvenyeik humanusak, az emberek nagylelküek (tudnek sztorikat meselni napestig) es hasonlok.

Ök nem piros-feher-piros dobozos tejet arulnak “Osztrak Tej” neven, hanem amikor tej reklam megy a TV-ben, akkor gyönyörü alpesi legelökön nepviseletbe öltözött jokedvü emberek isszak a tejet. Nekik eleg egy kis emblema a doboz sarkaba, amivel büszken hirdetik, hogy ez bizony minösegi aru, mert ausztriabol szarmazik.

Ök nem raknak ki marcius 15-en kokardat, hanem egesz evben apoljak a hagyomanyaikat, de nem szolnak ra az afrikaira sem, ha börnadragot huz, söt örülnek neki, hogy masnak is tetszik az ö nepviseletük.

Es sorolhatnam napestig a hasonlo peldakat, csak nem akarom elhuzni.
Talan erthetö, mit akarok mondani.

Hazaszeretet es elvakult, kisebbsegi komplexusbol eredö felsöbbrendüsegi mania közt különbseg van.

rio - 2014. 07. 16. 13:29

@Bazsi Hát igen. Ezt a részt nem is tudom, hogy gondolták. Kb. mint az Under the Dome-ban: végigzongoráznak részenként minden egyes “veszélyforrást”, az első ilyenre a negyedik részig kellett várni.

_Peter - 2014. 07. 16. 15:11

Ahhoz képest, hogy elkészült a vakcina elég semmilyen töltelék rész volt. Nem éreztem át a szomjúság témát sem a megvalósítás miatt. Értem, hogy agyatlan kikapcsolódás és nyári limonádé, de…

Egy dolog elment a radar, de papír térképük csak van, a csillagok is a helyükön, kicsit vicces volt a nagy szenvedés aztán hopp jéé egy lakatlan sziget!

Hazafiság témához: én azt kritizáltam, hogy gagyira, giccsesre sikeredett a megvalósítás. Mondok egy off példát: NFL Super Bowl a himnuszt egy popsztár adja elő show keretében, persze minél nyakatekertebb változatban, hogy überelje a tavalyi popsztárt. Ez számomra gagyi műanyag és ezzel nem Amerikát fikázom. US soccer team meccsén mikor több tízezer ember énekli együtt, teljesen átjön az érzés.
Most itt a sorozatban is meg lehetett volna csinálni úgy, hogy legyen “amerikaiak vagyunk megcsináljuk” érzés műmájer duma nélkül és főleg nem úgy, hogy ellenpontként betesznek egy ilyen karikatúrába illő gonosz orosz kapitányt.

Roxi - 2014. 07. 16. 22:05

Ez a rész tényleg olyan semmilyen volt,izgulni kellett volna,hogy kibírják-e víz nélkül a szigetig,de valahogy nem ment. Ezúttal az akciók is hiányoztak,lapos volt,na.

Yooha - 2014. 07. 17. 08:56

A földrajztudósokat kérdezem: Az törvényszerű, hogy minden szigeten van forrás? Oké, hogy anélkül túl dús álltavilág nem alakul ki, de a növények elvannak az esővizen, kisebb rovarok miegymásnak is elég az. Meg azt mondta valamelik csávó, hogy többezer mm esik, de amikor közelítenek a szigethez, sehol egy felhő. Pedig biztos nem 1 óra alatt rétek oda, hanem mondjuk fél anap alatt. Meg könyörgöm, a trópusokon a tengeren nem esik, csak a szárazföld felett? Hogy innen nem lett vizük? A lassú haladás még érthető, de a vízhiány felesleges is volt, meg nekem így értelmetlen.

Csilla0422 - 2014. 07. 17. 19:30

Hunnenkoenig, teljesen igaz, amit írtál.
Én nem politikai célzattal írtam, távol álljon tőlem. Sok fura dolgot tapasztaltam, amibe nem akarok belemenni, abból ragadtam ki egy részt.

Sok rokonom él az USA-ban, Kanadában köztük olyanok is, akik kint születtek már. Teljesen más az életfelfogásuk, mint nekünk. Az optimizmusukat, pozitív életfelfogásukat azért kicsit irigylem.

Különösebb gondom a résszel sem volt, bár egy-két áldozatra és későbbi kikötésre számítottam. Így nem volt miért izgulni.

A Kapitány és a dokinéni között lesz valami? Tudom, hogy családos…

Hunnenkoenig - 2014. 07. 17. 21:22

Igazabol nem szemelyre szoloan irtam senkinek a hazafisagrol.

Ha valakinek szanom a hozzaszolasomat, akkor rendszerint “@usernev:” taggel kezdem :-)

Csak ugy altalanossagban kikivankozott belölem, mert sokak szerint en egy – idézem – “kiszakadt paraszt” vagyok, mert … hagyjuk…

Hunnenkoenig - 2014. 07. 17. 21:23

@Csilla0422: A kapitany es a dokine közt tuti lesz valami :-)
Legkesöbb, mikor megtudja, hogy a csaladja meghalt, merthat ugye egy iylen kapitany tuti nem csalja meg a feleseget es igy meg dramat is lehet bele vinni :-P

Cinikussag rulez :-)

Csilla0422 - 2014. 07. 17. 22:03

Hunnenkoenig, gondoltam, hogy általános, mert nem volt “címzett”. Én a neveddel jeleztem neked, hogy igazságod vagyon.

A család menesztése bennem is felmerült… a dokinéni lesz a vigasztaló… Lehet én látom rosszul, de nekem úgy tűnik, hogy bármikor egymásnak eshetnek.

wovbagger - 2014. 07. 21. 20:12

Engem nagyon elkapott, le is toltam egymás után az eddig elérhető négy részt. Lehet, hogy eleddig ismeretlen típusú hajófétisem van, mert nekem a Crossbones is (bár: csak úgy-ahogy, de) tetszik.

Llew - 2014. 07. 21. 21:18

Úgy nézem a hétre egy tipikus Star Trek küldetés jutott. Kapitány és az első tiszt együtt elhagyja a hajót csupa ismert arc plusz egy szem vörösinges kíséretében. Vajon ki nem fog visszatérni?

Hunnenkoenig - 2014. 07. 22. 01:04

Jo kis sorozat ez.
Csodalkozom rajta, hogy tetszik, de tetszik.

Igaz eddig csak BGOTW (Bad Guy of the Week) reszek voltak, de itt nem is hianyzik a nagy összeesküves.

Gedeon74 - 2014. 07. 22. 20:22

Azért ezt sikerült beválasztaniuk:
https://www.youtube.com/watch?v=h4T1MQGTV9U

Nem bírtam ki, le kellett állítanom a lejátszót, hogy megkeressem és végighallgassam a számot. Ahogy láttam a kommentekben, nem voltam egyedül ezzel.

Legalább itt nem sokat tököltek a rosszfej fickóval, nem úgy, mint a Last Resortban. Ami gázos volt, hogy fegyvertelenül mentek vissza, ahelyett, hogy a hajóról hoztak volna skulókat, meg éjjellátót. Legalábbis Móricka így képzelné.

Roxi - 2014. 07. 22. 21:59

A végén a dokicsajt mégse a kapitánnyal hozzák össze,hanem Tex-el? Igen visszamehettek volna a hajóra fegyverekért,meg erősítésért,de így sokkal vagányabb volt :)

Hunnenkoenig - 2014. 07. 22. 23:11

En is fogtam a fejem, hogy miert nem mennek elöbb vissza erösitesert a hajora, de aztan rajöttem, hogy 9 fegyveres ör ellen elegen voltak es az elsö kettötöl szereztek fegyvert, illetve ott voltak a sjaat fegyvereik, minek hoztak volna ujakat?

Crias - 2014. 07. 22. 23:29

Ja a szám jó volt, külön tetszett hogy hozzáraktak szonár hangot is :)

Csilla0422 - 2014. 07. 23. 22:44

Még nem vagyok anya, de azért kinyílt a bicska, amikor a kislányt bevitte magával El Toro. Jose Zuniganak pacsi jár, jó volt ebben a szerepben.

Az a 3 fegyvertelen USA tengerész gyalogos volt, a 9 fegyveres őr nem tűnt éppen képzett katonának.

Ami tényleg baromság, hogy a kapitány, az első tiszt és a hadnagy egyszerre hagyta el a hajót és akciózott.

Roxi, doki néni remélem kitart a kapitány mellett. Vajon miatta aggódott?

Nekem tetszett a rész.

Csilla0422 - 2014. 07. 23. 22:47

Nem tengerészgyalogosok, hanem haditengerészek – lényeg, hogy képzettek.

Lajosék a másodikról - 2014. 07. 28. 19:25

Olyan bárgyú hülyeségek vannak a sztoriban, hogy ihaj. Nagy nehezen teremtenek valami érdemi feszültséget, aztán meg simán legyilkolják. Ha a pilotban külön a pofánkba rágták, hogy csak 80 vegyvédelmi ruhájuk van, akkor mostanra honnan lett mindenkinek?

rio - 2014. 07. 28. 22:48

Ez a sorozat egyre viccesebb :)

Roxi - 2014. 07. 29. 21:58

Már majdnem unalomba fulladt a rész a dokinő vakcina tesztjei miatt. Aztán végre egy kis izgalom küszöbön egy lázadás,esetleg elszabadul a vírus,erre fél rész alatt le is rendezik mindkettőt…

_Peter - 2014. 07. 30. 11:31

6 részt bírtam, rettentő gagyi szinte minden szempontból.

Csilla0422 - 2014. 07. 30. 18:09

Nekem bejött. Bár azért én még szívesen elnézegettem volna a kísérleteket. Az ilyenek mindig lekötnek.

Tény, hogy érdekesebb lett volna, ha elszabadul a vírus, elhajózik a 16 pasi, lázadás lesz.

Ez a doktor Quincy milyen manipulatív…

Doki néni úgy tűnik, mintha kicsit kezdene beleesni a Kapitányba. :D Ezt teljesen megértem.

S84 - 2014. 07. 31. 12:29

Szerintem is tele van gagyibbnál gagyibb jelenetekkel.
Rhona Mitra karakterének a szerepe gyakorlatilag kimerül annyiban, hogy néha okoskodik aztán, ha mégsem úgy sikerülnek a dolgok a kapitány fényezni kezdi a legénység előtt hogy milyen okos, meg hős, meg ő fogja megmenteni őket…
Komolyan úgy beszélnek/kezelik a legénységet mintha óvodásokra vigyáznának, ez lenne a U.S Navy ?

Roxi - 2014. 08. 01. 08:11

Nyilván ez nem egy dokumentumfilm,így nem is várható el,hogy minden hiteles legyen benne. Azt meg tényleg nem tudhatjuk,hogy egy ilyen helyzetben ki mennyire fordul ki önmagából és tesz arra,hogy neki mi lenne a dolga.

Lajosék a másodikról - 2014. 08. 04. 13:27

Na, két rész közt leltároztak, és csak meglett a helikopter.

Llew - 2014. 08. 04. 22:18

Na, pont ezért nem menne a kapitány soha ilyen akciókra. Kíváncsi vagyok ebből, hogy kavarodnak ki az írók.

Csilla0422 - 2014. 08. 05. 22:01

A rész jó volt, pörgött is. Bejött.

Ekkora baromságot, hogy megint a Kapitány megy ki, ilyen helyzetben… Kár, hogy a többi tiszt a hajón maradt…

Az eset kapcsán egyetlen pozitívum, hogy doki néni hiányolhatta és aggódhat miatta/érte.

A Kapitány értékes anyag, az oroszok biztos “bejelentkeznek” vele…

Várom a folytatást!

S84 - 2014. 08. 06. 00:12

A helikopter tényleg megvan, de mi lett a kutyával ??? :D

Yooha - 2014. 08. 07. 08:21

Az nem világos, hogyha tudták, hogy hova kell kilőni a rakétát, akkor miért nem tudták, hogy hol van a kapitány? Ugyanott!
Az meg mit jelent, hogy emberi DNS van egy vírusban? Keze meg lába fog nőni? Esetleg kimondottan az emberi DNS-re íródott mesterségesen, de az nem ugyanaz!
Azt meg én a Szökés óta tudom, hogy ha látszólag ugyanazt az eseményt mutatják teljesen indokolatlanul több nézőpontból, akkor az nem ugyanaz az esemény.

Csilla0422 - 2014. 08. 07. 17:44

Yooha, nem fog végtagja nőni. Valószínűleg egy mesterséges vírus lesz, ami mutálódott már. Vagy egy természetes vírus, ami úgy került át az emberre és szintén mutálódott.

A rövid sztori: a vírusok önmagukban nem mutatnak életjelenséget. Mivel parazitának is tekinthetőek szükségük van egy gazdasejtre. Nagyon speciális felépítésüknek köszönhetően birtokba veszik a gazdasejtet és átszervezik a működését. A gazdasejt a saját sejtfehérjét felhasználva a vírusnak megfelelőt termel. Ebben megjelenik mind a gazdasejtre, mind a vírusra jellemző RNS és DNS.

Ezért találhattak emberi DNS-t a vírusban.

Llew - 2014. 08. 07. 21:02

Ott volt a részben a flashback jelenet az orosz hajón lévő tudóssal, aki mondta, hogy már tesztelte is magán az ellenszert, vírusmódosítást, akármit. Nyilván tőle ered az új cucc.

Yooha - 2014. 08. 08. 12:26

Csilla0422: Igen, láttam az Egyszer volt…az élet-ben, amikor belepiszkáltak a futószalagon gyártott DNS-be, hogy a kis nukleinbázis-emberkék helyére a kis vörös hajú vigyorgó vírus-nukleinbázisokat ültették.
De akkor nem kellene minden, emberekben jelenlévő vírusban (sima influenza, akármi) emberi DNS-nek lenni? Avagy mivel a sztori szerint emberek között is terjed a vírus, miért nem természetes, hogy van benne emberi DNS?

Hunnenkoenig - 2014. 08. 08. 13:06

Van benne sok baromsag az teny.

A vizben ado-vevön en is kiakadtam, de hat vannak ilyenek, amik viz es ütesallok, csak ez pont nem olyannak nezett ki. Na mindegy.

Ami jobban zavart, hogy a kiscsajt siman elvittek a hajora anelkül, hogy biztosak lettek volna benne, hogy nem fertözö. Sejtes alapjan azert nem raknam csak ugy fel oda.

Nekem ez a virus tema alapbol elegge sántit, mert allitolag levegö utjan terjed, tehat gyakorlatilag barhol elkaphatod, megis elmennek 50 meterre a hullakkal teli hajotol es mar veszik is le boldogan a maszkot, miközben ott egy lany köztük, aki vagy fertözött, vagy nem.

Neha az az erzesem, hogy itt is a sajat kardjukba dölnek bele az irok logikailag, mert egy olyan halalos virust kellett teremteniük, amit aztan nem tudnak logikusan kezelni.

Aztan en is mindig csodalkozom, hogy a kapitany megy mindenhova. Eleg felelötlen dolog, de hat szerepeltetni kell a szineszt, ha mar fizetik, na meg ugye amerikai sorozatban mindig a kapitany a hös. Nem lehet maskepp, de a Star Trekben peldaul nem zavart ennyire, mint itt. Nem tudom miert. Talan, mert ez valosaghübb környezetben jatszodik es itt mar nem hat annyira a “suspension of disbelief”.

Ettöl függetlenül meg mindig jo popcorn mozi.

Roxi - 2014. 08. 08. 21:48

Annyira tudtam,hogy a kapitány “rossz” helikopterre fog felszállni :) Persze aki sok filmet látott már azt nem igazán lehet meglepni.Remélem azért Texet megmentik.

“Az nem világos, hogyha tudták, hogy hova kell kilőni a rakétát, akkor miért nem tudták, hogy hol van a kapitány? Ugyanott”
Ez azért nem egyértelmű hiszen egy kereső drónt lőttek ki,honnan tudták volna,hogy pont fölöttük van?

Dóra - 2014. 08. 09. 12:49

Nekem személy szerint tetszett, a képi világ jó, a téma érdekes, a színészek jól. De csak azoknak tudom ajánlani, akik szeretik ezt a stílust, minden azon úlik, hogy neked való-e, mert alapból szerintem jó sorozat (ahogy a Breaking Bad is, mégsem tudtam megnézni egy részt se, mert nem az én stílusom).

Csilla0422 - 2014. 08. 10. 19:00

Yooha, ha a vírus alapstruktúrájában van emberi DNS nagy a valószínűsége, hogy úgy fecskendezték bele. Mesterséges vírus és kellett egy gazdasejt.

A vírusok genomjai gyorsan replikálnak és csak az olyan géneket “tartják meg”, amire szükségük van – a feleslegestől megszabadulnak. Amíg szükségük van emberi DNS-re megtartják, aztán megszabadulnak.

De pl. az ember genetikai állományában is van vírus, mégpedig egy ősi állati vírus maradványa.

A doki néni többet mond ma este, legalább is remélem.

winnie - 2014. 08. 11. 13:17

na, végre elkezdtem magam felhozni, de a 3-4. rész az első két rész 8-asa és 6-osa után 4/10 és 2/10 volt, szóval, elvileg itt kéne kaszálnom. jól érzem?:)

Lajosék a másodikról - 2014. 08. 11. 14:30

Azért ezt a “kiirtunk mindenkit, nekünk meg semmi veszteségünk illetve mégis” dolgot 2014-ben nagyon nem kéne lenyomni a zemberek torkán.

Azt hiszem, a könyv is elég régi, de a sorozat egyértelműen kb. húsz évvel ezelőtti szinten van.

Llew - 2014. 08. 11. 17:59

Szerintem te nem adnál jobbat a folytatásra sem. Ugyan az a szint kb. Kis nyári agyatlan lövöldözésre jó, de semmi kihagyhatatlan. És ahogy a sztori jelenleg áll nem is látom, hogy lenne belőle 2. évad.

Llew - 2014. 08. 11. 18:01

lemaradt, hogy winnie

rio - 2014. 08. 12. 12:40

Hát az utolsó másfél perc: most ezt miééért? :D Függetlenség napja 2.

RadirPok - 2014. 08. 12. 21:03

4 seal + a töltelék (kapitány, zsoldos, dokinéni) leamortizáltak egy komplett orosz tengerészgyalogos századot, akik valamilyen megfontolásból a régi amerikai woodland egyenruhában nyomták. Biztos jobban bejött nekik mint a sajátjuk… A 10 dekás plasztikbombák lol, nekem mondjuk egy botlódrót + claymore kombó jobban tetszett volna ;)
Szóval egy szó mint száz, annyira keménybe’ nyomta most kedvenc legénységem, hogy csodálkoztam, miért nem foglalták el az egész bárkát, ha már ott voltak :)

Remélem a következő részben megütközik a két hajó, és végre elsüllyesztik ezt a balsorsú Verni-t. Természetesen utána majd kimentik az orosz hajótörötteket, saját veszteségük pedig mindössze egy hajószakács, és a hátsó kötélzet egy darabja lesz. :)

Crias - 2014. 08. 12. 21:55

Hát én tényleg nem szoktam kiakadni sorozatokon még a zs kategóriás sorozatokat/filmeket is van hogy szeretem meg megnézem, de ez?????
Ezt mégis hogy a fenébe gondolták?
7-8 ember legyakja a végtelen számú orosz legénységet veszteségek nélkül… (ja bocs a kis pöcsöt eltalálták, apropó miért morcizott rá a legénység az előző részben?)

De ez még nem is lenne olyan nagy baj régen is voltak ugyebár rambó-k.

Engem nem is az zavar hogy a levegőben terjedő virus csak zárt térben hat vagy legalábbis nagyon közelről (igen ezt valamelyik részben mondták), hanem az hogy ha olyan nagyon pusztító ez a vírus miért nem halt még ki???
3 nap alatt végez az áldozataival nem? (ok cáfolták az immunis lánynál mert ott 2 hét alatt hullott el az utolja gondolom később kapták el)
De maga a koncepció is rossz 3 nap basszus leülünk várunk 2 hetet és vége a járványnak… a fertőzöttek megmurdelnak és vége ki kell takarítani oszt szevasz… mire elkészülne az ellenszer már vége van elvileg…

sledge - 2014. 08. 12. 23:29

Erre is csak annyit tudok mondani, h jajj… Egy jó ötlet tele baromságokkal a megvalósítás során. A kapitány szerepéről már beszéltem. A tengerészgyalogosok jók lesznek statisztának.

Ami kiakasztott, az az oroszok viselkedése. Több tucatnyian pár amerikai ellen, az eredmény ismert. Persze a bestsellert kiadó Ruszkovnak nincs annyi esze, h egyrészt nyomkövetőt keressen, utána megerősített őrséget állítson, majd azonnal megkeresse és a vízbe lője a mentőcsónakot. A motivációjáról még nem tudni semmit igazán, de vicces az, h csak magának akarja a gyógymódot. Minek? – kérdezem én. Mit nyer vele?

Továbbra is tartom azt, amit a Strain esetén. Jó özlet, birka megvalósítás és ez piszokul fáj, de az alapötlet miatt megnézem.

ALDO - 2014. 08. 13. 10:57

Megértem én, hogy ez nem a valóság, meg, hogy a kapitánynak kell egyedül megoldania minden problémát, mert ő a főszereplő, de ez a tűzharc a végén tényleg nevetséges volt. Az összes orosz odafentről kezd el lőni, nem baj, hogy két másodperce kaszálták le a társaikat, ők ugyanúgy pontosan onnan kezdenek el lőni és még csak véletlenül sem mennek le az első szintre bekeríteni az amerikaiakat, aki persze veszteség nélkül elmenekülnek. Illetve egy ember hal csak meg, mert kellett valami érzelmesnek szánt hősies jelenet az utolsó három percre. Most, hogy lenullázták az orosz hajót és elvileg kész a vakcina, elképzelni sem tudom, hogyan folytatódhat a sztori a 2. vagy esetlen a 3. 4. évadban. Esetlen jön egy kínai hajó?
Az meg, hogy ennyire képregényszerű gonosztevőket csináltak az oroszokból (fejbe lövöm a saját emberemet, mert csak, fenyegetőzés atombombával) inkább nem írok semmit. Sokkal ütősebb lett volna egy másik, renegát amerikai hajtó.

ALDO - 2014. 08. 13. 10:58

*esetleg = esetleg. Bocs, kétszer is elírtam.

korum - 2014. 08. 13. 17:37

Nem csak itt lett kiröhögve a kapitány, hogy bevetésekre jár kapitányként, fölöslegesen kockáztatva, hanem az orosz kollégájától is megkapta ugyanezt :)

Csilla0422 - 2014. 08. 13. 17:39

A vakcinára nem vennék mérget, túl szép, hogy igaz legyen…. Zero páciens is mondott néhány érdekes dolgot.

A kapitány “túlzott akcióin” már nem akadok fent. Az sem zavar már, hogy amerikai részről szinte nincs is áldozat.

Az egy dolog, hogy az orosz hajó “léket” kapott, egy ennél nagyobb problémájuk is lesz. A fertőzött tudós kint sétált…

Amire az első rész óta várok azt megkaptam, igaz nem így számítottam rá. :D

Roxi - 2014. 08. 13. 21:43

Az orosz kapitánynak nyilván azért kell a vakcina,hogy jó pénzért értékesítse. Arra azért kiváncsi lennék,hogy jutottak fel az amcsik észrevétlenül a hajóra? Bár az is igaz,hogy már végigjárták a fél hajót mire szembejött két orosz. És utána is rendesek voltak,mert nem használták ki a helyzeti fölényt és 3-5 lövésznél sose jött több egyszerre :)

Zolee - 2014. 08. 14. 01:48

Episode 8
1. kapitány nem megy bevetésre, ő azért van, hogy irányítson. az ő kiképzése jóval tovább tart /és drágább/, mint egy matrózé és jóval több is a harcászati ‘értéke’, operatív feladatokra küldik a megfelelő beavatkozó csapatokat i.e. seals

2. kis motoros nem közelít meg észrevétlenül egy orosz fregattot és nem szállnak fedélzetre észrevétlenül az amerikai tengerészek – max egy mini tengeralattjáróval tudtak volna alá/mellé menni, de akkor is necces a bejutás. Ez pedig, hogy csak az ellen hullik szép számmal, western ill. stallone/schwarzi filmekben menő, ma már azért valljuk be: ciki

3. többek között a kapitány azért nem megy hősködni, mert érzelmi/etikai okokból a tisztjei őt ki szeretnék menteni egy túszcserés szituációban, míg – akármilyen rosszul hangzik is – egypár közkatonát, nem feltétlenül fognak elcserélni egy stratégiai fontosságú személyért

és a baromságokat sorban lehetne folytatni

Michael Bay megint egy amerikai hőseposzt akart csinálni, de kezd tragikomikusba és szánalmasba hajlani a dolog

telesen egyetértek az előttem szólóval: alapötlet jó a Strain-hez hasonlóan, de maga a kivitelezés hozza hollywood – sajnos egyre inkább – gyenge színvonalát, hülyének nézik a kedves nézőt … :(

RadirPok - 2014. 08. 14. 10:25

Azon gondolkodtam, hogy ha Gonosz admirális mégis megszerezné a vakcinát, akkor mihez kezdene vele: pénzért nem tudja eladni, mivel ugye az egész világ összeomlott, államok szűntek meg (pl. ő maga lőtt ugye nuke-ot Franciaországra, és konkrétan elhangzik Oroszország széthullása is), mihez kezd az értéktelen pénzzel/arannyal/gyémántokkal/bármivel?
És ki fog vele tárgyalni, kik az új “adminisztráció”?
“Én vagyok a polgármester, van 15 emberem, meg egy Dodge Ram-om, tudok adni a vakcináért két konténer kukoricát, meg egy cápabőr kulacsot”
Szóval ez a “csak az enyém legyen a vakcina, ti meg megszívtátok” – típusú hozzáállás kicsit sántít nekem :)

kabuki - 2014. 08. 14. 18:46

Kicsit megkésve ugyan, de bekapcsolódnék én is a kommentfolyamba :)

Először is, leszögezném, hogy én is úgy vagyok ezzel a sorivan, mint Hunnenkoenig kolléga: nem gondoltam, hogy tetszeni fog, de mégis. Jó, nyilván nem lett a Top 3 sorozataim egyike, de arra, amire szánják, vagyis hogy 40 percre kikapcsoljam az agyam, tökéletesen megfelel. Amúgy remekül szórakozok a kommenteken is, mert valóban rengetek baromság van benne, ugyanakkor valamiért engem ezek nem idegesítenek fel, bár gondolom ennek megint csak az a magyarázata, hogy maga a sorozat sem azt az érzetet kelti bennem, hogy hajde komolyan kéne vennem. Kicsit tényleg a régi B-kategóriás akciófilmek fílingje ez amúgy, de azokat meg tökre szerettem, talán ezért :)

Tekintettel arra is, hogy nem vagyok egy hadászatilag képzett arc, így elég mókás volt olvasni például, hogy az alufóliás trükk, amin én fogtam a fejem, valójában helytálló :) Jó, mondjuk az utolsó részben a ruszki hajón lezajló kommandósakció tényleg fánki volt, mert azt még én is tudom, hogy a magasabban lévő lövészek vannak jobb helyzetben, aztán mégis Igorék hullottak halomra, míg hőseink vígan lehussantak a fedélzetről, csak Noname Közlegény purcant ki.

Az tény, hogy furán vette ki magát először, hogy minden bevetésre A Kapitány megy, de kábé a második után erre már legyintek, elvégre lássuk be, Eric Dane itten a húzónév, szóval elég grízes lenne, ha a szerepe abban merülne ki, hogy “Diego, Smith és Katzenjammer, menjenek, mentsék meg a túszokat/hozzanak majmokat/fakasszanak vizet” majd feszült arccal nézne a kapitányi hídon :D

Szóval, mindent összevetve én jól szórakozom rajta, azzal együtt, hogy komolyan vehető és maradandó dolgokat nem várok tőle. Jöhetnek a kövek :)

ALDO - 2014. 08. 14. 20:32

RadirPok: igen, azaz érdekes, hogy a főellenségnek nincs értelmes motivációja, mert hiába szerzi meg a cuccot, nem nagyon tudná elpasszolni, mert a szárazföldön max. már cserkereskedelem folyik.
Akkor még érthető lenne, ha az orosz kormány a helyén lenne, de az első részt azzal kezdték, hogy az oroszok buktak el az elsők között. A másik, amire gondoltam, hogy őket is irányítja valaki a háttérből, de megint felmerül a kérdés, hogy mégis kik, mert ha a két nagyhatalom két hónap alatt elbukott, akkor kik rendelkeznek a megfelelő tartalékokkal?
A sorozattal lassan úgy vagyok, mint az Under the Dome-mal, hogy szépen fokozatosan be kéne vonni a külvilágot is és nem csak a szűk mikroközösséget kéne mutatni, mert:
a., kezd fárasztó lenni
b., nincsenek olyan karakterek, akik elvinnék a hátukon a műsort
Az is szinte 100%, hogy a vakcina nem működik, vagy legalábbis az van, hogy a beoltottak kb. 90%-a meghal és csak 10% éli túl.

kabuki - 2014. 08. 14. 20:54

ALDO és RadirPok: Értem én a kifogást, nade gondoljunk csak bele egy kicsit átvéve a posztapokaliptikus fílinget (ami nem árad a sorozatból, ez tény). Tehát, ha EvilRussianCommandante megszerzi a vakcinát, azt nyilván nem egy már nem létező ország vezetőinek kívánja eladni, hanem maga akar az új világrend vezetője lenni ezáltal. Gondolok itt arra, hogy felhasználva az egyébként gazdátlanul álló erőforrásokat, sok vakcinát gyárt, majd szépen rendre felkeresi az erőforrásokhoz közeli településeket.
Baku (Chapter1): Tavarisi, van vakcina, megkapja az, aki innentől az olajmezőkön dolgozik NEKEM!
És így tovább. (Oké, kétlem, hogy a sorozat büdzséje ehhez elegendő lenne, de ilyen formán érthetővé válna a motiváció. Vagy csak túl sok képregényt olvastam :D)

Mindenesetre abban én is biztos vagyok, hogy a Dokicsaj által létrehozott formula nem fog működni, de legalábbis nem 100%-osan.

Thunder - 2014. 08. 15. 10:43

..és hogy nincs posztapokaliptikus hangulat:

nyilván a cím (lost ship) is determinálja a tengeri környezetet :) de tény, hogy jóval olcsóbb tengeri manővereket mutatni (ha már egyszer megvan az amcsi hadihajó használati/filmezési joga), néhol kis partraszállással fűszerezve, mint egy full-szárazföldi, lepusztult világot teremtetni. A walking dead-ben is csak az első évad elején vállaták be a városi posztapokaliptikus környezetet, mert iszonyat drága …

Egyébként én is azzal értek egyet, hogy a tradicionális világ megszűnésével az orosz kapitány nem pénzt akar, hanem egy saját birodalmat kiépíteni

Csypi - 2014. 08. 18. 10:05

Kabuki teljesen egyet értek minden szavaddal :)
Ugyanezt érzem a sorozattal kapcsolatban, jó kikapcsolni kicsit az agyat és valóban pont emiatt szeretem én is a régi “klisé” akció filmeket :D
Nekem bejön a sorozat, bár bennem is felmerült a kérdés, hogy ezt a sztorit vajon hogyan fogják évadokig húzni, de kíváncsian várom :)

S84 - 2014. 08. 20. 11:02

A csajról a rohama után tudtam, hogy előhozzák a terhességet, ugyanúgy a random csajról is, hogy meghal.

Lajosék a másodikról - 2014. 08. 20. 12:17

Wtf, mit keres itt Titus Welliver?

Vagy annyira levitte az isten a dolgát, hogy kétperces mellékszerepeket is vállal?

S84 - 2014. 08. 20. 14:19

Ha jól tudom eredetileg Ő lett volna az XO, de családi okok miatt nem tudta vállalni.
Egyébként simán lehet, hogy nagyobb szerepet kap, főleg most hogy indulnak a szárazföldre.

RadirPok - 2014. 08. 21. 15:59

Váratlan fordulatok! – egyáltalán nem jellemezték ezt a részt, az otthoni szálról pedig nekem a Walking Dead ugrott be :) (Olympia – Terminus, Titus – Kormányzó, vírus – zombikór)
Költői kérdés, hogy kell-e aggódnunk a kapitány családjáért (nem), esetleg nagypapit beáldozzák (talán nem vírus, hanem egy jól irányzott lövés tesz pontot az öreg harcsa életére – súlyosbítva egy közben az unokáit/menyét védi akcióval).
Nyilván, minek nézem, hát kérem szépen nagyon-nagyon hinni akarok benne, hogy egyszer csak egy váratlan fordulattal az események olyan fordulatot vesznek, ami már elhagyja ezt a Navy propagandafilm szintet, és nyomokban emlékeztetni fog egy jó kis poszt-apokaliptikus, vírus irtotta emberiség küzdelmeire. :)

Csilla0422 - 2014. 08. 21. 19:09

Sorry, de én örülnék ha a kapitány családjának meszelnének. Már kezdenek összemelegedni a doki nénivel, nem örülnék, ha a feleség bekavarna ebbe a bimbózó kapcsolatba. (Oké ez így furán hat.)

Bejött, ahogy a vírust kezelték. Remélem, Tex is a veszteség listára kerül minél előbb. Egyre jobban idegesít.

Egy-két szárazföldi jelenet elmegy, de a zöme inkább maradjon a hajón.

DarylD - 2014. 08. 21. 23:08

Hááát…1×09 után lehet ki kéne szállnom. Nem mintha rossz lenen a sorozat, mert elnézem még, egész szórakoztató, de félek hogy mit kapunk ezután. Ez a 9 rész adott egy nagyjából kerek történetet, amit el tudtam fogadni, félek hogy most jön az idősóhúzás. Na mindegy, majd még megvárom az évadkritikában mit mondotok.

Crias - 2014. 08. 21. 23:33

Hát tényleg nem tudom mi lesz így a 2. évadra…
Most megkaptuk a kötelező 1 fős veszteséget (már amikor nagyon muszáj valakit kiírni), mondjuk én Millernek jobban örültem volna nagyon idegesít valamiért a feje… :D

Tényleg nem értem amúgy 3 nap alatt végez az emberrel a legrosszabb esetben is. Ki a fenét akarnak megmenteni?
Meg honnan van az a sok holdkóros ha ilyen gyorsan megöl mindenkit a vírus?

Nem tudom miért zavar itt ennyire a logikátlanság, a dome nem zavar ennyire de kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből…

TD - 2014. 08. 22. 17:09

Akkor jól láttam a végén Titus Welliver-t! Örülök, remélem több szerepet kap.

Roxi - 2014. 08. 24. 20:38

Tex-et meg ne öljék,lassan csak az Ő beszólásai miatt érdemes nézni a sorozatot :) Egyébként ez várható volt,hogy amint meglesz az ellenszer,a kapitány családja elkapja,így lehet izgulni,időben odaérnek-e.

bad boomer - 2014. 08. 25. 11:12

És akkor egy, nem túl atletikus ember 1 db pisztollyal elfoglal egy anyahajót… ááááááááááá ez fájt

Csilla0422 - 2014. 08. 25. 13:28

Szerintem elég jól “összerakták” a finálét. Még várósabb lett a 2. évad.

Tex-et szívem szerint műholdra küldeném. Az elején nem volt vele bajom, de amióta nyomul….

Kapitány felesége: Yeeeeees!

Külföldi fórumokon is nagyon szurkolnak Rachel – Tom párosnak, szóval nem vagyok egyedül. :D

proper - 2014. 08. 25. 16:37

@bad boomer: Ha jól emlékszem azt mondta, hogy sok emberük van a hajó különböző pontjain. Gondolom a legénység legtöbb tagjánál nincs alapból lőfegyver, szóval legalábbis egy szép kis vérengzést tudna pár nem teljesen amatőr (rendőr) csinálni. Engem az érdekelne inkább, hogy mi a bánatért engedték fel őket a hajóra. Mi volt az eredeti cél ezzel? Kíváncsi lennék a valóságban mikor engednek fegyveres embereket (vagy akár fegyverteleneket) egy hadihajóra, gondolom elég nyomós ok és szigorú ellenőrzés kell hozzá. Valószínűleg az írók megint eltértek a valódi eljárásoktól és lehülyítették a szereplőket, különben nem tudták volna ezt az izgalmas helyzetet megteremteni.

pgrffin69x - 2014. 08. 26. 16:27

1 pisztollyal elfoglalni 1 embernek egy ilyen nagy legényéseggel rendelkező “warshipet” nem semmi feladat, de az emberünk megcsinálta. Naaaaa mindegy. :D
Ezt leszámítva nekem nagyon tetszett az egész évad, bár érződik rajta, hogy max még 1 évadot tudnak ebből kihúzni … talán kettőt.

Llew - 2014. 08. 26. 22:22

A hajó foglalás kibaszott nagy hülyeség volt, mert nem ártott volna mutatni is a több emberből, de még úgy is nagyon meredek megoldás volt.
Ha ettől eltekintünk, akkor ütős finálé volt és a befejezés alapján a jövő érdekesebbnek ígérkezik, mint az eddigiek. Lesz itt még orosz kapitánnyal összefogás.
Viszont a lázadókat nem értem. Ha zavarni tudják a hajó rádióját akkor miért nem léptek velük kapcsolatba figyelmeztetve őket az átverésre?

winnie - 2014. 08. 27. 13:36

na, hát ez pocsék volt.

RadirPok - 2014. 08. 27. 21:22

nem volt olyan rossz, mint vártam, sőt, magasan kiemelkedett az évad többi része közül (nem volt azért nehéz :) )

Hajó elfoglalás: simán felengedtek a fedélzetre több (ismeretlen számú) fegyverest –> maguknak köszönhetik a bajt. Ráadásul a fegyveresek vezetője nyilvánvalóvá tette, hogy bármiféle engedetlenséget azonnal megtorol (tudós, és tengerész lelövése)

Tex, kapitány, kapitány sideman, sérült fedélzetmester, seal-kommandós: ütős karakterek úszták meg a fogságot, nem hinném, hogy a második évadban sokáig tartana visszafoglalni a hajót – emlékezzünk, ennyi karakter simán elfoglalhatott volna egy orosz cirkálót ;)

Roxi - 2014. 08. 27. 21:40

Az első tiszt nem akart több veszteséget,így hagyták elfoglalni a hajót inkább.Tudják,hogy a kemény legények a parton majd jönnek és rendet raknak.Húú de messze van jövő nyár.

Szlacza - 2015. 08. 28. 09:06

Még csak a harmadik résznél tartok, de konkrétan kiakadtam az itt lévő butaságoktól:

SPOILER ****

A kikötői alufólia szerintem ordas nagy baromság, nem hiszem, hogy van aki elhiszi, hogy 10m alufólia képes elrejteni egy 8000 tonnás rombolót, tök mindegy, hogy rádióznak-e vagy sem.
A másik problémám a gyalog galopp nyúl jelenetére hajazva kimentik a két matrózt, közben megmenekülve az oroszoktól?!? (szerintem 3 csomóval nem lehet elmenekülni 10 perc alatt több száz kilométert, addig meg úgyis látszik a radaron.) A 2 matróz az orosz hajótól 20m pottyant a vízbe, nem jöttem rá, hogy kerültek hirtelen olyan közel a rombolóhoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz