login |

Love Child – írta oriole

2014. 06. 28. 18:10 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

Idén februárban az ausztrál Nine csatorna elindította a szexuális forradalom idején játszódó 8 részes első szezonnal rendelkező drámáját, amely a nagy sikernek köszönhetően már megkapta a 2. évados berendelést is.

Az 1960-as évek, főleg a nyugati országokban, rengeteg újdonságot hozott: drasztikusan megváltozott az emberek értékrendje, világnézete, sorra dőltek le a tabuk, amelyek addig béklyókként tartották fogva a szabadságra, szerelemre, békére vágyó fiatalok szellemét. Ebben a feje tetejére állt világban, az új utak felfedezése és a boldogság hajkurászása súlyos következménnyel is járhatott, amely gyakran 9 hónappal később, szerelemgyerek formájában érkezett meg.

A Love Child története 1969-ben veszi kezdetét, amikor az Angliából hazatérő Joan szülésznőként állást vállal a Kings Cross Kórházban, és megismerkedik a kórházhoz tartozó fiatal leányanyák részére fenntartott otthon lakóival. A Stanton House menedéket nyújt a kilátástalan helyzetben lévő, a terhességüket saját maguk akaratából, vagy családjuk nyomására eltitkolni kényszerülő lányok számára.

A karakterek tizenévesekre jellemző önfeledt vidámsága, életkedve, csacskasága átsüt a képernyőn, és magával ragadja a nézőt. A szabad lelkű Vivian, a kissé butuska Patti és Martha kalandjai remekül ellensúlyozzák Annie, és a félrelépését titkoló Shirley drámáját.

Miközben a bolondos kismamák fittyet hányva a tudatos terhesség szabályaira mindent elkövetnek, hogy kicselezzék a szigorú főnővért, barátságokat kötnek és segítik egymást. A családjuk nem érti meg őket, és a főnővér sem túl segítőkész, így csak egymásra, és az ügyüket szívén viselő Joan-ra számíthatnak. Helyzetüket az sem könnyíti meg, hogy az adoptáció procedúrája kissé kegyetlen, és gyakran illegális volt abban az időben.

Ahogy halad előre a terhességük, a lányok egyre több problémával találják szembe magukat, és rájönnek, hogy lemondani születendő gyermekükről legalább olyan fájdalmas lehet, mint vállalni a felnevelésével járó nehéz életet, ha nem fájdalmasabb.

Mindehhez nagyszerű környezetet biztosít a 60-as évek Sidney-je, pezsgő világa, élénk színei megalapozzák a sorozat hangulatát. A készítők kiválóan éltek a korszak adta lehetőségekkel, az 1969-es év eseményeinek történetbe szövése a Love Child legkedvesebb pillanatait szállította.

A részekben felcsendülő dalok ügyesen hozzájárultak a Love Child univerzumának felépítéséhez, még hogyha egy kicsit túlzásba is estek vele. A legtöbb szám feldolgozás formájában tűnik fel, de ez semmit sem von le az értékükből. Diana Ross Love Child-ját pedig nagyon ötletes húzás volt berakni főcímzenének.

A sorozat két húzóneve Jessica Marais és Jonathan LaPaglia, de mindenki kiválóan hozta a saját szerepét. Az erős szereplőgárda vagy a jól megírt figurák miatt kicsit olyan érzésem volt, mintha a színészek nem is játszanánk, hanem egyszerűen belebújnának a rájuk írt karakterük bőrébe.

Bár a Love Child nem hoz hihetetlen fordulatokat, izgalmas, körömlerágós pillanatokat, de egy szerethető, bájos sorozat, amiből kisebb hibái ellenére is csakúgy sugárzik a készítők óvó szeretete és odafigyelése. “A sorozat, amely rabul ejtette Ausztrália szívét” – hirdette a Nine egyik promója. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de az én szívembe mindenesetre befészkelte magát.

5 hozzászólás Ne habozz!

peekaboo - 2014. 06. 28. 18:58

Mindjart nezem is a pilotot, ha bejon megvan a ma esti/holnapi neznivalom.Koszi!

pytta - 2014. 06. 28. 20:43

Így kell kedvcsináló posztot írni.
Pont tegnap beszéltem meg magamban, hogy milyen jó, hogy a nyárra csak két sorozat darája van betervezve, már minden mást megnéztem, amit meg akartam (és/vagy kaszáltam), és én aztán nem fogok semmilyen pilotot bepróbálni, mert úgysincs, ami érdekelne.
De ezt csakazértis meglesem :)

Andro - 2014. 06. 28. 22:02

Most néztem meg a pilotot és szerintem fantasztikus. Nőként nagyon bele tudom magam képzelni a lányok helyzetébe, akiket elhagy a barátjuk, vagy a családjuk is kitagad, mert teherbe estek. Pedig a dolog kettőn áll, de persze a fiúk/férfiak akkoriban nem arról voltak híresek, hogy vállalták a felelősséget. És egyébként is, mindig minden a lány/nő hibája volt.

Szóval, nagyon tetszett az epizód, várom a folytatást. A ’60-as évek úgyis egy igen izgalmas korszak volt világszerte.

Shawn - 2014. 06. 29. 12:10

Én is néztem, amikor megláttam hogy kijott, mondtam magamnak hogy bepróbálom mi ez – ausztrál sorozatot még úgy se néztem, és nagyon pozitívan csalódtam, igen feludíto volt a pilotja és az egész elso évad remek volt, azóta már elkezdtem nézni az A Place to Call Home-t is, olyan nagy hatással volt rám a Love Child azon a téren, hogy az ausztrál sorozatok is jók…

Titt - 2014. 07. 07. 15:13

Megnéztem 3 nap alatt és imádtam! A hangulata, a zenék, a történelmi utalások! Szuper :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz