login |

Perception: kezdett a 3. évad

2014. 06. 24. 14:44 - Írta: Casey Novak

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Why the hell would I wanna come back?… I’m living the freaking dream.

Kérdezi Dr. Pierce, aki pontosan ugyanott van, ahol a második évad zárásakor elváltunk tőle, egy párizsi kávézó asztalánál. Tehát a Perception most időugrás nélkül folytatja, amit elkezdett: Daniel az Eiffel torony lábánál élvezi a szabadságát és szerelme társaságát, és eszébe sincs hazajönni.

Ekkor még viszonylag lehet reménykedni, hogy nem csak ő, de mi is megkapjuk a régen várt újdonságot – vajon végre kimozdul-e a sorozat abból a szerethető, de langyos középszerből, amibe még a kezdetek kezdetén befészkelte magát?

Úgy látszik az álom marad álom, mind a nézőknek, mind kedvenc problémás professzorunknak. Tisztelettel jelentem, a helyzet változatlan.

Nem úgy néz ki, hogy ezzel az évaddal akarnak nagyot robbantani, de aki már megkedvelte Pierce és az FBI kalandjait, az valószínűleg maradni fog. Én is, a kérdés csak az, hogy ez elég lesz-e a folytatáshoz? A Perception nézettsége már tavaly is folyamatosan esett, ez a premier is rosszabb számokkal nyitott, mint anno a második évad első része.

De ráérünk még aggódni a negyedik évad miatt, inkább regélek az aktuális epizódról spoilerekkel a tovább után.

Eddig mindkét korábbi szezon fináléjában ellőtték azt a csavart, hogy valami lehetetlen ügybe keverték Danielt, és senki sem hitt neki a betegsége miatt, még saját maga sem mindig. Most úgy látszik eme jó szokásukat átültetik az évadok elejére is. Kormányszintű összeesküvés, vagy hallucináció? Én aztán már csak igen szeretem a Perceptiont, de ha sokadjára is az arcomba nyomják ezt a kérdést, lehet, hogy durcás leszek.

Jelen esetben legalább egy harmadik, köztes megoldást kaptunk, Daniel sem százas, de tényleg volt összeesküvés, még ha nem is olyan magas körökben. Most már hozhatnák az igazi, kreatív eseteket, készen állok.

Ha másra nem, arra jó volt ez a műbalhé, hogy újra összetörhessék Pierce szívét. Meg kéne számolni, hogy melyik kapcsolat élt meg több epizódot, a Caroline, vagy a Miranda-féle párosítás? Annyira nem sajnálom, hogy egy újabb rekordgyorsasággal lezavart kapcsolaton vagyunk túl, mert sosem éreztem a szikrát Daniel és Miranda között, de ez nem volt szép húzás, ráadásul a szerelem városában.

De legalább valakinek bejött a csillagfényes francia éjszaka, ugye Donnie? Tízes skálán mennyire vagyok gonosz, ha azért szurkolok, hogy Kate nemet mondjon?

Igaz, ez nagyjából esélytelen, meg talán mostanra már kezdem is megszokni kettejüket, de szerintem Donnie még mindig egy teljesen felesleges karakter. Komolyabb szerepe még sosem volt, néha tapsikol valamit az ügyekkel kapcsolatban, de nélküle is simán meg lehetne oldani mindent. Ha meg csak Kate mellé akarnak társat, akkor ne rángassák bele a nyomozásba. Rendkívül hatásos volt most is, ahogy kitartóan ült végig az asszonya mellett, és néha egyetértett.

Közben otthon Lewicki és Haley comic relief szerepében tetszelegve szervezte Pierce hazahozatalát, aki, miután kiderült, hogy Mirandára nem számíthat rosszabb napjain, beadta a derekát.

Ez sem volt  a kedvenc történetszálam, mert értem én, hogy valahogy vissza kellett pakolni mindent  rendes kerékvágásba, de ez így olyan ügyetlenre sikeredett. Túl éles volt a váltás kettejük idétlenkedése és Pierce drámája között.

Maga az ügy végül is nem volt rossz, legalább nem lehetett első körben kitalálni, hogy ki áll a háttérben. De az indíték az egész mögött, meg az a rengeteg színjáték, amit meg kellett szerveznie a gonosz bácsinak, picit sántított. Inkább olyan vihar a biliben érzésem volt a leleplezés után, de a csellózúzás jól sikerült.

Összességében a Perception maradt Perception. Az időnként jól eltalált, csavaros sztorik és McCormack játéka miatt még el tudnám nézni sokáig. (De tényleg, annyira benne van a szerepben a történetszálat egyáltalán nem előrevivő szituációkban is, hogy például hozzá viszonylag közel kerülő statisztáktól rendes agorafób módjára elugrik.)

Azért örülök, hogy visszatér az egyetem, mint helyszín, mert Dr, Pierce tanulságos előadásai bizony hiányoznának.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 06. 24. 08:36

mér jó régen nem láttam perceptiont és azt hittem, hogy minden részben főszál az, hogy hallucinál vagy sem – mivel nem volt meg tényleg semmi a pilot óta, ezért én még azon is agyalhattam, hogy a barátnő hallucináció-e:)

így kifejezetten érdekes volt, maradok is, lehet, hogy visszamenőleg is nézem, csak akkor félek, hogy kaszálnám.

természetesen így az egyetemi dolgok teljesen érdektelenek voltak nekem, mint ahogy donnie is, nem igazán tudom, hogy kicsoda, de rohadtul felesleges oda. csak azért állandó, hogy legyen pasija rachael leigh cooknak?

Casey Novak - 2014. 06. 24. 15:14

Minden részben van hallucináció, de csak olyan szinten, mint itt a pantomimes ürge, segítik Danielt a nyomozásban, csak kódolva, mintegy tudatalatti sugallatként, és időbe telik rájönni,hogy mit is akarnak jelezni pontosan. Pont ezért volt most poén mikor elkezdte elemezni az egyiket, és kiderült, hogy az épp valódi.
De ilyen, ami a főszál volt, elég ritkán fordul elő, igaz már egy ideje nem bízok bennük, és én is mindenkire gyanakszom Lewickin kívül. Egyszer az lesz a csavar, hogy nem lesz csavar.
Donnie meg, igen, oxigénpusztítóként van jelen.

ElPadre - 2014. 06. 25. 08:55

a perception tipikusan az a sorozat, amit szeretek nézni, de sosem archiválnám újranézésre. egyszer pont jó.

pont úgy, mint anno the closer, most meg a major crimes. na jó, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy azért a major crimes-ot jobban szeretem, kevésbé klisés, jobbak a sztorik is, mint a perceptionnél, a lényeg viszont mindegyikben a szereplőgárda, ami/akik szerethető(ek). ezért is néztem (az utolsó szezont kivéve, amikor már túlságosan átment chickflick-be) pl the glades-t.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz