login |

Pilot: Taxi Brooklyn

2014. 06. 29. 15:10 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

If you arrest him there is no chance in hell you and I will get back together – egy nyomozónő egy FBI ügynöknek mondja, és a csávó tényleg nem tartóztatja le ezután a bűnözőt. Ez mindent elmond a Taxi Brooklyn-ról, ami tavasszal került bemutatásra Franciaországban, de az angol nyelvű premiert a héten szállította az NBC.

Valahol persze dicsérendő, hogy 45 perces komédia-sorozattal próbálkoznak… Hm, jobban belegondolva, elég sok drámai zene volt, talán mégsem az volt a céljuk, hogy végignevessük az egészet?

A sorozat amúgy a Luc Besson által írt, Gérard Pirès rendezésében készült Taxi-filmen alapszik. Avagy annyit vettek át, hogy van egy nyomozó, ezúttal nő (Chyler Leigh), aki nem ülhet volán mögé, és egy francia taxis (Jakcy Ido) mellé keveredik. Valami rablás volt az első ügy, de ennyi a hasonlóság csak. A romantikus szálat szerencsére nem is lengették be a főszereplők közé, inkább haver cucc lesz ebből, buddy cop-sorozat talán, bár (még) nem sokat ugratták egymást.

Ezen kívül van egy nagyobb átívelő szál, a nyomozónő apját megölték és abban az ügyben próbál fényt deríteni az igazságra (ez honnan ismerős…?), de láthatóan heti ügy tematikára fog épülni, és itt el is jutottunk oda, hogy a Taxi Brooklyn valójában egy sima nyomozós sorozat.

Itt ki is térnék arra, hogy a pilot rendezése és vágása valami katasztrofális volt – köszi Olivier Megaton. A Bourne és a hozzá hasonlító kamerarángatós mókák lebeghettek a szemük előtt, de az egészből valahogy a gagyi süt. És ezt úgy mondom, hogy általában nekem semmi bajom a Parkinsonos operatőrökkel, a Cloverfield remek film például, de ez valahogy átlépte a határt, gondolom a vágás miatt.

Az összképen a szereplők javítanak kicsit. A mellékfigurák között rengeteg ismerős arc van, ők hozzák amit kell, csak éppen a két főszereplő között egyelőre nincs meg az a dinamika, ami visszarántana egy ilyesmi sorozathoz. Nincs nagy baj az alakításukkal, a taxis vicces, a nő kemény, 2D minden, de valami mégis hiányzott.

Később talán jobban kikristályosodik a dolog, de az első részben a heti ügy annyira nulla volt, leginkább időhiány miatt, hogy talán érdemes lenne belenézni a folytatásba a teljesebb ítéletért. Ez egyelőre így csak 3/10, és mivel rengeteg jobb néznivaló van, így nem vagyok benne biztos, hogy a második résznél ott leszek.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 06. 29. 15:22

en azert meg bizakodom, majd holnap csekkolom es irom kommentben.

Hallak65 - 2014. 06. 29. 15:58

Én 2 dolog miatt maradok:
mert nyár van
és mert tetszik Chyler Leigh rövid hajjal.

Egyébként nekem túl franciás. Hozza azt a vágást, ami a taxi filmekben is megvolt, de kicsit olyan érzésem van, mintha francia filmet néznék angolra fordítva

Shawn - 2014. 06. 29. 17:45

nem nagy szám, de biztos jobb feldolgozás mint a Jimmy Fallonos film… a karakterek szimpatikusak, elég jó a kémia is…

CagedWisdom - 2014. 06. 29. 17:58

Szerettem volna, hogy jó legyen, de az előzetesről süt a gagyi, nem merem bepróbálni. Majd ha nem lesz semmi pótolnivalóm.

mogsta - 2014. 06. 29. 19:46

már csak az eyecandy miatt is maradok

Junkieka - 2014. 06. 29. 20:46

Nekem sem tetszett igazán. Kasza.
Pedig nálam az eredeti Taxi film nagy kedvenc, de ennek a világon semmi köze hozzá és elég erőltett ez a detektív-taxis páros így. Egy vígjátékban elmegy, de ez nem volt az. :(

Zyta - 2014. 06. 30. 18:35

Jó kis feelgood sori, nyárra teljesen jó lesz. A karakterek rendben vannak (kivéve anyuka), és ha a főszereplők jobban összeszoknak, biztos nagyobb adagban jön a humor is. Annak meg külön örülök, hogy romantikus szálnak híre-hamva sincs köztük.
Összességében abszolút kellemes csalódás volt.

godzilla2 - 2014. 07. 04. 18:39

Nem lenne rossz, nem lenne rossz de valahogy még nem az igazi… anno a Szállító sorozat sokkal jobban megfogott első felindulásra…. azért még 1-2 részt kap, hátha…

viszont nem tudom ki volt a 2. rész vágója de marha gyorsan rúgják ki… iszonyat, amit művel 6 és 7 perc közt (csóka fékez a taxival, h lassítson majd megálljon, vágás után meg úgy haladnak tovább, mintha mi se történt volna… semmi elindulás, vagy valami…rohadtul gagyi)

winnie - 2014. 08. 28. 12:56

1×02 kritika: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/brooklyn-taxi/

az 1×03 is rém pocsék, unalmas és fantáziátlan, kasza.

egyetlen érdekesség, hogy chyler leigh-nek eltört forgatás közben a lába és beleírták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz