login |

Pilot-mustra: Mystery Girls – 1×01

2014. 06. 26. 18:11 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Pedig isten látja lelkemet, vártam az ABC Family új szitkomját, mert abban bíztam, hogy jópofa guilty pleasure lesz. Egyrészt, mert poén ismét együtt látni Jennie Garth-t és Tori Spelling-et, másrészt nyomozós komédiának tűnt, mint a Brooklyn Nine-Nine (és ugye a krimi műfaja a kedvencem. De… Szóval ez botrányos volt. És, ha belegondolok, hogy ezt adták le a pilot helyett, ami alapján berendelték a sorozatot, akkor nem is akarom elképzelni, hogy milyen volt az eredeti első rész.

MYSTERY GIRLS – 1×01 – 2/10

És az az egy pont is csak Jennie Garth miatt, aki így, 40 fölött is felidézte bennem, hogy miért szerettem anno a CW-s What I Like About You-t. Többkamerás szitkomról van szó (tudjátok, színpadi díszlet, élő közönség, aláröhögés), ami két egykori színésznőről szól, akik egy Mystery Girls című krimisorozatban lettek sikeresek, és a sorozatban szerzett “tudásukat” a való életben próbálják kamatoztatni egy magánnyomozó irodaszerűségben. Ennyi.

Ebben a részben Jennie Garth pasija is szerepelt, de ő nem állandó, viszont megkapták fix szereplőnek, harmadik keréknek minden idők legidegesítőbb klisémeleg karakterét. (Komolyan mondom, a Partners-ben például Michael Urie nagyon tipikus volt, de szórakoztató, ez a figura viszont… Már az antréja tönkrevágott mindent.)

De még, ha csak ez lett volna a gond… A Mystery Girls pótpilotja minden ízében tipikus volt, olyan, amilyet 2014-ben nem illik tévében mutogatni. Semmi sárm, semmi aranyosság, semmi értelmes poén, csak lerágott csontok, amiket látva/hallva csak nézünk, hogy mégis ki és mikor képzelte azt viccesnek.

Még a két főhős közti kapcsolat sem adja el a sorozatot, mert Tori Spelling pont ugyanolyan, mint amilyennek őt elképzelnénk, egyszerűen nem képes eltúlozni úgy önmaga paródiáját, hogy az ne legyen hihető, és ez inkább szomorú, mint vicces. Garth, pedig ahogy mondtam, ugyancsak tévés önmagát hozza, nem vicces, de visszafogottságában mulattató, ha pofára esik, mint ebben a részben.

Totális csőd volt a kezdés. Többek között azért, mert sem a “krimi” nem kapott hangsúlyt (nem értem, minek erőltetni, ha nincs ötlet?), sem az, hogy egykor színészek voltak – utóbbi csak annyit jelentett, hogy egyesek rajongtak értük korábban. Egyedül az utolsó perces flashback dobott, vagy dobhatott volna egy kicsit az összhatáson.

Ahogy olvasom, a Mystery Girls erre is fog ráfeküdni: minden részben egy fura, netalántán érdekes szituációba kényszerítik a duót, ha van eszük, akkor majd beépülnek, mert így lenne értelme a színészmúltnak, illetve vissza-visszaemlékeznek a régi éveikre. Kár, hogy ez az 1×01-ben abszolút nem valósult meg

8 hozzászólás Ne habozz!

nfsu17 - 2014. 06. 26. 18:41

A 2. és 3. kép kilóra megvett, hogy NE kezdjek neki.

Kai - 2014. 06. 26. 18:46

Nagyon gáz volt… Remélhetőleg gyors kasza lesz.

ldavid - 2014. 06. 26. 18:55

spelling horror filmekben játszhatna nyugodtan “mumust”

Timi - 2014. 06. 27. 00:19

Tíz percig ha bírtam. Borzalmas volt.

Zizi - 2014. 06. 27. 02:13

kár érte, pedig én a duó miatt vártam, de őszintén pont miattuk nem is számítottam Emmy-gyanús sorozatra. belenézek, talán a kaszáig maradok is, ami az írás alapján gyorsan eljön…

nonche - 2014. 06. 27. 11:34

Nem igazán erre számítottam. Ettől a sráctól, aki a nem tudom, az asszisztensük lehet, kiütést kaptam. Szörnyű, és az aláröhögés csak ront rajta, ha ez egyáltalán lehetséges. Gratulálok a lelki erejéhez annak, aki végig tudta nézni! :)

dave - 2014. 06. 28. 08:52

Olyan szinten train-wreck a sorozat, hogy muszáj lesz maradnom. Kb. mint a Pamela Anderson féle VIP volt régebben, csak itt még alákevernek kínos nevetést is.
Jenny nagyon cuki.

winnie - 2014. 07. 11. 14:41

nem. nem. nem. a folytatás is értékelhetetlen, a srác worst karakter ever, egyedül garth-ért érné meg, de túl sok a negatívum. 3 rész után kasza, de azért megnézem az 1×04-et, mert kíváncsi vagyok a pilotra, amit nem mertek leadni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz