login |

The Amazing Race: az amerikai után/helyett melyiket? (frissítve)

2014. 06. 30. 18:10 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: reality,

A Survivor esetében van egy posztunk, melyet elolvasva az új nézők kapnak ajánlásokat, hogy melyik korábbi szezonnal érdemes kezdeni. Ezt a kérdést nincs értelme feltenni a The Amazing Race-nél, hiszen az egyenletes színvonal miatt mindegyik korábbi évad jó kezdésnek – legalábbis ez az általános vélemény. Kivéve persze a családi S8, meg talán az all star szezonok (S11, S18, S24) is úgy ütnek jobban, ha az ember ismeri a csapatokat korábbról. (Én meg az S21-et kaszáltam két rész után, de ez végképp nem jelent semmit, egy újoncnak simán be fog jönni.)

Viszont a nemzetközi évadok közül sok TAR-néző minden bizonnyal még egyet sem látott, így onnan lehet mazsolázgatni nyárra vagy télre – főleg, hogy napokon belül elindul a 2. kanadai és a 3. ausztrál szezon. Lehet, hogy már feltettem korábban a kérdést, de azóta láttunk pár új szezont is, szóval: Melyik nemzetközi évadba érdemes belekezdeni a The Amazing Race-rajongóknak, ha csak az amerikait ismerik?

Az angolosoknak az Asia, a Canada és az Australia adja magát, a többi esetében (brazil, izraeli, norvég, latin-amerikai, francia, ukrán, kínai, fülöp-szigeteki, vietnami) is van olykor felirat, ld. a YouTube-linkeket – de hátha ezekről is tud valaki valamit mondani. Akár azt is, hogy mennyire élvezetes a TAR akkor, ha egy kukkot nem értünk belőle, csak a versenyt látjuk.

ui: A nemzeti verziók címei: brazil – A Corrida Millionaria, izrael – HaMerotz LaMillion, ukrán – Velyki perehony (Великі перегони), kínai – China Rush, vietnami – Cuộc Đua Kỳ Thú

ui2: Most, hogy írtam ezt a posztot, megnéztem az összes kiadás főcímét, és rögtön kedvet kaptam némelyikhez, hogy belekezdjek.

UPDATE: Az “új” nézők kedvéért itt egy érdekes történet – a soha meg nem valósult AXN-es közép-európai The Amazing Race magyar versenyzői tollából.

17 hozzászólás Ne habozz!

szerintem - 2014. 06. 30. 18:35

hat, eloszor is, a TAR 21.evad nagyon specialis szerintem, kezdeni nem erdemes azzal semmikepp, mert hamis kepet nem. nem eleg, hogy tobb ellenszenves csapat is van benne, a sri lankai ikrek valami brutalis hangulatot adnak az evadnak, es nem jo ertelemben. ehhez meg hozzajon, hogy igen erdekes vegeredmeny is szuletett.

en az ausztral TAR-t kovetem es nagyon, nagyon ajanlom mindenkinek. egy-egy epizod kb 50 perces, ami szerintem siman raferne az amerikai verziora is, tobb rovid interju, tobb ido kisebb esemenyek megmutatasara is. emellett meg nem megy nagyon regen, ugyhogy sokkal erdekesebb csapatok vannak benne. a feladatok a TAR aranykorat idezik, szoval van kuzdelem, taktika, szerencse boven. ha minden igaz, nemsokara kezdodik a harmadik evad, bar az en sorozatfigyelo app-om egyelore nem mutatja.

Pocok - 2014. 06. 30. 19:04

Van még olyan, ami tényleg körbemegy a világon?

winnie - 2014. 06. 30. 19:08

jo par korbemegy.

dragon1986 - 2014. 06. 30. 20:45

AZ említett Kanadai és Ausztrált épp darálom, hogy az új évadokat is elkezdhessem. Anno az Ázsiait és megnéztem, és most a vietnamit is, vietnamiként muszáj lesz :D

Amugy a reality-s postból kimaradt, hogy néztem a vietnami got talent és mastercheft is :)))

Enzo - 2014. 06. 30. 20:56

Annyira írod mindig, hogy a 21-est kaszáltad, és ebból az jön le, mintha milyen gyenge lett volna, pedig szerintem érzelmileg a szezon második fele nagyon durva volt (spoilerezni nem akarok, hátha), szóval mindenképpen emlékezetesebb, mint pl az utána jövő és jóval kevésbé eseménydús 22.évad. Mondjuk azt aláírom, hogy újak ne azzal kezdjék esetleg, én speciel asszem a 12-vel kezdtem (újra).

TDK - 2014. 06. 30. 21:02

A kanadaihoz tud valaki angol feliratot?

dragon1986 - 2014. 06. 30. 21:22

“A kanadaihoz tud valaki angol feliratot?”

Tényleg? Pedig érthető az angoljuk :D Mondjuk én eddig minden angolt megértettem :D

Sajnos nem hiszem , hogy lenne.

winnie - 2014. 06. 30. 21:29

enzo: lehet, hogy kesobb kiraaly lett, de sosem hittem volna, hogy 2 resz utan kepes vagyok egy tar-t dobni. de annyira erdektelenek voltak a csapatok, hogy nem akartam pazarolni az idomat azert, hatha rajuk erzek.

Mucika - 2014. 06. 30. 23:21

Honnan szerzitek a nem amcsi TAR-okat?

dragon1986 - 2014. 07. 01. 03:41

szokásos helyeken mint bármilyen sorozatot, de néha fent van youtube-n is.

winnie - 2014. 07. 01. 05:01

“Honnan szerzitek a nem amcsi TAR-okat?”

ott vannak a linkek a posztban – van, ahol teljes szezonokat linkelte. és azért írtam be a sorozatok eredeti címeit is, hogy lehessen keresni.

Thomas - 2014. 07. 01. 13:44

Én azt szeretném megkérdezni, hogy melyik évadokban szerepelt Rob Mariano? Én S13-tól S19-ig néztem, és emlékeim szerint azokban nem volt!:) Vagy akkor még nem ismertem a Survivorból?:) És mindkétszer Amberrel indult? Keresgélni nagyon nem szeretnék, mert akkor az eredményt is meglátnám:)

Enzo - 2014. 07. 01. 16:28

Thomas: a hetedikben, illetve a 11. (All Star) évadban.

Thomas - 2014. 07. 01. 16:47

Ó, köszi, akkor azokat majd bepótolom:)

joka - 2014. 07. 01. 19:29

TAR:Asia FTW! Sajnálom, hogy leállt, más volt a hangulat, de a TAR kereteket jól megőrízték. Plusz jártak hazánkban is. :)

Dregnarr1 - 2014. 07. 02. 00:19

Én mindhárom másik angolnyelvűt ajánlom.

TAR:A-ban sok a promózós feladat (CalTec), de ettől függetlenül változatosak. A csapatok közül sok a “celeb”, TV-s, sportember, színész, stb, de ettől függetlenül érdekes mindenki, ráadásul a humorról sem feledkeznek meg. Na meg hosszú epizódok (nettó 60, asszem).

TAR:C annak ellenére is meglepően jó, hogy “csak” Canadában mászkálnak, hiszen az országban gyakorlatilag minden természeti jelenség vagy övezet megtalálható, így egyedül a nyelvi korlátozás élménye veszik el.

TAR:AU nekem a személyes kedvencem, egyszerűen ugyanaz mint a sima US, de minőségibben kivitelezve (függetlenül attól, hogy sok a más verziókból lenyúlt feladat), érdekesebb csapatokkal. A helyi cowboyok még bagelt is látnak;)

MolnarErik - 2014. 07. 05. 22:04

Az Australba eddig nagyon jó csapatokat válogattak, viszont az Asia ismerőinek csalódás lehet a sok lopott feladat miatt (jó, ez az 1. évadra vonatkozik).
Az Asiába általában kedves emberek kerültek, viszont ált jók a feladatok. Mind csapatok, mind feladatok szempontjából a 2. a legjobb, viszont a 4-ben van magyar versenyző.
A China Rush-sal az a legnagyobb baj (az 1 kivételével, mert ott nem voltak igazi kínai csapatok), h kínaiak versenyeztek nem kínaiakkal Kínában, hát rém kiegyensúlyozott, ráadásul ideológiailag is egyre terheltebb lett (bár Kínához képest még így is visszafogott).
A nem angol nyelvűek közül én az ukránt ajánlom, döbbenetes csapatok, és a feladatok se semmik. Nyelvtudás nélkül is szórakoztató, viszont másfél órásak a részek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz