login |

The Last Ship: 2 rész után

2014. 07. 01. 16:55 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: kritika,

We need the balls.

Vannak eltérések köztünk winnie-vel, hiszen nyilván nem egyforma az ízlésünk, ezért is szeretitek talán az oldalt, de a The Last Ship-re osztott pontszámán még én is pislogtam. Avagy ellenvélemény következik.

Pope?

Szóval az egész emberiségre lecsapott egy vírus, és csak egyetlen kutató tudja, hogy merre kell keresni az ellenszérum alapját, így egy hadgyakorlatnak álcázott küldetés során elindul megkeresni. Míg katonáék a sarkkörön lövik a vizet és kutatónk ássa a jeget, addig az emberiség elkezd tizedelődni a járvány miatt. Omlik össze a társadalom és a többi.

Az alapötlet jó, emiatt ültünk ott a premiernél szerintem. Az olyan pillanatok, amikor a rádiócsend feloldása után az elnököt már nem tudják elérni, hiszen rég halott, az gyönyörű. A többivel vannak gondok.

A forgatókönyv… Hát a témában levő klisékkel már az első két részben sem spóroltak. Van itt áruló, vannak a tudósra és az ellenszerre pályázó rosszak, vannak a hajón belül olyanok, akik nem értenek egyet a kapitány azon döntésével, miszerint helyben dolgozzanak az okosok az ellenszeren, és nyilván az erőforrások (üzemanyag és élelem) is végesek, így azok pótlása mindig “érdekes” lehet.

A megvalósítás már csak hab a tortán. Annyira ZS-filmes az egész, hogy rossz nézni. Persze tévés szinten nincs annyi lehetőség (idő, pénz), mint egy Battleship összehozásánál, de egy pillanatra nem éreztem úgy, hogy tényleg a tengert szelik egy hajón. A csatáknál pedig a fejemet fogtam.

Ez pedig tényleg szőrszálhasogatásnak fog tűnni, de egyre jobban zavar, amikor elvileg kiképzett katonák olyan hibákat követnek el a harctéren, amit még én sem tennék. Avagy behatolnak egy épületbe, de 2 őrt nem hagynak odakinn. Mindezt csak azért, hogy amikor jönnek kifelé, akkor lehessen egy izgalmasnak szánt, de a helyzet miatt számomra borzasztóan erőltetettnek tűnő jelenet.

Igazából az egész sorozaton az érződik, hogy senki sem erőlteti meg magát vele. Még színészileg sem, pedig Adam Baldwin (Firefly) is itt van a Grey’s Anatomy-s színész mellé, miközben Rhona Mitrát alig használják – az írókat meg már nem is említem.

2 rész alapján a The Last Ship abszolút középszer, olyan, amire úgy érzem, hogy feleslegesen pazarlom az időt. Tökéletes társa a Falling Skies-nak, de abban legalább a posztapokaliptikus érzés erősebb, így nézhető volt egy darabig.

30 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 07. 01. 16:59

a falling skies után ide is benyomtak egy Pope-ot?:)

nekem teljesen rendben volt a második rész is. ugyan nem 8-as, de 6-os szinten, hozta, amit kellett. a hadászati kérdések nem izgatnak, az viszont igen, hogy a mellékszereplők még mindig annyira jelentéktelenek, hogy nem is tudom visszaidézni, kik vannak, pedig sok állandó arcot felsorolnak az elején.

ja, a megvalósítással viszont végképp nincs semmi gondom, nagyon távol áll nálam a zsétől.

human - 2014. 07. 01. 17:05

engem is csak az a hadászat zavar aminél azt érzem, hogy az írók nem tudtak máshogy, csak a szereplők tovább butításával kiszülni egy izgalmas jelenetet. avagy a battleshipet végig élveztem, pedig abban farolt egy csatahajó.

Leadfoot - 2014. 07. 01. 17:22

Én humannal vagyok. A kliséhalmazt még elviselném (nagy nehezen), de a logikátlanságokat nem állhatom, a csöpögős meg “amerikadefasza” részek pedig kiborítanak. Pl. mikor ebben a részben a szeretteiket mutogatták az elkeseredett tengerészek. BLAHH!

Még egy részt megvárok, de szerintem annyi volt…

winnie - 2014. 07. 01. 17:33

leadfoot: ez ertheto egyfelol, bar ezt irtam a pilotnal is, hogy sokkal hatasosabb a sorozat annak, aki beleeli magat a szereplok borebe, akik total meg vannak lelkileg semmisulve.

szoval ezt muszaj. ha nem tennek, akkor mas meg hianyolna. ezek a kaktonak csak belejuk tudnak kapaszkodni, csak az elteti oket, hogy talalkozhatnak veluk. ezzel tudjak tartani a lelket benuk, es az effele eroteljesen noveli a csapatmoralt. egy vilagvege sorozatnal eleg feluletes megoldas lenne csak a rejtelyre es az akciora koncentralni, hiszen ilyenkor mindent az erzelmek uralnak.

S84 - 2014. 07. 01. 17:34

Engem csak az érdekelne, hogy ha levegőben terjed a vírus akkor miért nem kaphatták el a hajón ?
Vagy épp amikor a végén kiszaladt a csávó mert elfogyott az oxigén és még az ajtónál levette a maszkot ?
Milyen levegőben terjedő “halálos” vírus az, ami 5 métert nem tud megtenni a levegőben ?
Az orosz doktor/asszisztens is érdekes, a pentagontól kapták a parancsokat, de nem néztek utána kit küldenek ki…
Rhona Mitra meg kb. 2 percet szerepelt, akkor is magyarázkodnia kellett a tengerészeknek, hogy parancsot követett mint valami dedósoknak…

winnie - 2014. 07. 01. 17:38

s84: pedig ezeket konkretan a szankba ragtak, kicsit zavaro is volt, tollbamondasszeru. az irok az ilyesmit elore lefedik. eleve olyannak talaljak ki a virust, hogy tudjanak vele dolgozni, hogy ne alljon a tortenetmeseles utjaba.

erdekes egyebkent, hogy mindig a legegyszerubb popcorn sorozatoknal (revolution, under the dome, the 100, twd) jon elo a legtobb miert ez, miert az, miert emez kerdes:)

montanosz - 2014. 07. 01. 17:39

Én winnie mellett állok, nem vártam sokat, de nem is csalódtam, bőven kellemes szórakozásként élem meg.

“amerikadefasza” sem zavar mert amerika párti vagyok így ez sem zavar, bizony mondom nem zavar)))

jky - 2014. 07. 01. 17:39

Pilot tele volt klisével, de adtam neki még egy esélyt. Gáz volt. Továbbra is klisés, logikátlan, csöpögős, lobogó amerikai zászlós, nagy ágyúval falat bedurrantós. Alig bírtam végignézni a második részt, annyira röhejes volt az arab terroristás bohóckodás.

Szar posztapok sorozatnak ott a TWD, elég nekem az is. :D De majd évad végén elolvasom, mit írtatok róla. :)

Pocok - 2014. 07. 01. 17:50

Szerintem ez a második már sokkal f*szább volt, mint az első. És igen, engem is zavar a levegő. Lehet, hogy megmagyarázták, de akkor is nagyon béna, hogy pár méter aztán huss.

Sawyer92 - 2014. 07. 01. 18:46

Szerintem teljesen jó, nem hasonlítgatom össze semmivel, a színészkedéssel én elégedett vagyok, és amit eddig a két részben láttam az abszolút elnyerte a tetszésemet, rég ki voltam éhezve egy ilyen sorozatra.

Zuzu - 2014. 07. 01. 19:01

Köszi human, így biztos nem pazarlok rá idöt.
Alapból érdekelt volna de rhona mitra-t úgyis legszivesebben megfojtanám, ha meglátom. Plusz ha tényleg teli van ilyen klisékkel (amitöl már a Trailer alapján tartottam) inkább várok vmi más High Concept sorozatra.

Isteee - 2014. 07. 01. 19:03

+1 human
A 2. részt nem is bírtam végignézni, kasza lett belőle.

serra - 2014. 07. 01. 19:06

Nekm a Battleship bejött, viszont human-nal nem szoktam egyetérteni. Most dilemmában vagyok. :)

winnie - 2014. 07. 01. 19:15

serra: a pilotokat mindig meg kell nezni, hA van az embernek ra kapacitasa:)

mmonitor - 2014. 07. 01. 19:48

Ha itt az apokalipszis és egy terrorista kiszabadul tíz év után a bötrönből, az első dolga, hogy visszaszerzi a terrorista egyenruhát. De kit érdekel, jó ez így.

gumimaci - 2014. 07. 01. 22:22

Battleship és Transformers rajongóknak biztosan kielégítő lehet, de nálam az apokaliptikus dráma nem ott kezdődik, hogy vizuális orgiával akarják eltakarni a tartalmi deficitet.
Abszolút felejtős sorozat.

Zizi - 2014. 07. 02. 01:58

“annyira ZS-filmes az egész”

nekem is tök ugyanez jutott eszembe a pilot után, hogy ha hozzátettek volna még 60-70 percet, egy kiszámítható WTF momentumot és egy olcsó megoldást, akkor tökéletes lehetne a Sharknado második része mellé :)

Sepuku - 2014. 07. 02. 07:43

Ez a sorozat, legalább az, amit várok tőle. Se több, se kevesebb. És amíg nem jelenik meg benne szarvas, addig még nézem:)

doodle - 2014. 07. 02. 11:05

abszolut egyetertek. nagy csalodas szamomra az egesz.

Fireblade - 2014. 07. 02. 21:43

Nem értem ezt a “vírus hogy nem fertőz soká a levegőben?” problémát..
ma is rengeteg olyan vírus van ami a levegőben terjed, de nem él soká a szabadban, max 1-2 napot..mert megöli a napsugárzás, UV, meg mindenféle akármi ami a levegőben van..ennyi. Nem akkora kaland ez..
Ez egy amcsi hadihajó naná hogy hazafiasak, meg zászlót lobogtatnak..én is elvárom a magyar katonáktól, hogy hazafiak legyenek, és ha kell hozzák meg a legnagyobb áldozatot is hazánkért..amcsiknál mért lenne másképp?
Aki nem volt katona és nem volt kiküldetésen veszélyes 4-6 hónapig, az túrót se tud arról milyen ha hiányzik a család..és mikor apokalipszis van, tök érthető a reakciók. Jó ez a sorozat winnie mellett állok, katonai dolgok gázak néha..de hogy idézzek valahonnan: ez nem a Discovery :)

Lajosék a másodikról - 2014. 07. 03. 19:43

Hehe, pont ugyanezt akartam írni, a levegőben terjedés könnyen magyarázható, a megemlékezős rész pedig kb. az egész sorozat egyetlen hiteles jelenete.

Fireblade - 2014. 07. 05. 00:19

Hm..azért ezek az öntudatos terroristák tetszettek…nyilván a “hogy öltözzön a komoly terrorista?” kézikönyv alapján választanak ruhát..és Gitmon épp akadt olyasféle..még kockás terítő is fejre:)

érdekes lesz ez a találka, vajon belemegy az orosz hajó tűzharcba? Nem egy kategória a kettő..bár nagy előnyben vannak az oroszok az biztos….Valami alku lesz, meg átverés hegyek, és persze kisebb tűzpárbaj, mert az kell :)

Hans - 2014. 07. 06. 23:03

Jó ez. A High-concept sz@roktól már úgyis kezdek falra mászni. Falling Skies-sal együtt tökéletes, így nyárára.

Fireblade:
+1

Ricsi - 2014. 07. 07. 08:45

Nekem a 2. rész jobban bejött, mint az első.

Biztosan nézős lett nálam, a Zsé kategória meg sem fordult a fejemben.

Sawyer - 2014. 07. 07. 23:35

Hülyeség akadt ebben is, bár ez a rész jobban bejött. Tartja magát a 6/10-es színvonalhoz, nem egy várós sorozat, de azért még 1-2 részt meg fogok nézni biztosan. Bár szerintem a Helix sorsára jut: kasza tibi.

Flanker - 2014. 07. 08. 00:53

Na, van remény, a 3. rész már egész normális volt, bántó hülyeségek nélkül. Persze egy kis klisé ide is jutott, de nem vészes.

sandor555 - 2014. 07. 08. 23:29

Irtó gagyi. 2 rész után úgy döntöttem, hogy: Nézi a franc…

wovbagger - 2014. 07. 21. 20:15

Elnézést kívánok, de mi a gépzsírért hagynának őröket, amikor az elmúlt négy hónap alatt mindenki megperecelt?
Oké, tudom, nem reális: a katonai akcióknak vannak szabályaik, ami alól a világvége esetén sem szabad eltérni – de én pont nem figyeltem erre oda, és sokkal inkább amiatt izgultam, hogy a Bad MF-ek mivel jönnek majd elő az amcsik ellen?

alma - 2014. 08. 04. 12:15

Én is winnie mellett állok. Egyszerre 3, jelenleg is futó posztapok sorozatpilotot próbáltam ki és ez volt az egyetlen amire azt tudtam mondani, hogy igen, kérek még.

@S84:
“Az orosz doktor/asszisztens is érdekes”
Két, erős brit akcentussal beszélő karaktert ruszkizni… :DD

energy - 2014. 08. 05. 22:52

Még egy sorozat amiben Amerika önmagát isteníti. Elviselhetetlen a szentimentalizmus, kiszámíthatóság és ötlettelenség mértéke. Néha a csúcstechnikás hajó robban le, néha jönnek az oroszok, néha feltöltik a készleteket egy kis személyi drámával. (-‸ლ)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz