login |

True Blood: kezdett a 7. évad – írta yeeeyha

2014. 06. 25. 22:22 - Írta: vendegblogger

158 hozzászólás | kategória: kritika,

A jóféle plakátok óta vártam igazán a True Blood utolsó évadját. Tavaly különösen örültem, hogy jóval előre bejelentették a sorozat befejezését, hiszen így a készítők eszerint adhatnak bele apait-anyait. Igencsak reménykedem egy olyan záróévadban, amely a korai évadok szintjét idézi és számomra a tavalyi finálé valami ilyesmit vetített előre.

Hát, ez egyelőre nem nagyon jött össze, egy majdhogynem unalmas premiert kaptunk. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A tavalyi finálé végén megjelenő vámpírhorda lecsapott a Bellefleur’s-nél bulizó, ismerkedő Bon Temps-iekre. Így belegondolva elég nagy hülyeség volt a szabad ég alatt esti partit rendezni, de így legalább a nyitójelenet elég ütősre sikeredett, a nagy kavarodásban sokan megsérültek és meghaltak, pár embert el is raboltak a fertőzött vámpírok.

És Tara is meghalt.

Végre, végre leírhatom ezt a mondatot, már nem is tudom, mióta vártam erre. Tudom, hogy sokan megkedvelték Tarát, miután vámpírrá változott, de én a kezdetek óta nagyon utáltam, emberként és vámpírként egyaránt.

Azért felmerül a kérdés, hogy tényleg vége van-e, mert látni nem láttuk ahogy meghalt, az a vértrutyi akár a másik vámpír is lehet, akivel harcolt. Ha ez az elméletem igaz, akkor még fontos kérdés, hogy hová ment, megfertőződött-e, illetve mikor fogják a készítők előrántani fehér nyúlként a kalapból.

Az epizód hátralévő többi részében voltaképpen megfizettük a tavalyi finálés időugrást, a karakterek szétszakadtak  az éjszaka további részére, és kaptunk érdekesebb és halál érdektelen párbeszédeket is, hogy bemutassák, ki mit gondol, mit akar éppen. Mint kiderült, az emberek egy masszív csoportja nem igazán kér a „minden ember mellé egy vámpír”-ból és szinte egész Bon Temps utálja Sookie-t.

Jessica és Adilyn, valamint Andy és Bill jelenetei voltak érdekesek számomra, mert ott legalább történt is valami. Hangulatilag pedig Lafayette és James beszélgetése tett a legtöbbet az epizódhoz.

Pam eközben Ericet keresi Marokkóban, először tényleg nem esett le, miért áll a nő egy dézsában, de végül kimondottan felcsigáztak a jelenetei. A True Blood eddig nem nagyon lépett túl Louisianán és most végre felvillant valami a világ másik feléből (és további morzsákat kaptunk a fertőzés mértékéről, következményeiről). Kíváncsi vagyok, mikor találja meg Ericet.

Azért az elraboltak is kaptak némi jelenetet, hogy lássuk, hogy megvannak és izguljunk értük. Én megmosolyogtam, hogy a Fangtasiába vitték őket (költséghatékonyság mindenek felett?), és bár Arlene-t ismerjük a legrégebb óta, mégis Hollyért izgulok a legjobban. Nicole pedig csak azért érdekel, mert Sam már így is sokat szenvedett, egy halott terhes barátnő ne kerüljön már a listájára.

Sookie rész végén történő kifakadása sem volt nagy szám, de a stáblista alatt szóló dalokra legalább idén is számíthatunk.

Nálam ez a kezdés csak 5/10 volt – innen még lehet nagyot ugrani. Reméljük, a True Blood nem azon sorozatok sorába fog beállni, amelyek elcseszték az utolsó évadjukat, fináléjukat.

158 hozzászólás Ne habozz!

edit - 2014. 06. 25. 22:48

Már nagyon vártam a kibeszélőt. A kritikával nagy vonalakban egyetértek. Ericet akarjuk!!!! Meddig akarják még elhúzni a visszatérését? Nélküle a sorozat nem áll sehogy. Gyenge szálak, történet semmi, főgonosz nincs. Remélem ennél jobb lesz, főként, hogy az utolsó évad. Mindenesetre nálam is 5/10. Ha Ericet egy pillanatra is mutatták volna…akkor több lenne.

Jaime Lannister - 2014. 06. 25. 23:05

Borzalmas volt, nem történt szinte semmi, csak ment a sok felesleges duma. Jamesből is sikerült egy rész alatt ratyit csinálni, nem csoda, hogy az előző színész nem kért a karakterből.
Tara dolgot sem értem, mi szükség van rá, 100, hogy nem halt meg. A marokkói rész meg pff… orosz rulettező vámpírok? Évadról évadra szánalmasabbak lesznek ezek a lények.
Egy jó főgonoszban reménykedem én is, ezeket a fertőzötteket meg gyorsan intézzék el a francba.

Sajnos ez most nálam csak 1 pontot érdemel. Gondolkodtam, újra pörgettem hátha volt valami amiért kaphatna legalább +1-et, de nem.

mrs kai proctor - 2014. 06. 25. 23:05

Alex nem volt a stáblistán…semmi esély nem volt rá, hogy szerepeljen. Sőt, szerintem ha szerepel is a maradék 9 részben, az minimális lesz.
Moyer rendezte a részt, roppant lehangolt, hogy ezt sikerült neki összehozni. Jobb is, hogy idén befejezik, nincs már mit közölniük.
Összeségében szétuntam magam, mindegyik szereplő mérhetetlenül gyengén hozta a szerepét. Tarát én se szerettem, jelentéktelen kis nő volt.

Shyllard - 2014. 06. 25. 23:06

Tara kétlem hogy halott lenne, egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen könnyen megszabadultunk volna tőle :D Amúgy tényleg elég harmat rész volt, mondom ezt úgy, hogy én az utóbbi évadoki visszaesésben sem untam igazán sokszor magam, itt viszont a Pam-es szálon és a James és Lafayette beszélgetésen kívüli jeleneteknél csak vártam már hogy vége legyen.

Herczi - 2014. 06. 25. 23:06

Én azon agyaltam, hogy nem-e a saját anyja nyírta ki esetleg Tarát, de lehet csak túl kombinálom.

Theo - 2014. 06. 25. 23:08

Már az első évadnak így kellett volna kezdődnie, Tara meghalt, mennyivel jobb lett volna. Sajna mivel szellemekről beszéltek, így még biztos visszajön, meg az anyukája vergődik helyette.
Violet egyedül el kellett volna intézze a fertőzötteket, főleg hogy nem is volt egyedül, így elég gyenge húzás volt ez a vérengzés, mint ahogy pár ember Rambot játszik. Minden más a szokásos, egy kis meztelenkedés, kis vér, lassú tengődés. Innen csak jobb lehet.

Cápi - 2014. 06. 25. 23:13

99%-ra mondom, hogy Tara nem halt meg. Azért aki a TB-ban meghal, nem csak egy laza vértócsát pattintanak a helyére, hanem a képébe kapja a halálát, szépen, telibe.
Nem volt amúgy egy vészesen rossz kezdés, nekem már mondjuk hiányzott a sorozat annak ellenére is, hogy évekkel korábban kifáradt, túlságosan guilty pleasure. Az egyetlen értékelhető páros Jessica és Adilyn volt, meg tényleg talán Bill és a seriff. Mindenki másé lapos volt. Alcide meg valami rém irritáló, őt felőlem bátran kinyírhatnák.
Eric meg már jöhetne, nem kell a fölös időhúzás.

Delthir - 2014. 06. 25. 23:17

Tara halála biztos csak blöff, Pam érezte volna, mint teremtője.

mandyedi - 2014. 06. 25. 23:29

Nekem tetszett ez a nyitó rész, de lehet elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban vagy csak nagyon vártam már a kezdést. Én is nagy reményeket fűzök ehhez az évadhoz. Ha már záróévad, bízom benne, hogy a készítők odateszik magukat. Violet meg nagyon bejövős, remélem sokat fog szerepelni és nem csak Jason miatt fogják mutogatni, hanem komolyabb feladatot is kap.

sehrezad - 2014. 06. 25. 23:38

Nekem rendben volt így kezdésnek, bár kicsit sok volt a nyavalygás – a jessicás részek tetszettek a legjobban, talán ez mentette meg. Viszont fogalmam nincs, ki volt ez a James :D

sehrezad - 2014. 06. 25. 23:39

Ja, a Jason-Violet kettős is rendben van.

András - 2014. 06. 25. 23:43

Elképesztő gyenge, unalmas és semmilyen évad nyitó volt. Ha nem látok változást 2-3 részen belül, akkor ebből kasza lesz, annak ellenére, hogy eddig kitartottam. Számomra ez a rész volt eddig a mélypont a sorozat történelmében.

Lemoni - 2014. 06. 26. 00:07

Nem erőltették meg magukat ezzel az utolsó évadnyitóval. Semmilyen, unalmas, érdektelen volt, talán csak Pam és Jessica jelenetei hoztak valamit a régi TB-fényből. Az OK, hogy Tarának (remélhetőleg) kampec, de még jobban örültem volna, ha Holly és Arlene is a vámpírok fogai között végzi, rohadt idegesítő a nyivákolásuk. A két random szexjelenetnek meg abszolút semmi értelme nem volt. 5/10, de csak mert elfogult vagyok.
#bringbackEric

Tímea - 2014. 06. 26. 00:51

Nekem hozta a szokásos hangulatot :) nem értem miért kell befejezni a sorozatot :( nagyon sok gyenge évadkezdést láttam mostanság (pl Falling Skies) aki még csak fele annyit ért el,és teljesen más-új koncepcióval nyomulnak,amibe lássuk be,több a lehetőség,mint egy vámpíros lerágott csonttal. Úgy gondolom még mindig megtud újulni a TB TEAM ;) ahhoz képest,hogy nem szimpatizálok a homoszexualitással,én nagyon bírom Lafayette karakterét és magát a színészt is! Nagy favoritom! James – Lafayette beszélgetés volt ebben a pilotban a csúcs! Sookie hozta a szokásos nyavalygását,ahelyett,hogy fitogtatná tündér hatalmát! Illetőleg segíthetne embertársain,akiknek most igazán szüksége lenne rá. Inkább azzal van elfoglalva ki szereti? Ajh :( ne bántsátok Arlene-t! :D Másik nagy kedvenc! Mégis mit tegyen egy több gyermekes anya,aki a halál torkában van? Nah :) persze összeomlik! Holly is kaparja már össze magát,elvileg bosziként debütált! Tarát én sajnálom,őt is bírtam :) ahogy Jessica is hozta most a formáját :D Bill és a seriff kettőse nekem bejön,ezzel szemben Jason új üdvöskéje,ez a Violet,rém irritáló! Nyírják már ki :D Pam a legfurcsább az egész történetben! Olyan kettőséget érzek irányában.. egyszerre szimpi és unszimpi :D az elmúlt hat évad alatt ez nem tudott változni,nagyon érdekes…és nem utolsósorban megvallom Eric fan vagyok :D hát hogy a viharba ne? :D Hiányoltam én is :) ne aggódjunk,nélküle úgy sincs semmi,jön Ő! Egyszóval,én imádom,nézem,legjobb,főleg,hogy sok a karakter,és mind-mind érdekesek :)

Kayla - 2014. 06. 26. 00:54

Számomra is ez volt az eddigi legrosszabb rész, pedig vártam már a folytatást nagyon. Ennél csak jobb jöhet, biztosan nem fogom kaszálni, de ha ilyen tempója marad, akkor inkább megvárom míg lemegy és megnézem majd egyszer darálva. 2-3 rész alatt kiderül. Moyer meg maradjon a színészkedésnél, ha ezt bírta rendezni. Az a vérengzés az elején valóban hülyeség volt, ennyi harcolni képes normál vámpír mellett. Hajrá készítők, valami ütőset kérünk a végére!

tomah56 - 2014. 06. 26. 02:16

Ericet reméljük gyorsan megtalálják mert az egyik legjobb karakter…

NeonPink - 2014. 06. 26. 03:03

Már akkor lehangolódtam, amikor a nyitónál nem láttam Alexander nevét, hát még amikor megláttam hogy az amúgy szimpatikus James-t alakító színészt lecserélték…
Ez a “fertőzött vámpírok mindenhol” teljesen logikátlanul lett kivitelezve, csak összecsapott fölösleges drámacsináló húzás.
Sookie megint egy helyben toporog, játssza a semmirekellő főszereplőt. Billel se tudják mit kezdjenek, felváltva rossz-jó-rossz-jó mindenféle logika és átmenet nélkül, mintha skizofrén lenne.

A nyitót szerintem a Jessica-Adilyn páros vitte egyedül és az Andy-t alakító Chris Bauer játéka, ami szerintem simán kiemelkedett a többieké közül. Ráadásul Eric nélkül valahogy nem is True Blood a True Blood. Elég szomorú, hogy Pam az egyetlen aki foglalkozik vele.
És mmm… Alcide:) A látványa kárpótolja a karakter hiányosságait és hibáit. A szemeim már hiányolták:D

Egyébként kizártnak tartom, hogy Tara csak így meghalt. Nem is mutatták, na meg aki túl élte, hogy szétlőtték a fél fejét – amit nem szégyelltek totálban a nézők elé tárni -, az nem távozhat így az uccsó évadban.

winnie - 2014. 06. 26. 04:31

“Alex nem volt a stáblistán…semmi esély nem volt rá, hogy szerepeljen.”

jó eséllyel, ha szerepelni fog, akkor sem lesz rajta, mert meghagyják meglepetésnek. és a végére írják ki.

mrs kai proctor - 2014. 06. 26. 06:00

Winnie, én nem hiszem, hogy ilyen rafináltak. :D De legyen igazad. :)
Talán csak a negyedik vagy az ötödik évad elején kapta meg elől a hatodik helyet Alexander, addig hátul kullogott Deborah Ann Woll-lal. Aki azóta is ott van, hiába központi szereplő.

A. - 2014. 06. 26. 06:33

borzasztóan rossz volt, gondoltam írok pár gondolatot is h mi nem tetszett, de még ahhoz sincs kedvem.

sinyster - 2014. 06. 26. 09:28

Én is arra gondoltam, hogy Tarát az anyja nyírta ki, genyó egy asszony, simán képes volt rá. :D
Az viszont fura volt, hogy Pam nem érezte. Vajon direkt nem, vagy ez csak készítői hiba? Na majd kiderül.
Én az utóbbi egy hétben néztem meg az előző évadot újra, hogy emlékezzek a kezdésre a főbb dolgokra, de nem igazán esett le hogy miért is utálják Sookie-t? Azért mert “párszor” vámpírokkal hált? Nem értettem.
A karakterekből még mindig Pam a nyerő, az ő részei jók voltak, a többieké felejthetők.

Ayron - 2014. 06. 26. 09:51

Lapos volt, leszámítva egy két jó jelenet. Pont kapóra jött a reklám szempontjából a last évad , mert így tudták mivel hypolni az egészet.
De unalmas volt ez kezdésnek , mintha egy évadközepi rész lett volna.
Hát lehet hogy baki ,nem érezte meg a halálát, mivel Alcide megfarkas alakban eddig fehér volt most meg szürke farkas lett hirtelen.(ez már szőrszálhasogatás) .

audrey - 2014. 06. 26. 11:19

Azt én sem értettem miért utálják Sookiet.

Tényleg nem egy jó kezdés volt ez.
True bloodot szokás szerint felhalmozom, és egybe megnézem, ezzel az évaddal se teszek másként. Úgy talán élvezhetőbb lesz. A tavalyival is úgy voltam, hogy megnéztem pár részt ahogy kijött, de meguntam, és csak most a tavasszal fejeztem be.

yeeeyha - 2014. 06. 26. 12:18

@Ayron: Nagyon remélem, hogy nem.

MRagnar - 2014. 06. 26. 13:20

Nem szeretek sorozatokat kritizálni, őrülni szeretek és dicsérni. Igaz az utóbbi évadok már gyengusabbak voltak, de szerettem így is a sorozatot. Ez a rész szerintem is a legrosszabb volt. De nem kaszálok, bízok bennük, valamit csak robbantanak majd.

sissi87 - 2014. 06. 26. 14:11

Én is csalódtam a nyitó részben, főleg, hogy arra vártam mi lesz Eric-kel lévén ő a kedvenc szereplőm. Nem tudom valaki nézte-e az imdb-n a szereplők neve mellett az epizódok listáját. Aki nem akarja tudni ott mi áll az NE olvasson tovább. :)
Szóval Eric neve mellett a 7. évadból csak a 2. részt láttam feltüntetve, Tara neve mellett viszont valamennyi epizód szerepelt. Nagyon remélem, hogy ez csak valami tévedés, vagy lehetséges, hogy Eric egy rész erejéig fog csak az évadba visszatérni? :( Tud erről valaki valamit?

winnie - 2014. 06. 26. 14:12

sissi87: felejtsd el az imdb-t, ha sorozatokról van szó. nem csak azért, mert fogalmad nincs arról, hogy melyik túlbuzgó rajongó mit ír oda (bárki felülírhat bárkit, senki nem ellenőrzi az infókat, holnap kihúzhatom sookie-t a 7. részből, stb.), hanem azért is, mert senki nem tudja, hogy ki melyik részben szerepel, amíg nincs sajtóközlemény, vagy, mivel az hbo-s nem túl bő, míg le nem megy a rész.

tarát beírták előre, mert állandó, mindegyik részre. de eleve nem biztos, hogy az összes állandó szereplő minden részt megkap. az, hogy mikor tér vissza eric, megint nem ismert, max spoilerből tudott infó (nem mintha olvastam volna), de biztos, hogy nem egy random ember hasraütött beírása alapján kell következtetést levonni.

Silas - 2014. 06. 26. 14:31

kurva vicces volt az emberi banda, akit előbb Andy-ék, majd Jasonék zavartak el.. ‘Jól van, akkor odébbállunk.’ :D

a rész sztem egészen jó volt.

Csilla0422 - 2014. 06. 26. 16:03

Grat Yeeeyha!
Igazad van, de szerintem túl jószívű voltál.
Rég abba kellett volna hagynom, de már kitartok.
Team Eric!

paranoid android - 2014. 06. 26. 16:06

Nem osztom ezt a sok negatív véleményt. Persze nem volt különösképpen kiemelkedő sem a rész, de teljesen élvezhető volt, egyáltalán nem untam.

A főgonoszt követelő véleményekkel nagyon nem értek egyet. Az utolsó évadban ne kezdjenek felépíteni valami ultimate ellenséget. Én sokkal jobban örülnék, ha ez a fertőzés szál maradna, és apokaliptikus méreteket öltene. Sokkal izgalmasabb lenne egy ilyen megfoghatatlan ellenség, és komolyabb következményeivel érdekesebbek lennének a karakterek reakciói is, mint a már ezerszer látott főellenség elleni akciók. Talán ezért is élveztem jobban az átlagnál a részt, mert tetszett az hangulat, amit a fertőzés jelenléte hozott, ami majdnem mindegyik jelenetre kihatott.

Ezzel valószínűleg csaknem egyedül vagyok, de nem hiányzott Eric. Sosem voltam nagy rajongója, persze az első évadokban még érdekes volt, de az utóbbi párban nem sok vizet zavart.

Nagyon nem szeretem a recastingot, egyszerűen nem működhet zökkenőmentesen, és illúzióromboló. De néha azért vannak pozitív hozadékai. Mint pl. itt; a Jamest eredetileg alakító színésznek eszméletlen antipatikus feje volt, így ez az új arc lehetőséget adott nekem, hogy megkedveljem a karaktert. És milyen remek jelenetet is kapott Lafayette-tel.

Sookie-val nekem nem szokott problémám lenni, de most már nálam is kicsit idegesítő volt. Igaz, nem annyira, mint Tara anyja. De legalább Tara nincs már a képben, remélhetőleg végleg. A többieket meg bírom. Andy, mint mindig, remek volt, ahogy a Jessica-Adilyn páros és Violet is.

(Akik pedig Stephen Moyer rendezői képességét kérdőjelezik meg, miközben láthatóan a forgatókönyvvel elégedetlenek, láthatóan nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelenet sorozatos rendezőnek lenni.)

yeeeyha - 2014. 06. 26. 17:37

@Csilla0422: Hát helló :)
bevallom, mikor befejeztem a részt és elkezdtem írni nagyon-nagyon rossz véleményen voltam, aztán újranéztem 1-2 jelenetet, ill. jóféle hangulatba hozott a dal a stáblista alatt, így kicsit fel is pontoztam bizalom gyanánt.

@paranoid android: szerintem is teljesen jó lenne a fertőzés, mint főellenség, de most így, ilyen formában nem. Úgy értem elejtett az egyik férfi egy megjegyzést arról, hogy az emberek is nagyvárosokba tömörültek, Bon Temps szinte az egyedüli kisebb közösség, ami megmaradt (Billéknek köszönhetően), de így is van víz, villany és benzin, Sookie a csábító tündérvérével és hangosan csörgő mobiljával simán hazajutott a város szélén levő házába, Adilyn meg kinyitott egy ablakot és máris fente rá a fogát egy ocsmányság. Jasonékat meg már nem is említem… mintha a készítők se vennék komolyan az egészet (a CW-s TVD-ben szoktam meg ilyen hülyeségeket, nem a true bloodban). Eközben a világ másik felén már mindenki fertőző a gyerekeket kivéve. Egyszerűen idegesít, hogy még mindig nincs rálátásunk a fertőzésre.
Ami engem még pluszban érdekel, hogy hány vámpír szereplő hal meg majd a fertőzéstől. Én perpillanat Ericről is el tudom képzelni, hogy Pam már fertőzöttként talál rá.

mrs kai proctor - 2014. 06. 26. 19:46

paranoid android: Moyer van azon a szinten, hogy elolvasva a forgatókönyvet azt mondhassa, hogy ehhez én a nevemet nem adom srácok. :)

paranoid android - 2014. 06. 26. 21:17

@mrs kai proctor
Persze, gondolom nem volt kötelező megrendeznie. Én inkább arra utaltam, hogy elsődlegesen nem az ő rendezése miatt lett olyan a rész, amilyen (vagyis egyesek szerint gyenge). Nem tudhatjuk, hogy jobbá vagy rosszabbá tette az alapanyagot. Viszont az biztos, hogy nem rajta múlott, hogy merre megy a cselekmény – amiről inkább szóltak a kritikák. A sorozatoknál, ahol a rendező személye változó, míg az írógárdáé viszonylag állandó, nincsen ekkora hatalma a rendezőnek. Szóval értelmetlen őt hibáztatni, mert ugyan valóban nem alkotott kiemelkedőt (feltéve, hogy lehetett volna), de nem is volt semmi rendezői hiba a részben.

PatrickMonster - 2014. 06. 26. 23:38

A sorozat egyik mélypontja lett ez az évadnyitó. Végig érdektelen, unalmas, ötlettelen… Jobb is, hogy befejezik a sorozatot, így talán nem rontják el még jobban. Csalódás… remélem rosszabb már nem lesz, mert akkor elkaszálom a finálé előtt.

zsemlye - 2014. 06. 26. 23:44

Családilag (nővérkéim): Amíg nincs Skarsgard nem nézős, ha lesz Skarsgard nekikezdünk. Természetesen én szívtam meg és kellett checkolnom a pilotot snellben.
snell verdikt: kaszagyanú

sesztei - 2014. 06. 26. 23:50

gyenge volt nagyon, pedig isten úgyse, veszettül vártam az évadkezdést..
bár Pam legalább megvan még és hátha előkeríti Ericet is!
de legalább Tara meghalt :) remélem

Harley - 2014. 06. 27. 03:19

Úgy tűnik tényleg kinyiffant a csaj. Kár a karakterért, de úgyis utolsó évadot húzza a sorozat. Ez a gyenge nyitás után…fertőzött vámpírok, mint újdonság sok reményt amúgy se fűzök ezúttal hozzá. http://instagram.com/p/prPP1qpX8Y/

adhie - 2014. 06. 27. 10:00

“Kíváncsi vagyok, mikor találja meg Ericet.”

Öööö, ajánlom figyelmedbe a következő rész címét.

yeeeyha - 2014. 06. 27. 11:44

@adhie: évad közben promot se szoktam nézni, nemhogy epizód címeket. :)

Miss Keamy - 2014. 06. 27. 12:00

nekem egyáltalán nem hiányzik Eric. utóbbi időben az ő karaktere sem volt az igazi és nem volt ez rossz abszolút. minek főgonosz a végére? ez a fertőzéses téma pont jó, legalább összeütnek egy normális sorozatzárót :)

Ennn - 2014. 06. 27. 19:49

Ahoz képest milyen jól indult a rész, a vége nekem nagyon lehúzta. Miért okolja mindenki Sookie-t?

Macckó - 2014. 06. 27. 20:22

Egy ekkora gőzölgő kutyagumit sem láttam még. Már többször volt nálam mélyponton a sorozat, de a mostani rész a teljesen értelmetlen, öncélú gyilkolászásval, teljesen semmitmondó, értelmetlen párbeszédeivel és csak azért dugunk, hogy dugjunk és ezt közben 14x ki is mondjuk hozzáállásával egyszerűen a szánalmasnál is szánalmasabb volt. Amikor a vámpírparaszt megölte a beszédhibás segédsheriffet és vinnyogott rá az összes nő a pincében, akkor kikapcsoltam, és nem is fogom folytatni. Kösz.

Jaime Lannister - 2014. 06. 30. 23:14

Na, ez a 7×02 már egész tűrhetőre sikeredett. Mondjuk eléggé töltelék szaga volt, de az előzőhöz képest még így is igazi felüdülés. A cselekmény vezetés sokkalta jobb volt, nem az a “mindenkiből mutassunk egy kicsit” féle ide-oda ugrálós sz*r, mint az előző részben. Cserébe jó páran kimaradtak, de nem is hiányoztak igazán, talán csak Bill. Amúgy Jason vitte a részt, a legjobb pillanatok hozzá köthetőek, persze a cold opent leszámítva.

Lemoni - 2014. 06. 30. 23:45

Nem tudom, a pénztelenség vagy az ötlettelenség miatt képtelenek már összerakni egy értelmes és élvezhető részt, de gyanítom, mindkettőt lehet okolni. Könyörgöm, dobjon abba a pincébe már valaki egy bombát, mert kibírhatatlan az a rinyálás, ami ott megy. Egyedül a Jason-Eric nyitó jelenet volt, amire azt mondtam, végre megint TB-fíling: meghökkentő, vicces, szexuálisan túlfűtött, és Eric shirtless.

Ayrons - 2014. 07. 01. 07:32

Eljutottam oda hogy a True Blood heti része nem érdekel, és a Teen Wolfot 100%-ban jobban várom minden hét mint ezt.
Ha eljátsszák ezt Bill vagy Alcide de végül Bill románcot áááá. Bill pedig szimpatikus lett az eddigi évadokhoz képest. Alcide hát ő eddig a 3.évadban nyújtott értékelhetőt (farkas párti vagyok de ami itt folyt…) azóta max a Russel keresésnél, az egész farkas szál kiaknázatlan maradt. Sookiet meg haljon meg de kajakra ölje meg valaki azt boldog lesz mindenki.
Többi szereplő rendben van : Andy,Jason,Jessica,Sam.
De van pár karakter akikkel megint látványosan semmit nem kezdenek….Lenne potencia de nem hozzák ki .

v0m1t - 2014. 07. 01. 07:53

1/10

edit - 2014. 07. 01. 08:17

Végre, végre Eric, Eric!!! Méghozzá úgy, ahogy szeretjük kevés ruhában.
És ezzel minden jót elmondtam a 2. részről.

A. - 2014. 07. 01. 09:27

Ismét borzasztó volt, főleg a moralizálás, nyígás, unalom.
Eric jelenetei amik még mindig jók. Gondolkodom azon, h most már csak az utolsó részt nézem meg.

Ádám - 2014. 07. 02. 19:36

Másnak is feltűnt a Sookie olvassa a naplót jelenetnél a fatális nagy hibát???? Évszámokra gondolok…

arsebulls - 2014. 07. 02. 22:10

Ha nem lennék ilyen szigorú magammal szemben már el se kezdtem volna a 2. részt, azonban Alan Ball és maga a sorozat hangulata, valamint a “semmit nem hagyok félbe” duma meggyőzött, hogy valahogy végigerőltessem magam rajta. Rájöttem, hogy Eric az egyetlen szereplő aki nálam még nem írta le magát. Tara halálának borzasztóan örültem, de annak már nem, hogy az anyja tölti be a megüresedett időt. Eddig ez az évad a leggyengébb így két rész után, remélem sikerül valamit emelni a színvonalon.

Tímea - 2014. 07. 03. 00:19

Így a második rész után azt írhatom,még mindig hozza a szokásos színvonalat,bár nem üti meg azt,amit az elmúlt évad hozott. Ezek a homo jelenetek nálam mindig kiverik a biztosítékot :D de elfogadom,eltekerem :) természetesen örültem Eric-nek,kivéve az utolsó perceket :( ki tudja hány rész lesz? Egyelőre megjárja ez a fertőzött vámpírok effekt,mint főgonosz címszó,de ennél azért többet várunk :) Pam nagyon dögös lett mostanság ;) Aztán…vicces volt a kis visszatekintés Sookie oldaláról :) mennyivel fiatalabbak voltak akkor :D Alcide nálam is irritáló lett,ahogy Tara anyukája detto. Sookie miért nem használja már tündér hatalmát? Mikor esik le neki,hogy hol raboskodnak a csajok? Mellesleg engem nem idegesít a rinyálásuk :) nagyon jól alakítják a stressz helyzetet,hiszem,mi sem viselkednénk másként,főleg,ha három gyermek várna otthon minket árván. Elég valósághű. Ettől függetlenül sok a karakter,és még mindig színes,izgalmas a show. Csak így tovább ;)

Miss Keamy - 2014. 07. 03. 01:17

nekem jobban tetszett mint az első rész. Tarát visszasírom, az anyja még borzalmasabb :D muszáj voltam tekerni mikor szenvedett a V hiány miatt. Nekem Bill szerepeltetése hiányzik, ez az Alcide sose volt szimpi, inkább irritáló. fú, találjanak már ki valamit mert nagyon nincs ötlet ahogy látom. igazából engem a pincés rinyálás lekötött.

Jaime Lannister - 2014. 07. 03. 10:26

@Ádám

Direkt figyeltem én is, igaz pontosan nem tudom mikor is játszódhat, de akárhogy számolom, kizárt, hogy már 2011-et írjanak.

yeeeyha - 2014. 07. 04. 20:52

Reménykedtem, hogy a nappal játszódó rész jó lesz, jobban lehet mozogni, a vámpírszereplők parkolópályán, így mások jobban előkerülhetnek.
Közvetlenül a heti teen wolf után kezdtem nézni ezt a részt, ki is kapcsoltam, annyira vicc és szánalom volt az egész. Jason álma volt az első mélypont, mert én nem szeretem Ericet (amúgy úgy TUDTAM, hogy megfertőződött!), szóval engem nem elégít ki, ha megmutogatják póló nélkül. Amúgy tudom, magas a színész, de mikor Jason ráugrott a hátára :DD Mint egy morcos kismajom a fára.
Mélypont sok volt, a vesztes politikus figurának a nyakát átharaphatná vmi, és az se semmi, hogy Hoyt anyja még mindig mellszélességgel jelen van. Gyöngyszem az a nő. :D Adilyn nagyon jó volt (végre arcot is tudok tenni Holly fiaihoz, haladás), Sookie naplós része is tetszett (ööö, én is furcsállottam a 2011-es dátumokat, de ha feltesszük, hogy a pilot napilag pontosan indult a történet szerint, akkor elképzelhető, hogy helyes dátumokat olvasott fel. De volt itt már 1 éves ugrás is, szóval…), a pincés részek is érdekesebbek voltak az egymást felbujtó embereknél.
Ez után a rész után már nem is bánnám, ha Bon Temps lakosainak 95%-a kinyiffanna.

yeeeyha - 2014. 07. 04. 20:57

Ja, és tetszett a kissé TWD-s hangulat, kihalt város, kutatás, stb. Most először éreztem ezt az egész vámpírvírust globálisnak. (csak aztán senki se zabáljon nekem pudingot a tetőn.)

mogyoró - 2014. 07. 07. 20:55

hát, ez az Erc-sztori eléggé furcsán alakul. OKé, valahogy túlélte a szénnéégést a svéd havasokban, nem derül ki, hogyan. Megfertőződött, értem. De akkor jönnek, és előhúznak egy totál megalapozatlan szálat egy szerelemről, aki miatt még mindig sóvárog, akiről szó sem volt, és btw elvileg ki lett mondva anno, h Sookie az egyetlen emberi lény, akit valaha szeretett vámpírként. vagy tévednék?

Lemoni - 2014. 07. 08. 01:31

Na ne, már csak a Nyúúúlinné hiányzott :///
Má’ milyen gagyi volt ez a kiizzadt Eric-Sylvie lamúr, mondjuk vizuálisan semmi kifogásom nem volt Eric viking isteni teste ellen. Egyedül Lafi betépett tánca vitt némi derűt a részbe. Alcide tette a legjobban, hogy “kimenekült” ebből a zagyva kabaréból :(((

Nif - 2014. 07. 08. 06:49

Ez így….ehh… Bár Pam még mindig képes megnevettetni 1 percen belül kétszer, de kb ennyi. Valahogy ezek a karakterhalálok nem méltóak a karakterekhez. Valami nagy, és monumentális kéne. Nem azért, mert az látványos és húúú, hanem mert eddig így haltak meg a karakterek ebben a sorozatban. Most meg hirtelen váltanak ilyen puritán, egyszerű, emberi halálra? Ugyanmár!

Fogadjunk, hogy valami halálközeli pillanatban Sookie és Bill még összejön. Vagy Bill feláldozza magát Sookie-ért.

A. - 2014. 07. 08. 07:46

részemről most lett kasza:(

Skyroads - 2014. 07. 08. 14:11

Ezek szerint Tara tényleg meghalt. Nem hittem volna. :D

yeeeyha - 2014. 07. 08. 18:44

Ennyi hülyeséget egymás hegyén-hátán, hát mivoltez. Még felsorolni sincs kedvem.
Hoyt anyját jobban sajnálom most, mint Alcide-ot, számára a boldog befejezés úgy se jött volna össze (Sookie, család).

NeonPink - 2014. 07. 09. 16:53

Az évad egy hatalmas csalódás. Hoy-t anyja legalább annyira volt szórakoztató karakter, mint idegesítő, kár érte:D Alcide:( Ha Sookie végül Bill-el “sétál a naplementébe” esküszöm átkozni fogom magam amiért nem kaszáltam a sorozatot még az évad elején.

Maxie - 2014. 07. 09. 22:38

Hát, nem tudom. Nekem nagyon tetszik ez az új évad. Szerintem zseniális, valahogy már az egész sorozat önmaga paródiája. Egész felüdülés az elmúlt három évad után. Rég élveztem ennyire sorozatot, mint ezt. Igazi, teliszájjal vigyorgós-röhögcsélős szórakozás! :D

Tímea - 2014. 07. 10. 23:38

Azért én sajnálom, hogy ez a záró évad :) látszik is,hullanak a karakterek,mint a legyek. Alcide engem már irritált,nem kár érte,ahogy Hoyt mamája is megérett már a távozásra. Mint már fentebb említettem Holly elővehetné a boszis erejét,ahogy láthattuk bejátszották ezt a vonalat is :D csak elég bénán jött ki. Violet eddig unszimpi volt,mostanság kezd beilleszkedni :) Egyedül Lafayette produkciója ért valamit :D nagyon csípem a fazont :P Sookie karaktere mit sem változott a hét évad alatt,ugyanolyan idétlen,tesze-tosza mint a kezdeteknél,vagy még rosszabb. Ha erőt venne magán egyedül elintézné a fertőzött vámpír brigádot,ahogy Bill is ,mégis szerencsétlenkednek,gondolom direktbe így írták meg. Jó lenne,ha Bill kiforrna,elvileg most pedzegette ,hogy valami változás van nála….

Marcipáncica - 2014. 07. 10. 23:54

Neonpink: szerintem készülhetsz! :D mikor arról volt szó hogy Bill mar nem ugyanaz aki anno volt, mar akkor tudtam hogy Alcidenak kampo lesz. Hát nem lacafaszáztak sokat. De az milyen mar hogy Bill kapott egy kvázi vérátömlesztést es akkor most o megváltozott? Röhej :D

zolij - 2014. 07. 11. 01:14

dehogy kár Hoyt anyjáért, már az első évadban ki kellett volna nyírni…

Miss Keamy - 2014. 07. 11. 02:08

Hoyt anyjáért évadok óta imádkozom, csak öljék már meg :D katyvasz az egész, csaponganak ide-oda. nem is kellene monumentális sztori, csak vhogy ne azt érezzem már hogy gagyi. Lafayette – Jessica “párja” összemelegszik? ez mi :D ne unatkozzanak már ennyire. Alcide-nak befellegzett végre… hell yeah. Jason gyereket akar :D hihetetlen történések. Jah tuti összehozzák Billt Szukival a legvégén. én mondjuk örülnék nekik. keretes szerkezettel érne véget a sorozat.

Ayrons - 2014. 07. 13. 15:49

Komolyan így megölni ? Legalább harcban esett volna el….Egyre hülyébb szálakat hoznak be….Ebből látszik né,ely karakterrel semmit nemtudtak kezdeni azt kinyírtákpl :Tara,Alcide. Kvázi azért mert nem voltak képesek történetet írni köréjük, jó Tara vámpítr lett az jó húzás volt , de hogy alakváltókkal látványosan semmit nem kezdettek….Eltelt 2 nap de vámpír brigád nem ment vissza ? eddig mindig vissza mentek… Kinyírták a vámpírokat most a jön az ember brigád azt majd a japok is komolyan még a vérfarkas bandát nem akarják vissza teleportálni -?
Sookie meg hülye ez kész…az előző évadban leszúrta volna Billt, most meg vissza megy hozzá mert ez lesz…..Bill végre fejlődött csípem karakterét végre valahára össze ne hozzák a Szukimukival, eddig minden férfi szívott vele kettő ki is purcant. Kinyírhatnák pl mártírt halna az jó lenne.
Jason,LAf,Tiszteletes,Seriff lett a legjobb karakter a többi….
Se Tara se Alcide nem kaptak méltó befejezést holott náluk kétszer kisebb karakterek kaptak és ezért mérges vagyok.

naughtyL - 2014. 07. 14. 19:56

nnnaa. így utólag érzi az ember igazán, hogy mi volt KKurvára felesleges.

Alcide: komolyan úgy halt meg, hogy előtte vallotta be Sookie, persze Bill-nek, hogy azért annyira mégsem szereti Alcide-ot:)

és magasságos egek. 7×04-ben a Sookie – Eric végre találkozunk jelenet.
Az elejétől írtam/tuk, hogy a 2 színész NEM működik együtt. édesek, mert próbálkoztak aztán téényleg mindennel, de, ugye ami nem megy, azt nem köll eröltetni.
erre itt vagyunk a 7. évadban és azok után, amik Warlow meg Alcide téren voltak, áhh basszki warlow??:( ahhoz képest mennyire működött már a jelenetük.
és most nem úgy, hogy jajdejó jöjjenek össze, mert Issten ments, csak régi feeling volt. működött és kész. Eric Eric volt Sookie meg Sookie.

és jó volt, hogy a banda nem ment 100 felé. 100 féle új karakterrel.
Még mindig nem értem miért gondolják úgy az írók, akik sok éve visznek egy sorozatot, hogy ha én 4-5-6 évet beleöltem karakterekbe, akkor majd pont az utolsó pillanatokban, nem őket akarom nézni. (főleg, ha nem rontják el a játékomat, és hagyják, hogy még érdekesek/szerethetőek legyenek)

egész vállalható rész volt. és még a Ginger flashback is vicceske volt.
lelépni innen már nem fogok! hátha kapunk még pár jó pillanatot. csak a régi szép idők emlékére:)

Ayrons - 2014. 07. 14. 21:01

Elszartak az előző évadokban sok mindent ;) Vámpír tanács teljes kiherélése és vele Russelt is. Alakváltókra társadalmára semmi erőt nem fecséreltek pedig volt rá száll még mennyi !!! Most kellett volna behozni nem tavaly a hogy a farkasok emberre támadnak.Megölték a pacckmaster azt vérfürdő így még értelme is lett volna Alcide halálának így nem tudunk vele mit kezdeni nyírjuk ki :D
7×04-ben Eric volt az egyetlen értékelhető meg Alcide apja de meg régi veterán színész szóval mind1.
Sookie senkivel se működik miért ? mert a színész nő szerintem nem tud a férjétől elvonatkoztatni…..
Arlene miért nem halt meg ??? miért nem ??? de komolyan.
Vámpír brigádnak annyi meg a nagy polgárőrségnek is , ki az atyaistenmária lesz az ellenség ? Ferdeszemüek ?
Végére se tudtak ütni nagyot sajna az írók.
U.i: Író nyilatkozta hogy nagyon szeretnék Sookie-Alcide-Bill hármas hogyan viselkedik majd együtt az évadban ,érdekes lesz. Ezt márciusban vagy februárban nyilatkozta az író xd

Anthonz - 2014. 07. 14. 21:38

Ez már tényleg kegyetlen B film paródiájának a paródiája lett :D
De mindegy, ezt az évadot már végigpörgessük.
El nem tudom képzelni mi lesz a vége, mindenkit kinyírnak? :DD

Ayron - 2014. 07. 15. 09:02

Lezárják azzal :D vagy felébred Sookie és az egész megse történt volna az elmúlt 7 évad :D az lenne csak a móka :D

Anthonz - 2014. 07. 15. 11:10

Vagy Sookie elmegy favágónak :D

Ayrons - 2014. 07. 15. 14:15

Ismerősöm a 3.részig jutott reakció: Átmegyünk Trónok harcába xd
Bill meg a tenger fenekén köt ki :D

Ayrons - 2014. 07. 15. 18:35

Szerintem am Eric és Szuka összejönnek az évadvégére Eric pedig meggyógyul valamitől.

Dunna - 2014. 07. 15. 20:51

Hát ez a sorozat csak a beszólásai miatt fog hiányozni. Kész vígjáték már az egész, kb az utóbbi részt is végigszakadtam amilyen szövegeket tudnak egymásnak nyomatni :D

hoze - 2014. 07. 15. 22:39

No így az első pár rész után úgy tűnik ez az éved se lesz jobb, mint az előzőek. Nekem úgy tűnik, szeretnének valami átfogó lezárást az egésznek, de pont a szereplők személyes világa veszik így el, ami az egész sorozatban egy lényeges nézőpont volt, ezzel elveszett számomra a varázs. Az Eric-Pam vonal még tartja magát valamennyire – remélem nem lesz csodás felgyógyulás.

Amúgy a sorozat nagyon jól indult, de az egész világ túl kidolgozatlan. Amikor belekezdtek az Authority-s részbe gondoltam, na majd most, de azt nagyon elrontották. A Lillith rész rettenetes volt, a Warlow vonulat – bár az is ígéretesnek tűnt, amíg nem tudtunk semmit -, szintén katasztrófa.

Ami engem nagyon zavar, hogy bemutatták Lillith-et, aki elvileg egy természetfeletti lény valahonnan – ez lehet nekem maradt csak ki, hogy ő most honnan/miként lett? – aki továbbadta a vámpírság örökségét ééés hepatitisz végez velük – kb. mint valami South Park csattanó a régi időkből. Vajh über Bill-nek is betett volna a fertőzés?

Lálá - 2014. 07. 16. 15:51

Lilith-ben főleg az volt a kiábrándító, hogy a második évadban az alakváltó csaj, Daphne elmondta, hogy Maryann (a maenad) egykori megnevezése volt Lilith. Tehát arra sem figyeltek, amit már egyszer ellőttek.

Ayrons - 2014. 07. 16. 18:23

Ez komoly ? :D

zolij - 2014. 07. 16. 22:57

Lálá: ezt inlább úgy kell értelmezni, hogy használta a nevet. De ugyanígy használta a Gaia-t, Kalit és az Isis-t, szóval én ebből nem vonnék le messzemenő következtetést :)

Miss Keamy - 2014. 07. 17. 20:16

a 4. rész nem volt annyira borzalmas szerintem. persze a harcnál próbáltak izgalmat kelteni no meg Arlene életbenmaradása..azt érték el vele, nem pörgettem bele. viszont jó pár helyen beletekertem, rém uncsi. egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a karakterekkel. Pam-Eric tartja magát, Bill se lenne rossz. De Jessica rettentően idegesitett már ezzel az önsajnálatával. Sookie csak a szokásos, adja keményet aztán majd úgyis összejön Billel csak hogy szegényke ne maradjon árván. De addig még Eric-et megkéne mentenie. Na és most mi a következő lépés? üldözzük tovább Nyúlinnét?! :D Ginger jelenete mosolyt csalt az arcomra. Én azon csodálkoztam van még olyan ember aki nem tudja hogy Sam alakváltó? ja Arlene aki viccesen megjegyezte a patkánnyá változást.

Ayron - 2014. 07. 17. 21:12

Szerintem Eric lesz a választotja nem Bill :D De am kíváncsi ennék hogy az adott vírusos helyzetre hogy reágáltak az alakváltók.

Tímea - 2014. 07. 18. 00:40

de kegyetlenek vagytok :) én inkább a Dome-ot érzem paródiának mint ezt.
Persze kedvenc karakterem Lafayette alakítása az,ami vitte a negyedik részt.
Csípem még nyávogva is Arlene-t ;)
“Szuka” :D karaktere és színészi játéka irritál csak,nem értem még mindig miért nem használja tündér hatalmát?!
Egyedül is levadászta volna őket…de nyilván kellett az izgalom a nagy harcban.
Voltak humoros részek,Eric milyen kis dögös volt már? :D
Pam szokásos flegmaságát ,trágárságát most is virította :D Hoyt visszahozása tűnik értelmetlen szálnak,gondolom Jessica drámát akarnak kihozni belőle a készítők.
Nem tartom unalmasnak,kár,hogy ez az utolsó évad…

yeeeyha - 2014. 07. 20. 16:14

Ginger jelenetei nagyon tetszettek, meg Pam Sookie gomba hasonlata, egyébként meg: ehh.
Kezdem visszasírni a boszorkányos évadot.

– Eric gondolom fel fogja magát áldozni vkiért
– Ha hoyt és jessica újra összegubancolódik, azon nagyot fogok nevetni
– Lafayette viszont meglepően jól működik Jess vámpírjával

Ayron - 2014. 07. 21. 12:30

ISmét Eric szálla volt értékelhető. Bill emlékek annyira semmit mondóak áááá áttekerem őket, de Bill is szopik már….miért is ne. Jason istenem mint a BK-ben mindenki meg dug mindenkit. Tara mmát nyírják ki már. Alcide apja hozza szokásosat de azt legalább jól.

slyagency - 2014. 07. 28. 14:18

Iszonyatosan nagyot csalódtam ebben a sorozatban, ebben a mai részben is mik voltak ezek??

!!! SPOILER ALERT!!!!!!!!!
!!! SPOILER ALERT!!!!!!!!!
!!! SPOILER ALERT!!!!!!!!!

Mik voltak ezek a Yakuzák, meg hogy Nyúlinné a cure…
Halálos iramban kocsikkal, áááááááá

!!! SPOILER ALERT!!!!!!!!!
!!! SPOILER ALERT!!!!!!!!!

jky - 2014. 07. 28. 22:55

7×06

Szerintem nagyon király rész volt, és szépen is volt rendezve. Oké, a Halálos Iramban tuningverdák durva sztereotípiák voltak, de nem kell ezt annyira komolyan venni. :D Andy jelenete is jó volt, mikor rajtakapta a lányát a sráccal. :D A drámai részek pedig tetszettek, és megvan az ellenszer, így már értelmet nyer a menekülő Newlin csaj is. :) Az utolsó képkockák ezzel a Karma című dallal nagyon sorozatzáró feelinget hoztak, pedig még van 4 rész.

Fanta - 2014. 07. 29. 18:13

Én sem vagyok teljesen megelégedve a sorozat jelenlegi részeivel. Talán most az utóbbi rész tetszett.
Gingert egyenesen imádom :)
Tara szerintem meghalt,mert mikor Pam megtalálja Ericet akkor mondja neki,hogy tegnap este Tara meghalt éreztem.
Tehát ergo csak meghalt az a szegény lány.
Az,hogy most az anyja látja Tarat azt sem tartom kizártnak,hogy csak képzelődik a vámpírvértől halucinál és pont.Nem tudja és nem is akarja feldolgozni a lánya halálát.Nekem is bűntudatom lenne egész életemben,hogy a lányom meg mentett és miattam halt meg.Ez szörnyű lehet.
És igen…végre kiderült a menekülő pszicho csaj szerepe így már volt is értelme annak,hogy annyit menekült és bujkált. Remélem az összes vámpír megcsapolja azt a picsát.És meghal :D

Jaime Lannister - 2014. 07. 30. 10:12

Nem találok szavakat erre az évadra, ez már mindennek az alja. Visszasírom Warlowt. Már csak négy rész szerencsére, aztán törlöm is az emlékezetemből ezt az undormányt.

Lehet rossz nyomon vagyok, de a tiszteletes nekem már kezd egyre gyanúsabb lenni, lehetségesnek tartom, hogy ő nyírta ki Tarát, hogy ezzel is “védje” Lettie Mae-t. Tara meg ezt szeretné közölni. Bár mondjuk én annak örülnék, ha azt közölné, hogy miért kellett ilyen ostobán kinyírni a karakterét, hogy aztán három részenként feltűnjön fehérbe öltözve halandzsázni.

Ayron - 2014. 07. 31. 06:32

Idő húzzás miatt :D

Tímea - 2014. 07. 31. 10:41

jky
“Szerintem nagyon király rész volt, és szépen is volt rendezve. Oké, a Halálos Iramban tuningverdák durva sztereotípiák voltak, de nem kell ezt annyira komolyan venni. :D “–>szegény Pam mint nyomoroghatott ott a hátsó ülésen :D tekintve,hogy jó magas termettel áldotta meg az ég :)
Nekem valahogy ez nem illett a képbe ;)

Andy hozta a szokásos formáját :) csípem.

A Newlin csaj karakterét nem értem,meg azt sem,hogyha megitta az ellenszert,hogy lett ő immunis?
Billtől vártam a megoldást,tekintve,hogy ő volt egyféle megváltó az eddigi részekben….
Attól függetlenül,hogy Sookie nekem még mindig a legidegesítőbb mind a karakter és színészi játékában,érthetetlen,hogy tündér hatalma elveszett…ebből fakadóan nem hoztak ki semmit sem :(

jky - 2014. 07. 31. 10:48

“A Newlin csaj karakterét nem értem,meg azt sem,hogyha megitta az ellenszert,hogy lett ő immunis?”

Hát éppen azért immunis, mert benne van az ellenszer. :D

Tímea - 2014. 07. 31. 19:28

jky :D én arra gondoltam,hogy esetleg azt vénába kellene szúrni,mármint az ellenszert,és nem gyomorba bedobni,mert ott talán még megemésztődik :) ez nem egy algopyrin :P

jky - 2014. 07. 31. 20:04

Ez biztos olyan, mint az antibiotikum :D De most kíváncsi leszek, mennyien ugranak rá, lehet, hogy az utolsó cseppig kiszipkázzák a csajt. :D

Tímea - 2014. 07. 31. 21:29

jky
ebben bízom én is :D reméljük így többé nem nyekereg ;)borzalom a csaj :D

Ayrons - 2014. 08. 04. 08:56

Valaki kérem magyarázza el hogy Sookie miért ilyen ??? Szerintem ilyen nő a világon sincs. Nem azért mert Alcide az a szerencsétlen pár epizóddal ezelőtt halt meg erre Szukában régi érzelmek feltörnek és akkor Bill stb.
Kezdem gyanítani hogy a magánélet a szereplőknél itt közre játszik erősen.
Violetnek is kampec pedig a beszólása annyira jóók voltak. Karakter aki leszarja a bagázst és beszólogat :D
És akkor ott van Tara száll istenem minek ??? Miért nem tud tovább lépni??? kétlem hogy a tiszteletes ölte volna meg.
Eric hozza a formáját Pam társaságával. De legalább visszatér a tündérkersztapa is.

jky - 2014. 08. 04. 22:52

7×07

Nekem ez is tetszett. Továbbra is jók a drámai jelenetek, meg a kisebb humorosak is, amivel a drámát próbálják oldani. Pl. Hoys és Jason találkozása, aztán Jason egyből stírölte Hoyt csaját. :D Később meg amikor Hoyt azonosította az anyját és Jason próbálta megölelni, tök szép jelenet volt, de aztán jött a csaj és Jason megint csak lesett. :D

De Arlene és Sam beszélgetése, Arlene és a vámpír srác tánca is jó volt, ahogy Andy összeroskadása is, hogy nem tudja megvédeni a szeretteit.

Kíváncsi vagyok, tényleg sikerül-e elkapni SarahNoomit és szintetizálni a vérét. Mindenesetre barna hajjal nekem sokkal jobban bejön a kis ribi. :P

Ayrons - 2014. 08. 05. 10:09

Ezek jók csak egy baj van , hogy kuwa kevés idő van ezekre míg láthatom jó sok időben Sookie faxságait.
Nyugi meglesz a gyógyír mert Billnek meg kell gyógyulnia hogy Sookieval boldog és gyönyörű kapcsolatuk legyen.
Írók amiket felépítenek az előző évadokban nagyon szépen áthúzzák itt.

jky - 2014. 08. 05. 10:18

Szerintem is meggyógyulnak, aztán amolyan keretes szerkezetként újra együtt lesznek, de engem ez nem zavar. Több karakter hullott már, mint a Game of Thrones-ban, attól nem lesz jobb, ha mindenki kinyírnak. :)

Egyébként most pont, hogy nem volt sok Sookie, a nagypapás részt leszámítva, meg egyébként is minden karaktert futtatnak, abszolút nem érzem úgy, hogy Sookie lenne csak a középpontban, vagy zavaróan túl sok időt kapna.

Ayron - 2014. 08. 05. 12:42

Minden ölésnek megvolt az oka. Alcide a balfax farkasunk útba volt Sookie és Bill szerelméhez. Tara kellett egy száll Lafynak is.
Lehet hogy már annyire nem szeretem Sookiet hogy ez is zavaró nekem :D Nagyapa az jó volt kiváló a színész is.
Ami még zavar a Bill emlékek

mrs kai proctor - 2014. 08. 05. 21:40

Dr Ludwig :D imádom az öreglányt. :D
Túl sok a nyafogás, az érzelgős jelenet és a végén ez a suta szex imitáció..
A kövi részben csúnya cat fight lesz Jessica és Jason nője között.

marsters - 2014. 08. 06. 08:37

Sookie már réges régen nincs a középpontban első 4 évadban ez nagyon jellemző volt 5.évadban ugye Bill, Eric alig találkozott Sookieval, és 7.évadban is volt olyan hogy Sookie kapott kb 5 percet vagy hogy első 20 percben benne sem volt. Amúgy ez rész unalmas volt ilyen felvezető, de öreglányon nagyot nevetem amikor kiszállt abból hatalmas kocsiból nah mondom kijött? Erre ő :D

NeonPink - 2014. 08. 06. 11:45

Nem tudom, mit fognak kezdeni Sarah/Noomi-val, de az a nő akkora egy Isten csapása, hogy a végén még a harmadik világháborút is kirobbanthatja. Hozzá képest bármilyen katasztrófa vakáció lenne. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy egyfajta kiapadhatatlan gyógyír lesz vagy lesz egy határ

Marcipáncica - 2014. 08. 06. 13:26

Épp felhozom magam True Blood-dal, mikor is a negyedik részben elhangzik Pam szájából ez a: “olyan ez a Sookie mint egy kibaszott gomba, nem akar elmúlni”… bakker. Hangosan felnyerítettem! :D

Ayron - 2014. 08. 06. 18:46

Nekem a viselkedésével van bajom meg úgy az egész karakterrel…. azért a 6.évadban is központi emberk volt Warlownak hála. Lényegében a 6.évad második felének egyik központi eleme volt.
Joe Manganielloegy interjúban elmmondta: Egyáltalán nem bánja hogy kiírták mert szerinte a karaktere annyira semmilyen lent , hogy kezdte unni a szerepet. Meg bántotta hogy nem írtak valami jó történetet a szálához. Felvette hogy a Marcus lányával legyen mélyített kapcsolata ha már kinyírta az apját és így egy apapórló lett volna de elvetették mint azt is hogy a 6.évadban az apjával való kapcsolata lenne a fő vonal.

jky - 2014. 08. 06. 18:50

Már kezdetek óta Sookie a főszereplő, na meg Bill, így kezdődött az egész sorozat. Ezen meglepődni a 7. és egyben utolsó évadban, hogy Sookie így, Sookie úgy… :)

Ayron - 2014. 08. 06. 19:49

Elején semmi baj nem volt vele :) csak utána megragadt egy szinten és nincs fejlődés nála.
Bill más tészta őt az elején gyűlöltem de utána megszerettem.

Tímea - 2014. 08. 07. 11:18

Az öreglány hatalmas fazon volt :D ahogy kiszállt az autóból jót kacarásztam :D kár,hogy gyorsan levágták azt,amit felépítettek :(
Sookie- Szuka mindig is irritált,ez mára,a hetedik évadban csak romlott,nem hogy javult volna :(
persze próbálták most magyarázni,hogy miért nem tudnak kihozni valamit a karakteréből,gondolom ezért kellett a nagypapás szál behozatala,bár felesleges húzás volt…
Apropó! Ebben az évadban csak a nyavalygás ment,nem látok sehol karakter fejlődést…
Egyedül Pam és Eric ér itt valamit…
Hoyt érkezése lendít valamit,már előbb be kellett volna játszani…ebből még kihozhatnak valami jó kis feszületet…
a végén lévő kis erotikus jelenet kissé fura volt,tekintve,hogy ők a valóságban egy házaspár gyerekekkel..Sookie csajtól több szenvedélyt vártam volna…
még Arlene (favoritom) is jobban csinálta :) a kis fiatal vámpírfiúval :D
Jason visszatért régi önmagához :D nagyon jól játssza :D jól áll neki ;)
összességében már a hetedik résznél járunk,de nem sokat mozdult előre a sztori…

Ayron - 2014. 08. 08. 14:38

Semmit nem mozdult kb a 4.rész óta csak egy helybe vagyunk , kivételt persze Eric mert ott van történés.

jky - 2014. 08. 11. 22:54

8. rész

WTF Bill? :O Na erre most kíváncsi leszek. Tara jelenetei annyira nem jöttek be, de végül is a gyerekkori flashback jelenetek pici kiegészítésként elmentek. Violetet is elég gyorsan lerendezték.

Viszont Hoyt és Jess újra egymásra találása frankó volt. :) Úgy látszik Jason jóvá akarja tenni a bűnét, hogy elvette Hoyttól annak idején, de azért Jasonnek meg ott lesz a szöszi. Párcsere. :D Hoyt már nem akar gyereket, ezért most már együtt lehet Jessicával, míg Jason családot akar majd, ezért jobb, ha egy ember lesz a párja egy vámpír helyett.

És már csak 2 rész. :(

sehrezad - 2014. 08. 12. 15:15

Az utóbbi részek kellemesek voltak számomra, jó most megint nézni – de ebbe lehet, hogy a lezárás (kissé nosztalgikus) hangulata is belejátszik. Itt most nem nagy drámát, inkább szolid happy endeket várok (amibe tkp. Bill sajátos döntése – ha kitart mellette – is beleférhet), de hát nem is egy Breaking Badről van szó.

mrs kai proctor - 2014. 08. 13. 21:54

Tara kiirthatatlan..gyalázatosak ezek a giccses visszaemlékezések. Az anyját játszó színésznő szörnyen sír, túljátssza.
Ez a szerencsétlen Violett jól ki lett iktatva, teljesen felesleges szál volt.
Bill-nél sejtettem, hogy ez lesz Sookie odavonszolja ő meg: kösz, nem. :D
A következő részben megjósolom, hogy váratlanul visszajönnek jakuzáék és lesz die hard.

Ayron - 2014. 08. 14. 08:03

Eric és Sookie szerelem lesz itt. 7.évadban ami a vége ugye bár lefektették mind a 3 férfival a Sookiet mert így szép ez na.
Tara története ennyi volt ??? Lehet én vagyok érzelmetlen de ez szar volt szó szerint….
Hova tünt Eric második gyermeke az jó hogy elengedte de valami jelenet hogy hova ment ?
Az meg hogy temetés sincs Tarának…. mert az még oké hogy jótestü farkas Bélának nincs de hogy Tarának aki az elejétől jelen volt a sorozatban…..azért ciki.
Jason,HOyt,Andy , PAm és Eric akik miatt még élvezhető a sorozat, de látszik hogy már elfáradt réges rég az egész.Igaz még így is élvezhetőbb mint a Vámpír+Elena megmentőakció-napló.

yeeeyha - 2014. 08. 14. 12:14

4 résszel kellett most felhoznom magam, hát én mondom, magammal csesztem ki, mikor utazások/meló/stb miatt kihagytam a heti nézésből.

Jelenleg kábé 3/10-nél van nálam a sorozat, a mellékkarakterek nagyon jókat hoznak (Arlene és a túl szexi vámpírja, Andy, Lafayette és James, Hoyt), de minden más kegyetlenül sz*r(pl. A Tarás cuccokat esküszöm azért találták ki, hogy még egyet belerúgjanak azokba, akik örültek a halálának; Bill visszaemlékezései még jók is lennének, ha nem egy utolsó évadról lenne szó). Ez már olyan, mint a HIMYM csapdája: nem kaszálod szánalomból és makacsságból, mert ha eddig kitartottál, most már csak azért is látni akarod a végét. Én személy szerint annak örülök a legjobban, hogy a finálé nem dupla lesz. Már csak két rész!

Cléda - 2014. 08. 14. 16:50

De nem lehet itt már se Sookie+Eric/Bill, hisz a csaj még mindig fertőz.. Hacsak nem mondják azt, hogy a cure után már nem baj az se….

NeonPink - 2014. 08. 14. 17:53

nem lesz már ebből Sookie-Eric szerelem. Sookie és Bill szánalmasan összeragadtak, túl szép is lenne ha Ericet választaná

Ayron - 2014. 08. 14. 18:22

Remélem Bill a halált választja nem azért mert nem szeretem mert a mostani évadokban megkedveltem, csak az olyan szép lenne hogy mint vámpír megbékélt a halállal.

Miss Keamy - 2014. 08. 15. 00:52

azért Billtől ez a No…fájt :D visszajön a boss, nyakon csípik őket. azért kiváncsi leszek hogy zárják le a sorozatot, remélem Bill meggyógyul vhogy és visszatér Sookie-hoz, ezzel keretes szerkezetet adva :) Eric-el annyira nincs kémia, ne erőltessék könyörgöm. Ez a Tarás szál nagyon rossz, tekertem rész közben. Hoyt – Jessica aranyos volt. Hihetetlen mennyire nincs ötletük a készítőknek, szánalmas sajnos ez az évad.
ezt a 2 részt féllábon is.. :D

Tímea - 2014. 08. 15. 23:13

7X08

Összeségében ultra gagyi volt ez az epizód.

Én sem darabolom a tésztát,hogy Tara mit is akart kihozni ebből a pisztoly témából? Milyen jelentősége volt ennek?
Ez kb annyira volt érdekfeszítő mint egy hangya kinyírása…és ez nem feltétlenül a színészi játék hibája! Maga a forgatókönyvírással van baj,az egész sztorival. Vártuk a rejtélyt,és kaptunk egy nesze semmi,fogd meg jól-t :(

Violet nem volt kedvencem,de a végére csak elviseltem. Előttem szólók táborát erősítve túl gyorsan kimurdelt.
Értem én,hogy ez az utolsó évad,és már csak két rész van hátra,de valami cat fight -ra számítottam Jess és közte :)

Vörike egyébként tényleg aranyosan visszament a teen love-ba,és jól is áll neki :) nem beszélve Hoyt-ról,aki az elmúlt időszak alatt szerzett egy kis sármot a külsejéhez. Kíváncsi vagyok vajon visszakapja e a memóriáját?!

éééés mint tudjátok Anti-Sookie fan vagyok :D ismételten leírom,hogy csapnám péklapáttal :) remélem a való életben nem ilyen hebehurgya.

Eric sokkal dögösebb volt az elmúlt évadok alatt,mára veszített ebből úgy érzem.

Billt teljesen megszántam,szinte elkezdtem izgulni érte :) aztán jött a sokk,és ő nemet mondott…bízom benne én is,hogy megmentik!

sehrezad - 2014. 08. 16. 01:42

Sookie a való életben? Lemaradtam valamiről, és nonfictionről van szó?
Violet gyors kiírása ily módon szándékoltan parodisztikus jellegű és ironikus volt – a szinte mértéktelen hatalmú vámpír, akit a nagy kinyilatkoztatás közben leterít egy falusi srác.

Ayron - 2014. 08. 16. 07:06

Violet háza meg am Russel háza volt még régebben egy kiis újra hasznosítás :D

Tímea - 2014. 08. 16. 22:35

sehrezad
“Sookie a való életben? Lemaradtam valamiről, és nonfictionről van szó?”—> úgy értem Anna Paquin,aki Sookie -t alakítja a sorozatban. A filmen kívül,tudod,a való életben ,ahol nem szerepet játszanak , Bill karakterét formálja meg Stephen Moye nevű színész. Ők ketten házasok,és két közös gyermekük van,ikrek.
Szóval az említett hölgyi reményeim szerint nem olyan,mint amit megszemélyesít :)

Ayron - 2014. 08. 17. 08:57

Kétleném hogy minden sármos-izmos férfival lefüdni mint a karaktere :D

sehrezad - 2014. 08. 17. 12:48

Tímea:
o.k., erről a magánéleti infóról tényleg lemaradtam :)

Skyroads - 2014. 08. 17. 13:01

Tényleg érdekes lenne, ha Hoyt visszakapná a memóriáját. :) Volt már rá példa egyébként a sorozatban, hogy visszacsinálták a vámpírbűvölést? Vagy ezt csak úgy lehet visszafordítani, ha Jessicáék elköpik neki? :D

Ayron - 2014. 08. 18. 08:19

Kész most kaszálnám e már csak egy rész van hátra szóval maradok. Semmi nem történik……..semmi……erre pénzt költeni…..

v0m1t - 2014. 08. 18. 21:41

mit néztem egy órán át drága jézus miért hagyod hogy ilyet forgassanak

jky - 2014. 08. 18. 22:46

Mi a fenére számítottatok a vége előtt 1 résszel? :) Az egész évad a szálak elvarrásáról szólt, semmi nagy újdonságot nem hoztak be, a hep-v/sarahnoomi/kínaiak is csak épp annyira kellettek, hogy lezárják a karakterek dolgait.

Nekem bejött ez a rész, elvarrták a Hoyt-Jess, Jason-Brigette, és Sam szálakat, valószínűleg Lafayette, Arlene és a többiek is ennyik voltak, utolsó részben koncentrálhatnak Sookie-Bill-Eric-Pam négyesre, aztán kész, ennyi volt. Nem lesz itt “háború meg tűzijáték”. :)

Jason dolgain továbbra is röhögtem, na meg a végén Eric-Ginger gyors akciózáson, az milyen gáz volt. :D

Várom a finálét, remélem Sook vámpír lesz. :)

mogyoró - 2014. 08. 18. 23:23

nem is értettem ezt a ginger-dolgot. de tuti, h Eric immunis?

jky - 2014. 08. 19. 08:28

Hát ivott SarahNoomi véréből, gondolom az ellenszer immúnissá tette.

sehrezad - 2014. 08. 19. 10:15

Szerintem is teljesen rendben volt ez utolsó előtti részként.
Egy dolog változatlanul jó az elejétől fogva, Jason beszólásai, nagyot nevettem, amikor Brigite felhívta :)

secret - 2014. 08. 20. 07:58

csak pam miatt.

yeeeyha - 2014. 08. 20. 11:41

A 7×09 számomra Hoyt és a dalok miatt ért valamit (bár Mazzy Start betenni a trónos vonagláshoz, hát sértő).

Én még mindig nem értem, az emberek mit buliznak, meg rohangálnak el otthonról éjszaka, elvileg több vámpírhorda is van, nagy a veszély, de amióta elintézték az évad eleji vámpírhordát, azóta csak annyira került elő, hogy Eric, majd Bill meg fog halni brühühü.

Ginger és Eric trónos mutatványa a sorozat legszánalmasabb jelenetei közé tartozik, szörnyen cikis volt, Eric arca mindent vitt :D

jky - 2014. 08. 20. 11:54

A trónos jelenet szándékosan volt ilyen gázra csinálva. Ginger évekig várt, hogy Eric megdugja végre, aztán most amikor eljött az idő, a sorozat stílusából adódóan arra lehetett volna számítani, hogy valami hatalmas “bumm bele” őrültet lesz, de a készítők direkt poénra vették, aztán lett egy ilyen 10 mp-es izé belőle. :D

Jó volt az a zene is hozzá, de igazából zeneileg a vége lett nagyon jól eltalálva, a “Love is To Die” baromi jó kis dal, főleg ahogy Bill kopog egyet ajtón, aztán “bang!”, credits… Jól volt megrendezve.

Marcipáncica - 2014. 08. 22. 14:53

Utolsó előtti résznek szerintem teljesen jó volt ez.
Egy ideje megy a “mindenki mellé keresünk egy párt” féle puzzle, ez lassan lezárulni látszik, meglepően kellemesen. Ginger trónos jelenete mega-LOL! :D Nem is néztem ki egy percig sem különbet ebből a helyzetből. A végén Eric feje mindent vitt :D Most már majdhogynem mindegy mi is lesz a lezárás. Eric és Pam maradjanak életben oszt csókolom.

SASI - 2014. 08. 25. 06:09

Rém gyenge volt a sorozatzáró.

Ayrons - 2014. 08. 25. 08:25

Eric és Pam vitték az egészet megint :D Bill a legjobb drámai vámpirka ezzel a lezárással.
3 évvel később kis aranyos mindenki megtalálta a párját azt annyi, de például ki Sookie férje ? felehetett volna építene másik hapekot vagy bemutatni ő Pista azt csá bár Sookie mellett egy férfi se hozza sokáig Bill,Alcide,Warlow. Eric és Pam abba a műsorban :D az készen volt xd
Belegondolva Alcidenak csak azért kellett meghalni hogy Bill meg Sookie szeretkezhessenek egyet meg a nagyszerlmet elmondani , csóri farkas volt végig egyedül a 3.évadban nem mikor mellékszereplő volt :D

v0m1t - 2014. 08. 25. 11:17

kell a happy end egy ilyen sorozat végére omg

ezek után félni fogok belekezdeni a boardwalk empire utolsó évadjába.

Evian - 2014. 08. 25. 15:57

Sajnalok majdnem minden percet ettol az evadtol (pedig az elozoek sem voltak mar izmosak), ez a finale pedig meltoan sz@r volt hozza.
Aki mar abbahagyta, de gondolkozik, hogy megnezne, se tegye! Idorablas…

Marcipáncica - 2014. 08. 25. 20:34

No tessék. Kellett nekem mentegetni az utolsó előtti epizódot. Ennyire bűn rossz befejezést! Példátlan. (Ja nem: Dexter… bocsi… ) Hangsúlytalan, béna jelenetek. Visszaemlékezés még ebben a részben is, meg Sarah Newlin záróképnek, hát menjenek a fenébe. A rész csúcspontja kb Eric fejrázása volt az autóban… aztán ennyi. Szánalmas volt sajnos. Nem tudom mit vártam, hisz ez irányba haladt már az utolsó pár rész is… csak talán bíztam abban hogy összekaparnak még legalább pár perc jó jelenetet a végére. Nem sikerült.

S84 - 2014. 08. 25. 22:29

Én is csalódott vagyok, egyszerűen nem tudom hova tenni annyira semmilyen epizód volt.

sehrezad - 2014. 08. 25. 22:49

A Boardwalkot és a True Bloodot azért nehéz összehasonlítani, ez nem az alma-körte esete :)
Ilyen jellegű végkifejlet volt várható, semmi extra, de minden elvarrva. True death.

Lemoni - 2014. 08. 25. 22:50

Senki nem tud meggyőzni arról, hogy ez az utolsó évad nem az alkotók bosszúja volt a sorozat elkaszálásáért :/
Mindegy, az első 3 évadot még ezzel a ritka sz*r fináléval sem tudják elvenni tőlem……….

sehrezad - 2014. 08. 25. 22:51

Sookie férje teljesen lényegtelen, hogy ki – a fontos itt az volt, hogy bejött az, ami miatt Bill a true death-t választotta.
A New Blood-os műsor iróniája remek volt, és azért volt néhány szép képsor is az epizódban.

jky - 2014. 08. 25. 23:05

Nem ilyen befejezésre számítottam, és ugyan elfogadom így is, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok egy picit csalódott. Pedig sokakkal ellentétben nekem tetszett ez az évad, szépen elvarrták a szálakat, megvolt a hangulat, még az előző epizódban is, de az utolsó epizód a több, mint 1 órás játékidő ellenére lassú volt, vagy nem is tudom, kicsit nyújtott.

Jess-Hoyt esküvője jó ötlet volt, de túl sok időt áldoztak rá, ahhoz képest, hogy csak egy kis gyors összeröffenés lett.

Nem hittem volna, hogy Bill tényleg meghal. Vele együtt halt meg a sorozat is. És hiába a poénos lezárás Ericcel és Pammel, valahogy már nem illett nekem a végére a “mindenki happy”. Pedig pont ez lett volna a lényeg? Igenis, fogadjuk el, hogy Bill meg szeretett volna halni, hátha újra látja a családját? Tudjuk elengedni azt, aki szeretünk? Fontos dolgok ezek, de valahogy ennyi év után valahogy nem ezt a befejezést képzeltem el.

De még csak nem is ez, hanem a végén Sookie családot alapított valaki ismeretlennel… Ennyi év, ennyi férfi után ez olyan… nem is tudom. Majd még összeszedem a gondolataimat, friss most az élmény.

Ezek ellenére élveztem a sorozat, és nem bántam meg, hogy végignéztem. Isten veled Bon Temps! :(

marchello - 2014. 08. 25. 23:06

True Fos ©

marchello - 2014. 08. 25. 23:10

ja és mi értelme volt ezt a pszicho telepata szuki hallom a bill gondolatait is vonalat bedobni? már arra gondoltam hogy esetleg emberré változik vissza, mert mittomén Isten vagy mi volt valamikor szuki meg tündér, aztán kitudja visszamutálódik emberré…

jky - 2014. 08. 25. 23:25

@marchello

Én is azt hittem, hogy majd valahogyan emberré válik. De igazából az is gáz lett volna… talán. Az értelme így annyi volt, hogy Sookie tudta, hogy Bill szereti őt, és pont ezért is akart Bill meghalni (nem csak a családja miatt), mert Sookie-nak csak így lehetett normális élete (család, gyerekek), ahogyan azt a végén láttuk is.

Ha Billel maradt volna, akkor Sookie egyszer úgyis meghalt volna, Bill pedig ott maradt volna újra egyedül. Örökké csak akkor lehetettek volna együtt, hogy Sookie-ból is vámpír lett volna. Én ilyesmit vártam, de nem ezt választották a készítők.

Marcipáncica - 2014. 08. 25. 23:58

Ayrons:
Szerintem egyáltalán nem baj hogy nem mutatták be Szuki férjét. Most mégis minek? Nem az a lényeg hogy ki lett az a szerencsétlen (akinek a neje minden gondolatát hallja – te jó ég!) hanem hogy főszereplőnőnk végül megkapta azt a fajta családot amire mindig is vágyott. Mondjuk ezzel a végkifejlettel pont nem kompatibilis az hogy a képességei megmaradtak ugye. A másik amin elfilóztam, hogy mekkora képentörlése lett volna a Bill féle nagy önfeláldozós mutatványnak hogyha utána Szuki egyenesen Erik karjaiba rohan… Hehhh, na mindegy. Az egész nem is ér ennyi betűt. :)

winnie - 2014. 08. 26. 09:43
Mbebe11 - 2014. 08. 26. 10:58

Gyötrelem nézni ahogy kedvenc sorozataim szívonala folyamatosan zuhan, a Dexter után most a Tb is végre kimúlt.
Sarah-t jobban sajnáltam mint Billt, értem én, hogy ő a gonosz, de annyira erőltették szerencsétlen fájdalmát, hogy az már sok volt.

Anthonz - 2014. 08. 26. 11:25

Ez elég kókler munka lett..

Mindent szájbarúgnak azért, hogy legyen happy ending (már amennyire happy ugye).

Sarah Newlin mint záró kép, ó miért?

Sookie örökké azért harcolt, hogy megmentse a körülötte levőket, tudjuk hogy elvesztett egy csomó mindenkit (nagyi, Tara, Alcide, Sam, mittudomén még kiket), erre pont hagyja Billt is veszni.

Sookiehoz nem illik a család, ő mindig más volt, különc, fairy.

7 évig mindenféle vámpíros gyilkolászások történtek, aztán most hogy Bill meghalt minden nyugis, és lazán vacsiznak este sötétben a szabadban.

Bill a több száz éves vámpír meghal, hogy Sookie tudjon boldog lenni…azt a 30-40 évet kihúzhatta volna egy másik kontinensen, mi a francnak meghalni.

ÁÁÁ mindegy is, de szerintem inkább maradtak volna egy olyan befejezésnél, ahol a karakterek hűek önmagukhoz.

A legjobb tényleg az Eric fejrázás volt a kocsiban, valahogy azzal kellett volna befejezni :)

jky - 2014. 08. 26. 11:47

@Anthonz

Billt nem kellett megmentenie, Bill meg akart halni, Sookie pedig végül elfogadta ezt. Az lett volna az önző, ha Billt mindenáron “meg akarta volna menteni”. Mindenki a saját életéről, sorsáról rendelkezhet, ahogy Sookie is megmaradt fairy-nek, úgy Bill számára is eljöhetett a True Death, ha már nem akar tovább így élni.

Nem történt olyan sok vámpíros gyilkolászás 7 évig, sok az a végén történt, a Hep-V idején. De aközött és a záróképek között eltelt néhány év, a New Blood is elterjedt, így nyugodtan vacsizhattak. :)

Csilla0422 - 2014. 08. 26. 12:14

Váó sikerült elérni a “Dexteri sorozatzáró” magasságot. Annyi különbséggel, hogy itt egy pocsék évadot koronáztak meg vele.

1-3 évad remeklését nem fogják elvenni…azt bármikor “újranézős”.

Nekem úgy rémlik, hogy a könyvben Szuki Eric felesége lett… Tévedek?

Furaha - 2014. 08. 26. 14:48

Ha jól tudom, mindenki nagy felháborodására Sammel hozta össze végül az író.

andus - 2014. 08. 26. 15:20

A véleményemmel megvárom a kritikát :D
Viszont csak egy dolog fog hiányozni a sorozatból, és az Jason :D

Marcipáncica - 2014. 08. 26. 16:26

Andus: nekem Erik és Pam :)

yeeeyha - 2014. 08. 26. 21:30

Mi volt ez a fos?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz