login |

Mixology: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2014. 06. 30. 16:12 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Igazán csinálhatnának még efféle szitkomokat, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a Mixology esetében elmosódtak a film és a sorozat közötti határvonalak. De csak úgy tűnik, hiszen bár a pilotkritikánál azt mondtam, hogy az egy este alatt játszódó történet olyanná teszi az ABC szitkomját, mintha egy hosszú romantikus komédia lenne, a valóságban azért ügyesen megtartották a sorozatos formulát a készítők. (Itthon meglepően kevesen adtak esélyt a sorozatnak, pedig a lezárt sztori adott és a visszajelzések alapján nektek is bejött.)

Összességében az egyik legkellemesebb idei újonc volt a Mixology. Ha akarja az ember, akkor jóformán 3 óra alatt ledarálhatja és elkönyvelheti egy romantikus mozinak, de nekem tökéletesen betöltötte a szerepét úgy is, hogy értelmes tempóban adagoltam magamnak az epizódokat. (A részek eleinte mindig két szereplő köré épültek, de úgy, hogy a többiek is kaptak szerepet.)

Mint írtam anno, 10 karakter sorsát (nem egy nagy baráti társaságról van szó, hanem random figurákról, kik egyedül, kik barátokkal) követhettük éjszaka a bárban, ők próbáltak párt (vagy egyéjszakás kalandot) keríteni maguknak zárásig, és érdekes volt látni, hogy alakulnak a kapcsolatok – az első próbálkozásokat követően a végén mindenki megkapta a saját sztorijának lezárását, nem feltétlenül olyan körülmények között, amilyet gondolt volna az ember a sorozat elején.

Ami nagy pozitívum volt, hogy a bár törzsközönsége és pár másodperces karakterei mellett a részek során pár kívülről jött szereplő is megjelent rövidebb-hosszabb ideig, ráadásul a villám flashbackek mellett egy idő után nyitottak is kicsit az eleinte igen zárt világon a készítők, így egy pillanatig nem éreztem, hogy önismétlő lett volna a sztori, s még véletlenül sem arról volt szó, mint egy rossz tinisorozatban, hogy mindenkit mindenkivel párosítottak volna. (Bár a legvégén én talán megléptem volna, hogy Fabienne a másik személyt választja…, még akkor is, ha random lett volna.)

De a Mixology-t mégsem ez, a “romantikus” csikicsuki tette annyira élvezetessé, hanem az, ahogy a két, nagydumás és magát profinak tartó csajozómester az istápolt félszeg srácot bevezette az éjszakai élet rejtelmeibe – az egész sorozat keretét ez a “csajozás/pasizás kezdőknek”-megközelítés adta tippekkel, fogalmakkal, trükkökkel. (Tudtátok, mi az a double asian?)

Voltak remek dumák és lesből lecsapó, ütős poénok, de mégsem a hangos röhögés volt a jellemző a Mixology-ra, mely mindvégig megmaradt nagyon korrekt néznivalónak.

Oké, én könnyen beszélek, mert annak ellenére, hogy a készítők látszólag mindent megtettek azért, hogy irritálónak tűnő karakterekkel töltsék meg a sztorit (csipogó hangú félénk csaj, angol pojáca, csajokat tárgynak tekintő undorpasi, üres férfiszépség, butuska lányka), mégis mindegyik bejött. Ha nem is elsőre, de másodikra biztos. Szóval, ha ez nincs meg a pilot után, akkor biztos, hogy nehezebb lesz az utazás.

Ha nem lenne elcsépelt, és nem hatna afféle megengedő, negatív jelzőként, akkor azt mondanám, hogy a Mixology szerethető sorozat volt. Szerettem nézni.

24 hozzászólás Ne habozz!

marcilu - 2014. 06. 30. 16:24

Nagyon vártam már ezt az írást! Nekem ez volt az évad legjobb újonca. Sajnáltam a kaszát, ugyanakkor örültem is a kerek történetnek. Én 1-2 kivételtől (Dominic, Fab, Kacey) eltekintve szerettem a szereplőket. A történetnek köszönhetően romantika-sucker lettem, és együtt akartam tartani mindenkit azzal, akivel egész éjjel kerülgették egymást…

DarylD - 2014. 06. 30. 16:26

Már vártam a kritikát, attól féltem kibeszélő nélkül marad idei kedvenc újonc szitkomom. Mert számomra az volt. Én is hetiben néztem, és hétről hétre kellemes kikapcsolódást nyújtott. Néha megnevettettek (pincérsrác szerenádja), de a hangulata fogott meg a leginkább. A karakterek (ha lehet ilyet mondani 13 rész után) szimpatikusak voltak mind, a végére Bruce-t sikerült a legjobban megkedveltetniük.

Az évad simán 7/10 volt, ha értékelnem kéne, és bátran ajánlom mindenkinek nyári darára! :)
A sorozat legnagyobb negatívuma az hogy nem lesz következő évad…

goodjohnwin - 2014. 06. 30. 16:31

Tényleg meglepően szimpatikus volt mindenki, engem is ezzel fogtak meg a legjobban. Úgy volt látványos, hogy valódi tudott maradni, nem volt túl modellesre véve a casting.
Nekem nagyon ambivalens érzéseim vannak az ilyen jellegű szórakozással kapcsolatban, ahogy itt ábrázolták, az a szokásos hollywoodhoz képest még egész realista volt és akár segítőkész is csajok és pasik témában. Az egyetlen negatívum számomra ezzel függ össze: akár hetiben, akár darában, de kb. 5-6 epizód után már sok volt, mentem volna haza a buliból… (ráadásul a tengerentúlon nem is szokásos az itthon tipikus hajnalig diszkózás, amire a sorozat hossza utal)

Remélem, ezzel az évaddal a megrendelő csatornák rájönnek, hogy inkább érdemes az elejétől egy zárt évadban gondolkodni (és azt folytatni siker esetén), mint gyártani a “semmiben végződő” csonka, idejekorán elkaszált sorozatokat, amiket azután értékesíteni is nehezebb a nemzetközi piacon.

blueberry - 2014. 06. 30. 16:35

“Bár a legvégén én talán megléptem volna, hogy Fabienne a másik személyt választja…”

öö Fabienne-nek nem nagyon maradt senki, ő ment el a hawaiival – nem Jessica esetleg?

winnie - 2014. 06. 30. 16:36

nem, ott volt a hawaii meg kacey, és amikor összenéztek és kísérletezést emlegetett, akkor az jutott eszembe, hogy na, ezek elmennek együtt:) (tudom, piszkos fantázia, és persze nem gondoltam át, mert akkor cal szála nem lett volna lezárt.

Pudli - 2014. 06. 30. 16:37

Ez tényleg egy szerethető sorozat volt. Nekem nagyon bejött, pedig a leírás alapján nagyon nem érdekelt és a pilot se volt annyira jó mint a többi rész mégis folytattam és nagyon megszerettem.
Még nézem volna, vagy más szereplőkkel egy új évadot nem tudom, de ha unatkozom tuti ledarálom még egyszer, plusz a humorát nagyon szerettem.

DarylD - 2014. 06. 30. 16:47

@winnie: nem rossz alternatív befejezés lett volna :D

András - 2014. 06. 30. 17:23

Teljesen korrekt sorozat volt és lehet, hogy jobb így, hogy nem lesz több évad. Így egy abszolút pozitív emlék marad bennem, amit egy esetleges elcsépelt második évad elcsúfíthatott volna és legalább le is zárták. Nálam 10/8 a teljes évad.

Cara - 2014. 06. 30. 17:28

A pilot után majdnem úgy döntöttem, hogy kaszálom, de nagyon örülök, hogy kitartottam a sorozat mellett. Szerintem mindenki talál magának olyan párt, akinek szurkolhat a 10 emberből, jó volt végig nézni, hogy alakult a sorsuk. Annak pedig külön örülök, hogy így zárták le a Liv – Ron szálat, bár nem erre számítottam.

tulipán - 2014. 06. 30. 18:50

+1 rajongói vélemény :)
azért említsük meg, h. a csajozásba bevezetés mellett volt egy fickózásba bevezetés is, és az is jó volt, de a 3 csávó viccesebb volt.

winnie - 2014. 06. 30. 18:53

így van, teljesen jogos, ezt is írtam fel közben, hogy “csajozás, paizás, éjszakai élet 101”

Casey Novak - 2014. 06. 30. 20:41

Jajj ezt de bírtam!
Valamilyen szinten örülök, hogy nincs folytatása, mert ez így egyedi élmény volt, de azért hiányozni fog.
Minden karakter szuper jó volt a maga idegesítően aranyos stílusával.
A legnagyobb pillanat nekem az egész évadból a “Last call!”-os összenézés volt, azon felröhögtem.

clegane - 2014. 06. 30. 21:06

aranyos sorozat, akár feelgoodnak is nevezhetnénk ha nem mindig az jutott volna eszembe közben hogy nekem a büdös életbe nem sikerült szórakozóhelyen csajozni.

Shalafi - 2014. 06. 30. 21:12

Remek sorozat volt kár érte.
Rengeteget dobott a karakterek játeka a dolgon, nem is értem hogy nincs nezettsége egy ilyen sorozatnak :/

paranoid android - 2014. 06. 30. 21:22

Valóban remek kis sorozat lett. Én darálva néztem, és végig szórakoztató maradt, pont akkor változtattak kissé a szerkezeten, rázták fel az elbeszélést, amikor elkezdett volna unalmas/önismétlő lenni. A karakterek nagyon tetszettek, épp azért mert szinte semelyik sem volt egy első látásra szerethető figura, így a sorozat folyamán változhatott a nézők szimpátiája, ami által jobban érdekelt is a ki-kivel jön össze vonal. Bruce nagy kedvencem lett a végére. Emellett pedig a hangulata volt kiemelkedő.

viky - 2014. 06. 30. 21:36

Vártam ezt a sorozatot, mert érdekesnek találtam a koncepciót, és egyáltalán nem csalódtam: elejétől a végéig bejött, ha voltak is gyengébb pillanatok, azokat már el is felejtettem :) A szereplőket is megkedveltem, talán csak Jessica volt egy fokkal kevésbé szimpatikus számomra. Bejött a humora is, engem nagyon gyakran megnevettetett, és az is jó volt, hogy voltak meglepő húzások, nem volt teljesen kiszámítható. Összességében az idény egyik legkellemesebb és mindenképpen a legaranyosabb sorozata volt, sajnálom, hogy vége :(

monana - 2014. 06. 30. 22:35

Nekem, nagyon nem jött be a vége.

sesztei - 2014. 07. 01. 00:00

vártam ezt az írást én is. nagyon jó kis gyöngyszem sorozat volt ez idénre :)
szimpatikus arcokkal egy laza sztori, érdekes megközelítéssel.

nekem a Wonderwalls és a Pushing daisies jutott végig közben eszembe, azok is ugyanilyen hangulatúak voltak nekem. ebből is pont elég volt ez az egy évad sztem

Thomas - 2014. 07. 01. 13:17

Az első 5-6 részt tényleg élveztem, szinte végigmosolyagtam az egészet, nagyon aranyos volt:) Aztán kezdődött számomra az időhúzás, a feleslegesen lefutott körök, már tényleg hihetetlen volt, hogy egész éjjel ott dekkolnak, jöttek az egyre feleslegesebb párosítások, egyre inkább a “mindenki mindenkivel” felé haladtunk. Aztán az utolsó 2 rész szerencsére megint jó lett, szóval az én véleményem szerint 8 részben nagyon jól működött volna, így eléggé túlnyújtott lett és emiatt nem fogom már újranézni. Nekem Tom és Maya volt az a pár, akiknek nagyon szurkoltam, örültem, hogy végül úgy alakult, ahogy:) Aki meg rettenetesen irritált, az Bruce:) A többiek nagyjából rendben voltak.
Jó ötlet volt ez az egész, szerintem nem volt benne 13 részre puskapor, de végülis kellemes kikapcsolódás. Kíváncsi vagyok, hogy egy esetleges 2. évad más helyszínen játszódott volna, vagy esetleg ugyanitt, más szereplőkkel?

Gólya - 2014. 07. 01. 20:28

Zseniálisra sikeredett a sorozat igazából ahogy jöttek a hetek valahogy mindig előrébb és előrébb vettem a sorban a sorozatot. Nagyon jó szereplők és sztorik voltak még ilyet szeretnék látni laza 20 perc szórakozás.

Pipacs - 2014. 07. 03. 15:14

5-6 rész után magától kaszálódott nálam. (Elfelejtettem letöltögetni a többi részt.) Az ötlet jó, hogy 1 estét dolgoznak fel, csak valahogy nem szerettem meg eléggé a karaktereket.

ALDO - 2014. 07. 13. 02:15

A pilot után nem sok reményt fűztem hozzá, de pozitív csalódás lett. Az elején volt pár szereplő, akiktől a falra tudtam volna mászni, de a végére mindenkit sikerült megkedvelnem.
Vannak sorozatok, amiket az ember évekig elnézne, de vannak olyanok, amikből pont elég 13 rész. A Mixology is utóbbiak közé tartozik. Örülök, hogy a fő szálat elvarrták és nem lesz folytatás.

jky - 2014. 07. 13. 09:24

Nekem is nagyon tetszett. Én mindenkit kedveltem, persze a 3 srác és Maya volt, akiket leginkább, de Liv és Ron is jó volt, meg a többiek is. Tényleg laza, szerethető sorozat, pont jó volt így nyáron. :)

Szerintem lehetett volna folytatás, amolyan antológia szerűen, új karakterekkel, akár egy oceánjáró hajón is játszódhatott volna, vagy más helyen, és akkor lehetett volna újabb érdekes szituációkat összehozni.

fm! - 2014. 08. 29. 12:53

Kb. 2 perc alatt imádtam a sorozatot, nekem 10/10. Szerethető karakterek, jó poénok, jó történet, mi kell még? Kár, hogy (túlzás nélkül) 100 sorozatból 1 ha ilyen van manapság…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz